O nouă amânare! Ședința Curții de Apel privind deschiderea secțiilor de vot peste hotare

Realitatea.md, 11 iunie 2021 22:20

Din nou amânată! Ședința de la Curtea de Apel cu privire la secțiile de votare în străinătate a luat o pauză până mâine, 12 iunie, informează Realitatea.md. După mai bine de zece ore de dezbateri și examinări, magistrații au decis să amâne ședința pentru ziua de mâine. Asta după ce ieri a fost la fel […] Articolul O nouă amânare! Ședința Curții de Apel privind deschiderea secțiilor de vot peste hotare apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 30 minute
20:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de susținere și condoleanțe pentru familiile celor trei moldoveni care au avut de suferit în urma accidentului la un obiect de construcție din orașul Anvers, Belgia. Șefa statului și-a exprimat compasiunea pentru familia tânărului care a decedat și sper că un alt moldovean care ar fi […] Articolul Maia Sandu, către familiile moldovenilor care au avut de suferit în Belgia: Le doresc putere pentru a trece… apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
18:00
Alte 49 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, după efectuarea a 6 238 de teste, dintre care 655 de teste Rapid, Antigen, anunță Ministerul Sănătății. Potrivit Ministerului, din numărul total de cazuri unul este de import din Federația Rusă. Instituția precizează că, bilanțul cazurilor de COVID-19 în […] Articolul Mult sau puțin? 49 de cazuri noi de coronavirus după efectuarea a 6 238 de teste. S-au atestat și trei decese apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) este în regim de alertă și monitorizează situația în țară în urma precipitațiilor căzute în ultima perioadă. Astfel, angajații Inspectoratului sunt pregătiți să intervină în cazul în care cetățenii se află în situații de risc. Pentru prevenirea riscului de inundații, salvatorii din subdiviziunile teritoriale monitorizează starea digurilor și […] Articolul Salvatorii, în alertă din cauza ploilor din ultima perioadă. Patrulează zonele cu risc de inundații 24/24 de ore apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Partidul Schimbării s-a lansat în campania electorală la Sângerei. Liderul formațiunii, Ștefan Gligor, a precizat că, pentru a obține dezvoltare în economie și alte sectoare, e nevoie de curățarea sistemului judecătoresc, astfel ca să plece judecătorii, procurorii și ofițerii de urmărire penală corupți, dar și să fie lichidate instituțiile statului care s-au dovedit a fi […] Articolul „E nevoie de curățat sistemul judecătoresc” Partidul Schimbării s-a lansat în campanie electorală apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
16:40
Un moldovean, care muncea în Belgia la construcția unui bloc școlar a decedat, iar altul se află la spital, în urma prăbușirii clădirii. Anunțul a fost făcut astăzi de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Potrivit MAEIE, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei instituția a fost informată de către autoritățile locale despre […] Articolul ULTIMA ORĂ! Un moldovean a decedat în urma prăbușirii unei clădiri în Belgia, unde munceau mai mulți conaționali apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Un accident rutier s-a produs astăzi pe traseul care duce spre localitatea Colonița, din municipiul Chișinău, fapt ce a dus la formarea ambuteiajelor în zonă. Potrivit informațiilor preliminare, două automobile, unul de model Dacia s-au ciocnit frontal, cauzele producerii incidentului nefiind clare în prezent. Lovitura a fost atât de puternică încât s-a activat airbag-ul mașinii […] Articolul FOTO Două mașini „s-au pupat” în drum spre Colonița. În zonă s-au format ambuteiaje infernale apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Un marș pentru susținerea familiei tradiționale, la care au participat tinere familii, familii cu copii, reprezentanți ai bisericii și reprezentanți ai Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a avut loc astăzi la Chișinău, dar și în alte localități din Moldova. Marșul are drept scop protejarea și promovarea valorilor noastre tradiționale și ale familiei tradiționale. Liderul […] Articolul FOTO La eveniment lipsă, dar cu mesaj pe Facebook. Dodon a comentat marșul în susținerea familiei tradiționale apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
15:10
Diferență de peste 600 de mii de lei între averea dobândită și veniturile obținute de către deputatul Partidului Democrat, Dumitru Diacov, și soția acestuia, constatată de Autoritatea Națională de Integritate, nu va fi confiscată. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul ANI ca fiind neîntemeiat și a menținut încheierea primei instanțe, transmite IPN. Prin încheierea […] Articolul DOC Diacov nu va sărăci. Cei 600 de mii de lei, cărora nu le-a putut dovedi proveniența, rămân la el. Decizia instanței apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Comisia Electorală Centrală atrage atenția concurenților electorali înregistrați în cursa electorală pentru parlamentarele din 11 iulie curent că, până pe 26 iunie, inclusiv pot solicita efectuarea modificărilor în listele electorale. Astfel, concurenții electorali sunt în drept: – să retragă întreaga listă de candidați; – să înlocuiască un candidat; – să excludă un candidat la funcția […] Articolul În cazul în care unii s-au răzgândit. Data limită până când concurenții electorali pot efectua modificări în liste apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
La Bălți a fost inaugurat un monument dedicat eroilor căzuți în acțiunile de luptă pentru independența și integritatea Republicii Moldova. Prin inaugurarea acestui monument s-a dorit eternizarea memoriei lui Alexandru Babinschi, Anatol Calmațui și Sergiu Ostaf, care, în primăvara și vara anului 1992, au căzut pe câmpul de luptă, pe platoul de la Cocieri. Potrivit […] Articolul Martirii neamului. Memorie veșnică celor care au decedat în Războiul de la Nistru. Un monument a fost edificat la Bălți apare prima dată în Realitatea.md.
14:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua luni, 21 iunie curent, o vizită oficială în Polonia, imediat după ce încheie deplasarea din Italia, pe care o are de trei zile. Anunțul a fost făcut astăzi de Administrația Prezidențială. Potrivit Președinției de la Chișinău, vizita Maiei Sandu în Polonia are loc la invitația omologului ei polonez, […] Articolul Din Italia, în Polonia. Maia Sandu își continuă întrevederile oficiale într-o altă țară europeană apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Este împotriva principiilor economiei de piață, încurajează instituirea monopolului și are menirea de a-i elimina pe petroliștii mici. Astfel califică fostul director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Victor Parlicov, noua metodologie de calcul a prețurilor-plafon pentru carburanți stabilită de instituția regulatoare, notează IPN. Potrivit expertului în domeniul energetic, noua metodologie de calcul e […] Articolul Câți experți, atâtea opinii. Ex-directorul ANRE critică noua metodologie de calcul a prețului la carburanți apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
13:00
În timpul vizitei oficiale de la Roma, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit aseară cu mai mulți reprezentanți ai diasporei din Italia. Șefa statului le-a vorbit despre prioritățile mandatului său și a răspuns la întrebările concetățenilor noștri. „Avem oameni minunați, oriunde s-ar afla! M-am convins încă o dată de acest lucru ieri seara, la […] Articolul FOTO Cu pâine și sare, așa a fost primită Maia Sandu de diaspora din Italia. Despre ce au discutat apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Un nou lot de vaccin anti-COVID-19 – Sputnik-V, oferit de Federația Rusă, a ajuns noaptea trecută pe Aeroportul Internațional Chișinău. Lotul conține 64 de mii de doze, dintre care 44 de mii vor rămâne pe malul drept al Nistrului, iar 20 de mii vor fi direcționate în regiunea transnistreană. Prezent la evenimentul de recepționare a […] Articolul Încă un lot de vaccin Sputnik V a ajuns în Moldova. Câte doze rămân la Chișinău și câte vor fi distribuite la Tiraspol apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
În luna mai a anului curent, creditele noi acordate cetățenilor au constituit 3 308,7 milioane de lei. Cifra este în creștere cu 64,4% față de luna mai 2020, conform datelor Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Din perspectiva termenelor de acordare, cele mai atractive (circa 54%) rămân creditele luate pe o perioadă de la 2 până […] Articolul Poate te regăsești și tu în această listă. Câți bani au împrumutat moldovenii în luna mai de la băncile din țară apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Forțele de ordine au realizat o operațiune de captură record de heroină depistată pe teritorialul Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Poliția Națională, fără a indica de ce cantitate este vorba ci ne ar fi implicată în schema dată, precizând că, oamenii legii vor reveni mai târziu cu detalii asupra cazului, pentru a nu […] Articolul Oamenii legii, în alertă! Au capturat un lot record de heroină pe teritoriul țării noastre apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Candidata la funcția de deputată la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, pe lista Partidului Legii și Dreptății, Mariana Durleșteanu, constată că, scumpirile repetate din anul acesta la carburanți au fost influențate, în primul rând, de scumpirea petrolului la bursele internaționale, ia în al doilea rând, de majorarea accizelor care au intrat în vigoare […] Articolul Durleșteanu argumentează de ce a crescut prețul la carburanți în Moldova în acest an. Factorii care au influențat apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Statele Unite îşi reduc mijloacele de apărare antiaeriană (baterii antirachetă, scut antirachetă) amplasate în Orientul Mijlociu în 2019 şi 2020, din cauza tensiunilor cu Iranul, a anunțat vineri Pentagonul, confirmând informaţii publicate inițial de Wall Street Journal. Potrivit CNN, mișcarea face parte dintr-o strategie mai largă, prin care SUA își concentrează eforturile în a contracara […] Articolul SUA își reduce prezența militară antiaeriană din Orientul Mijlociu, pentru a se axa asupra Chinei și Rusiei apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
Ploile torențiale din ultima perioadă nu contenesc nici în acest weekend. Meteorologii prezic averse pentru azi și duminică, precum și timp posomorât. Precipitațiile vor mai continua și săptămâna viitoare în zonele de nord și de centru ale Republicii Moldova, iar o noutate bună este faptul că temperaturile vor crește puțin, comparativ cu cele din această […] Articolul Umbrelă sau ochelari de soare? Ce ne îndeamnă meteorologii să luăm cu noi în acest weekend apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Lucrările de amenajare a mini-scuarului și a locurilor de parcare din sectorul Botanica, de pe  strada Nicolae Zelinski 7 au fost finalizate, iar zona de odihnă pentru orășeni a prins „o altă viață”. Conform proiectului, în mini-scuarul de pe strada NicolaeZelinski 7 a fost instalat mobilier urban, au fost efectuate lucrări de pavare și asfaltare, […] Articolul FOTO Locuitorii de la Botanica vor mai avea un spațiu de recreere. Un scuar a fost reabilitat și amenajat apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Cetățenii moldoveni care muncesc în Italia vor beneficia de pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate cauzată de o afecțiune generală, pensii şi indemnizații de dizabilitate cauzată de un accident de muncă sau o boală profesională, precum și pensii de urmaș. În acest sens, președinta țării, Maia Sandu, împreună cu ministrul italian al Muncii […] Articolul Document important pentru moldovenii ce muncesc în Italia. Vor putea primi pensii și indemnizații apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
21:40
Imnul țării noastre a răsunat astăzi în capitala Italiei, la întâmpinarea oficială a președintei Maia Sandu. Șefa statului a fost întâmpinată de către președintele italian, Sergio Mattarella, cu onoruri militare, fiind prezentă și cavaleria, iar orchestra militară a intonat imnurile celor două țări, informează Realitatea.md. De asemenea, președinta Republicii Moldova s-a întâlnit cu președinta Senatului […] Articolul Video Imnul Moldovei – intonat la Roma. Maia Sandu a fost întâmpinată cu onoruri militare apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
21:10
Cristiano Ronaldo este sinonim cu câştigul. Şi în sport, dar mai ales în afaceri. De altfel, portughezul este primul fotbalist a cărui avere a trecut de un miliard de euro. Dar exemplul de mai jos arată că nu toate afacerile sale sunt de succes. Ba, una dintre ele se dovedeşte extrem de păguboasă. Din cauza fostului președinte al SUA, Donald […] Articolul Cea mai proastă afacere pe care a putut să o aibă Ronaldo în SUA! Trump „îl ruinează” apare prima dată în Realitatea.md.
21:00
Dacă planificați să petreceți timpul util și plăcut în acest sfârșit de săptămână, 19 și 20 iunie, vă propunem să aflați ce evenimente cultural-artistice sunt organizate de către autorități, informează Realitatea.md. Este vorba despre un proiect „Dialog social cu chișinăuienii”, implementat sub egida Primăriei Chișinău și urmează să se desfășoare între orele: 10:00-14:00 în zilele […] Articolul Află aici unde poți petrece frumos și util, în acest week-end apare prima dată în Realitatea.md.
21:00
Calea Lactee se roteşte în jurul propriei axe cu viteza de 210 km/s, însă un nou studiu a ajuns la concluzia că de la formarea sa, în urmă cu aproximativ 14 miliarde de ani, galaxia şi-a pierdut cel puţin 24% din viteza de rotaţie. Acest studiu oferă noi date despre rotaţia Căii Lactee şi deschide […] Articolul Calea Lactee a pierdut din viteza de rotaţie. Care ar fi motivul acestei încetiniri apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Un dosar penal a fost deschis la Moscova, Rusia, pentru insultarea sentimentelor credincioșilor în urma publicării unui tiktok cu icoane. Despre asta a scris agenția de știri „Москва” cu referire la declarațiile făcute de șef adjuncta Direcției Comitetului de anchetă de la Moscova, Iulia Ivanova. Potrivit versiunii anchetatorilor, pe data de 11 iunie, un grup […] Articolul VIDEO Dosar penal pentru un tiktok cu icoane apare prima dată în Realitatea.md.
20:00
În atenția conducătorilor auto! În acest week-end 19-20 iunie, evitați deplasarea pe strada Ion Creangă, pentru că va fi închisă circulației auto, informează Realitatea.md. În special este vorba despre tronsonul cuprins între str. Alba Iulia și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Măsura a fost luată în legătură cu executarea lucrărilor de pozare a rețelelor […] Articolul Atenție șoferi! Evitați deplasările pe strada Ion Creangă apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a venit cu o reacție la acuzațiile din partea unor membri de partid, care l-au numit trădător și utilizator în scopuri personale a banilor donați pentru partid, informează Realitatea.md. Costiuc respinge aceste acuzații și spune că de fapt, cei care au lansat criticile dure „au fost plătiți ca să […] Articolul Vasile Costiuc contra-atacă: Au fost plătiți ca să șifoneze imaginea partidului! apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Amplasarea sculpturii „Veronica Micle” în scuarul Mihai Eminescu din capitală a trezit mai multe discuții în contradictoriu între Primăria Municipiului Chișinău și Ministerul Culturii, dar și opinia publică. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și-a exprimat dezacordul privind edificarea și inaugurarea sculpturii, menționând că acțiunea a fost întreprinsă cu încălcarea normelor legale. Ei nu ne-au informat […] Articolul Primăria ar fi încălcat normele legale și ia în derâdere Ministerul Culturii, ultimii amenință cu instanța de judecată apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Serviciul Vamal a organizat o vizită de studiu în postul vamal Aeroportul Internațional Chișinău pentru cei mai activi participanți ai seminarului „Introducerea și scoaterea bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova de către persoane fizice”, desfășurat în cadrul Clubului Finanțelor Publice, în data de 2 iunie curent. „Dacă în cadrul seminarului participanții au aflat ce bunuri […] Articolul FOTO Au aflat despre „legile” Aeroportului Internațional Chișinău! Câțiva tineri, după excursie, s-au ales cu premii apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Biroul Național de Statistică anunță că economia Republicii Moldova a înregistrat o traiectorie ascendentă în trimestrul I al anului curent. Produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Factorii care au favorizat această creștere, sunt relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în […] Articolul Economia țării în primul trimestru 2021: PIB a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8% apare prima dată în Realitatea.md.
18:10
Accident rutier în municipiul Chișinău cu implicarea unui autobuz de rută și a unui automobil. Totul s-a întâmplat acum câteva minute pe strada Nicolae Testimițeanu din cartierul Telecentru. Potrivit martorilor oculari, din cauza accidentului, în zonă s-au format ambuteiaje infernale pe ambele sensuri de circulație. Imagini de la fața locului au fost postate pe Facebook. […] Articolul FOTO Accident în Capitală! Un autobuz de rută nu a putut împărți drumul cu un Volkswagen apare prima dată în Realitatea.md.
18:00
Partidul Schimbării merge în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent cu 53 de candidați din cei 101 de deputați din care este alcătuit Parlamentul Republicii Moldova. Printre candidați noii formațiuni, care a apărut anul acesta pe arena politică se numără avocați, ingineri economiști, politologi, profesori, farmaciști, notar, medici etc. Lista este alcătuită din 22 […] Articolul DOC LISTA celor 53 de candidați ai Partidului Schimbării. Cap de listă – Ștefan Gligor apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Aplauze, flori, diplome și cuvinte de recunoștință. De asta au avut parte azi lucrătorii medicali din raionul Orhei, în cadrul unei acțiuni publice, organizată la inițiativa autorităților municipale și raionale, în contextul Zilei lucrătorilor medicali și a farmacistului. Participanții la eveniment le-au adus și un omagiu lucrătorilor medicali din raionul Orhei, care au fost răpuși […] Articolul Cinste eroilor în alb. La Orhei a avut loc un marș dedicat lucrătorilor medicali și farmaciștilor apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
În ultimele 24 de ore, din cele 6 023 de teste efectuate, astăzi, 18 mai, în Republica Moldova au fost confirmate alte 60 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri, două sunt de import: 1-Rusia, 1-Italia. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 256.054. Din numărul […] Articolul Trei decese provocate de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore. Câte persoane s-au infectat apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Comisia Electorală Centrală a stabilit că Partidul Politic „Democrația Acasă” a depășit plafonul donațiilor prevăzute de legislație în campania electorală pentru scrutinul din 11 iulie. În acest context, CEC a obligat acest concurent electoral să verse la bugetul de stat contravaloarea donațiilor primite peste plafon, în termen de 24 de ore. De asemenea, CEC mai […] Articolul Un partid din Moldova „se scaldă” în donații în această campanie electorală! Ultimatumul impus de CEC apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află în aceste zile la Roma unde urmează să aibă mai multe întrevederi cu înalți funcționari de stat. O primă întrevedere a avut loc astăzi, 18 iunie, cu Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, î „Vizita la Roma a început cu o discuție foarte bună cu Președintele Republicii Italiene, domnul […] Articolul FOTO Primele imagini cu președinta Maia Sandu pe covorul roșu de la Roma apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Un sistem electronic de gestionare a stocurilor se preconizează a fi dezvoltat în Republica Moldova, care ar permite asigurarea evidenței și controlului circulației produselor medicale și ar îmbunătăți transparența și eficiența utilizării produselor medicale. În context, la etapa actuală, a fost prezentat conceptul și termenii de referință privind dezvoltarea Sistemului Informațional Automatizat Gestiunea Stocurilor (SIA […] Articolul Conceptul sistemului electronic de gestionare a stocurilor în sfera medicală din Moldova, elaborat. Ce presupune apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat la ședința de astăzi, ultimii candidați electorali: Partidul Noua opțiune Istorică și candidatul independent Veaceslav Valico. Astfel, la scrutinul parlamentar anticipat din 11 iulie curent vor concura 23 de candidați, deși dosarele la CEC au fost depuse de 24 de pretendenți, unul fiind refuzat spre înregistrare de către Comisie. […] Articolul Ultimele înregistrări a candidaților la parlamentare, operate de CEC. Câți concurenți vor fi în buletinul de vot apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
În orașul Ialta, Crimeea a fost introdus regim de urgență de inundații din cauza ploilor abundente. Evacuarea locuitorilor este în curs de desfășurare, potrivit declarațiilor șefilor administrației orașului. Autoritățile orașului s-au adresat comandantului Flotei Mării Negre pentru ajutor în evacuarea locuitorilor.  Conform informațiilor, cantitatea de precipitații în 11 ore este mai mare de 90 mm. […] Articolul VIDEO S-a spart cerul deasupra orașului Ialta! Șuvoaiele iau cu asalt străzile, iar mașinile sunt mișcate din loc apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
Disensiuni în Partidul Democrația Acasă. Mai mulți membri ai formațiunii îl acuză pe liderul acesteia, Vasile Costiuc, că a elaborat lista electorală pentru alegerile din 11 iulie fără să-i consulte și că ar fi luat bani pentru primele locuri pe listă. Într-o conferință de presă la IPN, Vasile Costiuc a fost numit „escroc și trădător”, […] Articolul Vasile Costiuc ar fi luat bani pentru primele locuri pe lista Partidul Democrația Acasă în alegerile din 11 iulie 2021 apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Oficiul Național al Viei și Vinului în Colaborare cu asociația companiilor creative din Moldova COR, au anunțat la începutul lunii concursul pentru elaborarea identității vizuale pentru Ziua Națională a Vinului. În context, de mențioat că perioada de aplicare este 01 iunie – 20 iunie, 2021, iar în cadrul concursului pot participa designeri grafici, ilustratori și […] Articolul Concurs pentru elaborarea identității vizuale de Ziua Națională a Vinului. Care este termenul de înscriere apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Candidat independent la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Ion Stegărescu nu a fost înregistrat în cursa electorală pentru alegerile din 11 iulie curent. Decizia a fost luată astăzi, la ședință de către membrii CEC. Potrivit deciziei, motiv la baza neînregistrării candidatului a fost faptul că nu a colectat suficiente semnături în susținerea acestuia, […] Articolul Nu a fost să fie! CEC a refuzat să-l înregistreze pe un candidat independent în alegerile parlamentare anticipate apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Nenorocirile se țin lanț de strada Albișoara din municipiul Chișinău, reparată anul trecut. Astăzi, acolo s-a creat un adevărat havuz chiar în mijlocul drumului. În urma ploilor abundente, apa adunată într-un colector de canalizare a ieșit la suprafață. Cel puțin asta susțin reprezentanții Apă-Canal Chișinău. Contactat de Realitatea.md, ofițerul de presă al instituției, Nadejda Fotescu […] Articolul VIDEO Pe strada Albișoara din Capitală apa „izvorăște” într-o veselie! „Новый фонтан”, s-au amuzat internauții apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Un bărbat în vârstă de 58 de ani, locuitor al satului Constantinovca, raionul Edineț, a decedat după ce a fost lovit de amicul său în cap cu un topor. Potrivit informațiilor, cazul a avut loc la data de 17 iunie curent. Inspectoratul de Poliție Edineț a fost informat la ora 15:20, printr-un apel telefonic la […] Articolul Sfârșit tragic pentru un bărbat din Edineț. La beție, a fost omorât de colegul de pahar apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Un bărbat în vârstă de 58 de ani, locuitor al satului Constantinovca, raionul Edineț, a decedat după ce a fost lovit de amicul său în cap cu un topor. Potrivit informațiilor, cazul a avut loc la data de 17 iunie curent. Inspectoratul de Poliție Edineț a fost informat la ora 15:20, printr-un apel telefonic la […] Articolul Sfârșit trafic pentru un bărbat din Edineț. La beție, a fost omorât de colegul de pahar apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării contestă amplasarea și inaugurarea sculpturii „Veronica Micle”, amplasată în scuarul Mihai Eminescu din capitală. Ministerul susține că acțiunea autorităților Primăriei Municipiului Chișinău a fost executată cu încălcarea normelor legale. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării menționează că edificarea sculpturii „Veronica Micle” s-a realizat cu abateri de la prevederile legale, fiind edificată fără […] Articolul Ministerul Culturii contestă sculptura „Veronica Micle” din scuarul M. Eminescu: A fost făcută cu încălcarea normelor apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) a atacat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) decizia Curții de Apel Chișinău prin care a anulat anexele Hotărârii CEC prin care s-a dispus deschiderea a 146 de secții de vot în diasporă. Respectiv, prin decizia Curții de Apel s-a anulat deschiderea secțiilor peste hotare, motiv pentru care Hotărârea Curții a […] Articolul Ultima oră! CEC a atacat la CSJ decizia Curții de Apel. Precizările Comisiei: Au fost anulate anexele apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Ministerul Apărării al Federației Ruse a început să dezvolte un nou medicament antiviral împotriva Covid-19 sub formă de gumă de mestecat și pastila – produs de cofetărie din piure sau suc de fructe uscate și fructe de pădure specific pentru această țară. Cel puțin despre asta a scris Ria.ru cu referire la o sursă apropiată […] Articolul O țară a început să dezvolte un medicament împotriva Covid-19 sub formă de gumă de mestecat apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Pentru a nu afecta stabilirea drepturilor sociale ale persoanelor asigurate, în special, a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) reaminteşte angajatorilor să prezinte Dările de seamă IPC 21 în termene cât mai restrâns posibile. Potrivit CNAS, termenul de prezentare a dării de seamă IPC 21, pentru plătitorii de contribuţii […] Articolul CNAS despre termenul de prezentare a Dărilor de seamă IPC 21 apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.