Premierul ungar: Legiuni de imigranți bat la porțile europene

Sputnik, 11 iunie 2021 22:10

Viktor Orban a redeschis tema imigrației în Europa în cadrul interviului săptămânal la emisiunea "Bună dimineața, Ungaria!" a postului naţional de radio Kossuth.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 15 minute
21:30
În ultima perioadă a crescut numărul persoanelor care apelează pentru ajutor la Linia Verde pentru prevenirea suicidului. Specialiștii sunt îngrijorați că fenomenul a luat asemenea amploare și susțin că statisticile sunt mai mari decât cele prezentate oficial.
Acum 2 ore
20:30
În ultima perioadă tot mai des suntem martorii unor situații neplăcute. Potrivit unei medii statistice, aproape 500 de persoane se sinucid anual în Republica Moldova. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii ATITUDINI.
Acum 4 ore
19:10
Candidații pentru funcția de deputat mai au o săptămână la dispoziție pentru a se răzgândi. În cazul în care vor să facă schimbări în lista candidaților sau vor să se retragă din cursa electorală, o pot face până pe 26 iunie. 
18:40
Jocurile Euro 2020 se desfășoară în orașe din Rusia, România, Ungaria, Azerbaidjan, Anglia, Germania, Danemarca, Spania, Italia, Olanda și Scoția.
18:10
Averile funcționarilor publici: cine sunt cei care-și ascund proprietățile și care sunt cele mai frecvente încălcări înregistrate de către Agenția Națională de Integritate? Subiectul a fost discutat în studioul Sputnik Moldova.
Acum 6 ore
17:40
Alertă maximă pentru sute de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne; aceștia recomandă întărirea barajelor în toată Moldova.
17:30
Ministerul Sănătății a prezentat noile date privind infecția cu noului coronavirus. Astfel, sâmbătă au fost confirmate alte 49 de cazuri noi de COVID-19. Totodată, trei paciente au fost răpuse de boală.
17:10
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.
17:00
O clădire din Antwerpen, Belgia, s-a prăbușit. Acesta se afla în construcție, iar la el munceau și câțiva moldoveni. Ministerul de Externe anunță că printre cei morți și răniți sunt și concetățeni de-ai noștri. 
16:50
O clădire din Antwerpen, Belgia, s-a prăbușit. Acesta se afla în construcție, iar la el munceau și câțiva moldoveni. Ministerul de Externe anunță că printre cei răniți sunt și concetățeni de-ai noștri. 
16:10
Pe teritoriul Republicii Moldova a fost depistată o captură record de heroină. Despre acest lucru anunță Inspectoratul General al Poliției. 
Acum 8 ore
15:20
Destinațiile turistice din țara noastră continuă să fie luate cu asalt de către moldoveni, iar unul dintre motivele care a stat la baza acestor schimbări este criza pandemică.
14:50
Sezonul cald aduce cu el și pericolul de a fi înțepat de o căpușă. La rândul lor, aceste insecte poartă cu ele boli grave și le pot transmite oamenilor.
14:20
Președintele Republicii Moldova va mai efectua o vizită oficială imediat ce se întoarce din Italia. De această dată, șeful statului va merge în Polonia. 
Acum 12 ore
13:40
Primarul Capitalei a venit cu o replică dură în adresa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, după ce acesta a criticat sculptura Veronicăi Micle din scuarul Mihai Eminescu și faptul că instalarea acesteia nu a fost coordonată cu ministerul.
13:00
Fotbalistul ucrainean Andriy Yarmolenko a împins în glumă sticle de Coca-Cola și Heineken mai aproape de el în timpul unei conferințe de presă care a avut loc joi la București.
12:40
Ministerul Afacerilor Externe a actualizat alertele de călătorie în alte state și a menționat că 26 de țări a introdus modificări în ceea ce privește regulele de intrare la frontieră. 
12:00
Premierul Ungariei Viktor Orban spune că este în interesul naţional al Ungariei să nu accepte reglementările fiscale impuse din exterior, respingând astfel propunerea unui impozit global minim.
11:10
Iată ce spune directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg, despre cazurile când trebuie să evitați vaccinarea.
10:10
Moldovenii care muncesc în Italia vor putea primi pensia de acolo și acasă, în Republica Moldova, dar și invers. Un acord în acest sens a fost semnat vineri de către Maia Sandu și ministrul italian al Muncii și Politicilor Sociale, Andrea Orlando.
09:40
Primarul Capitalei, Ion Ceban, consideră ipocrită abordarea unor actori politici pe subiectul majorării impozitului imobiliar. El spune că Primăria se ocupă individual de fiecare caz, totodată, ajustarea cuantumului pentru impozitul imobiliar este un proces ireversibil.
09:30
Unii funcționari publici preferă să nu declare toată averea sau să ofere date eronate privind costul mașinii procurate sau a locuinței, iar în asemenea cazuri, ei devin subiecții unui control din partea Autorității Naționale de Integritate. 
08:50
Cu cât poate fi cumpărat astăzi euro și dolarul - iată ce se întâmplă pe piața valutară din Moldova la sfârșit de săptămână.
Acum 24 ore
08:10
Municipalitatea organizează în acest weekend mai multe concerte în aer liber. Evenimentele au loc în cadrul proiectului „Dialog social cu chișinăuienii”.
07:00
A doua zi după summitul de la Geneva dintre Vladimir Putin și Joe Biden, cancelarul Austriei a apreciat întâlnirea, considerând necesară „menținerea dialogului” și afirmând că pacea în Europa este imposibilă fără Rusia.
06:10
Ploile continuă și în acest weekend. Astfel, meteorologii prognozează cer noros, iar pe arii extinse vor cădea precipitații de scurtă durată. 
00:30
Aeronava care aduce din Federația Rusă un nou lot de vaccin "Sputnik V" aterizează pe Aeroportul Internațional Chișinău.
Ieri
21:00
Mulți moldoveni se pomenesc în situația când își cumpără bilet de vacanță de la o agenție de turism, dar călătoria este anulată. În aceste condiții, oamenii își pun întrebarea dacă pot sau nu să-și întoarcă banii. Iată ce spun specialiștii.
20:50
Primarul Capitalei, Ion Ceban, consideră ipocrită abordarea unor actori politici pe subiectul majorării impozitului imobiliar. El spune că Primăria se ocupă individual de fiecare caz, totodată, ajustarea cuantumului pentru impozitul imobiliar este un proces ireversibil.
20:30
La Cahul au avut loc trageri de luptă. Exercițiul „Fulger 2021” s-a desfășurat în prezența ministrului Apărării, Victor Gaiciuc. 
20:20
Deși e deja luna iunie, se constată o creștere bruscă a numărului de infecții virale acute respiratorii și răceli. Medicii atenționează că în această perioadă este foarte important să consumăm cât mai multe fructe, legume, ceaiuri din ierburi și cât mai multă apă.
20:00
Nu e deloc ușor să faci o alegeri dintre miile de orașe rusești, mari și mici, cu o climă caldă și nordice, vechi și relative noi, cu faleze și întinse pe malurilor râurilor.
19:40
Politologul internațional a explicat lipsa de sens a aspirațiilor Moldovei de a deveni actor politic în NATO și a spus de ce „iepurele” moldovenesc va pierde în mod evident în „cursa elefanților”.
19:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care se află într-o vizită oficială în Italia, a anunțat că astăzi s-a întâlnit cu Maria Elisabetta Alberti Casellati, președinta Senatului italian.
19:10
Academia Militară a Forţelor Armate "Alexandru cel Bun" este singura instituţie de învăţământ militar superior, care asigură Forţele Armate ale Republicii Moldova cu specialişti calificaţi în domeniul militar.
18:40
Situațiile stresante fac parte din viața de zi cu zi și nu pot fi întotdeauna evitate. De aceea este important să cunoașteți cum să le faceți față pentru a nu ajunge la atacurile de panică sau alte tulburări ce vă pot afecta stilul de viață și starea de sănătate.
18:10
Maia Sandu se află în prezent într-o vizită oficială în Italia. Șeful statului a reușit deja să se întâlnească cu președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella. 
17:50
Numărul cazurilor de infectare cu virusul COVID-19 este din nou în creștere. Asta arată datele Ministerului Sănătății, publicate astăzi pe site-ul instituției.
17:30
Doi pompieri din cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr.2 și-au încheiat activitatea profesională sub jeturi de apă refulate din furtunuri. Salvatorii s-au pensionat după ce și-au dedicat peste 25 de ani din viață meseriei de pompier.
17:10
Comisia Electorală Centrală a înregistrat ultimii concurenți electorali și anunță lista finală a partidelor care vor candida pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.
17:00
Comisia Electorală Centrală a atacat la Curtea Supremă de Justiție decizia Curții de Apel Chișinău prin care s-a dispus deschiderea a peste 190 de secții de votare în diasporă.
17:00
Pe surse: Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un preparat împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat.
16:30
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că instalarea monumentului Veronicăi Micle în Scuarul Mihai Eminescu din Chișinău s-a făcut cu abateri de la normele legale.
16:30
Ce se întâmplă cu țara în care un copil inconștient și cu traumatisme grave a stat în ploaie aproape 24 de ore lângă o clădire abandonată.
16:00
În noaptea de joi spre vineri la Yalta, Crimeea, în doar șase ore, a căzut norma lunară de precipitații. În urma ploilor abundente, râurile s-au revărsat peste malurile lor, iar străzile s-au transformat în adevărate bazine de acumulare.
15:20
Experții sunt de părere că după întâlnirea dintre Putin și Biden Europei îi va fi mai ușor să prietenească cu Federația Rusă.
15:00
Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere" este deschisă pentru toate persoanele care doresc să obţină studii fundamentale, să-şi dezvolte capacităţile cognitive, creatoare şi să le implementeze într-o societate democratică.
14:20
Au mai rămas 12 zile pentru a achita impozitul pentru bunurile imobiliare și impozitul funciar. Serviciul Fiscal de Stat anunță că cei care încă nu au plătit impozitele, ar trebui să se grăbească. 
13:50
Cine sunt cei care-și ascund averile și ce sancțiuni riscă pentru încălcarea prevederilor legale? Detalii am aflat de la șefa Inspectoratului de Integritate din cadrul ANI, Alina Munteanu.
13:20
PSRM a sesizat CC privind constituționalitatea legii din 2014, în urma căreia s-au acordat garanții de stat ce au dus la Furtul Miliardului.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.