Summit G7 // Angela Merkel: Întâlnirea cu Joe Biden reprezintă angajamentul față de multilateralism, care ne-a lipsit în ultimii ani

Deschide.md, 11 iunie 2021 21:50

Cancelarul german Angela Merkel şi-a reiterat vineri ataşamentul faţă de rezolvarea multilaterală a conflictelor, la sosirea în Cornwall, Anglia, pentru summitul G7. Aceasta a spus că întâlnirea cu președintele SUA, Joe Biden, este importantă "pentru că el prezintă şi reprezintă angajamentul faţă de multilateralism, ceea ce ne-a lipsit în ultimii ani", relatează dpa.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum o oră
21:40
Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj după ce în orașul Antwerpen din Belgia s-a prăbușit o clădire, bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova. Președintele susține că a primit asigurări de la Ambasadorul Republicii Moldova la Bruxelles că se află contact permanent cu autoritățile competente din Belgia, cu instituțiile medicale și cu rudele și apropiații celor afectați. Totodată, Maia Sandu a transmis condoleanțe familiei tânărului decedat.
Acum 2 ore
21:10
În marja Forumului Diplomatic de la Antalya, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu Miroslav Jenča, adjunctul secretarului general ONU pentru Europa, Asia Centrală și America în cadrul Departamentului pentru afaceri politice și edificare a păcii și operațiuni pentru pace.
20:30
Programele în limba rusă care au fost difuzate la Televiziunea Publică din Letonia și au fost finanțate de la bugetul de stat timp de 30 de ani nu vor mai fi accesibile la televiziune, începând din luna septembrie a acestui an, a declarat astăzi redactorul-șef al Transmisiei în limba rusă, Ekaterina Safronova, în timpul ultimei ediții a programului "Puncte pe i", difuzat pe LTV7.
Acum 4 ore
20:10
Unul dintre cei doi câini ai lui Joe Biden a murit, președintele american anunțând acest lucru pe Twitter, sâmbătă, potrivit Mediafax.
19:30
La Bălți a fost inaugurat un Monument dedicat eroilor căzuţi în acțiunile de luptă pentru independența și integritatea Republicii Moldova.
18:50
Un depozit de pirotehnică a luat foc în Moscova, petardele explodând, anunță agenția rusă de presă TASS. Potrivit sursei citate incendiul din depozitul de pirotehnică în flăcări s-a răspândit în clădirea vecină. Focului i s-a atribuit al doilea grad de dificultate. Serviciile de urgență au raportat ulterior că numărul severității incendiilor a crescut de la al doilea la al treilea. Serviciile operaționale din Moscova au alertat serviciile de aviație pentru stingerea incendiului. Deși focul nu po...
18:20
Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au lansat vineri un apel ţărilor membre ale Uniunii Europene să-şi coordoneze politicile în privinţa redeschiderii frontierelor în contextul pandemiei de COVID-19 şi să ia măsurile necesare împotriva noilor variante ale virusului, potrivit Reuters, citată de Agerpres.  • Macron a spus că ţările UE ar trebui să manifeste vigilenţă pentru a nu permite propagarea noilor variante de coronavirus, adăugând că Uniunea Europeană urm...
Acum 6 ore
17:50
Astăzi, Platforma DA i-a comemorat pe cei uciși mișelește la 19 iunie 1992, când la Tighina s-a produs un măcel în care au murit sau au fost răniți sute de militari și civili.
17:40
Tragedie în Anvers, Belgia, după ce o clădire aflată în construcție s-a prăbușit. Din cauze încă necunoscute, o parte a clădirii s-a prăbușit și a doborât schelele pe care erau muncitori. Peste 12 persoane au fost scoase de sub dărămături, mai multe au ajuns la spital, în stare gravă. Au fost înregistrate și decese. Alți 5 oameni sunt încă în ruine, iar pompierii au adus și câini să-i caute.
17:40
Alte 49 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.
16:50
Programul vizitei de lucru la Roma, al președintelui Maia Sandu, a continuat cu o întrevedere cu Președintele și Vicepreședintele Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova - Republica Italiană din cadrul Senatului, Loredana Russo și Alessandra Maiorino.
16:40
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a fost informat, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei, de către autoritățile locale, despre prăbușirea în orașul Antwerpen a unei clădiri, bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.
16:20
În marja Forumului Diplomatic de la Antalya, prim-ministru interimar Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei Dmytro Kuleba. Oficialii au apreciat relațiile de prietenie și bună vecinătate existente între Republica Moldova și Ucraina, bazate pe susținere și încredere reciprocă.
Acum 8 ore
15:50
Telescopul Hubble, care se află de peste 30 de ani pe orbita Terrei, nu mai funcţionează de câteva zile, a anunţat vineri, 18 iunie 2021, NASA adăugând că ''lucrează pentru rezolvarea problemei'', informează AFP, citată de Agerpres.  • ''Telescopul şi instrumentele ştiinţifice sunt în stare bună'', a precizat Agenţia spaţială americană.Însă computerul care controlează aceste instrumente ''s-a oprit duminică, 13 iunie'', în a doua parte a zilei, potrivit orei locale din Statele Unite. Un test pen...
15:40
Comisia Electorală Centrală atrage atenția că până pe 26 iunie, inclusiv, concurentul electoral înregistrat poate solicita:
15:00
Patru oameni răniți, școli închise, trafic blocat pe aeroport și oameni baricadați în case. S-a întâmplat în Japonia, iar de vină a fost un urs.
14:30
Președintele Maia Sandu i-a asigurat pe cetățenii moldoveni din diaspora italiană că va munci în continuare pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Totodată, i-a îndemnat să meargă neapărat la vot pentru că aceasta va oferi șansa de a construi o societate în care toți să poată munci și trăi bine acasă. Declarațiile au fost făcute de șefa statului în cadrul unei întâlniri, la Roma, cu diaspora din Italia, transmite IPN.
Acum 12 ore
14:10
RĂZBOIUL PENTRU SECŢII Săptămâna care a trecut a continaut marea bătălie pentru secțiile de vot din străinătate. Câteva detalii vor trebui menționate aici. În primul rând, vom afirma fără mare ezitare că acest caz demonstrează că justiția din RîMî este inexistentă. Să ajungă o chestie evidentă și atât de simplă să fie judecată la CCM și la Curtea de Appel e de râsul găinilor. Îmi veți spune că sunt subiecte de o importanță capitală: în joc sunt cam 10-15 mandate parlamentare, dar vă voi răspunde...
14:00
Diferență de peste 600 de mii de lei între averea dobândită și veniturile obținute de către deputatul Partidului Democrat, Dumitru Diacov, și soția acestuia, constatată de Autoritatea Națională de Integritate, nu va fi confiscată. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul ANI ca fiind neîntemeiat și a menținut încheierea primei instanțe, transmite IPN.
13:10
Problema minorității române, pe agendă. România reiterează solicitarea către Ucraina de a recunoaște oficial inexistența „limbii moldovenești” Ministrul român a subliniat necesitatea reluării activităţii Comisiei mixte interguvernamentale privind protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale şi a finalizării negocierilor pe marginea Protocolului de cooperare bilaterală româno-ucraineană în domeniul învăţământului. Omologul ucrainean a confirmat deschiderea părţii ucrainene...
12:50
Un nou lot de vaccin anti-COVID-19 – Sputnik-V, oferit de Federația Rusă, a ajuns noaptea trecută pe Aeroportul Internațional Chișinău. Lotul conține 64 de mii de doze, dintre care 44 de mii vor rămâne pe malul drept al Nistrului, iar 20 de mii vor fi direcționate în regiunea transnistreană, transmite IPN. • Prezent la evenimentul de recepționare a lotului, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Igor Curov, a declarant că dozele vor fi transportate la depozit...
12:30
După Italia, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua luni, 21 iunie, o vizită oficială în Polonia, transmite IPN.
12:20
Patru paraşutişti şi-au pierdut viaţa şi alţi patru au fost grav răniţi sâmbătă în urma prăbuşirii unui avion bimotor de tipul L-410 în regiunea rusă Kemerovo, sud-vestul Siberiei, a declarat serviciul medical local de urgenţă, citat de Reuters. În acelaşi timp, agenţia de presă oficială rusă TASS a comunicat că nouă paraşutişti au decedat în urma acestui accident, citează Agerpres.  • "Din informaţiile mele, doi membri ai echipajului şi şapte paraşutişti şi-au pierdut viaţa, adică nouă în total...
11:50
Este împotriva principiilor economiei de piață, încurajează instituirea monopolului și are menirea de a-i elimina pe petroliștii mici. Astfel califică fostul director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Victor Parlicov, noua metodologie de calcul a prețurilor-plafon pentru carburanți stabilită de instituția regulatoare, notează IPN. • Potrivit expertului în domeniul energetic, noua metodologie de calcul e distructivă pentru piața petrolieră din Republica Moldova, întrucât nu...
11:40
n cadrul vizitei la Roma, Președintele Maia Sandu a semnat, împreună cu ministrul italian al Muncii și Politicilor Sociale, Andrea Orlando, Acordul în domeniul securității sociale.
11:30
Pandemia de coronavirus a creat o cerere mare pentru călătorii şi bani nefolosiţi în buzunarele celor înstăriţi, rezultatul fiind concretizat într-o creştere a achiziţiilor de avioane private, informează Bloomberg, citat de stirileprotv.ro.  Cumpărătorii au cumpărat atât de multe avioane second-hand încât acum s-au înscris pe liste de aşteptări pentru achiziţionarea de avioane noi, susţin bancherii care au participat săptămâna aceasta la conferinţa de specialitate Corporate Jet Investor. “A fost...
11:20
UPDATE // 11:04 // Surse apropiate anchetei ne-au comunicat că întreaga cantitate de heroină a fost introdusă pe teritoriul R.Moldova în cantități mici, prin intermediul TIR-urilor, iar astăzi a fost depistată într-un depozit în timp ce persoanele suspecte încercau să schimbe locația celor 235 de kg.
11:10
O captură record de heroină a fost depistată pe teritoriul Republicii Moldova, anunță Poliția. Gruparea criminală internațională a fost demascată ca urmare a unei operațiuni transfrontaliere - INI, PCCOCS și Serviciul Vamal.
10:40
Un moment favorabil, când Republica Moldova prezintă interes pentru comunitatea europeană, în contextul instabilității din regiune create de războiul din Ucraina. Astfel califică deputatul primului Parlament, Vasile Nedelciuc, miza alegerilor parlamentare anticipate din iulie. În plus, potrivit expertului român Iulian Fota, scrutinul va decide fie ireversibilitatea vectorului european, fie îndepărtarea de comunitatea europeană pentru o perioadă de cel puțin 4 ani, notează IPN.
10:20
Poliţia franceză s-a luptat azi noapte cu petrecăreţii Free Party, Teknival. Vorbim despre sute de tineri care au participat timp de câteva zile o petrecere în aer liber în oraşul Redon, din vestul Franţei, scrie Mediafax. Deşi prefecţii au interzis asemenea întruniri, organizatorii au acţionat contra legii. În cele din urmă, poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene. Petrecăreţii au folosit cocktailuri Molotov.  Fenomenul Teknival nu este nou. Petrecerile de acest gen au loc de ani buni, în dive...
10:00
Astăzi se împlinesc 29 de ani de la luptele de la Tighina, unde în timpul războiului de la Nistru din 1992, au avut loc cele mai violente confruntări între trupele moldovene și separatiștii transnistreni susținuți de armata rusă.
09:30
Ucraina a impus vineri sancţiuni oligarhului ucrainean Dmitri Firtaş pentru vânzarea de produse pe bază de titan unor întreprinderi militare ruseşti, a anunţat preşedinţia ucraineană, notează AFP, citată de Agerpres.  • Într-o declaraţie pe site-ul său, preşedinţia ucraineană a indicat că a impus magnatului "un pachet de sancţiuni", fără a oferi detalii."Potrivit serviciilor securităţii de stat şi informaţii, uzinele de prelucrare a titanului ale omului de afaceri au furnizat materie primă între...
Acum 24 ore
09:00
După reuniunile G7 și summitul NATO, împănate cu nenumărate întâlniri bilaterale în marja lor, Președintele american Joe Biden a participat marți, 15 iunie, la summitul UE-SUA care s-a dovedit un adevărat galop de sănătate, într-un cadru prietenos, cu final așteptat. Nu înseamnă că Washingtonul a câștigat pe deplin întreaga întâlnire, că a îngenunchiat Europa sau și-a aliniat-o în spate în perspectiva bătăliilor viitorului cu autocrațiile, cu China și Rusia. Nicidecum. Ci că diplomația europeană...
18 iunie 2021
22:20
Masca de protecţie nu va mai fi obligatorie în exterior începând din 26 iunie în Spania. În Spania, situaţia epidemiei de COVID-19 este în netă ameliorare, a anunţat vineri şeful guvernului, Pedro Sanchez, transmite AFP.
22:20
n cadrul vizitei la Roma, Președintele Maia Sandu a semnat, împreună cu ministrul italian al Muncii și Politicilor Sociale, Andrea Orlando, Acordul în domeniul securității sociale.
Ieri
21:50
Armin Laschet, liderul creştin democraţilor germani, şi-a descris stilul politic ca fiind un amestec din „sobrietatea” a Angelei Merkel şi „pasiunea” lui Emmanuel Macron pentru reformele europene, spunând că din punct de vedere geografic se simţea mai aproape de Paris decât de Berlin, relatează Politico.
21:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în această după-amiază un schimb de opinii cu Președintele Camerei Deputaților, domnul Roberto Fico, și cu Președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, domnul Piero Fassino. În cadrul discuțiilor cu cei doi oficiali, șefa statului a mulțumit pentru ajutorul oferit de Italia țării noastre în lupta cu pandemia prin intermediul platformei Covax, care a permis vaccinarea mai rapidă a cetățenilor noștri.
21:10
Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică, economia națională a intrat pe o traiectorie ascendentă în trimestrul I al anului curent: produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Economiei și Infrastructurii.
20:50
Adunarea Generală a ONU a confirmat vineri reînnoirea pentru încă 5 ani a mandatului de secretar general al ONU deţinut de portughezul António Guterres, relatează agenţiile DPA şi EFE.
20:10
Serviciul Fiscal de Stat avertizează că a mai rămas puțin timp pentru achitarea impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar în cazul bunurilor imobiliare şi a terenurilor persoanelor fizice - cetăţeni, precum şi a terenurilor neevaluate în scopul impozitării ale gospodăriilor ţărăneşti (de fermier), existente și/sau dobândite până la 31 martie inclusiv a anului curent.
19:40
În prima zi a vizitei la Roma, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Președinta Senatului italian, Maria Elisabetta Alberti Casellati.
19:10
Comandamentului Aliat Intrunit de la Napoli a arătat pe o reţea de socializare cele trei nave NATO ce desfăşoară în aceste zile exerciţii comune în Marea Neagră.
19:00
La Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” a fost inaugurată o nouă secție de terapie intensivă și reanimare. Evenimentul a coincis cu marcarea celor 45 de ani de la fondarea instituției medicale. Secţia dispune de 14 paturi şi este dotată integral pentru prestarea serviciilor de terapie intensivă. Lucrările de reparație capitală, în valoare de peste 10 milioane de lei, au fost finanţate de municipalitate, iar dotarea cu echipament a fost asigurată de Ministerul Sănătății, Banca Mondială și alți parteneri externi, transmite IPN.
18:20
Înalţi responsabili politici polonezi au fost vizaţi recent de un atac cibernetic „de mare anvergură” lansat de pe teritoriul Rusiei, a declarat vineri Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator Lege şi Justiţie (PiS) aflat la putere în Polonia. Potrivit acestuia, atacul cibernetic avea menirea să „destabilizeze ţara”.
18:00
Alte 60 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, anunță Ministerul Sănătății.
17:50
Cele cinci persoane implicate într-o schemă de filaj a judecătoarei Angela Bostan, de la Curtea de Apel, în interesul controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, cu puțin timp în urmă au primit mandate de arest.
17:50
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre actualizarea alertelor de călătorie (conform situației din data de 18 iunie 2021). Biroul de presă al MAEIE anunță că din numărul celor 59 de state incluse în tabel, în 26 de cazuri au fost introduse modificări de conținut, printre acestea, enumerăm: EAU, Germania, Ucraina, Muntenegru, Belarus, Elveția, Cehia, Bosnia și Herțegovina, Croația, Bulgaria, Slovacia, Regatul Țărilor de Jos.
17:40
Ministrul de externe rus Serghei Lavrov şi-a exprimat vineri preocuparea cu privire la linia „puţin constructivă” a Uniunii Europene (UE), în comentarii ale sale despre strategia europeană de rezistenţă şi contracarare evocată miercuri de şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, relatează agenţia EFE.
17:40
Cele cinci persoane implicate într-o schemă de filaj a judecătoarei Angela Bostan, de la Curtea de Apel, în interesul controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, cu puțin timp în urmă au primit mandate de arest.
17:30
Comisia Electorală Centrală a refuzat înregistrarea lui Ion Stegărescu în calitate de candidat independent la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a simbolului electoral şi confirmarea reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală şi a persoanei responsabile de finanțe (trezorierul).
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.