A plecat de la Guvern și și-a luat o mașină nou-nouță. Ion Chicu conduce un Nissan de peste 20.000 de euro

Agora.md, 11 iunie 2021 21:50

Cu un Nissan Qashqai, fabricat în 2021, s-a ales Ion Chicu de curând. Automobilul ar fi fost cumpărat anul acesta cu peste 469.000 de lei, ceea ce ar însemna în jur de 22.000 de euro. Nu se știe dacă mașina a fost luată în leasing sau achitată cash. Cert e că fostul prim-ministru, pus în funcție de socialiști și democrați, are două credite contractate încă din 2020, în valoare totală de 740.000 de lei (aproximativ 34.000 de euro).

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum o oră
21:30
Cifra de afaceri în industrie în ianuarie-martie 2021, s-a majorat cu 6,8% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, pe când în sectorul zootehnic al municipiului (fără gospodăriile auxiliare ale populației), a scazut producţia de lapte cu 53,1%, creşterea în masă vie a vitelor s-a micșorat cu 19,5%, şi a păsărilor a scăzut cu 15,5%, la fel şi producţia de ouă s-a micșorat cu 9,8%.
Acum 4 ore
19:40
Curtea Constituțională s-a pronunțat după ce Curtea Supremă de Justiție a remis sesizarea depusă de Cristian Rizea, în vederea examinării constituționalității prevederilor din Codul electoral potrivit cărora alegătorii şi concurenţii electorali pot contesta acţiunile și inacțiunile CEC. Astfel, CC a decis inadmisibilă sesizarea privind excepția de neconstituționalitate a articolului 71 din Codul electoral, în interesele lui Rizea.
18:40
Până pe 26 iunie inclusiv, concurenții electorali înregistrați pot solicita retragerea întregii listei de candidați, să înlocuiască un candidat sau să excludă un candidat la funcția de deputat pentru alegerile din 11 iulie 2021, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC).
Acum 6 ore
17:40
Alte 49 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, anunță responsabilii de la Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale. Din numărul total de cazuri, unul e de import, din Rusia. În total au fost efectuate 6.238 de teste, dintre care 655 – teste Rapid – Antigen. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 256.103. Totodată, spitalele au înregistrat încă trei decese în urma complicațiilor provocate de coronavirus.
17:00
Criza pandemică a afectat serios antreprenori din toată lumea, și Moldova nu e o excepție. Multe afaceri au fost închise sau au supraviețuit cu greu. Însă unele afaceri au găsit soluții ce să îi ajute să supraviețuiască pandemia Covid-19, și anume despre aceste soluții vom discuta în explainer-ul ce urmează.
17:00
Tragedie în Anvers, Belgia, după ce o clădire aflată în construcție s-a prăbușit. Din cauze încă necunoscute, o parte a clădirii s-a prăbușit și a doborât schelele pe care erau muncitorii. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă că printre victime s-ar afla trei cetățeni ai Republicii Moldova, dintre care unul ar avea dublă cetățenie (portugheză).
16:10
Miniștrii de Externe ai României și Ucrainei, Bogdan Aurescu și Dmitro Kuleba, au avut o întrevedere sâmbătă, în marja Forumului de Diplomație de la Antalya, în cadrul căreia au discutat despre ultimele evoluții în relațiile dintre cele două țări. Bogdan Aurescu a subliniat sprijinul României pentru continuarea cooperării Ucrainei cu NATO și a cerut din nou țării vecine să recunoască oficial inexistența „limbii moldovenești”. Oficialul ucrainean a mulțumit României pentru ajutorul umanitar constând în echipamente medicale și vaccinuri anti-COVID, scrie Digi24.
Acum 8 ore
15:10
Moldovenii preferă să ia credite de la băncile comerciale în lei moldovenești, în defavoarea valutei străine. Potrivit unui raport postat pe site-ul Băncii Naționale a Moldovei, în luna mai a anului 2021, de către băncile comercialeau fost acordate credite,în valoare deaproximativ 3,3 miliarde de lei, în creștere cu 64,4% față de luna mai a anului precedent.
14:10
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, urmează să efectueze o vizită oficială în Polonia. Întrevederea este stabilită pentru data de 21 iunie, potrivit site-ului oficial al Președinției de la Varșovia.
Acum 12 ore
13:00
Un avion bimotor de tip L-410 s-a prăbușit sâmbătă în Rusia, în regiunea Kemerovo din sud-vestul Siberiei. Nouă dintre cei 19 oameni aflați la bord și-au pierdut viața, însă bilanțul nu este definitiv, scrie Digi24.
12:20
„Curios, analitic, colecționar”. Așa se descrie Valeriu Ghelbur care, impresionat de primele calculatoare în copilărie, a dat curs enturziasmului și, în timp, a ajuns să activeze în domeniul IT. În pauzele dintre bătăile tastaturii își completează colecția de timbre, pentru că, „sunt mici opere de artă” în care-și găsește refugiu. Iată cum l-am descoperit pe unul dintre urmăritorii AGORA, cum i-am câștigat încrederea și ce-și dorește de la presa liberă.
12:10
Republica Moldova şi Republica Italiană au semnat acordul în domeniul securității sociale, negociat de echipa de experți condusă de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Scopul acestuia este asigurarea unui cadru de garanţii de securitate socială pentru lucrătorii migranţi din Republica Moldova, care desfășoară sau au desfășurat o activitate de muncă pe teritoriul unuia sau ambelor state.
12:00
„Curios, analitic, colecționar”. Așa se descrie Valeriu Ghelbur care, impresionat de primele calculatoare în copilărie, a dat curs enturziasmului și, în timp, a ajuns să activeze în domeniul IT. În pauzele dintre bătăile tastaturii își completează colecția de timbre, pentru că, „sunt mici opere de artă” în care-și găsește refugiu. Iată cum l-am descoperit pe unul dintre urmăritorii AGORA, cum i-am câștigat încrederea și ce-și dorește de la presa liberă.
11:30
Zeci de manifestanți s-au adunat în capitală pentru a desfășura marșul dedicat „familiei tradiționale”, organizat de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. La eveniment sunt prezenți și reprezentanți ai Bisericii.
10:00
Un lot de vaccin împotriva COVID-19, Sputnik V, a ajuns în această noapte la Chișinău. La ceremonia de întâmpinare a fost prezent Secretarul de stat al Ministeului Sănătății Muncii și Protecției Sociale Igor Curov.
09:10
„Curios, analitic, colecționar”. Așa se descrie Valeriu Ghelbur care, impresionat de primele calculatoare în copilărie, a dat curs enturziasmului și, în timp, a ajuns să activeze în domeniul IT. În pauzele dintre bătăile tastaturii își completează colecția de timbre, pentru că, „sunt mici opere de artă” în care-și găsește refugiu. Iată cum l-am descoperit pe unul dintre urmăritorii AGORA, cum i-am câștigat încrederea și ce-și dorește de la presa liberă.
Acum 24 ore
22:50
Varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV2, mai contagioasă, reprezintă aproape 90% dintre noile cazuri de COVID-19 înregistrate la Moscova, a anunţat vineri primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, explicând virulenţa valului epidemic actual. În aceste condiții, Moscova impune o nouă serie de restricții, scrie Digi24.
22:30
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre actualizarea alertelor de călătorie. Biroul de presă al MAEIE anunță că din numărul celor 59 de state incluse în tabel, în 26 de cazuri au fost introduse modificări de conținut, printre acestea se regăsesc: EAU, Germania, Ucraina, Muntenegru, Belarus, Elveția, Cehia, Bosnia și Herțegovina, Croația, Bulgaria, Slovacia, Regatul Țărilor de Jos.
Ieri
20:50
Traficul rutier de pe strada Ion Creangă, tronsonul cuprins între strada Alba Iulia și bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, se suspendă total în acest weekend, anunță primăria municipiului Chișinău. Astfel, în zilele de sâmbătă și duminică, 19-20 iunie, curent, se suspendă circulația rutieră în ambele direcții.
20:10
După ce Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a declarat că sculptura Veronicăi Micle a fost instalată cu încălcarea normelor legale, primarul Ion Ceban a venit cu o reacție. Edilul capitalei a îndeamnat responsabilii de la Ministerul Culturii să-și caute de treabă ca și „fraierii de la Ministerul Economiei care până astăzi nu au rezolvat problema asfaltului”. „Aveți grijă de monumentele distruse care țin de activitatea voastră”, a comentat Ceban.
19:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la Roma, la invitația omologului său. Totodată, Maia Sandu, s-a întâlnit și cu președinta Senatului italian, Maria Elisabetta Alberti Casellati. În cadrul ambelor întâlniri, au fost discutate relațiile dintre cele două state.
19:00
Serviciului de Informații și Securitate, dar și cei ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat resping informațiile precum că ar fi implicate în răpirea ex-judecătorului ucrainean, Mykola Ceaus. De asemenea, SIS remarcă că informațiile și dovezile la care se face trimitere sunt false. Totuși, în spațiul mediatic a apărut un document care indică numele celor angajați în structurile de stat care au participat ca răpire, scrie Realitatea.
18:30
Liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, susține că membrii formațiunii care îl acuză că este un trădător și un escroc sunt „oameni vulnerabili la bani”, care ar fi plătiți de socialiști și comuniști, ca să șifoneze imaginea partidului, scrie IPN.
18:20
Pe parcursul a cinci luni de zile, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 354 accidente rutiere soldate cu persoane traumatizate și decedate. Din numărul total de accidente rutiere comise pe străzile capitalei, 164 de accidente rutiere au fost cu implicarea pietonilor, comunică Poliția Capitalei.
17:50
Alte 60 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, anunță responsabilii de la Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale. Din numărul total de cazuri, două sunt de import: câte un caz din Rusia și Italia. În total au fost efectuate 6.023 de teste, dintre care 1.163 – teste Rapid – Antigen. Totodată, alte trei persoane au cedat în fața virusului.
17:40
Ultimii concurenți electorali au fost înregistrați de către Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru scrutinul din 11 iulie 2021. Este vorba despre Partidul Politic Noua Opţiune Istorică și candidatul independent Veaceslav Valico. Înregistrarea celui de-al doilea candidat independent a fost respinsă.
17:40
Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat mai multe nereguli în rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, la situația din 4 iunie curent, inclusiv informațiile din rapoartele prezentate în termen de trei zile de la deschiderea contului cu mențiunea „Fond electoral” prezentate de mai mulți concurenți electorali.
17:00
Încă doi concurenți electorali au fost înregistrați de către Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru scrutinul din 11 iulie 2021. Este vorba despre Partidul Politic Noua Opţiune Istorică și candidatul independent Veaceslav Valico.
16:30
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării își exprimă dezacordul privind edificarea și inaugurarea sculpturii Veronicăi Micle, amplasată în scuarul Mihai Eminescu din capitală. Într-un comunicat de presă instituția spune că aceasta a fost instalată cu încălcarea normelor legale, întrucât nu a fost luată o decizie a Guvernului în acest sens.
16:20
După ce, vineri dimineață, Dinu Plîngău de la Platforma „Demnitate și Adevăr” a publicat un video în care sunt surprinși Renato Usatîi și Alexandru Jizdan trăgând focuri de armă și comportându-se prietenește unul cu celălalt, liderul „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a organizat un briefing de presă prin intermediul căruia a lansat mai multe acuzații atât la adresa liderului Platformei DA, cât și la adresa liderului socialist.
16:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) a atacat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) decizia Curții de Apel Chișinău (CA) prin care au fost a admis parțial contestațiile partidelor privind decizia Comisiei Electorale Centrale ce vizează secțiile de vot în diasporă și a anulat partea ce vizează deschiderea a mai puțin de 190 de secții de vot, notează Ziarul de Gardă.
15:40
Cea de-a doua tranşă a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă a fost finanțată. Valoarea totală a acestea se estimează la 16,2 milioane de lei, anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale. De asemenea, au fost alocaţi banii necesari pentru indemnizaţia de maternitate şi ajutorul de şomaj.
15:10
Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime" are o nouă secție de terapie intensivă și reanimare. Spațiul asigură 14 locuri pentru pacienții în stare gravă. Costul total al investițiilor este de circa 50 de milioane de lei, echipamentul fiind asigurat de Ministerul Sănătății, Banca Mondială și alți parteneri externi.
15:10
Viceprimarul capitalei, Victor Chironda, spune că tot acest scandal cu ancheta de serviciu inițiată pe subiectul concediului său, este doar un motiv de a distrage atenția de la subiectul Hotelului Național. Acesta consideră că se urmărește demiterea lui pentru că ar fi incomod. Chironda este acel care acum trei zile a ieșit într-o conferință de presă pentru a avertiza că au fost admise încălcări în documentația de urbanism, încălcări ce ar fi putut permite demolarea hotelului cu pricina.
14:30
Discuțiile dintre reprezentanții Comisiei Electorale Centrale și cei ai Ministerului de Externe pe marginea deciziei Curții de Apel în privința secțiilor de votare pentru diasporă s-au lăsat cu contradicții. Hotărârea magistraților e interpretată diferit, iar cele 24 de ore rezervate pentru contestarea deciziei se scurg.
14:20
Discuțiile dintre reprezentanții Comisiei Electorale Centrale și cei ai Ministerului de Externe pe marginea deciziei Curții de Apel în privința secțiilor de votare pentru diasporă s-au lăsat cu contradicții. Hotărârea magistraților e interpretată diferit, iar cele 24 de ore rezervate pentru contestarea deciziei se scurg.
14:20
După ce președinta comisiei de anchetă „Laundromat”, Inga Grigoriu, a depus o plângere la Procuratură pe numele lui Veaceslav Platon, omul de afaceri a trimis redacției AGORA înregistrare audio a discuției purtată cu aceasta. Din convorbirea telefonică reiese că anume Veaceslav Platon a telefonat-o pe deputata Platformei DA pentru a o întreba de ce nu a fost invitat la ședința comisiei de anchetă. În replică, Inga Grigoriu i-a spus că în cadrul comisiei au fost audiate instituțiile de stat, iar el nu are un statut potrivit în acest context.
14:10
După ce președinta comisiei de anchetă „Laundromat”, Inga Grigoriu, a depus o plângere la Procuratură pe numele lui Veaceslav Platon, omul de afaceri a trimis redacției AGORA înregistrare audio a discuției purtată cu aceasta. Din convorbirea telefonică reiese că anume Veaceslav Platon a telefonat-o pe deputata Platformei DA pentru a o întreba de ce nu a fost invitat la ședința comisiei de anchetă. În replică, Inga Grigoriu i-a spus că în cadrul comiei au fost audiate instituțiile de stat, iar el nu are un statut potrivit în acest context.
13:50
Orașul Yalta din Crimeea a fost inundat. Drumurile sunt pline de apă, râul s-a revărsat, unele străzi sunt blocate, iar localnicii se tem să nu rămână fără electricitate.
13:50
Reprezentanții mai multor organizații teritoriale ale Partidului „Democrația Acasă” au ieșit astăzi într-o conferință de presă ca să îl acuze pe Vasile Costiuc de trădare. Aceștia spun că liderul s-a ales de unul singur președinte de partid și a format lista candidaților pentru alegerile parlamentare, fără a consulta echipa. Vasile Costiuc nu a comentat încă acuzațiile care i se aduc.
13:10
Reprezentanții mai multor organizații teritoriale a Partidului „Democrația Acasă” au ieșit astăzi într-o conferință de presă ca să îl acuze pe Vasile Costiuc de trădare. Aceștia spun că liderul s-a ales de unul singur președinte de partid și a format lista candidaților pentru alegerile parlamentare, fără a consulta echipa. Vasile Costiuc nu a comentat încă acuzațiile care i se aduc.
12:40
Președinta comisiei de anchetă „Laundromat”, deputata Platformei DA Inga Grigoriu, a depus o plângere la procuratura generală, declarând că omul de afaceri Veaceslav Platon ar fi telefonat-o, încercând să o intimideze și cerându-i socoteală privind publicarea unor documente. Pe de altă parte, Veaceslav Platon a declarat pentru AGORA că va face publică discuția telefonică, pe care a înregistrat-o.
12:40
60.000 de doze ar urma să ajungă în seara de vineri, 18 iunie, la Chișinău. O parte din seruri vor fi date și regiunii transnistrene.
12:40
Alexandru Jizdan, fostul ministru de Interne, explică într-o postare pe facebook situația din imaginile publicate de deputatul Platoformei „Demnitate și Adevăr”. Jizdan spune că filmulețul datează de acum 10 ani, pe când nu avea nici funcția de ministru, nici cea de deputat, dar, având în vedere activitatea sa anterioară, aceste întâlniri cu politicienii la tir nu ar fi de mirare.
12:30
Comisia Electorală Centrală se adresează la Curtea Supremă de Justiție după ce a fost obligată prin hotărârea Curții de Apel să examineze contestațiile Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor împotriva Partidului Acțiune și Solidaritate. Astfel, CEC refuză în continuare să examineze sesizarea prin care PAS e învinuit de utilizarea imaginii președintei țării în campanie electorală.
12:30
Alexandru Jizdan, fostul ministru de Interne, explică într-o postare pe facebook situația din imaginile publicate de deputatul Platoformei „Demnitate și Adevăr”. Jizdan spune că filmulețul datează de acum 10 ani, pe când nu avea nici funcția de ministru, nici cea de deputat, dar, având în vedere activitatea sa anterioară, aceste întâlniri cu politicienii la tir nu ar fi de mirare.
12:20
Președinta comisiei de anchetă „Laundromat”, deputata Platformei DA Inga Grigoriu a depus o plângere la procuratura generală, declarând că omul de afaceri Veaceslav Platon ar fi telefonat-o, încercând s-o intimideze și cerându-i socoteală privind publicarea unor documente. Pe de altă parte, Veaceslav Platon a declarat pentru AGORA că va face publică discuția telefonică, pe care a înregistrat-o.
12:20
Dinu Plîngău de la Platforma „Demnitate și Adevăr” a publicat un video în care sunt surprinși Renato Usatîi și Alexandru Jizdan trăgând focuri de armă și comportându-se prietenește unul cu celălalt. Video-ul surprinde secvențe din mai multe zile în care politicienii s-ar fi întâlnit pe poligonul de tragere.
12:00
Un grup de deputați ai fracțiunii parlamentare PSRM a atacat la Curtea Constituțională Legea cu privire la granțiile de stat aprobată de Guvernul R. Moldova în 2014-2015. Noua încercare vine după două tentative eșuate de abrogare a Legii Miliardului.
11:50
Ce zici de o escapadă la „polul nord” al Moldovei, la Naslavcea? Un loc de o frumusețe rară, situat chiar la hotar cu Ucraina. Teleportravel și AGORA te cheamă într-un tur care durează nouă ore și are programate șase popasuri în locuri minunate. Vei avea posibilitatea să explorezi cel mai mare instrument geodezic din lume, vei vizita Peștera Morților, satul vechilor credincioși și mica Elveție din Moldova. Te-am intrigat?.. Atunci hai cu noi!
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.