Recolta de pomușoare, mai mică și târzie: Ce se va întâmpla cu prețurile

Sputnik, 11 iunie 2021 21:30

Ploile și temperaturile scăzute din ultima perioadă afectează recolta agricultorilor. În acest an, pomușoarele crescute în Moldova vor întârzia cu cel puțin cu două-trei săptămâni.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 5 minute
19:30
Președintele rus Vladimir Putin a depus flori la Mormântul soldatului necunoscut din grădina Alexandrovsk din Moscova. La ceremonie au participat veterani de război.
Acum o oră
19:00
Rusia spera că încheierea războiul rece va deveni o victoria comună pentru Europa unită, de la Lisabona până la Vladivostok, a scris Putin într-un articol semnat pentru presa germană.
Acum 2 ore
18:30
…A răsunat numele de cod “Dortmund” și lovitura grea de înfricoșare, ca un oțel fulgerător, a agresorului german a căzut pe satele, orașele, câmpiile și pădurile care dormeau liniștit.
18:00
Pe 22 iunie 1941, trupele germane intrau în Uniunea Sovietică, deschizând marşul distrugător spre Est ordonat de Hitler.
17:50
CEC a stabilit particularitățile de votare ale unor categorii de alegători la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, cum ar fi cei fără înregistrare la domiciliu sau reședință, studenții și elevii, alegătorii internați în spitale și cei din detenție.
17:40
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță datele actualizate privind situația epidemiologică din țara noastră.
Acum 4 ore
17:30
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a fost astăzi decorată cu Medalia de Onoare a APCEMN.
17:20
Modelul și textul buletinului de vot pentru alegerile parlamentare anticipate au fost aprobate de către Comisia Electorală Centrală.
17:00
Iată când și unde vor fi afișate rezultatele finale ale examenelor de bacalaureat (BAC) 2021 din Moldova.
16:50
Vladimir Putin s-a întâlnit cu veteranii de război și a depus flori la mormântul Ostașului Necunoscut de lângă zidul Kremlinului în ziua aniversării a 80 de ani de la declanșarea războiului de către Germania nazistă contra URSS.
16:50
Cititorii ziarului german Die Zeit au rămas fascinați de articolul lui Vladimir Putin despre începutul celui de-Al Doilea Război Mondial.
16:30
Orchestra Neue Philharmonie a adus, marți, în fața Casei Ruse din Berlin, în omagiu victimelor, la cea de-a 80-a aniversare a începutului operațiunii Barbarossa - invazia Germaniei naziste în Uniunea Sovietică, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
16:20
Rusia simte o legătură culturală și istorică neîntreruptă cu Europa, iar prosperitatea și securitatea continentului vor fi posibile doar prin eforturi comune.
16:00
În fiecare an, în data de 22 iunie, în Rusia se comemorează Ziua Memoriei și a Durerii, marcând momentul din 1941 când Germania hitleristă a invadat URSS și a început un război care a dus la moartea a 27 de milioane de cetățeni ai URSS.
Acum 6 ore
15:30
Veste bună pentru elevi. Ministerul Educației anunță când începe perioada de admitere 2021 în licee.
15:20
Dacă în anul 2001 la evidența organelor competente erau mai mult de 20 mii de veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în prezent numărul acestora s-a redus la 200. Despre acest lucru a anunțat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" generalul Victor Gaiciuc.
14:40
Procuratura Anticorupție are de astăzi un nou șef interimar. Acesta a fost prezentat echipei de procurorul general.
14:40
Certificatele de vaccinare digitale împotriva COVID-19 ar putea fi emise în scurt timp și de Republica Moldova.
14:30
Un adolescent de 15 ani a fost găsit strangulat în curtea casei. Tragedia s-a produs luni, în raionul Căușeni. 
14:10
Al Doilea Război Mondial a avut mai multe teatre de război, mari bătălii și comandanți de trupe marcanți în diferite regiuni ale planetei.
Acum 8 ore
13:30
Vladimir Putin a publicat un articol în săptămânalul german Die Zeit cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la invazia nazistă asupra URSS.
13:20
Primarul Chișinăului Ion Ceban a susținut dimineață o conferință de presă în care l-a criticat dur pe viceprimarul Victor Chironda.
13:10
Cu ocazia marcării a 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Igor Dodon și Vladimir Voronin au depus flori la Complexul Memorial "Eternitate".
12:50
Ploile din weekend-ul trecut au făcut prăpăd în mai multe raioane ale țării. Sute de hectare au fost afectate, iar unii oameni au rămas și fără acoperiș, după ce l-a smuls vântul puternic. 
12:10
Procuratura anunță că a finalizat să cerceteze dosarul primarului din Măcărești, raionul Ungheni, și că îl trimit în judecată. Acesta este acuzat de corupere pasivă. 
11:50
Întregul sistem european de securitate a degradat, iar riscurile unei curse de înarmare devin tot mai reale, notează președintele Rusiei Vladimir Putin într-un articol.
Acum 12 ore
11:30
La această oră au loc percheziții la sediul Băncii Naționale a Moldovei. Ofițerii au descins în biroul fostului administrator special al Unibank.
11:20
Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova și-a amintit despre tatăl și bunicii săi care au luptat pentru pace și libertate în cadrul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.
11:00
Un tânăr de 25 de ani a căzut într-o fântână și a avut nevoie de ajutorul salvatorilor. Incidentul a avut loc în după-amiaza de luni în orășelul Codru din municipiul Chișinău. 
11:00
Numărul femeilor polițiste crește în fiecare an, potrivit statisticilor. În prezent, rata femeilor care dețin funcții de ofițer și subofițer în cadrul Inspectoratului General de Poliție constituie peste 16 la sută.
10:30
Un accident grav cu implicarea unui microbuz din Republica Moldova a avut loc în România. Câteva persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. 
10:20
Un biciclist de 15 ani a decedat, iar altul a ajuns la spital după ce au fost loviți de o mașină. Accidentul a avut loc luni seara, în raionul Ialoveni. 
10:00
Un biciclist de 15 ani a decedat, iar altul a ajuns la spital după ce au fost loviți de o mașină. Accidentul a avut loc luni seara, în raionul Ialoveni. 
09:10
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: istoricul Victor Stepaniuc, generalul Victor Gaiciuc, pictorița Galina Vieru și rectorul Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, profesorul Emil Ceban, doctor habilitat în științe medicale.
09:00
În urmă cu 80 de ani, pe 22 iunie 1941, a început Marele Război pentru Apărarea Patriei. În memoria acestui eveniment, la Complexul memorial „Eternitate” din Chișinău are loc o ceremonie de depunere de flori.
08:50
Berlinul va susține pe deplin încheierea unui pact european privind migrația, a declarat ministrul german de Externe Heiko Maas pentru cotidianul italian La Repubblica într-un interviu publicat luni.
08:30
Campania electorală, dar și comportamentul concurenților electorali pentru alegerile parlamentare anticipate se desfășoară după un scenariu vechi și cu promisiuni care nu vor fi realizate.
07:50
În dimineața de 22 iunie 1941, Germania fascistă și aliații ei au atacat URSS. Au început lupte la frontierele de vest ale Uniunii Sovietice.
07:30
Jurnalistul german Hubert Seipel a enumerat calitățile comune pe care le au Vladimir Putin și Angela Merkel.
07:30
Cele două puncte mobile de vaccinare din municipiul Chișinău își continuă traseul și astăzi. Iată unde vor staționa.
06:40
Leul moldovenesc se depreciază față de dolarul american, iar față de celelalte valute își păstrează cotația.
Acum 24 ore
06:00
Astăzi vom avea parte de vreme frumoasă, însă pe alocuri ar putea cădea ploi de scurtă durată. Termometrele vor urcă până la 31 de grade Celsius.
00:50
Echipa națională a Danemarcei într-un duel încrâncenat a învins echipa Rusiei în meciul din runda a treia din grupele EURO 2020.
21 iunie 2021
21:40
Mai multe cartiere din sectorul Botanica al capitalei au rămas fără curent electric din cauza unei pene la rețea. Informația ne-a fost confirmată de consumatorii din acest sector, dar și de operatorii companiei de distribuție care operează în Chișinău Premier Energy.
21:00
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că pragmatismul și luciditatea sunt elementele cheie în relațiile cu Statele Unite.
20:50
Un serial rus de excepție, „Godunov”, lansat în 2019, va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00.
20:20
Cetățenii nu ar trebui să se relaxeze în contextul în care în ultima vreme a scăzut numărul de cazuri de infectare cu COVID-19. Tulpina indiană a început să facă ravagii în alte state, iar Republica Moldova nu va fi o excepție în acest sens.
20:20
Statele Unite se confruntă cu o creștere fără de precedent a inflației. Cu toate acestea, Rezerva Federală nu întreprinde nicio măsură. Experții consideră că această pasivitate ar putea provoca o criză de proporții în 2023.
20:00
Ziua Tatălui este o sărbătoare, care a fost marcată duminică, de onorare a paternității și a legăturilor paterne, precum și a influenței taților în societate.
19:40
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, jurnalista Georgiana Arsene a vorbit despre întrevederea istorică dintre Vladimir Putin și Joe Biden de la Geneva.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.