CEC: „La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 am putea avea, cel mult, 24 de concurenți”

#diez, 11 iunie 2021 18:45

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că astăzi, 11 iunie curent, s-a încheiat perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova la alegerile din 11 iulie 2021. Articolul CEC: „La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 am putea avea, cel mult, 24 de concurenți” apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 15 minute
14:30
Noi v-am povestit de tare multe ori despre Dumitru Vlah, tânărul îndrăgostit de fotografie. Și continuăm să vorbim despre el pentru că rezonăm cu felul în care dânsul surprinde natura, oamenii din jur sau emoțiile prin lentilele aparatului de fotografiat.  Articolul (foto, video) Ne molipsim un pic de frumos? Dumitru Vlah ne bucură ochii cu o nouă serie de fotografii apare prima dată în #diez.
Acum 30 minute
14:15
Țările asiatice se luptă în prezent cu un val de ezitare la adresa imunizării. Astfel, diferite țări din Asia au organizat loterii pentru cei care se vaccinează anti-COVID. Printre premii se regăsesc pui, vaci, concedii plătite, un apartament de un milion de dolari. Articolul Pui, vaci, un apartament de 1 milion de dolari – printre premiile oferite la tombolele de vaccinare împotriva COVID din Asia apare prima dată în #diez.
14:15
Scurtmetrajul românesc „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste”, regizat de Carina-Gabriela Dașoveanu, studentă la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, a fost selectat în secțiunea Cinefondation a Festivalului de Film de la Cannes, au anunțat marți organizatorii evenimentului, notează AGERPRES. Articolul (foto) Un scurtmetraj românesc, selectat în secțiunea „Cinefondation” la Festivalul de Film de la Cannes 2021 apare prima dată în #diez.
Acum o oră
13:45
Încă o veste frumoasă pentru fanii „Stranger Things”! În sezonul IV al serialului veți putea urmări și jocul actoricesc al moldoveanului Sebastian Zavadski. Articolul Un actor moldovean va juca în celebrul serial „Stranger Things” difuzat pe Netflix apare prima dată în #diez.
13:45
Edilul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat pe pagina sa de Facebook că Grădina Publică „Scuarul Catedralei Metropolitane” urmează să fie reabilitată. Potrivit lui, la documentație va lucra un grup de arhitecți, în frunte cu Alexandru Sava, care urmează să propună soluții pentru amenajarea întregului parc, inclusiv reconstrucția pieței de flori. Articolul Mobilier urban, bănci, flori, coșuri de gunoi. Grădina Publică „Scuarul Catedralei Metropolitane” urmează să intre în reparație apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
13:30
Primăria municipiului Chișinău informează că începând din data de 25 iunie pe strada Romană, tronsonul cuprins între strada V. Alecsandri și strada A. Pușkin, circulația transportului rutier se stabilește în sens unic. Măsura a fost luată în scopul asigurării securității și fluidizării circulației rutiere, în baza solicitării Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.    Articolul Pe o stradă din centrul Chișinăului circulația rutieră se va desfășura pe sens unic apare prima dată în #diez.
13:15
Pe 20 iunie, între orele 7.0-22.00, la Palatul Republicii (str. Maria Cebotari, 16) va avea loc Maratonul de vaccinare pentru rapel (doza II), cu Pfizer și Sinovac pentru persoanele care s-au vaccinat la Palatul Republicii în perioada de 28-30 mai. Articolul Locuitorii Capitalei sunt îndemnați să se imunizeze duminică cu a doua doză de vaccin la Palatul Republicii apare prima dată în #diez.
13:15
Compania Air Moldova a prezentat orarul zborurilor pentru perioada 16-30 iunie, 2021. Toți pasagerii vor trebui să poarte mască pe parcursul zborului și cât sunt la aeroport, la fel la intrare va fi efectuată măsurarea temperaturii. Articolul (grafic) Air Moldova a prezentat orarul zborurilor pentru perioada 16-30 iunie 2021 apare prima dată în #diez.
12:45
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a început examinarea cauzei unui jurnalist din regiunea transnistreană acuzat de „extremism”. Despre acest lucru anunță reprezentanții Promo-LEX. Articolul CEDO a început examinarea cauzei lui Serghei Ilcenco, jurnalistul din regiunea transnistreană acuzat de „extremism” apare prima dată în #diez.
12:45
Sezonul fotografiilor în câmpurile de levănțică este deschis! Toți migrează de pe rețelele sociale în lanurile aromate de lavandă, unde își fac fotografii în câmpurile parfumate. Află unde înflorește lavanda în Moldova și cum poți ajunge acolo în lista de mai jos realizată de diez.md. Articolul (foto) Miros îmbietor și multă culoare! Lista celor mai aromate câmpuri de lavandă din Moldova apare prima dată în #diez.
12:45
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a făcut totalurile Programului național pentru îmbunătățirea calității învățării limbii române în instituțiile de învățământ general cu instruire în limbile minorităților naționale în anii 2016-2020. Pentru crearea facilităților de predare și învățare a limbii române, autoritățile noastre au cheltuit 1 021 400 de lei. Articolul Ministerul Educației a cheltuit peste 1 milion de lei în patru ani pentru promovarea limbii române în rândul minorităților naționale apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
12:30
Probabil mulți dintre voi care ați fost în vizită la sudul Moldovei, sau chiar sunteți originari din această regiune a țării cunoașteți foarte bine faptul că acoperișurile caselor de acolo au un farmec aparte grație ornamentelor încrustate în lemn. Anume aceste frontoane executate din lemn reprezintă o emblemă a gospodarilor din sudul țării, mai bine-zis, un fel de pașaport arhitectural.  Articolul (foto) Călătorim arhitectural în sudul Moldovei. Cum gospodarii își ornamentau acoperișurile caselor apare prima dată în #diez.
12:30
Conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, precipitațiile abundente înregistrate în data de 15 iunie pe teritoriul țării au afectat culturi agricole din mai multe localități. Articolul Zeci de hectare au avut de suferit din cauza ploii cu grindină, iar mai multe localități au rămas fără lumină apare prima dată în #diez.
11:45
Cunoaștem că în țara noastră vor avea loc alegeri parlamentare anticipate pe 11 iulie. Lista concurenților electorali este lungă, cu nu mai puțin de 19 de partide și blocuri electorale înscrise oficial în cursa pentru cele 101 fotolii parlamentare. Echipa #diez a făcut o radiografie succintă a programelor electorale și a aflat cu ce promisiuni vin partidele pentru tinerii din Moldova. Articolul Programele electorale pentru parlamentarele din 11 iulie. Cu ce promisiuni vin partidele pentru tineri apare prima dată în #diez.
11:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis o avertizare de cod galben de inundații. Din cauza precipitațiilor puternice căzute în cursul superior al Bazinului Hidrografic al râului Prut (Ucraina), s-a format viitura pluvială. Articolul O nouă avertizare meteorologică. Serviciul Hidrometeorologic a emis cod galben de inundații, descărcări electrice și vijelie apare prima dată în #diez.
11:15
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că economia țării a crescut, dar a cerut măsuri pentru a îmbunătăți situația alimentară „tensionată”, cauzată de pandemia de coronavirus și de taifunurile de anul trecut. Articolul Kim Jong Un justifică criza alimentară din Coreea de Nord cu taifunurile de anul trecut și pandemia de coronavirus apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
10:15
Vă amintiți cea mai nuanțată amintire din copilărie? În ce culori ați desena-o acum? Alături de cine ați fotografiat cu ochii acel moment? Ce miros avea? Dar gust? Gândindu-se la răspunsurile asupra acestor întrebări au fost și un grup de 10 tați din Strășeni și Fălești, împreună cu copiii lor, care au participat la un atelier de pictură unde au descuiat împreună cutia cu amintiri și au desenat în culori de toate nuanțele relația și amintirile lor de tată-copil. Articolul (foto) „A venit timpul să spargem gheața stereotipurilor.” 10 tați din Fălești și Strășeni au desenat amintiri împreună cu copiii lor apare prima dată în #diez.
09:30
Conform datelor statistice pentru trimestrul I al anului 2021, raportate ANRCETI, serviciile de telefonie fixă au continuat să scadă. Numărul abonaților s-a micșorat, timp de trei luni, cu 0,9 % și a alcătuit puțin peste un milion de oameni, iar traficul total de voce s-a diminuat, față de trimestrul I al anului 2020, cu 3 % și a constituit circa 284 de milioane de minute. Articolul Alo, ești acasă? Telefonia fixă devine tot mai nepopulară printre moldoveni apare prima dată în #diez.
09:00
Danemarca devine prima țara europeană care renunță aproape complet la purtarea măștii de protecție. Cu o excepție: oamenii vor trebui să poartă masca în transportul public şi doar atunci când nu stau pe scaune. La nivel european, numărul de noi cazuri este în scădere, iar rata vaccinării cu cel puțin o doză a depășit 50 la sută.  Articolul Prima țară din Europa care a renunțat aproape complet la purtarea măștii. Va fi obligatorie doar în transportul public apare prima dată în #diez.
08:45
Primăria municipiului Chișinău informează că, astăzi, cele două puncte de vaccinare mobile se vor afla în intervalul orelor 10.00-18.00, în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Buiucani, pe strada Calea Ieșilor, în preajma Centrului Comercial „Velmart”, iar autobuzul se va deplasa în comuna Ciorescu, pe strada Alexandru cel Bun, 11, în preajma Centrului de Sănătate. Articolul Adresele unde vor staționa astăzi cele două puncte mobile de vaccinare anti-COVID-19 apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
21:45
Prodecana facultăţii de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova a fost reţinută, astăzi, în urma unui denunţ, depus de o studentă. În scurt timp, aceasta a fost eliberată în baza unei ordonanțe emise de procuror. Potrivit comunicatoarei CNA, Angela Starinschi, bănuita va fi cercetată în libertate. Articolul Prodecana Facultății de Jurnalism de la USEM a fost eliberată. „Au intervenit motive de sănătate” apare prima dată în #diez.
20:00
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a postat pe pagina sa personală de Facebook că în acest an, festivalul Umbrelelor este lansat în parcul Alunelul din sectorul Buiucani. Articolul (foto) Festivalul Umbrelelor, din acest an, va fi lansat în parcul Alunelul din sectorul Buiucani apare prima dată în #diez.
19:15
Curtea Constituțională nu a acceptat spre examinare în fond cererile privind constituționalitatea hotărârilor Comisiei Electorale Centrale, privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare și pentru cetățenii din regiunea transnistreană. Decizia a fost luată astăzi, 15 iunie. Articolul CC a respins examinarea cererilor privind constituționalitatea hotărârilor CEC cu referire la deschiderea secțiilor de votare în diasporă apare prima dată în #diez.
19:00
Marți, 15 iunie, la Nyon, Elveția, a avut loc tragerea la sorți pentru primul tur preliminar al noului turneu intercluburi, UEFA Europa Conference League, competiție unde Republica Moldova are trei reprezentați: Petrocub Hîncești, Milsami Orhei și Sfîntul Gheorghe Suruceni. Articolul Echipele moldovenești și-au aflat adversarele din preliminariile primului tur al Ligii Conferințelor apare prima dată în #diez.
18:30
A reușit să facă ordine în municipiu, va face regulă și în întreaga țară. De această părere sunt locuitorii municipiului Bălți, care își pun mari speranțe în liderul Blocului Electoral „Renato Usatîi” la Alegerile Parlamentare Anticipate din 11 iulie. Articolul (video vox) De ce bălțenii îl vor pe Renato Usatîi în Parlament apare prima dată în #diez.
18:15
În scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19 în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, organele electorale inferioare vor fi asigurate cu echipamente de protecție. Acestea vor fi oferite de către Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și vor include măști și costume de protecție, mănuși, viziere și dezinfectanți și vor fi destinate atât membrilor birourilor electorale, cât și alegătorilor care se vor prezenta la urnele de vot în ziua scrutinului. Articolul Secțiile de votare pentru anticipate vor fi asigurate cu măști, costume și dezinfectant împotriva COVID-19 apare prima dată în #diez.
18:00
Îți dorești să îmbunătățești accesul la serviciile de sănătate, să crești calitatea asistenței medicale și să sporești eficiența sistemelor din domeniu? Participă gratuit în perioada 25-27 iunie 2021 la HealthTech Hackathon și generează soluții practice pentru digitalizarea medicinei din Republica Moldova. Timp de trei zile, împreună cu viitori doctori, biologi, antreprenori, specialiști IT, dar și alți interesați de inovații vei afla necesitățile antreprenoriatului tehnologic în perioada pandemică și vei contribui la revoluționarea sistemului medical din țara noastră. Articolul Cinci motive pentru a participa la HealthTech Hackathon. Înscrie-te și poți câștiga 5 000 de euro apare prima dată în #diez.
17:15
48 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, patru sunt de import: trei din Rusia și unul din Spania. Numărul total de teste efectuate – 5 930, dintre care 1 424 – teste Rapid – Antigen. Articolul Alte 48 de cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore apare prima dată în #diez.
17:00
CEC și-a revizuit hotărârea cu privire la organizarea secțiilor de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului (regiunea transnistreană), municipiul Tighina și unele localități ale raionului Căușeni, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Astfel, vor fi amenajate 41 de secții de votare din cele 44 anunțate anterior. Articolul (doc) De la 44 la 41. CEC a exclus trei secții de votare din stânga Nistrului apare prima dată în #diez.
17:00
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă informează persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă despre cele mai plătite joburi pe piața muncii la ora actuală. Cel mai mare salariu este 30 000 de lei, cel mai mic – 9 000 de lei. Articolul Topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante în Moldova. Unde poți lucra cu un salariu de 30 000 de lei pe lună apare prima dată în #diez.
17:00
Prodecana facultăţii de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova a fost reţinută, astăzi, în urma unui denunţ, depus de o studentă. Potrivit declarantei, lectora universitară i-ar fi cerut 3000 de lei pentru o promova la examenul final şi anume susţinerea tezei de licenţă. Articolul Prodecana facultăţii de Jurnalism de la USEM, reţinută de CNA. A fost denunțată de o studentă de la care ar fi cerut bani apare prima dată în #diez.
17:00
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că 100 000 ochelari de protecție, 300 000 halate și 100 000 măști medicale chirurgicale au fost livrate suplimentar Republicii Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Republicii Federale Germania și Organizația Mondială a Sănătății. Articolul Un nou lot de echipamente medicale a ajuns la Chișinău. Ajutorul umanitar a fost oferit de Germania și OMS apare prima dată în #diez.
16:45
Inga Ionesii, care a demisionat din funcția de viceprimară pe domeniul economic din Chișinău, va exercita funcția de șefă a Direcției management instituțional din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Informația a fost confirmată pentru diez.md de către Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAEIE. Articolul Inga Ionesii, care a demisionat din funcția de viceprimară a Capitalei, a fost angajată la MAEIE apare prima dată în #diez.
16:30
De astăzi, 15 iunie, pescuitul în bazinele acvatice piscicole naturale în apele de frontieră ale Republica Moldova, este permis. Astfel, Poliția de Frontieră aminteşte despre necesitatea respectării regulilor de regim în zona de frontieră cu scop de odihnă şi pescuit. La fel, continuă procesul de eliberare a permiselor de acces în zona de frontieră și a autorizațiilor pentru toate tipurile de activitate. Articolul De astăzi este permis pescuitul în bazinele acvatice piscicole naturale în apele de frontieră a Moldovei apare prima dată în #diez.
16:15
Continuăm proiectul de orientare în carieră „Dacă rămân acasă, merg la...”, iar în această săptămână, vom discuta despre o specialitate mai creativă, care, pe lângă bazele teoretice, constă dintr-o mulțime de ore practice. Vorbim despre Arhitectură, o specialitate destul de complicată, dar totodată interesantă pentru cei care sunt cu adevărat pasionați de acest domeniu. Articolul La ce universitate, cât costă și ce voi învăța? Tot ce trebuie să știi dacă vrei să studiezi Arhitectură în Moldova apare prima dată în #diez.
16:00
Marea majoritate a candidaților cu vârste sub 30 de ani, care se regăsesc pe listele partidelor înscrise pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie nu au mai candidat până acum la această funcție. Elevi, studenți, foști deputați, operatori, constructori etc. Echipa #diez vă prezintă o listă a tuturor candidaților ce au mai puțin de 30 de ani, care țintesc fotoliul de deputat, dar și din ce domenii de activitate provin dânșii. Articolul Lista candidaților la alegerile parlamentare anticipate, care au sub 30 de ani. Din ce domenii provin tinerii apare prima dată în #diez.
15:45
Un acord de cooperare a fost semnat între municipiul Chișinău (sectorul Botanica) și județul Buzău din România. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul capitalei Ion Ceban. Articolul Municipiul Chișinău a semnat un acord de cooperare cu Județul Buzău din România apare prima dată în #diez.
15:15
Viceprimarul Capitalei Victor Chironda a solicitat suspendarea din funcție a arhitectei-șefe a orașului Chișinău Svetlana Dogotaru și inițierea unei proceduri de anchetă în adresa ei și a executorilor care ar fi falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11 martie 2021, contribuind astfel la încălcarea procedurilor de elaborarea a PUD-ului și încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național. Articolul Victor Chironda solicită suspendarea din funcție a arhitectei-șefe a orașului Chișinău, în legătură cu demolarea Hotelului Național apare prima dată în #diez.
Ieri
14:30
Vaccinurile anti-COVID și imunizarea populației împotriva noului coronavirus au devenit tema preferată pentru știrile false și dezinformările de tot soiul. Falsurile sunt atât de multe și se distribuie atât de rapid, încât un om neavizat nu mai înțelege unde este adevărul și unde e minciuna, devenind tot mai reticent față de vaccinuri și vaccinare. Articolul (video) Serviciul Anti-Fals. De ce apar falsurile despre vaccinuri și vaccinare, și cum ne protejăm de acestea apare prima dată în #diez.
14:15
Șefa direcției generale asistență socială și sănătate a capitalei, Tatiana Bucearschi, a fost demisă din funcție printr-o dispoziție semnată de primarul general Ion Ceban la data de 14 iunie. Aceasta ar fi obținut calificativul „nesatisfăcător” la evaluarea anuală a performanțelor profesionale.  Articolul (doc) Tatiana Bucearschi, șefa direcției generale asistență socială și sănătate a fost demisă din funcție apare prima dată în #diez.
14:00
Concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională a fost anulat, deoarece niciun candidat nu a întrunit condițiile necesare pentru desemnarea în funcția de judecător în cadrul acestei instituții Decizia a fost luată marți, 15 iunie, de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii. Articolul Concursul pentru funcția de judecător la CC a fost anulat. Niciun candidat nu a fost eligibil apare prima dată în #diez.
13:45
Viceprimara pe domeniul economic din Chișinău, Inga Ionesii, și-a dat demisia. Acest lucru a fost confirmat și de primarul general, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook. Articolul Viceprimara Capitalei Inga Ionesii și-a dat demisia. Ion Ceban: „Presupun că ar prefera ca subiectul să rămână discret” apare prima dată în #diez.
13:45
Concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională a fost anulat, deoarece niciun candidat nu a întrunit condițiile necesare pentru desemnarea în funcția de judecător în cadrul acestei instituții Decizia a fost luată marți, 15 iunie, de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii. Articolul Concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională a fost anulat. Niciun candidat nu a fost eligibil pentru desemnarea în funcție apare prima dată în #diez.
13:45
Astăzi, CEC va aproba modificarea listei electorale a PAS după ce trei candidați incluși inițial în listă s-au retras în urma unor informații controversate apărute în presă. Este vorba despre Nata Albot, Alexandru Catan și Petru Gandrabur. Articolul Lista electorală a PAS va suferi mici schimbări. Cine sunt cei trei candidați care îi vor înlocui pe colegii retrași din cursă apare prima dată în #diez.
13:00
Astăzi, 15 iunie, elevii din țară au susținut examenul la proba de profil. În acest an, 8 639 de candidați au scris test la Istoria românilor și universală. Iată ce subiecte au avut tinerii la această disciplină. Articolul BAC 2021: ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Istoria românilor și universală apare prima dată în #diez.
13:00
Astăzi, 15 iunie, a avut loc examenul la disciplina de profil. Proba a fost susținută de peste 16 000 de candidați, dintre care 6 863 au scris testul la matematică. Iată subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii la această probă. Articolul BAC 2021: ce subiecte au avut de rezolvat elevii la matematică apare prima dată în #diez.
12:45
Astăzi, 15 iunie, în Moldova s-a desfășurat proba de bacalaureat la disciplina de profil. În total, la examen au participat 16 161 de candidați, dintre care 6 863 au scris proba la Matematică, 8 639 de candidați – la Istoria românilor și universală, 260 de candidați – la profilul sport și 399 de candidați – la profilul arte. Articolul (galerie foto) BAC 2021: peste 16 000 de elevi au susținut astăzi examenul la disciplina de profil apare prima dată în #diez.
12:45
Prezentul nostru s-a transformat dintr-o eră a bucletelor tipărite și a pliantelor pe care le băgăm adânc în genți într-un soi de vertij virtual, deoarece ne mutăm viețile pe online fără a ezita. Exact aceeași soartă o au și partidele politice, care renunță din în ce în ce mai mult la tacticile de marketing clasic. Echipa Seolitte, o agenție de digital marketing cu peste cinci ani experiență pe piața națională, a decis să efectueze un studiu de caz înainte de demararea procesului electoral din 11 iulie 2021. Concluziile acestui studiu le găsiți în rândurile următoare, deci rămâneți alături. Articolul Tonul, strategia și frecvența. Cum comunică partidele din Moldova pe rețelele sociale în perioada electorală apare prima dată în #diez.
12:30
Pe 11 iulie vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, iar concurenții electorali își promovează imaginea și fac agitație inclusiv prin publicitatea în sursele media. Potrivit legii, partidele trebuie să raporteze la Comisia Electorală Centrală (CEC) toate cheltuielile pentru serviciile de publicitate. La modul practic, însă, politicienii și partidele înscrise în cursa electorală recurg la diverse tertipuri pentru a evita această raportare și de multe ori maschează publicitatea în articole și reportaje cu caracter social sau cultural. Deși au obligația legală și deontologică să marcheze orice tip de publicitate, cu atât mai mult cea electorală, unele redacții acceptă totuși condițiile impuse de concurenții electorali. Astfel, alegătorii care nu pot face diferența dintre un material jurnalistic laudativ și unul informativ, riscă să fie manipulați. Articolul În campania electorală, alegătorii sunt mințiți prin publicitatea mascată în mass-media apare prima dată în #diez.
12:30
În a șaptea ediție a emisiunii „Mai aproape de UE” s-a discutat despre dezvoltarea regională durabilă împreună cu invitații: Mihai Olărescu, vicepreşedinte al Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud; Valerii Ianioglo, directorul Agenţia de Dezvoltare Regională, UTA Găgăuzia; Daniela Luca, coordonatoare de proiect, Asociaţia Obştească „EcoVisio”. Care sunt perspectivele de dezvoltare a regiunilor din Republica Moldova, aflați din emisiune. Articolul (video) Mai aproape de UE. Care sunt perspectivele de dezvoltare a regiunilor din Republica Moldova apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.