Încheierea CSJ, privind cauza „Gemeni”. CtEDO a obligat Guvernul să le achite 2,12 milioane de euro celor de la S.A „Gemeni”

Punctul, 11 iunie 2021 18:20

Prin hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului în cauza Ojog și alții v. Republica Moldova (nr. 1988/06) din 18 februarie 2020, reclamanților le-au fost acordate despăgubiri pentru prejudiciul moral și material. Astfel, CtEDO a obligat Guvernul Republicii Moldova, inter alia, fie să le restituie aproximativ o treime din imobilele care le reveniseră reclamanților după lichidarea … Articolul Încheierea CSJ, privind cauza „Gemeni”. CtEDO a obligat Guvernul să le achite 2,12 milioane de euro celor de la S.A „Gemeni” apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 5 minute
14:00
Primăria municipiului Chișinău informează că duminică, 20 iunie 2021, între orele 07:00-22:00, la Palatul Republicii (str. Maria Cebotari, 16) va avea loc Maratonul de vaccinare pentru rapel (doza II), cu Pfizer și Sinovac (urmare a evenimentului din 28 – 30 mai, a.c.). Acțiunea este organizată de APL Chișinău și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. … Articolul Maratonul Chișinău al vaccinării pentru rapel – 20 iunie 2021 apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 15 minute
13:50
Sâmbăta trecută, în jurul orei 15:00, o angajată de la IP Criuleni, a fost reținută în cadrul operațiuni a Serviciului de Informație și Securitate în colaborare cu Serviciul Protecție și Anticorupție al MAI, în timp ce încerca să ofere mită unui ofițer SIS pentru a obține accesul la secretul de stat. Sursele deschide.md, apropiate anchetei, … Articolul Noi detalii despre polițista reținută pentru mituirea unui ofițer SIS. Ar fi avut „relații” cu milițienii de la Tiraspol apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 30 minute
13:40
În doar 4 ani de zile, din Calea Ferată din Moldova au fost furați aproximativ 765 milioane de lei prin diminuarea intenționată a tarifelor de transportare a mărfurilor. Despre acest lucru a anunțat liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, în cadrul unei emisiuni televizate. Potrivit acestuia, diferența între tariful oficial și cel real a fost și … Articolul VIDEO // CFM a fost furată cu cel puțin 1,3 miliarde lei mai mult decât este indicat în Raportul Comisiei Parlamentare privind CFM apare prima dată în Punctul pe i.
13:40
Poliţiştii de frontieră de la Tudora au identificat în zona de frontieră doi barbaţi, care intenţionau să treacă frontiera de stat a R.Moldova prin ocolirea punctului de trecere.  Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, 15 iunie. Efectuând activitatea de supraveghere şi control a frontierei de stat pe segmentul de responsabilitate, patrula … Articolul Trecerea clandestină a frontierei de stat i-a făcut ,,amici” pe doi bărbați apare prima dată în Punctul pe i.
Acum o oră
13:30
Un atac cu explozibili și împușcături a avut loc luni, pe Autostrada A1 care leagă Modena de Bologna, în Italia. Hoții au vrut să jefuiască o mașină blindată de transport valori. Aceștia au pus cuie pe asfalt, au incendiat mai multe autoturisme și au folosit arme de foc. Potrivit autorităților, jaful a eșuat, însă hoții … Articolul VIDEO // Atac armat asupra unei mașini blindate pe o autostradă din Italia. Hoții au pus cuie pe șosea și au incendiat mai multe mașini apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Acum câteva zile, președinta Comisiei Laundromat, Inga Grigoriu, într-un live pe rețelele de socializare a vorbit despre companiele „ComTehService” LLC și „Ronida” Invest LLP, ambele fiind companii offshore. Ele fiind afiliate controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon. În acest context, Inga Grigoriu, a publicat astăzi, noi documente în care este vizată compania „Ronida” Invest LLP, ce … Articolul DOC // Chiar dacă justiția din Moldova l-a achitat, apar noi detalii despre compania lui Platon implicată în „Laundromat” și frauda bancară apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 2 ore
12:20
Primăria Chișinău, cu suportul PNUD Moldova și al Republicii Cehe, a elaborat Strategia pentru transport și mobilitate inteligentă pentru municipiu, precum și planul de acțiuni aferent. Documentele au fost prezentate azi, 16 iunie 2021, la un eveniment public cu participarea reprezentaților direcțiilor relevante din cadrul Primăriei Chișinău, Poliția Republicii Moldova și societatea civilă. Documentele contribuie … Articolul A fost prezentată Strategia pentru transport și mobilitate inteligentă pentru municipiul Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
În contextul amplificării procesului de distribuție a combustibilului agricultorilor afectați de seceta anului 2020 de către Agenția Rezerve Materiale, ministrul afacerilor interne Pavel Voicu a avut o întâlnire astăzi 16 iunie 2021, cu directorul ARM, Gheorghe Tretiacov.  Astfel, domnul ministru în cadrul discuțiilor a solicitat un raport privind rezultatele, dar și problemele cu care se … Articolul MAI a solicitat Agenției Rezerve Materiale transparență maximă în procesul de distribuție a combustibilului și administrarea rezervelor de grâu apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 4 ore
11:50
Arabia Saudită a executat un bărbat pentru delicte pe care le-ar fi comis pe vremea când era minor, potrivit unor grupuri pentru drepturile omului, scrie Reuters. Autoritățile saudite anunțaseră anul trecut că nu vor mai aplica pedeapsa cu moartea celor care comit infracțiuni înainte de vârsta majoratului. Familia lui a aflat dspre execuție de la știri, … Articolul Arabia Saudită a executat un tânăr pentru infracțiuni pe care le-ar fi comis când era minor. Familia lui a aflat de la știri apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Eveniment de lansare a asistenței financiare a Marii Britanii oferite în cadrul proiectului PNUD „Dezvoltarea capacităților de export de pe ambele maluri ale Nistrului” Articolul LIVE // Eveniment de lansare a asistenței financiare a Marii Britanii oferite în cadrul proiectului PNUD „Dezvoltarea capacităților de export de pe ambele maluri ale Nistrului” apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
La 20 mai 2021, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a comunicat Guvernelor pârâte cauza Serghei Ilcenco și Nicolae Ilcenco v. Republica Moldova și Federația Rusă (nr. 40836/15) Cauza se referă la reținerea primului reclamant, care este jurnalist.  Acesta a fost acuzat de administrația de facto de incitare la extremism. De asemenea, locuința sa și a fiului său a … Articolul Curtea Europeană a început examinarea cauzei unui jurnalist din regiunea transnistreană acuzat de ”extremism” apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Conferință de presă cu tema „Acțiunile PAS cu privire la mesajul Președintelui Maia Sandu pentru dezvoltarea economică” Articolul LIVE // Conferință de presă cu tema „Acțiunile PAS cu privire la mesajul Președintelui Maia Sandu pentru dezvoltarea economică” apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
„Intimidarea primarilor trebuie să înceteze”, a declarat președinta Maia Sandu în contextul în care „odată cu apropierea alegerilor, primesc tot mai multe semnale despre intensificarea presiunilor asupra primarilor și a liderilor locali din partea reprezentanților unor partide politice și ai organelor de control”. „Aceste informații vin din regiuni, despre ele îmi vorbesc primarii cu care … Articolul Maia Sandu: Intimidarea primarilor trebuie să înceteze. Lupta politică trebuie să se facă prin alte mijloace apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Trei tineri care au aruncat două pachete cu baligă în sediul partidului Socialiștilor de la Căușeni identificați. Aceștia au 29 de ani și sunt din satul Opaci. Acum ei riscă amendă de până la 20 de mii de lei sau închisoare de până la 5 ani. Poliția din Căușeni a identificat făptașii care ar fi … Articolul Trei tineri care au aruncat două pachete cu baligă în sediul partidului Socialiștilor de la Căușeni identificați apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) în cooperare cu SPIA – Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI și Procuratura Anticorupție au documentat acțiunile ilegale comise de către un ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni. Acțiunile infracționale s-au exprimat prin faptul că, funcționarul a propus și oferit unui angajat al SIS, … Articolul Un ofițer de urmărire penală documentat. A primit bani pentru urgentarea și soluționarea pozitivă a procedurii de acordare a dreptului de acces la SECRETUL de stat apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 6 ore
10:00
Titlurile amețitoare care apar zilnic în presa bulgară aduc mai mult cu comploturile dintr-un serial cu mafioți de pe Netflix decât cu întâmplări reale dintr-o țară membră a Uniunii Europene, aflată cu câteva săptămâni înainte de alegerile anticipate de pe 11 iulie. Marea întrebare care se pune este dacă aceste alegeri vor fi punctul final al … Articolul Politica din Bulgaria, comparată cu scenariile de filme cu mafioți apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Primăria municipiului Chișinău informează că începând din 25.06.2021, pe strada Romană, tronsonul cuprins între str. V. Alecsandri și str. A. Pușkin, circulația transportului rutier se stabilește în sens unic. Măsura a fost luată în scopul asigurării securității și fluidizării circulației rutiere, în baza solicitării Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.    Regia de exploatare a … Articolul Stabilirea circulației transportului în sens unic pe strada Romană, din direcția str. V. Alecsandri spre str. A. Pușkin apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Știm cu toții că orice gest sau cuvânt de la Cristiano Ronaldo are un impact mondial. Luni, în cadrul conferinței de presă dinaintea jocului Portugaliei împotriva Ungariei, el a îndepărtat două sticle de Coca-Cola din zona sa. Vedeta portugheză s-a așezat, a văzut cele două sticle de băutură carbogazoasă și le-a îndepărtat de la locul lor. … Articolul VIDEO // Acțiunile Coca-Cola au scăzut cu 4 miliarde de dolari după ce Cristiano Ronaldo a îndepărtat două sticle din fața sa apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
RISE Moldova a obținut un contract de achiziții de la un avertizor de integritate din care reiese că șeful interimar de la Apă-Canal Chișinău a făcut afaceri subterane cu bani publici. Marfa comandată: contoare inteligente și un soft de transmitere a datelor de la consumatori. Peste 1,4 milioane de lei au ieșit din bugetul furnizorului … Articolul INVESTIGAȚIE // Conducta cu bani de la Apă Canal Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
09:00
De la lansarea campaniei de vaccinare contra noului coronavirus, rata de acoperire cu o doză de vaccin constituie peste 11%, iar cu două doze – circa 5%. Autoritățile din sănătate semnalează că se atestă o scădere în procesul de imunizare și îndeamnă populația să se vaccineze, astfel încât să se ajungă la rata țintită de … Articolul Expert: Se atestă o scădere în procesul de imunizare apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 24 ore
18:30
Astăzi, 15 iunie curent a avut loc deschiderea unui sediu nou, destinat amplasării Punctului de Asistență Medicală Urgentă Iargara a SAMU Leova. Au fost create condiții bune de lucru pentru angajații PAMU Iargara, astfel încât cetățenii să primească servicii medicale urgente calitative la etapa de prespital. În cadrul punctului de urgență sunt încadrați 14 angajați, … Articolul Deschiderea oficială a Punctului de Asistență Medicală Urgentă, Iargara, raionul Leova apare prima dată în Punctul pe i.
18:00
Sheriff Tiraspol și-a aflat adversara din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Campioana Moldovei va debuta în deplasare împotriva formației albaneze Teuta, transmite IPN. În sezonul 2013-2014 al Europa League, Teuta s-a duelat cu Dacia Chișinău, iar echipa din Moldova s-a calificat în turul doi, datorită golului marcat în deplasare. Tot astăzi, la Nyon, a … Articolul Echipele moldovenești și-au aflat adversarele în cupele europene apare prima dată în Punctul pe i.
17:40
O femeie din Germania, care și-ar fi ucis 5 din cei cei 6 copii înainte de a încerca să se sinucidă, a fost dusă în instanță, în prima zi de proces. Christiane K., 28 de ani, este acuzată că și-a drogat copiii, cu vârste cuprinse între 1 și 8 ani, după care i-a dus pe … Articolul În Germania a început procesul femeii care și-a ucis 5 copii, ca să se răzbune pe fostul soț care-și găsise iubită apare prima dată în Punctul pe i.
17:00
Alte 48 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, patru sunt de import: 3-Rusia, 1-Spania. Numărul total de teste efectuate – 5.930, dintre care 1.424 – teste Rapid – Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 255.878. Din numărul total … Articolul ULTIMA ORĂ // 48 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
Prodecana facultăţii de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova a fost reţinută, astăzi, în urma unui denunţ, depus de o studentă. Potrivit declarantei, lectorul universitar i-ar fi cerut 3000 de lei pentru o promova la examenul final şi anume susţinerea tezei de licenţă. În denunţul recepţionat, studenta a … Articolul FLASH // Prodecana facultăţii de Jurnalism de la USEM, reţinută de CNA apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
Ședința Consiliului municipal Chișinău, anunțată pentru astăzi, la inițiativa a o treime din numărul aleșilor locali nu a avut loc din lipsă de cvorum. În sală au fost prezenți 23 de aleși locali, iar secretarul interimar al Consiliului, Adrian Talmaci, a precizat că pentru a începe ședința este necesară prezența majorității consilierilor aleși, adică 26 … Articolul Ședința CMC anunțată la solicitarea a 1/3 din numărul consilierilor nu a avut loc din lipsă de cvorum apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Curtea de Apel Chișinău are un nou președinte interimar. Printr-o dispoziție a președintelui interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață, interimatul funcției respective va fi asigurat de magistrata Ana Panov. Confirmarea numirii ar urma să fie examinată la următoarea ședință a Consiliului. Solicitat telefonic, Dorel Musteață, șeful interimar al CSM, a confirmat informația pentru … Articolul NEWS ALERT // Curtea de Apel Chișinău are un nou președinte interimar apare prima dată în Punctul pe i.
16:30
CEC și-a revizuit hotărârea cu privire la organizarea secțiilor de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Decizia a fost luată urmare discuțiilor din cadrul Comisiei Unificate de Control pe marginea subiectului dat și în vederea … Articolul FLASH // CEC a renunțat la cele trei secții de votare pentru alegătorii transnistreni din Corjova și Bender apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
O adolescentă a fost găsită în stare inconștientă în Parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei. Fata, care se presupune că a căzut de la înălțime, se află la reanimare. Ofițerul de presă al Direcției de poliție a capitalei, Svetlana Scripnic, a declarat pentru IPN că apelul la numărul de urgență 112 a fost … Articolul Adolescentă în comă. A fost găsită în stare inconștientă în Parcul Valea Trandafirilor apare prima dată în Punctul pe i.
16:10
Controversatul om de afacere, Veacelasv Platon se plânge pe sistemul de drept din Republica Moldova, care l-a achitat în dosarul „fraudei bancare” și a depus o plângere pe numele președintei, Maia Sandu, în România. Despre acest lucru a scris pe pagina sa de Facebook. „În Moldova este greu să obții dreptate, datorită presiunii agresive și … Articolul DOC // Fiind achitat de sistemul de drept din Moldova, Platon se plânge pe acesta și depune o plângere pe Maia Sandu în România apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
100.000 ochelari de protecție, 300.000 halate și 100.000 măști medicale chirurgicale au fost livrate suplimentar Republicii Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Republicii Federale Germania și Organizația Mondială a Sănătății. Echipamentele personale de protecție vor completa stocurile tuturor instituțiilor medicale din țară,  inclusiv din regiunea transnistreană. Ochelarii de protecție, halatele și mănușile medicale sunt esențiale … Articolul Pandemia COVID-19: un nou lot de ajutor umanitar din partea Germaniei și OMS a ajuns la Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a avut astăzi, 15 iunie, o întrevedere cu directorul general al Fundației Eberhard Schock Peter Moller, în cadrul căreia au discutat despre inițierea unui Memorandum de colaborare în vederea modernizării învățământului profesional tehnic. Ministrul Lilia Pogolșa a salutat inițiativa Fundației de a colabora cu Ministrul Educației, Culturii și … Articolul Ministerul Educației va oferi asistență la implementarea unui proiect de finanțare a învățământului profesional tehnic, inițiat de o fundație din Germania apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
Mercenarii ruși sunt acuzați de atrocități împotriva civililor din Republica Centrafricană, inclusiv de uciderea unor copii. O investigație CNN arată că celebrii mercenari ai grupului Wagner, condus de Evgheni Prigojin, cunoscut şi sub numele „bucătarul lui Putin”, au atacat mai mulți civili în partea de sud a Republicii Centrafricane, în orașul Bambari, în timp ce desfășurau un raid … Articolul Investigație CNN: Mercenarii ruși sunt implicați în torturarea și uciderea civililor din Republica Centrafricană apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
În Republica Moldova, rata de vaccinare împotriva COVID-19 a ajuns la 11,2% fiind vaccinate 538.879 persoane împotriva noului virus. În ultimele șapte zile, au fost administrate 60.000 de doze de vaccin. Datele au fost prezentate în cadrul conferinței de presă săptămânale. „Îndemnăm să ne consolidăm forțele și toate acțiunile pentru a continua vaccinarea într-un timp … Articolul Datorită vaccinării împotriva COVID-19, rata morbidității în rândul lucrătorilor medicali s-a redus la 90% apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Primarul General, Ion Ceban, întreprinde marți, 15 iunie, curent, o vizită de lucru în Județul Buzău, România, în vederea stabilirii relațiilor de colaborare dintre cele două unități administrativ teritoriale. Edilul capitalei a ținut să menționeze că agenda discuțiilor cu partea română vizează subiecte care se referă la susținerea și inițierea, în baza principiilor egalității și … Articolul Stabilirea relațiilor de cooperare dintre Municipiul Chișinău și Județul Buzău apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Canalul de televiziune NBC, căruia preşedintele rus Vladimir Putin i-a acordat un interviu înaintea întâlnirii sale de miercuri, de la Geneva, cu omologul său american Joe Biden, a tradus ad litteram majoritatea citatelor şi unităţilor frazeologice la care a recurs liderul rus în timpul discuţiei sale cu jurnalistul Keir Simmons, semnalează miercuri agenţia de presă … Articolul În interviul pentru NBC, Putin a citat -fără să fie înţeles- dintr-un roman celebru de Ilf şi Petrov apare prima dată în Punctul pe i.
14:12
Nicolae Fală neagă că este avocatul lui Igor Dodon, dar și faptul că a primit o borsetă de la pretinsul avocat al lui Veaceslav Platon, Mihai Poalelungi. Declarațiile au fost făcute pentru deschide.md ca reacție la fotografiile cu întrevederea lui Fală cu Poalelungi, apărute în spațiul public. Fală a subliniat că nu l-a apărat niciodată … Articolul Ce spune „avocatul lui Dodon” despre întrevederea cu avocatul lui Platon și transmiterea borsetei apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
14:00
Ofițerii retrași și de rezervă ai organelor de forță și forțelor armate din Republica Moldova înaintează o scrisoare publică către președintele Maia Sandu în care se declară îngrijorați „de situația acută socială, economică și politică internă”, care, în opinia lor, „poate duce la o destabilizare semnificativă a situației în țară”. Scrisoarea deschisă a fost aprobată … Articolul Legăturile PSRM și PCRM cu reprezentanții „Salvăm Moldova” care s-au adresat Maiei Sandu, printr-o scrisoare deschisă apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Ofițerii retrași și de rezervă ai organelor de forță și forțelor armate din Republica Moldova înaintează o scrisoare publică către președintele Maia Sandu în care se declară îngrijorați „de situația acută socială, economică și politică internă”, care, în opinia lor, „poate duce la o destabilizare semnificativă a situației în țară”. Scrisoarea deschisă a fost aprobată … Articolul „Salvăm Moldova!” se adresează Maiei Sandu. Sunt îngrijorați de situația din țară apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Viceprimarul Capitalei Victor Chironda solicită primarului general, Ion Ceban, inițierea unei anchete de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului și șefei Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, Svetlana Dogotaru, dar și asupra executorilor care, potrivit lui Chironda, au falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11 martie curent și au contribuit la încălcarea procedurilor de elaborarea … Articolul Victor Chironda solicită anularea autorizației de demolare a Hotelului Național. Reacția lui Ion Ceban apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Cazul a ajuns în vizorul poliției și procuraturii din Bălți, la 15 aprilie curent, fiind începută urmărirea penală, în temeiul bănuielii rezonabile privind săvârșirea infracţiunii prevăzute de art. 326 din Cod penal „Traficul de influență”. Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, un bărbat de 78 de ani, lucrător medical din orașul Fălești și … Articolul Mai mulți angajați ai sistemului medical din Bălți și Fălești, suspectați de trafic de influență apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Șefa Direcției generale de asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Tatiana Bucearschi, a fost demisă din funcție. Dispoziția a fost semnată pe 14 iunie curent de către primarul Ion Ceban, drept motiv fiind invocat faptul că Bucearschi a obținut calificativul „nesatisfăcător” la evaluarea anuală a performanțelor profesionale, scrie Ziarul Național. Tatiana Bucearschi acuză … Articolul DOC // Șefa Direcției Sănătate a capitalei, demisă: Mama primarului mi-a spus să-mi iau „catrafuțele” apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
După ce Comisia Europeană a aprobat un plan de relansare economică istoric pentru Republica Moldova, în valoare de 600 de milioane de euro, Federația anunță că este gata să ofere, la rândul său, țării noastre, un credit. Pune însă o condiție și anume ca în țara noastră să existe stabilitate politică. Despre asta a anunțat … Articolul La un an distanță, MF nu a primit încă un răspund referitor la creditul promis de Rusia înaintea alegerilor prezidențaile. Dar promite un alt credit, înainte de alegeri parlamentare apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Lansarea angajamentelor Platformei DA privind educația, cultura și mass-media Articolul LIVE // Lansarea angajamentelor Platformei DA privind educația, cultura și mass-media apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Membrii Partidului Comuniștilor care la data de 11 mai au votat împotriva creării unui bloc electoral cu socialiștii lui Dodon au decis să candideze pe listele Partidului „Patrioții Moldovei”. Formațiunea respectivă a fost înregistrată luni, 14 iunie, în calitate de concurent electoral, iar ca urmare Comisia Electorală Centrală a publicat lista candidaților. Astfel, sub nr.3 … Articolul Comuniștii care s-au opus alianței cu Dodon candidează pe listele unui alt partid apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Briefing susținut de către deputații PSRM Articolul LIVE // Briefing susținut de către deputații PSRM apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat un conflict de interese la Întreprinderea de Stat ”Institutul Național de Cercetări în Domeniul  Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Arhitecturii – Urbanproiect”. În baza unei sesizări remisă spre examinare Autorității de către o persoană juridică,  inspectorul de integritate a stabilit că directorul Urbanproiect a admis un conflict de interese … Articolul FLASH // Conflict de interese la UrbanProiect. Directorul a semnat contracte cu firmele cumnaților apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Magistrații de la Curtea de Apel au admis o cerere de neconstituționalitate depusă de Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr (DA) cu privire la sesizarea Curții Constituționale (CC) a R. Moldova privind exercitarea controlului constituționalității unor prevederi din Codul electoral în legătură cu numărul secțiilor de vot care urmează să fie deschise în străinătate la … Articolul Curtea de Apel admite o cerere de neconstituționalitate și se adresează la CC cu privire la numărul secțiilor de vot în străinătate apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Mai mulți angajați ai Poliției de Frontieră, dați afară anterior pentru corupție și alte acte ilegale, au revenit în funcție. Despre aceasta a declarat fostul șef al instituției, Rosian Vasiloi, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, de la TV8. „Pe perioada mandatului meu, când eram șef la Poliția de Frontieră, din sistem, pentru diferite acte de … Articolul Ex-șef al Poliției de Frontieră: Mai mulți angajați demiși pentru corupție au revenit în funcție apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Primăria municipiului Chișinău informează că pe data de 15 iunie, a. c., cele 2 puncte de vaccinare mobile: troleibuz și autobuz, se vor afla în intervalul orelor 10:00-18:00, în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Centru, Centrul de Excelență în Construcții, str. Gh. Asachi/str. Miorița, iar autobuzul se va deplasa în satul Colonița, str. … Articolul Amplasarea celor două puncte mobile pentru vaccinarea antiCOVID-19, un troleibuz și un autobuz: 15 iunie 2021 apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.