PDM denunță intimidări din partea PSRM asupra primarilor săi. „S-a plâns” delegației Misiunii APCE

Realitatea.md, 11 iunie 2021 17:40

Partidul Democrat din Moldova (PDM) denotă presiuni asupra primarilor democrați în plină campanie electorală. Punctul de vedere a fost exprimat de reprezentanții PDM în cadrul întrevederii pe care au avut-o astăzi cu membrii delegației Misiunii preelectorale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Monica Babuc, referindu-se la mersul campaniei electorale a atenționat asupra cazurilor de […] Articolul PDM denunță intimidări din partea PSRM asupra primarilor săi. „S-a plâns” delegației Misiunii APCE apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 5 minute
14:00
În orașul Edineț a fost dat startul proiectului „Edineț – oraș cu perspectivă de viitor”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Primăria municipiului Edineț în parteneriat cu primăria municipiului Alba Iulia, România. Astfel, evenimentul de lansare a avut loc astăzi, 16 iunie, în Grădina Publică Vasile Alecsandri din mun. Edineț cu participarea reprezentanților Uniunii […] Articolul „Edineț – oraș cu perspectivă de viitor”, proiect lansat cu suportul UE apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 15 minute
13:50
Doi bărbați, de 37 și 53 de ani, au încercat să treacă neobservați pe la punctul de frontieră de la Tudora, însă au ajuns „pe mâinele” oamenilor legii. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, 15 iunie. Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, angajații punctului vamal i-au depistat pe cei doi în timp […] Articolul Ilegalități la frontieră! Doi moldoveni au încercat să ajungă, neobservați, în Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 30 minute
13:40
Delegația rusă și jurnaliștii care au zburat la Geneva pentru a se întâlni cu președinții Rusiei și Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, nu a putut ateriza pe aeroportul orașului timp de aproximativ o oră. Cazul a fost înregistrat ieri, 15 iunie. Presa din Ucraina a notat că propagandiștii de la Kremlin au fost […] Articolul Presa din Ucraina: Avionul cu propagandiștii Kremlinului, „pus pe pauză” o oră deasupra Genevei apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Vacanța de vară este cel mai așteptat moment de către toți, majoritatea fiind dornici să posteze pe rețelele de socializare imagini din sejurul de vis. Dar, oricât de tentant ar fi să le arăți prietenilor tăi unde petreci vacanța, Poliția recomandă să nu publici poze pe rețelele de socializare, decât după întoarcerea din vacanță! „Nu […] Articolul Pleci în vacanță? Nu le oferi hoților informații despre faptul că lipsești de acasă apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Președintele SUA, Joe Biden, și omologul său, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, și-au dat întâlnire la Geneva, Elveția, pe 16 iunie curent, la Villa La Grange. Aceasta va fi prima discuție oficială. Până a afla care sunt rezultatele acesteia, vă îndemnăm să aruncați o privire peste fotografiile de mai jos pentru a face cunoștință […] Articolul FOTO O priveliște liniștită, pentru un dialog aprins! Cum arată vila în care se vor întâlni Biden cu Putin? apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Aeronava la bordul căreia se afla președintele rus Vladimir Putin a aterizat în Geneva. Oficialul rus a refuzat o primire oficială de către autoritățile elvețiene pe pista de pe aeroportul din Geneva. Primarul de la Geneva, Frederic Perle, a spus că președintele rus a refuzat o întâlnire de protocol la sosirea sa.  Articolul LIVE! Avionul prezidențial la bord cu Vladimir Putin a aterizat în Geneva apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
13:30
Secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Jens Stoltenberg, a declarat despre importanța întrevederii dintre președintele rus Vladimir Putin și președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden la Geneva, deoarece pentru țările membre ale alianței, relațiile cu Rusia reprezintă o problemă prioritară. „Cred că este important ca cei doi președinți să se întâlnească. […] Articolul Secretar general NATO: Trebuie să vorbim cu Rusia chiar dacă nu credem în îmbunătățirea relațiilor în viitorul apropiat apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Partidul Patrioții Moldovei propun organizarea unui referendum pentru ca cetățenii moldoveni să decidă asupra aderării „Republicii Moldova la Federația Rusă”. Cu un asemenea program electoral s-a lansat astăzi în campania electorală formațiunea. Partidul merge în alegeri cu sigla „RF”, ceea ce înseamnă „Referendum”. Într-o conferință de presă la IPN, președintele Partidului Patrioții Moldovei, Mihail Garbuz, […] Articolul Scandalos! Promisiune electorală. Partidul care vrea referendum pentru a duce Moldova în brațele Rusiei apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Serviciul Fiscal de Stat informează că au mai rămas 14 zile pentru depunerea cererii privind subvenţionarea locurilor de muncă pentru trimestrul I al anului 2021. Anunțul vizează persoanele juridice şi fizice care practică activitate de întreprinzător, organizaţiile necomerciale, persoanele care desfăşoară activitate profesională, rezidenţi ai Republicii Moldova. Subvenționare se va efectua în cazul angajării: persoanelor […] Articolul Atenție, angajatori! Termenul limită până când pot fi depuse cererile pentru subvenționarea locurilor de muncă apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
Mai mulți spectatori ai meciului Germania-Franța, EURO 2020, au fost răniți și spitalizați miercuri, 15 iunie curent, după ce un activist Greenpeace a aterizat cu parapanta pe terenul de la München. Aceştia au fost atinşi de protestatar, în timpul căderii. UEFA a anunţat că vor fi luate măsuri legale de către autorităţi. Forul european susţine că […] Articolul VIDEO Înainte de meciul Germania-Franța, un activist a aterizat cu parapanta pe teren. A rănit spectatori! apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
13:00
Președintele rus Vladimir Putin a refuzat o primire oficială de către autoritățile elvețiene pe pista de pe aeroportul din Geneva, a raportat ziarul Tribuna de Geneve, citând primarul orașului, Frederic Perle. „Autoritățile elvețiene nu îl vor întâlni pe Vladimir Putin pe aeroportul din Geneva, miercuri, la prânz. Primarul de la Geneva, Frederic Perle, ne-a spus […] Articolul Putin a refuzat o recepție oficială pe aeroportul din Geneva apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Instituțiile de învățământ general cu predare în limbile minorităților naționale au fost dotate cu materiale didactice pentru învățarea limbii și literaturii române. Evenimentul de totalizare a acțiunilor de îmbunătățire a condițiilor de învățare a limbii române, realizate în anul de studii 2020-2021, din banii alocați de Guvernul Republicii Moldova, a fost organizat în acest sens […] Articolul Îmbunătățirea condițiilor de studiere a limbii române, în școlile cu predare în limbile minorităților naționale apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) la lagerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, Alexandru Jizdan, fost ministru al Afacerilor Interne, a prezentat astăzi viziunea PDM privind dezvoltarea domeniului afacerilor interne și securității naționale, inclusă în planul de țară a formațiunii „Moldova altfel”. Alexandru Jizdan a menționat că din guvernare în guvernare, de la un […] Articolul VIDEO Încă un partid politic și-a exprimat viziunea față de activitatea MAI, după rezultatele scrutinului parlamentar apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Turismul Turciei riscă să intre în colaps din cauza pandemiei de coronavirus. Un astfel de scenariu va trage însă în jos întreaga economie a țării. Creşterea numărului cazurilor de coronavirus înregistrată de Turcia în primăvară a determinat Rusia, Germania şi Marea Britanie, statele de origine pentru cei mai  mulți dintre turiștii acestei țări, să impună […] Articolul Lovitură dură pentru Turcia! Rezervările în hoteluri din stațiuni cunoscute abia au atins 15% apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
A fost elaborată și prezentată Strategia pentru transport și mobilitate inteligentă pentru municipiu, precum și planul de acțiuni aferent. În context, documentele au fost prezentate azi, 16 iunie 2021, la un eveniment public cu participarea reprezentaților direcțiilor relevante din cadrul Primăriei Chișinău, Poliția Republicii Moldova și societatea civilă. Documentele contribuie la dezvoltarea unui sistem inteligent […] Articolul VIDEO Strategia pentru transport și mobilitate inteligentă din municipiul Chișinău, prezentată. Ce presupune apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
După ce acum o zi celebrul portughez Cristiano Ronaldo s-a arătat nemulțumit de două sticle de Coca Cola pe masa de la care a susținut o conferință de presă, s-a viralizat un alt moment asemănător. Mijlocașul Franței, Paul Pogba, a ascuns o sticlă de bere Heineken, la fel la o conferință de presă susținută după […] Articolul VIDEO Un fotbalist musulman, șocat că i s-a pus bere pe masa de la conferința, susținută după meci. Ce a făcut cu ea? apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Parcul Catedralei este unul din cele mai populare locuri din Capitală pentru plimbări și relaxare. „Ne dorim să oferim parcului un suflu nou, modern, adaptat necesităților tuturor cetățenilor”. Declarația a fost făcut de către edilul Capitalei, Ion Ceban, prin intermediul unei postări pe Facebook, în cadrul căreia anunță despre reabilitarea Grădinii Publice „Scuarul Catedralei Mitropolitane”. […] Articolul A fost creat un grup de lucru pentru reabilitarea Grădinii Publice „Scuarul Catedralei Mitropolitane” apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
Seviciul Meteorologic de Stat a emis pentru astăzi, un nou cod galben de instabilitate atmosferică. Avertizarea va intra în vigoare la ora 13:00 și va fi valabilă până la ora 21:00. Astfel, în intervalul menționat, sunt posibile descărcări electrice, izolat averse puternice, însoțite de vijelie și grindină. Totodată, în funcție de evoluția fenomenelor, SHS va […] Articolul Un nou COD GALBEN emis de meteorologi. Descărcări electrice și averse puternice apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a  început examinarea cauzei unui jurnalist din regiunea transnistreană acuzat de „extremism”. Despre acest lucru anunță reprezentanții Promo-LEX. Potrivit lor, cauza se referă la reținerea primului reclamant, care este jurnalist.  Acesta a fost acuzat de administrația de facto de incitare la extremism. De asemenea, locuința sa și a fiului său a fost […] Articolul Cauza unui jurnalist din regiunea transnistreană, ajunsă la CtEDO! Detalii de la Promo-LEX apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
Deși deputații Legislaturii a X-a nu activează în prezent, după dizolvarea Parlamentului, iar marea majoritate a parlamentarilor actuali candidează pentru un nou mandat în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent, iar o bună parte din ei sunt implicați și în campania electorală, aceștia continuă să primească salariile și chiar ar urma să beneficieze […] Articolul Nu lucrează, sunt implicați în campania electorală, însă salariul de deputat îl ridică inclusiv până în iulie apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
12:00
La două săptămâni de la incident, oamenii legii au reținut trei persoane care au aruncat două pachete cu excremente de la animale în sediul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova de la Căușeni. În urma investigațiilor, s-a stabilit că cei trei au vîrstele de 28 și 29 de ani și sunt locuitori ai raionului Căușeni. Contactat […] Articolul Au fost prinși vandalii care au aruncat cu rahat în sediul socialiștilor de la Căușeni. Ce motive au invocat aceștia apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Locuia într-un apartament închiriat, dar fura bunurile și le vindea. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 28 de ani, locuitor al Capitalei, care a fost reținut de ofițerii de investigație. „În perioada de timp 05.12.2020-18 mai 2021, a închiriat un apartament pe str. Testimițeanu, de unde a sustras mai multe bunuri materiale: un […] Articolul VIDEO Închiria un apartament din Capitală, dar sustrăgea bunurile și le vindea. Ce riscă individul apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Magistrații Curții de Apel Chișinău vor relua astăzi examinarea dosarul secțiilor de vot care urmează a fi deschise în străinătate la scrutinul din 11 iulie. Se întâmplă după ce Curtea Constituțională a declarat ca inadmisibilă sesizarea Platformei „DA” privind exercitarea controlului constituționalității asupra unor prevederi din Codul Electoral, în legătură cu decizia Comisiei Electorale Centrale […] Articolul ALERTĂ! Dosarul secțiilor de votare din diasporă, din nou, pe masa magistraților Curții de Apel Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Gestul lui Cristiano Ronaldo față de Coca-Cola în timpul unei conferințe de presă susținută înainte de meciul cu Ungaria, a avut efecte negative asupra evaluării mărcii companiei de băuturi. Imaginile video în care celebrul fotbalist portughez s-a arătat nemulțumit când a văzut sticlele de Coca-Cola puse pentru reclamă, au devenit virale.  Nu este un secret […] Articolul VIDEO După gestul sever din partea lui Cristiano Ronaldo, acțiunile Coca-Cola au scăzut cu 4 miliarde de dolari! apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Locuia într-un apartament închiriat, dar fura bunurile și le vindea. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 28 de ani, locuitor al Capitalei, care a fost reținut de ofițerii de investigație. „În perioada de timp 05.12.2020-18 mai 2021, a închiriat un apartament pe str. Testimițeanu, de unde a sustras mai multe bunuri materiale: un […] Articolul VIDEO Închiria un apartament din Capitală, dar sustăgea bunurile și le vindea. Ce riscă individul apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Veste bună pentru locuitorii din satul Iargara, raionul Leova. În localitatea a fost inaugurat, ieri, sediul nou al Punctului de asistență medicală urgentă Iargara din cadrul SAMU Leova, în care au fost create condiții moderne de lucru pentru personalul medical. În cadrul subdiviziunii, activează 14 angajați, dintre care un medic, patru felceri, patru infirmieri, patru […] Articolul Condiții EURO pentru medicii de pe ambulanță din Iargara, raionul Leova! Angajații au trecut la casă nouă apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Președinta țării, Maia Sandu afirmă că tot mai mulți primari de pe teritoriul țării informează Președinția despre mulțimea intimidărilor și abuzurilor pe care le fac unele întreprinderi de stat și partide politice, în scopul determinării acestora de a permite utilizarea resurselor administrative în campania electorală. Anunțul a fost făcut astăzi, de Maia Sandu, care a […] Articolul Zvonul intimidării primarilor a ajuns și la urechile Maiei Sandu. Mesajul președintei pentru aleșii locali persecutați apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
A murit pe patul de spital după ce ieri, 15 iunie, a fost înjunghiat cu un cuțit. Potrivit informațiilor, tânărul de 22 de ani a fost înjunghiat de un bărbat de 43 de ani. Totul s-ar fi întâmplat pe un șantier care se afla în construcție, în urma unui conflict care s-ar fi iscat între […] Articolul Tragic! Un tânăr de 22 de ani din Capitală a murit după ce fost înjunghiat apare prima dată în Realitatea.md.
11:00
Alex Iordache este unicul fotograf moldovean care a ajuns să se numere printre 100 cei mai buni ai lumii. A câștigat diploma la concursul 35Awards – International Photography Awards și una din fotografiile sale va fi publicată în catalogul lucrărilor de top ale anului 2020. A fost prima dată când a aplicat și a reușit! […] Articolul FOTO Fotograful moldovean Alex Iordache, despre succesul de a fi printre 100 cei mai buni ai lumii. Diploma obținută! apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Polițistă din cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni, a fost reținută după ce a mituit un ofițer SIS. Cazul a fost documentat de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate în colaborare cu SPIA. Potrivit informațiilor, acțiunile infracționale s-au exprimat prin faptul că, funcționara vizată, începând cu perioada lunii decembrie 2020, până la momentul reținerii, a […] Articolul Polițistă din Criuleni, încătușată de colegi. Încerca să primească acces la secretul de stat, mituind un ofițer SIS apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Curtea Constituțională (CCM) a declarat ca inadmisibilă sesizarea Platformei DA privind exercitarea controlului constituționalității asupra unor prevederi din Codul Electoral, în legătură cu decizia Comisiei Electorale Centrale de a deschide un număr mai mic de secții de votare în străinătate, la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Decizia a fost luată ieri de către judecătorii […] Articolul DOC Sesizarea Platformei DA nu va fi examinată în fond de CCM. A fost declarată ca inadmisibilă. Argumentele invocate apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
„Reacția doamnei Dogotaru nu face decât să confirme că ea nu înțelege care e rolul Arhitectului-șef al orașului”, este reacția viceprimarului Victor Chironda la declarațiile făcute de Svetlana Dogotaru precum că Chironda se vrea pe listele unui partid cu șanse de trecere în Parlament. Într-o postare pe Facebook, Chironda scrie că: „Eu am refuzat toate […] Articolul „Moștenire” de la Chirtoacă și Grozavu! Ce spune Chironda despre metodele aplicate de Dogotaru la Primărie apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Geneva pare a fi părăsită din cauza măsurilor de securitate sporite care au intrat în vigoare în dimineața zilei de astăzi. În ziua summitului ruso-american, conform deciziei autorităților locale, accesul vehiculelor și pietonilor la terasamentele lacului Geneva, Podul Mont Blanc, precum și la parcul La Grange este blocat. La o distanță considerabilă în fața ieșirilor […] Articolul FOTO Securizată la capacitate maximă! Cum arată Geneva în timpul summitului Biden-Putin apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Scandalul de la Primărie continuă. Viceprimarul Capitalei, Victor Chironda îi dă replică primarului Ion Ceban, după ce ultimul a divulgat că subalternul său lipsește nemotivat de la lucru și întârzie cu proiectele. Într-o postare pe Facebook, Chironda susține că a acceptat invitația lui Ion Ceban să vină la primărie pentru a schimba abordarea în domeniul […] Articolul Chironda, replică pentru Ceban de ce a lipsit de la muncă: Trebuia să răspună la telefoane și mesaje apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Ploile abundente înregistrate în ultimele zile pe teritoriul țării au afectat culturi agricole din mai multe localități. Astfel, conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU precipitațiile abundente înregistrate pe data de 15 iunie pe teritoriul țării au afectat culturi agricole din mai multe localități. Astfel, ploaia torențială cu grindină a afectat 4,6 ha livezi […] Articolul Ploile fac prăpăd. Au fost distruse zeci de hectare de livezi apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Un incendiu care a izbucnit într-un bloc locativ cu 9 nivele de pe strada Ștefan cel Mare 132/1 din orașul Soroca, a fost lichidat de pompierii din nordul țării. Potrivit informațiilor, Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 19:09. Conform datelor înregistrate, un apartament cu două camere de la etajul 8 a fost […] Articolul FOTO Intervenția pompierilor la Soroca. Au luptat cu flăcările care au cuprins un apartament apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Începând cu 25 iunie curent, pe strada Romană a Capitalei, tronsonul cuprins între str. V. Alecsandri și str. A. Pușkin, circulația transportului rutier se stabilește în sens unic. Municipalitatea informează că, măsura a fost luată în scopul asigurării securității și fluidizării circulației rutiere, în baza solicitării Direcției de Poliție a municipiului Chișinău. În acest sens, […] Articolul Atenție, șoferi! Pe un tronson al străzii Romană din Chișinău, circulația va fi stabilită în sens unic apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Încă un beneficiu cu cardurile Premium Mastercard – testarea gratuită PCR pentru COVID-19 la Alfa Diagnostica. Pentru că ne pasă și avem grijă de tine, Moldova Agroindbank și Mastercard au lansat un nou serviciu, disponibil pentru cardurile Premium Mastercard – testarea gratuită PCR pentru COVID-19 în laboratoarele medicale Alfa Diagnostica. Astfel, dacă deții unul din cardurile Premium Mastercard: World Elite […] Articolul Călătorește cu privilegiile oferite de MAIB și Mastercard apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
Ochii sunt ațintiți astăzi spre Elveția, acolo unde Joe Biden și Vladimir Putin sunt așteptați să se întâlnească la Villa La Grange de pe malul lacului Geneva. Întâlnirea oficială între cei doi președinți are loc într-un moment în care relațiile dintre Rusia și SUA au ajuns la un nou punct critic. Întrevederea cu președintele rus […] Articolul Joe Biden și Vladimir Putin se vor întâlni astăzi la Geneva apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
În plină campanie electorală, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) promite cetățenilor, în schimbul votului c㸠în următorii 4 ani, va atrage circa 60 de miliarde de lei pentru dezvoltarea infrastructurii țării noastre. Astfel, PDCM afirmă că se va crea premise pentru atragerea investițiilor în economie, iar oamenii nu vor mai fi nevoiți să plece […] Articolul Promisiuni electorale. Chicu zice că va atrage investiții de 60 mlrd lei în viitor, în schimbul votului oamenilor apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
10:00
Cabinetul de miniștri de se întrunește astăzi, 16 iunie, începând cu ora 15:00. Grupul de presă Realitatea va transmite evenimentul în direct pe RLIVE.MD și RLIVE TV. RLIVE TV este prima televiziune de transmisiuni live din Republica Moldova. RLIVE TV emite în sistem HD și este distribuită de toate rețelele de televiziune prin cablu și IPTV din […] Articolul Guvernul se întâlnește în ședință. Urmărește în DIRECT pe RLIVE.MD și RLIVE TV apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Arhitectul șef al Capitalei, Svetlanei Dogotaru declară că toate actele emise pentru demolarea Hotelului Național corespund întru totul legislației, iar acuzațiile lansate de viceprimarul Victor Chironda denotă lipsa acestuia de cunoștințe necesare pentru a-și îndeplini obligațiunile de funcție. Declarația a fost făcută de către Svetlana Dogotaru pentru Unimedia. „Referitor la demolarea hotelului Național, legea autorizării […] Articolul „O încercare de a primi o ofertă pe lista vreunui partid”, reacția Svetlanei Dogotaru la acuzațiile lui Chironda apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Autoritățile se arată îngrijorare de ritmul de vaccinare anti-COVID-19 înregistrat în ultima perioadă. Tatiana Zatîc, ministra interimară a Sănătății, spune că deși dispunem de mult mai multe doze de vaccin în comparație cu începutul campaniei de imunizare, interesul populației față de vaccinare scade. Zilnic, numărul persoanelor cărora le este administrat rapelul este mult mai mare […] Articolul Avem vaccin, nu avem și interes față de vaccinare. Autoritățile anunță despre un mare grad de reticență apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Maratonul de vaccinare pe roți continuă la Chișinău. Cele două puncte de vaccinare mobile, un troleibuz și un autobuz, se vor afla astăzi, în intervalul orelor 10:00-18:00, în sectorul Buiucani al Capitalei și în comuna Ciorescu. Troleibuzul va fi în sectorul Buiucani, Calea Ieșilor, în preajma Centrului Comercial „Velmart”, iar autobuzul se va deplasa în […] Articolul Adresele unde se vor afla astăzi punctele mobile de vaccinare: Un troleibuz la Buiucani și un autobuz la Ciorescu apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Moldovenii nu mai sunt atât de aventurați pentru a părăsi Republica Moldova în căutarea unui trai de viață mai bun. Un sondaj arată că, anul acesta, numărul celora care ar intenționa să emigreze în altă țară este în scădere cu 3% față de anul trecut și cu 5 la sută, comparativ cu anul 2018. Potrivit […] Articolul Moldovenii nu mai iau calea pribegiei. În ultimul an a scăzut numărul celora care părăsesc Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Minora de 13 ani, găsită inconştientă luni lângă o clădire părăsită din parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica al Capitalei, a murit pe patul de spital. Informația ne-a fost confirmată de către ofițerul de presă al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu. Potrivit lui, aceasta era internată în secția reanimare, se află în comă, iar […] Articolul Groaznic! Minora găsită inconștientă în parcul Valea Trandafirilor, s-a stins pe patul de spital apare prima dată în Realitatea.md.
09:00
Șefa Centrului pentru tratarea sunetelor în urechi și sensibilității auditive, Marsha Johnson, încă acum câțiva ani, a început să facă publice date despre o boală pe care ar avea-o unii oamenii și pe care cei mai mulți medici nu o iau în serios. Este vorba despre misofonia. Prin 1997, la clinica sa pe care a […] Articolul Misofonia: boala oamenilor care își ies din minți din cauza sunetelor. Tu o ai? apare prima dată în Realitatea.md.
09:00
Consilierul municipal al Partidului Liberal, Ion Cebanu, cere demisia viceprimarului municipiului Chișinău, Victor Chironda, după dezvăluirile făcute ieri de către acesta, privind unele ilegalități admise de șefa Direcție Arhitectură și Urbanism și arhitectului-șef al orașului, Svetlana Dogotaru. Consilierul municipal PL afirmă că, Victor Chironda „a început să critice activitatea socialiștilor, după ce a simțit că […] Articolul Liberalii vor „capul lui Chironda” – cer demisia acestuia. Învinuirile aduse viceprimarului Capitalei apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) s-a adresat la Curtea de Apel Chișinău în privința folosirii imaginii președintei țări, Maia Sandu, în pliantele campaniei electorale, de către Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), așa cum a dispus Comisia Electorală Centrală. Conform agendei Curții de Apel Chișinău, ședința urmează să aibă loc mâine, 17 iunie, ora […] Articolul PSRM-PCRM execută recomandarea CEC. S-au adresat la Curtea de Apel privind folosirea imaginei Maiei Sandu în campanie apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Danemarca devine prima țara europeană care renunță aproape complet la purtarea măștii de protecție. Cu o excepție: va trebui purtată în transportul în comun, dacă sunt și pasageri fără loc pe scaun. La nivel european, numărul de noi cazuri este în scădere, iar rata vaccinării cu cel puțin o doză a depășit 50 la sută. […] Articolul Prima țară europeană care renunță aproape complet la purtarea măștii apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.