Astăzi se prevăd ploi însoțite de descărcări electrice, vijelie și grindină

Jurnal TV, 11 iunie 2021 16:10

Încă o zi cu perturbări potențiale cauzate de furtună. Meteorologii au emis și pentru astăzi „cod galben” de instabilitate atmosferică, valabil până la ora 21.00. Pe întreg teritoriul Republicii Moldova se prevăd ploi însoțite de descărcări electrice, izolat averse, vijelie și grindină.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 6 ore
08:50
Campanie Jurnal TV - „Eu nu mai pot, mă duc la vot!”.
Acum 24 ore
22:00
Prezentat de Sofia Obadă
21:50
Prezentat de Daniela Vizitiu
21:50
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:40
După 15 ani de când a fost scos din proprietatea statului, Hotelul "Național" din centrul Chișinăului ar urma să fie demolat, iar în locul lui să fie construit un business centru imens de peste 111 mii de metri pătrați, nemaivăzut în Republica Moldova. În proiect se prevăd trei clădiri uriașe a câte 25 de etaje, unde vor fi oficii, spații comerciale și hoteliere. Planul urbanistic a fost făcut la comanda firmei proprietare în spatele căreia ar sta condamnatul în prima instanță Ilan Șor.
20:30
Un șofer a uitat să tragă frâna de mână și mașina lui a ajuns în râul Nistru. Incidentul s-a întâmplat la Coșnița. Imediat au intervenit scafandrii. După patru ore de muncă, aceștia au reușit să scoată automobilul din apă.
20:20
Astăzi se împlinesc 132 de ani de la trecerea la cele veșnice a poetului nepereche. La Chișinău, Eminescu a fost omagiat anul acesta la Centrul Academic Internațional, nu la bustul din Aleea clasicilor, cum se făcea ani la rând.
20:20
Oraşul elveţian Geneva se pregătește să găzduiască întâlnirea dintre preşedintele american Joe Biden şi preşedintele rus Vladimir Putin, programată pentru mâine, 16 iunie. Măsurile de securitate sunt la cel mai ridicat nivel, notează DPA. Pe străzi vor fi aproximativ 1.000 de polițiști.
20:10
Ședința Consiliului municipal Chișinău a fost marcată, din nou, de altercații. Alesul local al Partidului Șor, Serghei Burgudji, și liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care este și consilier în CMC, s-au îmbrâncit când a venit vorba de includerea satului Floreni în componența municipiului Chișinău.
20:00
Viceprimarul capitalei Victor Chironda cere suspendarea din funcție a arhitectului-șef al Chișinăului, Svetlana Dogotaru, după ce ar fi încercat să autorizeze demolarea hotelului „Național”, cu încălcarea și falsificarea procedurilor de elaborare a documentației de urbanism. Acuzațiile au fost lansate astăzi în cadrul unei conferințe de presă. Mai mult, Chironda a cerut inițierea unei anchete de serviciu în privința lui Dogotaru. Arhitectul-șef nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție. În schimb, edilul capitalei Ion Ceban i-a luat apărarea. El i-a reproșat lui Chironda că a lipsit „nemotivat zile întregi de la lucru”.
20:00
CNA a anunțat că prodecanul Facultăţii de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova, Daniela Sâtari, ar fi fost reţinut astăzi în urma unui denunţ, depus de o studentă.
19:50
Luiza Gafton nu mai deține funcția de președinte interimar al Consiliul Superior al Magistraturii. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței CSM. Interimatul a fost preluat de către Dorel Musteață. Tot astăzi a fost anulat concursul pentru numirea unui judecător la Curtea Constituțională și a fost stabilită data Adunării generale a judecătorilor.
17:51
Procesul de vaccinare a încetinit simțitor. Cea mai mică rată de imunizare este în autonomia găgăuză. În astfel de condiții, riscul de răspândire a noilor tulpini este destul de mare, afirmă autoritățile de la Chișinău. Specialiștii insistă ca populația să se vaccineze cât mai rapid, pentru obținerea unei imunități colective.
17:40
Comisia Electorală Centrală și-a revizuit, în urmă cu puțin timp, hotărârea cu privire la deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.
17:00
Deschiderea a trei secții de votare în regiunea transnistreană nu este o decizie definitivă și va fi luată dacă Tiraspolul va accepta condițiile Chișinăului. Cel puțin asta a declarat viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, în cadrul emisiunii ”Ora Expertizei”. Intențiile unor funcționari de a deschide două secții de vot în municipiul Bender și una în comuna Corjova, teritorii necontrolate de autoritățile constituționale, au stârnit discuții aprinse în platoul Jurnal TV.
17:00
Autorităţile belaruse l-au adus ieri pe jurnalistul Roman Protasevici la o conferinţă de presă. El a afirmat că se află într-o stare excelentă de sănătate şi că nimeni nu îl agresează. Opoziția belarusă califică evenimentul organizat la Ministerul de Externe drept o "scenă kafkiană", realizată sub constrângere.
16:50
Guvernul de la Berlin a trimis la Chișinău încă un lot de asistență umanitară, în valoare de 713 mii de dolari. Echipamentele vor fi distribuite tuturor instituțiilor medicale, în funcție de necesități, pentru a asigura protecția și siguranța lucrătorilor medicali. Germania vine cu o dovadă clară de prietenie și solidaritate, a declarat cu această ocazie ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger.
16:40
După o lungă perioadă de pandemie, fotbalul moldovenesc prinde viață. În satul Sireți, raionul Strășeni, a fost organizat primul turneu pentru copii, la care au participat 12 echipe din mai multe regiuni ale țării.
16:40
Meteorologii au emis pentru astăzi Cod galben de instabilitate atmosferică. Se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice însoțite de vijelie de până la 15-20 metri pe secundă și grindină. Avertizarea este valabilă până la ora 21:00.
16:40
Val de demisii astăzi la Primăria Chișinău. Municipiul a rămas fără un viceprimar și fără un șef de direcție. Este vorba de viceprimarul pe domeniul economie și investiții Inga Ionesii și șeful Direcției sănătate, Tatiana Bucearschi. Potrivit serviciului de presă al Primăriei, Ionesii a plecat din funcție în baza cererii personale, iar Bucearschi a fost demisă pe motiv că ar fi obținut calificativul nesatisfăcător la evaluarea performanțelor anuale. Bucearschi a spus că va contesta demiterea în instanță.
16:30
Peste 16 mii de absolvenți de liceu au avut de susținut astăzi examenul de bacalaureat la disciplina de profil. Planul Marshall, Revoluția Franceză, domnia lui Ștefan cel Mare sau lucrul cu harta au fost doar câteva dinte subiectele, care le-au dat bătăi de cap unor elevi de la profilul umanist. Iar integralele și figurile geometrice i-au supărat pe alții, care au avut de dat proba la matematică. Totuși, elevii au spus că s-au descurcat.
16:20
NATO a cerut repetat Rusiei să-și retragă trupele de ocupație din Republica Moldova. Preşedintele Joseph Biden s-a întâlnit ieri, la Bruxelles, cu liderii din România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia. Potrivit CNN, discuţiile s-au concentrat în principal pe contracararea acţiunilor Rusiei şi Chinei. Deciziile luate la summitul NATO răspund intereselor de securitate ale României, a comentat preşedintele Klaus Iohannis. Liderul de la Cotroceni a subliniat imperativul de a creşte sprijinul şi asistenţa pentru partenerii din Est.
Ieri
13:50
Val Butnaru: „Scriitorul rus Saltîkov-Șcedrin a scris o poveste despre un peștișor care, crezându-se grozav de înțelept, toată viața lui a preferat să închidă ochii și să nu observe realitatea din jur. El a crezut că ar fi mai potrivit să se retragă printre pietre și stânci sub apă, sperând că astfel se va salva de urmărirea răpitorilor. Deșartă speranță! Până la urmă a sfârșit-o rău de tot. În ultimii 30 de ani, am văzut multe persoane care, la fel ca peștișorul de aur, au preferat să închidă ochii la realitatea din jur. Refuzând de fiecare dată să meargă la vot, au considerat că rezultatele alegerilor nu-i vor afecta. Eroare! Nu te poți ascunde de realitatea prin care mișună acești răpitori hrăpăreți. E timpul să-i oprim. Eu nu mai pot! Mă duc la vot.”
13:00
Dumitru Roman: „Nu, eu nu mai pot. Da cât s'poate? Parcă tot la timp, parcă fac cum trebuie, nu fac mare gălăgie. Da ei? Își bat joc. Și toți râd de noi... Nu, eu nu mai pot! Mă duc la vot.”
14 iunie 2021
23:00
Prezentat de Daniela Vizitiu
23:00
Prezentat de Daniela Ciocanu
22:50
Prezentat de Sofia Obadă
21:40
Jurnal TV dă start campaniei „Eu nu mai pot, mă duc la vot!” unde atât prezentatorii noștri, cât și oamenii de rând își vor spune oful într-un spot video. Scopul proiectului propus de echipa noastră este de a contribui la sporirea gradului de participare a cetățenilor Republicii Moldova la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.
20:20
Bucurie pentru copiii din satul Negureni, raionul Telenești - localitatea de baștină a colegului nostru Emilian Crețu. Deși este stabilit în capitală de mulți ani, dorul de casa părintească nu-i permite să uite unde s-a născut și a copilărit. Așa că, urmare a unei campanii inițiate de el, dar și din bani proprii, a amenajat un teren de joacă pentru cei mici.
20:20
A prestat servicii în domeniul financiar în 15 țări din Europa și din Asia. A coordonat livrarea unui produs financiar digital utilizat de peste două milioane de oameni. Dar a decis să revină acasă, unde a pornit alte proiecte. Vorbim despre Natalia Bejan, a cărei istorie a fost spusă la emisiunea Cealaltă Basarabie de la Jurnal TV.
20:10
Liderii NATO au început luni la Bruxelles un summit la care speră să deschidă un ''nou capitol'' în cooperarea transatlantică pentru a face faţă unor provocări precum tensiunile cu Rusia sau ascensiunea Chinei. Secretarul general al NATO a subliniat că liderii reuniţi la summit reprezintă "30 dintre cele mai puternice democraţii din lume", care împreună reprezintă aproape un miliard de oameni, jumătate din puterea economică mondială şi mai mult de jumătate din forţa militară a lumii.
20:10
O explozie de proporţii a avut loc la o staţie de alimentare cu gaz din oraşul Novosibirsk din Rusia. Cel puţin 16 persoane au fost rănite, între care un copil şi doi salvatori. Potrivit martorilor oculari, flăcările au izbucnit în timpul alimentării unui automobil, la pompă.
20:00
Postul nostru de televiziune are programate, începând cu ziua de mâine, dezbateri electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. În platoul Jurnal TV vor fi invitați toți candidații înregistrați la CEC. Primi concurenți sunt așteptați mâine seară, cu începere de la ora 20:00.
20:00
Jurnal TV dă start campaniei „Eu nu mai pot, mă duc la vot!” unde atât prezentatorii noștri, cât și oamenii de rând își vor spune oful într-un spot video. Scopul proiectului propus de echipa noastră este de a contribui la sporirea gradului de participare a cetățenilor Republicii Moldova la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.
19:50
19:40
Pentru prima dată de la declanșarea pandemiei, în Republica Moldova nu a fost înregistrat niciun deces asociat noului coronavirus. Despre acest lucru a anunțat astăzi Ministerul Sănătății.
19:40
Curtea Supremă de Justiție a suspendat examinarea contestației în privința hotărârii Curții de Apel ce vizează cele trei secții de votare pe care CEC intenționează să le deschidă în stânga Nistrului. Magistrații CSJ au cerut Curții Constituționale să se expună.
19:40
Alți doi concurenți electorali au fost înregistrați de Comisia Electorală Centrală pentru scrutinul din 11 iulie. Este vorba de Partidul Regiunilor din Moldova, care a depus o listă cu 93 de candidați, și Partidul ”Patrioții Moldovei” - cu 55 de candidați.
19:00
Prezentat de Eugenia Apostu
19:00
Prezentat de Vasile Luchianu
18:20
Vasile Luchianu, prezentator Jurnal TV: „De mai bine de 30 de ani ne aflăm într-o tranziție interminabilă, de 30 de ani ne lamentăm că „așa ni-i dat”, că „aici nimic nu se schimbă”, că „asta e Moldova”, că „mai rău să nu fie”... În toți acești ani politicienii ne promit „stabilitate”. Stabilitate la hoții, la minciuni fără capăt, la bogății pentru unii și sărăcie pentru alții? Așa nu mai putem continua. Avem nevoie de o schimbare radicală, în mentalitate și societate. Eu nu mai pot să mă uit la țara asta ca la o gară din care trenurile doar pleacă, iar înapoi nu mai vin. Eu nu mai pot! Mă duc la vot!”
17:30
Omul de afaceri condamnat Veaceaslav Platon a confirmat că pregătește manifestații împotriva Maiei Sandu și a celor de la PAS. Mai mult, astăzi, Platon a menționat că nu exclude chiar revenirea sa în politică. Șefa statului l-a acuzat recent că ar „reprezinta un pericol la adresa securității țării”, iar în replică Platon a spus că o va acționa în judecată.
16:10
După trei săptămâni de campanie electorală, formațiunile politice înregistrate în cursa pentru alegerile parlamentare au raportat cheltuieli de milioane de lei.
16:00
Mii de spanioli au ieşit duminică în stradă în centrul Madridului, în semn de protest împotriva intenţiei guvernului de a-i graţia pe 12 politicieni catalani condamnaţi în legătură cu tentativa de secesiune din 2017.
15:50
În mijlocul copiilor - așa și-a sărbătorit a 89-a aniversare tatăl lui Guguță, Spiridon Vangheli. Autorul celor mai cunoscute opere pentru copii a mers, cu ocazia zilei sale de naștere, la grădinița ”Regina Maria” din orașul Ialoveni, unde picii i-au pregătit o surpriză. Îmbrăcați la patru ace şi cu flori în mâini, aceștia au cântat fragmente din cele mai cunoscute povestiri ale scriitorului. Vădit emoționat, Spiridon Vangheli a venit cu un îndemn pentru fidelii săi cititori - să crească și să salveze națiunea.
15:50
Curtea de Apel Chișinău a admis astăzi cererea de recuzare a judecătorului Ecaterina Palanciuc, asupra căreia a insistat Platforma DA. Urmează a fi ales un alt judecător, care va face parte din completul examina contestațiile depuse de mai multe partide privind numărul secțiilor de votare în străinătate.
15:50
Preşedintele american Joe Biden a sosit duminică seara la Bruxelles pentru a participa astăzi la summitul NATO. Mâine, el va avea o întâlnire cu liderii instituţiilor Uniunii Europene, iar miercuri se va întâlni la Geneva cu preşedintele rus Vladimir Putin. Air Force One a decolat din Marea Britanie, unde preşedintele american a participat la summitul G7, şi a a aterizat pe aeroportul militar din Bruxelles.
15:50
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat astăzi Metodologia de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere. Documentul prevede marje maxime la comercializarea cu ridicata și cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat. Prețurile vor fi stabilite pe 1 iulie. Până atunci, benzinăriile din Republica Moldova nu vor avea dreptul să recurgă la noi scumpiri. În weekend, petroliștii au majorat deja prețurile la benzină și motorină.
15:50
Preşedintele american Joe Biden a declarat că regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cu care a luat ceaiul duminică după amiaza la Windsor, i-a adus aminte de mama sa. Biden a invitat-o, cu acest prilej, pe regină să viziteze Casa Albă.
15:40
O persoană a murit, iar alte 16 au fost rănite după ce un microbuz cu pasageri a intrat într-un camion parcat pe banda de urgență. Nenorocirea s-a produs în noaptea de duminică spre luni, pe autostrada Deva-Nădlac. Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău, în microbuz se afla și un cetățean al Republicii Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.