Un bărbat din nordul republicii a fost condamnat la detenție pe viață

Provincial, 11 iunie 2021 16:10

Un bărbat din nordul republicii a fost condamnat la detenție pe viață după ce doi ani la rând și-a abuzat și hărțuit sexual fiicele minore, rămase în grija sa. Sentința a fost dictată după ce Procuratura raionului Ocnița i-a demonstrat vina pentru trei capete de acuzare: viol, acțiuni violente cu caracter sexual și hărțuire sexuală. Potrivit probatoriului, în […] Post-ul Un bărbat din nordul republicii a fost condamnat la detenție pe viață apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 15 minute
14:40
Astăzi a fost convocată ședința operativă în contextul inspectării lucrărilor de reconstrucției a sediului Sectorului Poliției de Frontieră Toceni. În urma vizitei de lucru în teritoriu au fost depistate neajunsuri esențiale ce tergiversează aspectele contractuale între instituția de frontieră și agentul economic.În după amiaza zilei de ieri, 15 iunie curent, echipa managerială a Poliției de […] Post-ul Mai multe nereguli depistate la lucrările de reconstrucție a SPF Toceni apare prima dată în Provincial.
Acum o oră
14:10
Ofițerii Direcției patrulare Nord au oferit cetățenilor zile la rând sute de pliante cu diferite recomandări, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat al Inspectoratului Național de Securitate Publică. „Pentru că e vacanța de vară, iar copii au suficient timp liber, inspectorii le-au oferit câteva sfaturi pentru a nu fi implicați în accidente rutiere, și […] Post-ul Ofițerii Direcției patrulare Nord – în acțiune apare prima dată în Provincial.
Acum 2 ore
13:10
Conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), precipitațiile abundente înregistrate pe data de 15 iunie pe teritoriul țării au afectat culturi agricole din mai multe localități. Astfel, ploaia torențială cu grindină a afectat 4,6 ha livezi de prune, 29,4 ha de porumb și 30 ha de floarea soarelui […] Post-ul Precipitațiile au afectat culturile agricole din mai multe localități apare prima dată în Provincial.
Acum 4 ore
12:30
Șeful interimar al Poliției de Frontieră, general – maior Petru Corduneanu împreună cu echipa a salutat modul de executare a lucrărilor de construcție la Sectoarele Stoianovca și Brânza.Petru Corduneanu a inspectat minuțios detaliile tehnice a discutat cu șefii de șantier despre executarea calitativă și în termen a contractului încheiat cu agentul economic. De asemenea, a apreciat […] Post-ul Conducerea Poliției de Frontieră a inspectat sectoarele Stoianovca și Brînza apare prima dată în Provincial.
12:00
În seara zilei de ieri, pompierii din nordul țării au intervenit la lichidarea unui incendiu, care a izbucnit într-un bloc locativ cu 9 nivele de pe strada Ștefan cel Mare 132/1 din orașul Soroca. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 19:09. Conform datelor înregistrate, un apartament cu două camere de la etajul […] Post-ul Incendiu într-un bloc locativ din orașul Soroca apare prima dată în Provincial.
11:40
Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, cele 2 puncte de vaccinare mobile: troleibuz și autobuz, se vor afla în intervalul orelor 10:00-18:00, în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Buiucani, Calea Ieșilor, în preajma Centrului Comercial „Velmart”, iar autobuzul se va deplasa în comuna Ciorescu, str. Alexandru cel Bun, 11, în preajma Centrului de […] Post-ul Autobuzul Primăriei Chișinău, astăzi, se va deplasa în comuna Ciorescu apare prima dată în Provincial.
11:20
Partidul Democrat din Moldova (PDM) își propune să dezvolte dorința tinerilor de a face serviciul militar prin consolidarea Armatei Naționale, informează PROVINCIAL. Dacă va ajunge la guvernare, PDM va implementa mai multe proiecte. Despre aceasta a vorbit fostul ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, în cadrul unui interviu pentru curentul.md. „Pentru a spori interesul tinerilor față […] Post-ul Cum își propune PDM să atragă tinerii să facă serviciul militar apare prima dată în Provincial.
11:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, declară că odată cu apropierea alegerilor parlamentare anticipate, primește tot mai multe semnale despre intensificarea presiunilor asupra primarilor și a liderilor locali din partea reprezentanților unor partide politice și ai organelor de control, informează PROVINCIAL. „Aceste informații vin din regiuni, despre ele îmi vorbesc primarii cu care discut atunci când […] Post-ul Apelul Președintelui țării către primari: Aveți în persoana mea un aliat și un sprijin. Informați Președinția despre abuzuri apare prima dată în Provincial.
Acum 6 ore
10:00
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, întreprinde o vizită de lucru în Județul Buzău, România, în vederea stabilirii relațiilor de colaborare dintre cele două unități administrativ teritoriale – municipiul Chișinău și județul Buzău. Edilul capitalei a ținut să menționeze că agenda discuțiilor cu partea română vizează subiecte care se referă la susținerea și inițierea, în baza […] Post-ul Un nou Acord de cooperare pentru Republica Moldova! Ceban: Vom încuraja investițiile la nivel local și raional apare prima dată în Provincial.
09:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ieri, a avut întâlniri la Cimișlia și la Gura Galbenei. „Am discutat despre problemele cetățenilor și ale comunităților”, a precizat șeful statului, pe o rețea socială, informează PROVINCIAL. La fel, Sandu declară că a vorbit cu reprezentanții sectorului medical din raion și cu oameni de afaceri. „Probleme sunt multe, dar […] Post-ul Maia Sandu s-a văzut cu oamenii din Cimișlia apare prima dată în Provincial.
Acum 8 ore
07:00
Fracțiunea Platforma Demnitate și Adevăr din Parlament și din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) au înregistrat în Parlment și Primăria Capitalei iniţiativele privind extinderea municipiului Chișinău la cea de-a 19-a suburbie, satul Floreni, care în prezent se află în componența raionului Anenii Noi, informează PROVINCIAL. La ședința CMC au fost și mai mulți locuitori ai satului Floreni, […] Post-ul Satul Floreni ar putea intra în componența Chișinăului apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
22:10
Cazul a ajuns în vizorul poliției și procuraturii din Bălți, la 15 aprilie curent, fiind începută urmărirea penală, în temeiul bănuielii rezonabile privind săvârșirea infracţiunii prevăzute de art. 326 din Cod penal „Traficul de influență”. Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, un bărbat de 78 de ani, lucrător medical din orașul Fălești și o […] Post-ul Mai mulți angajați ai sistemului medical din Bălți și Fălești – suspectați de trafic de influență apare prima dată în Provincial.
16:40
Prodecana facultăţii de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova a fost reţinută, astăzi, în urma unui denunţ, depus de o studentă. Potrivit declarantei, lectorul universitar i-ar fi cerut 3000 de lei pentru o promova la examenul final şi anume susţinerea tezei de licenţă, transmite PROVINCIAL. În denunţul recepţionat, […] Post-ul O studentă de la Jurnalism din cadrul USEM a denunțat la CNA prodecana facultății apare prima dată în Provincial.
16:30
Ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, a avut o întâlnire cu șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Petru Corduneanu, transmite PROVINCIAL.Astfel, șeful IGPF a prezentat informația despre executarea sarcinilor trasate de către ministru în cadrul vizitei de lucru în punctul de trecere al frontierei de stat Leușeni-Albița, și anume implicarea maximă a polițiștilor […] Post-ul Fluidizarea traficului la frontieră – discutată de șeful IGPF și ministrul de Interne apare prima dată în Provincial.
16:20
De astăzi, 15 iunie, pescuitul în bazinele acvatice piscicole naturale în apele de frontieră ale Republica Moldova, este permis. Astfel, Poliția de Frontieră aminteşte despre necesitatea respectării regulilor de regim în zona de frontieră cu scop de odihnă şi pescuit. La fel, continuă procesul de eliberare a permiselor de acces în zona de frontieră și […] Post-ul În atenţia cetăţenilor care-şi planifică odihna în zona de frontieră apare prima dată în Provincial.
16:00
Cazul a ajuns în vizorul poliției și procuraturii din Bălți, la 15 aprilie curent, fiind începută urmărirea penală, în temeiul bănuielii rezonabile privind săvârșirea infracţiunii prevăzute de art. 326 din Cod penal „Traficul de influență”. Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, un bărbat de 78 de ani, lucrător medical din orașul Fălești și o […] Post-ul Mai mulți angajați ai sistemului medical din Bălți și Fălești – suspectați de trafic de influență apare prima dată în Provincial.
15:50
Agenția Servicii Publice (ASP) face unele precizări privind procesul de instruire a viitorilor șoferi, precum și la procesul de evaluare a gradului de pregătire ale acestora, transmite PROVINCIAL. ASP s-a referit la unele declarații făcute de deputatul Vasile Năstase. „Fără a face vre-o aluzie la capacitatea de deputat și, respectiv, de legiuitor a dlui Vasile […] Post-ul ASP: Procesul de evaluare a viitorilor șoferi se bazează strict pe prevederile legislației Republicii Moldova în vigoare apare prima dată în Provincial.
15:30
Ești producător agricol și ai beneficiat de subvenții? Atunci trebuie să știi, că beneficiarii de subvenții au obligativitatea de a utiliza elementele de identitate vizuală FNDAMR (Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural). Elementele de identitate vizuală FNDAMR (autocolante, plăcuțe informative, panouri) asigură transparența necesară implementării, derulării și atribuirii fondurilor naționale cât și […] Post-ul Beneficiarii de subvenții vor utiliza obligatoriu elementele de identitate vizuală apare prima dată în Provincial.
15:10
Până în prezent, în Republica Moldova au fost recepționate peste un milion de doze de vaccin, iar acoperirea națională cu prima doză de vaccin anti-COVID-19 este de peste 11%. „Acoperirea națională cu prima doză de vaccin anti-COVID-19 este de peste 11%, iar cu a doua doză – circa 5%. Peste 60 la sută din totalul […] Post-ul Peste 11% din populație a fost vaccinată apare prima dată în Provincial.
15:00
În contextul derulării în perioada 7-11 iunie 2021 a misiunii de supraveghere pentru anul 2021, a implementării standardului ISO 37001:2016, echipa de audit extern propune menținerea certificării Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) la sistemul de management anti-mită. La finalul misiunii de supraveghere, echipa de auditori externi a adresat aprecieri și felicitări echipei […] Post-ul AIPA certificată ISO privind managementul anti-mită apare prima dată în Provincial.
Ieri
14:11
În perioada zilelor 8-13 iunie 2021, Direcția control resurse cinegetice și piscicole din cadrul aparatului central al Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM) au efectuat două razii în vederea depistării cazurilor de comercializare ilegală a plaselor din fibre polimerice netorsionate (scule interzise pentru comercializare, utilizare) în municipiul Chișinău, precum și de depistare și combatere a cazurilor […] Post-ul Amenzi de peste 11 mii de lei pentru braconaj piscicol apare prima dată în Provincial.
13:10
Lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Călărășeuca, raionul Ocnița, sunt în plină desfășurare, în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Specialiști din cadrul ADR Nord, ieri, au efectuat o vizită de monitorizare pe șantierul din Călărășeuca. Echipa […] Post-ul Călărășeuca: Continuă lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” apare prima dată în Provincial.
12:40
Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, cele 2 puncte de vaccinare mobile: troleibuz și autobuz, se vor afla în intervalul orelor 10:00-18:00, în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Centru, Centrul de Excelență în Construcții, str. Gh. Asachi/str. Miorița, iar autobuzul se va deplasa în satul Colonița, str. Ștefan cel Mare, 35, Centrul de […] Post-ul 15 iunie: Primul punct de vaccinare se află în sectorul Centru din capitală. Al doilea – la Colonița! apare prima dată în Provincial.
12:10
În orașul Drochia, lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă au fost executate în proporție de 84,17%, potrivit celui mai recent raport de monitorizare săptămânal al supraveghetorului tehnic, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat al Agenției de Dezvoltare Regională Nord. Pe parcursul săptămânii trecute, au fost executate lucrări de excavare, […] Post-ul Drochia: Lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă – executate în proporție de 84,17% apare prima dată în Provincial.
11:40
În 2021, 27 de comunități vor implica diaspora în inițiative de dezvoltare economică locală și de îmbunătățire a serviciilor publice locale. Toate acestea cu suportul PNUD Moldova și al Elveției, oferit în cadrul programelor de granturi „Incubator” și „Accelerator 1+1”, precum și programului guvernamental „DAR 1+3”. Astfel, programul „Incubator” a oferit granturi de câte 1000 dolari pentru […] Post-ul 50.000 de locuitori din țară vor avea condiții de trai mai bune, grație implicării diasporei apare prima dată în Provincial.
11:00
În sudul Moldovei, în orașul Cimișlia, a avut loc un nou festival din cadrul Proiectului Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) „We Play Strong”, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat al Federației. La eveniment au participat echipele de fete WU-11: FC Lia (antrenori – Ruslan Plopa, Vasile Iepure) și Școala Sportivă Comrat (antrenor – Ivan […] Post-ul La Cimișlia a avut loc un festival! apare prima dată în Provincial.
10:50
În săptămâna 07 -11 iunie 2021, Autoritatea Națională de Integritate a pornit controale pe numele a doi directori de întreprinderi silvice din republică. Un director este vizat în controlul averii, iar cel de-al doilea este verificat pentru un posibil conflict de interese. În alte două investigații privind conflictele de interese mai figurează un primar din raionul Sîngerei […] Post-ul Investigații privind conflicte de interese: Figurează un primar din raionul Sîngerei… apare prima dată în Provincial.
10:40
În perioada 16-17 iulie 2021, în jurul Capitalei se va desfășura Drumul Crucii (a XVIII-a ediție) – „prilejuit sărbătorii Bine-credinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, potrivit unui comunicat al Mitropoliei, informează PROVINCIAL.  Drumul Crucii se va desfășura conform următorului program: Joi, 15 iulie 2021: ora 22.00 – Slujba Privegherii la biserica „Sf. Drepții Părinți […] Post-ul Drumul Crucii în jurul Capitalei apare prima dată în Provincial.
10:20
Un moldovean de 32 de ani, originar din raionul Slobozia, anunțat în căutare internațională din anul 2016, a fost reținut în Federația Rusă. Acesta era anunțat în căutare de Inspectoratul de Poliție Bender pentru săvârșirea unui omor pe teritoriul raionului Căușeni. Învinuitul, în anul 2016 ar fi omorât un bărbat din raionul Căușeni, după care a fugit în Federația […] Post-ul Un moldovean – reținut în Federația Rusă. Era anunțat în căutare de Inspectoratul de Poliție Bender apare prima dată în Provincial.
10:00
În după amiaza zilei de ieri, scafandrierii Detașamentului căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău au intervenit în localitatea Coșnița pentru a evacua un autovehicul de model Opel din râul Nistru. Misiunea salvatorilor a fost necesară după ce proprietarul mașinii a uitat să tragă frâna de mână, iar vehiculul a căzut de pe malul abrupt și […] Post-ul A uitat să tragă frâna de mână, iar vehiculul a căzut în râul Nistru apare prima dată în Provincial.
07:00
Conducerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a efectuat mai multe vizite de monitorizare în Regiunea de Sud a țării, pentru a evalua lucrările de construcție la proiectele de dezvoltare regională, aflate în derulare. Ministrul Ion PERJU împreună cu Secretarul de Stat Ghenadie IURCO au mers în orașul Leova, unde au verificat lucrările de construcție […] Post-ul Conducerea MADRM a efectuat o vizită de monitorizare a proiectelor de dezvoltare regională din sudul țării apare prima dată în Provincial.
14 iunie 2021
17:10
Poliţiştii din Criuleni continuă desfășurarea activităților de prevenire și conștientizare a riscurilor pentru siguranța copiilor, conform operațiunii special „Grija”; informează PROVINCIAL. Astfel, cetățenii sunt informați privind prevenirea abandonului de domiciliu, violența în familie, siguranța la trafic, prevenirea suicidului și tentativei de suicid în rândul copiilor și maturilor. „Nu uitați! Poliţistul este prietenul vostru, un partener […] Post-ul Acțiunile polițiștilor din Criuleni pentru siguranța copiilor apare prima dată în Provincial.
16:00
La Vadul lui Vodă a avut loc astăzi o acțiune socială cu genericul „Femeile joacă fotbal”. Potrivit unui comunicat al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), scopul acestui eveniment este de a sensibiliza opinia publică, de a schimba percepția și de a distruge stereotipurile cu privire la fotbalul feminin, precum și de atrage noi parteneri pentru […] Post-ul Acțiune socială, la Vadul lui Vodă! FMF: Scopul este de a distruge stereotipurile cu privire la fotbalul feminin apare prima dată în Provincial.
15:00
În zilele de odihnă, inspectorii au depistat peste 2100 de încălcări rutiere și au fost solicitați să intervină la peste 100 de chemări parvenite la numărul 112. Circa 50% din numărul de încălcări rutiere depistate au fost comise de conducătorii care au depășit limita de viteză. Chiar dacă au fost întocmite mii de procese-verbale pentru […] Post-ul Poliția, după zilele de weekend: Vom intensifica patrularea pe întreg teritoriul țării apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:20
Deputatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova(PSRM), Vasile Bolea a declarat că, cu ceva timp în urmă a inițiat și a făcut mai multe interpelări de deputat vizavi de activitatea Primăriei municipiului Cahul, informează PROVINCIAL.  ”Primăria municipiului Cahul, ultimii 4 ani de zile era răsfățată prin diferite fonduri care au fost alocate de la Bugetul de […] Post-ul Deputat: Primăria municipiului Cahul, ultimii 4 ani de zile era răsfățată prin diferite fonduri… apare prima dată în Provincial.
14:10
„O duminică cu „ZERO” cazuri de Covid-19 în capitală. Este o veste bună, însă dacă privim tabloul în ansamblu, bilanțul cazurilor de COVID-19 în Chișinău – cca 106.400”, comunică Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează PROVINCIAL. Conform indicatorilor, mun. Chișinău se află la limita între zona galbenă și zona verde. Incidența prin COVID-19 este de […] Post-ul Ion Ceban: O duminică cu „ZERO” cazuri de Covid-19 în capitală apare prima dată în Provincial.
13:10
În cadrul unei vizite în teritoriu, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) au monitorizat lucrările de reabilitare a 85,5 km a drumului național M3 Chișinău-Giurgiulești. În prezent, antreprenorul LLC Automagistral Pivden efectuează lucrări de așternere a stratului de uzură, construcție a trotuarelor, consolidare a taluzurilor și protecție a fundațiilor podului, construcție a podețelor, amenajare […] Post-ul Procesul de reabilitare a drumului național M3 Chișinău-Giurgiulești – monitorizat apare prima dată în Provincial.
12:40
Un individ a fost trezit din somn de oamenii legii, duminică, 13 iunie curent. Acesta este bănuit de furt și a fost identificat de către Rada – câinele de serviciu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Mare. În noaptea de sâmbătă spre duminică, din partea Inspectoratului de Poliţie Nisporeni a fost solicitată intervenția câinelui de […] Post-ul Inspectoratul de Poliţie Nisporeni a solicitat intervenția câinelui de serviciu al Poliției de Frontieră apare prima dată în Provincial.
12:20
Terenuri, capitaluri sociale, conturi bancare, mijloace de transport, încăperi locative şi nelocative sunt bunurile sechestrate de Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale din cadrul CNA, pe parcursul unei săptămâni. Acestea împreună au fost estimate la circa 5 milioane de lei, ca răspuns la delegaţiile procurorilor pe cazurile de corupţie instrumentate, transmite PROVINCIAL. Astfel, sub sechestru au […] Post-ul Activitatea ARBI săptămâna precedentă: Sechestre pe terenuri, conturi bancare, automobile apare prima dată în Provincial.
12:10
Conform Planului de acțiuni al ADR Nord pentru anul 2021 și în rezultatul raportului de audit al Curții de Conturi din noiembrie 2019, specialiștii ADR Nord au efectuat la 10 iunie 2021, o vizită de monitorizare post-implementare în cadrul proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească”: obiectivele „La Fontal” și „Zimbrărie”, finanțate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare […] Post-ul Specialiștii ADR Nord au efectuat o vizită de monitorizare post-implementare la proiectul traseului ecoturistic Pădurea Domnească apare prima dată în Provincial.
11:30
A fost semnat Acordul de cooperare interinstituțională între Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) reprezentată de Vadim Curmei și Institutul pentru Dezvoltare şi Inițiative Sociale „Viitorul”, (IDIS „Viitorul”) reprezentată de Liubomir Chiriac, transmite PROVINCIAL. Prezentul Acord are drept scop asigurarea unui cadru unitar de cooperare și conlucrare interinstituțională între AIPA și IDIS Viitorul, […] Post-ul AIPA și IDIS „Viitorul” vor conlucra instituțional apare prima dată în Provincial.
11:30
Cinci elevi care studiază meseria de apicultor la Școala Profesională din comuna Bubuieci au primit câte un stup vertical pentru business planurile cu care au participat la consulul Cel mai bun Plan de afacere, organizat de școală în parteneriat cu proiectul USAID Agricultura Performantă din Moldova (USAID/APM). Potrivit unui comunicat de presă, concursul – Cel […] Post-ul Cinci elevi care studiază meseria de apicultor la Școala Profesională din comuna Bubuieci – premiați! apare prima dată în Provincial.
11:20
Cristina Lesnic, viceprim-ministru pentru Reintegrare în Guvernul Filip, vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), în cadrul unui interviu pentru oficial.md, a spus cum califică situația în domeniul reintegrării țării după plecarea de la guvernare, ce propuneri ar fi necesare pentru soluționarea problemei transnistrene, dar și care ar fi primele acțiuni în domeniul reintegrării țării […] Post-ul Ex-vicepremierul Lesnic: Costurile politice au fost prea mari pentru a putea sparge stereotipurile. Astăzi, avem fapte realizate, dar cel mai important – știm ce ar mai trebui să mai facem apare prima dată în Provincial.
10:50
Postul vamal Cișmichioi deține statut de post vamal interstatal, fiind situat în apropierea satului Cișmichioi, UTA Găgăuzia, la frontieră cu Ucraina. Cel mai apropiat oraș în partea ucraineană este orașul Reni. Postul vamal este traversat doar de persoane fizice, majoritatea cetățeni ai Republicii Moldova și Ucrainei. Înființat în anul 1991, inițial postul vamal își avea […] Post-ul Detalii despre postul vamal Cișmichioi apare prima dată în Provincial.
10:30
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului informează că, din 14 iunie 2021, instituția își schimbă sediul, informează PROVINCIAL. noua adresă fiind bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 162, MD-2004. Datele de contact telefonic rămân aceleași: 0 22 204 – 579 (Secția managementul documentelor); 0 22 204 – 581 (anticamera ministrului); 0 22 204 – 582 […] Post-ul Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului își schimbă sediul apare prima dată în Provincial.
09:40
Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, cele 2 puncte de vaccinare mobile: troleibuz și autobuz, se vor afla în intervalul orelor 10:00-18:00, în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Râșcani, str. Mihai Viteazul (adiacent Centrul Multifuncțional Chișinău 1-ASP), iar autobuzul se va deplasa în comuna Budești, str. Chișinăului, 1/J (în preajma magazinului „Linella”). Cetățenii […] Post-ul Cele două puncte mobile pentru vaccinare: Troleibuzul va fi în sectorul Râșcani, iar autobuzul – la Budești apare prima dată în Provincial.
09:30
În după amiaza zilei de 12 iunie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din nordul țării au fost alertați să intervină la lichidarea unui incendiu izbucnit într-un sector de vile din strada Aerodromului 65 din apropierea raionului Râșcani. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:47. Potrivit primelor informații, incendiul ar […] Post-ul Râșcani: Circa 80% din acoperișul locuinței – afectat în urma unui incendiu apare prima dată în Provincial.
07:10
O școală de afaceri pentru sectorul creativ a fost deschisă la Tiraspol. Aceasta își propune să ajute antreprenorii de pe ambele maluri ale Nistrului să lanseze o afacere, iar pe cei care dețin deja o afacere în domeniu –  să depășească criza pandemică și să-și sporească potențialul. Școala a fost lansată de Asociația Industriilor Creative […] Post-ul La Tiraspol a fost lansată o școală de afaceri în domeniul industriilor creative apare prima dată în Provincial.
13 iunie 2021
09:10
Specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au organizat seminare de instruire pentru inspectorii teritoriali, informează PROVINCIAL. „În scopul executării prevederilor Legii despre semințe nr. 68 din 05.04.2013 în domeniul producerii, controlului, certificării și comercializării semințelor și materialului săditor, pentru dezvoltarea competenților profesionale a inspectorilor subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor responsabili pentru controlului semincer, în […] Post-ul Specialiștii ANSA au organizat seminare pentru inspectorii teritoriali apare prima dată în Provincial.
08:10
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, recent, a vizitat o serie de întreprinderi agroindustriale din raionul Comrat. Administratorii gospodăriilor au informat Bașcanul despre starea primului grup de culturi agricole. Prima vizita a Bașcanei a fost la “BASCALEAN AGRO” SRL. Această fermă agricolă a semănat 647 de hectare cu culturi de iarnă. Specialiștii companiei au introdus o nouă […] Post-ul Mai multe întreprinderi agroindustriale din raionul Comrat – vizitate de Bașcanul Găgăuziei apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.