Doi poliţişti, reţinuţi de CNA pentru trafic de influenţă

Adevarul (Moldova), 11 iunie 2021 14:30

Doi poliţişti de la sudul R. Moldova au fost reţinuţi de ofiţerii Direcţiei Generale Teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Aceştia ar fi ajutat unui bărbat să susţină proba practică a examenului de calificare auto la categoria B.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum o oră
13:00
Partidul Acţiune şi Solidaritate ia în considerare o eventuală alianţă postelectorală cu Platforma DA. O recunoaşte preşedintele interimar al formaţiunii, Igor Grosu. Liderul PAS spune că o coaliţie dintre cele două componente ale fostului bloc ACUM ar reprezenta o alianţă sănătoasă pro-europeană, transmite IPN.
13:00
Partidul Patrioţii Moldovei şi-a prezentat Programul pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Ca parte a acestui program, este lansarea şi desfăşurarea unui referendum privind intrarea Republicii Moldova în componenţa Federaţiei Ruse, ca subiect federal separat, menţinând statutul de republică. Partidul merge în alegeri cu sigla „RF”, ceea ce înseamnă „Referendum”.
Acum 2 ore
12:30
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de susţinere a autorităţilor publice locale şi, totodată, i-a chemat pe reprezentanţii partidelor politice şi cei ai organelor de control să nu facă presiuni asupra primarilor din localităţi.
Acum 4 ore
11:10
Curtea Constituţională (CC) a examinat cererea de neconstituţionalitate depusă de Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr (DA) şi admisă de Curtea de Apel Chişinău cu privire la sesizarea Curţii privind exercitarea controlului constituţionalităţii unor prevederi din Codul Electoral în legătură cu numărul secţiilor de votare care urmează să fie deschise în străinătate, la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, transmite IPN.
11:10
Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) în cooperare cu Serviciul protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) şi Procuratura Anticorupţie au documentat acţiunile ilegale comise de către un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Criuleni.
10:00
Liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Igor Grosu, susţine că formaţiunea sa primeşte din bugetul de stat, lunar, circa 550.000 de lei (aproximativ 25.400 de euro). Cu toate acestea, Igor Grosu a comunicat că partidul a primit şi donaţii semnificative de la cetăţeni pentru campania electorală pentru alegerile din 11 iulie, mai exact - 2,6 milioane de lei.
Acum 6 ore
09:30
Sheriff Tiraspol şi-a aflat adversara din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Campioana Moldovei va debuta în deplasare împotriva formaţiei albaneze Teuta, transmite IPN.
09:20
Autorităţile se arată îngrijorare de ritmul de vaccinare anti-COVID-19 înregistrat în ultima perioadă. Tatiana Zatîc, ministra interimară a Sănătăţii, spune că deşi dispunem de mult mai multe doze de vaccin în comparaţie cu începutul campaniei de imunizare, interesul populaţiei faţă de vaccinare scade, transmite IPN.
Acum 24 ore
18:00
Cetăţenii străini, inclusiv moldoveni, care au intrat în Federaţia Rusă până la data de 15 martie 2020 şi ale căror acte de şedere au expirat, au posibilitatea, până pe 30 septembrie anul curent, să depună o cerere la instituţiile teritoriale din domeniul migraţiei al MAI al Federaţiei Ruse pentru extinderea termenului de aflare legală. Termenul-limită iniţial fixat era 15 iunie, transmite IPN.
18:00
Comisia Electorală Centrală şi-a revizuit hotărârea cu privire la organizarea secţiilor de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, transmite IPN.
17:50
Prodecana facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii de Studii Europene din Moldova a fost reţinută marţi, 15 iunie, în urma unui denunţ depus de o studentă. Potrivit declarantei, lectorul universitar i-ar fi cerut 3.000 de lei (circa 150 de euro) pentru o promova la examenul final şi anume susţinerea tezei de licenţă.
15:50
Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, declarat recent nevinovat în dosarul fraudelor bancare, a depus o plângere în România împotriva preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.
Ieri
12:20
Autorităţile din sănătate de la Chişinău au publicat marţi, 15 iunie, datele actualizate despre evoluţia procesului de vaccinare împotriva COVID-19 din Republica Moldova. Până la acest moment, puţin peste 11% din moldoveni au fost imunizaţi, deşi campania de vaccinare a început pe 2 martie 2021.
11:40
Deputatul PAS Lilian Carp susţine că Mihai Poalelungi, fost preşedinte al Curţii Constituţionale în perioada guvernării oligarhului Vlad Plahotniuc, care ar fi actualmente avocatul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, ar fi fost surprins cum transmite o borsetă avocatului lui Igor Dodon, Nicolae Fală.
11:00
Deputatul socialist Vasile Bolea a fost exclus din concursul pentru ocuparea funcţiei de judecător la Curtea Constituţională a Republicii Moldova.
10:30
O tânără de 29 de ani se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost împuşcată în cap, luni seara, de către fostul concubin, în vârstă de 31 de ani. Medicii spun că starea victimei este gravă, dar stabilă.
09:40
Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost declarat nevinovat în dosarul privind frauda bancară în care anterior fusese condamnat la 18 ani de închisoare. Decizia a fost luată ieri, 14 iunie, de către Judecătoria Buiucani, este definitivă şi nu poate fi supusă niciunei căi de atac, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă emis de Veaceslav Platon.
14 iunie 2021
19:00
Candidatul la funcţia de deputat din partea Blocului electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, Vasile Bolea, a anunţat, în cadrul unui briefing de presă, că a solicitat organelor de resort să verifice modul în care sunt utilizaţi banii publici de către Primăria municipiului Cahul, transmite IPN.
17:00
Examinarea contestaţiilor depuse de către partidele politice împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la numărul secţiilor de votare deschise în străinătate va continua  marţi, 15 iunie, începând cu ora 09.00, după ce Curtea de Apel a anunţat astăzi o nouă pauză, transmite IPN.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:10
Spiridon Vangheli, „tatăl lui Guguţă”, Scriitor al Poporului, Cetăţean de Onoare al municipiului Chişinău, îşi sărbătoreşte astăzi cea de-a 89-a aniversare. Cu acest prilej, Primăria capitalei i-a adresat un mesaj de felicitare, transmite IPN.
13:00
Un moldovean de 32 de ani, originar din raionul Slobozia, anunţat în căutare internaţională din anul 2016, a fost reţinut în Federaţia Rusă. Acesta era anunţat în căutare de Inspectoratul de Poliţie Bender pentru săvârşirea unui omor pe teritoriul raionului Căuşeni.
13:00
Deprecierea relativă a leului moldovenesc faţă de euro din ultimele luni, în general, se explică prin aprecierea euro faţă de dolarul SUA, precum şi faţă de alte valute pe pieţele internaţionale. Totodată, se observă şi o tendinţă de stabilizare a acestui trend în ultima perioadă, transmite IPN.
12:30
Zeci de simpatizanţi ai Platformei DA, în frunte cu Andrei Năstase, au organizat un protest în faţa Guvernului de la Chişinău faţă de „fărădelegile” de la Întreprinderea de Stat Calea Ferată. Manifestanţii au cerut să le fie achitate salariile angajaţilor Căilor Ferate.
12:30
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua, în zilele de 18-20 iunie, o vizită oficială la Roma, la invitaţia omologului său italian.
10:40
O persoană a murit şi alte 16 au fost rănite într-un accident produs în noaptea de duminică spre luni pe Autostrada Deva-Nădlac. Un microbuz cu 17 persoane a intrat într-un TIR parcat pe banda de urgenţă, scrie digi24.
10:40
La un an  de la debutul pandemiei, încrederea cetăţenilor europeni în instituţiile UE s-a diminuat dar ei au aşteptări mari şi îşi pun încă speranţa în proiectul european, arată sondaje ale opiniei publice realizate în 12 ţări pre şi post pandemie, potrivit Consiliului European pentru Afaceri Externe (CEAE).
09:40
Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, a avut o nouă întrevedere cu ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko. În cadrul acesteia s-a făcut un schimb de opinii despre situaţia politică şi economică din Republica Moldova, cu accent pe campania ce precede alegerile parlamentare din 11 iulie.
09:30
Agenţia Proprietăţii Publice anunţă desfăşurarea unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat. Se vor vinde acţiunile statului, la licitaţii cu strigare, din „Metalferos”, „Hotelul „Chişinău”, „Alimentarmaş”, „Institutul de cercetări ştiinţifice „Rif-Acvaaparat”, care sunt în proces de insolvabilitate, transmite IPN.
09:00
Alegerile în Adunarea Populară din Găgăuzia urmează să aibă loc pe data de 19 septembrie. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de către deputaţii de la Comrat, transmite IPN.
09:00
Victimele celui primului val de deportări staliniste din 12-13 iunie 1941 au fost comemorate printr-un miting de doliu, care a avut loc duminică la Chişinău. Zeci de oameni, printre care şi oficiali, au depus flori la Monumentul „Trenul durerii” din Scuarul Gării şi au povestit despre atrocităţile prin care au trecut ei şi familiile lor deportate, transmite IPN.
09:00
Joe Biden se află în primul său turneu de politică externă, în Europa. De ce, atunci, un material despre China? Pentru simplu motiv că vizita preşedintelui american pe bătrânul continent, inclusiv întâlnirea cu preşedintele rus, Vladimir Putin, se leagă, fatal, de provocarea numărul unu a Americii, dar şi a Occidentului.
00:20
Portretizat de presa occidentală ca ultimul dictatoral Europei, Lukashenko conduce Belarusul cu mână forte din 1994, dar a fost unpartener nu tocmai facil pentru Kremlin în ultimele decenii, motiv pentru careFederaţia Rusă a tăiat în 2010 o mare parte a fondurilor acordate Minskului.
12 iunie 2021
12:00
Republica Moldova va fi inclusă în perioada următoare în lista ţărilor cetăţenii cărora pot călători în Grecia în scop turistic. Acceptul a fost confirmat la Atena, unde delegaţia moldovenească, în frunte cu secretarul de stat Dumitru Socolan, a purtat un dialog cu ministrul elen al turismului Hary Theoharis pe subiectul deblocării călătoriilor cetăţenilor moldoveni în Grecia, transmite IPN.
12:00
Un bărbat de 53 de ani şi un adolescent de 15 ani, tată şi fiu, au murit loviţi de trăsnet. S-a întâmplat în satul Ulmu, raionul Râbniţa, transmite IPN.
12:00
Comisia Electorală Centrală a înregistrat până acum 17 concurenţi electorali şi mai are în proces de examinare dosarele a 7 pretendenţi, ceea ce înseamnă că la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie votanţii vor alege între cel mult 24 de concurenţi electorali. Este vorba despre 20 de partide politice, două blocuri electorale şi doi candidaţi independenţi, transmite IPN.
12:00
Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a pus punct în dosarul „Gemeni”. Aceasta a decis respingerea cererii de revizuire a reclamanţilor, după ce despăgubirea pentru prejudiciul material acordată de CEDO, 2,12 milioane de euro, le-a fost achitată în totalitate, transmite IPN.
12:00
Un tânăr în vârstă de 18 ani a murit la două zile după ce a leşinat în timpul unui examen de bacalaureat. Băiatul era elev la Colegiul Financiar-Bancar şi şi-a pierdut cunoştinţa la proba de limba română, pe care o susţinea în incinta centrului de BAC, situat în clădirea Liceului „B.P.Haşdeu” din Chişinău, transmite IPN.
11 iunie 2021
14:30
Doi poliţişti de la sudul R. Moldova au fost reţinuţi de ofiţerii Direcţiei Generale Teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Aceştia ar fi ajutat unui bărbat să susţină proba practică a examenului de calificare auto la categoria B.
13:20
Un bărbat din nordul Republicii Moldova a fost condamnat la detenţie pe viaţă după ce doi ani la rând şi-a abuzat şi hărţuit sexual fiicele minore, rămase în grija sa. Sentinţa a fost dictată după ce Procuratura raionului Ocniţa i-a demonstrat vina pentru trei capete de acuzare: viol, acţiuni violente cu caracter sexual şi hărţuire sexuală.
12:10
Un lot de 100.800 doze de vaccin împotriva COVID-19, donate ca ajutor umanitar Republicii Moldova de către România, va ajunge vineri, 11 iunie, cu autocamionul, în Vama Leuşeni, în intervalul orar 17.00-18.00, transmite IPN.
09:30
Priorităţile noastre de bază sunt educaţia, infrastructura şi reforma justiţiei. Programul nostru începe cu bunăstarea, iar în continuare noi explicăm cum vrem să atingem obiectivul scontat, a declarat preşedintele Partidului Democrat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Spaţiul Libertăţii” cu Lilia Burakovski, transmite IPN.
09:30
Un tânăr de 25 de ani a decedat într-un accident rutier în apropierea satului Trifeşti, raionul Rezina. Tânărul conducea cu exces de viteză şi a pierdut controlul volanului într-o curbă. Automobilul a ieşit pe banda de circulaţie cu sens opus, tamponându-se frontal cu un camion de mare tonaj, transmite IPN.
09:20
Liderii partidelor proeuropene califică alegerile din 11 iulie drept o şansă istorică pentru Republica Moldova de a se desprinde de un trecut corupt şi de a asigura inreversibilitatea vectorului european de dezvoltare, notează IPN.
09:20
Preşedintele Comisiei Electorale Centrale Dorin Cimil spune că cifra de 146 secţii de vot destinate diasporei a fost agreată de majoritatea membrilor CEC şi a fost convenită în urma calculelor financiare făcute. Şeful CEC spune că, deocamdată, instituţiei electorale i-au fost transferate doar 70 de milioane de lei pentru organizarea scrutinului, iar zilnic Guvernul ar veni doar cu promisiuni de suplinire a bugetului, notează IPN.
09:20
Asociaţia publică a victimelor represiunilor politice „Dreptul la Dreptate” a dat publicităţii o investigaţie privind proprietăţile imobiliare şi activele aflate în posesia familiei ex-procurorului şef Viorel Morari, notează IPN.
10 iunie 2021
22:10
Generalul Nicolae Alexei, cel care a condus Departamentul de Combatere a Crimei Organizate şi Corupţiei, în perioada 1997 - 2001, a dezvăluit că atunci când investiga activitatea criminală a grupării aşa-zisului hoţ în lege Petru Gâlcă, alias Micu, l-a identificat printre membrii grupării şi pe Vlad Plahotniuc, care pe atunci nu era implicat în politică, ci doar în activitate criminală.
17:10
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju, solicită Guvernului să aloce producătorilor agricoli, din fondul de rezervă, 47 de milioane de lei pentru compensarea parţială a prejudiciilor cauzate agriculturii de condiţiile meteo nefavorabile, transmite IPN.
17:10
Combaterea pandemiei COVID-19, organizarea corectă a alegerilor anticipate şi redresarea economică a Republicii Moldova au fost subiectele discutate joi, 10 iunie, de preşedintele Maia Sandu cu cei 27 de ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Chişinău.
12:10
O bloggeriţă de 24 de ani din Chişinău s-a sinucis, noaptea trecută, după ce s-a aruncat de la etajul 14 al unui bloc de locuit. Tânăra era destul de populară pe Instagram, unde avea aproape 100.000 de urmăritori.
11:40
Republica Moldova va primi peste 700.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, împotriva COVID-19. Contractul cu Pfizer este la Chişinău şi autorităţile pot să-l semneze. Germania a ajutat Republica Moldova să înceapă negocierea contractului, a anunţat astăzi Maia Sandu, preşedintele ţării, la ceremonia de înmânare a unui lot de asistenţă din partea Guvernului Germaniei pentru Republica Moldova în lupta cu pandemia COVID-19, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.