Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță vijelii și grindină

Radio Orhei, 11 iunie 2021 14:00

Meteorologii au emis o nouă avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică, transmite MOLDPRES. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi, în intervalul orelor 13.00 – 21.00, pe teritoriul Republicii Moldova se prevăd descărcări electrice, izolat cu averse puternice, însoțite de vijelie 15-18 m/s și grindină. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a anunțat ...The post Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță vijelii și grindină first appeared on Radio Orhei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Orhei

Acum 6 ore
10:00
La 15 iunie 2021, Asociația Presei Independente (API) a prezentat primul raport de monitorizare a presei on-line în perioada și campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Raportul cuprinde perioada 1-10 iunie curent și datele de monitorizare a 10 portaluri [1], selectate de API în baza criteriilor de relevanță, notorietate/audienţă, limba de difuzare și geografie. ...The post Monitorizarea portalurilor în perioada electorală: favorizări evidente, comportament ostil față de unii concurenți și bancuri electorale first appeared on Radio Orhei.
09:45
CEC și-a revizuit hotărârea cu privire la organizarea secțiilor de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Decizia a fost luată urmare discuțiilor din cadrul Comisiei Unificate de Control pe marginea subiectului dat și în vederea ...The post CEC a revizuit decizia de deschide trei secții de votare la Bender și Corjova first appeared on Radio Orhei.
Ieri
10:45
Grigore Repeșciuc, ales deputat pe lista Partidului Democrat în circumscripția 35 Căușeni, a cerut de la Inspectoratul de Poliție (IP) Căușeni să-i trimită zilnic, pe Viber, WhatsApp sau email informația privind infracțiunile înregistrate în raza raionului Căușeni. El a solicitat și datele statistice din primele cinci luni ale anului 2020 despre crimele grave. Poliția a ...The post Grigore Repeșciuc a vrut să fie informat zilnic pe telefon despre infracțiunile care se comit la Căușeni. Poliția i-a respins cererea first appeared on Radio Orhei.
08:45
Banca Națională a Moldovei va expedia, săptămâna viitoare, în instanța de judecată cererea de chemare pentru încasarea de la Gazprombank a 100 de milioane de dolari. Informația a fost făcută publică de către procurorul general Alexandr Stoianoglo la lansarea online, în cadrul Parlamentului European, a unui raport despre progresul investigării furtului miliardului. „Un alt dosar ...The post Stoianoglo: Săptămâna viitoare, BNM va da în judecată Gazprombank pentru încasarea a 100 de mil. de dolari first appeared on Radio Orhei.
14 iunie 2021
21:15
Șapte posturi de televiziune din 10, monitorizate de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în cadrul campaniei pentru alegerile anticipate din 11 iulie 2021, au reflectat relativ neutru evenimentele și activitățile concurenților electorali în perioada 1-10 iunie 2021. Două posturi TV au favorizat masiv Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), iar unul – Partidul Șor. ...The post Raport CJI, în campania electorală: Trei posturi de televiziune favorizează masiv Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Șor și defavorizează Partidul Acțiune și Solidaritate first appeared on Radio Orhei.
21:00
Parcarea autobuzului partidului Alianța pentru Unirea Românilor în fața Primăriei Orhei s-a lăsat cu amendă pentru șoferul acestuia. Ministerul Afacerilor Interne a emis azi un comunicat în care anunță acest lucru agrumentând că autobuzul membrilor și susținătorilor Partidului Politic ,,AUR”, a fost parcat neregulamentar în fața Primăriei Orhei. Conducătorul autocarului a ignorat cerințele indicatorului rutier ...The post Locul unde în 2018 staționau nestingherit autobuzele adepților lui Ilan Șor e cu amendă pentru susținătorii unui partid în 2021 first appeared on Radio Orhei.
20:15
Pe parcursul săptămînii trecute pompierii si salvatorii DSE mun. Orhei au intervenit în cele mai diverse situații excepționale: deblocări de ușă, accidente rutiere, incendii vegetale și în sectorul locativ. Astfel săptămâna a început cu un caz mai tragic și anume extragerea unui bărbat de 42 ani din rîul Răut, fără semne de viață. Cazul a ...The post Activitatea pompierilor din cadrul DSE Orhei în săptămâna 7-13 iulie 2021 first appeared on Radio Orhei.
20:15
Curtea de Apel de la Chișinău a amânat din nou, până marți, 15 iunie, examinarea contestațiilor depuse de către partidele politice împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la numărul secțiilor de votare ce vor fi deschise în străinătate pentru alegerile de la 11 iulie. IPN a relatat că la ședința de astăzi au ...The post Curtea de Apel a amânat din nou examinarea chestiunii privind secțiile de votare din diasporă first appeared on Radio Orhei.
20:15
Decizia Comisiei Electorale Centrale de a deschide 44 de secții de votare pentru alegătorii transnistreni la scrutinul din 11 iulie, va fi examinată de Curtea Constituțională, informează Ziarul Național. Curtea Supremă de Justiție a remis astăzi Curții Constituționale sesizarea depusă de Platforma Demnitate și Adevăr privind legalitatea acestei decizii, cu solicitarea de a efectua un ...The post CSJ a remis CC-ului sesizarea depusă de Platforma DA privind legalitatea decizii de a deschide 44 de secții în stânga Nistrului first appeared on Radio Orhei.
20:15
Veaceslav Platon a fost astăzi achitat în dosarul fraudei bancare, hotărârea a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. „Se anulează sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 20.04.2017, decizia Curții de Apel Chișinău din 18 decembrie 2017, decizia Curții Supreme de Justiție din 14 noiembrie 2018 și se pronunță o nouă sentință: a-l achita pe ...The post Veaceslav Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare first appeared on Radio Orhei.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:45
În perioada 7-13 iunie Comisia Electorală Centrală a înregistrat trei concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Aceștia sunt: Pаrtidului Politic Partidul Verde Ecologist, Partidului Politic „Partidul Legii şi Dreptății”, și Partidului Politic „Puterea Oamenilor”. Pe listele acestora candidează și câțiva orheieni. Pe lista Partidului Verde Ecologist candidează Ana Timiș din Pohrebeni. ...The post Cine sunt orheienii de pe listele partidelor înregistrate pentru alegerile parlamentare – 4 first appeared on Radio Orhei.
11 iunie 2021
14:00
Meteorologii au emis o nouă avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică, transmite MOLDPRES. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi, în intervalul orelor 13.00 – 21.00, pe teritoriul Republicii Moldova se prevăd descărcări electrice, izolat cu averse puternice, însoțite de vijelie 15-18 m/s și grindină. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a anunțat ...The post Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță vijelii și grindină first appeared on Radio Orhei.
13:45
Cel mai mare beneficiar al bunurilor imobile în străinătate, care aparțineau Confederației Naționale a Sindicatelor, a fost Ilan Șor și doar ocazional apare o companie a lui Vlad Plahotniuc, a anunțat Lilian Carp, membru al comisiei de anchetă privind înstrăinarea patrimoniului sindicatelor, în cadrul unui briefing de presă. Raportul conține peste 4 mii de pagini, ...The post Raport: Ilan Șor a ajuns cel mai mare beneficiar al celor mai valoroase bunuri ale sindicatelor first appeared on Radio Orhei.
10 iunie 2021
19:45
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la ceremonia de transmitere a unui lot de ajutor în valoare de peste 200 de milioane de lei, oferit țării noastre de Guvernul Germaniei, pentru lupta cu pandemia Covid-19. Șeful statului a menționat că acum instituțiile medico-sanitare din țară sunt asigurate cu suficiente echipamente de protecție, iar ...The post Republica Moldova a primit un lot de ajutor de peste 200 mln de lei din partea Germaniei, pentru lupta cu pandemia first appeared on Radio Orhei.
19:45
În contextul eforturilor diplomației moldovene pentru obținerea recunoașterii certificatelor de vaccinare naționale în vederea facilitării circulației cetățenilor vaccinați ai Republicii Moldova, în special pe durata perioadei estivale, fără obligația izolării sau testării, autoritățile de la Chișinău și Kyiv au convenit, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de imunizare anti-Covid-19, emise de către ...The post Cetățenii Republicii Moldova, posesori ai unui certificat național de vaccinare pot călători în Ucraina, fără să stea în autoizolare first appeared on Radio Orhei.
19:45
Curtea Constituțională a declarat astăzi neconstituționale modificările Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, operate în 2019 și hotărârea Parlamentului privind numirea a patru membri ai CSM, în conformitate cu noile reglementări. Una din cele mai importante prevederi ale legii contestate de deputați PAS ține de majorarea numărului de membri ai CSM de la ...The post Curtea Constituțională a declarat neconstituționale modificările Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii și hotărârea Parlamentului privind numirea a patru membri ai CSM first appeared on Radio Orhei.
9 iunie 2021
22:00
Comisia Electorală Centrală amintește că mâine, 10 iunie, este ultima zi de depunere a cererilor privind declararea locului nou de ședere, transmite MOLDPRES. Pentru a putea vota la o altă secție de votare decât conform domiciliului sau reședinței valabile, alegătorul va depune o declarație de ședere la autoritatea administrației publice locale din localitatea unde dorește ...The post Comisia Electorală Centrală atenționează că expiră termenul de declarare a locului de ședere first appeared on Radio Orhei.
22:00
O misiune preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) se va afla în vizită la Chișinău, în perioada 9–12 iunie, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului. Pe durata vizitei, delegația APCE va avea o întrevedere cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi. De asemenea, sunt planificate întâlniri ale misiunii ...The post O misiune preelectorală a APCE va sosi în vizită la Chișinău first appeared on Radio Orhei.
09:30
 Ploile torențiale și grindina au provocat prejudicii în nordul și sudul Republicii Moldova, transmite MOLDPRES. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în mai multe raioane din nordul și sudul țării ploile torențiale și grindina au adus prejudicii în sectorul agricol. Astfel, în raionul Căușeni, satul Grădinița, precipitațiile abundente cu grindină au afectat 40 ha de ...The post Ploile torențiale au provocat prejudicii în mai multe raioane first appeared on Radio Orhei.
8 iunie 2021
14:00
Procuratura Generală verifică legalitatea încheierii în anul 2008 a contractului de furnizare pentru Republica Moldova a energiei electrice din Ucraina, anunță un comunicat al instituției. Verificările au demarat pe 5 mai 2021, după ce Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale pe acest caz, emisă în anul 2017 de ...The post Achiziționarea de energie electrică este verificată de către Procuratura Generală first appeared on Radio Orhei.
11:15
Organizațiile neguvernamentale de media condamnă acțiunile de intimidare și amenințare a unui jurnalist de la Ziarul de Gardă (ZdG), exercitate de către pădurarul Dorin Merzâncu, angajat al Ocolului Silvic Bujor.În timpul documentării unei investigații jurnalistice referitoare la defrișările ilegale din fondul forestier, jurnalistul Victor Moșneag a devenit ținta intimidărilor și amenințărilor din partea  angajatului  Ocolului ...The post ONG-urile de media condamnă acțiunile ilegale ale pădurarului Dorin Merzâncu, îndreptate împotriva jurnaliștilor first appeared on Radio Orhei.
11:15
Un bărbat de 42 de ani, din Trebujeni s-a înecat în râul Răut. Potrivit unui comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei, în după-amiaza zilei de ieri la numărul 112 a parvenit un apel telefonic de la un martor, că în preajama satului Trebujeni îm rîul Răut s-ar fi înecat un bărbat. La fața locului salvatorii ...The post Un bărbat s-a înecat la Trebujeni,Orhei FOTO first appeared on Radio Orhei.
11:00
Comisia Electorală Centrală ar putea renunța la deschiderea unor noi secții de votare în stânga Nistrului, după ce SIS a atenţionat că acestea nu vor putea fi controlate de autoritățile constituționale, a spus președintele CEC, Dorin Cimil, citat de portalul Deschide.md. Vorbind luni, la emisiunea Punctul pe AZi, Cimil a reamintit că lista cu secții de ...The post CEC ar putea renunța la secțiile de votare din Bender și Corjova, din motive de securitate first appeared on Radio Orhei.
10:30
Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală Orhei realizează acțiunile de pregătire pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Potrivit informațiilor oferite de secretarul CECE Orhei, Mihail Bătrîncea, consiliul se întrunește în ședinâ în funcție de necessitate, dar nu mai rar decât o data pe săptămână, în conformitate cu prevederile legislației. În această perioadă au fost ...The post Consiliul Electoral de Circumscripție Orhei în pregătiri pentru alegerile parlamentare anticipate first appeared on Radio Orhei.
7 iunie 2021
16:30
A murit interpretul Iurie Sadovnic. Tragedia s-a întâmplat cu puțin timp în urmă, în sectorul Botanica al capitalei. Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de către ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati. Poliția a fost alertată la 14:21, de către soția interpretului. „În cadrul investigațiilor politiștii au stabilt că bărbatul în vârstă de ...The post A decedat interpretul Iurie Sadovnic; Artistul s-a împușcat în cap first appeared on Radio Orhei.
16:15
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare meteorologică de cod galben de descărcări electrice, transmite MOLDPRES. Avertizarea este valabilă astăzi, în intervalul orelor 13:00-19:00. În această perioadă se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată. Potrivit meteorologilor, pe tot parcursul acestei săptămâni se prevăd ploi, cu cer variabil și temperaturi maxime de până la ...The post În țară a fost anunțat cod galben de instabilitate atmosferică first appeared on Radio Orhei.
16:15
Procuratura Anticorupție de comun cu SPIA efectuează urmărirea penală pe faptul abuzului de serviciu, comis de persoane publice din cadrul Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui (CRTS) și a factorilor de decizie ai Agenției Achiziții Publice.Acțiunile au loc în contextul unei bănuieli rezonabile cu privire la trucarea licitațiilor în domeniul efectuării transfuziei sângelui.Concomitent, Procuratura Anticorupție ...The post Trei persoane reținute pentru trucarea licitațiilor transfuziei sanguine first appeared on Radio Orhei.
15:45
Comisia Electorală Centrală informează că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 au fost constituite, în total, 2142 de secții de votare, transmite MOLDPRES. Dintre acestea, 139 de secții de votare au fost constituite pentru cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotarele țării, iar 44 de secții pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile ...The post Pentru alegerile parlamentare anticipate au fost create 2142 de secții de votare first appeared on Radio Orhei.
15:45
Într-un comunicat Serviciul de Informații și Securitate atenționează asupra unor riscuri la adresa securității naționale în contextul viitorului scrutin parlamentar. Astfel, urmare a analizei vulnerabilităților și riscurilor de securitate, SIS constată apariția unor indici de periclitare a bunei desfășurări a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, apăruți în contextul Hotărârii CEC nr. 4965 din ...The post SIS spune că deschiderea secțiilor de votare la Corjova și Bender poate genera riscuri la adresa securității naționale first appeared on Radio Orhei.
12:45
 Potrivit unui comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei, pe parcursul săptămânii precedente, pompierii celor patru Unități subordonate DSE mun. Orhei au intervenit pentru prevenirea mai multor situații de urgență:        – 02.06.2021, intervenția pompierilor la un accident rutier produs pe traseul Rezina –Orhei, în apropierea satului Cuizăuca, unde un autoturism de model Renault a derapat ...The post Activitatea pompierilor din Orhei, Șoldănești, Rezina și Telenești în săptămâna 31.05-06.06.2021 first appeared on Radio Orhei.
08:45
În perioada 1-6 iunie Comisia Electorală Centrală a mai înregistrat cinci concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Aceștia sunt Partidul Unității Naționale, Partidului Politic ” Democrația Acasă”, Partidului Politic ”Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”, Partidului Politic ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR și partea Partidului Politic „NOI”. Pe listele acestora candidează și câțiva orheieni. ...The post Cine sunt orheienii de pe listele partidelor înregistrate pentru alegerile parlamentare – 3 first appeared on Radio Orhei.
5 iunie 2021
19:15
Comisia Electorală Centrală a respins iniţiativa de a deschide mai multe secţii de vot în străinătate. Deşi numărul alegătorilor din Diaspora, înregistraţi prealabil pentru a vota la parlamentarele din 11 iulie, este cu 40 de mii mai mare decât la ultimele alegeri prezidenţiale, autoritatea electorală a decis să deschidă acelaşi număr de secţii în străinătate ...The post CEC a decis să nu deschidă secţii suplimentare în diaspora. Reacţia PAS, a preşedintelui Republicii Moldova şi a liderului Partidului Platforma DA first appeared on Radio Orhei.
19:00
Două incendii, provocate de scurtcircuite au solicitat azi intevenția pompierilor din Orhei. Potrivit unui comunicat al Direcției Situației Excepționale Orhei în jurul orelor 14.30 a parvenit un apel telefonic despre faptul că din subsolul primăriei Pohrebeni iese un fum consistent. Îndată la fața locului s-a deplasat o autospecială, iar ulterior a fos nevoie de intevenția ...The post Pompierii din Orhei au intervenit la lichidarea a două incendii first appeared on Radio Orhei.
3 iunie 2021
22:15
ObservatORThe post ObservatOR first appeared on Radio Orhei.
2 iunie 2021
19:30
Un nou lot de dispozitive medicale pentru pacienții în stăre gravă și extrem de gravă a fost recepționat de către secția Anestezie și Terapie intensivă a Spitalului raional Orhei, distribuit de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale. Potrivit unui comunicat al spitalului, este vorba despre patru dispositive moderne de respirație artificială, procurate în cadrul ...The post Spitalul raional Orhei a primit patru dispozitive moderne de respirație artificială first appeared on Radio Orhei.
19:00
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA)  a anunțat astăzi că a fost informată de către Comisia Europeană referitor la aprobarea deciziei privind posibilitatea exportului produselor lactate fabricate în Republica Moldova, comunică MOLDPRES. Potrivit conducerii ANSA, în urma conlucrării eficiente cu serviciile competente ale Comisiei Europene, Uniunea Europeană a decis să includă Republica Moldova în Colonița ...The post Republica Moldova va putea exporta produse lactate în UE first appeared on Radio Orhei.
19:00
Un plan de relansare economică de 600 de milioane de euro a fost aprobat de Comisia Europeană pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul, Siegfried Mureșan, comunică MOLDPRES. Potrivit surse citate, banii vor merge, în primul rând, în investiții în infrastructura rutieră, digitală, energetică, apoi în competitivitatea economică și sprijinirea întreprinderilor mici și ...The post Comisia Europeană a aprobat un plan de relansare economică pentru Republica Moldova first appeared on Radio Orhei.
18:45
În ședința de astăzi, 2 iunie curent, CEC a operat modificări la Regulamentul privind funcționarea Sistemului de înregistrare video în secțiile de votare. Potrivit acestora, sistemul, care nu are conexiune la rețeaua internet, va fi funcțional și activ doar în ziua votării, de la demararea operațiunilor electorale preparatorii privind deschiderea secției de votare și până ...The post Comisia Electorală Centrală anunță că și în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 în secțiile de votare va funcționa Sistemul de înregistrare video first appeared on Radio Orhei.
1 iunie 2021
18:15
Astăzi DSE mun. Orhei și-a deschis larg ușile pentru mic și mare în contextul marcării  Zilei Internaționale a copiilor.  Participanții la acest eveniment s-au familiarizat cu activitatea pompierilor și salvatorilor. Potrivit unui comunicat al Direcției, copiii s-au echipat în ținută de luptă și au avut parte și de o demonstrație a tehnicii de intervenție în ...The post Pompierii din Orhei au deschis ușile pentru copii de ziua lor FOTO first appeared on Radio Orhei.
10:15
Inspectoratul de Poliție Orhei a pornit un proces penal pe cazul alertei false cu bombă de la Judecătoria Orhei. Potrivit Elenei Băietrău, ofițer de presă al IP Orhei, procesul este pornit pentu ” Comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism”.În present, angajații poliției întreprind măsurile pentru identificarea persoanei care a anunțat telefonic despre ...The post Proces penal pentru alerta falsă cu bombă la Judecătoria Orhei first appeared on Radio Orhei.
31 mai 2021
18:45
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat pentru mâine Cod Galben de ploi puternice, transmite MOLDPRES. Conform meteorologilor, marți, 1 iunie, în mare parte a țării, preponderent în regiunile de centru şi sud, se prevăd ploi puternice (15-45 l/m2) și intensificări ale vântului nord-estic, în rafale de până la 15-18 m/s. De mâine vremea se va ...The post Vara începe cu avertizare de ploi puternice first appeared on Radio Orhei.
18:30
În perioada 24-31 mai Comisia Electorală Centrală a mai înregistrat trei concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Aceștia sunt Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, Partidul Democrat din Moldova și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr. Pe listele a două din cele trei formațiuni au fost incluse și persoane din Orhei Pe lista ...The post Cine sunt orheienii de pe listele partidelor înregistrate pentru alegerile parlamentare -2 first appeared on Radio Orhei.
18:15
 Pe parcursul săptămânii precedente, pompierii celor patru Unități subordonate DSE mun. Orhei au intervenit pentru prevenirea mai multor situații de urgență:        – 25.05.2021, intervenția pompierilor la pomparea apei din subsolul grădiniței de copii din s. Țahnăuți, r-ul Rezina; intervenția pompierilor la lichidarea incendiului la o casă de locuit din s. Țareuca, r-ul Rezina, în ...The post Activitatea pompierilor din Orhei, Șoldănești, Rezina și Telenești în săptămâna 24.05-30.05.2021 first appeared on Radio Orhei.
27 mai 2021
19:45
Asociația Promo-LEX a lansat astăzi cel de-al doilea Raport al Misiunii de observare (MO) Promo-LEX a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Raportul reflectă constatările cu caracter electoral raportate de către observatori în perioada 12- 25 mai 2021. Principalele aspecte reflectate în raport țin de: Tendințele perpetuate în desfășurarea campaniei electorale Până în data ...The post Raport Promo-Lex: utilizarea resurselor administrative, cadouri și un caz ce poate fi calificat drept implicare a Președintelui Republicii Moldova în campania electorală first appeared on Radio Orhei.
19:45
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă pentru mâine o nouă ședință a Consiliului Suprem de Securitate, comunică MOLDPRES. Potrivit Președinției, subiectul ce urmează fi abordat ține de riscurile de corupție în procesul finanțării partidelor politice și а campaniilor electorale desfășurate de acestea. În cadrul ședinței vor fi audiate instituțiile relevante în respectivul context. Ședința Consiliului ...The post Șeful statului convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate first appeared on Radio Orhei.
26 mai 2021
19:00
Conştiente de responsabilitatea ce îi revine mass-mediei în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc la 11 iulie 2021, instituțiile mass-media membre ale Asociaţiei Presei Independente (API) îşi declară angajamentul de a reflecta nepărtinitor şi echidistant desfăşurarea campaniei electorale în conformitate cu legislația în vigoare, prevederile statutare ale API şi ale Codului deontologic ...The post Declaraţia membrilor API privind reflectarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 first appeared on Radio Orhei.
24 mai 2021
19:45
Un alt lot de 200 de ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” vor fi distribuite instituțiilor medicale, republicane și raionale, la nivel național,  pentru a consolida secțiile de terapie intensivă de a face față numărului de pacienților în stare gravă și care necesită respirație asistată. „Livrarea ...The post Un alt lot de 200 de ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale vor fi distribuite instituțiilor medicale first appeared on Radio Orhei.
19:30
Potrivit unui comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei, deși  sezonul rece a luat sfârșit, incendiile în sectorul locativ continuă.  Ele se produc din diverse motive, dar în mare parte din cauza factorului uman. Astfel pe parcursul săptămânii trecute pompierii din Orhei și Telenești  au intervenit la lichidarea focului din două gospodării: la 19 mai în ...The post Incendii în sectorul locativ la Orhei și Telenești first appeared on Radio Orhei.
09:15
Comisia Electorală Centrală a înregistrat până în prezent șase concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Cele șase formațiuni au incluse în liste și persoane originare sau domiciliate la Orhei, iar aceștia sunt: Pe lista Blocului Electoral  Electoral PCRM-PSRMCăpățină Svetlana, născută în 1969, care este de profesie finanțist și activează în calitate ...The post Cine sunt orheienii de pe listele partidelor înregistrate pentru alegerile parlamentare first appeared on Radio Orhei.
21 mai 2021
16:00
Comisia Electorală Centrală a votat astăzi constituirea consiliilor electorale de circumscripție pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Potrivit CEC, în componența CECE Orhei intră 9 membri, dintre care 5 reprezintă partidele parlamentare, 2 Consiliul Raional Orhei și 2 Judecătoria Orhei. Aceștia sunt: Ababii Cornel – inginer-programator, din partea Partidului Democrat din Moldova; Bătrîncea Mihail ...The post CEC a constituit Consiliului electoral al circumscripției electorale raionale Orhei nr. 25 first appeared on Radio Orhei.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.