O nouă avertizare de Cod Galben, astăzi în intervalul de timp 13:00-21:00

Observatorul de Nord, 11 iunie 2021 13:00

Meteorologii au emis o nouă avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică, transmite MOLDPRES. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi, în intervalul orelor 13.00 – 21.00, pe teritoriul Republicii Moldova se prevăd descărcări electrice, izolat cu averse puternice, însoțite de vijelie 15-18 m/s și grindină. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a anunțat […] Post-ul O nouă avertizare de Cod Galben, astăzi în intervalul de timp 13:00-21:00 apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 10 minute
13:10
Agenţia Proprietăţii Publice informează despre expunerea la privatizare a bunurilor proprietate publică de stat, inclusiv a acţiunilor proprietate publică de stat din S.A. „Drumuri – Soroca”. La data de 30 iunie 2021, ora 10:00, se va desfășura licitația cu strigare pentru privatizarea a 21 bunuri proprietate publică de stat și licitația cu reducere pentru privatizarea a […] Post-ul Acțiunile S.A. „Drumuri – Soroca” sunt iarăși scoase la privatizare apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 4 ore
10:40
Aseară pompierii au fost chemați în ajutor la două blocuri de la Soroca Nouă și din regiunea fostei fabrici de pâine. Mai întâi pompierii au fost chemați pentru a interveni pe str. Ștefan cel Mare 134, unde dintr-un apartament de la etajul 5 ieșea fum. Ajunși la fața locului în scurt timp s-a stabilit că într-un […] Post-ul Pompierii au avut aseară mult de lucru la Soroca, două intervenții în două blocuri din preajmă apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
    Compania „Seureca”, care în prezent efectuează Studiul de fezabilitate pentru construcția Stației de epurare au anunțat că una din condițiile Băncii Mondiale este și efectuarea Studiului de mediu și impact social.     În acest context, Serviciul de presă al primăriei, printr-un Comunicat anunță că „…sorocenii sunt invitați la audieri publice, privind construcția […] Post-ul Sorocenii sunt invitați să-și spună părerea cu privire la construcția Stației de epurare apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
Clasamentele de la EURO 2020 după prima etapă: Grupa A: Italia – 3 puncte Elveția – 1 punct Țara Galilor – 1 punct Turcia – 0 puncte Grupa B Belgia – 3 puncte Finlanda – 3 puncte Danemarca – 0 puncte Rusia – 0 puncte Grupa C Austria  – 3 puncte Olanda – 3 puncte […] Post-ul EURO 2020: Slovacia și Finlanda – performerele primei etape, Germania și Spania pierd puncte apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
08:50
După efectuarea a 5930 de teste, alte 48 cazuri de COVID-19 au fost înregistrate ieri, 15 iunie, în Republica Moldova.  Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în RM a ajuns la 255.878. Menționăm că în prezent sunt 910 de cazuri active în R. Moldova. Post-ul În raionul Soroca au fost depistate, ieri, încă 4 persoane infectate cu COVID-19 apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
    Pentru astăzi, 16 iunie, Banca Națională a Moldovei anunță că valutele de referință au mai scăzut în cotații, în raport cu leul moldovenesc.  Astfel, un dolar american este cotat cu 17,70 lei, un euro – cu 21,45 lei, o hrivnă ucraineană – cu 65 de bani, un leu românesc – cu 4,35 de […] Post-ul Valutele de referință pierd, în raport cu leul moldovenesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
    Pentru astăzi, 16 iunie, meteorologii prognozează ploi, izolat puternice, iar temperatura aerului va fi de +20…+23 grade Celsius.   Post-ul Ploi, izolat puternice, vom avea și astăzi, și în următoarele zile apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
22:00
În această seară a avut loc un incendiu la etajul opt al blocului social din Soroca. Victime nu sunt. Persoanele din apartament au fost evacuate. Deocamdată cauza producerii incendiului se stabilește. Revenim mâine cu detalii.   Post-ul A ars un apartament din casa socială de la Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
La 14 iunie 2021, pompierii au fost alertați în privința unei deflagrații care a avut loc la Bădiceni. Salvatorii au localizat incendiul și l-au lichidat, apoi au demolat ce a mai rămas din casă, pentru  ca să nu fie pusă în pericol viața cetățenilor. Din locuință au fost evacuate două butelii propan-butan.  „Ajunşi la faţa […] Post-ul O explozie de la o butelie de gaz a distrus o casă la Bădiceni apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
Ești TÂNĂR și MOTIVAT să faci o schimbare în comunitatea ta? Dacă DA, atunci această oportunitate este pentru tine! „Asociaţia pentru Dezvoltare Creativă” (ADC) te invită să participi la cea de-a 13-a ediţie a programului „Wave Week Moldova” (WWM 2021). „WWM 2021” reprezintă un program de liderism și voluntariat pentru tineri, care va întruni 100 participanți […] Post-ul Ești TÂNĂR și MOTIVAT să faci o schimbare în comunitatea ta? apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
     Chiar dacă unele țări și-au deschis granițele pentru turiștii din multe țări, acest lucru nu se referă și la Grecia, țară care este o destinație turistică preferată de moldoveni.    Altfel, roșu la întrarea în această țară îl au doar moldovenii cu pașaport biometric, nu și acei caqre sunt (și)cetățeni români sau cetățeni […] Post-ul Sorocenii cu pașaport biometric nu pot merge la odihnă în Grecia apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:40
  Recent, primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, și specialiștii primăriei au avut o întâlnire de lucru cu inginerii companiei franceze „SEURECA”, care efectuiază Studiul de fezabilitate pentru construcția Stației de epurare.     Despre aceasta scrie Serviciul de presă al primăriei, care mai precizează că „…inginerii companiei „SEURECA” au informat că acum se lucrează la […] Post-ul Studiul de fezabilitate pentru construcția Stației de epurare, în continuă desfășurare apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
   Recent, la primăria municipiului Soroca a avut loc Ședința de lucru online pentru elaborarea Planului de Investiții Capitale, care urmează să fie realizat în următorii patru ani.     După cum scrie în Comunicatul emis de Serviciul de presă al instituției, „…membrii Grupului de Lucru au participat la o ședință, online, organizată de Programul […] Post-ul Primăria Soroca: au fost identificate circa 20 de proiecte care vor fi incluse în Planul de Investiții Capitale apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
12:30
  Cum se obișnuiește, în ultimele zile,  Serviciul Hidrometeorologic de Stat ne atenționează de ploi și vijelie. Astăzi, 15 iunie, nu este o excepție or, în intervalul de timp 13:00-21:00 am putea avea ploi cu descărcări electrice, izolat averse puternice de 15-35 l/m.p., grindină și vânt puternic, de 15-20 m/s. Post-ul Și din nou, alertă de Cod Galben, în intervalul de timp 13:00-21:00 apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Astăzi se împlinesc 132 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu. Astfel în mai multe localități din România, dar și din alte zone istorice în care se vorbește limba română, au fost organizate depuneri de flori și activități artistice în memoria marelui poet. Nici Soroca nu a fost o excepție, aici de dimineață în […] Post-ul Eminescu este comemorat și la Soroca, la hotarul românității / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
   După efectuarea a 2838 de teste, alte 33 de persoane au fost confirmate pozitiv la COVID-19. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în RM a ajuns la 255 830. În prezent 44 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, iar 12 sunt intubați. Cu forme ușoare ale bolii se tratează la domiciliu 694 de persoane. […] Post-ul În sfârșit, ieri nu au fost înregistrate decese din cauza COVID-19! apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
   Conform cursului valutar oficial, stabilit de Banca Națională a Moldovei, astăzi euro continuă să-și piardă din cotații – minus 4 bani, în comparație cu ziua de ieri, în timp ce dolarul se scumpește.    Astăzi, 15 iunie, un dolar american este cotat cu 17,71 lei, un euro – cu 21,46 lei, o hrivnă ucraineană […] Post-ul Leul moldovenesc mai puternic, cu 4 bani, decât moneda unică europeană apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
   Conform prognozelor meteorologilor, și astăzi vom avea plo de scurtă durată, iar temperatura aerului se va ridica până la +25 de grade Celsius, în raioanele de nord. Post-ul Și astăzi ploi, dar temperatura va urca până la +25 grade Celsius apare prima dată în Observatorul de Nord.
14 iunie 2021
18:50
Meghalaya, supranumit sălașul norilor, este un stat bogat în resurse, așezat între Assam și Bangladesh. Sectorul electronicelor și IT se dezvoltă cel mai bine. Sunt în curs de dezvoltare industrii precum: industria oțelului, industria aliajelor feroase și industria cimentului. Există numeroase tipuri de sol care susțin o bună dezvoltare a culturilor agricole. Potențialul hidroelectricității în […] Post-ul Descoperiți India! Oportunități economice în Meghalaya apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:40
Acum are loc un DIALOG DESCHIS unde se discută despre soarta școlii din sat, la care au fost invitați sătenii, părinții ai căror copii vor fi elevi, autoritățile locale, conducerea Direcției Învățământ Soroca și reprezentanți ai Consiliului Raional Soroca. Urmăriți secvența LIVE pe site-ul nostru. Post-ul Ce soartă va avea școala din Ocolina, va fi sau nu închisă? / LIVE apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:10
Inspectoratul de Poliție Soroca i-a identificat pe cei patru tineri care au vandalizat mobilierul urban cu inscripția Soroca, aflat la intrarea în municipiu pe drumul dinspre Chișinău. Făptașii s-au filmat cum lovesc cu picioarele în literele de plastic, iar filmulețul a fost plasat pe internet. Prejudiciul primăriei în urma acestui caz este de 21211 lei.  Poliția […] Post-ul Cei patru tineri care și-au bătut joc de „SOROCA” au cauzat o pagubă de peste 20 mii lei / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
Grigore Repeșciuc, ales deputat pe lista Partidului Democrat în circumscripția 35 Căușeni, a cerut de la Inspectoratul de Poliție (IP) Căușeni să-i trimită zilnic, pe Viber, WhatsApp sau email informația privind infracțiunile înregistrate în raza raionului Căușeni. El a solicitat și datele statistice din primele cinci luni ale anului 2020 despre crimele grave. Poliția a […] Post-ul Grigore Repeșciuc a vrut să fie informat zilnic pe telefon despre infracțiunile care se comit la Căușeni. Poliția i-a respins cererea apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
  Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) a anunțat că, persoanele,  soții sau soțiile cărora au beneficiat de pensie pentru limită de vârstă pentru o perioadă mai mică de 5 ani și au decedat după 01.01.2020, pot solicita indemnizația care se acordă în cazul decesului unuia dintre soți.    Îndemnizația se solicită în termen de […] Post-ul CNAS: iată cine poate solicita îndemnizație în cazul decesului unuia dintre soți apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:30
Sâmbătă, 12 iunie, în fața Cetății Soroca a avut loc un concert susținut de Pasha Parfeni și Comedy Zebra Show, cu sloganul #DailaVot! Un moment special a fost atunci când interpretul Pasha Parfeni și corul „Belcanto” din Soroca au cântat împreună în memoria lui Iurie Sadovnic cântecul „Duminica”.  Amintim că versurile sunt scrise de Grigore […] Post-ul Pasha Parfeni și corul „Belcanto” din Soroca au cântat în memoria lui Iurie Sadovnic / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
  Pe 11 iulie vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, iar concurenții electorali își promovează imaginea și fac agitație inclusiv prin publicitatea în sursele media. Potrivit legii, partidele trebuie să raporteze la Comisia Electorală Centrală (CEC) toate cheltuielile pentru serviciile de publicitate. La modul practic, însă, politicienii și partidele înscrise în cursa electorală recurg la […] Post-ul În campania electorală, alegătorii sunt mințiți prin publicitatea mascată în mass-media apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
   Direcția raională Învățământ Soroca a făsut publice rezultatele primei etape de înscriere a copiilor în clasa 1.    Astfel, la prima etapă au fost depuse 584 de cereri pentru anul de studii 2021 – 2022, rămânând libere încă 293 de locuri.  Vă reamintim că în total au fost planificate 873 locuri pentru elevii din […] Post-ul În atenția părinților: au mai rămas 293 de locuri la înscriere elevilor în clasa I apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
   Primăria municipiului Soroca continuă frumoasa tradiție de a omagia cuplurile care marchează Nunta de Aur.     După cum scrie într-un Comunicat  emis de Serviciul de presă al primăriei, „…flori, diplome de fidelitate și câte 1000 lei pentru încă șase cupluri, care au marcat 50 ani de căsătorie neîntreruptă. Primarul mun. Soroca, Lilia Pilipețchi, […] Post-ul Șase cupluri sorocene au sărbătorit Nunta de Aur apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
  Etapă nefastă pentru echipele sorocene, care evoluează în eșalonul al treilea al fotbalului moldovenesc. Marcând 3 goluri în poarta advesarilor și încasând în propria poartă de doauă ori mai mult, FC Visoca și FC Inter au mai pierdut câte trei puncte prețioase și, după toate probabilitățile, vor termina competiția în subsolul clasamentului. Și dacă […] Post-ul FOTBAL. Divizia B. Echipele sorocene merg într-un pas – ambele au mai pierdut câte trei puncte. apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
   După efectuarea a 3142 de teste, alte 39 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri în Republica Moldova.   Bilanțul cazurilor de COVID-19 în RM a ajuns la 255 797 de persoane infectate de la începutul pandemiei. Niciun lucrător medical nu este printre cei infectați ieri. În total, în cadrul instituțiilor […] Post-ul Ieri, doar 39 persoane au fost depistate cu COVID și 2 persoane au decedat din cauza virusului apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
   Potrivit cursului oficial emis de Banca Națională a Moldovei, astăzi valoarea leului moldovenesc crește față de euro, dar scade în raport cu dolarul american.   Astfel, pe data de 14 iunie, un dolar costă 17,69 lei, cu un ban mai mult decât vineri. Cu doi bani mai puțin va costa euro – valoarea la cursul […] Post-ul Deja „tradițional”, la început de săptămână lelul moldovenesc este mai puternic decât moneda europeană apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
 Pentru astăzi meteorologii prognozează ploi și temperaturi sub limitele normale, pentru această perioadă. În raioanele de nord vom avea dor +16…+19 grade Celsius.  Post-ul Astăzi, ploi și temperaturi „sub așteptări” apare prima dată în Observatorul de Nord.
13 iunie 2021
22:20
Horoscopul săptămânii viitoare Berbec Cel mai bun mod de a-ţi începe săptămâna este să ai o mare parte din sarcini deja rezolvate. Şi de asta te bucuri tu acum! Nu e o minune, totul se datorează numai ţie pentru că ai lucrat intens în ultima perioadă. Nu trebuie să mai fii atentă la niciun detaliu, […] Post-ul Gemenii vor avea mai multă grijă de viitorul lor apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
În cadrul emisiunii “Interviu cu soroceni”, realizată redacția “Observatorul de Nord”, am discutat cu Ion Lozan, unul dintre cei mai cunoscuți meșteri pietrari din satul Cosăuți. Printre temele abordate sunt și yoga, URSS, România, familie, concurență și „roboții” care sculptează în atelierul său. Urmăriți mai jos întreaga emisiune „Interviu cu soroceni”, în care îl avem […] Post-ul Cosăuți: un laborator cu inovări, roboți cioplitori și o concurență sănătoasă / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
Azi dimineață, în jurul orei 04:30, un bărbat a fost tamponat de un automobil la Soroca Nouă, în preajma magazinului Prima. Poliția a fost sesizată la 112, iar în scurt timp Grupul de Reacționare Operativă și cel de Urmărire Penală a Inspectoratului de Poliție Soroca au ajuns la fața locului, ne-a informat Svetlana Talpă, ofițer […] Post-ul Un șofer beat a tamponat azi dimineață un bărbat la Soroca Nouă apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Recent niște băieți au vandalizat mobilierul urban cu inscripția Soroca, aflată la intrarea în municipiu pe drumul dinspre Chișinău. Făptașii s-au filmat cum lovesc cu picioarele în literele de plastic, iar filmulețul a fost plasat pe internet. Poliția ne-a confirmat că i-a identificat pe vandali. Vom reveni cu mai multe detalii.   Post-ul Poliția i-a identificat pe făptașii care au vandalizat inscripția Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12 iunie 2021
13:00
De această dată la un “Interviu cu soroceni” am avut-o alături pe coregrafa Nadejda Gorpin. La emisiunea realizată de redacția “Observatorul de Nord” ne-am propus să invităm oameni din ținutul Sorocii care au ce spune celor din jur. Cu doamna Gorpin am discutat despre Volovița, dans, Nistrenii, plecările peste hotare, anti-nostalgia față de URSS, fiică, […] Post-ul Minciuni, comunism, URSS… cum se trăia în RSSM? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:50
După efectuarea a 5768 de teste, alte 54 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Bilanţul cazurilor de COVID-19  a ajuns la 255.715. Din numărul total de cazuri, niciunul nu e în rândul lucrătorilor medicali. În total, în cadrul instituţiilor medico-sanitare spitaliceşti, sunt internaţi 194 pacienţi confirmaţi cu infecţia […] Post-ul Ieri, doar 54 cazuri de infectare și 2 persoane decedate din cauza COVID-ului. apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
– Chelner, unde e patronul? – Lipseşte, domnule. – Şi când se întoarce? – Dacă se comportă bine, peste vreo doi ani!    Întrebare: – Care este diferența dintre un restaurant chinezesc și unul românesc? Răspuns: – În cel chinezesc mănânci până te saturi, iar în cel romanesc te saturi până mănânci.  […] Post-ul Știți care este diferența dintre un restaurant românesc și unul chinezesc? apare prima dată în Observatorul de Nord.
11 iunie 2021
13:20
    Într-o conferință de presă, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a declarat că paguba materială totală înregistrată în urma vijeliilor, ploilor torențiale cu grindină și vântului puternic din ultimele luni constituie circa 35 de milioane de lei, dintre care peste 30 de milioane de lei sunt pagubele pentru culturile agricole.   […] Post-ul Raionul Soroca – printre raioanele care au fost cele mai afectate de vânt și ploile torențiale cu grindină apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Meteorologii au emis o nouă avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică, transmite MOLDPRES. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi, în intervalul orelor 13.00 – 21.00, pe teritoriul Republicii Moldova se prevăd descărcări electrice, izolat cu averse puternice, însoțite de vijelie 15-18 m/s și grindină. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a anunțat […] Post-ul O nouă avertizare de Cod Galben, astăzi în intervalul de timp 13:00-21:00 apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Acum două luni un grup de soroceni s-au mobilizat să o ajute pe Ina Zabrian Vlaicu, o femeie de 41 ani din municipiul Soroca, mamă a doi copii, dintre care unul de doar un an. Femeia avea nevoie urgent de transplant al ambilor rinichi. Intervenția chirurgicală putea fi efectuată în afara Republicii Moldova, iar suma […] Post-ul S-au solidarizat cu soroceanca Ina Zabrian Vlaicu, dar nu au reușit să o salveze apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
În atenția cititorilor! Joi, 17 iunie, redacția ziarului „Observatorul de Nord” organizează dezbateri VIDEO la tema „Turismul în raionul Soroca: POTENȚIAL vs REALITĂȚI”, cu participarea persoanelor responsabile de la Secția raională cultură și turism, agenți economici din domeniul turismului. Dacă aveți întrebări sau sugestii la temă, le puteți trimite la adresa de e-mail vcobasneanu@gmail.com Post-ul Turismul în raionul Soroca: POTENȚIAL vs REALITĂȚI apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei, transmite MOLDPRES. Autoritățile române au actualizat Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată. Potrivit anunțului oficial, Republica Moldova rămâne în Zona Verde. Prin urmare, toți cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România, indiferent de […] Post-ul Sorocenii cu pașapoarte biometrice pot călători în România, dar… apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
   Astăzi, 11 iunie, absolvenții liceelor susțin examenul de BAC la limba străină. După cum afirmă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, 11 113 candidați vor da proba la limba engleză, 4 821 la limba franceză, 91 la limba germană, 21 la limba spaniolă, 43 la limba italiană și 32 la limba turcă.     Vă reamintim […] Post-ul Liniște! Liceenii susțin astăzi testul la limba străină… apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
 TABLETA DE VINERI. Au georgienii un film de scurt metraj care se numește „Recordul”, realizat vreo 30 de ani în urmă și care, în opinia mea, are legătură (in)directă cu alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Până când nu voi „desecretiza” conținutul filmului (pentru acei care nu l-au vizionat), limitându-mă de a vă spune că […] Post-ul Încercarea CEC-ului de a umili diaspora îi poate da acesteia și mai multă forță apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
   Astăzi, leul moldovenesc se apreciază uşor în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a stabilit pentru vineri, 11 iunie, un curs de 21 de lei şi 52 de bani pentru un euro, cu 5 bani mai puţin decât ieri. Pe de altă parte, Dolarul american se ieftineşte cu un ban şi poate fi […] Post-ul Leul moldovenesc mai câștigă teren în fața monedei europene apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
După cum ne promit meteorologii, și astăzi  vom avea ploi însoțite de descărcări electrice, iar temperatura aerului va fi de până la +25 grade Celsius.     Post-ul Și astăzi, ploi cu descărcării electrice apare prima dată în Observatorul de Nord.
10 iunie 2021
20:20
 O slujbă religioasă deosebită, de ziua Înălțării Domnului Nostru Iisus Hristos, a avut loc astăz la Biserica Sfinții Martiri Brâncoveni din Soroca. În prezența a zeci de enoriași, Serviciul divin a fost oficializat de Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, Preotul paroh al Bisericii Sfinții Martiri Brâncoveni, Sorin Huluță-Saftiuc și alte […] Post-ul HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT! – ADEVĂRAT S-A ÎNĂLȚAT! Serviciu divin la Biserica Sfinții Martiri Brâncoveni din Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
20:10
Astăzi la Soroca a avut loc un eveniment deosebit dedicat Zilei Profesionale a Poliției de Frontieră din Republica Moldova. Evenimentul a fost împărțit în partea oficială și cea culturală.    Post-ul La Soroca a fost marcată Ziua Poliției de Frontieră din Republica Moldova / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:30
 În ziua când creștinii am sărbătorit Înălțarea lui Hristos, o slujbă de pomenire a avut loc și la Cimitirul din satul Stoicani, unde sunt înmormântați ostașii români căzuți pe câmpul de luptă. Serviciul divin, la care au participat credincioși din sat, dar și oaspeți de la Soroca, Chișinău și din Țară, a fost oficializat de […] Post-ul HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT și pentru ostașii români înmormântați la cimitirul din Stoicani apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.