Precipitațiile au afectat culturile agricole din mai multe localități

Telegraph, 11 iunie 2021 12:10

Conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU precipitațiile abundente cu grindină înregistrate în ultimele zile pe teritoriul țării au afectat culturi agricole din mai multe localități. În localitățile Arionești și Țaul din raionul Dondușeni ploaia a distrus 40 ha de livezi de măr, iar în satul Regina Maria din Soroca precipitațiile au afectat 18 [...] Articolul Precipitațiile au afectat culturile agricole din mai multe localități apare prima dată în Știri din Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Telegraph

Acum 6 ore
17:10
În contextul condițiilor meteo nefavorabile din ultima perioadă, dar și a prejudiciilor create în urma ploilor torențiale, Ministerul Afacerilor Interne informează că în aceste zile, peste 300 de angajați ai subdiviziunilor subordonate activează în regim sporit. Astfel, salvatorii de comun cu polițiștii și carabinierii sunt implicați la monitorizarea stării digurilor și barajelor de protecție, în [...] Articolul Peste 300 de colaboratori din subordinea MAI activează în regim de alertă maximă, în contextul condițiilor meteo nefavorabile apare prima dată în Știri din Moldova.
16:50
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasada Republicii Moldova în Belgia și Luxemburg a fost informat de către autoritățile locale despre prăbușirea în orașul Antwerpen unei clădiri, bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova. Echipa ambasadei s-a deplasat la fața locului și este în contact cu patronul [...] Articolul FLASH // O clădire în construcție s-a prăbușit în Belgia. Un moldovean a murit, iar altul este grav rănit apare prima dată în Știri din Moldova.
16:30
Organizaţia neguvernamentală Amnesty International a denunţat sâmbătă alegerea ultraconservatorului Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati la preşedinţia Iranului, afirmând că acesta ar trebui anchetat pentru „crime împotriva umanităţii” şi „reprimare brutală” a drepturilor omului, relatează AFP, citată de Agerpres „Faptul că Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati a ajuns preşedinte în loc să facă obiectul unei anchete pentru crime [...] Articolul Amnesty cere anchetarea noului preşedinte iranian pentru ”crime împotriva umanităţii” apare prima dată în Știri din Moldova.
16:00
În marja Forumului Diplomatic de la Antalya, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei Dmytro Kuleba. Oficialii au apreciat relațiile de prietenie și bună vecinătate existente între Republica Moldova și Ucraina, bazate pe susținere și încredere reciprocă. Aureliu Ciocoi și Dmytro Kuleba au salutat decizia recentă a autorităților [...] Articolul Întrevederea șefului diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, cu omologul ucrainean: „Relațiile moldo-ucrainene sunt bazate pe susținere și încredere reciprocă” apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 8 ore
15:20
”Parlamentarilor le revine un rol important în îmbunătățirea înțelegerii reciproce între țări, consolidarea democrației și a statului de drept”. Declarația a fost făcută, astăzi, de către Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi în runda dedicată diplomației parlamentare din cadrul Forumului Diplomației de la Antalya. Speakerul a subliniat rolul deosebit și importanța diplomației parlamentare în contextul relațiilor internaționale [...] Articolul Zinaida Greceanîi, la Forumul Diplomației de la Antalya: Parlamentarilor le revine un rol important în îmbunătățirea înțelegerii reciproce între țări apare prima dată în Știri din Moldova.
15:10
Statele Unite îşi reduc mijloacele de apărare antiaeriană (baterii antirachetă, scut antirachetă) amplasate în Orientul Mijlociu în 2019 şi 2020, din cauza tensiunilor cu Iranul, a anunțat vineri Pentagonul, confirmând informaţii publicate inițial de Wall Street Journal. Potrivit CNN, mișcarea face parte dintr-o strategie mai largă, prin care SUA își concentrează eforturile în a contracara [...] Articolul SUA își retrag armament antiaerian din Orientul Mijlociu, pentru a se concentra asupra Chinei și Rusiei apare prima dată în Știri din Moldova.
14:00
În cadrul Săptămânii Familiei marcată la inițiativa Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, astăzi în Chișinău, la fel ca și în alte raioane ale țării s-a desfășurat Marșul pentru susținerea familiei tradiționale, la care au participat zeci de mii de tinere familii, familii cu copii, reprezentanți ai bisericii și alți doritori. “Sunt foarte bucuros că [...] Articolul FOTO // La Chișinău și în alte raioane ale țării s-a desfășurat Marșul pentru susținerea familiei tradiționale apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 12 ore
09:00
Prezența consultanților și reprezentanților străini în instituțiile de stat ale Republicii Moldova poate duce la pierderea suveranității țării. Atenționarea vine din partea liderului PCRM, Vladimir Voronin. “În ultimii ani, în ministerele noastre au fost prezenți tot felul de reprezentanți, consultanți străini, din România, nu știu dacă erau cu epoleți sau nu. Nu exclud că astfel [...] Articolul Prezența agenților străini în sediul Președinției poate duce la pierderea suveranității țării, spune Voronin apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 24 ore
23:40
Diaspora moldovenească din Occident este influențată prin intermediul angajatorului, ca să meargă la vot și să aleagă un anumit partid. Acest lucru se întâmplă, deoarece marea majoritate a moldovenilor, care muncesc în UE, sunt muncitori necalificați și pot fi ușor șantajați. Opinia a fost expusă de către liderul PCRM, Vladimir Voronin, la Accent TV. “Diaspora [...] Articolul Vladimir Voronin, despre alegătorii din afara țării: “Sunt influențați” apare prima dată în Știri din Moldova.
22:30
În cadrul vizitei la Roma, Președintele Maia Sandu a semnat, împreună cu ministrul italian al Muncii și Politicilor Sociale, Andrea Orlando, Acordul în domeniul securității sociale. „Este un document așteptat de concetățenii noștri care au muncit sau muncesc în Italia. El le oferă posibilitatea ca, obținând o pensie în această țară, să o poată primi [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Moldova și Italia au semnat Acordul în domeniul securității sociale: „Este un document așteptat de concetățenii noștri care au muncit sau muncesc în Italia” apare prima dată în Știri din Moldova.
22:10
Astăzi, la Palatul Tineretului din Sankt-Petersburg, Igor Dodon a avut loc o întâlnire cu reprezentanții diasporei moldovenești. ”Împreună cu Constantin Starîș, secretar executiv al Partidului Comuniștilor, am avut o discuție productivă cu compatrioții noștri care au manifestat un interes deosebit față de evenimentele din Patrie. Totodată, oamenii nu și-au ascuns îngrijorarea în legătură cu tentativele [...] Articolul Astăzi, la Palatul Tineretului din Sankt-Petersburg, Igor Dodon a avut o întâlnire cu reprezentanții diasporei moldovenești apare prima dată în Știri din Moldova.
22:10
În pofida condițiilor climaterice neprielnice din ultimele zile, Agenția Rezerve Materiale din subordinea MAI (ARM) continuă să livreze motorina donată de Guvernul României pentru agricultorilor moldoveni, informează Telegraph.md Astfel, angajații firmei petroliere, care acționează în coordonare cu ARM, ajung până la beneficiari în condiții anevoioase, pe drumuri împotmolite sau direct pe câmp, pentru a le [...] Articolul VIDEO EXCLUSIVE // În pofida condițiilor meteo cu ploi torențiale, ARM continuă să livreze motorina donată de Guvernul României apare prima dată în Știri din Moldova.
Ieri
21:30
Astăzi, la Palatul Tineretului din Sankt-Petersburg, Igor Dodon a avut loc o întâlnire cu reprezentanții diasporei moldovenești. ”Împreună cu Constantin Starîș, secretar executiv al Partidului Comuniștilor, am avut o discuție productivă cu compatrioții noștri care au manifestat un interes deosebit față de evenimentele din Patrie. Totodată, oamenii nu și-au ascuns îngrijorarea în legătură cu tentativele [...] Articolul Astăzi, la Palatul Tineretului din Sankt-Petersburg, Igor Dodon a avut loc o întâlnire cu reprezentanții diasporei moldovenești apare prima dată în Știri din Moldova.
18:00
CEC anunță lista finală a candidaților pentru alegerile din 11 iulie, transmite Telegraph.md În total, au fost înregistrate 20 de partide, două blocuri și un candidat independent Iată ordinea în buletinele de vot: 1. Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”; 2. Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”; 3. Blocul electoral „RENATO USATÎI”; [...] Articolul CEC anunță lista finală a candidaților pentru alegerile din 11 iulie apare prima dată în Știri din Moldova.
18:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează pentru următoarele zile instabilitate atmosferică, ploi de diferită intensitate cu descărcări electrice, vânt şi grindină, fenomene care au fost caracteristice de la începutul săptămânii curente, transmite Moldpres „După cum ne-am obișnuit în ultima perioadă, instabilitatea atmosferică va fi la ordinea zilei până luni, 21 iunie. Astfel, în zilele de [...] Articolul Ploile şi instabilitatea atmosferică se vor menţine în acest sfârşit de săptămână apare prima dată în Știri din Moldova.
17:50
Preşedintele Maia Sandu anunţă că vizita oficială la Roma a început cu o discuţie foarte bună cu Preşedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella. „Am vorbit despre stadiul actual al cooperării bilaterale, despre prietenia care leagă ţările noastre şi mi-am exprimat determinarea de a dezvolta în continuare relaţii bune de parteneriat cu Italia”, a scris Maia Sandu [...] Articolul Maia Sandu a avut o întrevedere cu preşedintele Italiei în cadrul vizitei la Roma apare prima dată în Știri din Moldova.
17:40
Comisia Electorală Centrală a stabilit că Partidul Politic „Democrația Acasă” a depășit plafonul donațiilor prevăzute de legislație în campania electorală pentru scrutinul din 11 iulie, informează Realitatea.md În acest context, CEC a obligat acest concurent electoral să verse la bugetul de stat contravaloarea donațiilor primite peste plafon, în termen de 24 de ore. De asemenea, [...] Articolul Un partid din Moldova „se scaldă” în donații în această campanie electorală. Ultimatumul impus de CEC apare prima dată în Știri din Moldova.
17:10
Fostul judecător ucrainean, Mykola Chaus, se află pe teritoriul unei baze militare din Ucraina. Declarația a fost făcută de președintele Comisiei parlamentare de anchetă, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Vasile Năstase, în cadrul unui briefing de prezentare a concluziilor Comisiei de anchetă, informează Jurnal.md Potrivit deputatului Comisia și-a încheiat activitatea pe data de 9 iunie, [...] Articolul Vasile Năstase, despre cazul răpirii lui Mykola Chaus: Viitorul legislativ trebuie să continue ancheta apare prima dată în Știri din Moldova.
17:10
UEFA avertizează că ar putea muta finala EURO 2020 de la Londra la Budapesta, dacă guvernul britanic nu renunță la măsurile de carantină pentru 2.500 de oficiali, dar și pentru fanii celor două echipe calificate. Mii de VIP-uri ar putea fi autorizați să intre în Anglia fără a le fi impusă carantina. Miniștrii discută o propunere [...] Articolul UEFA amenință Marea Britanie că mută finala EURO 2020 de la Londra la Budapesta apare prima dată în Știri din Moldova.
16:50
În cadrul executării unei cereri de comisie rogatorie din Ungaria, privind sustragerea automobilelor din Uniunea Europeană (UE) în valoare de peste 12 milioane lei, procuratura a pornit urmărirea penală pentru contrabandă cu automobile în Republica Moldova. Cooperarea autorităților din Republica Moldova, Ungaria și România a avut loc sub egida Centrului Sud-Est European de Aplicare a [...] Articolul Contrabandă cu automobile în valoare de peste 12 milioane lei. Mai multe persoane, reținute apare prima dată în Știri din Moldova.
16:50
PSRM cere deschiderea unui dosar penal în legătură cu creșterea prețurilor la produsele petroliere. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă de către deputatul PSRM, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Bogdan Țîrdea, transmite Telegraph.md El a menționat că în timpul președinției Maiei Sandu, prețul produselor petroliere [...] Articolul Cine favorizează creșterea prețurilor la produsele petroliere? PSRM cere inițierea unui dosar penal apare prima dată în Știri din Moldova.
16:40
Casa Naţională de Asigurări Sociale informează că a fost finanţată a doua tranşă a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă în valoare de 16,2 mln lei. De asemenea, au fost alocaţi banii necesari pentru indemnizaţia de maternitate – 55,1 mln lei şi ajutorul de şomaj – 4,6 mln lei. Astfel, operațiunile de finanţare a prestaţiilor [...] Articolul CNAS: în luna iunie toate prestaţiile sociale au fost finanţate conform graficului apare prima dată în Știri din Moldova.
16:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, pentru perioada 18-21 iunie, avertizare hidrologică de creştere a nivelului apei în râul Nistru. Potrivit hidrologilor SHS, prognoza este în legătură cu mărirea deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsk (râul Nistru) până la 400 metri cubi pe secundă. „Centrul hidrologic prognozează, pentru intervalul 18-21 iunie, creșterea nivelului [...] Articolul Hidrologii au avertizat asupra creşterii nivelului apei în Nistru apare prima dată în Știri din Moldova.
16:40
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Primăria Chișinău au deschis astăzi o nouă secție de terapie intensivă la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”. Primăria a informat că municipalitatea a finanțat lucrările de reparație capitală, în valoare de peste 10 mln de lei, iar dotarea cu echipament a fost asigurată de Ministerul Sănătății, Banca Mondială [...] Articolul La Spitalul „Sfânta Treime” din Chișinău a fost deschisă o nouă secție de terapie intensivă apare prima dată în Știri din Moldova.
16:40
PAS folosește în campania sa electorală imagini cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ceea ce este o încălcare a legii. Iar cheltuielile pentru tipărirea acestor materiale nu sunt reflectate în raportul financiar al formațiunii. Aceste nereguli au fost comunicate Comisiei Electorale Centrale de Partidul PACE. Este vorba despre 600 de mii de broșuri ale PAS, [...] Articolul Contestație la CEC: PAS folosește ilegal imaginea președintelui Republicii Moldova în campania electorală apare prima dată în Știri din Moldova.
16:20
Vladimir Șarban, membru al Comisiei Electorale Centrale, a contactat redacția noastră, cu solicitarea privind rectificarea unei știri anterioare despre contestarea hotărârii Curții de Apel Chișinău cu privire la anularea tuturor secțiilor de votare din Diasporă. Șarban susține că nu ar fi susținut contestarea hotărârii date, transmite Telegraph.md Pentru o informare corectă, publicăm declarația integrală a [...] Articolul VIDEO // Vladimir Șarban susține că nu a propus contestarea hotărârii de ieri a Curții de Apel Chișinău apare prima dată în Știri din Moldova.
16:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) a atacat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) decizia Curții de Apel Chișinău (CA) prin care au fost anulate anexele Comisiei privind deschiderea a 139 și respectiv 146 de secții de vot în diasporă, informează ZdG.md Reprezentanții CEC au menționat pentru Ziarul de Gardă că instituția a atacat vineri, 18 iunie, [...] Articolul BREAKING NEWS // CEC a contestat cu recurs hotărârea Curții de Apel Chișinău cu privire la anularea tuturor secțiilor de votare din Diasporă apare prima dată în Știri din Moldova.
16:10
Maia Sandu a propus adoptarea unei legi conform căreia diaspora se poate muta înapoi acasă și poată trece prin vamă în condiții preferențiale. De exemplu, o mașină obișnuită poate fi importată gratuit, iar o mașină puternică la 50%. Sincer să fiu, nici nu știu cum să comentez acest lucru. Aceasta este oporcărie atât de mare, [...] Articolul EDITORIAL // Critică la proiectul Maiei Sandu: Va accepta diaspora să plece dintr-o lume normală, în schimbul la o mie de euro? apare prima dată în Știri din Moldova.
16:00
 Articolul LIVE // Ședința Comisiei Electorale Centrale din 18 iunie 2021 apare prima dată în Știri din Moldova.
15:50
Cascadorul Alex Harvill a murit, joi, în timp ce se antrena pentru a doborî recordul mondial de săritură cu motocicletaю Harvill avea 28 de ani, informează Zugo.md „Condoleanțele noastre pentru familia, prietenii și apropiații lui Alex”, au transmis joi autoritățile locale din Comitatul Grant. Alex Harvill voia să doboare recordul mondial de săritură cu motocicleta, [...] Articolul VIDEO // Un cascador a murit încercând să doboare recordul mondial la săritura cu motocicleta. Momentul tragediei apare prima dată în Știri din Moldova.
15:20
Toți copiii din Republica Moldova au dreptul să viseze și să fie fericiți. Fiecare copil are dreptul să devină ceea ce își dorește. Copiii sunt prezentul și viitorul acestei țări. Partidul Puterea Oamenilor susține că vrea să soluționeze toate problemele copiilor și vrea să fie vocea copiilor în următorul Parlament al Republicii Moldova. “Am ajuns [...] Articolul Un partid vrea să fie vocea copiilor în următorul Parlament al Republicii Moldova apare prima dată în Știri din Moldova.
15:10
Veaceslav Platon a prezentat pe pagina sa de Facebook dovada audio a pretinsei discuții pe care a avut-o acum câteva zile cu deputata Inga Grigoriu, președinta Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova [...] Articolul AUDIO // Veaceslav Platon publică o interceptare în care s-ar auzi vocea deputatului Inga Grigoriu apare prima dată în Știri din Moldova.
15:10
Ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, este nedumerit de propunerea colegilor de la Finanțe de a lua câte zece la sută din valoare unor proiecte în derulare pentru a suplimenta rezervele Guvernului, informează NTV Mai mult, Pavel Voicu spune că nu va da aviz pozitiv ca banii necesari modernizării poliției să fie folosiți [...] Articolul Guvernul ar vrea să ia bani de la MAI pentru alegeri. Voicu spune că nu va permite acest lucru apare prima dată în Știri din Moldova.
15:00
Deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, va sesiza Procuratura Generală și Anticorupție pentru a stabili conexiunile între directorii ANRE și președintele Maia Sandu. De asemenea, deputatul va solicita să fie investigată legătura dintre sponsorizările efectuate de compania ”Bemol” și alte corporații petroliere în favoarea lui Sandu în campania prezidențială și dacă există vreo relație dintre venirea Maiei [...] Articolul Un deputat va sesiza Procuratura privind legăturile dintre președintele Maia Sandu și scumpirea carburanților apare prima dată în Știri din Moldova.
14:50
Alexandru Jizdan, fostul ministru de Interne, explică într-o postare pe facebook situația din imaginile publicate de deputatul Platoformei „Demnitate și Adevăr”. Jizdan spune că filmulețul datează de acum 10 ani, pe când nu avea nici funcția de ministru, nici cea de deputat, dar, având în vedere activitatea sa anterioară, aceste întâlniri cu politicienii la tir [...] Articolul Reacția lui Alexandru Jizdan la imaginile publicate de Plîngău: ”Fiecare politician, care nu s-a născut în Parlament și care are dreptul să comunice și să se întâlnească cu cine vrea el” apare prima dată în Știri din Moldova.
14:30
Seceta este o criză globală ascunsă, care riscă să devină „următoarea pandemie” dacă ţările nu iau măsuri urgente în ceea ce priveşte gestionarea apei şi a terenurilor şi abordarea situaţiei de urgenţă climatică, a anunțat ONU, informează Mediafax.ro Mami Mizutori, reprezentantul special al secretarului general al ONU pentru reducerea riscului de dezastre, a declarat: „Seceta [...] Articolul ONU bate alarma: ”Următoarea pandemie” este aproape apare prima dată în Știri din Moldova.
14:30
Fracțiunea parlamentară a PSRM a cerut controlul constituționalității  ”legii miliardului”, prin care au fost acordate garanții de stat în valoare de circa 14 miliarde de lei pentru acoperirea furtului din sistemul bancar. Declarația a fost făcută, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, de către deputatul PSRM, Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, candidat la funcția de [...] Articolul Fracțiunea PSRM cere controlul constituționalității „Legii Miliardului” apare prima dată în Știri din Moldova.
14:20
„Trebuie să vă fie rușine.” Cu așa adresare vine liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, către cei din PAS, după ce o doamnă din Partidul PACE a fost agresată fizic la Căușeni de un individ din PAS. Cavcaliuc a calificat gestul drept unul lipsit de bărbăție și l-a îndemnat pe liderul PAS, Igor Grosu, să vină să [...] Articolul VIDEO // Cavcaliuc l-a îndemnat pe Igor Grosu să vină să sară la bătaie la el, nu la femei: „Trebuie să vă fie rușine” apare prima dată în Știri din Moldova.
13:40
Serviciul Pază și Protecție de Stat neagă implicarea unor angajați ai SPPS în răpirea ex-judecătorului ucrainean Mykola Chaus, transmite Telegraph.md Serviciul neagă categoric şi respinge cu fermitate alegațiile precum că ofițerii SPPS ar fi „implicați” în răpirea fostului judecător ucrainean. În ceea ce privește documentul publicat de mai multe surse media, în care se prezintă [...] Articolul NEWS ALERT // SPPS neagă implicarea angajaților săi în răpirea ex-judecătorului ucrainean Mykola Chaus apare prima dată în Știri din Moldova.
13:10
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, vineri, decretele referitoar la înfiinţarea Consulatelor Generale României la Chişinău, Londra şi Madrid, cu un total de peste 30 de posturi, informează TV8.md Administraţia Prezidenţială de la București a anunţat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete refritoare la înfiinţarea unor Consulate, scrie News.ro. Astfel, a [...] Articolul Klaus Iohannis a semnat decretul pentru înfiinţarea Consulatului General al României la Chişinău apare prima dată în Știri din Moldova.
13:10
Un avion Boeing 787 Dreamliner aparținând companiei British Airways a suferit un incident mai puțin obișnuit pe aeroportul Heathrow din Londra. Roata din față s-a rupt pur și simplu vineri dimineață, iar avionul a picat „în nas” pe pista aeroportului. Avionul venise cu două zile în urmă de la Moscova, potrivit site-ului AirLive, care precizează că pagubele [...] Articolul FOTO // Un avion Boeing a căzut „în nas” pe pistă, după ce i s-a rupt roata din față apare prima dată în Știri din Moldova.
13:00
Moscova va prelungi restricțiile impuse săptămâna aceasta pentru a limita răspândirea COVID-19 până pe 29 iunie, a anunțat vineri primarul Serghei Sobianin, citat de Reuters, potrivit Digi24.ro. Anunțul vine după o creștere masivă a cazurilor zilnice de infectare, informează Digi24.ro Restricțiile includ limitarea evenimentelor publice la 1.000 de persoane, închiderea cafenelelor și restaurantelor în timpul [...] Articolul Moscova prelungește restricțiile anti-COVID și închide zonele pentru suporterii EURO 2020, după explozia numărului de cazuri apare prima dată în Știri din Moldova.
12:50
Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că viitorul Parlament trebuie să reglementeze procedura deschiderii secțiilor de votare în afara țării. Liderul socialiștilor a declarat, vineri la emisiune, că legea trebuie să asigure dreptul la vot în mod egal pentru toți cetățenii Republicii Moldova din afara țării. ”Imediat după aceste alegeri parlamentare anticipate va fi necesar să [...] Articolul Dodon: După parlamentare va fi necesar să luăm o decizie de principiu, să asigurăm dreptul la vot la toți egal apare prima dată în Știri din Moldova.
12:50
Maia Sandu va merge în Italia pe banii statului, unde va face campanie pentru PAS. Despre aceasta liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat la o întrevedere cu cetățenii. Voronin a precizat că misiunea unui șef de stat, într-o vizită de serviciu, este promovarea intereselor țării, dar nu a unui partid politic, informează NTV „Credeți că [...] Articolul Vladimir Voronin critică dur vizita șefei statului în Italia: ”Maia Sandu va merge în Italia pe banii statului, pentru a face campanie PAS” apare prima dată în Știri din Moldova.
12:50
Serviciul Fiscal de Stat informează că, au mai rămas 12 zile pentru achitarea impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar în cazul bunurilor imobiliare şi a terenurilor persoanelor fizice – cetăţeni, precum şi a terenurilor neevaluate în scopul impozitării ale gospodăriilor ţărăneşti (de fermier), existente și/sau dobândite până la 31 martie inclusiv a anului curent. Suma impozitului [...] Articolul ATENȚIE // 30 iunie 2021 – termenul limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar apare prima dată în Știri din Moldova.
12:30
Președintele PSRM, Igor Dodon, a făcut un apel repetat către autoritățile țării să identifice bani pentru a compensa pierderile suportate de agricultori în urma inundațiilor provocate de ploile din iunie. Dodon a declarat, în emisiunea de vineri, că Guvernul trebuie să stabilească ce e mai prioritar: să aloce bani din Fondul de rezervă pentru secțiile [...] Articolul VIDEO // Igor Dodon cere ca guvernul să aloce bani pentru agricultorii, afectați de grindină și inundații apare prima dată în Știri din Moldova.
12:20
Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că viitorul Parlament trebuie să reglementeze procedura deschiderii secțiilor de votare în afara țării. Liderul socialiștilor a declarat, vineri la emisiune, că legea trebuie să asigure dreptul la vot în mod egal pentru toți cetățenii Republicii Moldova din afara țării, informează NTV ”Imediat după aceste alegeri parlamentare anticipate va fi [...] Articolul VIDEO // Lider socialist: ”Dacă nu le asigurăm votul la toți, atunci care este legitimitatea următorului Parlament sau următoarei guvernări” apare prima dată în Știri din Moldova.
12:20
La întrebarea membrilor Comisiei Electorale Centrale, dacă Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MFA) poate asigura organizarea alegerilor peste hotarele țării, Eugeniu Revenco, secretar de stat al Afacerilor Externe, a declarat că nu se mai știe dacă este ”fezabil” deschiderea celor 190 de secții de votare pentru cetățenii moldoveni stabiliți cu traiul peste hotarele țării, [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Ministerul de Externe nu mai cunoaște dacă este posibil de deschis cele 190 de secții de votare în străinătate apare prima dată în Știri din Moldova.
12:00
Creșterea galopantă a prețurilor în Moldova nu are nicio justificare din punct de vedere economic, aceasta se întâmplă pentru că cei care astăzi conduc Moldova nu gestionează situația din țară și nu se gândesc la oameni, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon, la emisiunea de vineri, informează NTV ”La toate întrevederile electorale toți îmi spun, [...] Articolul VIDEO // Igor Dodon: ”Creșterea galopantă a prețurilor în Moldova nu are nicio justificare” apare prima dată în Știri din Moldova.
11:50
Deputații PSRM au semnat, astăzi, o adresare la Înalta Curte pentru a cere controlul constituționalității Legii în baza căreia Guvernul, în 2014, a emis garanții de stat pentru creditele de urgență din partea Băncii Naționale în sumă totală de 14,8 mlrd de lei. Anunțul a fost făcut de către socialistul Vlad Batrîncea, în cadrul unui [...] Articolul VIDEO // PSRM, la Curtea Constituțională: ”Cât de constituțională este Legea, în baza căreia Guvernul, în 2014, emis garanții de stat din partea BNM” apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.