Publicitatea electorală la radio: cât vor plăti concurenții pentru a fi auziți în eter de către cetățeni

Media-Azi, 11 iunie 2021 11:45

Radio Noroc și Vocea Basarabiei sunt posturile de radio care, similar prezidențialelor din 2020, au anunțat cele mai mari prețuri pentru difuzarea publicității electorale în campania pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, potrivit datelor publicate pe site-ul Consiliului Audiovizualului. Pe locul trei de această dată s-a clasat Hit FM, poziție ocupată anul trecut de Poli Disc – Novoie Radio.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Media-Azi

Ieri
18:15
Consiliul Audiovizualului consideră că unele reportaje comerciale difuzate la TV pot fi considerate drept publicitate electorală. Prin urmare, timpul de emisie a acestora urmează a fi contabilizat în cele două minute pe zi timp de antenă pentru publicitate electorală. CA și-a expus opinia în cadrul ședinței din 16 iunie, în urma examinării unui demers al Blocului Electoral Renato Usatîi.
16:30
Membrii Consiliului de Supraveghere al Teleradio-Moldova (CS) au decis, în cadrul ședinței publice din 17 iunie, că vor examina la una din întrunirile viitoare raportul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) cu privire la modul în care postul de televiziune Moldova 1 a informat despre evenimentele de pe agenda publică în perioada
14:00
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a expediat Consiliului Audiovizualului (CA) trei petiții în baza primului raport de monitorizare a comportamentului mass-media în campania electorală, lansat de organizație luni, 14 iunie.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:30
Doritorii de a cumpăra automobile nefuncționale și metal uzat, bunuri deținute de Teleradio-Moldova (TRM), o vor putea face în cadrul unor licitații publice ce ar urma să fie organizate de instituție. Consiliul de Supraveghere al TRM a aprobat un regulament special cu privire la comercializarea bunurilor neutilizabile. 
16 iunie 2021
19:00
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) angajează un/o expert/ă sau companie pentru elaborarea strategiei și planului de comunicare pentru Proiectul „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”. CONTEXT
18:30
TERMENI DE REFERINŢĂ Servicii de consultanță în domeniul comunicării CONSULTANT/Ă SAU COMPANIE DE COMUNICARE   Data lansării concursului: 16.06.2021
18:15
Presa liberă practic lipsește în regiunea transnistreană, iar autoritățile locale controlează puternic instituțiile media publice, se arată în raportul Libertatea în Lume (Freedom in the World) pentru anul 2020, al organizației Freedom House, privind evaluarea respectării drepturilor politice și civile. Transnistria a acumulat doar 20 din 100 de puncte, potrivit documentului dedicat zonei din stânga Nistrului.
18:00
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a comunicat guvernelor de la Chișinău și Moscova, pe 20 mai, cauza jurnalistului din regiunea transnistreană Serghei Ilcenco și a fiului acestuia, Nicolae Ilcenco, împotriva Republicii Moldova și Federației Ruse, scrie organizația Promo-Lex, avocații căreia îi reprezintă pe reclaman
17:30
Consiliul Audiovizualului (CA) a respins contestația Partidului Acțiunii Comune – Congresul Civic care s-a plâns că Moldova 1 nu a informat despre un eveniment electoral și a solicitat timp de emisie pentru oferirea dreptului la replică. Administrația postului public a explicat că nu ar fi recepționat invitația partidului la eveniment. Membrii CA au atenționat redacția să fie mai atentă în privința agendei publice a concurenților electorali.
13:00
Favorizarea masivă și evidentă a unor concurenți electorali și publicarea știrilor cu caracter publicitar sunt doar unele dintre neregulile constatate în primul raport de monitorizare a presei online în perioada și campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 iulie. Raportul vizează zece portaluri informaționale, monitorizate între 1-10 iunie.  
14 iunie 2021
18:15
Șapte posturi de televiziune din 10, monitorizate de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în cadrul campaniei pentru alegerile anticipate din 11 iulie 2021, au reflectat relativ neutru evenimentele și activitățile concurenților electorali în perioada 1-10 iunie 2021. Două posturi TV au favorizat masiv Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), iar unul – Partidul Șor. Toate trei au defavorizat Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).
12:15
15 jurnaliști de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la instruirea „Jurnaliști din dreapta și stânga Nistrului creează conținut multimedia”. Evenimentul a fost organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent și s-a desfășurat în perioada 9-11 iunie în format online.
11 iunie 2021
13:00
Vrei să fii printre jurnaliștii care scriu documentat, relevant și cu impact la subiectul violenței în familie? Vrei ca materialele tale să contribuie la o schimbare în societate, să respecte normele deontologice, să fie lipsite de etichetări, stereotipuri sau prejudecăți? Vrei să înveți toate aceste lucruri de la practicieni în domeniu?  Atunci acest training este pentru tine.
11:45
Radio Noroc și Vocea Basarabiei sunt posturile de radio care, similar prezidențialelor din 2020, au anunțat cele mai mari prețuri pentru difuzarea publicității electorale în campania pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, potrivit datelor publicate pe site-ul Consiliului Audiovizualului. Pe locul trei de această dată s-a clasat Hit FM, poziție ocupată anul trecut de Poli Disc – Novoie Radio.
09:45
Întrebare: Postul nostru de televiziune a depus la Consiliul Audiovizualului (CA) declarația că va reflecta campania electorală la alegerile parlamentare anticipate din luna iulie. Legislația actuală ne obligă să oferim tuturor partidelor din campanie spațiu de emisie pentru publicitate. Am vrea să precizăm dacă putem să refuzăm difuzarea publicității unui partid sau membru al formațiunii în cazul în care spotul conține falsuri și declarații calomnioase?
10 iunie 2021
18:45
În perioada 24 – 30 mai, Moldova 1 a reflectat în mare parte neutru evenimentele în principalele buletine informative ale zilei.
9 iunie 2021
16:45
Jurnal TV, Pro TV Chișinău și Prime TV figurează în topul posturilor de televiziune pe care le aleg cetățenii pentru a urmări știrile, potrivit unui nou sondaj de opinie realizat la comanda organizației neguvernamentale Watchdog. Cercetarea, realizată de sociologii din cadrul CBS-AXA în parteneriat cu Institutul de Politici Publice, a fost prezentată pe 9 iunie.
16:30
Jurnal TV, Pro TV Chișinău și Prime TV figurează în topul posturilor de televiziune pe care le aleg cetățenii pentru a urmări știrile, potrivit unui nou sondaj de opinie realizat la comanda organizației neguvernamentale Watchdog. Cercetarea, realizată de sociologii din cadrul CBS-AXA în parteneriat cu Institutul de Politici Publice, a fost prezentată pe 9 iunie.
14:30
Centrul pentru Jurnalism Independent a lansat în luna aprilie curent cea de-a șaptea ediție a Hakathonului media „Puterea a cincea” în cadrul căreia redacțiile media sunt provocate să creeze aplicații care ar facilita interacțiunea cu cititorii. Evenimentul se va desfășura în perioada 25-27 iunie 2021 în format online.
11:45
Jurnalistul belarus Roman Protasevici care a fost reținut la Minsk după ce avionul cu care călătorea de la Atena la Vilnius a fost deturnat,  a apărut  într-un interviu  difuzat la televiziunea de stat, scrie Mediafax.ro cu referire la BBC.
8 iunie 2021
18:45
În anul 2020, în Republica Moldova a crescut numărul atacurilor asupra jurnaliștilor și reprezentanților mass-media prin intermediul mecanismelor juridice, în mod special prin acuzații cu privire la defăimare, calomniere și lezare a reputației profesionale.
15:45
Consiliul Audiovizualului (CA) a prelungit cu 15 zile perioada de depunere a dosarelor la concursul pentru ocuparea a două funcții vacante de membru al Consiliu. Asta după ce în competiția inițială s-a înscris o singură persoană. Pe data de 31 mai a expirat perioada de depunere a dosarelor la concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de membru al CS TRM, în cadrul căruia urmează a fi selectate două persoane noi, reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale, altele decât municipiul Chișinău. 
11:30
Consiliul Audiovizualului (CA) a început să monitorizeze diferențele de sunet între programele difuzate la TV și calupurile de publicitate - o problemă mai veche sesizată de telespectatori. Nouă posturi de televiziune se numără printre primii furnizori de servicii media monitorizați de CA la capitolul uniformizării nivelului tăriei sonore în serviciile de programe audiovizuale.  
10:15
Organizațiile neguvernamentale de media condamnă acțiunile de intimidare și amenințare a unui jurnalist de la Ziarul de Gardă (ZdG), exercitate de către pădurarul Dorin Merzâncu, angajat al Ocolului Silvic Bujor.
4 iunie 2021
13:45
Libertatea de exprimare a mass-mediei intră adesea în conflict cu drepturile garantate persoanelor cercetate penal. Prezumția de nevinovăție este unul dintre principiile de care trebuie să se ghideze presa atunci când relatează despre faptele ilegale comise de către o persoană.
3 iunie 2021
16:45
RTR Moldova, Moldova 1 și Prime TV sunt televiziunile cu cele mai mari prețuri pentru difuzarea publicității electorale în campania pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, potrivit datelor publicate pe site-ul Consiliului Audiovizualului. Pentru prima dată în ultimii ani, RTR Moldova este canalul care solicită cel mai mult pentru un minut de publicitate, devansând astfel ofertele anterioare ale  holdingului GMG.  
16:00
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a desemnat 3 învingători ai concursului „Educaţia pentru media – prioritate în şcoala mea”, în cadrul unui eveniment la care 12 instituții participante și-au prezentat activitățile în fața colegilor și membrilor juriului. Evenimentul s-a desfășurat la Chișinău pe 2 iunie. Concursul a fost lansat pentru a susţine şi încuraja eforturile profesorilor de a educa elevii în spiritul gândirii critice.
1 iunie 2021
16:30
Consiliul Audiovizualului (CA) a respins propunerea ca Ministerul Justiției (MJ) să fie responsabil de sectorul mediatic, inițiativă propusă spre consultări publice.
12:00
Ministerul Justiției (MJ) promite că „va examina și analiza mai amplu, iar după caz, va include în proiecte de acte normative” propunerile mai multor organizații neguvernamentale de media, care se regăsesc în Memoriul privind  libertatea presei (3 mai 2020 - 03 mai 2021), expediat autorităților la începutul lunii mai.
12:00
De Ziua Internațională a Copiilor, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în colaborare cu Asociația „Talinka” și Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”, a lansat versiunea video a spectacolului „Un click din colţi sau Lupul Manipulator”, adaptare după povestea educațională cu același titlu semnată de cercetătoarea media Solvita Denisa Liepniece din Letonia.
09:45
Echipa Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) încă nu-și ia vacanță și vă invită să-i urmăriți cu atenție activitățile și pe parcursul verii.
31 mai 2021
12:30
De Ziua Internațională a Copiilor, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în colaborare cu Asociația „Talinka” și Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”, va lansa versiunea video a spectacolului „Un click din colţi sau Lupul Manipulator”, adaptare după povestea educațională cu același titlu semnată de cercetătoarea media Solvita Denisa Liepniece din Letonia.  
12:30
În luna aprilie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a adoptat cel puțin două decizii în favoarea instituțiilor de stat cu privire la refuzul de a oferi informații de interes public, solicitate de o organizație obștească.
10:15
De patru ani, cultivăm gândirea critică în rândul elevilor și îi determinăm să consume informația cu multă precauție. Reușim să facem acest lucru împreună cu profesorii care răspund îndemnului nostru de a deveni mesagerii gândirii critice în școală. An de an, reușim să extindem numărul dascălilor și al elevilor care doresc să consume informația cu discernământ.
28 mai 2021
14:30
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) continuă să instruiască funcționarii publici despre modul în care ar trebui să aplice legislația cu privire la accesul la informație.
09:30
Întrebare: Postul nostru TV este un furnizor local și, până nu demult, nu prea a fost solicitat pentru contracte de publicitate. Odată cu deschiderea mai multor magazine, agenții economici ne solicită să le promovăm produsele și serviciile. Ce prevede legea în privința duratei spoturilor publicitare și cât de des le putem difuza?
27 mai 2021
18:15
Consiliul Audiovizualului a decis monitorizarea principalelor buletine de știri a 15 furnizori de servicii media la capitolul reflectării campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Monitorizarea va începe pe 12 iunie și se va finaliza în ziua scrutinului.   
17:15
Consiliul Audiovizualului (CA) a amendat cu 10.000 de lei postul de televiziune CTC Mega pentru lipsa traducerilor în limba română în filmele difuzate pe post. Sancțiunea a fost aplicată în cadrul ședinței din 27 mai. 
14:30
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează un concurs de grant pentru selectarea unei echipe care va crea un instrument/instrumente ce vor putea fi utilizate de către profesori și profesoare la lecțiile de Educație pentru media.  
14:15
Cancelaria de Stat a elaborat un nou statut al Agenției Informaționale de Stat Moldpres, în care nu se mai regăsește și Direcția Știri, au anunțat jurnaliștii Moldpres, calificând inițiativa drept „un atac asupra presei”. Aceștia au publicat și o știre la subiect, pe site-ul instituției, dar la scurt timp articolul a fost retras de pe site. 
11:30
O angajată a Ministerului Educației a fost amendată cu 1.450 de lei pentru că nu a furnizat portalului Moldovacurata.md informația solicitată. Sancțiunea a fost aplicată în baza unei plângeri depusă de redacție la Poliție. 
26 mai 2021
12:30
Jurnaliștii sunt îndemnați de către Avocata poporului, Maia Bănărescu, să nu facă partizanat politic și să nu distribuie discurs de ură în campania electorală privind alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, potrivit unui comunicat al instituției. Ombudsmana a anunțat că instituția va monitoriza campania electorală, iar constatările generale privind mersul acesteia se vor regăsi în raportul final privind respectarea dreptului omului.  
25 mai 2021
16:00
Mai mult de jumătate dintre cetățeni ar opta pentru sancționarea presei care reflectă neechidistant evenimentele din perioada electorală, potrivit rezultatelor studiului sociologic „Vox Populi, mai 2021: Rolul mass-mediei în procesul electoral din Republica Moldova”. Cercetarea a fost lansată pe 24 mai, de către Asociația Sociologilor și Demografilor (ASDM).  
15:00
Oricine dorește să facă o schimbare în carieră, crede că domeniul în care este specializat merită mai multă atenție în presă, vrea să scrie despre domeniul său de expertiză și are dorință de a face jurnalism de calitate, se poate înscrie la cursurile Școlii de Studii Avansate în Jurnalism (ȘSAJ). Dosarele pot fi despuse până pe 15 iulie 2021.
24 mai 2021
14:30
În primele luni ale acestui an, titlurile tendențioase au ajuns să fie utilizate din ce în ce mai des de către mai multe instituții media monitorizate de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în timp ce numărul etichetărilor din știri s-a diminuat.
14:00
Redacția canalului de Telegram Nexta consideră că incidentul privind devierea avionului companiei Ryanair poate fi calificat drept „un act de terorism internațional”. La bordul avionului s-a aflat Roman Protasevici, fostul redactor-șef al canalelor de Telegram Nexta și Nexta Live, opozante puterii din Belarus, precum și prietena acestuia, Sofia Sapega. Potrivit instituției media, Roman Protasevici a fost reținut la Minsk, pe 23 mai.  
21 mai 2021
17:30
Propunerea ca Ministerul Justiției (MJ) să fie instituția responsabilă de promovarea politicii statului în domeniul serviciilor media audiovizuale și al presei se regăsește într-un proiect de hotărâre a Guvernului, elaborat de MJ și propus spre consultări publice.
16:30
Două echipe câștigătoare ale celei de-a șasea ediții a Hackathonului media „Puterea a cincea”, cu tema Educaţie media: analizăm, conştientizăm, creăm, și-au lansat proiectele, care vin să susțină procesul de predare-învățare a disciplinei Educație pentru media în școli.
16:15
Întrebare: După ce redacția noastră a publicat o investigație despre averea unui funcționar public, am fost acționați în instanța de judecată. Protagonistul nu neagă că deține averea enumerată în articol, însă invocă faptul că are cu un cont bancar mai puțin decât am indicat în investigație. 
16:00
Întrebare: După ce redacția noastră a publicat o investigație despre averea unui funcționar public, am fost acționați în instanța de judecată. Protagonistul nu neagă că deține averea enumerată în articol, însă invocă faptul că are cu un cont bancar mai puțin decât am indicat în investigație. În cazul în care se adeverește că datele publicate conțin o inexactitate, riscă redacția să fie trasă la răspundere?
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.