Agricultura ecologică nu este un moft, ea devine un stil de viață!

Agro TV, 11 iunie 2021 11:40

Orice teren poate fi valorificat, iar dacă mai pui în practică sfaturile agricultorului Ion Cazacu, atunci fii sigur, o să mănânci fructe și legume. Și pentru că primăvara acestui an a fost cu temperaturi joase, s-au luat măsuri suplimentare de fortificare a plantelor. Datorită informațiilor temeinice acumulate în ani, pasionatul agricultor și-a creat un spațiu […] Articolul Agricultura ecologică nu este un moft, ea devine un stil de viață! apare prima dată în AgroTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agro TV

Acum 12 ore
10:10
Cum își propune partidul politic „Acțiune și Solidaritate” să susțină agricultorii în următorii 4 ani, aflați de la politicianul Vladimir Bolea, în emisiunea Politici în Agricultură cu Mihaela Rudenco. Articolul Politici în Agricultură cu Vladimir Bolea apare prima dată în AgroTV.
Ieri
18:10
Varianta delta Covid-19 descoperită inițial în India se răspândește acum în întreaga lume, devenind tulpina dominantă în unele țări, cum ar fi Marea Britanie, și probabil să devină așa și în altele.   Miercuri, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că varianta a fost detectată în peste 80 de țări și continuă să muteze […] Articolul Varianta delta Covid cu răspândire rapidă ar putea avea simptome diferite, spun experții apare prima dată în AgroTV.
17:40
Luni, leul moldovenesc se depreciază în raport cu dolarul american, moneda euro și leul românesc. Hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, pentru 21 iunie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.89 bani pentru un dolar, cu 11 bani mai mult decât vineri. Moneda euro crește cu 11 bani și va […] Articolul Cursul valutar 21.06.2021 apare prima dată în AgroTV.
15:20
Ploile ne vor ține în casă și în acest weekend, chiar dacă maxima aerului va fi una aproape de cea normală pentru mijlocul lunii iunie, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Potrivit sinopticienilor, pe întreg teritoriul țării, cerul va fi parțial senin, urmând să ne bucurăm și de puțin soare. Totuși, instabilitatea atmosferică va rămâne-n prim-plan, […] Articolul Week-end cald, dar ploios apare prima dată în AgroTV.
15:10
Ploile din ultimele săptămâni au provocat pagube deja de peste 50 de milioane de lei, a anunțat ministrul Agriculturii, Ion Perju. Acesta a cerut anterior Guvernului să plătească despăgubiri agricultorilor pentru pagubele provocate. Ion Perju, ministrul Agriculturii: „Până în prezent, avem sub 50 de milioane pagube care sunt raportate de către Comisiile Teritoriale. Este o […] Articolul Pierderile de pe urma ploilor au depășit 50 de milioane de lei apare prima dată în AgroTV.
13:00
Doi pompieri din cadrul Direcției regionale căutare-salvare Nr.2 și-au încheiat activitatea profesională sub jeturi de apă din furtunuri în semn de respect și admirație pentru munca depusă și sacrificiul de care au dat dovadă în exercitarea misiunilor de salvare. Plutonierii adjutanți Victor Lefter și Vasile Scripcari s-au pensionat după ce și-au dedicat peste 25 de […] Articolul Cum sunt petrecuți salvatorii la pensie apare prima dată în AgroTV.
12:10
Potrivit prognozelor experților asociațiilor producătorilor de struguri de masă, starea satisfăcătoare a plantațiilor de viţă de vie în acest sezon, poate crește roada cu aproximativ 15-20% peste nivelul mediu din ultimii trei ani. În această perioadă, suprafața plantațiilor productive a soiurilor de struguri de masă a constituit aproximativ 17 mii de hectare. În 2020, s-au […] Articolul Cum vor influința ploile recolta de struguri apare prima dată în AgroTV.
11:30
Au dansat în pofida dizabilităților. Mai mulți copii cu probleme de sănătate, dar și susținătorii lor au organizat un concert caritabil în centrul municipiului Bălți. De pe banii adunați, organizatorii își propun să cumpere două fotolii rulante pentru dansuri sportive. Pentru ca visul micilor luptători să devină realitate, este nevoie de 150 de mii de […] Articolul Dreptul de a fi apare prima dată în AgroTV.
11:10
În ajun de Ziua Angajatului Medical şi a Farmacistului, autoritățile din Bălți i-au felicitat pe cei care salvează viețile oamenilor. Pentru devotament, profesionalism, curaj și rezistență, 45 de medici din cadrul Spitalului Clinic Bălți au primit flori și diplome de excelență, relatează nordnews.md. Tatiana Dubițcaia, viceprimarul de Bălți: „Noi, toți bălțenii ne uităm la voi cu […] Articolul Recunoștință pentru doctori apare prima dată în AgroTV.
10:40
Pentru regiunea sudică seceta severă este ceva obișnuit, care deseori creează probleme fermierilor. Dar această primăvară și începutul verii i-a bucurat pe agricultori cu precipitații abundente. ”Noi, cei de la sud, cu siguranță ne bucurăm de ploi. Dar ele amână perioada de recoltare. Este vorba despre grâu, orz, mazăre, rapiță, care continuă să crească. Deși […] Articolul Și la sud ploile vor întârzia secerișul apare prima dată în AgroTV.
10:20
Situație mai puțin obișnuită creată de un fermier din Republica Moldova. În contextul distribuirii motorinei donate de România, acesta a refuzat combustibilul pentru că distribuitorul a ajuns la el prea târziu. Despre aceasta a declarat directorul Agenției Rezerve Materiale Gheorghe Tretiacov, în cadrul întrevederii cu Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu. Gheorghe Tretiacov, directorul Agenției Rezerve […] Articolul Aventuri cu iz de motorină apare prima dată în AgroTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:30
 A fost inventat un robot care să stropească plantațiile agricole. Acesta are capacitatea de a folosi energia solară pentru a rula toată ziua, iar pentru că este dotat cu baterii reîncărcabile, poate lucra și noaptea. Datorită brațelor sale foarte precise, „AVO” folosește cu 90% mai puțin ierbicid, economisind astfel 30% din costuri față de tratamentele […] Articolul FOTO/AgriTech: Stropitoare inteligentă care te scapă de multă muncă apare prima dată în AgroTV.
19:00
Un epidemiolog chinez, în vârstă, a declarat că Statele Unite ar trebui să fie prioritatea, în următoarea fază a investigațiilor privind originea COVID-19, după ce un studiu a arătat că boala ar fi putut circula acolo încă din decembrie 2019, au declarat joi mass-media de stat (China).   Studiul, publicat săptămâna aceasta de Institutele Naționale […] Articolul Experții din China spun că cercetarea originilor COVID-19 ar trebui să treacă la SUA apare prima dată în AgroTV.
18:40
Rusia și China au dezvăluit împreună o nouă prezentare pentru ambițiile lor de colaborare lunară, numită Stația Internațională de Cercetare Lunară (ILRS), care descrie îndrumări pentru dezvoltarea continuă a planurilor celor două națiuni pentru suprafața lunară.   Și, urmând planurile comune ale NASA cu ESA, SpaceX și alte firme și agenții private și publice, se […] Articolul VIDEO/Rusia tocmai a lansat o prezentare a bazei sale lunare cu China apare prima dată în AgroTV.
16:40
Pentru vineri, 18 iunie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează ploi de scurtă durată cu descărcări electrice în majoritatea localităților din țară. Vântul va sufla slab, la moderat din nord-est, cu viteza maximă de 7 m/s. Timpul va fi determinat de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. La nord, noaptea, mercurul din termometre […] Articolul Vremea rămâne instabilă apare prima dată în AgroTV.
16:40
ODIMM continuă înscrierea la cursurile GRATUITE de educație antreprenorială în cadrul Programului “Gestiunea Eficientă a Afacerii”. În acest sens, au fost lansate două module inovative de management și marketing pentru antreprenorii începători și avansați: ÎNCEPĂTORI: Cadrul legal Managementul financiar și Contabilitatea Cadrul Fiscal Digitalizare Ecologizare Protecția proprietății intelectuale AVANSAȚI: Cadrul legal și controlul de stat […] Articolul Cursuri gratuite pentru antreprenori apare prima dată în AgroTV.
16:30
Vineri, leul moldovenesc se depreciază în raport cu dolarul american și crește față de moneda euro și leul românesc. Hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, pentru 18 iunie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.78 bani pentru un dolar, cu 7 bani mai mult decât joi. Moneda euro scade cu […] Articolul Cursul valutar 18 – 20.06.2021 apare prima dată în AgroTV.
15:40
În 2020 a crescut numărul agricultorilor care au beneficiat de finanțare în cadrul programului Livada Moldovei, sprijinit de Uniunea Europeană prin intermediul Băncii Europene de Investiții. Astfel, anul trecut, suma creditelor puse la dispoziție a fost de patru ori mai mare în comparație cu 2019 și a constituit 23,7 milioane de euro. În 2020, cei […] Articolul Finanțările acordate agricultorilor de către BEI au crescut de 4 ori apare prima dată în AgroTV.
15:10
În acest an, Republica Moldova înregistrează o ușoară scădere a numărului cetățenilor care vor să plece peste hotare. Dintre cei care vor să plece sunt oamenii de la sate, în special bărbații. Datele au fost prezentate de către expertul în politici economice al IDIS „Viitorul”, Veaceslav Ioniță. Potrivit sondajului, în acest an, 15,2% dintre cetățenii […] Articolul Oamenii de la sate continuă să plece din țară apare prima dată în AgroTV.
14:40
Producătorii moldoveni vor trebui să-şi revizuiască programul de export al merelor în noul sezon. Marketologii sunt de părerea că este important ca aceștia să livreze cantități mai mari în străinătate toamna, fără a spera la o creștere a vânzărilor în timpul iernii și primăverii. Această concluzie a fost făcută pe baza datelor privind dinamica exporturilor. […] Articolul Cea mai potrivită perioadă pentru exportul merelor apare prima dată în AgroTV.
13:30
Președintele Comisiei parlamentare Agricultură și Industrie Alimentară, Radu Mudreac a solicitat Guvernului să intervină cu despăgubiri pentru agricultorii care au avut de suferit după calamitățile din ultimele săptămâni. Deputatul a adresat a treia oară solicitarea către Executirv, evidențiind regretul că până acum acesta n-a făcut nimic. Potrivit lui, deja peste 4 000 de hectare de […] Articolul Nu mai pot de grija agricultorilor apare prima dată în AgroTV.
12:50
Nicio zi fără COD GALBEN. Meteorologii au emis o nouă avertizare de instabilitate atmosferică. Astfel, pe parcursul zilei, se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-35 l/m2) însoțite de vijelie de până la 15-20 m/s și grindină. Avertizarea va fi valabilă până la ora 21:00, pe întreg teritoriul țării. Totodată, este în vigoare codul galben […] Articolul Nicio zi fără COD GALBEN apare prima dată în AgroTV.
12:40
Infectările de COVID-19 la nivel global au scăzut cu 12 la sută în ultima săptămână, cu peste 2,6 milioane de noi cazuri raportate, cea mai scăzută incidenţă înregistrată din februarie, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Toate zonele lumii au înregistrat o micșorare a cifrelor, cu excepţia Africii, care a raportat o creştere de 44% […] Articolul Prudența ne salvează de COVID apare prima dată în AgroTV.
12:10
Au rămas fără Casă de Cultură. Este vorba despre locuitorii din comuna Făleștii Noi, care, de mai mulți ani, nu au unde să urmărească vreun concert, iar copiii nu mai urcă pe scenă, ca pe vremuri. Autoritățile publice locale ridică neputincioase din umeri, spunând că unicul centru cultural și de divertisment din sat ar fi […] Articolul Un bun comun, privatizat ilegal apare prima dată în AgroTV.
11:50
Mobiasbanca – OTP Group și-a desemnat câștigătorii celei de-a IV-a extragere a MegaTombolei Agro. Clienții băncii care au accesat credite în agricultură, automat au fost înscriși în concursul de premii valoroase. Nouă parteneri ai băncii au oferit vouchere valorice, discounturi, material semincer, produse fitotehnice și alte servicii. În total, peste 100 de clienți ai băncii […] Articolul Tombola Agro din cadrul campaniei 2021 a luat sfârșit! apare prima dată în AgroTV.
11:40
Chiar dacă sesiunea de bacalaureat din acest an încă nu s-a terminat, șase instituții de învățământ superior din țară au făcut deja public orarul de admitere pentru anul de studii 2021-2022. Astfel, la Universitatea de Stat și la Universitatea Tehnică, depunerea dosarelor se va desfășura în perioada 19 – 30 iulie, iar anunțarea rezultatelor preliminarii […] Articolul Câți dintre absolvenți vor mai rămâne acasă apare prima dată în AgroTV.
10:10
Suntem într-o perioadă în care fiecare politician încearcă să tragă plapuma de partea sa. Acum promisiunile sunt pompoase dar oamenii se pare că de mult nu se mai satură doar cu vorbe. „Parlamentul se adună și urează noapte bună. Nu fac nimic pentru popor nici unul. Ce o făcut Maia în tot  timpul acesta?” „Vin […] Articolul „Parlamentul se adună și-și urează noapte bună!” apare prima dată în AgroTV.
10:10
Ploile puternice cu grindină continuă să provoace pagube materiale. Salvatorii au fost solicitați să intervină în mai multe raioane din nordul și sudul țării pentru a pompa apa din gospodăriile oamenilor. În localitatea Văleni, raionul Cahul, pompierii au scos apa din 10 gospodării. Angajații IGSU au eliberat beciurile și subsolurile. La fața locului au lucrat […] Articolul Oamenii de la sate au cerut ajutorul salvatorilor apare prima dată în AgroTV.
10:00
Agricultura se dezvoltă în fiecare zi, iar dacă vă doriți o roadă bogată și calitativă nu vă opuneți modernizării. Tot mai mulţi agricultori din Republica Moldova optează pentru noile tehnologii, care le fac munca mai uşoară, iar pierderile mai mici. În ultima perioadă, în gospodăriile agricole din țară apar mini-staţii meteo. Acestea nu sunt un […] Articolul Stații meteo – moft sau necesitate? apare prima dată în AgroTV.
16 iunie 2021
19:40
Comportamentul publicului de la începutul pandemiei COVID-19 a demonstrat importanța unei bune comunicări din partea experților și a oamenilor de știință. Prea des, o comunicare ineficientă a dus la o luare slabă a măsurilor care ar fi putut salva vieți.   Dezbaterea despre măști este un exemplu. A existat o anumită îngrijorare inițială în ceea […] Articolul Ce ne-a învățat pandemia despre comunicarea științifică? Oamenii nu înțeleg cum lucrează apare prima dată în AgroTV.
19:30
Pandemia COVID-19 devine o cursă printre variantele emergente ale virusului și, în acest moment, nu există nicio îndoială care este cea care câștigă: varianta Delta (cunoscută formal sub numele de B.1.617.2), una din cele patru tulpini care a apărut inițial în India. Abia luna trecută, Organizația Mondială a Sănătății a etichetat Delta drept „o variantă […] Articolul Varianta Delta ar putea deveni în curând tulpina dominantă COVID-19. Iată ce trebuie să știți apare prima dată în AgroTV.
19:00
Agricultorii vor scăpa de o problemă – nu vor mai lupta cu dăunătorii, folosind chimicale. A fost inventat un aspirator de gândaci. Robotul navighează pe teren, astfel încât fermierul trebuie doar să-l manipuleze până la punctul de start și să selecteze „Mod automat”. Mașina detectează brazdele de culturi ca referințe de ghidare. Odată ce brazdele […] Articolul FOTO/Robotul „aspirator de gândaci” scapă culturile de dăunători apare prima dată în AgroTV.
16:20
După o lună de la transmiterea primei tranșe din donația de combustibil oferită de România, motorina a ajuns numai la 5,5 la sută din cei peste 3.400 de fermieri, care urmau să beneficieze de ajutor. La ziua de azi s-a repartizat mai mult de 1.400 tone la 190 de agricultori. Aceștia sunt agenți economici care […] Articolul Motorina, distribuită cu țârâita apare prima dată în AgroTV.
16:00
Pui, vaci, concedii plătite, apartament de un milion de dolari – acestea sunt premiile oferite în mai multe țări din Asia în cadrul loteriilor organizate pentru cei care se vaccinează anti-COVID. Țările asiatice se luptă în prezent cu un val de ezitare la adresa imunizării. Toate acestea nu se grăbesc să se imunizeze. Numărul cazurilor […] Articolul Apartament de un milion de dolari, de dragul vaccinării apare prima dată în AgroTV.
15:00
Despre rotația corectă a culturilor puteți afla dintr-un ghid elaborat recent. Acesta este destinat în special producătorilor agricoli ecologici pentru a-i ajuta să-şi crească rentabilitatea şi să-şi diminueze riscurile economice. Alternarea corectă a culturilor duce la creșterea calității și fertilității solului, îmbunătățirea gestionării buruienilor, reducerea riscului de infestare cu boli și insecte. În consecinţă, rotațiile […] Articolul Cum se realizează corect rotația culturilor apare prima dată în AgroTV.
13:20
De câte zile, avertizările Serviciului Hridrometeorologic de Stat sunt similare: Cod Galben de instabilitate atmosferică. Și pentru astăzi, 16 iunie, în intervalul 13:00 – 21:00, sunt prognozate descărcări electrice, izolat averse puternice, însoțite de vijelie de până la 15-20 m/s și grindină. Specialiștii au emis și o avertizare hidrologică până pe 18 iunie. Astfel, în […] Articolul Ploile nu mai încetează apare prima dată în AgroTV.
12:50
Starea de urgență pe teritoriul României a fost prelungită cu încă 30 de zile. Astfel, conform datelor, toți moldovenii care dețin pașapoarte biometrice pot intra în țara vecină, indiferent de scopul călătoriei. Totodată, pentru cetățenii străini care sosesc în România, indiferent de zona din care vin, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 […] Articolul Fără carantină la intrarea în România, doar dacă suntem vaccinați apare prima dată în AgroTV.
12:50
Recent, Ministerul Agriculturii a cerut de la Guvern 47 de milioane de lei, pentru compensarea pagubelor provocate de grindină, ploi torențiale și vânturi puternice. În acest sens, reprezentanții companiilor de asigurări sunt de părere că, în situația actuală, ar fi logic ca aceste resurse să fie utilizate pentru refacerea infrastructurii rurale deteriorate, a fondului de […] Articolul Compensăm sau asigurăm agricultura? apare prima dată în AgroTV.
12:40
Pescuitul în Nistru și Prut a fost permis. Totuși, este obligatoriu de respectat anumite reguli. Cererea pentru eliberarea permisului de pescuit poate fi depusă de persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani, posesoare de buletine de identitate. Accesul în zona de frontieră a copiilor minori se permite doar cu însoțitor legal, cu prezentarea adeverinței […] Articolul Pescuim, dar cu anumite reguli apare prima dată în AgroTV.
11:20
Soții Bratu au investit banii de la nuntă într-o afacere. Așa a început activitate în domeniul oieritului în satul Slobozia Mare, raionul Cahul. La început aveau câteva mioare, acum au peste 200. Au decis să producă și cavarma, un gen de salam fabricat din carne de oaie, pentru a putea ieși pe piața locală cu […] Articolul Afacere de succes cu cavarma apare prima dată în AgroTV.
11:20
Vești și mai proaste pentru fermieri în plin sezon de lucrări agricole. Una dintre cele mai mari rețele de benzinării de la noi a scumpit carburanții cu peste 20 de bani pe un litru. Astfel, benzina Efix costă acum 20.95 lei un litru, benzina A-95 – 20.60 lei per litru, iar motorina – 17.45. Acum […] Articolul Lovitură peste lovitură pentru agricultori apare prima dată în AgroTV.
10:30
Unele localități din țară prind viață datorită ideilor curajoase și inovative ale tinerilor, care aleg să rămână acasă, în Moldova. Victor Voina de mult își dorea să construiască o seră modernă ce ar permite tot anul să aibă produse de calitate, ca să nu mai importăm din afară. Sursele financiare însă erau impedimentul principal. Visul […] Articolul Vom avea zarzavaturi autohtone tot anul apare prima dată în AgroTV.
09:40
Ploile continuă să aducă pagube agricultorilor. Grindina a distrus mai multe culturi la Ungheni. Totodată, din cauza vântului puternic au fost doborâți copaci, care au deteriorat și o conductă de gaz. Potrivit şoferilor, arbori au căzut și pe şoselele din apropierea municipiului Ungheni, în special pe traseul spre Nisporeni, fapt care a îngreunat circulaţia automobilelor. […] Articolul Stricăciuni din cauza ploilor și la Ungheni apare prima dată în AgroTV.
15 iunie 2021
19:40
La sfârșitul lunii mai, guvernul chinez a anunțat că părinților din China li se va permite acum să aibă până la trei copii. Acest anunț a apărut la doar cinci ani după inversarea uimitoare a politicii privind decizia de doar un singur copil pe familie.   Acest lucru înseamnă că China a cunoscut un colaps […] Articolul Pa, pa, bebeluși? Ratele nașterii scad la nivel global! apare prima dată în AgroTV.
19:20
Pandemia a înrăutățit corupția în Uniunea Europeană, a declarat marți (15 iunie) ”Transparency International”, menționând că cetățenii având uneori nevoie de conexiuni personale pentru a primi îngrijiri medicale, iar unele guverne folosesc criza pentru propriul lor câștig.   Într-un chestionar a peste 40.000 de persoane din cele 27 de state membre ale UE în perioada […] Articolul Criza COVID a înrăutățit corupția în UE apare prima dată în AgroTV.
19:00
Antreprenorii din Moldova care vor să-și promoveze produsele pe piața externă pot solicita bani de la stat. În acest sens, ODIMM oferă suport financiar sub formă Business Voucher, prin intermediul “Programului de Creștere și Internaționalizare a ÎMM”. Astfel, companiile pot accesa până la 100 de mii de lei pentru achiziționarea serviciilor de dezvoltare a afacerilor: […] Articolul Bani de la stat pentru promovarea produselor autohtone apare prima dată în AgroTV.
17:30
Căpșunele iubesc să fie culese cu grijă. Deoarece trebuie recoltate în anumite ore ale zilei și cu foarte multă atenție. Pentru această muncă migăloasă, spaniolii au inventat un robot, dotat cu douăzeci și patru de brațe care funcționează fără fir și un sistem avansat de inteligență artificială. Mașina nu doar că lucrează foarte repede, ci […] Articolul FOTO/Un robot înlocuiește lucrul căpșunarilor apare prima dată în AgroTV.
16:30
Miercuri, leul moldovenesc se apreciază în raport cu dolarul american, moneda euro și leul românesc. Hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, pentru 16 iunie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.70 bani pentru un dolar, cu 1 ban mai puțin decât marți. Moneda euro scade cu 1 ban și va […] Articolul Cursul valutar – 16 iunie apare prima dată în AgroTV.
15:40
Sezonul turistic în Grecia s-a deschis, însă nu şi pentru moldovenii care dețin doar pașaport biometric. Nu va fi permis accesul pe teritoriul său pentru moldovenii care dețin pașaport biometric. În schimb, cei care au cetățenia română sau a altui stat european nu vor întâmpina astfel de probleme la trecerea frontierei. Informația a fost comunicată […] Articolul Cu pașaport biometric nu poți merge în Grecia apare prima dată în AgroTV.
15:20
  Despre Eminescu s-a scris și s-a vorbit foarte mult. Pentru un poet însă, e mai important să-i fie citită și valorificată opera, dar nu doar de specialiști. Olivia Cucoș, reporter: „La 15 iunie 1889, a murit poetul Mihai Eminescu. Astăzi, și de 15 ianuarie, data nașterii sale, moldovenii, de la vlădică la opincă, țin […] Articolul Cât de actual mai este Eminescu?   apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.