Dezastru în nordul țării: Livezi și culturi agricole, puse la pământ de ploaia cu grindină

Sputnik, 11 iunie 2021 09:40

Zeci de hectare de livezi și culturi agricole au fost afectate de ploile cu grindină din ultimele zile. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță ce pagube au provocat intemperiile.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 30 minute
13:50
Ex-secretarul de stat al SUA a calificat refuzul lui Biden de a avea o conferință de presă comună cu președintele rus drept un semn de slăbiciune.
Acum o oră
13:40
Avionul prezidențial al lui Vladimir Putin a aterizat la Geneva, Elveția, acolo unde este programat summitul cu omologul său american, Joe Biden.
13:20
Ploile torențiale abundente cu furtuni care au lovit sudul Moldovei au afectat infrastructura localităților din Găgăuzia.
Acum 2 ore
13:00
Meteorologii ne avertizează că joi vom ave cer predominant noros, ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, iar ziua vor cădea izolat ploi puternice și grindină. Din cauza ploilor care nu mai sfârșesc, va crește nivelul apei pe cele mai importante râuri din țară.
13:00
Purtătorul de cuvânt a l Kremlinului a spus că nimeni nu limitează timpul comunicării între Putin și Biden, menționând totodată că este foarte dificil să comprimi agenda în cele cinci ore anunțate.
12:30
Ploile puternice au făcut ravagii în mai multe raioane ale țării. Zeci de hectare de livezi și culturi agricole au fost afectate, iar mai multe sate au rămas fără energie electrică.
12:20
Nu mai este necesar să stai la coadă dacă mergi la casele teritoriale de asigurări sociale pentru stabilirea prestației sociale. Casa Națională de Asigurări Sociale asigură beneficiarii cu serviciul de programare online a vizitelor.
Acum 4 ore
12:00
Discuțiile dintre liderii Rusiei și SUA vor avea loc la istorica Villa La Grange din Geneva. Clădirea este în prezent în curs de pregătire finală pentru summit, iar măsurile de securitate au fost sporite în parcul care înconjoară vila.
12:00
De ce standartul GOST rămâne unul dintre cele mai credibile certificări și ce presupune acesta ? Care sunt standartele impuse Rosspotrebnadzor agenților economici și ce perspective le oferă pe piața externă ?
11:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică. Iată ce ne pregătește vremea astăzi.
10:50
O polițistă din cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni a fost reținută după ce a mituit un ofițer al Serviciului de Informații și Securitate. Sunt vizate secretele de stat.
10:40
Un apartament a fost cuprins de flăcări aseară, la Soroca. Opt persoane, printre care cinci copii, au fost evacuați de pompieri.
10:20
Summitul din iunie al Alianței Nord-Atlantice diferă de celelalte prin felul în care au fost stabilite prioritățile și prin amenințările de securitate imaginare.
Acum 6 ore
09:50
Minora de 13 ani care a fost găsită luni inconștientă într-un parc din Capitală a murit în această dimineață la spital.
09:30
Campania de vaccinare mobilă continuă în Chișinău. Află unde vor staționa astăzi autobuzul și troleibuzul care au fost transformate în puncte mobile de imunizare.
09:10
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Petru Grecu, director al Centrului Municipal de Tineret Chișinău, Victoria Melnic, rectorul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, psihologul și numerologul Ala Andon.
09:00
Un tânăr antreprenor din Cahul își vede visul realizat după ce a muncit cu dăruire la el. Victor Voina a decis să rămână acasă în Moldova și să construiască o seră unică din 70 de mii de sticle.
08:40
Din cauza ploilor prelungite și a verii neobișnuit de reci, pepenii verzi cultivați pe plantațiile din Găgăuzia vor ajunge în vânzare cu întârziere anul acesta. Asta a declarat pentru Sputnik Serghei Mitul, producător agricol din regiunea Comra.
Acum 8 ore
08:00
Admiterea 2021: Și în acest an, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” (USMF) este pregătită să-i admită la studii pe tinerii dornici de a învăța o meserie nobilă.
07:40
În curând am putea să ne așteptăm la o creștere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19 în Republica Moldova, iar unul dintre motive ar fi și faptul că în Rusia situația epidemică devine tot mai alarmantă și mulți moldoveni circulă în această țară.
06:40
Justiția franceză a amendat compania Ikea cu un milion de euro pentru utilizarea necorespunzătoare a datelor personale ale angajaților. Fostul director executiv al companiei a fost condamnat la doi ani de închisoare și obligat să plătească o amendă de 50.000 de euro.
Acum 12 ore
06:10
Ploile nu ne părăsesc nici astăzi. Meteorologii anunță din nou precipitații, iar izolat aceste vor fi puternice, cu descărcări electrice și grindină. 
Acum 24 ore
22:30
Înainte de summitul cu președintele american Joe Biden, Vladimir Putin a acordat un interviu extins jurnalistului telecompaniei americane NBC Keir Simmons. Declarațiile cheie ale liderului rus – în materialul RIA Novosti.
21:00
Numărul de cazuri noi de COVID-19 a scăzut considerabil în ultima vreme, iar epidemiologii explică acest lucru prin faptul că și în alte state numărul de cazuri s-a redus, iar situația epidemică din țară este influențată și de cazurile de import care se înregistrează.
20:40
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", părintele Nicolae Ciobanu a declarat că familia creștină este nucleul societății noastre. El a punctat cu înțelepciune câteva lucruri de care ar trebui să țină cont fiecare creștin pentru a avea o viață de familie fericită.
20:20
Pentru autoritățile elvețiene, întâlnirea dintre Putin și Biden este un fel de test. Este necesar nu numai să găzduiască delegațiile ambelor părți, ci și să asigure securitatea maximă a reuniunii la nivel înalt.
20:10
În ce măsură Rusia și China pot ocupa pozițiile SUA în Orientul Mijlociu, așa cum avertizează militarii americani.
19:50
Noua metodologie de calculare a prețurilor la carburanți, aprobată luni de ANRE, nu va crea condiții pentru reducerea prețurilor la carburanți. De această părere este fostul director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică Victor Parlicov.
19:30
Președintele Consiliului Județean Buzău a explicat ce reprezintă cele două acorduri de cooperare semnate astăzi, 15 iunie 2021, cu municipiul Chișinău din Republica Moldova. Buzăul e primul județ din România care semnează un Acord de cooperare cu Municipiul Chișinău.
19:30
Determinarea caracteristicilor definitorii ale unei persoane în funcție de ziua, luna și anul nașterii reprezintă o practică în numerologie. Chiar și potențialul financiar poate fi calculat în concordanță cu aceste date. Iată ce spun specialiștii în numerologie.
19:20
Prodecana facultății de Jurnalism din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova a fost reținută după ce ar fi pus o studentă să-i plătească creditul pentru telefonul său mobil în schimbul tezei de licență. 
18:50
Autoritățile recunosc că nu toate persoanele vaccinate cu prima doză merg să-și administreze și doza a doua, iar motivele sunt diverse, susțin specialiștii. Totuși, oamenii pot să meargă la rapel și mai târziu. 
18:10
Deja mâine, la Geneva, Vladimir Putin se va întâlni cu președintele Statelor Unite și Joe Biden va deveni al cincilea interlocutor pentru președintele Rusiei din numărul stăpânilor de la Casa Albă.
18:10
Sârmă ghimpată și un număr mare a reprezentanților forțelor de ordine au fost observați în jurul capitalei Belgiei, Bruxelles, în ajunul pregătirilor pentru primul summit NATO pe viu de la începutul pandemiei.
17:40
Reprezentanții Băncii Naționale a Moldovei au venit cu o reacție după ce în presă au apărut informații potrivit cărora BNM a acționat în judecată Gazprombank.
17:20
Comisia Electoral Centrală a revizuit numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi.
17:20
Numărul cazurilor de infectare cu virusul COVID-19 este mai mare astăzi în comparație cu ziua de luni.
17:10
Nu am pretenția că înțeleg mare lucru în modul de funcționare a pieței carburanților din Republica Moldova, în metodologiile de calculare a prețurilor cu amănuntul, cu ridica la benzină, motorină și gaz lichefiat.
17:00
Cristiano Ronaldo și-a exprimat disprețul față de Coca Cola, unul din sponsorii Euro 2020. Beți apă!, a recomandat fotbalistul.
16:40
Atunci când doi se căsătoresc din dragoste, șansele că vor întemeia o familie fericită și nu vor ajunge în pragul divorțului sunt mai mari. Însă, în unele situații, membrii cuplului sunt impuși de circumstanțe să depună cererea de oficializare a căsătoriei.
16:10
Iată ce oferte are Universitatea Tehnică a Moldovei pentru tinerii dornici de a obține studii superioare.
15:50
Salariu de până la 30 de mii de lei se propune pentru un diriginte de șantier, iar un maistru poate ridica și până la 20 de mii de lei. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a prezentat lista celor mai bine plătite locuri de muncă vacante. 
15:20
Comisia Europeană a semnat în mod oficial legislația necesară certificatului digital COVID la nivelul UE.
15:20
Ştefan Răileanu a fost desemnat de către Federația Internațională de Taekwondo WT (World Taekwondo) să oficieze partidele din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo ce se vor desfășura în anul 2021.
14:40
Vladimir Putin a prelungit până pe 30 septembrie moratoriul la expulzarea cetățenilor străini care au depășit perioada legală de ședere în Rusia.
Ieri
14:11
Politologul Andrei Muntean a vorbit despre motivele pentru care moldovenii părăsesc țara și despre modul în care aceasta va afecta economia națională.
14:00
Mai mulți angajați ai sistemului medical din Bălți și Fălești sunt suspectați de trafic de influență. Aceștia ar fi favorizat eliberarea unor certificate medicale.
14:00
Șefa Direcției generale asistenţă socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a fost demisă din funcție. Despre aceasta a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban.
13:50
Fostul director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică Victor Parlicov a explicat la Radio Sputnik Moldova de ce în clipa de față nu există premise pentru scăderea prețului la carburanți, chiar dacă ANRE a aprobat ieri o nouă metodologie de calcul.
13:30
Concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională a fost anulat. Magistrații Consiliului Superior al Magistraturii au decis că niciun candidat nu a întrunit condițiile necesare pentru desemnarea în funcția de judecător la Înalta Curte.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.