AGRO TV News – 10. 06. 2021

Agro TV, 11 iunie 2021 09:00

Articolul AGRO TV News – 10. 06. 2021 apare prima dată în AgroTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agro TV

Acum 2 ore
16:40
Pentru vineri, 25 iunie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer variabil, fără precipitații. Vântul va sufla slab, la moderat din est, cu viteza maximă de 6 m/s. Timpul va fi determinat de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. La nord, noaptea, mercurul din termometre va coborî până la +18°C, iar ziua, va […] Articolul Când scăpăm de ploi? apare prima dată în AgroTV.
16:40
Vineri, leul moldovenesc se depreciază în raport cu dolarul american, moneda euro și leul românesc. Hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, pentru 25 iunie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.99 bani pentru un dolar, cu 2 bani mai mult decât joi. Moneda euro crește cu 1 ban și va […] Articolul Cursul valutar 25.06.2021 apare prima dată în AgroTV.
16:30
Ploile continuă să provoace daune în Moldova, iar precipitațiile abundente care au căzut miercuri seara au afectat mai mult gospodării din partea de sud a țării. Astfel, câteva familii din satul Văleni, raionul Cahul au solicitat salvatorii să intervină pentru a pompa apa din propriile case și ogrăzi. Potrivit datelor preliminare, opt gospodării au avut […] Articolul Ploile au distrus mai multe gospodării din raionul Cahul (VIDEO) apare prima dată în AgroTV.
16:20
Ia este o haină pe care femeile din timpuri mai vechi o îmbrăcau la cele mai importante evenimente din viață. Așa se face că ia, și peste ani, nu și-a pierdut din utilitate. Ba mai mult, a ajuns celebră și peste hotarele românești. „Astăzi, ia românească se poartă în toată lumea. O poartă celebritățile, dar […] Articolul Avem cu ce ieși în lume! apare prima dată în AgroTV.
16:00
Atenție la soare! În zilele de vară, cu arșiță puternică suntem expuși mai multor riscuri, printre care dermatita. Aceasta provoacă erupții și prurit, care ne pot anula toate bucuriile verii. Medicii recomandă să folosim creme de protecție de calitate sau chiar să ne consultăm cu un specialist, relatează NordNews.md.  Anatol Berco, medic dermatolog: „Lecuire pentru dermatitele […] Articolul Cum ne protejăm de caniculă apare prima dată în AgroTV.
16:00
Ești femeie ambițioasă, care a fondat o întreprindere micro din domeniul agricol? Sau conduci proprie afacere? FinComBank lansează o nouă ofertă de finanțare, dedicată doamnelor de succes, care își dezvoltă abilitățile de antreprenoriat în agricultură. FinComBank în colaborare cu Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) propune o nouă oportunitate de optimizare a microîntreprinderilor fondate și […] Articolul #FinComBusiness: Noi granturi pentru femeile antreprenoare din domeniul Businessului AGRO apare prima dată în AgroTV.
Acum 4 ore
15:30
Perioada estivală este în toi iar fructele sunt la mare căutare. Astfel, costul pentru un kilogram de zmeură oscilează între 25 și 60 lei, necatarinele – 40 lei, cireșele galbene – 30 lei, iar caisele de la – 20 lei până la  26 de lei.   Articolul Cât costă AZI fructele și legumele la piață? apare prima dată în AgroTV.
15:10
Obiectivele Uniunii Europene privind reducerea impactului agriculturii asupra mediului ar putea provoca scăderea producției şi ar putea transforma UE într-un importator net de cereale, a avertizat Asociația Europeană a Producătorilor de Cereale, informează Reuters. Conform strategiei denumite sugestiv „de la fermă la furculiţă” a Comisiei Europene, stabilită anul trecut, obiectivele pentru 2030 includ extinderea producţiei […] Articolul Vrem să mâncăm sănătos, dar nu și să creștem produse eco apare prima dată în AgroTV.
15:00
Primul week-end din luna iulie va fi desinat agricultorilor. Zeci de mici antreprenori autohtoni își vor expune din nou produsele în cadrul mai multor târguri Cămara Fest. Astfel, la 3 și 4, 17 și 18 iulie, toți doritorii de a cumpăra primele fructe de sezon, miere de albine, legume proaspete, cașcavaluri, pâine artizanală, dulciuri, dar […] Articolul Cămara Fest, mai mult decât un simplu târg… apare prima dată în AgroTV.
14:30
Viaţa pe Terra, aşa cum o ştim noi, va fi inevitabil transformată de schimbările climatice atunci când copiii născuţi în 2021 vor împlini 30 de ani sau chiar mai devreme, avertizează un proiect de raport al specialiştilor de la GIEC (Grupul interguvernamental de experţi în evoluţia climei, organism al ONU), relatează AFP. Indiferent de ritmul […] Articolul ”Ce e mai rău urmează să vină! Nu există remedii miraculoase” apare prima dată în AgroTV.
Acum 6 ore
13:00
Din cauza precipitațiilor continue, cireșele și vișinele moldovenești sunt de o calitate mai rea în acest an. Producătorilor le este dificil să vândă fructele crăpate, care nu sunt solicitate pe piața internă, scriu experții EastFruit. Cireșele mai mari, de o calitate inferioară, sunt comercializate în loturi mici angro direct de la frigidere (fără livrare) la […] Articolul Cireșele nu ajung acum nici la procesare apare prima dată în AgroTV.
12:50
O întreagă comunitate academică s-a adunat la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, pentru a participa la ceremonia de decernare a Titlului Onorific de Doctor Honoris Causa lui Anatol Petrencu, doctor habilitat în științe istorice, relatează NordNews.md. Anatol Petrencu, doctor habilitat în științe istorice: „Este foarte important pentru mine acest eveniment și decernarea acestui titlu. […] Articolul Anatol Petrencu, omagiu pentru merite apare prima dată în AgroTV.
12:10
Unor țări le este greu să se afirme pe plan extern. Atât Moldova, cât și Uzbekistan sunt în căutarea diversificării piețelor de export pentru struguri. Cu atât mai mult, unii specialiști susțin că există oportunități mari pentru acești doi producători mai puțin recunoscuți pe piață, chiar dacă urmează să parcurgă un drum mai lung. Andriy […] Articolul Ce au în comun strugurii din Moldova cu cei din Uzbekistan? apare prima dată în AgroTV.
12:00
Ploile le-au încurcat planurile și fermierilor români. În unele părți ale României a plouat abundent, totuși, precipitațiile s-au oprit la timp în unele localități. Aici, orzul a reușit să se usuce bine înainte de a fi recoltat. Printre primii, un fermier din județul Teleorman a și început secerișul. Dintre cele 750 de hectare prelucrate de […] Articolul A început recoltarea în România apare prima dată în AgroTV.
12:00
Robotul de câmp R150, creat de o companie chineză, a fost testat într-o livadă de meri din Japonia. Aparatul poate poleniza orice tip de culturi și vine în ajutor fermierilor care se confruntă cu insuficiență de muncitori. Polenizarea culturilor se face cu ajutorul JetSprayer-ului de la bord, o instalație de jeturi puternice și precise, care […] Articolul POZE/AgriTech: Chinezii au creat un robot polenizator apare prima dată în AgroTV.
Acum 8 ore
11:30
Peste 31.000 de tone de semințe de floarea-soarelui și boabe de soia din Argentina urmează să ajungă în România și Republica Moldova. Importul are loc în condițiile în care, anul trecut, seceta severă a compromis o mare parte din recoltă și este efectuat de grupul Trans-Oil, controlat de milionarul Vaja Jhashi, care deține cele mai […] Articolul De ce am ajuns să importăm floarea-soarelui din Argentina? apare prima dată în AgroTV.
11:10
Fiecare al 3-lea agricultor este client al băncii Moldova Agroinbank. “Construiește vara sanie, iar iarna căruță”, spune o zicală. Deși suntem în plin sezon agricol, mulți antreprenori se gândesc deja la posibilitatea de a procura tractoare, dar și alte tipuri de combine pentru realizarea lucrărilor de toamnă. Moldova Agroinbank oferă posibilitatea agricultorilor de a cumpăra […] Articolul Moldova Agroindbank îți oferă credite avantajoase la procurarea tehnicii agricole apare prima dată în AgroTV.
11:10
Domeniul HoReCa este unul dintre cele mai afectate sectoare ale economiei din cauza pandemiei. În acest sens, Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR) a cerut autorităților micșorarea cotei TVA până la 6%. Drept răspuns, Ministerul Finanțelor susține că nu sunt circumstanțe pentru a aplica TVA redus, pentru că nicio […] Articolul Mediul de business, neglijat în totalitate apare prima dată în AgroTV.
11:10
După ploi abundente, în Moldova vin călduri insuportabile. Meteorologii au emis COD GALBEN de caniculă. Avertizarea este valabilă pentru 24-25 iunie. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C. În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu recomandări față de cetățeni. Pompierii îndeamnă […] Articolul Autoritățile au doar recomandări, nu și soluții apare prima dată în AgroTV.
11:00
Uniunea Europeană urmează să permită utilizarea proteinelor obținute din insecte ca nutreț pentru păsări și porci, o decizie ce ar putea da un impuls semnificativ unei industrii care se află într-un stadiu incipient. Statele membre ale blocului comunitar au aprobat această propunere. Parlamentul și Consiliul European examinează acum măsura și ar urma să termine lucrările […] Articolul Cu ce vor fi hrăniți porcii și păsările în UE? apare prima dată în AgroTV.
Acum 24 ore
19:10
Un startup din Toronto, numit Flash Forest, folosește drone pentru a planta copaci, de zece ori mai repede decât oamenii. Astfel, până în 2028, vor fi plantați peste un miliard de arbori.   Dronele sunt adaptate pentru a arunca semințele în sol, ceea ce depășește eforturile tradiționale de plantare a copacilor. Mai mult, această tehnologie […] Articolul POZE/AgriTech: În opt ani, dronele vor planta un miliard de copaci apare prima dată în AgroTV.
19:00
Pe măsură ce ne pregătim pentru un viitor în spațiu, unde se așteaptă ca misiunile cu echipaj să ajungă pe Marte și începem să ne așezăm pe Luna noastră și pe alte planete, apare problema aprovizionării cu alimente în spațiul spațial. Transportul unor cantități mari de alimente la bordul navei spațiale nu este realizabil, iar […] Articolul VIDEO/BioPod-urile, tipărite 3D, vor crește mâncarea oamenilor din spațiu apare prima dată în AgroTV.
Ieri
16:40
Joi, leul moldovenesc se depreciază în raport cu moneda euro și leul românesc. Dolarul american, Hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, pentru 24 iunie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.97 bani pentru un dolar. Moneda euro crește cu 10 bani și va costa 21.47 bani. Hrivna ucraineană o să […] Articolul Cursul valutar 24.06.2021 apare prima dată în AgroTV.
15:40
Pentru joi, 24 iunie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează ploi de scurtă durată cu descărcări electrice în mai multe localități din nordul și centrul țării. La sud, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab, la moderat din nord, cu viteza maximă de 6 m/s. Timpul va fi determinat de influența unei zone de aer […] Articolul Ploi în nordul și centru țării apare prima dată în AgroTV.
13:10
Oamenii legii au reținut un bărbat de 30 de ani din raionul Râbnița, care a furat un stup cu albine. Proprietarul a depus o plângere după ce a observat lipsa acestuia, conform safenews.md. Suspectul a fost condamnat anterior de mai multe ori. Acesta a explicat că păgubitul i-a dat câteva familii de albine pentru reproducere, […] Articolul Poți și să furi de dragul albinelor apare prima dată în AgroTV.
13:10
Precipitațiile din ultima perioadă au avut în mare parte un impact benefic asupra sectorului agricol din UTA Gagăuzia, însă cerealele şi roada de cireșe practic au fost distruse. Potrivit șefului Direcției principale pentru sectorul agroindustrial din autonomie, Andrei Dimitrioglo, cel mai mult au avut de suferit plantațiile de orz, in şi grâu. “Mare parte de […] Articolul Situația nu-i mai bună nici în UTA Găgăuzia apare prima dată în AgroTV.
12:40
Un nou maraton de vaccinare! Acesta va avea loc pe data de 26 iunie la Palatul Republicii. Pentru imunizarea anti-Covid va fi folosit preponderent vaccinul Sputnik-V, dar și AstraZeneca și Sinopharm. „Sâmbătă începând cu ora 07:00 și va continua până la 22:00  în funcție de necesitate și cu prelungire a programului va avea loc acest […] Articolul Ca să scăpăm de pandemie, trebuie să ne vaccinăm apare prima dată în AgroTV.
12:00
Agenția Națională pentru Sănătate Publică avertizează producătorii ce sunt încadrați în lucrările agricole în câmp, în privința administrării corecte a produselor de uz fitosanitar. Utilizarea ineficientă a pesticidelor, mai ales în condițiile schimbărilor climaterice, temperaturilor ridicate ale aerului și ale inundațiilor abundente, prezintă un risc iminent asupra sănătății umane. Pericolul se poate agrava atunci când […] Articolul Despre pericolul pesticidelor apare prima dată în AgroTV.
11:30
Un popor ce-și uită trecutul nu are viitor. Să facem o retrospectivă, anul 1990. Pentru că atunci a fost adoptată Declarația de Suveranitate. Republica Moldova marchează pe 23 iunie cea de-a 31-a aniversare. Conform surselor istorice, Declarația a fost adoptată într-un context amplu și a fost prima victorie importantă a forțelor democratice în lupta de […] Articolul 31 de ani de suveranitate, nimic n-am învățat apare prima dată în AgroTV.
10:40
Pe lângă gustul inconfundabil și aroma cunoscută, căpșunele se numără printre fructele cu un conținut ridicat de vitamine și minerale. Însă pentru a fi recoltate, trebuie să fie bine coapte. Fructele sunt destul de fragile așa că trebuie să fie culese cu grijă. „La moment aici se fac lucrări de recoltare a căpșunului, este o […] Articolul Căpșunele noastre vor ajunge la ruși apare prima dată în AgroTV.
10:40
În jur de 41 de milioane de oameni din toată lumea se află în fața unui risc iminent de foamete, conform agenției Programul Alimentar Global, parte a Organizației Națiunilor Unite, care avertizează, că prețurile în creștere ale alimentelor de bază pun presiuni adiționale la nivel mondial. O altă jumătate de milion de oameni deja se […] Articolul 9% din populația planetei se culcă flămânzi apare prima dată în AgroTV.
10:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un nou COD GALBEN de ploi cu descărcări electrice, valabil pentru astăzi, 23 iunie, în intervalul orelor 13:00-21:00. Astăzi în intervalul menționat se prevede instabilitate atmosferică, descărcări electrice, izolat averse puternice (15-35 l/m2) însoțite de vijelie de până la 15-20 m/s și grindină.   Articolul COD GALBEN de ploi, averse și grindină apare prima dată în AgroTV.
09:50
8000 hectare, în mare parte de porumb, floarea soarelui și orz au fost distruse de ploile puternice, însoțite de vânt și grindină. În total, calamitățile naturale din acest an au afectat 38 de localități în 17 raioane ale țării, unde au mai fost distruse 12 kilometri de drum și smulse peste 800 de metri pătrați […] Articolul Pagube mari de după ploi, ajutor de nicăieri apare prima dată în AgroTV.
22 iunie 2021
19:00
Președintele filipinez Rodrigo Duterte a amenințat că îi va închide pe cei care refuză vaccinurile Covid-19, în timp ce națiunea crește vaccinările pentru a preveni răspândirea variantei delta extrem de contagioase.   „Dacă sunteți o persoană care nu este vaccinată și sunteți un potențial purtător (de virus), pentru a proteja oamenii, trebuie să vă sechestrez […] Articolul Închisoarea pentru persoanele care refuză vaccinul COVID-19 – amenințare de la președintele din Filipine apare prima dată în AgroTV.
18:50
Președintele Turciei a anunțat că primul vaccin local al țării în curs de dezvoltare împotriva COVID-19 va fi numit TURKOVAC.   Prima doză din cea de-a treia fază a vaccinului a fost administrată marți unui voluntar de sex masculin într-o videoconferință de către ministrul sănătății, profesori și președintele Turciei. Ministrul sănătății a declarat că studiile […] Articolul TURKOVAC primul vaccin COVID din Turcia apare prima dată în AgroTV.
18:10
„Eva”, proiectat de François Hurtaud, este o piesă de mobilier aquaponic ce le permite utilizatorilor să aibă întotdeauna legume și verdețuri proaspete. Totodată, invenția poate găzdui plante și flori decorative, dând viață oricărui interior. Funcționând ca un ecosistem artificial, „Eva” transformă rămășițele de pești într-o sursă de nutrienți pentru plante. Utilajul imită o parte din […] Articolul FOTO/Mobilier care crește legume proaspete din rămășițe de pește apare prima dată în AgroTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:20
Pentru miercuri, 23 iunie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează ploi de scurtă durată în mai multe localități din țară. Vântul va sufla slab, la moderat din nord, cu viteza maximă de 6 m/s. Timpul va fi determinat de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. La nord, noaptea, mercurul din termometre va coborî […] Articolul Ploi de scurtă durată apare prima dată în AgroTV.
17:10
Miercuri, leul moldovenesc se depreciază în raport cu dolarul american, moneda euro și leul românesc. Hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, pentru 23 iunie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.97 bani pentru un dolar, cu 5 bani mai mult decât marți. Moneda euro crește cu 5 bani și va […] Articolul Cursul valutar 23.06.2021 apare prima dată în AgroTV.
16:40
De la un vis până la realizarea lui e cale lungă. Nicanor Aghenia a muncit peste hotare 18 ani. Acum 4 ani, a revenit acasă. Cu banii adunați a plantat o livadă de cireșe de soiul Kordia, aduse din Italia. Antreprenorul speră că va avea o recoltă bogată în acest an, dacă ploile nu-i vor […] Articolul Cireșe italienești, crescute în Moldova apare prima dată în AgroTV.
15:00
Anul trecut, numărul nou-născuților a fost de 30.700, cu 1.693 mai puțini față de 2019. Din numărul total, 52,4 la sută au fost băieți, raportul fiind de 110 băieți la 100 fete. Potrivit Biroului Național de Statistică, numărul nou-născuților în mediul urban a fost mai mic față de cel rural. Mai exact, la sate s-au […] Articolul În Moldova nu se mai nasc atât de mulți copii apare prima dată în AgroTV.
13:50
Peste 631 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în Republica Moldova de la începutul campaniei de imunizare. Datele au fost făcute publice, în cadrul unei conferințe de presă, de către funcționarii de la Ministerul Sănătății. DENIS CERNELEA, secretar de stat MSMPS: ”Total vaccinați cu doza 1 sunt 401 379, ceea ce […] Articolul S-a demonstrat: vaccinul nu ne face rău apare prima dată în AgroTV.
13:40
Dacă până acum am avut parte de ploi, se pare că vin călduri insuportabile. Cel puțin marți, 22 iunie curent, în țările vecine, deja a fost emis primul COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică. În Ucraina, maximele termice ar putea atinge +36 de grade Celsius, iar în România – tocmai 39 grade Celsius. ROMÂNIA: Meteorologii români […] Articolul Fenomene extreme în România, Moldova și Ucraina apare prima dată în AgroTV.
12:20
Încă nu cunoaștem cât miere de salcâm vom avea în acest an, însă putem fi siguri de calitatea acesteia. Potrivit președintelui Asociației Naționale a Apicultorilor din Moldova, Ion Maxim, culesul la salcâm este pe sfârșite, chiar dacă ploile au tărăgănat acest proces, scrie agroexpert.md.   ”Nu avem tabloul în întregime, ceea ce ține de cantitate, […] Articolul Vești bune de la albinari apare prima dată în AgroTV.
11:40
Centrul Hidrologic de Stat a emis o nouă avertizare cu privire la mărirea deversării apei din lacul de acumulare Dubăsari, pe râul Nistru, până la 500 metri cub pe secundă. Astfel, în intervalul 22-25 iunie, specialiștii prognozează creșterea nivelului apei până la un metru pe sectorul cuprins între orașul Grigoriopol și satul Talmaza. Apa se […] Articolul Avertizare hidrologică! apare prima dată în AgroTV.
11:30
În urma ploilor torențiale înregistrate din ultimele zile au fost înregistrate mai multe prejudicii în zeci de localități din țară. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în satul Șurii Noi, raionul Drochia, pe lângă faptul că au fost afectate 64 de hectare de grâu, au mai fost deteriorate și acoperișurile mai multor case, precum […] Articolul Au fost estimate pierderile, ce urmează? apare prima dată în AgroTV.
11:30
Acum câțiva ani, Elena Iaconi din Colibași, raionul Cahul, a creat un atelier de croitorie. Afacerea ei e unica în zonă și este solicitată atât de oamenii din localitate, cât și de cei din satele învecinate, relatează ziuadeazi.md. Datorită suportului Grupului de Acțiune Locală „Lunca Prutului de Jos”, din banii oferiți din fonduri europene, Elena […] Articolul Moldovenii plecați ajută antreprenoriatul de acasă apare prima dată în AgroTV.
10:50
AGRO TV Moldova vă informează zilnic despre prețurile la produsele alimentare de la Piața Centrală din Chișinău! Vedeți mai jos cum au evaluat costurile AZI, 22 iunie în comparație cu zilele trecute. Articolul Cât costă AZI produsele alimentare la piață? apare prima dată în AgroTV.
10:40
Varianta Delta a coronavirusului, cea descoperită în India, este cea mai rapidă şi puternică de până acum. Este mai contagioasă și poate ajunge mai ușor la cei vulnerabili, care nu sunt vaccinați, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Michael Ryan, director executiv OMS: “OMS a transmis în urmă cu câteva zile că varianta Delta devine dominantă […] Articolul Cât de periculoasă este tulpina „indiană” a coronavirusului? apare prima dată în AgroTV.
10:20
Numărul cetățenilor moldoveni care dețin cetățenia română a crescut semnificativ în ultimii ani și a depășit 642 de mii de persoane dintr-o populație de circa 2,9 milioane de locuitori. Asta înseamnă că unul din patru moldoveni au și cetățenia română, scrie diez.md. Conform statisticilor, cel mai mare val de acordare a actelor românești s-a produs […] Articolul Unu din patru moldoveni are cetățenie română apare prima dată în AgroTV.
09:20
Temperaturile ridicate pot afecta nu numai starea de sănătate a oamenilor, dar şi a animalelor. În acest sens, este nevoie ca fermierii să le asigure un adăpost corespunzător, apă, hrană suficientă şi calitativă, să verifice permanent echipamentul de întreținere. Potrivit specialiștilor, o vacă trebuie să bea 40–50 de litri de apă zilnic, un cal – […] Articolul Aveți grijă de animale pe timp de vară apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.