Parliamentary elections: a controversy over the number of polling stations and the (lack of) compromise

Moldova.org, 10 iunie 2021 22:40

By June 10, one day before the deadline for registration as candidates in the electoral race, a total of 17 contestants registered. The campaign for the July 11 parliamentary elections is in full swing, as is the struggle with more or less legal methods of the candidates to win. 2 days ago, the Central Electoral […] The post Parliamentary elections: a controversy over the number of polling stations and the (lack of) compromise appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 2 ore
17:00
Nici Facebook nu mai e ce-a fost. Și asta nu numai pentru că ne-am dat cu toții seama că Zuck ne exploatează și pentru că două postări din trei sunt reclame. Vorbesc mai degrabă despre Facebook-ul moldovenesc. De câțiva ani s-a spart țeava pe Odnoklassniki și rude, părinți, verișori și foști colegi de clasă s-au […] The post Mama mea e troll pe Facebook appeared first on Moldova.org.
Acum 4 ore
16:00
Deși numărul zilnic de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova este de câteva zeci (în creștere), specialiștii în medicină ne atenționează că nu trebuie să ne relaxăm. În ultima lună, în întreaga lume au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului, descoperită pentru prima dată în India. […] The post Tulpina Delta, deși neconfirmată în Moldova, este deja prezentă în România și Ucraina appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
19:00
Interviu cu Igor Rusnac, client Microinvest, fondatorul unei afaceri în domeniul transporturilor internaționale de mărfuri – R.I.M Forward. Pe iarnă sau vară, pandemie sau perioade obișnuite, șoferii de camioane sunt cei care asigură transportarea internațională a mărfurilor în întreaga lume, parcurgând drumuri lungi și tot felul de situații la volanul tirului, până a ajunge în […] The post Igor Rusnac, antreprenor: „Ca să pui bazele unei afaceri de succes în transporturi internaționale trebuie să începi ca simplu șofer de camion” appeared first on Moldova.org.
Ieri
17:10
Calitatea apei potabile din majoritatea fântânilor și izvoarelor din întreaga țară nu corespunde normelor sanitare, arată expertizele de laborator realizate aproape în fiecare an. Cu toate acestea, apa de izvor continuă să fie considerată curată și „gustoasă”. Același lucru se întâmplă și în capitală, unde oamenii vin la izvoare cu butelii pentru a colecta apă […] The post La Tamara, după apă. Răcoritoare, nu și potabilă appeared first on Moldova.org.
10:50
Autoritățile din Rusia au primit temă pentru acasă din partea Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO). Este vorba de prezentarea unui plan concret pentru executarea hotărârilor Curții în cauzele cu privire la violarea dreptului la educație în regiunea transnistreană. O decizie în acest sens a fost luată, recent, de Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei, […] The post Transnistria. „Dosarul școlilor cu predare în limba română” – Rusia este somată din nou appeared first on Moldova.org.
22 iunie 2021
19:40
E firesc să avem nevoie de timp pentru a ne obișnui cu un sistem financiar diferit de cel din Moldova, să-i înțelegem subtilitățile. Mă gândesc la rudele mele plecate, care au crescut și s-au format în Uniunea Sovietică, apoi au trecut de la comunism la capitalism și prin mai multe reforme financiare, în care s-a […] The post Cum s-a schimbat relația cu banii pentru moldovenii din diasporă appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:00
Fiecare dintre noi s-a pomenit măcar o dată în viață în situația în care constată că are lucruri de care nu se mai folosește. Și parcă ai vrea să le arunci, dar parcă ți-ar părea rău, pentru că, în primul rând, poluezi mediul și, în al doilea rând, poate cineva le mai poate folosi. Atunci […] The post Free Cycle Chișinău: Ce să facem cu lucrurile de care nu mai avem nevoie appeared first on Moldova.org.
15:10
Studiezi sau activezi în domeniul IT și îți dorești să folosești abilitățile tale pentru a face schimbări benefice întregii societăți? Atunci participă la HealthTech Hackathon! Vino în perioada 25-27 iunie 2021 și contribuie la digitalizarea medicinei din țara noastră! Alături de medici și biologi, vei afla necesitățile domeniului în perioada pandemică și vei dezvolta soluții […] The post Soluții IT pentru sănătate la HealthTech Hackathon: Află principalele provocări din medicină appeared first on Moldova.org.
14:10
METRO este un partener de încredere pentru industria HoReCa și susține dezvoltarea culturii gastronomice, contribuind la îmbunătățirea ei prin diverse proiecte sau programe dedicate. Iată de ce, lansează mai multe evenimente pentru sector, alături de partenerii săi: Comitetul Sectorial pentru Formare Profesională în Comerț, Hoteluri și Restaurante (CSFPCHR), Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și […] The post METRO lansează un nou proiect pentru dezvoltarea culturii gastronomice în Moldova appeared first on Moldova.org.
20 iunie 2021
17:00
În această săptămână, campania electorală a avut două evoluții. În primul rând, CEC a scos cele 3 secții de vot aflate pe teritoriul necontrolat de Republica Moldova din stânga Nistrului. În al doilea rând, Curtea de Apel a dat câștig de cauză la cinci partide, prin care obligă CEC să deschidă minim 191 de secții de vot în diaspora.   Luni, 14 iunie   Partidele […] The post Pe banii noștri: Secțiile de vot – mai puține în Transnistria, mai multe în diasporă  appeared first on Moldova.org.
19 iunie 2021
16:00
Sectorul turistic din Praga este plin de speranță în timp ce se pregătește să se redeschidă după pandemie. Dar, pe măsură ce capitala cehă revine la afaceri, autoritățile locale se întreabă dacă poate fi evitat „turismul de gloată”, cu care țara s-a luptat înainte de lockdown. Pandemia de coronavirus a pus într-o perspectivă unică turismul […] The post Evitarea „turismului de gloată” după pandemie: Exemplul Pragăi appeared first on Moldova.org.
14:30
Deși bărbații merg mult mai rar la medic decât femeile, aceștia sunt și ei predispuși la multe afecțiuni ale organelor sexuale și nu doar. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, ei se adresează la medic doar atunci când bolile sunt în stadiu avansat. Pentru majoritatea, sănătatea sexuală a bărbaților este un subiect tabu, […] The post SexEd pentru adulți. Bărbații tot pot face cancer mamar (și alte afecțiuni de care pot suferi doar ei) appeared first on Moldova.org.
18 iunie 2021
12:50
Aveam 16 ani când prietenii mei din Chișinău m-au dus pentru prima oară la un concert la Teatrul Verde. Pe atunci, parcul Valea Morilor nu era renovat încă, dar țin minte cât de surprinsă am rămas să găsesc un teatru de vară imens, ascuns în mijlocul pădurii și purtând în pereții înalți și scaunele verzi […] The post Teatrul Verde vrea „să scoată cultura din podval”. Dar entuziasmul nu e suficient pentru asta appeared first on Moldova.org.
17 iunie 2021
18:20
La 19 septembrie vor avea loc alegeri pentru Adunarea Populară, organul legislativ al Găgăuziei. Inițial, acestea urmau să aibă loc pe 16 mai, dar au fost amânate din cauza stării de urgență legate de pandemie. Mandatul actualei legislaturi s-a  încheiat pe 20 ianuarie. Dar ce reprezintă Adunarea Populară și ce fel de legi adoptă? Cine […] The post Adunarea Populară a Găgăuziei – cum pot fi aleși deputații locali și când vor fi noile alegeri appeared first on Moldova.org.
17:50
Revenirea Statelor Unite în rândurile țărilor care promovează rezolvarea problemelor climatice a adus un impuls nou acestui demers. Biden a venit cu noi angajamente, dorind în paralel să facă și un contrast cu predecesorul său, Donald Trump, care era cunoscut ca un președinte sceptic în privința încălzirii globale, părăsind în 2017 Acordul de la Paris […] The post Cine sunt campionii mondiali la promisiunile ce țin de combaterea schimbărilor climatice appeared first on Moldova.org.
11:50
Fiind într-un pas cu digitalizarea, compania IuteCredit simplifică procesele de creditare și achiziționare de bunuri pentru toți consumatorii.  Aplicația mobilă MyIute, primul serviciu de acest fel, a fost lansată la sfârșitul anului 2020, iar astăzi deja înregistrează 43 000 utilizatori. Cu MyIute îți poți accesa și gestiona tot creditul de la distanță. Compania IuteCredit continuă […] The post Nu mai cumpăra jumătăți de produse! Cu Shop with Iute le cumperi acum și plătești mai târziu appeared first on Moldova.org.
16 iunie 2021
18:50
În Republica Moldova sunt înregistrate 53 de partide politice. Cea mai „veche” formațiune politică este Partidul Democrat din Moldova (25 decembrie 1998), iar cea mai nouă – Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” (16 aprilie 2021). Deși scepticii susțin că este un număr destul de mare pentru o țară cu o populație de nici […] The post Cum să-ți înregistrezi un partid politic. Explicăm în 7 pași appeared first on Moldova.org.
17:40
Orașul Chișinău poate deveni smart, așa cum a promis actualul primar al capitalei, dacă se implementează „Strategia pentru Transport și Mobilitate Inteligentă”. Documentul, prezentat astăzi de un grup de experți cehi, contractați de autoritățile locale prin intermediul unui grant al PNUD, prevede o serie de propuneri menite să facă mai ușoară viața orășenilor. Documentul este […] The post Poate deveni Chișinăul mai „smart”? Ce soluții propun experții cehi appeared first on Moldova.org.
16:50
Energia eoliană este o sursă de energie regenerabilă generată din puterea vântului. La sfârșitul anului 2006, generatoarele eoliene din mai multe țări din Europa, SUA și China produceau puțin peste 1% din necesarul mondial de energie electrică. În Moldova, însă, abia în anul 2021 reușim să asigurăm 1% din energia consumată în țară. „Suntem cu […] The post Energia eoliană în Moldova. Potențial aruncat în vânt appeared first on Moldova.org.
13:20
Volga, cel mai mare râu din Europa, a adunat multe povești și amintiri despre cei care au trăit pe malurile sale, despre cei care s-au hrănit cu peștele din acest râu și despre iernile geroase pe care le-au suportat. La fel cum un râu se agită în timpul unui viscol, după care se potolește puțin […] The post O carte pe săptămână: Copiii de pe Volga appeared first on Moldova.org.
10:00
Omul merge după soare! Toată lumea merge la YardSale@MoldovaFilm! Pentru ce? Ca să facă cunoștință cu noi designeri și meșteri. Să cumpere ce nu poate fi găsit nicăieri altundeva în Chișinău.  Discuri de vinil și obiecte de interior, păpuși artizanale, haine, bijuterii și chiar lenjerie!  Jocuri de masă?  Genți-eco? Flori? Argint?  Toate astea vor fi […] The post YardSale la MoldovaFilm / Omul merge după soare appeared first on Moldova.org.
15 iunie 2021
20:40
Când am sunat-o pe Alina, luase o pauză de la învățat. Mi-a arătat cărțile, în daneză toate, din care studiază pentru un proiect. E studentă pentru a doua oară și urmează să devină asistentă medicală. Cei doi copii ai ei sunt la grădiniță, iar Alina are liber de la muncă pentru că e în sesiune.  […] The post Cum a ajuns o femeie din Moldova să candideze la alegerile locale din Danemarca appeared first on Moldova.org.
18:40
Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost declarat nevinovat în dosarul privind frauda bancară, pentru care a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Platon susține că este oarecum simbolic faptul că nevinovăția sa a fost demonstrată în instanță pe 14 iunie, la exact doi ani de când Vladimir Plahotniuc a părăsit țara. Asta chiar […] The post Pentru ce a fost condamnat și cum a fost achitat Veaceslav Platon. Explicăm appeared first on Moldova.org.
16:50
În cartea sa, „Tenis cu Moldovenii”, umoristul Tony Hawks, care a provocat naționala Moldovei la meciuri de tenis (potrivit cărții, cel puțin), descria despre primele lucruri pe care le-a văzut în Moldova de la geamul hotelului în care se afla. Acesta descria că în fața sa se deschidea un bulevard cu o clădire masivă în […] The post Hotelul Național – cum proiectul de reconstrucție ar putea cauza demisii în primărie appeared first on Moldova.org.
16:10
Pe nisipul murdar și plin de chiștoace, pe care oricum stăteau întinse păturele și oameni în costume de baie, a crescut o iarbă deasă până la genunchi. Plaja centrală a lacului Ghidighici a ajuns un câmp sălbatic, din care poți să scapi cu cel puțin câteva pișcături de gâze, cu puf și cornuți pe haine.  Au rămas în picioare câteva scaune și cabine de schimb. […] The post Balaurii din „marea” Ghidighici appeared first on Moldova.org.
11:30
Anul acesta se împlinesc 40 de ani de când medicii au aflat despre o nouă boală – sindromul imunodeficienței umane dobândite (SIDA). La 5 iunie 1981, medicul american Michael Gottlieb de la UCLA Medical Center (SUA) a descris un caz de infecție micotică depistată anterior exclusiv la pacienții cu sistem imun alterat. Iar la 1 […] The post 40 de ani de la depistarea HIV/SIDA. 12 lucruri pe care trebuie să le știi despre această maladie appeared first on Moldova.org.
14 iunie 2021
18:10
La o singură donare de sânge, care te costă mai puțin de o oră, poți salva mai multe vieți. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 118 milioane de donații de sânge sunt făcute anual la nivel global, însă acestea nu sunt suficiente. Cât și cum donăm  La 14 iunie, anual, marcăm Ziua Mondială a Donatorului […] The post De ce este important să donezi sânge și care sunt beneficiile pentru un donator activ appeared first on Moldova.org.
17:20
De când se află în funcție, Vladimir Putin urmează să se întâlnească cu cel de-al patrulea președinte american. Președintele american, Joe Biden, aflat la prima vizită în afara țării, unde a participat până acum la summit-ul G7 și la summit-ul NATO, ar urma să pună în discuție cu Putin o serie de probleme care s-au […] The post La ce ne putem aștepta de la prima întâlnire a lui Biden cu Putin appeared first on Moldova.org.
15:10
Devenită deja o tradiție în cadrul băncii, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge este marcată prin fapte bune salvatoare de vieți. Angajații MAIB se mobilizează pentru a dona sânge și derivatele sale pacienților pentru care fiecare mililitru este o speranță de recuperare. În acest an, 43 de colegi au ales să fie donatori, iar datorită […] The post MAIB salvează vieți: 43 de angajați au donat 22 de litri de sânge și plasmă appeared first on Moldova.org.
13 iunie 2021
16:30
În centrul capitalei, după o poartă forjată de culoare neagră, treci printr-o grădină plină cu flori. Ajungi la atelierul unde arta prinde contur, caii verzi sunt pe pereți, iar nuca rămâne sădită în tencuială. Este locul unde a luat naștere Cocoșul Roșu. În căsuța cu un nivel, unde de pereții odăilor se sprijină picturi mari […] The post Arta mutată pe online. Povestea unor minți creative appeared first on Moldova.org.
14:20
Vom avea 23 de partide în cursa electorală. În această săptămână au apărut două sondaje care arată cât de diferite pot fi rezultatele, dacă le privești din perspectiva finanțatorilor – fie partide politice, fie societatea civilă. Am mai aflat și că Vlad Filat îi plătea salariu lui Bogdan Țîrdea. Luni, 7 iunie Pentru că suntem […] The post Pe banii noștri: Am tras linie, am numărat și mai îndurăm o lună appeared first on Moldova.org.
12 iunie 2021
17:40
La alegerile anticipate din 11 iulie vor fi 24 de candidați. Prezentăm în continuare fiecare candidat, pe scurt. 1. Partidul „Acasă Construim Europa” Partid condus de fostul polițist, Gheorghe Cavcaliuc. Partidul a fost lansat în anul 2020 printr-o ceremonie „interesantă”, care a constat dintr-o tânără care iese dintr-un coșciuc în fața unei case bătrânești risipite. […] The post Câte un alineat despre toți candidații la alegerile parlamentare din 11 iulie appeared first on Moldova.org.
13:40
Anual, la nivel global, se înregistrează peste 14 milioane de cazuri noi de cancer, iar 8,8 milioane de persoane diagnosticate cu cancer decedează. Cea mai răspândită formă de cancer este cancerul mamar. Peste 1000 de femei din țara noastră sunt diagnosticate, anual, cu cancer la sân. 90% dintre cazurile de cancer la sân diagnosticate în […] The post SexEd pentru adulți. Cum să-ți autoexaminezi sânii și să previi maladiile appeared first on Moldova.org.
11 iunie 2021
17:30
Pentru prima dată în mai mult de un secol, pe harta Pământului se face o schimbare majoră. National Geographic, organizație științifică și educațională non-profit, ale cărei standarde de cartografiere sunt utilizate în numeroase atlase, a anunțat că recunoaște oficial corpul de apă ce înconjoară Antarctica ca fiind al cincilea ocean – Oceanul Sudic. Totul se face pentru a-l salva de efectele încălzirii climatice.  Geografii au dezbătut dacă apele din […] The post Pe hartă va apărea al cincilea ocean, care deja trebuie salvat de încălzirea climatică appeared first on Moldova.org.
16:41
Peste 203.300 de cetățeni europeni au semnat inițiativa „Dreptul la vindecare”, cerând Comisiei Europene să se asigure că brevetele și proprietatea intelectuală nu împiedică accesul egal la vaccinuri. Dar au fost auzite aceste voci?   Deși societatea civilă s-a mobilizat pentru egalitatea accesului la vaccinuri atât la nivel european, cât și la nivel mondial, printr-o scrisoare către Organizația Mondială a […] The post Cetățenii europeni solicită acces egal la vaccinuri, iar UE nu prea vrea să-i audă appeared first on Moldova.org.
15:30
Coperta cărții mi-a sărit în față în reprizele mele de căscat gura pe Instagram, iar în următoarele minute, din click în click, am ajuns să-i cunosc povestea. Dar nu suficient cât să-mi potolesc curiozitatea. Cine e Elena? Ce a făcut-o să se apuce de scris? O fi fiind de vină imigrarea? Cum a fost colaborarea […] The post Povestea ursulețului de pluș pierdut în Chișinău, devenit carte pentru copii în Canada appeared first on Moldova.org.
13:30
Omul merge după soare! El e luminos! Călduros! El e cel mai bun! Când ieșim la soare? Pe 20 iunie! Unde ieșim la soare? Moldova Film! De ce ieșim? Pentru că tot ce-i mai fain vara asta se întâmplă la YardSale! Pe 20 iunie! YARDSALE! MoldovaFilm! Ne dăm întâlnire la umbra copacilor de la MoldovaFilm, […] The post YardSale la MoldovaFilm – Omul merge după soare appeared first on Moldova.org.
12:40
În data de 23 mai 2021, în incinta Teatrului Național Vasile Alecsandri Bălți, a fost organizat evenimentul regional de încheiere a inițiativei „Tinerii Anticafenelei pentru un mediu sustenabil prin servicii publice de calitate”. Evenimentul a fost organizat de către echipa Centrului de Instruire și Dezvoltare Personală „Anima”. La activitate au participat peste 200 persoane – […] The post Soluții pentru pentru un mediu sustenabil. Tinerii din nordul țării provoacă instituțiile de stat să devină mai ecologice appeared first on Moldova.org.
10 iunie 2021
17:10
Moartea artistului Iurie Sadovnic a pornit un val de discuții publice întârziate, dar foarte necesare, despre sănătatea mintală. Depresia severă este cauza cea mai frecventă a sinuciderii, iar Iurie Sadovnic urma un tratament pentru aceasta boală, spune colegul și prietenul său, Viorel Burlacu. „Eu știu că era în depresie și depresia a durat mult.” Dar […] The post Nu numai flori și lauri. Ce putem face pentru artiști? appeared first on Moldova.org.
15:50
„Dă-i omului un pește și el va mânca o zi. Învață-l să pescuiască și el va avea ce mânca toată viața”. Această mantra este pe larg folosită în politica de dezvoltare internațională. Însă, de această dată, ea reflectă controversa de bază din jurul discuției despre posibila derogare de la TRIPS (Acord privind aspectele drepturilor de […] The post De ce companiile farmaceutice ar trebui să transfere tehnologie de producție a vaccinului în țările slab dezvoltate appeared first on Moldova.org.
15:10
NFT este o tehnologie care a luat avânt în ultima vreme, devenind o sursă de venit pentru artiști din întreaga lume, dar și o nouă obsesie pentru colecționari înrăiți. Prin NFT au fost vândute opere de artă digitală, piese muzicale, capodopere ale marilor pictori și meme-uri virale. Dar ce reprezintă totuși NFT? Ce înseamnă NFT […] The post NFT – noua obsesie a colecționarilor de artă și de tot. Ce reprezintă această tehnologie? Explicăm appeared first on Moldova.org.
12:00
Unii agricultori din Republica Moldova au decis să cheme lumea în grădina lor ca să mănânce câte fructe le dorește inima. Iar dacă cineva ar vrea să-și ia și acasă, pot cumpăra fructele la un preț special. Astfel, agricultorii se asigură că roada pentru care au muncit de câteva luni bune nu va rămâne pe deal.  Experiența din ultimii ani ne arată că unii agricultori pur și simplu nu reușesc să […] The post „Mănâncă cât vrei”. Producătorii de căpșuni și cireșe invită oamenii pe câmpuri ca să-și vândă roada  appeared first on Moldova.org.
9 iunie 2021
18:10
Pe 8 iunie, Igor Dodon a declarat că „Republica Moldova ar putea produce vaccinul Sputnik V” și că va duce tratative cu Federația Rusă ca acest lucru să se întâmple. În această declarație, el menționează partea cea mai importantă – „dacă vom trece cu succes peste aceste alegeri”, care vine în context electoral, Igor Dodon […] The post Vom putea produce vaccinul rusesc? Teoria și practica afirmației lui Dodon appeared first on Moldova.org.
17:50
De mai multe decenii, în toată lumea sunt promovate campanii de renunțare la fumat. Aproape în fiecare an apar studii care arată impactul negativ al tutunului asupra organismului, dar și statistici îngrijorătoare privind numărul deceselor cauzate de fumat. Cu toate acestea, potrivit statisticilor, la nivel mondial există 1,3 miliarde de consumatori de tutun.  În Republica […] The post Cum te poți lăsa de fumat appeared first on Moldova.org.
13:30
Ai fost cândva la un psihoterapeut? Te-ai așezat ușor stânjenit pe canapeaua rigidă, apoi te-ai relaxat și, fără să vrei, ai început să povestești despre tine, despre trăirile tale și fricile pe care poate nici nu bănuiai că le ai? „Lui Ernest îi plăcea la nebunie să fie psihoterapeut. Zi de zi, pacienții îl invitau […] The post O carte pe săptămână: Minciuni pe canapea appeared first on Moldova.org.
8 iunie 2021
19:00
Am crescut petrecându-mi vacanțele de vară la bunici. Partea mea preferată era să mă joc cu verișoara mea și cu alți câțiva copii din mahala. Ne enervam când ne striga bunica la masă, mâncam pe fugă și ne întorceam în drum, la joacă. Exista un singur motiv pentru care ne bucuram să ne cheme bunica […] The post Copil de emigrant: de la jocul „de-a lucrul peste hotare”, la emigrare appeared first on Moldova.org.
18:00
Pe lângă multe alte probleme ce țin de organizarea secțiilor de vot peste hotare, disputa actuală cu privire la numărul secțiilor își are originea inclusiv din cauza bugetului. Adversarii măririi numărului de secții din diaspora (și din stânga Nistrului) tot timpul au invocat că „nu este garantată finanțarea”, existând mai multe schimburi de replici între […] The post Votul diasporei și compromisul CEC sau drumul de la 190 – la 162 – la 139 – la 146 de secții de vot appeared first on Moldova.org.
15:40
483 de persoane din 18 state ale lumii au fost executate în anul 2020, arată un raport al Amnesty International, care menționează că acesta cel mai mic număr de execuții din ultimii zece ani. Potrivit raportului, anul trecut nu au fost înregistrate execuții în Republica Belarus – singura țară din Europa care practică pedeapsa cu […] The post Pedeapsa capitală în lume și în Belarus. De ce Lukașenka nu vrea să abolească condamnarea la moarte appeared first on Moldova.org.
13:50
Profesia lor este un risc permanent, atât pentru sănătatea lor fizică, cât și mintală. Un risc asumat în folosul societății. Oamenii legii merg zilnic la serviciu pentru ca noi să ne simțim în siguranță, indiferent de condițiile meteo, problemele de familie sau pandemie.  Am vorbit cu polițiștii din Chișinău pentru a afla cum le-a afectat […] The post Polițist în pandemie – între risc și vocație appeared first on Moldova.org.
13:40
A venit vacanţa de vară și vrem să o petrecem cât mai interactiv și util! Tocmai de aceea, Tekwill Academy Kids lansează taberele de vară pentru copii și adolescenți. Robotică, electronică, design grafic, programare interactivă, științe, matematică sau chiar jurnalism! Toate acestea sunt disponibile în cadrul programului de vară al TAK. Taberele de vară sunt […] The post Petrece o vară „tehnologică” la taberele Tekwill Academy Kids! appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.