Președintele CEC, despre riscurile deschiderii secțiilor de votare la Bender și Corjova: Părerea mea este că nu sunt necesare

Deschide.md, 10 iunie 2021 22:20

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, susține că cele trei secții de votare destinate alegătorilor din regiunea transnistreană, deschise la Corjova și mun.Bender „nu sunt necesare”. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 5 minute
19:20
La Otaci s-a iscat un conflict între două grupuri etnice. Un grup de cam o sută de vorbitori de limbă rusă s-au luat la ceartă cu aproximativ 150 de cetățeni de origine romă.
Acum 15 minute
19:10
De Ziua Universală a Iei, sărbătorită anual pe 24 iunie, echipele mai multor misiuni diplomatice au decis să poarte ii și cămăși tradiționale.
Acum o oră
18:40
Avocatul Poporului solicită CEC revizuirea în regim de urgență a listei secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021 prin majorarea numărului secțiilor de votare potrivit evaluărilor prezentate de MAEIE și listei inițiale a CEC din 4 iunie 2021.
Acum 2 ore
18:20
Un masacru petrecut în nordul statului Burkina Faso, soldat cu 130 de morți, a fost comis în mare parte de copii cu vârste între 12 și 14 ani, informează Reuters, care citează ONU și autoritățile locale.
18:00
PSRM anunță că își exprimă indignarea în legătură cu „invențiile calomnioase” care se conțin într-un articol din publicația germană ”Bild”, fiind distribuite de „un șir de surse mass-media care o susțin pe Maia Sanda și partidul PAS, aflat sub controlul acesteia”. Potrivit unui comunicat al Partidului Socialiștilor, formațiunea condusă de Dodon „respinge categoric aceste acuzații și declară că finanțarea campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon, precum și întreaga activitate a Partidului Sociali...
17:30
Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell a adresat un mesaj miniștrilor de Externe ai Georgiei, David Zalkaliani; al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi; al Ucrainei, Dmytro Kuleba cu ocazia aflării oficialilor la Bruxelles. Acesta a declarat că apropierea de UE va necesita o muncă din partea ambelor părți și. Borrell a salutat coordonarea mai strânsă dintre Georgia, Republica Moldova și Ucraina, precum și solicitarea acestora de cooperare co...
Acum 4 ore
17:10
Intenţia Germaniei şi a Franţei de a relansa dialogul cu Rusia divizează statele UE şi prefigurează discuţii dificile la summitul european început joi la Bruxelles. Propunerea venită din partea liderilor Germaniei şi Franţei a luat prin surprindere oficiali ai UE, iar țări precum Lituania, Letonia, Estonia sau Polonia se opun unei deschideri față de Rusia, cerând un răspuns mai dur din partea UE care să contracareze agresiunea militară, acţiunile de sabotaj şi asasasinatele comise de spionii ruşi pe teritoriul Europei.
17:00
Alte 63 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.
16:40
Există necesitatea de a identifica de urgență soluții pentru a asigura buna desfășurare a scrutinului pentru alegerile parlamentare anticipate, atât în țară, cât și peste hotare. Cu acest mesaj vine Misiunea de Observare Promo-LEX către Comisia Electorală Centrală, Guvernul Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, transmite IPN.
15:50
Cinci concurenți electorali au fost prezentați de zece portaluri media monitorizate de Asociația Presei Independente (API) exclusiv în manieră neutră. Este vorba despre Partidul Politic Noi, Partidul Oamenilor Muncii, Partidul Verde Ecologist, Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa-Надежда” și Partidul Regiunilor. PAS a fost cel mai des prezentat în context negativ. BeCS a fost prezentat preponderent în context neutru, dar și context defavorizat sau favorizant. AUR a fost prezentat în mare parte în context favorizant. Ceilalți concurenți au avut diferite prezentări favorabile sau nefavorabile. Constatările se conțin în raportul nr. 2 de monitorizare a comportamentului editorial al presei online în perioada și campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate 2021 (perioada de monitorizare: 11-20 iunie 2021), transmite IPN.
15:50
Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat, joi, preşedintelui PPE, Donald Tusk, decoraţia Ordinul Naţional "Steaua României" în gradul de Mare Cruce, într-o ceremonie organizată la Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.
15:40
Preşedintele Vladimir Putin susţine o propunere franco-germană care vizează relansarea la nivel european a contactelor directe cu Rusia şi cu şeful statului rus, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează AFP.
15:40
„Gazdele ospitaliere din Moldova sunt gata să primească din nou oaspeți! Fii Oaspetele Nostru din nou!” - Cu acest mesaj antreprenorii din industria turismului lansează noua campanie de promovare turistică, după o perioadă pandemică care a pus pe pauză vizitele, dar nu și munca gospodarilor primitori din Moldova.
Acum 6 ore
15:10
Un deținut de 27 de ani, împreună cu un tânăr de 19 ani, aflat la libertate, sunt suspectați că ar fi pus la cale o schemă de escrocherie. Aceștia, prin intermediul unui site de anunțuri 999.md, își propuneau serviciile (repararea mașinilor, etc.), iar apoi prin înșelăciune și abuz de încredere însușeau automobilele. Prejudiciul se ridică la 1 282 352 lei.
15:10
Elaborarea și adoptarea a unei noi Constituții reprezintă sarcina principală a Partidului Comuniștilor în viitorul Parlament. Potrivit liderului PCRM, Vladimir Voronin, R.Moldova are astăzi nevoie de un impuls puternic pentru dezvoltarea politică în vederea consolidării societății și întăririi statului moldovenesc, iar acest lucru poate fi obținut prin adoptarea a unei noi Legi Supreme. Declarația respectivă este diametral opusă celei făcute acum un an pentru reporterii Deschide.MD, când fostul președinte al Republicii Moldova, comentând intenția lui Igor Dodon de a modifica Constituția, a declarat că aceasta reprezintă, de fapt, „o încercare de a arunca praf în ochi cetățenilor pentru ca ei să nu vorbească de sărăcie sau situația social-economică dezastruoasă din stat”.
14:40
Cât de departe va merge Putin pentru a obține rezultate benefice pentru sine la alegerile din Bundestag?, se întreabă tabloidul german Bild. Acum câteva luni, instituția federală responsabilă apărarea constituției a avertizat că alegerile în Bundestag pot deveni „centrul spionajului și a influenței din partea Rusiei”.  Bild a intrat în posesia unui document al SIS din R. Moldova, în care este analizat minuțios campania Rusiei de influență asupra alegerilor prezidențiale care au avut loc în noiem...
14:40
Peste 20.000 de noi infecţii cu coronavirus şi 568 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Rusia, potrivit cifrelor publicate joi de guvern, cu vârfuri după sfârşitul lunii ianuarie din cauza variantei Delta, relatează France Presse, potrivit agerpres.
14:20
Astăzi se împlinesc 6 luni din ziua în care Maia Sandu a depus jurământul în fața cetățenilor în calitate de președinte al R.Moldova. Astfel, Maia Sandu și-a prezentat raportul activității sale pentru jumătate de an în funcția de șef de stat.
13:50
În timp ce liderii UE ar putea deschide joi calea spre reluarea summiturilor cu Rusia, ministrul ucrainean al afacerilor externe Dmitro Kuleba a denunţat "o divergenţă periculoasă în raport cu politica europeană de sancţiuni" împotriva regimului lui Vladimir Putin, informează AFP.
13:50
O persoană a ajuns la spital, după ce un automobil a fost implicat într-un accident ruitier din cauza unei pene de cauciuc. Incidentul a avut loc astăzi pe traseul R-6, în raionul Sîngerei.
13:30
Republica Moldova a fost ajutată în ultimii ani de către Uniunea Europeană atât financiar, prin fonduri puse la dispoziție, cât și prin asistență tehnică pentru a se putea dezvolta. Până și cei mai eurosceptici cetățeni moldoveni nu pot contesta cifrele și dovezile, nu pot nega realitățile. Atunci când vine vorba de o comparație între ajutorul dat de UE, România sau SUA versus ajutorul primit din Federația Rusă există o balanță total dezechilibrată. Sunt date statistice care dovedesc cu vârf și îndesat că partenerii vestici au pompat masiv în Republica Moldova și au ținut-o pe linia de plutire.
Acum 8 ore
13:20
Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European și la Summitul Euro în format extins. Totodată acesta participă la Summitul Partidului Popular European (PPE). Șeful statului îl va decora pe preşedintele PPE, Donald Tusk, cu Ordinul Naţional "Steaua României".
12:40
Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de deputat, Andrei Spînu, susține că au fost informați despre „tentativa frăției penalilor și a altor oponenți de a tipări pliante false în numele PAS, care să mintă oamenii și să dezinformeze opinia publică”. Potrivit lui, în următoarele două săptămâni vor fi mai multe provocări. În acest sens, Andrei Spînu a îndemnat oamenii să se informeze din surse sigure și să nu cadă în capcanele puse de hoți, transmite IPN.
12:40
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a pronunțat decizia în cauza Baban v. Moldova, Nr. 83718/17. Cauza se referă la aplicarea tratamentului inuman și degradant în detenție și acordarea în consecință, a prejudiciilor morale și materiale în cuantum redus,  fără a ține cont de suferințele morale și fizice cauzate reclamantului și de practica CtEDO de acordare a compensațiilor morale în cazuri similare. Potrivit Deciziei, Curtea a primit declarații de soluționare amiabilă, semnate de părți...
12:20
În perioada 2-5 iulie Federația Tinerilor Români de Pretutindeni (FTRP) va organiza Târgul Universităților din România, care se va desfășura în regim fizic. Evenimentul se află la cea de-a X-a ediție în acest an și va avea loc în următoarele orașe după următorul program:
12:10
Un bărbat de 50 de ani, din Ștefan Vodă, condamnat la 8 ani de închisoare în anul 2019 și anunțat în căutare pe canalele Interpol în anul 2020 de IP Ștefan Vodă, a fost reținut în mun. Chișinău de ofițerii Direcției investigații criminale a Inspectoratului Național de Investigații a IGP.
12:00
Un bărbat de 50 de ani, din Ștefan Vodă, condamnat la 8 ani de închisoare în anul 2019 și anunțat în căutare pe canalele Interpol în anul 2020 de IP Ștefan Vodă, a fost reținut în mun. Chișinău de ofițerii Direcției investigații criminale a Inspectoratului Național de Investigații a IGP.
11:50
Inspectoratul Școlar Județean Iași vine cu informații importante referitoare la admiterea la studii preuniversitare în România a candidaților din Republica Moldova, Ucraina, Albania, Macedonia, Serbia, Ungaria și diaspora pentru anul școlar 2021–2022.
11:40
O traducătoare a Pentagonului a primit, miercuri, o condamnare la 23 de ani de închisoare pentru că a divulgat numele unor informatori ai SUA din Irak unei persoane care avea legături cu Hezbollah, transmite The Times of Israel.
Acum 12 ore
11:10
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a înaintat primele versiuni în cazul incendiului izbucnit într-un bloc de locuit din strada Ciuflea a municipiului Chișinău. În urma cercetării efectuate de Laboratorul Experimental Antiincendiar, specialiștii au identificat trei versiuni.
11:00
Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (format din PCRM și PSRM) a admis cele mai multe încălcări în actualul scrutin parlamentar. Astfel, blocul condus de Vladimir Voronin și Igor Dodon a apelat de cele mai multe ori la resurse administrative în scop de promovare electorală și nu a raportat cel puțin 1,3 milioane de lei cheltuieli. La fel, cei doi politicieni au utilizat de cele mai multe ori forme intolerante de exprimare. Constatările în acest sens au fost făcute de Misiunea de Observare a Promo-LEX.
10:50
Reper identitar, ia este sărbătorită, începând cu anul 2013, în noaptea „cerurilor deschise", de Sânziene - 24 iunie. Ziua Universală a Iei celebrează piesa principală a costumului popular românesc, dar și ideea de feminitate, întrucât termenul „ie" este atribuit exclusiv cămășii populare femeiești.
10:50
Zece persoane, printre care șapte mitropoliţi ai Bisericii Ortodoxe a Greciei au fost răniţi, miercuri seară, la Atena, într-un atac cu vitriol. Atacul a avut loc după audierile unui preot care riscă să fie expulzat din rândul clerului ortodox pentru implicare în traficul de droguri, a anunţat poliţia, notează AFP.
10:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de caniculă, valabil pentru ziua de astăzi 24 iunie și maâine 25 iunie.
10:40
Tinerii basarabeni care studiază în România vor putea circula gratuit cu trenul în zilele de 10-12 iulie, în contextul alegerilor parlamentare anticipate din R. Moldova din 11 iulie. Potrivit tinerilor, gratuitatea transportului feroviar este necesară deoarece doar în 11 centre universitare, din cele 20 de centre universitare din România, va exista cel puțin o secție de vot, iar transportul gratuit va motiva tinerii să iasă la vot.
10:30
Ministerul Sănătății anunță că sâmbătă, 26 iunie, începând cu ora 11:00, cetățenii sunt așteptați la cel mai pitoresc punct de vaccinare împotriva COVID-19. Este vorba de vinăria „Château Purcari”, amplasată în r. Ștefan Vodă, satul Purcari.
10:10
Serviciul de Informații și Securitate de comun cu Procuratura Chișinău, oficiul Ciocana și în cooperare cu Serviciului protecție internă și anticorupție au reținut 6 membri ai unei grupări specializate în trafic de arme.
10:10
Cristiano Ronaldo, căpitanul reprezentativei Portugaliei, a egalat recordul mondial de goluri internaţionale (109), deţinut de iranianul Ali Daei, după dubla pe care a reuşit-o în partida cu Franţa (2-2), disputată miercuri seara la Budapesta, în cadrul Campionatului European de fotbal - EURO 2020.
09:50
Salvatorii din cadrul Direcției situații excepționale Căușeni au intervenit pentru a evacua un șarpe care se afla pe copertina unei frizerii. Cazul a avut loc pe 23 iunie pe o stradă din orașul Căușeni.
09:10
Ultimul Consiliu Afaceri Externe de luni, 21 iunie, a abordat și pregătit pentru Consiliul European din 24-25 iunie documentele care să elaboreze strategia Uniunii Europene față de Federația Rusă. După propunerea și susținerea la Lisabona, luna trecută, a dezbaterii despre conflictele înghețate, la propunerea României, susținută de alte state europene, de această dată, țara noastră a pus pe masa Uniunii Europene propunerea ca, în final de săptămână, UE să-și asume un format de cooperare în domen...
08:50
Germania și Franța au propus, miercuri, un summit comun al liderilor Uniunii Europene cu președintele rus, Vladimir Putin, într-o încercare de a îmbunătăți relațiile glaciale ale blocului european cu Rusia, relatează Reuters. Dacă se va materializa, o astfel de întâlnire ar fi prima din 2014, de când Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea.
08:50
Organizația Mondială a Sănătății a semnalat posibile contaminări și insuficiente controale de sterilizare în timpul timpul unei inspecții la o fabrică din Rusia unde se produce vaccinul Sputnik V, scrie The Moscow Times. Într-un raport preliminar ulterior controlului, OMS enumeră șase puncte de îngrijorare privind procesul de producție. Fabrica din Rusia a făcut la rândul ei precizări, în care vorbește despre doar patru probleme, care "au fost ulterior remediate în întregime". Moscova încearcă să obțină autorizarea vaccinului Sputnik V atât din partea OMS, cât și a Agenției Europene a Medicamentului.
08:30
Creatorul de sisteme software antivirus John McAfee a fost găsit mort în închisoare, în Spania, la câteva ore după ce o instanţă judiciară tocmai aprobase extrădarea sa în Statele Unite. McAfee era acuzat de evaziune fiscală.
08:20
Justiția, sănătatea, educația și crearea locurilor de muncă sunt prioritățile candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Pe lângă obiectivele trasate, pretendenții la fotoliul de parlamentar spun că au și regrete. Reprezentantul Mișcării Profesionistilor „Speranța-Надежда” spune că regretă gestul nesăbuit de a-l stropi cu lapte pe un fost ministru, reprezentantul Platformei DA spune că regretă dezbinarea partidelor de dreapta înaintea scrutinului, iar reprezentantul PDM s-a arătat dezamăgit de unele acțiuni ale formațiunii sale din perioada când Vlad Plahotniuc era lider al partidului, notează IPN.
08:20
Decizia Comisiei Electorale Centrale de a deschide 150 de secții de vot pentru diaspora la alegerile din iulie, după ce instanțele judecătorești au obligat CEC-ul să deschisă nu mai puțin de 190 de secții de vot, este criticată dur de unii comentatori politici, notează IPN.
Acum 24 ore
00:00
Lista candidaților AUR pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021 este plină cu persoane certate cu legea. Este vorba de cazuri de trafic cu ființe umane, furturi în proporții deosebit de mari, dar și alte infracțiuni. Un document oficial care dovedește acest lucru a fost prezentat astăzi, 23 iunie 2021, de către liderul Blocului electoral „Renato Usatîi” într-un briefing de presă.
23 iunie 2021
22:40
Ministrul educației din Polonia a declarat, miercuri, că marșul pentru sprijinirea drepturilor egale pentru minoritățile sexuale și comunitatea LGBT este o „insultă la moralitatea publică” și a pus sub semnul întrebării normalitatea participanților, relatează Reuters, citată de Digi24. Mii de oameni au ieșit, sâmbăta trecută, în stradă prin centrul Varșoviei pentru a cere încheierea discriminării față de minoritățile sexuale în mijlocul a ceea ce activiștii numesc o „atmosferă din ce în ce mai o...
22:10
Serviciul Vamal beneficiază, în continuare, de asistența tehnică și metodologică din partea Republicii Federale Germania. Asistența acordată, de această dată, constă în donarea, prin intermediul Ambasadei Germaniei la Chișinău și Administrației Vamale a Germaniei, a unui mijloc de transport specializat pentru echipele canine ale Serviciului Vamal.
22:10
Un corespondent BBC se afla miercuri la bordul distrugătorului britanic HMS Defender, în timpul incidentului din Marea Neagră. Jonathan Beale, jurnalist specializat în probleme de apărare, a spus că vasul de război a fost survolat de mai mult de 20 de avioane rusești și încadrat în mers de două nave rusești de coastă, care s-au apropiat mult, încercând să-l oblige să-și schimbe direcția. El a mai relatat că marinarii britanici au intrat în alertă, încărcând armamentul de la bord, în vreme ce de...
21:50
Clorul din apa bazinelor poate avea impact nefast asupra sănătății. În context, specialiștii ANSP atenționează populația asupra măsurilor de prevenire a intoxicațiilor cu vapori de clor din apa bazinelor de înot pe care le frecventăm, mai cu seamă în perioada estivală.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.