Semnificațiile expresiei „profund îngrijorat” de ceea ce se întâmplă în Belarus

Moldova.org, 3 iunie 2021 16:40

„Uniunea Europeană este iarăși  «profund îngrijorată»”? Ha! Aceasta a fost reacția bielorușilor care au aflat despre aterizarea forțată a avionului Ryanair și arestarea jurnalistului Raman Pratasevici și a iubitei sale Sofia Sapega. Internetul din Belarus a explodat cu serie de meme-uri satirice, ridiculizând declarațiile instituțiilor europene de „profundă îngrijorare”, subliniind faptul că astfel de declarații […] The post Semnificațiile expresiei „profund îngrijorat” de ceea ce se întâmplă în Belarus appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 2 ore
18:40
Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost declarat nevinovat în dosarul privind frauda bancară, pentru care a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Platon susține că este oarecum simbolic faptul că nevinovăția sa a fost demonstrată în instanță pe 14 iunie, la exact doi ani de când Vladimir Plahotniuc a părăsit țara. Asta chiar […] The post Pentru ce a fost condamnat și cum a fost achitat Veaceslav Platon. Explicăm appeared first on Moldova.org.
Acum 4 ore
16:50
În cartea sa, „Tenis cu Moldovenii”, umoristul Tony Hawks, care a provocat naționala Moldovei la meciuri de tenis (potrivit cărții, cel puțin), descria despre primele lucruri pe care le-a văzut în Moldova de la geamul hotelului în care se afla. Acesta descria că în fața sa se deschidea un bulevard cu o clădire masivă în […] The post Hotelul Național – cum proiectul de reconstrucție ar putea cauza demisii în primărie appeared first on Moldova.org.
16:10
Pe nisipul murdar și plin de chiștoace, pe care oricum stăteau întinse păturele și oameni în costume de baie, a crescut o iarbă deasă până la genunchi. Plaja centrală a lacului Ghidighici a ajuns un câmp sălbatic, din care poți să scapi cu cel puțin câteva pișcături de gâze, cu puf și cornuți pe haine.  Au rămas în picioare câteva scaune și cabine de schimb. […] The post Balaurii din „marea” Ghidighici appeared first on Moldova.org.
Acum 12 ore
11:30
Anul acesta se împlinesc 40 de ani de când medicii au aflat despre o nouă boală – sindromul imunodeficienței umane dobândite (SIDA). La 5 iunie 1981, medicul american Michael Gottlieb de la UCLA Medical Center (SUA) a descris un caz de infecție micotică depistată anterior exclusiv la pacienții cu sistem imun alterat. Iar la 1 […] The post 40 de ani de la depistarea HIV/SIDA. 12 lucruri pe care trebuie să le știi despre această maladie appeared first on Moldova.org.
Ieri
18:10
La o singură donare de sânge, care te costă mai puțin de o oră, poți salva mai multe vieți. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 118 milioane de donații de sânge sunt făcute anual la nivel global, însă acestea nu sunt suficiente. Cât și cum donăm  La 14 iunie, anual, marcăm Ziua Mondială a Donatorului […] The post De ce este important să donezi sânge și care sunt beneficiile pentru un donator activ appeared first on Moldova.org.
17:20
De când se află în funcție, Vladimir Putin urmează să se întâlnească cu cel de-al patrulea președinte american. Președintele american, Joe Biden, aflat la prima vizită în afara țării, unde a participat până acum la summit-ul G7 și la summit-ul NATO, ar urma să pună în discuție cu Putin o serie de probleme care s-au […] The post La ce ne putem aștepta de la prima întâlnire a lui Biden cu Putin appeared first on Moldova.org.
15:10
Devenită deja o tradiție în cadrul băncii, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge este marcată prin fapte bune salvatoare de vieți. Angajații MAIB se mobilizează pentru a dona sânge și derivatele sale pacienților pentru care fiecare mililitru este o speranță de recuperare. În acest an, 43 de colegi au ales să fie donatori, iar datorită […] The post MAIB salvează vieți: 43 de angajați au donat 22 de litri de sânge și plasmă appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:30
În centrul capitalei, după o poartă forjată de culoare neagră, treci printr-o grădină plină cu flori. Ajungi la atelierul unde arta prinde contur, caii verzi sunt pe pereți, iar nuca rămâne sădită în tencuială. Este locul unde a luat naștere Cocoșul Roșu. În căsuța cu un nivel, unde de pereții odăilor se sprijină picturi mari […] The post Arta mutată pe online. Povestea unor minți creative appeared first on Moldova.org.
14:20
Vom avea 23 de partide în cursa electorală. În această săptămână au apărut două sondaje care arată cât de diferite pot fi rezultatele, dacă le privești din perspectiva finanțatorilor – fie partide politice, fie societatea civilă. Am mai aflat și că Vlad Filat îi plătea salariu lui Bogdan Țîrdea. Luni, 7 iunie Pentru că suntem […] The post Pe banii noștri: Am tras linie, am numărat și mai îndurăm o lună appeared first on Moldova.org.
12 iunie 2021
17:40
La alegerile anticipate din 11 iulie vor fi 24 de candidați. Prezentăm în continuare fiecare candidat, pe scurt. 1. Partidul „Acasă Construim Europa” Partid condus de fostul polițist, Gheorghe Cavcaliuc. Partidul a fost lansat în anul 2020 printr-o ceremonie „interesantă”, care a constat dintr-o tânără care iese dintr-un coșciuc în fața unei case bătrânești risipite. […] The post Câte un alineat despre toți candidații la alegerile parlamentare din 11 iulie appeared first on Moldova.org.
13:40
Anual, la nivel global, se înregistrează peste 14 milioane de cazuri noi de cancer, iar 8,8 milioane de persoane diagnosticate cu cancer decedează. Cea mai răspândită formă de cancer este cancerul mamar. Peste 1000 de femei din țara noastră sunt diagnosticate, anual, cu cancer la sân. 90% dintre cazurile de cancer la sân diagnosticate în […] The post SexEd pentru adulți. Cum să-ți autoexaminezi sânii și să previi maladiile appeared first on Moldova.org.
11 iunie 2021
17:30
Pentru prima dată în mai mult de un secol, pe harta Pământului se face o schimbare majoră. National Geographic, organizație științifică și educațională non-profit, ale cărei standarde de cartografiere sunt utilizate în numeroase atlase, a anunțat că recunoaște oficial corpul de apă ce înconjoară Antarctica ca fiind al cincilea ocean – Oceanul Sudic. Totul se face pentru a-l salva de efectele încălzirii climatice.  Geografii au dezbătut dacă apele din […] The post Pe hartă va apărea al cincilea ocean, care deja trebuie salvat de încălzirea climatică appeared first on Moldova.org.
16:41
Peste 203.300 de cetățeni europeni au semnat inițiativa „Dreptul la vindecare”, cerând Comisiei Europene să se asigure că brevetele și proprietatea intelectuală nu împiedică accesul egal la vaccinuri. Dar au fost auzite aceste voci?   Deși societatea civilă s-a mobilizat pentru egalitatea accesului la vaccinuri atât la nivel european, cât și la nivel mondial, printr-o scrisoare către Organizația Mondială a […] The post Cetățenii europeni solicită acces egal la vaccinuri, iar UE nu prea vrea să-i audă appeared first on Moldova.org.
15:30
Coperta cărții mi-a sărit în față în reprizele mele de căscat gura pe Instagram, iar în următoarele minute, din click în click, am ajuns să-i cunosc povestea. Dar nu suficient cât să-mi potolesc curiozitatea. Cine e Elena? Ce a făcut-o să se apuce de scris? O fi fiind de vină imigrarea? Cum a fost colaborarea […] The post Povestea ursulețului de pluș pierdut în Chișinău, devenit carte pentru copii în Canada appeared first on Moldova.org.
13:30
Omul merge după soare! El e luminos! Călduros! El e cel mai bun! Când ieșim la soare? Pe 20 iunie! Unde ieșim la soare? Moldova Film! De ce ieșim? Pentru că tot ce-i mai fain vara asta se întâmplă la YardSale! Pe 20 iunie! YARDSALE! MoldovaFilm! Ne dăm întâlnire la umbra copacilor de la MoldovaFilm, […] The post YardSale la MoldovaFilm – Omul merge după soare appeared first on Moldova.org.
12:40
În data de 23 mai 2021, în incinta Teatrului Național Vasile Alecsandri Bălți, a fost organizat evenimentul regional de încheiere a inițiativei „Tinerii Anticafenelei pentru un mediu sustenabil prin servicii publice de calitate”. Evenimentul a fost organizat de către echipa Centrului de Instruire și Dezvoltare Personală „Anima”. La activitate au participat peste 200 persoane – […] The post Soluții pentru pentru un mediu sustenabil. Tinerii din nordul țării provoacă instituțiile de stat să devină mai ecologice appeared first on Moldova.org.
10 iunie 2021
17:10
Moartea artistului Iurie Sadovnic a pornit un val de discuții publice întârziate, dar foarte necesare, despre sănătatea mintală. Depresia severă este cauza cea mai frecventă a sinuciderii, iar Iurie Sadovnic urma un tratament pentru aceasta boală, spune colegul și prietenul său, Viorel Burlacu. „Eu știu că era în depresie și depresia a durat mult.” Dar […] The post Nu numai flori și lauri. Ce putem face pentru artiști? appeared first on Moldova.org.
15:50
„Dă-i omului un pește și el va mânca o zi. Învață-l să pescuiască și el va avea ce mânca toată viața”. Această mantra este pe larg folosită în politica de dezvoltare internațională. Însă, de această dată, ea reflectă controversa de bază din jurul discuției despre posibila derogare de la TRIPS (Acord privind aspectele drepturilor de […] The post De ce companiile farmaceutice ar trebui să transfere tehnologie de producție a vaccinului în țările slab dezvoltate appeared first on Moldova.org.
15:10
NFT este o tehnologie care a luat avânt în ultima vreme, devenind o sursă de venit pentru artiști din întreaga lume, dar și o nouă obsesie pentru colecționari înrăiți. Prin NFT au fost vândute opere de artă digitală, piese muzicale, capodopere ale marilor pictori și meme-uri virale. Dar ce reprezintă totuși NFT? Ce înseamnă NFT […] The post NFT – noua obsesie a colecționarilor de artă și de tot. Ce reprezintă această tehnologie? Explicăm appeared first on Moldova.org.
12:00
Unii agricultori din Republica Moldova au decis să cheme lumea în grădina lor ca să mănânce câte fructe le dorește inima. Iar dacă cineva ar vrea să-și ia și acasă, pot cumpăra fructele la un preț special. Astfel, agricultorii se asigură că roada pentru care au muncit de câteva luni bune nu va rămâne pe deal.  Experiența din ultimii ani ne arată că unii agricultori pur și simplu nu reușesc să […] The post „Mănâncă cât vrei”. Producătorii de căpșuni și cireșe invită oamenii pe câmpuri ca să-și vândă roada  appeared first on Moldova.org.
9 iunie 2021
18:10
Pe 8 iunie, Igor Dodon a declarat că „Republica Moldova ar putea produce vaccinul Sputnik V” și că va duce tratative cu Federația Rusă ca acest lucru să se întâmple. În această declarație, el menționează partea cea mai importantă – „dacă vom trece cu succes peste aceste alegeri”, care vine în context electoral, Igor Dodon […] The post Vom putea produce vaccinul rusesc? Teoria și practica afirmației lui Dodon appeared first on Moldova.org.
17:50
De mai multe decenii, în toată lumea sunt promovate campanii de renunțare la fumat. Aproape în fiecare an apar studii care arată impactul negativ al tutunului asupra organismului, dar și statistici îngrijorătoare privind numărul deceselor cauzate de fumat. Cu toate acestea, potrivit statisticilor, la nivel mondial există 1,3 miliarde de consumatori de tutun.  În Republica […] The post Cum te poți lăsa de fumat appeared first on Moldova.org.
13:30
Ai fost cândva la un psihoterapeut? Te-ai așezat ușor stânjenit pe canapeaua rigidă, apoi te-ai relaxat și, fără să vrei, ai început să povestești despre tine, despre trăirile tale și fricile pe care poate nici nu bănuiai că le ai? „Lui Ernest îi plăcea la nebunie să fie psihoterapeut. Zi de zi, pacienții îl invitau […] The post O carte pe săptămână: Minciuni pe canapea appeared first on Moldova.org.
8 iunie 2021
19:00
Am crescut petrecându-mi vacanțele de vară la bunici. Partea mea preferată era să mă joc cu verișoara mea și cu alți câțiva copii din mahala. Ne enervam când ne striga bunica la masă, mâncam pe fugă și ne întorceam în drum, la joacă. Exista un singur motiv pentru care ne bucuram să ne cheme bunica […] The post Copil de emigrant: de la jocul „de-a lucrul peste hotare”, la emigrare appeared first on Moldova.org.
18:00
Pe lângă multe alte probleme ce țin de organizarea secțiilor de vot peste hotare, disputa actuală cu privire la numărul secțiilor își are originea inclusiv din cauza bugetului. Adversarii măririi numărului de secții din diaspora (și din stânga Nistrului) tot timpul au invocat că „nu este garantată finanțarea”, existând mai multe schimburi de replici între […] The post Votul diasporei și compromisul CEC sau drumul de la 190 – la 162 – la 139 – la 146 de secții de vot appeared first on Moldova.org.
15:40
483 de persoane din 18 state ale lumii au fost executate în anul 2020, arată un raport al Amnesty International, care menționează că acesta cel mai mic număr de execuții din ultimii zece ani. Potrivit raportului, anul trecut nu au fost înregistrate execuții în Republica Belarus – singura țară din Europa care practică pedeapsa cu […] The post Pedeapsa capitală în lume și în Belarus. De ce Lukașenka nu vrea să abolească condamnarea la moarte appeared first on Moldova.org.
13:50
Profesia lor este un risc permanent, atât pentru sănătatea lor fizică, cât și mintală. Un risc asumat în folosul societății. Oamenii legii merg zilnic la serviciu pentru ca noi să ne simțim în siguranță, indiferent de condițiile meteo, problemele de familie sau pandemie.  Am vorbit cu polițiștii din Chișinău pentru a afla cum le-a afectat […] The post Polițist în pandemie – între risc și vocație appeared first on Moldova.org.
13:40
A venit vacanţa de vară și vrem să o petrecem cât mai interactiv și util! Tocmai de aceea, Tekwill Academy Kids lansează taberele de vară pentru copii și adolescenți. Robotică, electronică, design grafic, programare interactivă, științe, matematică sau chiar jurnalism! Toate acestea sunt disponibile în cadrul programului de vară al TAK. Taberele de vară sunt […] The post Petrece o vară „tehnologică” la taberele Tekwill Academy Kids! appeared first on Moldova.org.
7 iunie 2021
21:20
Alexandru Coica activează în domeniul dezvoltării internaționale. Odată cu începerea pandemiei, a reintrat în zona sa de confort, coordonând proiectele sale de acasă, în timp ce savurează Chișinăul natal. În timp ce mulți dintre conaționalii noștri continuă să se teamă de cipurile lui Bill Gates injectate prin vaccin, Elon Musk, fără pic de jenă, declară […] The post Neuralink și noua eră a comunicării. Vom putea transmite direct gânduri și senzații appeared first on Moldova.org.
17:50
Pentru prima dată urmează să fie deschise două secții de votare în orașul Tighina, în prezent controlat de așa-zisele autorități de la Tiraspol. Experții pe dimensiunea transnistreană sunt îngrijorați de decizia CEC și recomandă autorităților să anuleze hotărârea în privința acestor secții.  Comisia Electorală Centrală a deschis pentru alegerile parlamentare anticipate 44 de secții de votare […] The post Două secții de votare deschise în Tighina, pe teritoriul necontrolat de Chișinău. „Circumstanțe pentru fraudarea scrutinului” appeared first on Moldova.org.
14:10
Peste 3 milioane de oameni din întreaga lume sunt salvați în fiecare an datorită vaccinării, anunță Organizația Mondială a Sănătății. Iar în timpul pandemiei COVID-19 acest număr, probabil, s-a dublat. Însă, de această dată vom vorbi despre vaccinurile obligatorii în Republica Moldova și nu numai.  9 vaccinuri obligatorii Deși subiectul imunizării întotdeauna ne-a împărțit în […] The post Care sunt vaccinurile administrate copiilor în Republica Moldova și de ce sunt importante appeared first on Moldova.org.
13:50
Cel de-al doilea râu ca mărime din Republica Moldova a fost de-a lungul timpului cunoscut ca un râu cu foarte multe viituri. Potrivit unor documente vechi, râul Prut era cunoscut în antichitate sub numele Pyretus, iar sciții îl numeau Porata, adică apă furtunoasă, de unde se subînțelege că traiul pe malurile acestuia nu era atât […] The post Cele 60 de tone de aur care au îmblânzit apele Prutului. Povestea barajului de la Costești-Stânca appeared first on Moldova.org.
6 iunie 2021
14:40
În această săptămână, sediul PSRM a fost vandalizat cu o pungă cu rahat. Totodată, Maia Sandu a fost huiduită la Edineț de un grup de tineri socialiști. Luni, 31 mai Un membru PAS din Consiliul municipal Chișinău, candidat pe listele electorale pentru anticipate, îi acuză pe socialiști că ar urmări să fraudeze alegerile din 11 […] The post Pe banii noștri: Campania continuă cu huiduieli către președintă și rahat la sediul PSRM appeared first on Moldova.org.
10:20
Ți-ai făcut prima doză de vaccin împotriva coronavirusului undeva peste hotare atunci când Republica Moldova nu avea suficiente doze nici măcar pentru toți lucrătorii medicali. Dar acum te gândești dacă are sens să pleci iarăși peste hotare pentru rapel, în țară fiind suficiente vaccinuri deja.   În ultima perioadă, în spațiul public au apărut mesaje precum că poți să-ți administrezi al doilea vaccin acasă. Însă lucrurile nu sunt atât de simple.     Consiliera […] The post „Vaccinează-te acolo unde ai început”. Cum poți rămâne fără certificat de vaccin dacă îți faci rapelul în R. Moldova appeared first on Moldova.org.
5 iunie 2021
14:00
Fie că nu vă simțiți pregătiți să aveți un copil sau vreți să vă protejați de bolile și infecțiile cu transmitere sexuală, trebuie să fiți informați despre ce reprezintă metodele de contracepție și cum funcționează acestea. Există zeci de metode de contracepție, nu mai este necesar să recurgi la metodele „tradiționale” precum calcularea zilelor fertile […] The post SexEd pentru adulți. Ce metode de contracepție există și ce ar trebui să știi despre ele appeared first on Moldova.org.
4 iunie 2021
17:30
S-ar putea să nu fie o surpriză informația că Rusia și Cipru sunt cei mai mari investitori străini din Belarus, dar știați că Austria este pe locul trei? În 2020, companiile austriece au făcut o investiție străină directă de 383 milioane de euro în Belarus, potrivit Băncii Naționale Austriece. Relațiile dintre Viena și Minsk sunt […] The post Afacerile sunt afaceri! Sau de ce Austria continuă să susțină Belarusul appeared first on Moldova.org.
15:30
Complexul Hidroenergetic Nistrean (CHN) a afectat calitatea apei, dar și flora și fauna râului Nistru de pe teritoriul Republicii Moldova. Datele și concluziile unui studiu privind impactul social și de mediu al complexului asupra râului urmează să fie finalizat și prezentat în cadrul ședinței Comisiei Nistrene care va avea loc în septembrie la Chișinău. Studiul […] The post Cum Complexul Hidroenergetic Nistrean a influențat râul Nistru appeared first on Moldova.org.
3 iunie 2021
16:40
„Uniunea Europeană este iarăși  «profund îngrijorată»”? Ha! Aceasta a fost reacția bielorușilor care au aflat despre aterizarea forțată a avionului Ryanair și arestarea jurnalistului Raman Pratasevici și a iubitei sale Sofia Sapega. Internetul din Belarus a explodat cu serie de meme-uri satirice, ridiculizând declarațiile instituțiilor europene de „profundă îngrijorare”, subliniind faptul că astfel de declarații […] The post Semnificațiile expresiei „profund îngrijorat” de ceea ce se întâmplă în Belarus appeared first on Moldova.org.
2 iunie 2021
20:40
Fotbalul este considerat cel mai popular sport din lume, fiind jucat de zeci de milioane de oameni din diferite colțuri ale lumii. Este îndrăgit atât de adulți, cât și de copii. Fiecare campionat de fotbal se transformă într-o sărbătoare internațională care atrage miliarde de telespectatori în fața ecranelor. În același timp, în curțile din întreaga […] The post Cât costă pentru un copil să învețe a juca fotbal appeared first on Moldova.org.
17:40
Ai  o idee cum tehnologia poate ajuta medicina? Cunoști necesitățile domeniului medical și vrei să te implici în dezvoltarea sectorului? Înscrie-te invidual sau împreună cu echipa la cel mai mare HealthTech Hackathon și participă la îmbunătățirea serviciilor medicale din țară. Între 25 și 27 iunie, alături de viitori doctori, studenți, biologi, antreprenori, startupuri și entuziaști […] The post Ai o idee inovativă? Înscrie-te la HealthTech Hackathon și susține digitalizarea medicinei appeared first on Moldova.org.
16:50
Cineva este în căutarea unui pat mare, moale și confortabil, pentru a se odihni după o zi încărcată, iar Flori, eroina romanului semnat de Doina Ruști, vrea să descopere paturile vechi, care să-i șoptească istorii picante și să-i dezvăluie destine.  „La școală lumea se pregătea de bac și de facultate, iar Flori umbla după paturi. […] The post O carte pe săptămână: Paturi oculte appeared first on Moldova.org.
16:40
Întrebarea pe care și-o pune la început de vară fiecare părinte care lucrează cu normă întreagă este: „Ce fac cu copilul meu în vacanță?”. Iar pandemia a adus multe impedimente și acum ar putea fi mai greu de găsit activități pentru cei mici, dar și pentru adolescenți.  În continuare, am pregătit o listă de activități, cercuri și tabere interesante pentru ca cei […] The post Cu ce activități poți ocupa copilul în vacanța de vară appeared first on Moldova.org.
13:30
Vremea ploioasă și temperaturile joase din această primăvară trezește nedumerirea multora dintre noi. Suntem obișnuiți să ne topim de căldură și să avem ploi scurte și calde începând cu a doua jumătate a primăverii. Iar acum deja e vară. Experții meteorologi, însă, nu par surprinși de vremea de afară și spun că există și o […] The post Și dacă ploaia s-ar opri?… Când se va încălzi în Moldova appeared first on Moldova.org.
1 iunie 2021
20:40
Atunci când ne alegem partenerii, o facem în funcție de cum am învățat să iubim și să fim iubiți, adică în funcție de familiile în care am crescut. Tocmai acești factori esențiali sunt cei pe care de multe ori nu avem ocazia să-i explorăm, să-i înțelegem, să-i schimbăm, întrucât asta presupune de multe ori să […] The post Relațiile la distanță – noua ordine amoroasă? appeared first on Moldova.org.
19:00
O parcare cu mai multe etaje și dotată cu ascensor va fi construită în centrul orașului de o firmă privată. Aceasta va fi amplasată pe teritoriul Universității Tehnice și va avea o capacitate de 40 de locuri, dar vor fi amenajate și parcări la sol pentru studenții și personalul universității. Totuși, detaliile în privința parcării […] The post Parcarea de la UTM. Cât de „smart” este construcția de sub geamurile clădirii appeared first on Moldova.org.
14:50
Autoritățile din România au anunțat că fac demersuri pentru ca programul de vaccinare anti-HPV să fie extins pentru fetele de peste 14 ani și pentru băieți. Pentru a populariza vaccinarea, autoritățile au decis să meargă pe promovarea exemplelor. Acum câteva zile, ministra Sănătății Ioana Mihăilă a anunțat că și-a vaccinat fetița împotriva HPV și că […] The post România extinde vaccinarea anti-HPV. Care e situația din Republica Moldova appeared first on Moldova.org.
31 mai 2021
18:50
La sfârșitul săptămânii trecute, Mitropolia Moldovei, entitate a Patriarhiei Moscovei pe teritoriul Republicii Moldova, a subliniat poziția sa față de vaccinarea contra COVID-19. Deși de această dată mesajul a fost mult mai permisiv față de cel de acum un an, când se menționa că „există un pericol de microcipare”. Acum Mitropolia spune cu jumătate de […] The post Biserica și COVID-ul. Ce spun liderii religioși despre vaccinare appeared first on Moldova.org.
16:40
Sâmbătă seara, mai mulți tineri din Chișinău au uitat de pandemie, restricții și s-au îmbulzit la concertul lui Alisher Morgenshtern. Deși restricțiile pandemiei încă nu au fost anulate, cei prezenți s-au îmbulzit și nu au păstrat distanța socială. Majoritatea nici nu purta măști de protecție, cântând și dansând în ritmul impus de rapperul rus. Poliția […] The post Cum să (nu) organizezi un concert în pandemie. Cazul Morgenshtern appeared first on Moldova.org.
30 mai 2021
12:10
Proiectul de unire a unioniștilor a eșuat din nou, demonstrând încă o dată că este cel mai imbatabil argument pentru unirea Republicii Moldova cu România. Dacă aceasta totuși va fi realizată vreodată, este posibil ca politicienii unioniști să dispară. Este posibil, nu sigur, deoarece aceștia pot milita pentru separare chiar din ziua următoare, pentru că […] The post Pe banii noștri: La mulți ani, Vladimir Nikalaevici? appeared first on Moldova.org.
29 mai 2021
15:20
Persoanele asexuale pot experimenta relații romantice, însă nu simt necesitatea actului sexual. Am discutat cu terapeuta pentru probleme sexuale Tatiana Grecu despre ce înseamnă asexualitatea și despre cuplurile unde unul din parteneri este asexual.   Ce înseamnă asexualitatea Asexualitatea reprezintă lipsa dorinței sexuale. Mulți oameni cred că asexualitatea este același lucru ca celibatul sau abstinența. Însă abstinența este decizia de a nu face sex și […] The post SexEd. Asexualitatea – ce înseamnă să nu ai dorințe sexuale appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.