Noi reguli de intrare și tranzitare a teritoriului Republicii Bulgaria

SafeNews, 5 mai 2021 02:30

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria informează că au fost stabilite următoarele reguli de intrare și tranzitare a teritoriului Republicii Bulgaria pentru perioda 1.05.2021 – 31.05.2021. Se permite intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria la prezentarea unuia dintre urmatoarele documente: a) Document care atestă finalizarea schemei de vaccinare contra COVID-19. Prin schema de vaccinare se are […] Articolul Noi reguli de intrare și tranzitare a teritoriului Republicii Bulgaria apare prima dată în SafeNews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de SafeNews

Acum 4 ore
19:30
De azi, circulația trenurilor prin nodului feroviar Bălți va fi sistată pentru o perioadă nedeterminată, începând cu ora 8.30. Totul din cauza protestului angajaților întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”, care nu și-au ridicat salariile deja de patru luni, dar și a existenței unor probleme de ordin tehnic, inclusiv ieșirea din funcțiune a traverselor. […] Articolul Circulația trenurilor prin punctul feroviar Bălți, sistată. Aproape 200 de angajați intră în grevă apare prima dată în SafeNews.
19:00
Președintele PCRM, Vladimir Voronin, și secretarul Comitetului Central al formațiunii, Oleg Reidman, vor continua consultările cu PSRM privind formarea unui bloc electoral pentru participarea la scrutinul din 11 iulie. Decizia a fost adoptată astăzi în cadrul ședinței CC al PCRM, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md. Totodată, Reidman urmează să pregătească toate actele necesare în […] Articolul Decizie de ultima oră // PCRM se îndreaptă spre un bloc electoral cu PSRM apare prima dată în SafeNews.
Acum 6 ore
18:00
Doi dintre deținuții evadați din Penitenciar au fost reținuți în preajma localității Buciușca din raionul Rezina. Informația a fost confirmată de reprezentanții IGP. Potrivit sursei, la moment sunt întreprinse măsuri pentru localizarea și reținerea și celui de-al treilea. Amintim că în noaptea de marți, 4 mai, trei adolescenți, unul în vârstă de 18 ani și […] Articolul ULTIMA ORĂ! Doi dintre cei trei minori evadați din pușcărie au fost reținuți apare prima dată în SafeNews.
18:00
Încă 333 cazuri de infectare cu virusul COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, numărul total ajungând la 252.153. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri  sunt de import: 1-Rusia, 1-Ucraina, 1-Franța, 1-Italia Numărul total de teste efectuate – 4.474, […] Articolul OFICIAL: Încă 333 persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19. Bilanțul a ajuns la 252.153 apare prima dată în SafeNews.
18:00
Alte 20 persoane au murit în ultimele 24 de ore, după ce au pierdut lupta cu noul coronavirus.Victimele aveau vârstele cuprinse între 54 şi 83 de ani. Bilanțul total al deceselor în ţara noastră a ajuns la 5912. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 1.561  pacienți confirmați cu infecția COVID-19. Deces 5893: […] Articolul Încă 20 persoane și-au pierdut viața cu noul coronavirus. Bilanțul urcă la 5912 de morți apare prima dată în SafeNews.
Acum 8 ore
14:30
Comisia Naţională de Examene a aprobat lista centrelor de bacalaureat, sesiunea 2021. Astfel, examenele vor avea loc în 93 de Centre de bacalaureat, dintre care 31 vor fi în mun. Chişinău.   Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe de lucru prezidată de ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării Lilia Pogolşa, la care au fost discutate […] Articolul Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a aprobat lista centrelor de bacalaureat, sesiunea 2021 apare prima dată în SafeNews.
Acum 12 ore
14:00
Oficiul Băncii Europene de Investiții din Republica Moldova are un nou șef. Este vorba despre Alberto Carlei, a cărui investire a avut loc la începutul anului curent. Alberto Carlei este un profesionist cu peste 16 ani de experiență în managementul bancar și al relațiilor dintre clienții corporativi și instituțiile financiare. După experiența din sectorul privat, […] Articolul Oficiul Băncii Europene de Investiții din R. Moldova are un nou șef apare prima dată în SafeNews.
13:50
Liderul Partidului Democraţia Acasă, Vasile Costiuc, susţine că fostul deputat român Cristian Rizea i-ar fi dat 2 milioane de euro lui Igor Dodon, pe când acesta era încă şef de stat, ca Dodon să-l ajute să nu fie extrădat în România, acolo unde a fost condamnat definitiv la aproape cinci ani de închisoare şi unde […] Articolul ULTIMA ORĂ! Vasile Costiuc: Cristian Rizea i-a oferit 2 milioane de euro lui Igor Dodon ca să scape de extrădarea în România apare prima dată în SafeNews.
13:40
Membrul Consiliului de Administrare al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Victor Captari a fost revocat din funcție. O inițiativă legislativă în acest sens a fost înaintată de către Parlamentul Republicii Moldova, la inițiativa Zinaidei Greceanîi. Actele ce confirmă acest fapt au intrat în posesia redacției SafeNews.md. Hotărarea a fost adoptată la 30 aprilie curent și […] Articolul ULTIMA ORĂ! DOC // Victor Captari – revocat din funcția de membru al CNPF apare prima dată în SafeNews.
13:20
Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, consideră că este un nonsens adresare socialiştilor către preşedintele Maia Sandu, despre posibila sa implicare în răpirea judecătorului Nicolai Ceaus. Despre acest lucru, deputatul a scriss pe reţelele de socializare, recunoscând că „se simte jenat, ca şi cum socialiştii sunt obsedaţi de Sandu”. „Acum o acuză că a răpit un judecător […] Articolul Litvinenco: Fanteziile PSRM că Sandu a organizat răpirea lui Ceaus, absurde apare prima dată în SafeNews.
13:00
Toate instituţiile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne sunt implicate în ancheta răpirii la Chişinău a cetăţeanului ucrainean Nicolai Ceaus şi sunt întreprinse măsuri pentru găsirea acestuia şi arestarea infractorilor. Ministrul interimar al afacerilor interne Pavel Voicu a comunicat despre acest lucru, marţi, în cadrul unei întâlniri cu premierul interimar, Aureliu Ciocoi. În urma măsurilor de […] Articolul Voicu, despre presupușii răpitori ai lui Ceaus: Au fost identificați apare prima dată în SafeNews.
12:30
Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins, calificând drept neîntemeiată plângerea înaintată de Veaceslav Platon împotriva ordonanței emise de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, la 6 aprilie 2021, prin care Casa Modei și fosta clădire ASITO au fost transmise în posesia omului de afaceri Veaceslav Platon. Declarația a fost făcută de Sergiu Istrate, avocatul omului de […] Articolul Veaceslav Platon rămâne fără „Casa Modei” și fostul sediu ASITO. Imobilele – transmise în posesia lui Vladimir Russu apare prima dată în SafeNews.
12:30
Procuratura Generală a luat act de declarațiile făcute în cadrul unei emisiuni televizate de către fostul deputat român Cristian Rizea, potrivit căruia, fostul deputat Ion Butmalai, dar și oamenii de afaceri Iurie Luncașu și Saro Salemi ar fi fost asasinați, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Având în vedere faptul că dosarele penale […] Articolul ULTIMA ORĂ! Procuratura Generală ANUNȚĂ că a dispus citarea lui Rizea pentru audieri în cazul deceselor lui Butmalai, Luncașu și Salemi apare prima dată în SafeNews.
12:20
Pentru verificarea respectării de către persoanele care practică activitate de întreprinzător a prevederilor legale, pe parcursul anului 2020, 14 organe de control au efectuat 34.451 de acte de control, în scădere cu 31,2% față de anul 2019. Datele oficiale arată că în 2020 s-a înregistrat cel mai mic număr de controale din ultimii 11 ani, […] Articolul Cine sunt cei mai mari controlori de stat ai activității antreprenorilor apare prima dată în SafeNews.
12:10
Vaccinul Pfizer este eficient într-un procent de peste 95 la sută împotriva maladiei COVID-19, însă nivelul eficacităţii sale scade semnificativ atunci când o persoană primeşte doar una dintre cele două doze ale sale, potrivit unei cercetări ştiinţifice din Israel, considerată cel mai mare studiu realizat vreodată în condiţii reale, informează AFP. Publicat în revista medicală […] Articolul Cel mai mare studiu realizat confirmă eficacitatea vaccinului Pfizer apare prima dată în SafeNews.
12:10
Bodyguarzii președintei și alți angajați ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Vaccinurile pentru angajații SPPS fac parte din donațiile oferite R. Moldova de către partenerii externi, transmite SafeNews.md. ”Procesul de imunizare a angajaților SPPS, prima etapă, va dura întreaga săptămână curentă. După ce i-a fost administrată prima doză de vaccin, […] Articolul Bodyguarzii Maiei Sandu și alți angajați SPPS au fost vaccinați împotriva COVID-19 apare prima dată în SafeNews.
12:00
Fostul deputat român, Cristian Rizea, spune că deputatul Pro Moldova, Vlad Cebotari, ar fi omul de încredere al lui Vlad Plahotniuc și ar gestiona schemele din justiția moldovenească. În replică, Cebotari respinge acuzațiile lui Rizea și spune că fostul deputat român l-ar fi rugat să-i intermedieze o întâlnire cu Vlad Plahotniuc, dar el ar fi […] Articolul Rizea: Cebotari gestionează schemele din justiție. Replica deputatului apare prima dată în SafeNews.
12:00
Șase femei au fost ucise în doar cinci săptămâni în Suedia, fenomenul îngrijorător impunând reluarea dezbaterilor despre violența domestică într-o țară de obicei lăudată pentru egalitatea de gen. Femeile ucise erau din regiuni diferite și aveau vârste diferite, scrie BBC, transmite SafeNews.md cu refeire la Digi24.ro. Două dintre crime au avut loc în plină zi: una într-o zonă […] Articolul Val de crime: 6 femei au fost ucise în ultimele săptămâni apare prima dată în SafeNews.
12:00
Patru pescari amatori au fost surprinși în această dimineață, 6 mai, cum scoteau din apele de frontieră două plase pline cu pește. Ilegalitatea a fost consemnată de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Cuconeștii Noi, în jurul orei 05:30. Aflată în misiune de serviciu pe direcția Horodiște – Sărata, patrula a fost alertată de prezența […] Articolul Le-au dat o mână de ajutor, apoi i-au amendat: Bărbați, prinși pescuind ilegal apare prima dată în SafeNews.
11:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va fi vaccinată mâine cu prima doză de ser AstraZeneca. Potrivit Președinției, Sandu va fi imunizată mâine dimineață, 7 mai, la ora 09:00, la sediul Policlinicii de Stat. După dministratea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, președintele va susține o conferință de presă în sediul policlinicii. Articolul ULTIMA ORĂ! Președinția anunță când Maia Sandu va fi vaccinată cu ser AstraZeneca apare prima dată în SafeNews.
11:00
Vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (DA), Igor Munteanu, a spus că formaţiunea pe care o reprezintă este deschisă dialogului cu partidele de dreapta. O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate. ”În ceea ce priveşte dreapta, pe care Platforma Demnitate şi Adevăr o îmbrăţişează doctrinal şi prin acţiune, este, […] Articolul Platforma DA, despre eventuale coaliţii cu PLDM şi PUN: Suntem deschişi apare prima dată în SafeNews.
10:50
În viitorul Parlament, partidele pro-europene vor avea 58 de mandate. De această convingere este vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea, care a declarat, că miza formaţiunii pe care o reprezintă este să obţină în urma alegerilor parlamentare cel puţin 51 de mandate. ”Noi lucrăm pentru a lua 51 minim de mandate şi toate […] Articolul Vladimir Bolea: Partidele pro-europene vor avea 58 de mandate în viitorul Parlament apare prima dată în SafeNews.
10:40
Canada a autorizat utilizarea vaccinului anti-COVID Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, fiind prima țară din lume care a făcut acest lucru pentru această categorie de vârstă, scrie BBC. Ministerul sănătății din Canada a luat decizia pe baza datelor din studiile clinice asupra copiilor din această grupă de vârstă, care […] Articolul Prima țară care a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii de 12 ani apare prima dată în SafeNews.
10:30
Mai multe tarife pentru serviciile Agenţiei Servicii Publice (ASP) au fost majorate, iar altele urmează a fi majorate din 1 iulie, în urma unei Hotărâri luate de Guvernul Chicu, înainte de demisionare. Alarma a fost dată de către deputatul Alexandru Slusari, care solicită actualului guvern explicaţii ce ţin de temeiurile ce au stat la baza […] Articolul DOC // Mai multe servicii ASP s-au scumpit. Slusari cere explicaţii apare prima dată în SafeNews.
10:30
Republica Moldova nu mai are problema insuficienței de vaccin anti-COVID-19, inclusiv datorită donațiilor pe care le-a primit din partea altor țări. O afirmație în acest sens a fost făcută de către președintele Maia Sandu, într-o intervenție live. „Și astăzi a fost anunțată încă o donație de 100.000 de doze de vaccin din partea României. Astăzi […] Articolul Maia Sandu: Nu mai avem problema insuficienței de vaccin în R. Moldova apare prima dată în SafeNews.
10:30
Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început din 5 mai. În perioada 12-14 mai, Comisia Electorală Centrală urmează să stabilească locul și timpul recepționării documentelor necesare pentru înregistrarea candidaților. După, urmează desemnarea pretendenților la funcția de deputat, proces care va avea loc până pe 11 iunie, adică cel târziu cu 30 de zile înainte […] Articolul CEC: A început perioada electorală pentru alegerile din 11 iulie apare prima dată în SafeNews.
10:20
Automobilul cu care au fugit cei 3 minori de la Penitenciarul nr.10, din localitatea Goienii Vechi, a fost găsit. Potrivit informațiilor, autoturismul de model Volkswagen a fost depistat în jurul orei 23:00 pe o stradă din sectorul Nistreana din orașul Orhei. ”Cel mai probabil, suspecții s-au speriat de faptul că poliția se află pe urmele […] Articolul Mașina cu care au evadat deținuții a fost găsită: Au furat alt automobil apare prima dată în SafeNews.
10:00
Un studiu a făcut posibilă identificarea „mamei” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2, responsabil de pandemia COVID-19. Primul caz nu a fost în Wuhan, iar prima variantă a lui SARS-CoV-2 circula deja în octombrie 2019, transmite SafeNews.md. Mai mulţi cercetători ai Universităţii Temple din Philadelphia, conduşi de Sudhir Kumar, au descoperit „strămoşul” virusului SARS-CoV-2, scrie „La Stampa”. […] Articolul Studiu din Philadelphia: Primul caz de COVID-19 nu a fost în Wuhan apare prima dată în SafeNews.
09:50
Prețurile la carburanți vor fi plafonate de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, așa cum a mai fost cândva. Președinta Maia Sandu a promulgat, astăzi, Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere. Într-o postare pe Facebook, șefa statului a scris că, în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate, a recomandat Parlamentului modificarea […] Articolul Prețurile la carburanți vor fi plafonate de către ANRE. Maia Sandu: ”Am recomandat Parlamentului modificarea cadrului legal” apare prima dată în SafeNews.
09:40
Președintele Maia Sandu susține că e responsabilitatea Guvernului să aloce bani și să finanțeze organizarea alegerilor, indiferent dacă e vorba de alegeri anticipate parlamentare, locale sau prezidențiale. Declarația a fost făcută într-un live în care președinta a răspuns la întrebările moldovenilor din Spania și Portugalia și în particular la întrebarea privind eventualele donații pentru organizarea […] Articolul Sandu: E responsabilitatea Guvernului să aloce bani pentru anticipate apare prima dată în SafeNews.
09:40
Cazul celor 10 TIR-uri cu ţigări în valoare de 30 milioane euro, dispărute în Vama Albița la punctul de trecere a frontierei din România şi Republica Moldova, este în prezent investigat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanța, România. Potrivit postului Radio Europa Liberă, anchetatorii verifică, dacă pe lângă […] Articolul TIR-uri cu țigări, dispărute la Albița: Pagubă de 18 milioane de euro apare prima dată în SafeNews.
09:30
Nici fostul deputat Ion Butmalai, găsit mort în 2014, împușcat în inimă, nici Iurie Luncașu, care s-ar fi sinucis în 2019, la două luni după ce Vladimir Plahotniuc a fugit din țară, și nici omul de afaceri Saro Salemi, găsit strangulat în 2013 într-un parc din capitală, nu s-au sinucis. Sunt afirmațuule făcute de fostul […] Articolul Rizea, către Plahotniuc: ”Înainte să mă asasineze, să sune la Washington și să întrebe dacă e bine” apare prima dată în SafeNews.
09:30
Osemintele unui ostaş kazah, decedat în cel de-al Doilea Război Mondial pe teritoriul ţării noastre, au fost transmise, ieri, Ambasadei Republicii Kazahstan la Chişinău. Astfel, după 77 de ani, osemintele ostaşului kazah revin la baştină. Osemintele descoperite în satul Voinescu, raionul Hâncești, în timpul unei expediţii de căutare, aparţineau sergentului Ivan Cerednik, originar din Kazahstan. […] Articolul FOTO // Osemintele unui ostaș, transmise din Moldova în Kazahstan după 70 de ani apare prima dată în SafeNews.
Acum 24 ore
09:20
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 19.321 de traversări, dintre care cele mai multe au fost efectuate de către moldoveni pe sensul de ieșire din țară. Astfel, potrivit informației oferite de către Poliția de Frontieră, în doar 24 de ore 7.793 de cetățeni au revenit […] Articolul Situația la frontieră: 47 de amenzi pentru nerespectarea regulilor COVID apare prima dată în SafeNews.
09:20
Poliţia germană din oraşul Herne, regiunea Ruhr, a confiscat o maşină sport pentru că era prea zgomotoasă. Vehiculul emitea până la 120 decibeli, echivalentul zgomotului produs de tunet. Se pare că şoferul vehiculului, în vârstă de 25 de ani, a modificat toba de eşapament prin îndepărtarea reductoarelor, a precizat poliţia citată de Agerpres, care a […] Articolul Motivul pentru care poliţia a confiscat o mașină. Oamenii au aplaudat apare prima dată în SafeNews.
08:00
La Minsk a fost semnată Declarația comună privind colaborarea dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Belarus. Ceremonia s-a desfășurat la Casa Guvernului din capitala belarusă, în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Legislativului Moldovei Zinaida Greceanîi în Republica Belarus. În Declarație este exprimată determinarea părților pentru dezvoltarea colaborării interparlamentare în corespundere cu interesele […] Articolul Declarație comună a Parlamentului R.Moldova și Adunării Naționale a Republicii Belarus, semnată la Minsk apare prima dată în SafeNews.
07:50
Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Asociația Obștească „Asociația Generală a Învățătorilor din România, filiala Republica Moldova” (AGIRoMd) au încheiat, astăzi, 5 mai, un Acord de colaborare pentru sporirea eficienței, calității și prestigiului sistemului educațional, asigurării continuității dezvoltării competențelor profesionale ale cadrelor didactice și consolidării imaginii favorabile profesionale, instituționale și societale. Universitatea de Stat […] Articolul USM a semnat un acord de colaborare cu Asociația Generală a Învățătorilor din România, filiala R.Moldova apare prima dată în SafeNews.
07:40
Ambasadorul SUA în Moldova, Dereck Hogan, a avut astăzi, o întâlnire cu preşedintele Comisiei Electorale Centrale Dorin Chimil, cu vicepreşedintele Vladimir Şarban şi secretarul Comisiei, Maxim Lebedinschi. Potrivit unui comunicat remis presei, interlocutorii au abordat o gamă largă de subiecte legate de pregătirea pentru procesul electoral în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie a […] Articolul Alegeri anticipate: Ambasadorul SUA s-a întâlnit cu președintele CEC apare prima dată în SafeNews.
07:30
Donald Trump reacționează după ce Consiliul de Supervizare Facebook a decis să fie menținută suspendarea contului folosit de fostul președinte și spune că deciziile rețelelor sociale „reprezintă o rușine absolută”. „Ceea ce au făcut Facebook, Twitter şi Google reprezintă o ruşine absolută. I s-a retras libertatea de exprimare preşedintelui Statelor Unite pentru că nebunii stângii […] Articolul Reacția lui Donald Trump, după decizia Facebook de a menține suspendarea contului: „Este o ruşine absolută” apare prima dată în SafeNews.
07:20
”Răpirea lui Mykola Ceaus reprezintă un atentat direct la securitatea națională a Republicii Moldova”. Despre asta a anunțat Vasile Năstase, președintele Comisiei parlamentare de anchetă în cazul răpirii fostului judecător ucrainean. Potrivit lui, anumite servicii străine au pătruns pe teritoriul țării și au participat lui Ceaus. ”A fost un atentat direct la securitatea națională a […] Articolul Năstase: Răpirea lui Ceaus, un atentat direct la securitatea națională apare prima dată în SafeNews.
07:10
O instanţă judecătorească din provincia Syunik din Armenia a condamnat la închisoare pe viaţă doi mercenari sirieni care au luptat de partea Azerbaidjanului în conflictul din Nagorno-Karabah, din 2020, transmite Armen Press, citată de Monitorul Apărării, potrivit unei declaraţii transmise de Biroul Procurorului General al Armeniei. Muhrab Muhammad al-Shkher şi Yusef Alabet al-Hajji au fost acuzaţi […] Articolul Doi mercenari sirieni, condamnaţi în Armenia la închisoare pe viaţă, după ce au luptat în conflictul din Nagorno-Karabah de partea Aze apare prima dată în SafeNews.
07:00
Consilierul municipal, ex-deputatul Veaceslav Nedelea, părăsește Partidul Democrat. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare. „Până-aici a mers ostașul…Da, am fost circa 11 ani ostaș al PDM, membru al CNP, președinte a Organizației de Sector Buiucani, mun. Chișinău. Am fost un membru fidel, dedicat activităților politice și organizatorice. Am fost deputat, actualmente sunt […] Articolul Consilierul Veaceslav Nedelea părăsește PDM-ul: Până aici a mers ostașul apare prima dată în SafeNews.
06:50
Liderul conservator al regiunii Madrid din Spania, care a sfidat luni de zile guvernul central de stânga prin menținerea barurilor și magazinelor deschise în timpul pandemiei COVID-19, a câștigat marți alegerile regionale. Partidul Popular (PP) a obținut 65 de locuri din 136 în adunarea regională, dublu față de ultimele alegeri. Partidul Socialist al premierului Pedro […] Articolul Partidul care a boicotat restricțiile anti COVID-19 a câștigat alegerile regionale din Madrid apare prima dată în SafeNews.
06:40
Preşedintele de onoare al Partidului Democrat (PDM), Dumitru Diacov, a declarat, în cadrul emisiunii ”Punctul pe Azi” de la TVR Moldova că PDM va merge singur în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. ”Noi nici nu am negociat (n.r. cu alte partide), au fost câteva discuţii, nu vreau să intru în detalii. PDM are îndeajuns […] Articolul Dumitru Diacov: PDM va merge singur în alegerile anticipate din 11 iulie apare prima dată în SafeNews.
06:30
Consiliul de Supervizare Facebook a decis miercuri să fie menținută suspendarea contului folosit de fostul președinte Donald Trump pe rețeaua socială, relatează Business Insider.   Este o decizie importantă, care vine după ce Donald Trump a fost interzis de Facebook, Twitter și alte platforme de social media, după asediul Capitoliului din 6 ianuarie 2021, eveniment în care au […] Articolul Facebook a decis: Contul lui Donald Trump rămâne suspendat apare prima dată în SafeNews.
06:20
Incident tragic în municipiul Cahul. Un bărbat de 46 de ani a fost strivit de colegul său în timp ce acesta efectua o manevră cu autospeciala serviciului de salubritate. Incidentul s-a întâmplat miercuri, în jurul orei 15:00. Imediat la fața locului s-a deplasat grupul operativ, astfel a fost stabilit faptul că victima a decedat imediat […] Articolul Un bărbat din Cahul a fost strivit cu autospeciala de colegul său apare prima dată în SafeNews.
06:10
Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, şi-a exprimat miercuri susţinerea pentru acordul asupra investiţiilor încheiat la sfârşitul lui 2020 între Uniunea Europeană şi China, în pofida puternicelor tensiuni actuale ce complică ratificarea lui de către cei 27 de membri ai UE, informează AFP, citată de Agerpres. „În pofida tuturor dificultăţilor care fără îndoială vor apărea în ceea […] Articolul Merkel susține acordul UE-China, în ciuda tensiunilor actuale. Germania are interese comerciale mari pe piața chineză apare prima dată în SafeNews.
06:00
Președintele Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima dă asigurări că a trecut toate evaluările necesare înainte să fie numit în funcție în septembrie 2020. Reacția magistratului vine după ce fostul deputat comunist, activistul civic Grigore Petrenco a cerut președintei țării, Maia Sandu să anuleze decretul prin care a venit la conducerea instanței de Apel, în […] Articolul Reacția lui Clima, după ce Petrenco i-a cerut demisia de la Sandu apare prima dată în SafeNews.
05:50
Poliția din Turcia a reținut câteva fotomodele originare din Ucraina care au pozat nud pe o barcă. Totul s-a fi întâmplat în perioada Ramadanului, o sărbătoare sfântă pentru musulmani. Femeile care au apărut goale în public au fost filmate de pe o navă din apropiere. Imaginile au ajuns în presa locală şi apoi au devenit […] Articolul Fotomodele din Ucraina care au pozat nud pe o barcă, reținute în Turcia apare prima dată în SafeNews.
05:40
Platforma Da respinge ideea unui bloc electoral creat împreună cu PLDM, merge pe cont propriu la alegerile anticipate din 11 iulie și se arată convinsă că va accede în următorul Legislativ. Sigură pe șansele sale de a obține majoritatea în viitorul Parlament este și PAS. În același timp, Partidul Nostru creează blocul electoral „Renato Usatîi”, […] Articolul Partidele politice, pe cont propriu sau în blocuri electorale la alegeri apare prima dată în SafeNews.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.