Chiril Moțpan a confirmat că între reprezentanții Platformei DA și cei din PLDM au existat discuții în contextul electoral

Independent, 5 mai 2021 00:50

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan, a confirmat că între reprezentanții Platformei și cei din PLDM au existat discuții în contextul electoral, doar că…The post Chiril Moțpan a confirmat că între reprezentanții Platformei DA și cei din PLDM au existat discuții în contextul electoral first appeared on Independent.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Independent

Ieri
16:10
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au decis lansarea graduală a etapei trei de vaccinare, anunță vineri, 7 mai, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției…The post Autoritățile din sănătate: Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea graduală a etapei trei de vaccinare first appeared on Independent.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:10
De azi, circulația trenurilor prin nodului feroviar Bălți va fi sistată pentru o perioadă nedeterminată, începând cu ora 8.30. Totul din cauza protestului angajaților întreprinderii…The post Circulația trenurilor prin punctul feroviar Bălți, sistată. Aproape 200 de angajați intră în grevă first appeared on Independent.
16:10
Nici fostul deputat Ion Butmalai, găsit mort în 2014, împușcat în inimă, nici Iurie Luncașu, care s-ar fi sinucis în 2019, la două luni după…The post Cristian Rizea: Eu nu vreau să mă sinucid. Dacă mă găsiți în ipostază de genul ăsta, să știți că responsabili sunt Dodon și Plahotniuc first appeared on Independent.
16:10
Rețeaua de canalizare a municipiului Chișinău „se sufocă zilnic sub povara unor deșeuri, cum ar fi măști, pungi, pet-uri, ambalaje, produse de igienă intimă, cârpe,…The post Apă-Canal Chișinău: Rețeaua se sufocă din cauza măștilor aruncate zilnic în canalizare first appeared on Independent.
12:40
Fostul deputat PSD Rizea, condamnat în România pentru corupție, urmează să fie audiat de PG în cazul deceselor lui Butmalai, Luncașu și Salemi. Despre aceasta…The post Fostul deputat PSD Rizea, condamnat în România pentru corupție, urmează să fie audiat de PG în cazul deceselor lui Butmalai, Luncașu și Salemi first appeared on Independent.
11:40
Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început din 5 mai. În perioada 12-14 mai, Comisia Electorală Centrală urmează să stabilească locul şi timpul recepţionării…The post A început perioada electorală pentru alegerile din 11 iulie first appeared on Independent.
11:40
Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat definitiv la aproape 5 ani de închisoare cu executare în România, eliberat recent de autorităţile moldoveneşti, spune că deputatul Pro…The post Cristian Rizea: Vlad Cebotari este omul de încredere al lui Vlad Plahotniuc şi cel care gestionează schemele din justiţie first appeared on Independent.
11:30
Pentagonul a informat miercuri că urmăreşte racheta chineză care urmează să facă în acest weekend o intrare necontrolată în atmosferă, cu riscul de a se…The post Reintrarea în atmosferă a unei rachete chineze urmărită îndeaproape de Pentagon first appeared on Independent.
11:00
Medicul Anatol Ciubotaru, șeful Zonei Economice Libere Bălți, Marin Ciobanu și fostul democrat Iurie Bolboceanu, sunt doar câteva dintre numele care se vor regăsi pe…The post Medicul Anatol Ciubotaru și șeful Zonei Economice Libere Bălți, Marin Ciobanu – pe lista lui Renato Usatîi la anticipate first appeared on Independent.
5 mai 2021
16:50
Comisia Electorală Centrală a înregistrat, astăzi, 5 mai, Blocul Electoral “Renato Usatîi”, constituit din partidele politice „Patria” și „Partidul Nostru”. Decizia a fost luată de…The post CEC a înregistrat Blocul „Renato Usatîi” first appeared on Independent.
00:50
Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan, a confirmat că între reprezentanții Platformei și cei din PLDM au existat discuții în contextul electoral, doar că…The post Chiril Moțpan a confirmat că între reprezentanții Platformei DA și cei din PLDM au existat discuții în contextul electoral first appeared on Independent.
00:40
Fostul deputat comunist și activist civic, Grigore Petrenco, solicită președintei Maia Sandu să revoce sau să anuleze decretul prin care magistratul Vladislav Clima a fost…The post Activistul Grigore Petrenco cere anularea decretului prin care Vladislav Clima a fost numit președinte al Curții de Apel Chișinău first appeared on Independent.
00:30
O parte din racheta chineză Long March 5B, lansată pe 29 aprilie, se va prăbuși în jurul datei de 10 mai pe Pământ, într-un punct…The post O uriașă rachetă chineză scăpată de sub control se va prăbuși pe Pământ în jur de 10 mai. New York și Madrid, amenințate first appeared on Independent.
4 mai 2021
18:20
A început înregistrarea prealabilă a moldovenilor stabiliți în afara Republicii Moldova care vor să participe la scrutinul parlamentar. Astfel, moldovenii cu drept de vot, care…The post În atenția diasporei! Modalitatea prin care moldovenii de peste hotare se pot înregistra prealabil la alegerile parlamentare anticipate first appeared on Independent.
18:10
Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, susține că a transmis Guvernului hotărârea prin care a fost aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea alegerilor parlamentare…The post Anticipate| CEC-ul a primit asigurări că se vor întreprinde toate măsurile pentru a găsi bani din buget first appeared on Independent.
17:50
Un clip cu președintele Irlandei, Michael D. Higgins, face furori pe internet, iar asta nu i se datorează lui, ci câinelui său. Câinele a apărut…The post VIDEO Câinele președintelui Irlandei face show în timp ce acesta făcea declarații la postul național. Imaginile au devenit virale first appeared on Independent.
17:30
O fotografie ciudată cu familia Biden aflată în vizită la reședința fostei familii prezidențiale Carter a devenit virală, după ce a fost făcută publică de…The post Fotografie ciudată cu familia Biden în vizită la fostul președinte Jimmy Carter first appeared on Independent.
17:20
Raportul experţilor medicali care arată că Diego Maradona, decedat în noiembrie la 60 de ani din cauza unor probleme cardiace, a fost abandonat de îngrijitorii…The post Raportul medical privind moartea lui Diego Maradona, predat justiţiei. Care sunt concluziile first appeared on Independent.
16:30
Din numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor (3282783), 2787752 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale…The post Numărul de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor este de 3.282.783 de persoane first appeared on Independent.
16:20
Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a contestat la judecătorul de instrucțiune Ordonanța Procuraturii Generale (PG), prin care a refuzat să pornească o anchetă privind încercarea uzurpării…The post Litvinenco contestat refuzul PG de a iniția o anchetă privind tentativa uzurpării puterii în stat first appeared on Independent.
16:00
La trei decenii de la colapsul URSS, fostele țări comuniste din jurul imperiului roșu au raportări diferite față de Rusia. În timp ce unele „mângâie…The post EDITORIAL| Dansând cu Ursul. Cum privesc foștii sateliți ai URSS Rusia contemporană first appeared on Independent.
15:20
Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi, și Partidul Patria, în cadrul căruia Usatîi a candidat la parlamentare în 2014, vor forma Blocul Electoral „Renato Usatîi”,…The post La CEC au fost depuse actele pentru înregistrarea Blocului Electoral “Renato Usatîi” first appeared on Independent.
14:50
Secretarul general al Aparatului Președintelui, Andrei Spînu a degrevat din funcția ocupată pentru a se implica în campania electorală, alături de colegii săi din cadrul…The post Secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, a degrevat din funcția de Secretar General al Aparatului Președintelui first appeared on Independent.
26 aprilie 2021
14:40
Elevele din Republica Moldova au obținut o medalie de aur și o mențiune de onoare în cadrul Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, ediția a…The post Elevele din R. Moldova au adus acasă o medalie de aur și o mențiune de onoare de la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete first appeared on Independent.
14:40
Curtea Constituțională urmează mâine, 27 aprilie, să decidă dacă proiectul de lege, votat în decembrie 2020, privind trecerea Serviciului de Informații și Securitate în subordinea…The post CC se va expune mâine asupra constituționalității legii care trece care trece SIS-ului sub control parlamentar first appeared on Independent.
14:00
Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în…The post România îl expulzează pe adjunctul atașatului militar din Ambasada Rusiei la București first appeared on Independent.
25 aprilie 2021
17:20
Primarul de Bălți și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat în studioul RTR Moldova că le-a propus feroviarilor din Bălți să se angajeze la…The post VIDEO| Motivul pentru care Renato Usatîi le-a propus feroviarilor din Bălți să se angajeze la întreprinderile municipale. Nu este vorba doar de asigurarea unui venit stabil first appeared on Independent.
17:10
Primarul de Bălți și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat în studioul RTR Moldova că a facilitat angajarea feroviarilor din Bălți la întreprinderile municipale…The post VIDEO| Motivul pentru care Renato Usatîi a facilitat angajarea feroviarilor din Bălți la întreprinderile municipale. Nu este vorba doar de salarii first appeared on Independent.
16:00
Partidul Acțiune și Solidaritate anunță pentru mâine, luni, 26 aprilie, un nou protest la Curtea Constituțională. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a…The post PAS își cheamă susținătorii să apere împreună Curtea Constituțională first appeared on Independent.
00:40
Se pare că deputații ruși nu se duc acasă cu mâna goală de la Chișinău. După ce au fost primite cele 142 de mii de…The post FOTO EXCLUSIV: Aeronava care a adus vaccinul “Sputnik V” la Chișinău s-ar întoarce cu 322 de cutii cu vin în Rusia first appeared on Independent.
24 aprilie 2021
23:40
Preşedintele SUA, Joe Biden, a recunoscut sâmbătă oficial genocidul armean, devenind primul preşedinte al Statelor Unite care a calificat astfel moartea a 1,5 milioane de…The post NEWS ALERT // Joe Biden, primul președinte american care recunoaște genocidul armean din 1915. Reacția Turciei: „Oportunism politic” first appeared on Independent.
23 aprilie 2021
15:00
Partidul Acțiune și Solidaritate cheamă astăzi cetățenii în stradă pentru apărarea Curții Constituționale. Anunțul a fost făcut de către președintele interimar al PAS, Igor Grosu,…The post ULTMA ORĂ| PAS cheamă oamenii să apere Curtea Constituțională: PSRM vrea să o preia cu forța first appeared on Independent.
14:30
Lucrătorii nodului feroviar Bălți, care așa și nu și-au primit salariile se angajează la întreprinderile municipale din oraș. Doi muncitori au obținut un loc de…The post După luni de zile fără bani, în sfârșit vor primi un salariu. Lucrătorii nodului feroviar Bălți au fost angați la întreprinderile municipale first appeared on Independent.
14:10
“Încă o fantasmagorie juridică de la PSRM”. Așa a calificat deputatul PAS, Radu Matrian, votul majorității Șo-Dodon de retragere a hotărârii parlamentului prin care Domnica…The post Deputat PAS: “PSRM uzurpează puterea și putem bine-mersi să mergem la Curtea Constituțională să cerem scoaterea PSRM în afara legii” first appeared on Independent.
14:00
Deputații au votat pentru retragerea hotărârii parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională. Decizia a fost adoptată cu votul a…The post Deputații au votat pentru retragerea hotărârii parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională first appeared on Independent.
13:50
Membrul Partiului Nostru, Ilian Cașu, acuză furturi mari la Întreprinderea municipală Apă-Canal Chișinău(ACC). Potrivit politicianului, în 2019, cifra delapidărilor era de 75 de milionae de…The post Ilian Cașu: Trebuie să intervină procurorii la Apă-Canal Chișinău! first appeared on Independent.
21 aprilie 2021
11:10
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat legea ce permite convocarea rezerviştilor pentru serviciul militar fără a decreta mobilizarea, a comunicat miercuri preşedinţia de la Kiev,…The post Preşedintele Zelenski a promulgat legea privind convocarea rezerviştilor pentru serviciul militar first appeared on Independent.
11:00
Alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile, chiar dacă unii actori politici încearcă să le amâne prin diverse metode. O declaraţie în acest sens a fost făcută…The post Igor Grosu: După anticipate, vom avea un Parlament mult mai bun first appeared on Independent.
20 aprilie 2021
15:10
Politologul Valeriu Ostalep consideră că componența noului Parlament se va deosebi radical față de cea pe care o avem acum. El a declarat despre acest…The post Ostalep: După anticipate, componența noului Parlament se va deosebi radical față de actuala first appeared on Independent.
13:00
Primăria Capitalei încearcă să-și spele imaginea, după descinderile CNA în Piața Centrală. Într-un comunicat de presă se precizează că în cadrul cauzelor penale nu sunt…The post Primăria încearcă să-și spele imaginea, după descinderile CNA în Piața Centrală first appeared on Independent.
12:50
Nu există în Republica Moldova un aparat mai mare de propagandă și de dezinformare decât o are Igor Dodon și PSRM-ul. Declarațiile aparțin fostului vice-ministru…The post Dodon ar cheltui sute de mii de euro lunar pentru dezinformare, în timp ce familiilor sărace le oferă vouchere pentru mâncare first appeared on Independent.
12:40
Situația de la Calea Ferată a Moldovei nu s-a schimbat deloc. În pofida protestelor de acum o lună și a solicitărilor repetate ale angajaților de…The post Situația de la Calea Ferată a Moldovei riscă să sară de pe șine first appeared on Independent.
19 aprilie 2021
15:00
Procesul penal privind tăierile ilegale din Parcul Nistrean se află în gestiunea Procuraturii Ciocana. Anunțul a fost făcut pe Facebook de Ilian Cașu, membru al…The post Carul se mișcă din loc. Procesul penal privind tăierile ilegale din Parcul Nistrean, în gestiunea Procuraturii Ciocana first appeared on Independent.
15:00
Președintele R.Moldova Maia Sandu a început vizita de astăzi la Strasbourg cu o discuție cu Hendrik Daems, Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Potrivit președintelui,…The post Situația politică din R. Moldova, subiect de discuție dintre Maia Sandu și Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei first appeared on Independent.
17 aprilie 2021
20:50
Fostul consilier municipal, Ilian Cașu, vorbește despre necesitatea alegerilor anticipate în Consiliul Municipal Chișinău. El a început să promoveze ideea după ce un ales local…The post Un fost consilier municipal vorbește despre alegeri anticipate în CMC first appeared on Independent.
16 aprilie 2021
22:40
O fetiță de 9 ani din Bistrița-Năsăud a sunat la 112 pentru a anunța că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o stație…The post Fetiță de 9 ani, un exemplu de educație civică. Dialogul copilei cu operatorul 112 first appeared on Independent.
22:00
Un consilier socialist i-a sugerat președintelui raionului Fălești, Sergiu Fîntînă să-și dea demisia de onoare. Despre aceasta a anunțat într-un interviu pentru portalul NordNews alesul…The post Eduard Pleșca: Lui Sergiu Fîntînă i s-a propus să-și dea demisia de onoare, numai că el nu poate să facă așa ceva first appeared on Independent.
18:40
Deputatul socialist Vasile Bolea, de altfel vorbitor de limbă română, a fost pus la punct de către democratul Ion Leucă, după ce a ieșit astăzi…The post Socialistul Bolea, pus la punct de un deputat care a apărat cu arma în mâini independența R. Moldova: „În Duma de Stat a Federației Ruse nu a vorbit nimeni în limba bașchiră. Să fie respectată limba statului în Parlamentul căruia mă aflu” first appeared on Independent.
18:10
Partidul Nostru cere autorităților să nu admită revenirea “brigăzii” lui Plahotniuc la conducerea Căii Ferate a Moldovei. Acest lucru s-ar putea întâmpla în rezultatul unui…The post Partidul Nostru cere autorităților să nu admită revenirea “brigăzii” lui Plahotniuc la conducerea Căii Ferate a Moldovei first appeared on Independent.
16:30
După ce socialiștii au anunțat că vor iniția un proiect de hotărâre privind aprobarea unei declarații referitoare la uzurparea puterii în stat de către Curtea…The post Domnica Manole, către PSRM: „Presiunile asupra judecătorilor CC sunt inadmisibile” first appeared on Independent.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.