SUA vor testa racheta balistică intercontinentală Minuteman III

Sputnik, 4 mai 2021 21:00

Statele Unite vor testa pe 5 mai racheta balistică intercontinentală Minuteman III în baza aeriană Vandenberg.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum o oră
21:30
De ce unii copiii sunt agresivi sau manifestă un comportament necooperant cu părinții și cei din jur? Psihologul Natalia Toma a oferit o explicație în acest sens.  
Acum 2 ore
21:10
Fondul rus de investiţii directe a anunțat despre rezultatele pozitive în ceea ce privește utilizarea vaccinului împotriva coronavirusului.
20:40
La ce etapă sunt lucrările de restaurare a Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" la mai bine de jumătate de an de la incendiu și ce surprize pregătește colectivul instituției culturale, am aflat de la directoarea Filarmonicii, Svetlana Bivol.
20:20
Nodul de cale ferată Bălți și-a oprit activitatea, iar circulația trenurilor a fost sistată pentru o perioadă nedeterminată.
Acum 4 ore
19:50
Pandemia nu schimbă doar viața de zi cu zi a oamenilor, ci afectează și tradițiile de pregătire pentru cele mai importante sărbători.
19:20
Cutremurul a avut loc în județul Vrancea, România, după ce ieri a fost înregistrat un seism de o intensitate mai mică.
19:00
Un moldovean de 44 de ani intenționa să ajungă în Franța, însă nu a ales cea mai potrivită cale pentru asta. El a decis să plece ilegal, trecând înot râul Prut.
18:40
Când moldovenii se vor putea programa online la vaccinare și vor putea oare alege vaccinul pe care doresc să-l administreze? Detalii la acest subiect am aflat de la directoarea Centrului Strategii și Politici de Sănătate, Inga Pasecinic.
Acum 6 ore
17:50
Moldovenii din străinătate se pregătesc deja pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Peste 70 de mii de cetățeni diasporă s-au înregistrat deja prealabil pe site-ul Comisiei Electorale Centrale.
17:10
Ministerul Sănătății a prezentat datele cu privire la evoluția coronavirusului în Republica Moldova. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 49 de cazuri de infecție cu COVID-19.
16:30
Angajații din cadrul Poliției de Frontieră au depus flori în memoria eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial.
Acum 8 ore
16:00
Interpreta Natalia Gordienko a ajuns deja la Rotterdam, acolo unde se va desfășura competiția muzicală Eurovision. Artista este însoţită de producătorul ei din Rusia, Filip Kirkorov. Natalia a anunțat că astăzi are loc prima repetiție pentru concurs.
15:40
Mai mulți șoferi iresponsabili au urcat băuți la volan, în speranța că nu vor fi depistați de inspectorii de patrulare.
15:10
Conducerea Ministerului de Interne a adus un omagiu angajaților săi care au fost răpuși de COVID-19. În total, 12 reprezentanți ai MAI au decedat de la începutul pandemiei din cauza complicațiilor provocate de coronavirus.
14:40
Pavel Gladkov este cel mai vârstnici dintre veteranii în viață ai Marelui Războiu pentru Apărarea Patriei care locuiesc în Moldova.
Acum 12 ore
14:00
Virusul COVID-19 nu-și alege victimele. În timp de un an de la declanșarea pandemiei de coronavirus, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu" a pierdut peste 30 de angajați.
13:40
Succesul la Turneul Mondial de Calificare i-a permis luptătorului moldovean să cucerească cota olimpică pentru Tokio.
13:10
Un echipaj de poliție a avut o altercație cu un grup de tineri noaptea trecută, la Corjova. Imagini de la fața locului au fost plasate pe internet.
12:40
La o săptămână după Duminica Învierii, creștinii ortodocși prăznuiesc Paștele Blajinilor. În unele localități oamenii merg la cimitir în ziua de duminică, pe când în altele se obișnuiește să se viziteze mormintele celor răposați în ziua de luni.
12:00
Peste nouă mii de moldoveni au părăsit țara în ultimele 24 ore. Despre aceasta anunță Poliția de Frontieră.
11:30
Primarul Capitalei, Ion Ceban, anunță că și pe parcursul zilei de astăzi polițiștii, dar și toate serviciile speciale se află la datorie pentru buna desfășurare a celei de-a doua zi a Paștelui Blajinilor.
10:50
Caz tragic într-o localitate din raionul Hâncești. Un bărbat de 41 de ani și-a pus capăt zilelor de Paștele Blajinilor.
10:40
Partidul Comunist din Grecia a acuzat Uniunea Europeană de faptul că încearcă să dea peste cap istoria, falsificând-o, iar în fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale URSS, acum se onorează SS-ul și se distrug distrug monumente istorice.
10:00
Muzeul Militar din Chișinău, care este cunoscut și ca și Muzeul Armatei, este o instituție cultural-științifică amplasată pe strada Tighina 47, în cadrul Centrului de Cultură și Istorie Militară, subordonat Ministerului Apărării al Republicii Moldova.
09:20
Autoritățile din regiunea transnistreană anunță despre producerea unui grav accident rutier la Râbnița. O femeie de 71 de ani a fost lovită mortal de o mașină.
Acum 24 ore
09:00
Lumânări în amintirea fiecărei zile a Marelui Război pentru Apărarea Patriei și cântece din anii războiului - mai bine de o mie de oameni au venit la Memorialul Gloriei din Comrat pentru a onora memoria celor care a luptat pentru pace pe pământ.
08:20
Un tânăr din Moldova a decis să cutreiere Europa în lung și-n lat doar pe două roți. Aventura a început chiar de Ziua Independenții Republicii Moldova, iar până acum, tânărul a parcurs cu bicicleta peste 10 mii de kilometri.
07:30
Guvernul federal din Germania relaxează restricţiile pentru persoanele care au primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au vindecat. Ce restricţii se vor relaxa pentru aceste persoane.
06:30
Vreme frumoasă, soare și lipsă de precipitații sunt prognozate pentru astăzi, 10 mai. Temperaturile vor trece de 20 de grade Celsius.
Ieri
22:00
Deputatul Bundestagului din Partidul ”Stânga” (Die Linke) Dieter Dam și secretarul de presă al fracțiunii parlamentare de stânga Michael Schlick au participat la Parada Victoriei din Piața Roșie și și-au împărtășit impresiile cu RIA Novosti.
22:00
Un impresionant spectacol de artificii încheie șirul de manifestări dedicate celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
21:30
Veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei Pavel Gladkov a împlinit pe 9 mai, de Ziua Victoriei, venerabila vârstă de 100 de ani. În semn de profund respect și recunoștință, militarii Armatei Naționale au venit să-l felicite cu orchestră.
20:50
Astăzi a fost o zi plină de evenimente dedicate celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patrieir. Iată cum a fost marcată ziua de 9 mai la în Moldova.
20:30
Memorialul din satul Speia, raionul Anenii Noi, a căpătat un aspect nou. Acesta a fost retaurat, au fost stabilite numele a mii de soldați ai Armatei Roșii căzuți pe câmpul de luptă, iar acestea au fost indicate pe plăcile reînnoite.
20:10
A 76-a aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei a fost sărbătorită pe scară largă în Moldova. Sute de oameni au mers la memorialele țării, unde au onorat memoria celor căzuți în război.
19:20
Fotografii unice din vremea Marelui Război pentru Apărarea Patriei arată cum soldații Armatei Roșii au eliberat țările europene de invadatorii naziști.
18:50
Locuitorii din regiunea transnistreană au sărbătorit Ziua Victoriei. Cel mai important eveniment al programului festiv din 9 mai a fost parada militară, la care au participat 800 de persoane. Despre tehnica militară și comentariile oamenilor aflați din reportaj.
17:30
Trofeul Henri Delaunay, care va fi prezentat campionilor Euro 2020 pe 11 iulie, a sosit la Baku joi.
17:20
Deși în ultima perioadă se înregistrează mai puține cazuri de COVID-19, specialiștii în sănătate publică îndeamnă populația să nu se relaxeze, mai cu seamă că în perioada sărbătorilor pascale, când contactele cu alte persoane sunt frecvente și uneori inevitabile.
17:00
Astăzi au fost înregistrate și mai puține cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus, informează Ministerul Sănătății.
16:40
Depunerile de flori au avut loc la Memorialul Gloriei Militare din capitala de nord, cortegiul a fost însoțit de orchestra militară.
16:10
Urmăriți în reportajul foto Sputnik cum s-a desfășurat principala paradă militară din capitala Rusiei în cinstea celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
15:50
Depuneri de flori în memoria ostașilor care au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei au avut loc și la Complexul Memorial „Șerpeni” din raionul Anenii Noi.
15:10
După un an de pauză generată de pandemie, marșul în memoria eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei s-a desfășurat iarăși la Chișinău.
15:00
Lalele purpurii au fost împrăștiate de la înălțimea zborului de elicopter pe teritoriul zonei de la Vadul lui Vodă.
14:30
Elita globală gestionează răspunsul la criza sanitară creată de coronavirus cu o agendă care a anticipat-o? Analistul Eric Verhaeghe, autorul cărții „The Great Reset: myths and realities”, comentează cu privire la aceste chestiuni.
13:30
Liderul socialiștilor Igor Dodon a venit cu un mesaj cu prilejul Victoriei împotriva nazismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
13:00
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost însoțit la parada din Piața Roșie din Moscova de președintele tadjik Emomali Rahmon.
12:30
La jumătatea lunii mai, autoritățile italiene intenționează să ridice anumite restricții introduse anterior în contextul pandemiei COVID-19. Este vorba în primul rând de carantină.
12:20
Președintele Maia Sandu a transmis un mesaj cu prilejul zile de 9 mai, zi în care este marcată Ziua Victoriei asupra nazismului și instaurării păcii după cel de-al Doilea Război Molndial.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.