Memoriul privind libertatea presei în Republica Moldova: declinul libertății mass-media este alarmant, iar redacțiile independente au rămas vulnerabile financiar

Radio Orhei, 4 mai 2021 21:00

Centrul pentru Jurnalism Independent din Republica Moldova, alături de alte opt organizații neguvernamentale de media, semnalează că, pe parcursul ultimului an, libertatea presei în Republica Moldova s-a aflat într-un declin alarmant, autoritățile din Sănătate au manifestat reticență în comunicarea cu reprezentanții presei, iar jurnaliștii au continuat să se confrunte cu amenințări și intimidări în timp ...The post Memoriul privind libertatea presei în Republica Moldova: declinul libertății mass-media este alarmant, iar redacțiile independente au rămas vulnerabile financiar first appeared on Radio Orhei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Orhei

Ieri
14:00
Pe parcursul săptămânii trecute locuitorii celor patru raioane Orhei, Rezina, Telenești și Șoldănești au avut nevoie de intervenția pompierilor și salvatorilor doar în 8 cazuri. Astfel la 11 mai angajații DSE mun. Orhei au intervenit la deblocare de ușă în orașul Orhei, str. Nistreana, unde o femeie după ce a ieșit la balcon i s-a ...The post Activitatea pompierilor din Orhei, Șoldănești, Rezina și Telenești în săptămâna 10.05-16.05.2021 first appeared on Radio Orhei.
13:45
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 19-20 mai o vizită oficială la Berlin. Vizita are loc la invitația președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, având ca scop să dea un nou impuls relațiilor bilaterale dintre cele două state, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. În prima ...The post Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua o vizită oficială în Germania first appeared on Radio Orhei.
13:45
1,6 milioane de mănuși medicale de unică folosință și 300.000 de măști de protecție de tip FFP2, în sumă totală de 537,500 EURO, au fost livrate suplimentar Republicii Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Republicii Federale Germania și Uniunii Europene în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății. Ajutorul face parte din colaborarea Germaniei și OMS ...The post OMS, Guvernul Germaniei și Uniunea Europeană continuă să sprijine eforturile Republicii Moldova în combaterea pandemiei COVID-19 first appeared on Radio Orhei.
13:30
Prima tranșă din ajutorul umanitar sub formă de motorină, pe care România îl acordă Republicii Moldova ajunge astăzi la Chișinău. O cantitate totală de 6000 tone de motorină urmează să fie distribuită agricultorilor afectați de seceta din 2020. Acest ajutor energetic din partea României a fost convenit în timpul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Chișinău, ...The post Prima tranșă din ajutorul umanitar sub formă de motorină, pe care România îl acordă R. Moldova, ajunge la Chișinău first appeared on Radio Orhei.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:00
Comisia Electorală Centrală a desemnat astăzi, prin tragere la sorți, primele șase locuri în buletinul electoral de la alegerile din 11 iulie, transmite MOLDPRES. Astfel, chiar dacă Blocul Electoral Comuniștii și Socialiștii s-au înregistrat primii la Comisia Electorală Centrală, prin tragere la sorți, acest concurent electoral se va afla pe locul șase în buletinul de vot. Pe ...The post Primii șase concurenți electorali și-au aflat locul în buletinul electoral first appeared on Radio Orhei.
13 mai 2021
19:30
Începând de astăzi, cetățenii se pot programa online la vaccinare împotriva COVID-19, accesând platforma națională www.vaccinare.gov.md.  Astfel, cei care sunt eligibili pentru imunizare la această etapă vor introduce datele la secțiune programare, iar cei care nu sunt eligibili se vor înregistra în lista de așteptare, comunică MOLDPRES. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, doritorii de ...The post Cetățenii se pot programa online la vaccinare împotriva COVID-19 first appeared on Radio Orhei.
19:30
Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit astăzi 38 de circumscripții electorale de nivelul al doilea pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, transmite MOLDPRES. Potrivit membrilor CEC, hotarele circumscripțiilor electorale corespund hotarelor unităților administrativ-teritoriale, prevăzute de legislația în vigoare. Circumscripțiile electorale pentru localităţile din stânga Nistrului și pentru secțiile de votare constituite în ...The post Pentru alegerile anticipate au fost constituite 38 de circumscripții electorale de nivelul al doilea first appeared on Radio Orhei.
12 mai 2021
19:15
Comisia Electorală Centrală va începe recepționarea actelor pentru înregistrarea concurenților electorali la data de 14 mai, transmite MOLDPRES. Membrii Comisiei Electorale Centrale au stabilit în ședința de astăzi data la care va începe recepționarea actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, acest proces va începe în data de 14 ...The post La 14 mai, CEC va începe recepționarea documentelor concurenților electorali first appeared on Radio Orhei.
19:15
Ieri, 11 mai, doi locuitori ai s. Răscăieți, rn. Ștefan-Vodă, au mers la pescuit pe râul Nistru, cu o barcă improvizată. În jurul orelor 13-14, în timpul pescuitului, cei doi au fost somați de așa-numiții grăniceri din regiunea transnistreană să tragă barca la mal. Potrivit informațiilor din teritoriu, obținute de Asociația Promo-LEX, la momentul producerii ...The post Asociația Promo-LEX vine cu noi detalii în cazul decesului în condiții suspecte al unui cetățean al Republicii Moldova first appeared on Radio Orhei.
19:00
Cabinetul de miniștri în exercițiu a aprobat astăzi Hotărârea de a aloca 70 milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, stabilite pentru 11 iulie 2021, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.  Mijloacele financiare urmează a fi transferate în conturile Comisiei Electorale Centrale de ...The post Guvernul a alocat 70 de milioane de lei pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate first appeared on Radio Orhei.
19:00
Cetățenii Republicii Moldova se pot vaccina împotriva COVID-19 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași, România. Acțiunea se va desfășura în perioada 14-16 mai 2021, iar cetățenii Republicii Moldova se pot vaccina cu serul Pfizer în baza buletinului de identitate moldovenesc sau a pașaportului biometric, sau a cărții de identitate ...The post Cetățenii Republicii Moldova se pot vaccina împotriva COVID-19 la un maraton de imunizare organizat la Iași first appeared on Radio Orhei.
15:30
Despre aspectele legate de activitatea unui Centru Militar și procesul de încorporare am discutat cu maiorul Sergiu Lipatov, șeful Secției Administrativ-Militare Telenești din cadrul Centrului Militar Orhei.Acesta este absolvent al Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu, România, a școlii de aplicații și tehnică auto din Pitești, România, master în management economic și a activat ...The post Interviu: activitatea unui Centru Militar, drepturile și obligațiile recruților și avantajele satisfacerii serviciului militar first appeared on Radio Orhei.
11 mai 2021
18:45
Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), în frunte cu liderul formațiunii Vladimir Voronin, a decis astăzi crearea blocului electoral cu Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la alegerile din 11 iulie. Cele două formațiuni vor merge împreună la alegerile parlamentare anticipate și urmează să negocieze programul și lista candidaților la funcția de ...The post PCRM și PSRM, bloc electoral la alegerile parlamentare anticipate first appeared on Radio Orhei.
18:30
Potrivit unui comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei, săptămâna trecută pompierii din  cele patru Unități de Salvatori și Pompierii subordonate DSE mun. Orhei, au fost solicitați în diverse situații excepționale. Incendiile de vegetație și gunoiște s-au ținut lanț și în perioada indicată. La Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești din cauza neglijenții cetățenilor, pompierii au intervenit ...The post Activitatea pompierilor din Orhei în săptămâna 3-9 mai 2021 first appeared on Radio Orhei.
18:30
Temperaturi variabile, caracterizate de maxime pe ţară de 16 şi 25 grade Celsius, cu ploi de diferită intensitate, se așteaptă în această săptămână, conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), transmite MOLDPRES. Potrivit meteorologilor, miercuri, 12 mai, vremea va deveni răcoroasă și posomorâtă, influențată de un front atmosferic rece care va traversa teritoriul țării. Noaptea, va ...The post În această săptămână se așteaptă vreme variabilă şi ploi first appeared on Radio Orhei.
18:30
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat astăzi contigentele de persoane din etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19, care urmează să fie imunizate începând cu ziua de astăzi, comunică MOLDPRES. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, etapa a treia de vaccinare a populației generale va începe cu imunizarea persoanelor care își ...The post În Republica Moldova a fost lansată etapa a treia de vaccinare anti-COVID first appeared on Radio Orhei.
7 mai 2021
21:30
Un nou lot de 100.800 de doze de vaccin anti-COVID produs de compania Astra Zeneca a ajuns astăzi din România în Republica Moldova. Donația este oferită cu titlu gratuit şi suplimentează pachetul de sprijin anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul vizitei de lucru din luna decembrie 2020 la Chișinău, transmite MOLDPRES. Guvernul României ...The post Un nou lot de vaccinuri donat de România a ajuns la Chişinău first appeared on Radio Orhei.
18:00
Cauza penală, inițiată de Procuratura Anticorupție la 29 octombrie 2019 pe faptul pretinselor acțiuni ilegale ale angajaților Agenției Servicii Publice la documentarea dublelor identități ale unor persoane, a fost clasată.În cursul urmăririi penale s-a stabilit că pașapoartele cetățenilor Republicii Moldova, emise pe numele Novak Vladislav și Reznic Alexandr au fost confecționate de către Agenția Servicii ...The post Dosarul dublelor identități, clasat din lipsa faptului infracțiunii first appeared on Radio Orhei.
17:45
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării s-au întrunit astăzi în ședință pentru a analiza posibilitatea lansării etapei a treia de imunizare împotriva COVID-19. În urma discuțiilor, membrii Comitetului au menționat necesitatea lansării graduale și organizate a noilor contigente pentru vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. Astfel, pe data de 11 mai, odată ...The post Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea graduală a etapei a treia de vaccinare first appeared on Radio Orhei.
10:00
De Paștele Blajinilor în raionul Orhei securitatea antiincendiară va fi vegheată de 8 angajați ai Direcției Situații Excepționale Orhei. Potrivit Dianei Maxim, ofițer superior al serviciului prevenție din cadrul DSE Orhei aceștia vor fi gata să intervină în zilele de duminică și luni, iar în caz de necesitate acestora li se vor alătura și cei ...The post Angajații DSE Orhei vor fi la datorie de Paștele Blajinilor first appeared on Radio Orhei.
6 mai 2021
20:30
Organizațiile neguvernamentale de media condamnă limbajul folosit de către liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în raport cu jurnalista Mariana Rață. La 5 mai 2021, Renato Usatîi a manifestat un comportament inadecvat în raport cu moderatoarea emisiunii „Cutia Neagră”. Mai exact, drept răspuns la întrebările adresate de către jurnalista Mariana Rață, politicianul a lansat la adresa ...The post ONG-urile de media condamnă limbajul politicianului Renato Usatîi în raport cu jurnalista TV8 Mariana Rață first appeared on Radio Orhei.
20:30
Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale a organizat astăzi o ședință de lucru, online, cu președinții de raioane și primarii din țară, pentru a-i informa despre situația curentă, la nivel național, în desfășurarea procesului de imunizare împotriva COVID-19. La ședință a participat prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, conducerea Ministerului Sănătății, a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, ...The post Aureliu Ciocoi: „Trebuie să depunem eforturi comune în organizarea cât mai rapidă a imunizării generale a populației” first appeared on Radio Orhei.
20:30
Ministerul Sănătății a îndemnat populația să se abțină de la mersul la cimitir de Paștele Blajinilor, spunând, într-un apel pe site-ul său, că riscul de infectare cu noul coronavirus este „iminent”. Restricțiile antiepidemice nu se impun la nivel central, ci raional, în funcție de incidența COVID-19. În unele raioane, comisiile locale de sănătate publică au ...The post Ministerul sănătății îndeamnă populația să nu meargă la cimitir de Paștele Blajinilor first appeared on Radio Orhei.
12:45
Procuratura Generală a luat act de declarațiile făcute în cadrul unei emisiuni televizate de către fostul deputat român Cristian Rizea, potrivit căruia, fostul deputat Ion Butmalai, dar și oamenii de afaceri Iurie Luncașu și Saro Salemi ar fi fost asasinați. Având în vedere faptul că dosarele penale în cazul decesului lui Ion Butmalai și Iurie ...The post Procuratura Generală a dispus citarea lui Rizea pentru audieri în cazul deceselor lui Butmalai, Luncașu și Salemi first appeared on Radio Orhei.
12:45
Mai multe tarife pentru serviciile Agenţiei Servicii Publice (ASP) au fost majorate, iar altele urmează a fi majorate din 1 iulie, în urma unei Hotărâri luate de Guvernul Chicu, înainte de demisionare. Despre aceasta scrie deputatul Alexandru Slusari, care solicită actualuui guvern explicaţii ce ţin de temeiurile ce au stat la baza acestor majorări. De ...The post Mai multe servicii ASP s-au scumpit, altele se vor scumpi de la 1 iulie. Un deputat cere explicaţii şi revizuirea tarifelor first appeared on Radio Orhei.
10:15
Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere a fost promulgată astăzi de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției. În urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate din 26 februarie 2021, șefa statului a recomandat Parlamentului modificarea cadrului legal pentru plafonarea prețurilor. Necesitatea de a ...The post Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere a fost promulgată first appeared on Radio Orhei.
5 mai 2021
21:00
Unul dintre judecătorii care examinează dosarul lui Ilan Şor, a fost filmat cum ar primi o pungă de la un avocat al deputatului fugar. E vorba de magistratul Tudor Berdilă de la Curtea de Apel Cahul, care urmează să se pronunţe asupra contestaţiei depuse de avocaţii lui Şor privind condamnarea acestuia la închisoare pentru delapidare ...The post Unul dintre judecătorii care examinează dosarul lui Ilan Şor a fost filmat cum ar primi o pungă de la un avocat al deputatului fugar first appeared on Radio Orhei.
18:00
România va oferi țării noastre încă o donație de o sută de mii de doze de vaccin, transmite MOLDPRES cu referire la pagina oficială a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. De asemenea, autoritățile de la București au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova spre revânzare câte 200.000 de doze de vaccin pe lună. Astfel, ...The post România va dona Republicii Moldova încă o sută de mii de doze de vaccin first appeared on Radio Orhei.
18:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în ședința de astăzi, programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021, transmite MOLDPRES. Documentul stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea scrutinului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune, pornind de ...The post CEC a aprobat programul pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie first appeared on Radio Orhei.
18:00
Ziua Europei din acest an a fost lansată astăzi în format online, cu participarea mai multor ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene în Republica Moldova. Diplomații au spus ce înseamnă pentru ei această zi şi au adresat mesaje cetățenilor din țara noastră, transmite MOLDPRES. Şeful Delegației Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, a declarat ...The post La Chişinău a fost lansată oficial Ziua Europei first appeared on Radio Orhei.
4 mai 2021
21:00
Centrul pentru Jurnalism Independent din Republica Moldova, alături de alte opt organizații neguvernamentale de media, semnalează că, pe parcursul ultimului an, libertatea presei în Republica Moldova s-a aflat într-un declin alarmant, autoritățile din Sănătate au manifestat reticență în comunicarea cu reprezentanții presei, iar jurnaliștii au continuat să se confrunte cu amenințări și intimidări în timp ...The post Memoriul privind libertatea presei în Republica Moldova: declinul libertății mass-media este alarmant, iar redacțiile independente au rămas vulnerabile financiar first appeared on Radio Orhei.
18:30
Comisia Electorală Centrală a publicat azi numărul alegătorilor înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor. Potrivit sursei citate la 4 mai 2021 numărul alegătorilor din raionul Orhei este de 98844 persoane. Această cifră este în scădere față de numărul alegătorilor din raionul Orhei care erau înscriși în liste înaintea alegerilor prezidențiale de anul trecut. În ...The post Numărul alegătorilor din Raionul Orhei continuă să scadă first appeared on Radio Orhei.
18:00
Potrivit unui comunicat al DSE Orhei, în săptămâna mare pompierii și salvatorii Direcției Situații Excepționale mun. Orhei au avut diverse intervenții, însă cele mai multe au fost de lichidare a incendiilor de vegetație uscată. Pompierii  din cele patru raioane Orhei, Rezina, Telenești și Soldănești au avut 12 solicitări pentru a stinge incendiu de vegetație uscată ...The post Activitatea pompierilor din Orhei, Șoldănești, Rezina și Telenești în săptămâna 26.04-02.05.2021 first appeared on Radio Orhei.
15:45
Comisia Electorală Centrală se întrunește mâine în ședință, pentru a aproba Programul calendaristic al acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate, programate pentru 11 iulie. De asemenea, vor fi repartizate atribuțiile între membrii CEC pe perioada electorală. Amintim că CEC a aprobat săptămâna trecută devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea scrutinului anticipat, ...The post CEC se întrunește în ședință pentru a aproba acțiunile privind organizarea alegerilor anticipate first appeared on Radio Orhei.
15:30
Un număr de 39.900 de doze de vaccin „Sputnik V” au fost distribuite Centrelor de vaccinare din țară pentru administrarea primei doze, comunică MOLDPRES.  În total, ANSP a recepționat din partea Federației Ruse, ca ajutor umanitar, 80 mii de doze de vaccin „Sputnik V” (ambele doze), pentru imunizarea a 40 mii de persoane. Ministerul Sănătății, ...The post Dozele de vaccin „Sputnik V” au fost distribuite Centrelor de vaccinare din țară first appeared on Radio Orhei.
3 mai 2021
13:45
De Ziua Mondială a Libertății Presei, care este marcată astăzi, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit jurnaliștilor și instituțiilor media care stau la straja acestui drept firesc și îi ajută pe oameni să se informeze din surse obiective. „Presa liberă este o valoare fundamentală pentru o societate care se vrea dreaptă și deschisă, construită ...The post Președintele Maia Sandu: „Presa liberă este o valoare fundamentală pentru o societate care se vrea dreaptă și deschisă, construită pe principiile democrației” first appeared on Radio Orhei.
13:15
De Ziua libertății presei, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a adresat un mesaj, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. În mesaj se menționează:   „Acum 28 de ani, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat ziua de 3 mai ca Ziua mondială a libertății presei. Profit de această ocazie pentru a transmite, în ...The post Aureliu Ciocoi: „Libertatea presei este garanția unei societăți democratice și libere” first appeared on Radio Orhei.
10:30
În fiecare an, la 3 mai, este marcată în întreaga lume Ziua mondială a libertăţii presei pentru a sărbători principiile fundamentale ale libertăţii presei, pentru a evalua starea libertăţii presei în întreaga lume şi pentru a aduce un omagiu jurnaliştilor care şi-au pierdut viaţa la datorie. Tema din 2021 a Zilei mondiale a libertăţii presei, ...The post 3 mai – Ziua mondială a libertăţii presei first appeared on Radio Orhei.
30 aprilie 2021
18:45
În următoarele zile, când creștinii ortodocşi vor sărbători Sfintele Sărbători de Paști, vremea va avea un caracter instabil din cauza dominației unor nuclee depresionare dinspre Marea Mediterană, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS). Conform meteorologilor, sâmbătă, 1 mai,  în raioanele nordice, izolat, va ploua slab. Ziua se așteaptă 20-25 grade Celsius, ...The post De Paște se anunță vreme instabilă şi ploioasă first appeared on Radio Orhei.
18:00
În cadrul ședinței de astăzi, Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În acest sens, pentru organizarea și desfășurarea scrutinului au fost estimate ca fiind necesare 125 046,7 mii lei. Hotărârea adoptată se înaintează Guvernului Republicii Moldova în vederea identificării și alocării mijloacelor ...The post Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul estimativ de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate first appeared on Radio Orhei.
17:45
Astăzi, 30 aprilie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a avut o ședință de lucru cu Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare privind modul de organizare a testării naționale în învățământul primar și a examenelor naționale de absolvire, în cadrul căreia au fost discutate toate propunerile privind desfășurarea sesiunii de examene 2021, în condițiile impuse de ...The post Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a descongestionat programele pentru examenele naționale de absolvire și a modificat procedura de testare pentru elevii claselor IX-XII, sesiunea de examene 2021 first appeared on Radio Orhei.
14:45
Purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice, respectarea igienei mâinilor și păstrarea distanței fizice de cel puțin un metru între persoane, rămân măsuri obligatorii pentru populația Republicii Moldova, chiar și după anularea stării de urgență. Comisia națională pentru sănătate publică s-a întrunit în ședință și a mandatat comisiile teritoriale să ia decizia de a ...The post CNESP a mandatat comisiile teritoriale să ia decizia de a institui stare de urgență în sănătate publică la nivel local. Restricțiile care rămân în vigoare first appeared on Radio Orhei.
29 aprilie 2021
13:30
Intr-o analiză publicată astăzi, deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, aduce în atenție un subiect important pentru un stat sărac, cum este R.Moldova, arătând nu doar cum sume uriașe de bani nu ajung în buget, dar și cum această pierdere a banilor poate fi oprită: „Unde pierdem banii care lipsesc în bugetul statului? Deficitul bugetar a ...The post Igor Munteanu: „Noi știm cum să oprim această moară stricată a risipei” first appeared on Radio Orhei.
12:00
Fostul prim-ministru, Vlad Filat, a anunțat ieri că demisionează din funcția de lider al Partidului Liberal Democrat. Vlad Filat a „invocat motive personale”, în cadrul Consiliul Național Politic al formațiunii, au  declarat pentru UNIMEDIA surse din cadrul PLDM. Interimatul funcției de președinte al liberal-democraților va fi asigurat de către vicepreședintele PLDM, primarul orașului Leova, Alexandru Bujorean. ...The post Vlad Filat a demisionat din funcția de lider al PLDM first appeared on Radio Orhei.
12:00
În seara zilei de marți, 27 aprilie 2021, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Serviciului Vamal au reținut șoferul unui autocamion la postul vamal Giurgiulești, în care au fost depistate rezerve de tutun de model Heets – IQOS, cu valoarea estimativă preliminară de peste 1,3 milioane ...The post Tentativă de contrabandă cu tutun de peste 1,3 milioane de lei la postul vamal Giurgiulești first appeared on Radio Orhei.
12:00
Cercetările în dosarul penal cu implicarea transportului diplomatic arondat ambasadei Moldovei la Moscova continuă. Astfel, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și cei ai Serviciului Vamal au reținut patru persoane bănuite de producerea și livrarea anabolizantelor, în seara zilei de marți, ...The post Alți patru bănuiți în dosarul anabolizantelor cu implicarea mijlocului de transport diplomatic arondat ambasadei Moldovei la Moscova, reținuți first appeared on Radio Orhei.
28 aprilie 2021
19:45
Liderul socialiștilor Igor Dodon a venit cu un mesaj, după ce Curtea Constituțională a anulat starea de urgență, iar președinta Maia Sandu a anunțat că a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a propus desfășurarea anticipatelor pe 11 iulie. Aceasta a scris pe pagina sa de Facebook că partidul pe care îl conduce este ...The post Cum comenteaza Igor Dodon dizolvarea Parlamentului si declansarea alegerilor anticipate first appeared on Radio Orhei.
19:15
Procuratura Generală a anunțat astăzi că a examinat, în ordine prioritară, adresarea deputaților Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc din 26 aprilie 2021, prin care au solicitat examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate, comunică MOLDPRES. Într-un comunicat emis de Procuratură se spune că „prin Ordonanța ...The post Procuratura Generală a examinat adresarea privind pretinse fapte de uzurpare a puterii de stat first appeared on Radio Orhei.
19:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat acum câteva minute că a semnat decretul de dizolvare a Legislativului, iar alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie, comunică MOLDPRES. “Am semnat decretul de dizolvarea a actualului Parlament și am deschis calea pentru cetățeni care vor putea să își aleagă un Legislativ care ...The post Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Legislativului first appeared on Radio Orhei.
18:30
Curtea Constituțională a calificat astăzi ca fiind neconstituțională hotărârea Parlamentului privind declararea stării de urgență. Un magistrat a avut o opinie separată, comunică MOLDPRES. Magistrații au decis și anularea hotărârii Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgență. Decizia Curții este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac. În R. Moldova ...The post Hotărârea Parlamentului privind declararea stării de urgență a fost declarată neconstituțională first appeared on Radio Orhei.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.