Peste trei milioane de alegători sunt așteptați la urne, pe 11 iulie

Agora.md, 4 mai 2021 19:30

3.282.783 de cetățeni cu drept de vot sunt înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor, anunță Comisia Electorală Centrală. Calculele au fost finalizate în ziua de 4 mai 2021. Numărul este cu 4.357 mai mic decât în octombrie 2020.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 2 ore
21:10
În sectorul Rîșcani al capitalei a fost finalizat, parțial, un nou scuar. Potrivit primarului, Ion Ceban, oamenii care locuiesc pe strada Kiev se pot bucura de o zonă verde creată de la zero pe un spaţiu public care nu era anterior îngrijit. Este vorba despre scuarul ,,Guguţă”.
21:00
Medicul ortoped, conferențiar universitar, doctor în științe medicale, Mihail Darciuc, s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Potrivit unui comunicat emis de Institutul de Medicină urgentă, medicul a fost răpus de complicațiile provocate de COVID-19.
Acum 4 ore
19:00
Sergiu Gurău este un tânăr antreprenor din Răzeni, raionul Ialoveni, care a pus pe roate o afacere socială în localitatea sa de baștină. Acesta a deschis o companie de catering în cadrul căreia a angajat 11 tineri cu dizabilități și patru din categorii defovarizate. Pe măsură ce au apărut tot mai mulți clienți, afacerea socială a început să aducă venituri, compania achitând la bugetul de stat peste un milion de lei, în 2019.
Acum 6 ore
17:50
191 de cazuri de infectare cu coronavirusul de tip nou, depistate în ultimele 24 de ore. Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, în total au fost efectuate 4.525, dintre care 598 – teste Rapid – Antigen. Din numărul total de cazuri, unul e de import și anume din Ucraina.
17:10
Nunțile, cumătriile și alte evenimente vor putea fi organizate pe teritoriul municipiului Chișinău, cu prezența a cel mult 50 de persoane. O decizia în acest sens a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău. Totuși, atât organizatorii cât și invitații vor fi obligați să respecte măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19.
Acum 8 ore
16:10
22 speakeri și experți care au creat oportunități și au produs schimbări inovatoare în domeniile lor de activitate și-au povestit experiența în cadrul primei zile de Rockit Conference: Dă-i foială. Cei implicați în evneiment și-au unit forțele creatoare și experiența pentru a aduce soluții și răspunsuri pentru „noua realitate”.
15:20
Factura pentru utilități la nivelul R. Moldova, pentru tot anul 2020, se însumează la 13,98 miliarde de lei. Cel mai mult s-a plătit pentru energia electrică - 6,79 miliarde de lei la nivel de țară, pentru un an. Iar cea mai mică sumă a fost plătită pentru apă - consumatorii au folosit 62 de milioane de m3 de apă, pentru care au achitat 0,71 de miliarde de lei. Iată cum variază consumul și cheltuielile pentru servicii în 2020 comparativ cu anul 2019.
Acum 12 ore
14:10
Unitățile de alimentație publică vor activa până la ora 23:00, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică şi a instrucţiunii privind prevenirea infecţiei COVID-19, cu recomandarea utilizării preponderent a spațiilor amenajate, plus în aer liber după regulile vechi. Anunțul a fost făut de primarul, Ion Ceban, în cadrul unei transmisiuni live, pe pagina sa de Facebook. Edilul a precizat că centrele comerciale și unitățile specializate de comerț cu amănuntul a produselor nealimentare de pe teritoriul municipiului Chișinău vor activa cu program până la ora 22:00.
13:10
Procesul educațional pentru elevii din clasele I-XII din instituțiile de învățământ primar, secundar şi special din municipiul Chișinău, începând cu 11 mai 2021, se va organiza cu prezență fizică. Anunțul a fost făcut de primar capitalei, Ion Ceban, în cadrul unei transmisiuni live, pe pagina sa de Facebook. Edilul a precizat că o decizie în acest sens a fost luată de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău
12:20
După ce anterior au anunțat că accesul pe teritoriile cimitirelor din municipiul Chișinău va fi restricționat pentru vizitatori pe parcursul sărbătorilor Paștele Blajinilor, pe ultimă sută de metri, autoritățile s-au răzgândit. Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat prin intermdiul unei transmiusiuni live, pe pagina sa de Facebook, că se permite, începând cu ziua de mâine accesul în toate cimitirele din municipiu, până la ora 17:00.
12:10
Premierul Indiei este criticat pentru că, în plină pandemie, vrea să folosească banii statului pentru a-și renova reședința. Se întâmplă în timp ce statisticile oficiale indică sute de mii de cazuri noi de COVID în India. Presa străină scrie că în pofida acestei situații alarmante, premierul Modi face presiuni pentru adoptarea unui buget de 2 miliarde de dolari, pentru renovarea parlamentului și a noii sale reședințe oficiale.
11:20
Compania Google anunță că marea revenire la birouri va avea o nouă viziune asupra flexibilității programului angajaților. Astfel, săptămâna de lucru va include trei zile la birou și două zile din orice alt loc, cu posibilitatea ca 4 săptămâni pe an angajații să lucreze de oriunde își doresc. Sundar Pichai, CEO-ul Google și Alphabet, a trimis miercuri, 5 mai, un e-mail către toți angajații Google în care trasează felul în care vede compania-gigant reîntoarcerea la muncă din toamnă sau din momentul în care pandemia va permite acest lucru.
11:10
Agenția Servicii Publice este împovărată cu credite de sute de milioane lei de la diferite bănci, iar acum este vârful perioadei scadente. Declarația a fost făcută de Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Platforma DA, Alexandru Slusari, pe paginsa de Facebook. În acest context, Alexandr Slusari a decis să pornească o anchetă parlamentară asupra acestui subiect, motivând prin faptul că „majorarea recentă a prețurilor pentru servicii bate puternic la buzunarele cetățenilor și agenților economici”.
10:10
Compania Google anunță că marea revenire la birouri va avea o nouă viziune asupra flexibilității programului angajaților. Astfel, săptămâna de lucru va include trei zile la birou și două zile din orice alt loc, cu posibilitatea ca 4 săptămâni pe an angajații să lucreze de oriunde își doresc. Sundar Pichai, CEO-ul Google și Alphabet, a trimis miercuri, 5 mai, un e-mail către toți angajații Google în care trasează felul în care vede compania-gigant reîntoarcerea la muncă din toamnă sau din momentul în care pandemia va permite acest lucru.
Acum 24 ore
09:10
Deși, din punct de vedere calendaristic, primăvara este deja pe ultima sută de metri, căldurile se lasă așteptate. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe parcursul ziei de sâmbătă sunt programate ploi în toată țara. Cât de valorile termice - la Briceni şi Soroca acestea vor ajunge până la 12 grade, în timp ce la Bălţi şi Orhei se vor înregistra câte 13 grade cu plus.
7 mai 2021
22:30
Grupul german Bayerische Motoren Werke (BMW) a raportat rezultate trimestriale peste estimările analiştilor, şi a confirmat previziunile privind rezultatele financiare din acest an, transmite Agerpres.
Ieri
21:20
Circa 3500 de polițiști vor asigura ordinea publică și circulația rutieră în perioada 9-10 mai. Oamenii legii se vor afla pe teritoriul și în adiacentul cimitirelor, atât în localitățile unde a fost permisă oficierea procesiunii de pomenire a celor răposați, cât și în acele localități unde aceasta a fost interzisă.
21:00
Sesiunea de vară va fi organizată online, se arată într-o dispoziție semnată de rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov. Studenții vor susține examenele de la distanță, după ce au semnat o petiție în acest sens și au organizat și un protest.
20:10
Stephane Bancel, CEO-ul Moderna, a declarat joi că se aşteaptă să apară mai multe variante Covid-19 în lunile următoare, pe măsură ce emisfera sudică intră în anotimpurile de toamnă şi iarnă, relateazăCNBC, potrivit Mediafax și transmis de digi24.
19:10
Maia Sandu îi îndeamnă pe cetățeni să se imunizeze și spune că vaccinul este capabil să oprească virusul COVID-19. Într-un spot video, șefa statului sugerează că vaccinarea ar putea grăbi revenirea la viața dinaintea pandemiei.
18:50
Untura de bursuc, găsită alături de scrisori și note verbale, într-un sac diplomatic venit de la Moscova, este destinată tratării unui membru de familie a unui fost colaborator al ambasadei, precizează Ministerul de Externe. Din acest motiv, pachetul a fost considerat o exceptie din „considerente umanitare”.
18:40
Pe 30 aprilie 2021, activele oficiale de rezervă au constituit peste 3,75 miliarde de dolari, în creștere cu 43,07 milioane dolari în comparație cu 31 martie 2021, când acestea au însumat circa 3,71 miliarde de dolari. Jurnaliștii de la mold-street.com precizează că, potrivit Băncii Naţionale a Moldovei, majorarea activelor oficiale de rezervă a fost determinată în special deaprecierea cursurilor de schimb ale valutelor componente ale rezervelor valutare în raport cu dolarul SUA, ceea ce a generat o creştere cu 36,25 milioane dolari.
18:20
Colecția Clasică de vinuri a Castelului Mimi a fost completată cu al patrulea vin roșu, care are un nume original - Mâini în Șold. În spatele acestei fraze nu se află un cupaj, așa cum se putea aștepta după apariția vinurilor Sfăditele, 2018, Isterie, 2018 și Frați, 2018, ci soiul - Rară Neagră. Totuși, pe etichetă, producătorii au decis să scrie ”Mâini în Șold”, făcând aluzie la acel gest feminin, ce vorbește despre încrederea în sine.
18:10
Un nou lot de 100.800 de doze de vaccin anti-COVID, produs de compania AstraZeneca, a ajuns din România în Republica Moldova. Misiunea a fost îndeplinită fiind utilizate două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI din România, care s-au deplasat pe ruta București – Chișinău și retur.
18:00
Comisia Electorală Centrală a validat participarea Alianței pentru Unirea Românilor la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova din data de 11 iulie.
18:00
Unii deputați socialiști au ales să se vaccineze cu serul chinez Sinopharm. Este vorba despre Vlad Batrîncea, Vladimir Odnostalco și Marina Radvan cărora le-a fost administrată prima doză de vaccin.
17:40
Un nou lot de 100.800 de doze de vaccin anti-COVID produs de compania AstraZeneca a ajuns din România în Republica Moldova, pentru combaterea pandemiei COVID- 19. Misiunea a fost îndeplinită utilizându-se două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM) aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI - România, care s-au deplasat pe ruta București – Chișinău și retur.
17:30
Alte 260 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Totodată, 17 persoane au pierdut lupta cu virusul. Din numărul total de cazuri, cinci cazuri sunt de import, trei din Italia și câte unul din Irlanda și Franța. În total, au fost efectuate 5.222 de teste, dintre care 1.335 de teste rapide.
17:30
Iurie Reniță prezintă pagini din mărturiile semnate de Plahotniuc și Iaralov, după ce Procuratura Generală a afirmat că niciunul din cei doi nu ar fi vorbit cu oamenii legii în „dosarul kuliokului”.
17:20
Pandemia de COVID19 a schimbat paradoxal noțiunea de normalitate. Prestarea muncii la distanță a fost unul din aspectele din viața cotidiană care a suferit modificări vizibile. Dacă acum un an, munca la distanță putea fi considerată ceva imprevizibil, astăzi este rutina cea mai sigură pentru sănătatea noastră și a celor din jur.
16:40
Cauza penală, inițiată de Procuratura Anticorupție la 29 octombrie 2019 pe faptul pretinselor acțiuni ilegale ale angajaților Agenției Servicii Publice la documentarea dublelor identități ale unor persoane, a fost clasată, anunță Procuratura într-un comunicat de presă.
16:10
În cadrul implementării proiectului de reparație capitală a Circului din Chișinău, a fost realizat raportul expertizei tehnice a clădirii și a fost selectată compania străină care va elabora proiectul de execuție a lucrărilor. Totodată, potrivit ministerului Educației, Culturii și Cercetării, au fost găsite soluțiile pentru ca arena mare a Circului să devină multifuncțională.
16:00
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au convenit lansarea graduală a etapei a III-a de vaccinare împotriva noului virus. Astfel, pe data de 11 mai, odată cu lansarea platformei naționale de înregistrare la vaccinare, vor fi aprobate noile contigente care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19.
16:00
Potrivit statisticilor, Moldova ocupă locul doi la capitolul vaccinare printre țările Parteneriatului Estic. Prima poziție este ocupată de Azerbaijan, care a vaccinat peste 9,7 la sută din populație. Ultima poziție dintre cele șase țări membre este ocupată de Armenia, unde au fost administrate doar 565 de doze de vaccin, fiind imunizată mai puțin de 0,1 la sută din populație.
15:50
China este în responsabilă pentru mai multe emisii de gaze cu efect de seră decât toate naţiunile dezvoltate din lume combinat, potrivit noilor cercetări publicate de Rhodium Group, transmite digi24.
15:20
Un bărbat de 22 de ani, din satul Sipoteni, raionul Călărași, este acum cercetat penal pentru șantaj. Potrivit poliției, acesta, timp de doi ani, a amenințat o tânără de 21 de ani că va publica pe rețelele de socializare filmulețe și poze intime de ale victimei. Suspectul și-a recunoscut vina.
15:00
Constantin Țuțu și iubita sa Beatrice Petrachi s-au căsătorit. Fotografia în care ea apare în rochie albă, iar el la patru ace a fost postată pe pagina de Facebook de către mireasă, scrie EA.md.
14:50
Președinta Curții Constituționale crede că mandatul judecătorilor Înaltei Curți ar trebui extins. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu oferit publicației franceze Lettre de l'Est. Totodată, Domnica Manole consideră că funcționarii și magistrații Curții au salarii prea mici.
14:50
Constantin Țuțu și iubita sa Beatrice Petrachi s-au căsătorit. Fotografia în care ea apare în rochie albă, iar el la patru ace a fost postată pe pagina de Facebook de către mireasă, scrie EA.md.
14:40
Alegătorii care vor să voteze la locul aflării lor în ziua alegerilor parlamentare anticipate pot să-și declarare noul loc de ședere începând cu 7 mai. Declarația împreună cu actul de identitate în copie atașat se vor depune personal până la data de 10iunieinclusiv. La depunerea declarației, alegătorul trebuie să prezinte și actul de identitate în original pentru confirmare.
14:10
Tiraspolul a informat că a fost prelungită perioada de liberă deplasare până în data de 1 iunie curent. Decizia a fost luată în urma unei solicitări prin care s-a intervenit cu rugămintea de a fi menținut și în continuare regimul circulației nestingherite în și dinspre localitățile, amplasate în stânga Nistrului și mun. Bender.
14:00
Mirosul cafelei proaspăt măcinate se simte de la o poștă, iar de după tejgheaua din lemn masiv, un tânăr nu prea înalt vrăjește asupra unui aparat sofisticat. Vadim Sirițanu este unul dintre moldovenii pentru care viața este o aventură în care riscul, eșecurile, reușitele și înghițiturile de espresso merg mână în mână. Fondatorul unei școli de barista, tânărul povestește cu zâmbet că pasiunea lui pentru cafea a început mai mult în glumă, dar s-a transformat în timp într-un adevărat stil de viață.
13:50
Din cauza primăverii reci a crescut consumului de gaze naturale în Moldova, astfel, limita de prelevare a fost depășită semnificativ. Prin urmare, pentru luna aprilie 2021 această limită a fost stabilită la nivelul de 69 milioane de metri cubi, unul dintre cei mai mari indicatori din ultimii 10 ani. Prelevarea efectivă a gazelor în aprilie, însă se ridica la aproape 100 milioane de metri cubi, ceea ce semnifică o depășire de peste 40% față de nivelul planificat.
13:30
În Moldova s-a creat percepția că educația este proprietatea și responsabilitatea statului, restul entităților nefiind în drept să se atingă de ea. De această părere este fondatoarea EduTolk, Michelle Iliev, care susține că pandemia de COVID-19 și închiderea școlilor a scos la suprafață multe dintre probleme sistemului, oferind în același timp și unele soluții.
13:20
Zona de Sud a Republicii Moldova este o adevărată oază a diversității naturale. În ultima vreme, turismul de experiență cunoaște un nou nivel de dezvoltare în această regiune a țării. Rezervația naturală „Prutul de Jos”, recent încadrată în rețeaua de Rezervații Biosferice UNESCO, este una dintre atracțiile principale din această zonă, iar tot mai mulți turiști sunt atrași de aceste locuri magnifice cu tradiții rurale unice, care oferă experiențe turistice de neuitat.
13:00
Asociația „MĂR”, a trimis o solicitare Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a mun. Chișinău, prin care cer scoaterea restricției cu privire la programul de activitate a unităților de alimentație publică, permiterea desfășurării evenimentelor festive cu caracter unic până în 50 persoane, dar și permiterea activității teraselor de vară, conform schemelor de amplasare din anul trecut, în lipsa unui regulament în vigoare.
12:30
Moldova devine o națiune, economie și o societate creativă. De această părere este consiliera industriilor creative, Doina Nistor, în cadrul conferinței Rockit. Scopul acetor industrii este de a regândi specialitățile de media, pentru a aduce noi roluri cu noi joburi. Nu se știe care vor fi profesiile viitorului, de aceea e important ca inovațiile să fie aduse în universitate, iar acestea pot fi implementate decât datorită triunghiului de aur al parteneriatelor.
12:00
În cadrul ediției a doua a emisiunii ”Mai aproape de UE” e abordată tema deșeurilor. Cum le gestionăm? Cum le sortăm? Aflăm de la invitații emisiunii: Maria Galiț- primar, s. Sărata Veche, r-nul Fălești, Aurelia Bahnaru- președinta Asociației pentru valorificarea deșeurilor, Nicolae Hristov- director executiv a Agenției de Democrație Locală din Moldova, or. Cimișlia.
12:00
Orașul Cahul și localitățile din preajmă au fost incluse într-un proces de dezvoltare prin tehnologii informaționale. Aceasta datorită proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul finanțat de UE în parteneriat cu Suedia și implementat de ATIC. La Cahul va fi construit un Centru de Excelență în IT, iar posibilitățile pe care le va oferi localnicilor vizează sectorul educațional și de antreprenoriat. În rezultat, va crește economia locală. Activitățile în acest sens deja au demarat, comunică într-un interviu managera de proiect Corina Andronic.
11:20
Criza cauzată de valul imens de infectări cu COVID-19 ar putea avea consecințe mai grave decât blocarea Canalului Suez. Se întâmplă în contextul în care echipajele se îmbolnăvesc în masă iar porturile interzic intrarea navelor, scrie Digi24.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.