(tabel) Numărul total de persoane cu drept de vot din țară. CEC: „Avem peste 3 milioane de alegători”

#diez, 4 mai 2021 18:30

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor, la data de 4 mai 2021 este de 3 282 783. Articolul (tabel) Numărul total de persoane cu drept de vot din țară. CEC: „Avem peste 3 milioane de alegători” apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 2 ore
20:30
În lotul olimpic al Republicii Moldova care va merge să ne reprezinte țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo a mai fost înscris un nume. Victor Ciobanu ne va reprezenta țara la luptele de stil greco-roman.  Articolul Încă un moldovean s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Victor Ciobanu ne va reprezenta țara la luptele de stil greco-roman apare prima dată în #diez.
20:15
În această după amiază, a decedat medicul ortoped, conferențiar universitar, doctor în științe medicale, Mihail Darciuc, la vârsta de 71 de ani. Articolul Sistemul medical din Moldova a mai pierdut un specialist din cauza COVID-19. Mihail Darciuc a stat la baza fondării Secției Ortopedie din cadrul IMU apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
17:45
Alte 191 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, unul e de import din Ucraina.  Articolul Încă 191 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Moldova apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
17:15
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a introdus, la data de șapte mai, vaccinul Sinopharm împotriva COVID-19 în Lista de utilizare în urgențe (EUL), aprobând utilizarea acestuia la nivel mondial. Articolul OMS a aprobat utilizarea vaccinului Sinopharm la nivel mondial, printr-o autorizație de urgență apare prima dată în #diez.
17:00
Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a emis astăzi, 8 mai, o nouă hotărâre cu privire la măsurile anti-epidemice privind COVID-19. Potrivit hotărârii, se permite desfășurarea evenimentelor cu participarea a cel mult 50 de persoane.  Articolul Să fie sărbătoare! CESP Chișinău permite desfășurarea evenimentelor cu participarea a cel mult 50 de persoane apare prima dată în #diez.
17:00
Irina Caliman, cofondatoarea Qubo Communications, a vorbit la Rockit Conference despre cum a făcut PR în pandemie și cum brandurile au comunicat în situația de criză. Specialista a ținut să sublinieze că ceea ce a făcut diferența în această perioadă au fost acțiunile brandurilor, care sunt cel mai potrivit mesaj într-o perioadă de criză.  Articolul Irina Caliman, la Rockit, despre cum empatia și storytelling-ul au stat la baza comunicării în pandemie apare prima dată în #diez.
16:30
La distanță de aproape un an, lucrările de reconstrucție a Parcului „Alunelul" din sectorul Buiucani al capitalei sunt la etapa finală de realizare. Articolul Lucrările de reconstrucție a Parcului „Alunelul” sunt la etapa de finalizare. Cum arată acum zona verde apare prima dată în #diez.
15:45
În cadrul podcast-ului sexplicații, într-o ediție aparte, am discutat despre masturbare. Așa cum luna mai este Luna Internațională a Masturbării, am decis să facem public, în format scris, interviul pe care l-am avut cu sexologa Natalia Pavalachi, în legătură cu avantajele și dezavantajele masturbării, importanța conștientizării propriei sexualități, de ce tinerii devin dependenți de masturbare, de ce femeile nu trebuie să lase pe umerii bărbaților propria plăcere, cum se răsfrânge masturbarea asupra relațiilor de cuplu și plăcerii obținute în timpul sexului. Articolul „Fiecare dintre noi suntem ambasadorii propriei plăceri.” De ce este important să ne masturbăm și cât e „normal” să o facem apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
15:30
Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a emis astăzi, 8 mai, o nouă hotărâre cu privire la măsurile anti-epidemice privind COVID-19. Articolul (doc) Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a emis o nouă hotărâre. Lista noilor decizii apare prima dată în #diez.
15:00
Direcția generală asistență socială și sănătate și instituțiile medicale de Asistență Medicală Primară (Asociațiile Medicale Teritoriale, Centrele Medicilor de Familie, Centrele medicale private de asistență medicală primară și Centrele de Sănătate din suburbii), vor asigura mobilizarea deplină și imediată pentru imunizarea anti-COVID la adresare liberă (la cerere) a populației din Chișinău. Articolul (video) Ion Ceban: „Avem, la această etapă, suficient vaccin și invităm toată lumea să se vaccineze” apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
13:00
Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a extins orarul de activitate al restaurantelor și al centrelor comerciale. Astfel, începând cu ziua de mâine restaurantele vor activa până la ora 23.00, iar centrele comerciale până la ora 22.00. Articolul Orarul de activitate al restaurantelor și al centrelor comerciale din Chișinău a fost extins apare prima dată în #diez.
12:45
Florin este manager de programe robotică la Tekwill Academy Kids, iar pasiunea de a educa copiii în STEM l-a motivat să devină trainerul echipei naționale a Moldovei la robotică și să dezvolte programe educaționale în robotică pentru noile generații. La Rockit Conference, invitatul a vorbit despre cum relația profesor-elev trebuie să se transforme și cum pot fi încurajați copiii să-și dezvolte pasiunile, dar și să fie mai interesați de ceea ce studiază. Articolul Florin Cazac, la Rockit: „Nu știm ce profesii vor avea copiii noștri, de asta nu trebuie să neglijăm interesele pe care vor să le dezvolte” apare prima dată în #diez.
12:30
Elevii din clasele I-XII din instituțiile de învățământ primar, secundar şi special din municipiul Chișinău vor reveni la ore cu prezență fizică după vacanța de Paște. O decizie în acest sens a fost aprobată de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău. Articolul După vacanța de Paște, elevii din Capitală vor reveni la ore cu prezență fizică apare prima dată în #diez.
12:15
Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a permis accesul în toate cimitirele din capitală de Paștele Blajinilor. Despre această decizie a anunțat primarul capitalei într-o postare pe pagina sa de Facebook. Articolul Autoritățile municipale au permis accesul în toate cimitirele din Chișinău de Paștele Blajinilor apare prima dată în #diez.
10:30
Facultatea de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii de Stat din Moldova a demarat celebrarea Zilei Europei. În cest sens au fost lansate activități, concursuri și expoziții, dedicate marcării solidarității şi valorilor europene. Promovarea interesului studenţilor pentru domeniul studiilor europene este prioritar și se înscrie plenar în agenda universitară, care susține integrarea în UE. Articolul Facultatea de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii de Stat din Moldova serbează Ziua Europei apare prima dată în #diez.
10:30
N-am să vă zic multe lucruri noi despre Netflix, cu toții știm că e una dintre cele mai mari platforme de streaming din lume, are mulți abonați, mulți bani și mult conținut. Din păcat,e mult nu întotdeauna înseamnă și bun. De multe ori, mă pomenesc căutând zeci de minute până dau de ceva calitativ. Tot mai des, Netflix a început să-mi pară o televiziune modernă care promovează anumite tematici, nu vreau să rostesc cuvântul „propagandă”, dar un formator de opinie la sigur este. Și la fel ca fiecare televiziune, pe lângă lucrurile pe care și le propune să le promoveze, vine cu un conținut cât mai vast ca să atragă atât cinefilii, cât și oamenii care vor doar să-și ocupe mintea cu ceva. Astăzi, vreau să vă propun cinci thrillere, excelente în opinia mea, care m-au convins să mai revin pe Netflix. Articolul (video) Recomandări de la Mircea, fără spoilere: cinci thrillere excelente pe care le poți vedea acum pe Netflix apare prima dată în #diez.
10:30
Peste 159 000 de persoane din Republica Moldova au fost vaccinate împotriva COVID-19 (cu prima două). Din numărul total de persoane vaccinate, 23 297 au primit și a doua doză. În total, în Republica Moldova au fost administrate peste 182 de mii de doze de vaccin. Articolul Aproape 160 de mii de persoane din Moldova au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu prima doză a vaccinului apare prima dată în #diez.
09:15
În perioada 9-10 mai curent, circa 3 500 de polițiști se vor afla la datorie pentru a asigura ordinea publică, circulația rutieră și pentru a monitoriza respectarea regulilor de prevenire a infectării cu virusul COVID-19. Oamenii legii se vor afla pe teritoriul și în adiacentul cimitirelor, atât în localitățile unde a fost permisă oficierea procesiunii de pomenire a celor răposați, cât și în acele localități unde aceasta a fost interzisă. Articolul (video) Polițiștii vor fi la datorie de Paștele Blajinilor și vor patrula adiacentul cimitirelor apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
08:15
Proiectul de amenajare a scuarului „Guguţă din strada Kiev, sectorul Râșcani, se află la etapa de finalizare. În cadrul proiectului au fost amenajate aleii pietonale, instalat sistem de irigare, iluminat public şi a mobilier urban. Articolul (foto) Lucrările de renovare a scuarului „Guguţă” din sectorul Râșcani sunt pe ultima sută de metri apare prima dată în #diez.
Ieri
20:30
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova (MAEIE) a actualizat vineri, 7 mai 2021, alertele de călătorie. Articolul (doc) Alerte de călătorie actualizate. Unde pot merge moldovenii fără a sta în carantină apare prima dată în #diez.
20:15
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri că a acordat o autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea vaccinului chinezesc anti-COVID-19 produs de Sinopharm. Articolul Organizația Mondială a Sănătății a acordat o autorizație de urgență pentru vaccinul chinezesc Sinopharm apare prima dată în #diez.
19:45
Astăzi, 7 mai, la ora 11.00, circa 30 de studenții Universității de Stat din Moldova au protestat cu scopul de a solicita revizuirea deciziei universității cu privire la susținerea examenelor în format fizic. Tinerii, majoritatea din afara Chișinăului, au vorbit despre dificultățile pe care le întâmpină în acest sens și au înaintat argumente în favoarea sesiunii de examene în format online. Articolul (doc) Studenții USM vor susține examenele în format online, după ce au solicitat acest lucru în cadrul unui protest apare prima dată în #diez.
19:15
În Moldova a fost lansată o nouă platformă pentru elevi și profesori. Medidatii.md are scopul de a reuni exeperți din diverse domenii de instruire într-un singur loc (profesori, instructori, traineri, facilitatori, psihologi, etc). Articolul A fost lansată o platformă gratuită pentru profesori, experți, elevi, studenți și nu doar. Cum te poți înregistra apare prima dată în #diez.
19:00
Cu prilejul Zilei Europei, mai multe localități din Republica Moldova s-au angajat să promoveze egalitatea de gen drept valoare europeană fundamentală prin inscripționarea mesajelor pe trecerile de pietoni din 26 de localități ale țării. Articolul (foto) Pe străzile din Moldova au apărut treceri de pietoni însoțite de mesaje despre egalitatea de gen apare prima dată în #diez.
19:00
Consiliul Local al Tinerilor din Botanica (CLT Botanica) este o formă de reprezentare a tinerilor din sectorul Botanica în raport cu autoritatea publică locală, având scopul de a implica tinerii în procesele decizionale. Dacă vrei să faci parte din această echipă, atunci te anunțăm că CLT Botanica realizează acum recrutările de voluntari. Articolul Consiliul Local al Tinerilor din Botanica recrutează voluntari. Care sunt condițiile de participare apare prima dată în #diez.
18:30
Dacă te gândești să studiezi filologie la o universitate din Moldova, atunci aceste informații sunt pentru tine. Echipa #diez a organizat cel de-al doilea eveniment online din acest an al proiectului „Dacă rămân acasă, merg la...”, iar despre cum este să fii student la Medicină și Farmacie, ce oportunități oferă domeniul, cum este pregătită piața muncii pentru o astfel de meserie, ce oferă piața muncii după absolvire, dar și de ce proiect poți beneficia dacă vrei să studiezi Farmacie, ne-au povestit invitații noștri: Natalia Sturza, care este directoare generală a grupului de companii Felicia, una dintre cele mai mari rețele de farmacii din țară, Marcel Abraș, prorector pentru activitate socială, conferențiar universitar în cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Gabriela Gorea, studentă în anul întâi la Facultatea de Medicină Generală, USMF.  Articolul (video) „Toți studenții care ies de pe băncile universității au de lucru.” Ce trebuie să știi dacă vrei să studiezi medicină și farmacie apare prima dată în #diez.
18:30
CEC a validat participarea AUR – Alianței pentru Unirea Românilor la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova din data de 11 iulie. Articolul AUR a fost validat de către CEC pentru participarea la alegerile din Republica Moldova apare prima dată în #diez.
18:00
Astăzi, 7 mai 2021, Republica Moldova a mai recepționat un lot de vaccinuri din partea României, vorba este despre 100 800 de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca. Acestea se adaugă celor 204 000 de doze livrate până acum. Articolul În Republica Moldova au ajuns încă 100 800 de doze de vaccin donate de România apare prima dată în #diez.
17:30
Comisia Electorală Centrală a făcut publică lista partidelor și altor organizații social-politice care au dreptul să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Aici sunt incluse 53 de formațiuni politice care pot să-și înainteze candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Articolul A fost publicată lista partidelor care pot participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Aici sunt incluse 53 de formațiuni apare prima dată în #diez.
17:15
În ziua de azi tot mai puțin putem observa pe cineva cu o carte în mână, mai cu seamă aflându-se în transportul public. Acest subiect l-am discutat cu o studentă de la jurnalism, care ne spune că o soluție pentru a îmbunătăți situația ar fi amplasarea unor mini biblioteci lângă stațiile de așteptare a transportului – o practică folosită cu succes în țările europene. Articolul (video) „La stație”. Viziunea unei studente de la jurnalism asupra cititului în transportul public apare prima dată în #diez.
17:15
Alte 260 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 5 cazuri sunt de import: 3-Italia, 1-Irlanda, 1-Franța. Articolul (video) Încă 260 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Moldova apare prima dată în #diez.
17:15
Chiar dacă până nu demult nu se știa soarta examenelor de BAC de anul acesta, unii tineri au ajuns la concluzia că totuși, cu sau fără BAC, cunoștințele sunt cele care contează. Articolul Util pentru BAC. Descoperă platforma gratuită unde elevii își pot pune întrebări, pot oferi recomandări sau idei unul altuia, în formă de chat liber apare prima dată în #diez.
16:45
Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis începerea celei de-a treia etapă de vaccinare. Astfel, pe 11 mai, odată cu lansarea platformei naționale de înregistrate la vaccinare, vor fi aprobate contingente care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19. Articolul Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea graduală a etapei a treia de vaccinare apare prima dată în #diez.
16:15
UNICEF Moldova, în colaborare cu organizația de protecție a drepturilor copilului Terre des hommes Moldova și cu aplicația de apeluri și mesaje Viber, a lansat pachetul de stickere „Explozie de emoții”, în care roboțelul Robert și prietenii săi exprimă o gamă variată de emoții și mesaje empatice. Atât abțibildurile virtuale, cât și mesajele, au fost elaborate în colaborare cu Grupul consultativ al copiilor al Tdh Moldova. Articolul „Explozie de emoții” pe Viber! Exprimă-ți emoțiile cu noile stickere create de UNICEF și Terre des hommes Moldova apare prima dată în #diez.
15:45
În anul 2019, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în comun cu Delegația Uniunii Europene a demarat prin intermediul Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, procedura de reabilitare a arenei mari a Circului din Chișinău. Articolul Autoritățile spun că proiectul de reparație a clădirii Circului din Chișinău se află la etapa de finalizare apare prima dată în #diez.
15:45
În prezent, în întreaga lume 1,2 miliarde de oameni au fost vaccinați împotriva COVID-19. Această campanie de vaccinare este cea mai mare din toată istoria omenirii. 1,23 miliarde de doze de vaccin au fost administrate în 174 de țări, iar ultima actualizare arată că zilnic sunt vaccinați circa 19 milioane de oameni, scrie Bloomberg. Articolul Specialiștii spun că putem scăpa de pandemie când 95 % din populația planetei va fi imunizată. Peste cât timp Moldova va ieși criză apare prima dată în #diez.
15:15
Digitalizarea poate majora numărul locurilor de muncă la nivel regional și îmbunătăți viața comunității prin îmbrățișarea noilor tehnologii care aduc schimbări majore în economie. Acest principiu stă la baza „EU4Moldova: Startup City Cahul”, proiect prin care Uniunea Europeană își propune să sporească atractivitatea regiunii Cahul și să creeze mai multe oportunități pentru locuitorii raioanelor din sudul țării. Articolul Participă la celebrarea zilei Europei și „EU4Moldova: Startup City Cahul”. Vezi programul evenimentului apare prima dată în #diez.
15:00
China este în responsabilă pentru mai multe emisii de gaze cu efect de seră decât toate națiunile dezvoltate din lume combinat, potrivit noilor cercetări publicate de Rhodium Group, notează Digi24. Articolul China poluează mai mult decât toate țările dezvoltate la un loc. Statele Unite sunt al doilea cel mai mare poluator apare prima dată în #diez.
15:00
Festivalul Calvert Journal Film este un concurs pentru realizatorii independenți de filme care transpune într-o călătorie prin Europa de Est, Balcani, Rusia, Caucaz și Asia Centrală. Află care sunt condițiile de participare și pe ce platforme vor fi difuzate filmele pentru publicul larg. Articolul Festivalul de filme The Calvert Journal lansează un concurs pentru realizatorii de filme din estul Europei și nu doar apare prima dată în #diez.
14:45
Mai bine de un an, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din satul Sipoteni, raionul Călărași, ar fi pus la cale o schemă de șantaj și a amenințat o tânără, estorcând de la aceasta bani, în diferite tranșe. Articolul A șantajat o tânără, amenințând-o că va publica fotografii intime, iar acum riscă până la 10 ani de închisoare apare prima dată în #diez.
14:45
Hugo Suíssas este un fotograf din Lisabona care utilizează perspectiva forțată în fotografie în felul său unic, dânsul creează imagini care instantaneu transformă obiectele și peisajele obișnuite în compoziții deosebite, fiecare dintre ele povestind ceva diferit.  Articolul (foto) Cum poate fi utilizată perspectiva forțată în fotografie prin ochii artistului Hugo Suíssas apare prima dată în #diez.
14:30
Alegătorii pot depune cereri privind declararea locului nou de ședere. Astfel, pentru a putea vota la o altă secție de votare decât conform domiciliului sau reședinței valabile, alegătorul va depune o declarație de ședere la autoritatea administrației publice locale din localitatea unde dorește să voteze. Articolul Alegătorii care vor să voteze la locul aflării lor în ziua alegerilor parlamentare anticipate pot depune declarația de ședere apare prima dată în #diez.
14:15
O asistentă medicală de la Centrul de Sănătate Publică Bălți, subdiviziunea Râșcani, a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Un mesaj în acest sens a fost publicat de către colectivul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSPS). Articolul O asistentă medicală din cadrul Centrului de Sănătate Publică Bălți a decedat din cauza COVID-19 apare prima dată în #diez.
13:45
La începutul lunii mai, un spot viral în care 100 de moldoveni și-au sunat persoana dragă spunându-i, live, că le este dor de ea, a făcut furori în mediul online, acumulând aproape jumătate de milion de vizualizări încă din primele zile. Articolul Află cine stă în spatele spotului „Mi-e dor de tine” în cadrul unui webinar. Descoperă secretele marketingului de la Cătălina Țurcanu apare prima dată în #diez.
13:45
Reprezentanții HoReCa au trimis o solicitare Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, prin care cer scoaterea restricției cu privire la programul de activitate a unităților de alimentație publică (ora 22.00), permiterea desfășurării evenimentelor festive cu caracter unic până în 50 de persoane, inclusiv permiterea activității teraselor de vară, conform schemelor de amplasare din anul trecut, în lipsa unui regulament în vigoare. Articolul (doc) HoReCa cere scoaterea restricțiilor privind programul de activitate și permiterea activității teraselor de vară apare prima dată în #diez.
13:30
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, spune că suma de 125 de milioane de lei, stabilită de CEC pentru organizarea alegerilor anticipate, este exagerată și cere să fie diminuată. Șeful interimar al Executivului spune că în Fondul de rezervă nu există suficienți bani pentru organizarea scrutinului, iar Ministerul Finanțelor încearcă să identifice fonduri pentru a asigura buna desfășurare a alegerilor. Articolul Aureliu Ciocoi spune că suma de 125 de milioane de lei pentru alegerile anticipate este exagerată apare prima dată în #diez.
12:30
Aproape 4,5 milioane de vizite consultative au fost înregistrate în 2020 la medicii specialiști din cadrul asistenței medicale specializate de ambulatoriu (AMSA). Din cauza pandemiei de COVID-19, numărul vizitelor s-a redus cu peste două milioane comparativ cu anul 2019. Articolul Cele mai solicitate servicii medicale, în anul 2020, au fost la medicii ginecologi, traumatologi și neurologi apare prima dată în #diez.
12:30
Pandemia de COVID-19 a schimbat paradoxal noțiunea de normalitate. Prestarea muncii la distanță a fost unul dintre cele mai interesante aspecte din viața cotidiană care a suferit modificări vizibile. Dacă acum un an în urmă munca la distanță putea fi considerată ceva imprevizibil, astăzi este rutina cea mai sigură pentru sănătatea noastră și a celor din jur. Articolul Remote work – lumina de la capătul tunelului. Hackathonul „Inovație pentru munca la distanță” apare prima dată în #diez.
12:00
Este vorba despre 12 elefanți asiatici, mai mici decât cei africani. Celor 12 mamifere, care gustă acum pentru prima oară sentimentul libertății, li se vor alătura alți 20 de elefanți pe măsură ce administratorii sanctuarului din Florida vor amenaja suficiente spații și pentru ei. Articolul 12 elefanți care până acum au trăit doar la circ au fost eliberați într-o rezervație din Florida apare prima dată în #diez.
11:45
Atât noii investitori internaționali, antreprenorii începători, cât și persoanele din afara ecosistemului de startup-uri, dețin cunoștințe generale despre etapa inițială a procesului de atragere a investițiilor. Însă, este puțin probabil să reușească să descrie toate procesele în cele mai mici detalii. Deși investițiile nu par a fi complexe, sunt multe etape de urmat și aspecte care necesită un pic de știință și structură pentru a fi realizate cu succes. Articolul Află cine sunt speakerii Academiei Investitorilor din Moldova apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.