Angajatul Grădinii Zoologice, care a fost mușcat de un tigru a decedat pe patul de spital

Jurnal TV, 4 mai 2021 17:20

După aproape patru luni de spitalizare, angajatul Grădinii Zoologice din Chișinău, care a fost atacat de un tigru alb, în luna ianuarie, a murit în urma complicațiilor provocate de răni. Informația a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de purtătoarea de cuvânt a Institutului de Medicină Urgentă, Dorina Arsene.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Ieri
21:00
Prezentat de Daniela Ciocanu
21:00
Prezentat de Daniela Vizitiu
20:20
Câte compromisuri poate face o mamă de dragul familiei și cum a devenit aluatul salvarea și refugiul pentru câteva moldovence din Irlanda, Italia, Franța, Rusia și Israel?
20:10
Săptămâna aceasta teatrele și-au reluat activitatea după restricțiile anti-COVID. Spectacolele sunt jucate pe scenă, cu prezența în sală a spectatorilor. Restricțiile nu au fost omise însă, în totalitate. Obligatoriu, persoanele trebuie să poarte mască de protecție pe toată durata aflării în interiorul instituției, este păstrată distanța socială, iar la intrare este măsurată temperatura. Revenirea pe scenă la Teatrul „Geneza Art” s-a făcut cu o premieră - comedia: "ZACS".
20:00
Înregistrările video, în care Igor Dodon ar fi primit o pungă cu bani, este în continuare un subiect aprins, pe care îl mențin deputatul Iurie Reniță, pe deoparte, și Procuratura Generală, de cealaltă parte. Aceasta din urmă afirmă că nu a recepționat vreun denunț de la Vladimir Plahotniuc sau Serghei Iaralov, care figurează în imagini. Parlamentarul îi contrazice pe procurori.
20:00
Aureliu Ciocoi consideră că 80 de milioane de lei, nu 125, ar fi suficiente pentru desfășurarea scrutinului din 11 iulie. Președintele Comisiei Electorale Centrală Dorin Cimil afirmă că e deschis pentru noi discuții în acest sens. Subiectul a fost abordat aseară, la postul nostru de televiziune.
19:50
Procuratura Generală a clasat dosarul dublelor identități privind posibilele acțiuni ilegale ale angajaților Agenției Servicii Publice. Este vorba despre dubla identitate a fostului șef al PD, Vladimir Plahotniuc (tot lel Vladislav Novak), dar și a unei persoane apropiate acestuia, care obținuse un pașaport pe numele Alexandr Reznic, care ar fi fost, de fapt, milionarul Vaja Jhashi.
18:00
Prezentat de Vasile Luchianu
17:40
Au interzis accesul în cimitirele din Chișinău de Paștele Blajinilor, dar au permis organizarea marșului cu drapele bicolore, în centrul capitalei, cu ocazia zilei de 9 Mai. Responsabilii de la Primăria Chișinău susțin că 9 Mai este sărbătoare națională și, în pofida pandemiei, municipalitatea nu poate interveni cu restricții în acest sens.
17:30
După ce Jurnal TV a difuzat ieri o știre privind majorarea tarifelor pentru mai multe servicii prestate de Agenția Servicii Publice, instituția a venit astăzi cu un comentariu.
17:30
Alegătorii pot depune cereri privind declararea locului nou de ședere, anunță Comisia Electorală Centrală, întrucât declarațiile depuse pentru scrutinele anterioare nu mai sunt valabile.
17:10
Prezentat de Eugenia Apostu
16:00
Peste 500 de pompieri și salvatori vor fi la datorie de Paștele Blajinilor. Salvatorii și pompierii vor fi gata să intervină la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale, stingerea incendiilor, dar și pentru lucrări de deblocare în aceste zile. Instituția informează că dispune de 150 de unități de tehnică pregătite pentru misiuni de salvare.
16:00
S-au certat, s-au acuzat de toate relele și au declarat că drumurile lor nu se vor mai intersecta vreodată, dar acum sunt tot mai aproape de a redeveni camarazi de luptă politică. Vorbim despre Igor Dodon și Vladimir Voronin, care negociază în aceste zile formarea unui bloc electoral de stânga pentru a participa împreună la alegerile anticipate din 11 iulie. Comuniștii anunță că fruntașii partidului, Vladimir Voronin și Oleg Reidman, vor continua consultările cu PSRM privind formarea blocului, iar Igor Dodon spune că i-a trimis ”scrisoare oficială” liderului comuniștilor.
15:50
Cei trei deținuți evadați din Penitenciarul numărul 10 Goian au fost reținuți. Ultimul a fost prins de polițiști aseară într-o pădure de la Țâpova - toți trei intenționau să fugă în regiunea transnistreană. Planul lor a eșuat însă, după ce fugarii au abandonat și cea de-a doua mașină furată.
15:50
Cel puţin 25 de persoane, printre care un poliţist, şi-au pierdut viaţa joi, într-o vastă operaţiune antidrog într-o favela din Rio de Janeiro, au raportat poliţia şi media braziliene. Operaţiunea a fost efectuată împotriva unor traficanţi de droguri acuzaţi de recrutare de minori într-un cartier sărac, la nord de Rio. Canalul GloboNews a difuzat imagini cu indivizi puternic înarmaţi, care au încercat să scape fugind prin favela în timpul operaţiunii de poliţie.
15:50
Contrabanda cu mașina Ambasadei Republicii Moldova la Moscova nu s-a încheiat după episodul cu anabolizantele și rechemarea ambasadorului Neguța. De data aceasta, în același microbuz, care venea din Rusia, a fost descoperită untură de bursuc de rasă din taigaua rusească - un produs scump, folosit în tratamentul plămânilor și inimii. Ofițerii SIS au depistat pe 22 aprilie grăsimea într-un sac diplomatic sigilat, destinat pentru scrisori și acte. Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a oferit detalii despre acest caz aseară, în emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.
15:40
Privatizare cu bucluc în Chișinău! Un teren de 15 mii de metri pătrați de pe teritoriul Parcului industrial ”Tracom” este pe cale să fie privatizat, cu tot cu o construcție făcută pe jumătate. Rezidenții parcului sunt împotrivă, deoarece concursul a fost organizat cu abateri de la legislație. În opinia rezidenților, o problemă este și faptul că la concurs participă o firmă afiliată fratelui fostului președinte Igor Dodon.
15:40
Președintele Maia Sandu s-a imunizat cu prima doză de ser anticovid AstraZeneca și i-a îndemnat pe toți oamenii să accepte vaccinarea. ”Este singura soluție”, a declarat Sandu, dând asigurări că în perioada următoare vor exista suficiente doze pentru imunizarea tuturor cetățenilor.
15:40
Scandal maritim în canalul Mânecii! Marea Britanie a anunţat chemarea a două nave militare, după plecarea a zeci de ambarcaţiuni de pescuit franceze. Acestea se adunaseră ieri în portul din insula Jersey, în cadrul unei dispute post-Brexit între Paris şi Londra privind accesul pescarilor francezi în apele insulei. Pescarii francezi spun că drepturile lor sunt restricționate pe nedrept de licențele emise de autoritățile insulare, în cadrul unui nou sistem de organizare după Brexit, relatează AFP.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:10
Prezentat de Sofia Obadă
21:10
Prezentat de Daniela Ciocanu
21:00
Prezentat de Daniela Vizitiu
20:00
Nodul feroviar Bălți își suspendă activitatea, începând de astăzi. Circulația tuturor trenurilor prin zona respectivă este oprită pentru o perioadă nedeterminată.
20:00
Dosarul „meciurilor trucate”, care a declanșat în decembrie trecut cel mai mare scandal din istoria fotbalului Republicii Moldova, este departe de finalitate. Asta înțelegem din răspunsul pe care l-am primit de la Centrul Național Anticorupție. La jumătate de an de la demararea anchetei, cele cinci persoane arestate sunt acum cercetate în libertate, iar aproape fiecare din cele 25 de persoane, câte au fost audiate, refuză conlucrarea. Postul nostru de televiziune a difuzat anterior mai multe confesiuni ale jucătorilor implicați în rețeaua de blaturi.
19:50
Acum 31 de ani, peste un milion de români au trecut de o parte şi de alta a Prutului fără vize şi au sărbătorit revederea cu rudele, apropiaţii, prieteniidupă o jumătate de secol de dezbinare. "Podul de Flori" a fost organizat de Liga culturală pentru unitatea românilor de pretutindeni, Asociaţia culturală Bucureşti-Chişinău şi Frontul Popular din Moldova.
19:40
Alte 333 cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova din cele 4 mii 474 de teste efectuate, informează Ministerul Sănătății.
19:40
Jurnal TV continuă să analizeze declarațiile de avere pentru anul 2020 ale șefilor instituțiilor de stat. Și astăzi am descoperit salarii de zeci sau chiar sute de mii de lei, plătite lunar din bugetul de stat. Unii angajați și-au cumpărat mașini luxoase sau locuințe. De pildă, șeful Comisiei Naționale a Pieței Financiare a dat peste un milion de lei pentru un BMW X5.
19:30
Cimitirele din Chișinău vor fi închise și în acest an, de Paștele Blajinilor. Locuitorii orașului au fost atenționați că în zilele de 9 și 10 mai, accesul în cimitire va fi blocat, pentru a preveni înrăutățirea situației epidemiologice. Unii oameni acceptă situația, însă alții sunt nemulțumiți. Printre aceștia din urmă sunt și mulți locuitori din Durlești, care nu se arată speriați de amenzi.
18:10
Prezentat de Vasile Luchianu
17:40
Scandal maritim în canalul Mânecii! Aproximativ 60 de ambarcațiuni, franceze dar și ale localnicilor din insula Jersey, insulă afiliată Regatului Unit, blochează portul St. Helier. Pescarii francezi spun că drepturile lor sunt restricționate pe nedrept de licențele emise de autoritățile insulare, în cadrul unui nou sistem de organizare după Brexit. Oficialii din Jersey au anunțat că se întâlnesc cu protestatarii „pașnici” pentru a încerca să rezolve disputa.
17:40
Poliția anunță despre reținerea a doi tineri, de 19 și, respectiv, 21 de ani, care vindeau droguri prin rețeaua de socializare Telegram. Aceștia organizau preluarea cantiăților mari de droguri, iar apoi le ascundeau în cantități mai mici în diferite locuri tăinuite. Suspecții au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile și riscă până la 15 ani de pușcărie.
17:30
Înainte de a demisiona, Guvernul Chicu a lăsat o bombă cu ceas, afirmă deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari. Potrivit lui, pe 22 decembrie 2020 executivul a aprobat o hotărâre care, sub paravanul modificării metodologiei de formare a tarifelor pentru serviciile Agenției Serviciilor Publice, a inclus, de fapt, majorarea acestora. Fostul premier Ion Chicu spune că e vorba de aberații.
16:30
Prezentat de Vasile Luchianu
16:00
Pentagonul urmăreşte racheta chineză, care urmează să facă în acest weekend o intrare necontrolată în atmosferă, cu riscul de a se prăbuşi într-o zonă populată. China a lansat acum o săptămână primul dintre cele trei elemente ale staţiei sale spaţiale, care a fost propulsat de o rachetă. Corpul acesteia urmează să aterizeze în următoarele zile, dar nimeni nu ştie unde, scrie AFP.
15:50
În municipiul Chișinău porțile cimitirelor vor fi închise de Paștele Blajinilor, nu și în raioanele țării, unde oamenii vor putea merge să-i pomenească pe cei trecuți din viață. Accesul va fi însă condiționat. În comuna Coșcodeni, raionul Sângerei, la fiecare mormânt se va permite una - două persoane din familie, sunt obligatorii masca și dezinfectantul, iar mesele de pomenire sunt categoric interzise. Echipa noastră de filmare i-a surprins pe oameni în timp ce făceau curățenie la mormintele celor dragi.
15:50
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a reafirmat joi la Kiev sprijinul Washingtonului faţă de Ucraina, aflată de şapte ani într-un război cu separatiştii proruşi, transmite AFP. Vizita lui Blinken intervine şi într-un context în care preşedintele Joe Biden a crescut presiunea asupra Rusiei prin noi sancţiuni.
15:50
93 de centre de bacalaureat vor fi deschise în Republica Moldova pentru sesiunea 2021. 31 dintre aceste vor fi în municipiul Chișinău. Decizia a fost luată de Comisia Naţională de Examene.
15:40
Regimul de la Tiraspol anunță că regulile de traversare a așa-zisei granițe, aplicate până la pandemie, vor fi în vigoare până pe 1 iunie curent.
15:40
Pandemia a schimbat regula de joc a operatorilor de turism. Frica sau incertitudinea a redus mult din elanul oamenilor de a pleca la mare sau la munte. Condițiile de călătorie i-au speriat pe cetățenii Republicii Moldova și mulți dintre aceștia nu riscă să-și planifice o vacanță. Dar sunt și unii care nu vor să renunțe la plăcerea de a vedea lumea și aleg acum țările care nu impun carantină, mărturisesc managerii agențiilor de turism din Chișinău.
15:30
Procuratura Generală a anunțat că reia urmărirea penală în cazul decesului suspect al fostului deputat Ion Butmalai, dar și al oamenilor de afaceri Iurie Luncașu și Saro Salemi. Asta după ce fostul deputat român Cristian Rizea a declarat aseară, în cadrul emisiunii ”Secretele Puterii” la Jurnal TV, că cei trei nu s-au sinucis, ci ar fi fost asasinați la comanda lui Vladimir Plahotniuc. Procuratura Generală a dispus citarea lui Rizea pentru audieri.
15:30
Comisia extraordinară pentru sănătate publică a municipiului Chișinău va decide sâmbătă, 8 mai, asupra modului de reluare a procesului educațional după vacanța de Paști a elevilor.
15:30
Clădirile ASITO și ”Casa Modei” au trecut din proprietatea lui Veceaslav Platon în cea a omului de afaceri Vladimir Russu. Decizia a fost luată ieri de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.
15:20
Cei trei deținuți, care au evadat marți din Penitenciarul nr. 10 Goian, sunt încă liberi și fac ce vor. Ieri, fugarii au mai furat o mașină. Potrivit poliției, pe mâna celor trei a ajuns acum un automobil Opel Astra, de culoare albastră, pe care l-au furat ieri la miezul nopții dintr-o localitate a raionului Orhei.
5 mai 2021
21:20
Nicolae Bojenco, unul dintre avocații condamnatului în prima instanță, Ilan Șor, s-ar fi întâlnit recent cu un judecător al Curții de Apel Cahul - acolo unde este examinat dosarul deputatului fugar. Un canal de Telegram a publicat imagini video în care ar apărea judecătorul Tudor Berdilă și avocatul Bojenco, iar ultimul îi transmite judecătorului o pungă. Magistratul a luat-o, s-a uitat discret ce este în interior și a pus-o în mașină. Nicolae Bojenco a confirmat, pentru Agora.md, întâlnirea cu judecătorul de la Cahul și a spus că, în punga transmisă, era vin și ciocolată. Am încercat să obținem și alte precizări astăzi de la avocatul Bojenco, dar acesta a avut telefonul deconectat pe tot parcursul zilei.
20:30
Ziua Europei înseamnă libertate, democrație, securitate, solidaritate, prosperitate și valoare. Este mesajul comun al ambasadorilor statelor Uniunii Europene în Republica Moldova lansat în preajma zilei de 9 mai, când marcăm Ziua Europei. Potrivit diplomaților acreditați la Chișinău, Acordul de asociere deschide pentru Republica Moldova poarta spre prosperitate, reforme și standarde europene.
20:20
Un bărbat s-a ales cu pagube materiale, pentru că a vrut să pună capăt unei nelegiuiri. Omul a avut curajul să-i pună la respect pe niște indivizi, care obișnuiau să bea alcool în văzul tuturor, în preajma unui bloc de la Ciocana. Bărbatul spune că a obosit de gălăgia și de mizeria, pe care o provoacă bețivii mai bine de un an. Alți localnici susțin că le este frică să iasă din casă și au cerut repetat ca ghereta unde se toarnă la pahar să fie evacuată. Poliția vorbește de ”huliganism nu prea grav”.
20:10
Roata de observație din Parcul ”Valea Trandafirilor” era până nu demult un fel de simbol al Chișinăului, o atracție constantă pentru copiii din oraș. Acum, pe întreg terenul de distracții domnește liniștea și tristețea. Unul dintre locurile preferate pentru odihna a câtorva generații de chișinăuieni stă închis din cauza pandemiei. Dacă situația de pauză mai durează, toate caruselele vor deveni fier vechi.
20:00
Exportul grâului din rezerva de stat a Republicii Moldova continuă. Deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, spune că o companie controlată de milionarul Vaja Jhashi a depus o cerere pentru obținerea unui certificat fitosanitar care să permită scoaterea din țară a 6000 de tone de grâu prin portul Giurgiulești. Deputatul atenționează că prețurile la produsele de panificație ar putea să crească. Autoritățile responsabile nu au comentat subiectul.
20:00
La Minsk au mers nu doar președintele Parlamentului dizolvat și câțiva deputați socialiști, dar și Igor Dodon. Acesta s-a întâlnit cu președintele belarus Aleksandr Lukaşenko. Potrivit unor canale de Telegram din Belarus, Dodon l-a lăudat pe Lukașenko pentru modul brutal în care a reprimat protestele opoziției după alegerile prezidențiale nerecunoscute de comunitatea internațională.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.