Bill Gates a anunțat că divorţează de soţia sa, Melinda, după 27 de ani de căsnicie. Află motivul

Telegraph, 4 mai 2021 15:10

Bill şi Melinda Gates au anunţat că vor divorţa, după 27 de ani de căsnicie. Cei doi vor continua să colaboreze în cadrul Fundaţiei Bill şi Melinda Gates. „După ce ne-am gândit multă vreme şi după ce am încercat totul pentru ca relaţia noastră să meargă mai departe, am decis să punem capăt mariajului. Nu [...] Articolul Bill Gates a anunțat că divorţează de soţia sa, Melinda, după 27 de ani de căsnicie. Află motivul apare prima dată în Telegraph Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Telegraph

Acum 5 minute
11:00
Primăria Chișinău informează că ieri, de Ziua Familiei, fântânile arteziene de pe teritoriul capitalei au fost fi puse în funcțiune. Astfel, pe toată durata sezonului cald, chișinăuienii și oaspeții urbei se vor putea bucura de frumusețea havuzurilor. Amintim că în prezent, în Chișinău sunt funcționale 13 fântâni arteziene gestionate de municipalitate,  amplasate în sectoarele orașului: [...] Articolul Havuzurile din capitală au fost puse în funcțiune de Ziua Familiei apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum o oră
10:10
Primăria municipiului Chișinău informează că ieri a fost inaugurat un nou scuar în sectorul Râșcani al capitalei, pe strada Kiev, 14/1, vizavi de sediul preturii de sector. Spațiul verde se va numi „Guguță”, după cunoscutul personaj al lui Spiridon Vangheli. Scuarul a fost creat de la zero, pe un spațiu public care anterior se afla [...] Articolul În sectorul Râșcani al capitalei a fost inaugurat scuarul Guguță apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 2 ore
09:30
Un TIR, un microbuz și un Opel Corsa au fost implicate într-un grav accident în localitatea ieșeană Vânători. În microbuz se aflau cetățeni ai R. Moldova. Inițial, din microbuz au fost evacuate 14 victime, iar 2 erau încarcerate, conștiente. A fost activat planul roșu de intervenție. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de [...] Articolul Mai mulți cetățeni moldoveni, transportați la spital, după un grav accident în România apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 24 ore
18:50
Alte 169 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, unul e de import: 1-Rusia. Numărul total de teste efectuate – 4.986, dintre care 619 – teste Rapid – Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 253.736. Din numărul total [...] Articolul ULTIMA ORĂ // 169 cazuri de COVID-19 și 10 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:20
O nouă catastrofă a lovit China în cursul zilei de vineri. Tornadele au ucis cel puțin 10 persoane în centrul și în estul țării și au rănit alte peste 300 de oameni, au informat oficiali și locală, sâmbătă, potrivit Mediafax. Șase persoane au murit în orașul Wuhan și alte patru în orașul Shengze, la aproximativ [...] Articolul Cel puțin 10 morți și sute de răniți, după ce două tornade violente au lovit China apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:50
Un investitor britanic s-a plâns că autoritățile ucrainene i-au confiscat peste 1.500 de sticle de vodcă de clasă premium, pe care a produs-o din merele cultivate în apropierea zonei dezastrului nuclear de la Cernobîl. Vodca este produsă și comercializată sub brandul ”Atomik” de compania Chernobyl Spirit Company, fondată de Jim Smith, profesor în științe de [...] Articolul Ucrainenii au confiscat sticle de vodcă facută din merele de la Cernobîl apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
Partidul Democrat din Moldova s-a întrunit astăzi în ședința Consiliului Politic Național, în cadrul căreia a fost aprobată lista pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Președintele PDM, Pavel Filip, a menționat că Partidul Democrat are cea mai prețioasă resursă în aceste alegeri- resursa umană: oameni buni, profesioniști care au demonstrat că pot face [...] Articolul PDM a prezentat primele 20 de nume de pe lista electorală apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
Președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei. “Cu acest deosebit prilej, vă doresc tuturor o viață fericită în sânul familiei Dumneavoastră, să vă bucurați de copii și părinți sănătoși, de realizări mărețe, pace și liniște sufletească. În viața fiecăruia dintre noi există numeroase lucruri cărora le [...] Articolul Igor Dodon: Voi continua să promovez programele sociale care au ca obiectiv major protejarea și susținerea familiei apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:30
„Familia pentru mine este o realizare, care mă face mândru și bogat sufletește. Dacă cineva m-ar întreba, unde este casa mea, cu siguranță aș răspunde, acolo unde este familia mea”, cel puțin cu acest mesaj a venit primarul general Ion Ceban în contextul Zilei internaționale a Familiei ce este sărbătorită pe 15 mai. Potrivit edilului, [...] Articolul Ion Ceban: Dacă cineva m-ar întreba, unde este casa mea, cu siguranță aș răspunde, acolo unde este familia mea apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:20
În cadrul vizitei oficiale a liderului de la Vilnius la Chișinău, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a oferit în dar Președintelui Gitanas Nauseda un prosop și un album fotografic. „Acest prosop este creat de meșterițele de la „Casa Cristea” – unul dintre cele mai cunoscute ateliere de artizanat din țara noastră, apreciat pentru autenticitatea lucrărilor [...] Articolul Președinții Maia Sandu și Gitanas Nauseda au făcut schimb de cadouri apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:10
Dumitru Diacov nu va candida la alegerile parlamentare anticipate. Acesta a făcut anunțul pe 15 mai, într-o postare, pe pagina sa de facebook. „L-am propus pe dl Mihai Olărescu, președintele raionului Cimișlia, în locul meu, N5, pe lista candidaților a Partidului Democrat la alegerile parlamentare anticipate”, a scris Diacov în postare. Potrivit acestuia, Consiliul Național [...] Articolul Anunțul democratului Dumitru Diacov cu privire la candidatura sa pe lista PDM apare prima dată în Telegraph Moldova.
12:40
În ultimele zile, jurnaliștii întreabă adesea: de ce noi socialiștii și comuniștii declară că Moldova trece sub conducere externă? Cică, „nu există un asemenea pericol”. Dar cum altfel pot fi numite ultimele acțiuni ale administrației prezidențiale care sunt deja monitorizate de consilieri străini? Despre aceasta a scris Igor Dodon, președintele PSRM și co-președintele Blocului electoral [...] Articolul Igor Dodon prezintă dovezi că țara este condusă din afară: “Maia Sandu a refuzat să promulge legile nedorite de FMI” apare prima dată în Telegraph Moldova.
12:30
Lituania va dona Republicii Moldova 11 mii de doze de vaccin anti-COVID-19. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu, după întrevederea cu omologul său lituanian Gitanas Nauseda. Marca vaccinului nu este specificată. Amintim că președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, se află în vizită oficială în Republica Moldova, la invitația președintelui Moldovei Maia Sandu. Articolul Lituania va dona Moldovei 11 mii de doze de vaccin apare prima dată în Telegraph Moldova.
12:00
Stadioanele multifuncționale din Parcul „Valea Trandafirilor” au fost deschise astăzi. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Faceboook. Edilul spune că acestea au fost reparate și în zonă s-a făcut ordine, iar blocul sanitar a fost deschis. „Locuitorii de la Botanica au o nouă zonă pentru [...] Articolul „Verde” la fotbal, baschet și tenis. Ceban: Stadioanele multifuncționale din Parcul „Valea Trandafirilor” au fost deschise apare prima dată în Telegraph Moldova.
11:30
Astăzi, în întreaga lume este marcată Ziua Internațională a Familiei, pentru a sublinia importanța familiei și a valorilor sale în societate. Această zi are rolul de a promova valorile majore ale familiei: dragoste, respect, egalitate, parteneriat, prevenirea/combaterea violenţei în familie, concilierea vieții profesionale cu viața de familie, etc. Genericul Zilei Internaționale a Familiei în anul [...] Articolul Ziua Internațională a Familiei. Ce măsuri întreprinde Ministerul Sănătății pentru susținerea familiilor din Moldova apare prima dată în Telegraph Moldova.
Ieri
10:50
Ziua internațională a familiei se asociază cu valori fundamentale precum dragostea, grija, fidelitatea, respectul. Aceste valori cel mai bine se cultivă și se transmit din generație în generație în familii împlinite. Iată de ce un stat prosper se bazează anume pe familii fericite. Nu în zadar în lista drepturilor protejate de Constituţie este și dreptul [...] Articolul Zinaida Greceanîi: Un stat prosper se bazează pe familii fericite apare prima dată în Telegraph Moldova.
10:30
Comitetul executiv al BNM a aprobat modificări la Regulamentul cu privire la deținerile în capitalul social al băncii și Regulamentul cu privire la cerințele față de membrii organului de conducere al băncii, al societății financiare holding sau holding mixte, conducătorii sucursalei unei bănci din alt stat, persoanele care dețin funcții-cheie și față de lichidatorul băncii în proces de [...] Articolul Solicitanții vor putea obține unele aprobări ale BNM în formă electronică apare prima dată în Telegraph Moldova.
10:00
În zilele de 12 și 13 mai curent, cu sprijinul Biroului politici de reintegrare, reprezentanții OHCHR și UN Women în Moldova, în contextul implementării unui program comun susținut de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, au transportat și distribuit în or. Tiraspol un lot de ajutor umanitar destinat pentru familiile aflate în situații vulnerabile, persoanele din [...] Articolul Ajutor umanitar pentru persoanele social-vulnerabile din regiunea transnistreană apare prima dată în Telegraph Moldova.
09:30
Primăria municipiului Chișinău informează că în zilele de sâmbătă și duminică, până la sfârșitul lunii curente (15-16 mai, 22-23 mai și 29-30 mai, inclusiv), se suspendă total traficul rutier pe str. Ion Creangă, tronsonul cuprins între străzile Calea Ieșilor și str. Alba-Iulia, în ambele direcții. Măsura a fost luată în legătură cu executarea lucrărilor de [...] Articolul ATENȚIE // Până la sfârșitul lunii se suspendă total traficul rutier pe str. Ion Creangă apare prima dată în Telegraph Moldova.
06:50
Tradițional, în fiecare an, în data de 15 mai, în țara noastră este celebrată Ziua Internațională a Familiei. Cu această ocazie, Igor Dodon, președintele PSRM, a transmis un mesaj de felicitare. “Cu acest deosebit prilej, vă doresc tuturor o viață fericită în sânul familiei Dumneavoastră, să vă bucurați de copii și părinți sănătoși, de realizări [...] Articolul Igor Dodon felicită moldovenii cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei apare prima dată în Telegraph Moldova.
14 mai 2021
23:40
Al 3-lea avion din flota HiSky a ajuns în această seară pe Aeroportul Internațional Chișinău, pregătit să transporte pasageri din Republica Moldova și România, conform destinațiilor prestabilite și curselor charter. “YR-BEE – al treilea avion din flota HiSky – a aterizat în această seară pe Aeroportul Internațional Chișinău. Ploaia și-a lăsat culorile gri după deal [...] Articolul FOTO // Al 3-a avion din flota HiSky a ajuns astăzi la Chișinău apare prima dată în Telegraph Moldova.
23:10
Partidul politic Acasă Construim Europa (PACE) este primul partid care s-a prezentat la CEC pentru a  depune actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea în cursa electorală și este și primul partid din buletinul de vot. La Comisia Electorală Centrală, tot astăzi, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii preliminare de înscriere [...] Articolul VIDEO // PACE este pe locul Nr.1 în buletinul de vot deoarece este cel mai organizat partid, spune Cavcaliuc apare prima dată în Telegraph Moldova.
23:00
Guvernul rus a anunţat vineri că Statele Unite şi Republica Cehă sunt considerate „neprietenoase” şi că misiunile diplomatice americane nu mai pot angaja personal local, în timp ce misiunile cehe ar putea angaja cel mult 19, relatează Reuters, sursă citată de Mediafax.ro Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luna trecută o lege menită să limiteze [...] Articolul Guvernul rus a anunţat primele țări incluse pe lista statelor neprietenoase apare prima dată în Telegraph Moldova.
22:40
În perioada 16 – 17 mai, șeful diplomației moldovene Aureliu Ciocoi va desfășura o vizită de lucru la Kiev, la invitația omologului ucrainean, Dmytro Kuleba, pentru participarea la reuniunea miniștrilor de externe ai Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei. Miniștrii de externe Aureliu Ciocoi, Dmytro Kuleba și David Zalkaliani vor discuta asupra modalităților de intensificare a [...] Articolul Aureliu Ciocoi pleacă la Kiev apare prima dată în Telegraph Moldova.
22:20
Legea transformării în datorie publică a banilor furați din băncile fraudate, adoptată de Plahotniuc în toamna anului 2016 cu ocolirea dezbaterilor parlamentare și prin asumarea răspunderii de către Guvernul Filip, rămâne în vigoare, a decis Maia Sandu. Prin urmare, șeful statului a respins și a doua propunere legislativă care a fost votată de PSRM și [...] Articolul Legea miliardului rămâne în vigoare, a decis Maia Sandu apare prima dată în Telegraph Moldova.
21:50
Președintele Maia Sandu a refuzat să promulge Legea prin care statul ar fi compensat cheltuielile pentru energia electrică pentru consumatorii casnici pentru lunile aprilie și mai, informează Telegraph.md, cu referire la anunțul făcut chiar de către șeful statului. “Am întors Parlamentului și legile 69 și 70 din 23.04.2021, prin care statul ar fi compensat cheltuielile [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Maia Sandu a respins legea prin care statul ar fi compensat cheltuielile pentru energia electrică pentru consumatorii casnici apare prima dată în Telegraph Moldova.
21:30
Astăzi, în jurul orei 17.35 poliția din Anenii Noi a fost sesizată de un bărbat de 37 de ani, locuitor al satului Telița Nouă din raionul Anenii Noi, care a comunicat că, în timp ce se afla pe malul râului Nistru a depistat cadavrul unei persoane în stare avansată de putrefacție. Ajunși la fața locului, [...] Articolul ULTIMA ORĂ // A fost găsit cadavrul fetiței de 12 ani din Speia, care a căzut sub gheață în luna februarie apare prima dată în Telegraph Moldova.
20:10
Presa a recepționat lista candidaților, pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, din partea Blocului electoral „RENATO USATÎI”, înregistrată astăzi la Comisia Electorală Centrală. Potrivit documentului, Renato Usatîi este cap de listă, iar acesta este urmat de Elena Grițco, ultima fiind președintele Fundației ”Renato Usatîi”. Renato Ustaîi este un clovn în politica moldovenească, spune [...] Articolul DOC // Lista integrală a candidaților Blocului ”Renato Usatîi” la alegerile parlamentare din iulie apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:50
Partidul Politic „Șor” făcut publică lista celor 101 de candidați din partea formațiunii la fotoliul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, la parlamentarele anticipate din 11 iulie. Ilan Șor este cap de listă, în timp ce Marina Tauber este a doua, scrie tv8.md Vicepreședintele formațiunii, juristul Vitalie Balinschi este pe locul al treilea. De altfel, [...] Articolul DOC // Lista integrală a candidaților Partidului Șor pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021 apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:30
Președintele comuniștilor susține că Usatîi ar trebui să se preocupe de dosarele penale pe care le are deschide în Federația Rusă și îl sfătuiește să se predea benevol autorităților competente din această țară pentru a nu prejudicia imaginea Parlamentului Republicii Moldova, scrie a-tv.md ”În fiecare Parlament era câte un clovn. A fost Mișa Ghimpu, acum [...] Articolul Renato Ustaîi este un clovn în politica moldovenească, spune Vladimir Voronin apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:20
Temperaturi moderat de generoase, fără precipitații esențiale, vor caracteriza starea vremii din acest sfârșit de săptămână, transmite Moldpres. Potrivit meteorologilor, sâmbătă şi duminică, 15 şi 16 mai, vremea va fi îndeosebi fără precipitații, doar pe 17 mai, izolat, vor cădea ploi slabe de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice. „Vântul va sufla slab până la [...] Articolul În acest sfârșit de săptămână se așteaptă până la 25 grade de căldură apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:10
Moscova anunță o creștere majoră a numărului cazurilor de Covid-19, după ce oamenii s-au întors la locurile de muncă, la finalul celor aproape două săptămâni nelucrătoare, decretate de Putin pentru a preveni un al treilea val al pandemiei. Capitala Rusiei a raportat vineri 3.818 noi cazuri de coronavirus, cel mai mare număr zilnic de îmbolnăviri [...] Articolul Moscova anunță o creștere majoră a numărului cazurilor de COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:00
Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor din Republica Moldova va fi cu numărul 6 în buletinul de vot la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, informează Telegraph.md, după extragerea oficială de la CEC. Biletul cu numărul 6 a fost extras de către socialistul Vlad Batrîncea, reprezentantul Blocului electoral PCRM-PSRM la CEC. Simbolul electoral al [...] Articolul Blocul electoral al PCRM-PSRM va fi cu Nr.6 în buletinul de vot la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021 apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:00
În cadrul emisiunii ”Important” de la TVC 21, Vladimir Voronin s-a întrebat ce așteptări au oamenii de la Președintele Maia Sandu. Acesta s-a arătat nedumerit de faptul că cetățenii vor să se trezească dimineața cu soldați NATO, dar a și întrebat alegătorii dacă aceștia își doresc să aibă copii mulați și nu doar albi, informează [...] Articolul Vladimir Voronin este de părere că serviciile americane au adus-o pe Maia Sandu la Președinție, nu cetățenii apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:50
Alte 181 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, nouă sunt de import: 3-Germania, 3-Italia, 2-Rusia, 1-SUA. Numărul total de teste efectuate – 6.540, dintre care 1.581 – teste Rapid – Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 253.567. [...] Articolul ULTIMĂ ORĂ // Alte 181 cazuri de COVID-19 și 11 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:50
Reluarea exportului de mărfuri moldovenești pe piața rusă fără achitarea taxelor vamale depinde de rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Despre aceasta președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat în cadrul emisiunii live. Socialistul a precizat că în prezent de rezolvarea acestei probleme nu se ocupă nimeni: nici Președinția, nici Parlamentul, care este în demisie, [...] Articolul Igor Dodon: „Reluarea exportului fără taxe pe piața rusă depinde de rezultatele alegerilor parlamentare” apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:20
Deputații socialiști Corneliu Furculiță și Nicolae Pascaru au avut mai multe întâlniri cu organizațiile de partid din raioanele Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi, Hâncești și Ialoveni, transmite Telegraph.md Parlamentarii au discutat cu colegii despre situația politică curentă și începutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Cei doi legislatori au informat colegii despre [...] Articolul FOTO // Corneliu Furculiță și Nicolae Pascaru au efectuat mai multe vizite în teritoriu apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:20
Cu puțin timp în urmă, la Comisia Electorală Centrală, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenților electorali în buletinul de vot pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021. Astfel, candidații înscriși astăzi la CEC vor apărea pe buletinul de vot în ordinea următoare: 1. Partidul Acasă Construim Europa 2. [...] Articolul ULTIMĂ ORĂ // Ordinea concurenților electorali în buletinul de vot pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021 apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:00
Liderul PSRM, Igor Dodon afirmă că președintele Maia Sandu are un comportament cinic față de cetățeni, blocând legile sociale, doar din cauza că șeful statului nu-și poate face PR din asta, transmite Telegraph.md Dodon menționează printre astfel de legi blocate, adică care au fost votate de Parlament, dar nu sunt semnate de către președinte, legea [...] Articolul VIDEO // Maia Sandu blochează legile sociale din cauză că nu poate face PR din ele apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:00
Tragerea la sorți la Comisia Electorală Centrală pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenților electorali în buletinul de vot pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021  Articolul LIVE // Tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii concurenților electorali în buletinul de vot pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021 apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:40
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene poate acoperi 100% din cheltuielile pentru organizarea votului în afara granițelor, din bugetul propriu, la alegerile anticipate din 11 iulie. Declarația a fost făcută de șeful diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, în cadrul unui interviu, transmite ipn.md. Potrivit lui Aureliu Ciocoi, CEC va decide dacă în străinătate vor fi deschise [...] Articolul Aureliu Ciocoi: MAEIE poate acoperi 100% din cheltuielile pentru alegerile în afara țării apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:30
Cel puțin 12 persoane au fost ucise într-o explozie în interiorul unei moschei din capitala afgană Kabul în timpul rugăciunilor de vineri. Ferdous Faramarz, purtătorul de cuvânt al poliției din Kabul, a declarat că imamul moscheii se numără printre cei 12 morți și cel puțin alte 15 persoane au fost rănite, potrivit Reuters. Nu a existat [...] Articolul Atac terorist într-o moschee din capitala Afganistanului. 12 persoane au murit, inclusiv imamul apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:30
Liderul PSRM, Igor Dodon afirmă că președintele Maia Sandu are un comportament cinic față de cetățeni, blocând legile sociale, doar din cauza că șeful statului nu-și poate face PR din asta, transmite Telegraph.md Dodon menționează printre astfel de legi blocate, adică care au fost votate de Parlament, dar nu sunt semnate de către președinte, legea [...] Articolul VIDEO // Maia Sandu blochează legile sociale din cauză că nu poate face PR din el apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:10
Ministrul Apărării în exerciţiu, Victor Gaiciuc, a participat astăzi la ceremonia de lansare a expoziției tematice temporare „Enigma. Victoria decriptării”, desfăşurată la Agenția pentru Știință și Memorie Militară (AŞMM). Expoziţia este organizată în colaborare cu Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Ambasada Poloniei la Chişinău. Ministrul Gaiciuc a apreciat efortul tuturor celor care s-au implicat la documentarea şi organizarea acţiunii respective. „Consider că era necesară o expoziţie de acest gen ca să nu uităm evenimentele tragice [...] Articolul Expoziția „Enigma. Victoria decriptării”, inaugurată la Agenția pentru Știință și Memorie Militară apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
Liderul PSRM, Igor Dodon bate alarma, privind imixtiunea din extern în afacerile interne ale Republicii Moldova, transmite Telegraph.md Dodon spune că la ora actuală Președinția este controlată direct de către oameni din Occident, iar în astfel de condiții Moldova nu mai este un stat suveran, ci o țară bananieră. „Se atentează direct la statalitatea Republicii [...] Articolul VIDEO // Igor Dodon: „Deciziile importante pentru moldoveni nu mai sunt luate la noi acasă” apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
În cadrul discuțiilor față în față din martie curent, președintele Maia Sandu i-ar fi cerut lui Igor Dodon majorarea vârstei de pensionare, adică anularea legii promovate de PSRM și votată în decembrie 2020, prin care s-a stabilit ca femeile să se pensioneze la 57 de ani, iar bărbații la 62. Potrivit liderului socialist, aceasta ar [...] Articolul Maia Sandu i-ar fi cerut lui Igor Dodon să fie majorată vârsta de pensionare apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
Două persoane, care au împlinit în luna mai curent, vârsta de 100 și, respectiv, 101 ani vor primi suport financiar a câte 5 mii lei din partea Primăriei Chişinău. Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba despre Pavel Gladcov, colonel în rezervă, veteran al celui de-al II-lea Război Mondial, Cavaler al Ordinului Republicii, care a [...] Articolul Două persoane, care au împlinit în luna mai vârsta de 100 și 101 ani vor primi câte 5 mii lei din partea primăriei apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
Cristian Rizea, ex-deputatul român condamnat în România pentru acte de corupție, și-a manifestat intenția de a se înscrie în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, din 11 iulie, în calitate de candidat independent.  Rizea este condamnat în România la patru ani și opt luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare [...] Articolul Fost deputat român, condamnat pentru fapte de corupție, vrea să candideze la alegerile parlamentare din Moldova apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:40
Deputatul Platformei Da, Dinu Plângău, anunță că va expedia scrisori în adresa procurorului general, președintei Parlamentului, președintei Sandu și ministrului în exercițiu a Justiție prin care le va solicita să fie preluat demersul său prin care a cerut Curții Constituțională să scoată în afara legii Partidul „Șor”. Sesizarea declarată inadmisibilă de Curtea Constituțională pe motiv [...] Articolul Platforma DA se va adresa procurorului, președintei țării, a Parlamentului și ministrului Justiției privind scoaterea partidului Șor în afara legii apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:30
În cadrul unei conferințe de presă, Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat lista candidaților la funcția de deputat pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021, după cum urmează: 1. Igor Grosu 2. Natalia Gavrilița 3. Mihai Popșoi 4. Sergiu Litvinenco 5. Andrei Spînu 6. Liliana Nicolaescu-Onofrei 7. Doina Gherman 8. Nata Albot 9. Vladimir Bolea [...] Articolul Lista integrală a candidaților PAS pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021 apare prima dată în Telegraph Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.