Emisiunea ”Logica Puterii” cu Tatiana Cebotari. Invitată: Inga Pasicinic

Sputnik, 4 mai 2021 14:40

Discutăm în cadrul ediției de astăzi despre lecțiile pe care le-am învățat la mai bine de un an de când ne confruntăm cu pandemia

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 5 minute
22:30
Croația este prima țară europeană care a testatcu succes sistemul certificatului verde digital, adică pașaportul Covid.
Acum o oră
22:00
În ajunul Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice, secretarul de stat în domeniul tineretului și sportului, Ivan Gheorghiu, a efectuat o vizită la Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale.
21:50
Republica Moldova este în așteptarea unui lot impunător de vaccin împotriva infecției COVID-19. Detalii a oferit în cadrul emisiunii ”ATITUDINI” secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc.
21:50
După luni de căutări, cadavrul fetiței de 12 care s-a înecat astă iarnă în Nistru, a fost găsit întâmplător de un bărbat.
Acum 2 ore
21:10
Directorul general al OMS a avertizat că al doilea an al pandemiei s-ar putea solda cu mai multe decese decât primul și că situația din India reprezintă o uriașă îngrijorare.
21:00
Printre chișinăuienii care au aniversat centenarul, onorați de municipalitate, este și un veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei.
20:40
O moldoveancă în vârstă de 57 de ani a fost adusă din Ucraina cu ambulanța SMURD. Aceasta a fost la un tratament într-o clinică din Kiev.
Acum 4 ore
20:20
Un cetățean german suspectat de săvârșirea unor acțiuni grave în țara noastră a fost reținut în Polonia, la cererea oamenilor legii din Republica Moldova.
20:00
Valoarea exporturilor s-a micșorat în 2020 cu 11 la sută, comparativ cu 2019. Criza continuă și în 2021. Care sunt cauzele acestei scăderi am aflat de la expertul economic Veaceslav Ioniță.
19:40
Guvernul interimar a anunțat câți bani este gata să pună la dispoziția Comisiei Electorale Centrale pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Hotărârea Executivului a apărut azi și în Monitorul oficial.
19:10
Astăzi a început perioada în care pot fi depuse actele necesare pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În total, șase partide și blocuri au făcut acest lucru.
19:00
Data de 14 mai 1981 va rămâne una marcantă atât pentru România, cât și pentru întreaga omenire. Și aceasta pentru că atunci a avut loc primul zbor al unui cosmonaut român, Dumitru Prunariu, în spațiul cosmic, cu nava Soyuz-40.
18:40
Numărul victimelor ca urmare a atacurilor aeriene israeliene asupra Fâșiei Gaza continuă să crească. Potrivit cifrelor oficiale, 119 persoane au murit și câteva sute au fost rănite. 
Acum 6 ore
18:30
Parlamentul de legislatura a X-a va ajunge cu siguranță în istorie. De această părere este deputatul socialist Petru Burduja, care susține că într-o perioadă scurtă parlamentarii s-au confruntat cu mai multe situații dificile, inclusiv pandemia.
18:10
Șeful interimar de la Justiție a promis că va apăra instituția de orice atac venit din partea participanților la procesul electoral.
17:50
Ministerul Sănătății a prezentat datele cu privire la evoluția coronavirusului în Republica Moldova. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 181 de cazuri de infectare cu COVID-19.
17:30
Membrii Comisiei Electorale Centrală au tras la sorț pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenților electorali în buletinul de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.
17:20
A urcat în stare de ebrietate la volan și a început să conducă mașina haotic pe străzile Chișinăului. Este isprava unui șofer care a fost oprit de agenții de patrulare.
17:10
Din anumite motive, liderii unor țări occidentale s-au simțit ʺdemiurgi ai politicii internaționaleʺ, consideră deputatul Dumei de Stat Artem Turov.
17:10
Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din municipiul Chişinău a prezentat informații despre felul în care se vor desfășura examenele de Bacalaureat în acest an.
16:40
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", directorul general al Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS), Elena Ţîbîrnă, a comentat proiectul de lege ce prevede reducerea vârstei de pensionare. În ce condiții vor fi acordate pensiile pentru limita de vârstă din 2022.
Acum 8 ore
16:10
O nouă rundă de discuții live se desfășoară la Centrul de presă Sputnik Moldova. Invitații sunt deputații în Parlamentul Republicii Moldova Petru Burduja din partea PSRM și Vasile Năstase din Partea PPDA.
16:10
Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei Maria Zaharova a vorbit În cadrul briefingului săptămânal despre atitudinea Rusiei față de situația din Moldova.
15:40
Ministerul Sănătății anunță că centrele de vaccinare din țară vor activa non-stop, inclusiv în weekend. Astfel, oamenii sunt îndemnați să se programeze și să meargă să primească serul la orice oră care le convine.
15:10
Reporterii Sputnik au aflat cum este produs vaccinul rusesc „Sputnik V” la întreprinderea din Belarus, procesul este prezentat în acest videoclip.
14:40
Meteorologii au emis o avertizare cu puțin timp în urmă – iată ce se fenomene sunt așteptate în țară în câteva ore.
14:40
Partidul Acțiune și Solidaritate a prezentat lista candidaților pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Iată cine sunt primele zece persoane incluse.
Acum 12 ore
14:30
Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat despre ʺo comunicare directăʺ cu Rusia pe tema combaterii criminalilor cibernetici. Politologul Alexei Zudin a vorbit la radio Sputnik despre motivul pentru care, în opinia sa, această afirmație merită o atenție sporită.
13:40
În unele țări stațiile de așteptare a transportului public pot avea forme mai puțin obișnuite sau chiar pot reprezenta adevărate opere de artă.
13:20
Tânărul de 26 de ani, care în dimineața zilei de vineri s-a izbit violent cu mașina de un copac, a murit pe patul de spital fără ca să-și mai revină din comă.
13:10
Republica Moldova îi este recunoscătoare Lituaniei pentru sprijinul acordat și este gata să continue colaborarea cu acest stat. Declarația a fost făcută de Maia Sandu, în urma întrevederii cu președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda.
13:00
Europenii trăiesc mai mult decât moldovenii în medie cu aproape 11 ani, iar vârsta medie a populației din UE este mai mare cu patru ani decât cea a țării noastre. Datele au fost prezentate de către Biroul Național de Statistică.
12:30
Părțile au subliniat importanța respectării dreptului minorităților naționale de a utiliza liber limba maternă în comunicarea de zi cu zi.
12:10
Vineri, 14 mai, se va desfășura o nouă rundă de discuții live la Centrul de presă Sputnik Modlova. Invitații sunt deputații în Parlamentul Republicii Moldova Petru Burduja din partea PSRM și Vasile Năstase din Partea PPDA.
11:10
Până la un milion de doze de vaccin Sputnik V ar putea să fie aduse în luna iunie în republica Moldova. Cel puțin asta declara președintele PSRM, Igor Dodon.
10:30
Igor Dodon a anunțat cine sunt primii zece candidați ai blocului PSRM-PCRM la fotoliul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Totodată, Dodon a precizat că în aceste clipe blocul electoral se află la CEC și depun actele.
10:30
Începând de astăzi, 14 mai, pot fi depuse documentele necesare pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
10:20
Noua lege cu privire la carburanți a intrat în vigoare, fiind publicată în Monitorul Oficial. Iată ce se schimbă pe piața produselor petroliere.
10:10
Comisia Electorală Centrală a dat startul înregistrării în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate, dar există o lacună în legislație care ar putea lăsa partidele politice în afara cursei.
10:00
Mai mulți comandanți ai forțelor armate suedeze au spus că armata țării lor este capabilă să ducă un război cu Rusia.
09:40
După Danemarca, și Norvegia a scos definitiv vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca din campania sa de inoculare.
Acum 24 ore
09:10
Comisia Electorală Centrală anunță că începând de vineri, 14 mai, pot fi depuse documentele necesare pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
08:50
Un tânăr a ajuns în comă la spital după ce mașina în care se afla s-a izbit violent de un copac. Accidentul a avut loc în dimineața de vineri, în Chișinău. 
08:40
Un tânăr a ajuns în comă la spital după ce mașina în care se afla s-a izbit violent de un copac. Accidentul a avut loc în dimineața de vineri, în Chișinău. 
08:30
Liderul socialiștilor Igor Dodon a participat joi la o emisiune de la un post privat de televiziune în care a vorbit despre crearea blocului electoral comun dintre PCRM și PSRM.
08:20
Liderul socialiștilor Igor Dodon a participat joi la o emisiune de la un post privat de televiziune în care a vorbit despre crearea blocului electoral comun dintre PCRM și PSRM.
08:00
Forțele aeriene și forțele terestre atacă Fâșia Gaza, a declarat serviciul de presă al armatei israeliene, citat de RIA Novosti.
07:40
Pe 11 iulie, moldovenii cu drept de vot vor alege deputații care vor forma Parlamentul de legislatura a XI-a.
07:10
Euro și dolarul continuă să se ieftinească la cursul oficial al BNM. Astfel, leul moldovenesc își întărește poziția în raport cu cele mai importante monede internaționale.
06:30
Parlamentul a fost dizolvat în data de 28 aprilie, iar deputații încă stau în fotoliile de parlamentari. Aceștia continuă să primească și salarii, însă atribuțiile lor sunt limitate. Juristul Pavel Midrigan a explicat ce împuterniciri au aleșii poporului.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.