Un primar din raionul Râșcani – verificat de ANI

Provincial, 4 mai 2021 14:40

În săptămâna 26 – 30 aprilie 2021, au fost demarate două proceduri de control al averii în care sunt vizați un fost viceministru al Ministerului Afacerilor Interne și un vicedirector de spital raional. Alte nouă controale au fost pornite pentru a stabili posibile conflicte de interese admise de către un ex-director interimar al Societății pe Acțiuni „FEE Nord”, director al […] Post-ul Un primar din raionul Râșcani – verificat de ANI apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 6 ore
17:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) a desfășurat, în seara zilei de astăzi, tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenților electorali în buletinul de vot pentru alegerile parlamentare din 11 iulie curent, informează PROVINCIAL. Astăzi, la CEC, în vederea înregistrării în cursă au depus actele 6 concurenți electorali. Astfel, în buletinul de vot, ordinea […] Post-ul Rezultatele primei trageri la sorți privind locul în buletinul de vot apare prima dată în Provincial.
Acum 8 ore
16:40
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întâlnire cu Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 București, România, informează PROVINCIAL. „Epidemia a devenit cea mai mare încercare confruntată de omenire după încheierea celui de-al doilea război mondial. Toată lumea a fost neregătită pentru această încercare dar, cel mai greu le-a venit țărilor mici, cu economii insuficient de […] Post-ul Bașcanul Găgăuziei a avut o întrevedere cu primarul Sectorului 6 din București apare prima dată în Provincial.
16:10
Astăzi a avut loc conferința națională în format online cu genericul „Comunicarea efectivă și atingerea consensului larg în procesul de descentralizare și consolidare a autonomiei locale: necesitatea unor abordări inovative”, care a avut ca scop prezentarea conceptului unei platforme participative de discuții sistematice privind problemele APL, descentralizarea, democrația locală și reforma administrației publice locale. Ideea […] Post-ul Probleme cu care se confruntă administrația publică locală – discutate în cadrul unei conferințe apare prima dată în Provincial.
15:40
La 12 mai 2021, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor a subproiectului ”Lucrări civile la grădiniţa de copii nr. 1 „Ghiocel”” din or. Sîngerei renovat în cadrul Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova (HG nr. 28/2019) prin intermediul IP ”Fondul de Investiții Sociale din […] Post-ul Recepția la terminarea lucrărilor a subproiectului „Lucrări civile la grădiniţa de copii nr. 1 „Ghiocel”” din Sîngerei a avut loc, anunță IP FISM apare prima dată în Provincial.
15:10
Volumul consumului de gaze naturale în luna aprilie curent a constituit 98,6 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 54,8 % mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului 2020. Totodată, potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, fața de luna martie 2021 acest indicator a scăzut cu 65,4 milioane de metri cubi […] Post-ul Volumul consumului de gaze naturale în luna aprilie curent – cu peste 50% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut apare prima dată în Provincial.
15:00
Holdingul „Transoil” constată că, în contextul apropierii alegerilor parlamentare anticipate, se întețesc atacurile în adresa grupului de companii din partea anumitor politicieni, informează PROVINCIAL. „Noi înțelegem interesul politicienilor de a acumula puncte electorale suplimentare din contul diferitor tipuri de scandaluri, dar declarăm cu toată responsabilitatea că nu vom permite implicarea holdingului în jocuri politice. Toată […] Post-ul „Transoil”: Toată activitatea noastră are la bază litera legii apare prima dată în Provincial.
Acum 12 ore
14:40
Polițiștii de frontieră au dejucat planurile unui conațional de a se mai urca la volan cu un permis de conducere falsificat, iar pe altul l-a reținut pentru că se afla în căutare pentru trecerea ilegală a hotarului moldo-ucrainean. Ambele incidente au fost consemnate ieri, 13 mai a.c., informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de […] Post-ul Ilegalități consemnate la frontiera de nord a țării apare prima dată în Provincial.
14:00
Mai multe orașe – inclusiv Drochia, Glodeni, Vulcănești, Cantemir și Fălești, riscă să rămână fără primari, aceștia fiind candidați la funcția de deputat pentru alegerile din 11 iulie curent, informează PROVINCIAL. Blocul electoral „Renato Usatîi” a depus astăzi, la Comisia Electorală Centrală (CEC), documentele necesare pentru înregistrarea în cursa pentru Parlamentul Republicii Moldova. Renato Usatîi […] Post-ul Drochia, Glodeni, Vulcănești, Fălești și Cantemir riscă să rămână fără primari! apare prima dată în Provincial.
13:30
„Președintele Maia Sandu a blocat demararea proiectelor de infrastructură în raioanele din țară și a lăsat astfel zeci de mii de cetățeni fără acces la apă potabilă”, a declarat deputatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Petru Burduja, astăzi, în cadrul unui briefing, informează PROVINCIAL. Socialistul a declarat că este vorba despre modificări la Legea […] Post-ul Declarație: Președintele a blocat demararea proiectelor de infrastructură în raioanele din țară apare prima dată în Provincial.
13:00
Gitanas Nauseda, Președintele Republicii Lituania, în aceste zile, efectuează o vizită în țara noastră, informează PROVINCIAL. Astfel, în urma unei discuții cu șeful statului moldovean, Maia Sandu, Gitanas Nauseda a declarat: „Eu cred că vom aprofunda relațiile noastre economice și comerciale. Țara noastră are mereu sentimente de simpatie pentru cetățenii Republicii Moldova”. La rândul ei, […] Post-ul Președintele Republicii Lituania, despre vinul moldovenesc: „Aș putea spune doar cuvinte de laudă” apare prima dată în Provincial.
12:10
Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), recent, a participat la seminarul anual de instruire a Grupului de lucru EUROSAI privind TI (ITWG) organizat de către instituția supremă de audit (ISA) a Estoniei, care deține preșidenția Grupului de lucru respective. Tematica seminarului a fost: „De la cod spre acțiune: instituțiile supreme de audit explorează lumea […] Post-ul Curtea de Conturi a participat seminarul anual de instruire a Grupului de lucru EUROSAI privind TI apare prima dată în Provincial.
11:40
Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, în această campanie electorală va merge în toate raioanele din țară, pentru a discuta cu oamenii. Despre aceasta liderul PSRM a anunțat în cadrul emisiunii live. „Eu voi merge în fiecare raion, voi aveam minim 10 întrevederi din fiecare raion din Republica Moldova, pentru a fi […] Post-ul „Eu voi merge în fiecare raion”, spune Dodon cu privire la campania electorală pentru alegerile din 11 iulie! apare prima dată în Provincial.
11:10
Comisia agricultură și industrie alimentară a Parlamentului anunță organizarea consultărilor și dezbaterilor publice pe marginea proiectului Codului silvic. Consultările vor avea loc în ziua de miercuri, 19 mai, cu începere de la ora 09:00, în format mixt – în regim online și cu prezență fizică în Sala 114 a Parlamentului. Sunt invitați să participe reprezentanții […] Post-ul La Parlament se vor desfășura consultări publice privind proiectul Codului silvic apare prima dată în Provincial.
10:50
La Soroca au demarat lucrările de elaborare a Studiului de fezabilitate și de impact asupra mediului pentru construcția Stației de epurare a apelor uzate. La prima ședință de lucru, părțile implicate au discutat despre acțiunile ce urmează a fi efectuate în perioada mai –august 2021. Studiul de fezabilitate va fi elaborat de o companie franceză, cu […] Post-ul La Soroca a început elaborarea Studiul de fezabilitate pentru construcția Stației de epurare a apelor uzate apare prima dată în Provincial.
10:40
„Motivul de-a mă implica în politică în anul 2009 a fost gașca lui Voronin care a capturat țara, au băgat oamenii de afaceri în pușcării pentru a fi jefuiti de bani, le-au preluat afacerilor și au distrus concurenții. Au omorât tineri care își doreau libertate”. Declarația aparține fostului primar de Puhoi, raionul Ialoveni, Petru Frunze, […] Post-ul Un fost primar, despre motivul de a se implica în politică: „Nu trebuie să fim indiferenți” apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
08:10
Referitor la reparația drumurilor de acces către suburbii, Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, susține că nu doar în oraș este situația gravă cu privire la drumurile deteriorate, dar și în localități este deplorabilă, informează PROVINCIAL. „Deocamdată nu avem niciun răspuns și nicio claritate de la Ministerul Economiei cu privire la posibilitatea de a procura asfalt […] Post-ul Ion Ceban, despre drumurile de acces către suburbii: „Este deplorabil” apare prima dată în Provincial.
07:10
„Noi suntem Sclavii lor, niște Sclavi aparent liberi”, susține Președintele raionului Glodeni, Ion Cojocaru, informează PROVINCIAL. Tot el adaugă: „De la începutul lunii mai 2021, nuștiu cui, dar plătim mai mult pentru serviciile prestate de Agenția Servicii Publice, la unele servicii chiar cu 150% mai mult și tot asta din buzunarele oamenilor necăjiți și săraci […] Post-ul Șefia raionului Glodeni: Noi suntem Sclavii lor, niște Sclavi aparent liberi apare prima dată în Provincial.
Ieri
16:40
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, declară că săptămâna viitoare va avea o ședință cu primarii din suburbii unde se va discuta despre distribuirea primei sume de 35 de milioane de lei pentru proiectele investiționale de infrastructură și anume în domeniul învățământului, informează PROVINCIAL. „Anul trecut am reușit să investim enorm în reparația și renovarea de […] Post-ul Primarul mun.Chișinău: Este pentru prima dată când primăria a început să investească atât de mult în localități apare prima dată în Provincial.
16:20
În contextul semnalării Autorității Aeronautice Civile (AAC), prin diverse mijloace, în privința creșterii numărului de zboruri cu aeronave fără pilot la bord (Drone), Autoritatea face apel la toți cetățenii Republicii Moldova — să semnaleze cazurile de utilizare neautorizată a acestora, informează PROVINCIAL. Cazurile pot fi semnalate la adresa poștală MD-2026, str. Dacia 80/2, sau email safety@ […] Post-ul Apelul AAC către cetățeni: „ Dacă ați observat o aeronavă fără pilot…” apare prima dată în Provincial.
16:10
Două tractoare de tip MTZ-82, produse în Belarus, au completat astăzi parcul de mașini al Sectorului de amenajare a Primăriei muncipiului Ungheni, informează PROVINCIAL. Achiziția a fost făcută printr-un concurs anunțat anterior, banii fiind din bugetul Primăriei. Cele două tractoare cu toate echipamentele aferente au costat 911 mii de lei. De notat că în buget […] Post-ul Două tractoare, produse în Belarus, au completat parcul de mașini din Ungheni apare prima dată în Provincial.
15:40
Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit 38 de circumscripții electorale de nivelul al doilea pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, informează PROVINCIAL. „Hotarele circumscripțiilor electorale corespund hotarelor unităților administrativ-teritoriale, prevăzute de legislația în vigoare”, susțin reprezentanții CEC, Circumscripţiile electorale pentru localităţile din stânga Nistrului și pentru secțiile de votare constituite în străinătate […] Post-ul 38 de circumscripții electorale de nivelul al doilea pentru desfășurarea alegerilor anticipate – constituite apare prima dată în Provincial.
15:10
Vorbind despre efectele crizei politice asupra autonomiei locale, directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) Viorel Furdui a scos în evidență faptul că toate guvernele din RM, cu mici excepții, așa și nu au înțeles în profunzime cât de important este rolul autorităților locale și regionale în dezvoltarea statului. „Din păcate, aceasta este o […] Post-ul Directorul executiv al CALM: În ultimii 5-6 ani am observat o politizare excesivă a administrației publice apare prima dată în Provincial.
14:40
În cadrul unui interviu pentru curentul.md, directorul comercial al „Franzeluța” S.A, Aliona Voronov, a vorbit despre activitatea întreprinderii în perioada sărbătorilor de Paști, cu ce a bucurat consumatorul întreprinderea, ce produse au fost cele mai populare în această perioadă, secretele produselor pascale ale „Franzeluța” SA, dar și despre tradițiile păstrate de întreprindere. CURENTUL: Cum a […] Post-ul (INTERVIU) Aliona Voronov: „Perioada din preajma Sfintei sărbători de Paște a fost una destul de solicitantă pentru „Franzeluța” S.A” apare prima dată în Provincial.
14:10
În zona frontierei de stat va fi organizat un maraton dedicat Zilei Poliției de Frontieră – Border Marathon, fiind o premieră absolută pentru Republica Moldova. Toți cei pasionați de sport și cei care doresc să petreacă timpul frumos, Poliția de Frontieră împreună cu Moldova Trail Run Club vă invită să participați la acest maraton. Evenimentul […] Post-ul Poliția de Frontieră invită doritorii la Border Marathon apare prima dată în Provincial.
13:40
Procesul de vaccinare anti-COVID-19 continuă în Armata Naţională. Până în prezent, circa 1 500 de militari pe contract şi angajaţi civili au fost imunizaţi împotriva noului coronavirus. Printre aceştia este şi ministrul Apărării în exerciţiu Victor Gaiciuc, care s-a vaccinat la Centrul Consultativ-Diagnostic. Potrivit șefului Inspectoratului Militar al Ministerului Apărării, colonel Victor Pîrțînă, din numărul total de persoane vaccinate în Armata Naţională, 306 au primit deja a doua doză de vaccin. Sursa […] Post-ul Militari şi angajaţi civili ai Armatei Naţionale din toată țara – imunizaţi împotriva COVID-19 apare prima dată în Provincial.
12:50
Începând de astăzi, cetățenii se pot programa online la vaccinare împotriva COVID-19, accesând platforma națională www.vaccinare.gov.md.  Astfel, cei care sunt eligibili pentru vaccinare la această etapă vor introduce datele la secțiune programare, iar cei care nu sunt eligibili la această etapă, se vor înregistra în lista de așteptare. Astfel, fiecare persoană va selecta, raionul, localitatea conform […] Post-ul Cetățenii se pot programa online la vaccinare împotriva COVID-19: „Fiecare persoană va selecta, raionul, localitatea…” apare prima dată în Provincial.
12:20
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, declară că, în prezent, se lucrează la elaborarea Hărții Investiționale Chișinău, informează PROVINCIAL.  Tot el spune că este important ca informația să fie colectată atât ce ține de capitală, cât și de suburbiile din municipiu. „În acest sens, am făcut apel către toți primarii din suburbii să se implice la […] Post-ul Ceban: Astăzi suburbiile au un potențial enorm de a atrage investitori care ar contribui la crearea locurilor de muncă apare prima dată în Provincial.
11:50
Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul unei conferințe de presă, au declarat că, săptămâna trecută s-a înregistrat o reducere de 25% de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, informează PROVINCIAL. „În cadrul instituțiilor spitalicești sunt internați 1 388 de pacienți, 171 dintre ei sunt în terapie intensivă. Rata de contagiozitate este în […] Post-ul Chișinăul – campion la vaccinarea anti COVID-19! Cine urmează în clasament? apare prima dată în Provincial.
11:20
În perioada 29 aprilie – 11 mai 2021, Inspectoratul General al Poliției a desfășurat pe întreg teritoriul țării operațiunea „Căutare”. Astfel, ofițerii de investigații împreună cu polițiștii din întreaga țară au întreprins acțiuni de căutare a infractorilor care se eschivează de la organele de urmărire penală, judecată, dezertorilor, condamnaților evadați, persoanelor dispărute fără veste și […] Post-ul Operațiunea Inspectoratului General al Poliției desfășurată pe întreg teritoriul țării! apare prima dată în Provincial.
11:00
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță despre lansarea procesului de creare a Agenției de Dezvoltare Regională Chișinău, informează PROVINCIAL. Ceban mai spune că astăzi au fost aleși membrii și este vorba de 5 primari din suburbiile: Budești, Bubuieci, Ghidighici, Ciorescu, Sîngera. „În această dimineață am avut o ședință cu primarii localităților care fac parte din […] Post-ul 5 primari din suburbiile mun.Chișinău vor fi membri ai celei mai noi Agenții create apare prima dată în Provincial.
10:20
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju a semnat Acordul de inițiere a proiectului „Implementarea activităților de facilitare a ratificării Amendamentului de la Kigali de către Republica Moldova”.   Scopul principal este de a susține țara noastră să îndeplinească acțiunile necesare pentru a reduce consumul și producția de hidrofluorocarburi – gaze cu efect de seră, ce […] Post-ul În Republica Moldova a fost inițiat un proiect ce va ajuta țara noastră să reducă consumul și producția de hidrofluorocarburi – gaze cu efect de seră apare prima dată în Provincial.
08:40
Salariul mediu pe economie va constitui 13 000 lei, iar salariul minim va fi cu 50% peste minimul de existenţă. Un asemenea obiectiv se conţine în planul de ţară al Partidului Democrat din Moldova (PDM), făcut public recent. În context, democraţii amintesc că, în perioada Guvernului condus de Pavel Filip, liderul actual al PDM, salariul […] Post-ul Salariul mediu pe economie – 13 500 lei, pensia medie – 4 250 lei. Vezi ce alte propuneri are PDM! apare prima dată în Provincial.
07:10
30 de liceeni din întreaga țară vor concura în cadrul etapei finale a celei de-a IV-a ediții a jocului intelectual pentru elevi și tineri „Cunoaște-ți Parlamentul”. Evenimentul va fi organizat de Parlamentul Republicii Moldova la 15 mai curent, informează PROVINCIAL. Jocul va include mai multe runde cu întrebări despre parlamentarism, activitatea legislativă, precum și un […] Post-ul 30 de liceeni din întreaga țară vor concura în cadrul unui joc intelectual apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:10
Alte 4 stații de producere a oxigenului medical au fost instalate în cadrul instituțiilor medicale din țară, printre care: două cu capacitatea de 54,5 m³/h la IMSP SCM „Sfânta Treime” și Spitalul Clinic Republican din Bălți și două cu capacitatea de 16,8 m³/h la SR Căușeni și Soroca. Anterior, 3 stații de 16,8 m³/h au fost instalate la SR Hâncești, SR […] Post-ul Alte 4 stații de producere a oxigenului medical – instalate în cadrul instituțiilor medicale din țară apare prima dată în Provincial.
16:40
„Doi motocicliști au fost depistați în stare ebrietate. Ambii conducători au fost stopați pentru că, conduceau atât ei fără cască, cât și pasagerii lor”, comunică reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP, informează PROVINCIAL. Aceștia sunt locuitori ai satului Lucești din raionul Cahul. Unul, de 23 de ani avea o concentrație de alcool în […] Post-ul Doi motocicliști din raionul Cahul — în stare de ebrietate apare prima dată în Provincial.
16:10
Un conațional, căutat pentru comiterea unei infracțiuni frontaliere, a fost depistat la Comrat, deși își tăinuia locația de mai bine de un an de zile, informează PROVINCIAL. Ca urmare a cercetării informațiilor operative, ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Sud au acționat la sfârșitul săptămânii trecute, reținând cetățeanul la o adresă din orașul Comrat. […] Post-ul A fost depistat la Comrat: Un bănuit în comiterea unei infracțiuni la frontieră – găsit după un an de căutări apare prima dată în Provincial.
15:10
Situația în ceea ce privește infecția Covid-19 în municipiul Ungheni devine din ce în ce mai stabilă. În ultimele 6 zile au fost înregistrate doar 2 cazuri, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat al Primăriei municipiului Ungheni. „Cu toate acestea, fiți precauți, respectați recomandările specialiștilor și autorităților”, se arată într-o declarație a autorităților. Potrivit […] Post-ul Primăria mun.Ungheni: Situația în ceea ce privește infecția Covid-19 devine mai stabilă apare prima dată în Provincial.
14:40
La 11 mai, în jurul orei 15:00, poliția din Ștefan Vodă a fost anunțată despre decesul unei persoane, pe malul stâng al râului Nistru. În urma măsurilor întreprinse de polițiști s-a stabilit că, bărbatul de 47 de ani, locuitor al satului Răscăieți din raionul Ștefan Vodă, împreună cu un consătean de 43 de ani pescuiau […] Post-ul Un bărbat din Ștefan Vodă a fost găsit decedat pe malul râului Nistru apare prima dată în Provincial.
14:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, declară că a avut o ședință de lucru cu secretarii de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale unde a accentuat că procesul de vaccinare împotriva Covid-19 este prea încet, raportat la cantitatea de vaccin pe care s-a reușit să fie adusă în țară până în prezent. „Mulți […] Post-ul Președintele țării a solicitat să fie deschise mai multe centre de vaccinare în cât mai multe localități apare prima dată în Provincial.
13:40
Expertul european, Kevin Suttie și membrul Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Petru Rotaru, s-au întrunit într-o ședință de lucru online. Ședința a fost organizată în contextul Proiectului finanțat de Uniunea Europeană, la obiectivul specific privind consolidarea capacităților în domeniul auditului financiar, informează PROVINCIAL. „Participanții au pus în discuție rezultatele misiunii recente a expertului, […] Post-ul CCRM: Ședință de analizare a rezultatelor misiunii de conciliere a echipelor de audit-pilot apare prima dată în Provincial.
13:10
Tânăr de 24 de ani a fost reținut de polițiștii din Criuleni pentru că ar fi răpit un microbuz de marca „Mercedes” din fața unei gospodării din satul Ratuș, raionul Criuleni. În noaptea de 8 mai, după orele 01.40, polițiștii au fost sesizați de către proprietarul automobilului că din fața porții gospodăriei i-a fost răpit […] Post-ul Un bărbat din Ratuș a rămas fără automobilul parcat în fața gospodăriei apare prima dată în Provincial.
12:40
În cadrul unui interviu acordat portalului www.oficial.md, Denis Şova, Director general al „Cricova” SA  a vorbit despre viziunile sale privind managementul întreprinderilor de stat, principiile cărora trebuie să corespundă conducătorii de întreprinderi de stat, ce întreprinderi trebuie să rămână şi în continuare de stat etc.   O: Dle Şova, opinia publică vă cunoaşte ca Director al uneia […] Post-ul (INTERVIU) Denis Şova: Rezultatele bune vin doar acolo unde conducătorul munceşte minimum de două ori mai mult decât cel mai bun angajat din subordinea sa apare prima dată în Provincial.
12:40
„Lupul, Dany a fost prins. Este rănit și obosit, a fost transportat la mini zoo de unde a evadat, va fi examinat de un medic veterinar”, anunță Primarul de Dănceni, raionul Ialoveni, cu privire la cazul care a avut loc astăzi dimineață în localitate, informează PROVINCIAL. Amintim că un lup care ar fi fost crescut […] Post-ul Lupul care ar fi fugit de la o grădină zoologică improvizată și s-a plimbat prin Dănceni – prins de localnici (VIDEO) apare prima dată în Provincial.
12:10
Echipa Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), implicată în realizarea activităților Componentei 4: Sistemul de asigurare / control al calității, a avut o discuție organizatorică cu experții Oficiului Național de Audit al Suediei (ONAS), organizată în format online la data de 6 mai curent, informează PROVINCIAL. Coordonatorul grupului de lucru, Ecaterina Paknehad, șef al […] Post-ul Echipa CCRM a avut o discuție cu experții ONAS apare prima dată în Provincial.
11:40
Un lup care ar fi fost crescut de o persoană în apropiere de Dănceni, raionul Ialoveni terorizează oamenii din localitate. Acesta a evadat din încăperea unde era ținut, informează PROVINCIAL. Primarului de Dănceni, Victoria Butuc-Guranda, astăzi, a venit cu următorul mesaj: „Dragi consăteni, rog să fiți prudenți, lupul a evadat peste noapte…. Încercăm să-i prindem […] Post-ul Dănceni: Un lup se plimbă prin localitate apare prima dată în Provincial.
11:30
Republica Moldova este tot mai dependentă din punct de vedere energetic de Federația Rusă. Practic, avem un singur furnizor de energie electrică și de gaze naturale. O văd cetățenii, o spun experții, o recunosc autoritățile naționale și ne atenționează organele internaționale cu referire la acest subiect. Riscul iminent al acestei dependențe ține de controlul indirect […] Post-ul Moldova, tot mai dependentă de Rusia din punct de vedere energetic. Ce pericole sunt evidențiate. Soluții – UNA SINGURĂ apare prima dată în Provincial.
11:20
În legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitor la cazul tragic care s-a produs ieri, 11 mai 2021, în apropierea satului Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, soldat cu înecul unui cetățean în râul Nistru, Biroul politici de reintegrare vine cu următoarele precizări. Biroul politici de reintegrare s-a autosesizat asupra incidentului în urma informațiilor operative obținute […] Post-ul Caz tragic în Zona de Securitate apare prima dată în Provincial.
11:10
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) angajează Auditor Intern – Serviciul Audit Intern (termen prelungit). AIPA solicită să participi, dacă întrunești câteva cerințe: Studii superioare, de licenţă sau echivalente, preferențial în domeniul economic/juridic; Minim 1 an experiență profesională în unul din domeniile menționate, preferinţă în serviciul public; Cunoştințe: -Cunoaşterea legislaţiei în domeniu; – […] Post-ul AIPA angajează auditor intern. Detalii apare prima dată în Provincial.
10:50
Un festival pascal a avut loc recent la Drochia, fiind organizat de Direcția cultură, turism, tineret și sport în parteneriat cu Protopopiatul din Drochia. Organizatorii festivalului au oferit diplome și premii bănești învingătorilor Festivalului-concurs. Evenimentul a avut loc în scuarul Catedralei „Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Drochia și este la prima ediție. „Acest moment important […] Post-ul La Drochia a avut loc un festival. Consiliul Raional: A reușit să unească tradițiile și obiceiurile noastre pascale apare prima dată în Provincial.
10:30
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah s-a întâlnit cu un grup de sportivi emeriți, originari din satul Сopceac – Petru Ianulov, Serghei Franjev, Mihail Ialanji, Veaceslav Iusumbeli. La întâlnire au participat deputatul Adunării Populare Nicolai Dragan. În cadrul întâlnirii a fost discutată susținerea luptelor libere. Sportivii au prezentat Bașcanului inițiativa de a crea un club de lupte. […] Post-ul Bașcanul Găgăuziei a avut o discuție cu un grup de sportivi din satul Сopceac apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.