Racolau tinere din R.Moldova și le impuneau să se prostitueze în Franța. Un grup infracțional, destructurat de polițiști și procurori

Deschide.md, 4 mai 2021 14:40

Activitatea infracțională a unui grup specializat în trafic de persoane în scop de exploatare sexuală, a fost destructurat de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane (CCTP) a INI, împreună cu procurorii PCCOCS. Suspecții, trei cetățeni moldoveni cu vârste cuprinse între 32 și 45 de ani, au creat în orașul Paris o rețea de prestare a serviciilor sexuale contra plată, unul dintre ei fiind stabilit cu domiciliul acolo. Aceștia, identificau prin intermediul rețelelor de socializare tinere cu vârsta cuprinsă între 20 și 25 de ani, din diferite regiuni ale țării și le propuneau oferte avantajoase, cu onorarii foarte mari pentru prestarea serviciilor sexuale.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 30 minute
22:30
O decizie a Rusiei de a plasa Republica Cehă pe o listă ''cu ţări neprietenoase'' alături de SUA şi de a limita numărul de angajaţi locali la misiunea lor diplomatică din Moscova este un pas către escaladarea în continuare a relaţiilor, a declarat vineri Ministerul de Externe ceh, relatează Reuters.
22:30
Maia Sandu anunţă că a întors Parlamentului mai multe legi votate de majoritatea PSRM-Şor pe motiv că unele conţin ”probleme majore, prevederi pentru hoţi, pun costurile de implementare pe umerii oamenilor cinstiţi şi conţin în articole, scrise vag, portiţe de corupţie pentru scheme de delapidare şi înstrăinare a bunurilor publice”.
Acum o oră
22:20
Zece palestinieni au fost ucişi, vineri, în Cisiordania ocupată, în timpul mai multor confruntări cu armata israeliană, potrivit unui nou bilanţ al Ministerului palestinian al Sănătăţii, scrie AFP.
Acum 2 ore
21:50
Viceprim-ministra în exercițiu pentru reintegrare Olga Cebotari a efectuat o vizită de lucru în satul Cocieri din raionul Dubăsari, cu participarea primarilor com.Cocieri, s.Corjova și s.Molovata Nouă, consilierilor locali, agenților economici, directorilor instituțiilor cultural-educative din localitate și a veteranilor de război, potrivit unui comunicat de presă al Biroului Politici de Reintegrare.
21:20
Guvernul rus a aprobat vineri aşa-numita lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi Cehia, conform unui ordin executiv publicat de portalul oficial rusesc de informaţii juridice, într-o perioadă de tensiuni persistente între Moscova şi statele occidentale, informează TASS, Reuters şi AFP.
21:20
Corpul minorei de 12 ani înecată iarna trecută în Nistru a fost găsit astăzi pe malul râului în satul Telenița Nouă, raionul Anenii Noi.
21:20
Rusia a desemnat vineri site-ul de știri VTimes drept "agent străin" și a trimis executori judecătorești la birourile din Moscova ale postului Radio Europa Liberă, pentru amenzi neplătite, într-o mișcare de represiune tot mai pronunțată împotriva redacțiilor critice la adresa Kremlinului, informează Reuters.
Acum 4 ore
20:50
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre actualizarea alertelor de călătorie (conform situației din data de 14 mai 2021).
20:30
În perioada 16 – 17 mai, șeful diplomației moldovene Aureliu Ciocoi va desfășura o vizită de lucru la Kyiv, la invitația omologului ucrainean, Dmytro Kuleba, pentru participarea la reuniunea miniștrilor de externe ai Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei.
20:00
Organizația Mondială a Sănătății a cerut, vineri, țărilor bogate să reconsidere planurile de vaccinare a copiilor și, în schimb, să doneze dozele de vaccinuri anit-COVID-19 către schema COVAX pentru ajutorarea țărilor sărace.
20:00
Celebra revistă „Timpul”, lansată pe 15 martie 1876 la București și în care a scris inclusiv Mihai Eminescu, a fost renăscută acum câteva luni în România, iar astăzi a fost anunțată și în R. Moldova.
19:30
Partidul „Șor” a publicat lista de candidați pentru alegerile parlamentare din 11 iulie. Cap de listă este liderul formațiunii, Ilan Șor, urmat de colegii lui din Partidul „Șor”, dar și din Platforma „Pentru Moldova”.
19:10
Un militar ucrainean a fost ucis pe linia frontului, de către separatişti proruşi, în estul Ucrainei, a anunţat armata ucraineană vineri, în contextul unor temeri cu privire la o escaladare între Moscova şi Kiev, relatează AFP.
19:10
Reforma învățământului superior este inevitabilă. În ultimii ani, numărul studenților care învață la universitățile din Moldova a scăzut de la 92 de mii în 2015, la 52 de mii în 2020, în timp ce numărul universităților publice a rămas mare. Avem nevoie de universități mai puține, dar care să corespundă rigorilor internaționale, a opinat rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov, ex-ministru al educației, în cadrul unui atelier de lucru cu genericul „Bune practici în învățământul superior din Uniunea Europeană. Oportunități pentru tinerii din Republica Moldova”, transmite IPN.
Acum 6 ore
18:40
Originea noului coronavirus este în continuare neclară şi nu există încă suficiente dovezi care să afirme în mod concludent dacă acesta a apărut în mod natural sau în urma unui accident de laborator, susţine într-o scrisoare un grup de 18 oameni de ştiinţă de renume, informează Reuters citată de Agerpres.  Noul coronavirus, care a apărut în China la sfârşitul anului 2019, a ucis 3,34 milioane de persoane, a costat lumea trilioane de dolari în venituri pierdute şi a dat peste cap viaţa de zi cu z...
18:20
Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat vineri că Rusia va reacţiona la ceea ce el a numit "curăţarea" spaţiului politic de către Ucraina, la o zi după ce un tribunal ucrainean l-a plasat în arest la domiciliu pe Viktor Medvedciuk, un bogat om de afaceri şi un proeminent politician prorus din Ucraina, suspectat de "înaltă trădare" de către autorităţile de la Kiev, relatează Reuters, AFP, TASS şi Unian. • Un tribunal ucrainean l-a plasat pe Viktor Medvedciuk - care promovează relaţii strânse...
18:20
Partidul Politic „Șor” a depus la Comisia Electorală Centrală actele pentru înregistrarea în cursa electorală la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Marina Tauber, vicepreședinta partidului, a spus că au depus actele în prima zi în care a fost posibil pentru că vor să aibă mai mult timp pentru discuții cu cetățenii și mai mult timp pentru a ieși din criza politică, economică și social în care este Republica Moldova.
17:50
Alte 181 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, nouă sunt de import: 3-Germania, 3-Italia, 2-Rusia, 1-SUA. Numărul total de teste efectuate – 6.540, dintre care 1.581 – teste Rapid – Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 253.567. Din numărul total de cazuri, unul e în rândul lucrătorilor medicali: ( 1 – personal auxiliar): În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt...
17:40
Rectorul Universității de Stat din Moldova Igor Șarov a avut astăzi, 14 mai, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, E.S. Katayama Yoshihiro. La discuții au mai participat prorectorul pentru activitatea științifică, Aurelia Hanganu și președintele Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze, Valeriu Bînzaru.
17:20
Comisia Electorală Centrală organizează procedura de tradege la sorți pentru formațiunile politice și blocurile electorale care au depus astăzi documentele în vederea înregistrării în cursa parlamentară. Astfel, CEC urmează să stabilească ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot a concurenților electorali.
17:10
Comisia Electorală Centrală organizează procedura de tradege la sorți pentru formațiunile politice și blocurile electorale care au depus astăzi documentele în vederea înregistrării în cursa parlamentară. Astfel, CEC urmează să stabilească ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot a concurenților electorali.
17:10
În după amiaza zilei de 14 mai un echipaj terestru SMURD din cadrul Direcției Regionale căutare salvare nr.2 a efectuat o intervenție terestră pentru a aduce din Ucraina în Republica Moldova o femeie în vârstă 57 de ani.
Acum 8 ore
16:40
Trupul neînsuflețit al unui tânăr a fost găsit spânzurat în podul unei case din localitatea Caracui, din raionul Hîncești.
16:30
Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, o ia prin arătură. În cadrul unei emisiuni televizate, Voronin a făcut o declarație cu tentă rasistă.
16:30
Guvernatorul Găgăuziei Irina Vlah a avut o întâlnire cu Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 al municipiului București, România. În cadrul discuției Bașcanul a mulțumit poporului român pentru suportul important oferit Republicii Moldova în general, și Găgăuziei în particular, în procesul combaterii epidemiei.
16:20
Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, o ia prin arătură. În cadrul unei emisiuni televizate, Voronin a făcut o declarație cu tentă rasistă.
16:20
Trupul neînsuflețit al unui tânăr a fost găsit spânzurat în podul unei case din localitatea Caracui, din vraionul Hîncești.
15:40
Deputațiii Platformei DA, Alexandr Slusari și Vasile Năstase, au organizat o conferință de presă privind majorarea tarifelor la serviciile oferite de Agenția Serviciilor Publice. Alexandr Slusari a subliniat că majorările la tarife sunt substanțiale, unele chiar au crescut de mai multe ori.
15:20
Șefa Biroului FBI pentru România și Republica Moldova, Monika Wasiewicz, s-a întâlnit astăzi la Chișinău cu directorul Centrului National Anticorupție, generalul Ruslan Flocea. Vizita a avut un caracter de curtoazie și a avut ca scop stabilirea unor relații de colaborare reciprocă.
15:10
Autoritățile din sănătate fac apel către toate persoanele eligibile să se imunizeze împotriva COVID-19. Totodată, anunță că toate centrele de vaccinare la nivel național vor activa și în zilele de sâmbătă și duminică, transmite IPN.
Acum 12 ore
14:50
Partidul Acțiune și Solidaritate și-a prezentat lista candidaților la funcția de deputat pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2011. Sloganul formațiunii în actualul scrutin va fi „Pornim vremuri bune!”.
14:40
Un proiect municipal privind atribuirea numelui de „Alexandr Suvorov” unui scuar din Chișinău, a fost blocat și trimis spre reexaminare. Potrivit consilierului municipal PUN, Corneliu Pântea, proiectul a fost înregistrat în CMC de către consilierii PSRM și ȘOR și avea aproape toate avizele negative, faptu pentru care a fost transmis spre reexaminare.
14:40
Partidul Acțiune și Solidaritate și-a prezentat lista candidaților la funcția de deputat pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2011. Sloganul formațiunii în actualul scrutin va fi „Pornim vremuri bune!”.
13:50
O abordare inedită a politicii externe a Republicii Moldova propune Partidul Democrat în planul său de ţară, prezentat recent.
13:50
Este foarte dificil să convingi pe scară largă despre importanța politicii externe. Sunt activități cu durată în timp, care necesită planificări îndelungate, unde multe reuniuni se desfășoară în spatele ușilor închise iar rezultatele sunt rareori spectaculoase pentru omul de rând. Summitul București 9, desfășurat la București cu participarea șefilor de stat și de guvern ai statelor Europei Centrale și de Est, a Președintelui Statelor Unite, Joe Biden și a Secretarului General al NATO, a fost un...
13:50
Experiența Lituaniei de transformare democratică și economică profundă rămâne un exemplu elocvent de bune practici pentru Republica Moldova. Moldova își dorește continuarea colaborării cu Lituania în domeniul securității și apărării, mai ales apărării de riscuri, și combaterea dezinformării, unde experiența Lituaniei ne poate fi foarte utilă, a declarat președintele Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă susținut cu omologul său lituanian, Gitanas Nauseda, care efectuează o vizită oficială la Chișinău în perioada 13-14 mai, transmite IPN.
13:40
Premierul armean, Nikol Pashinyan, a acuzat trupele armatei azere că au pătruns pe teritoriul țării sale – o nouă accentuare a tensiunilor dintre cele două țări după conflictul armat și violențele de anul trecut, relatează Euronews. „Aceasta este o infiltrare subversivă”, a spus Pashinyan în cadrul unei întâlniri de urgență a consiliului de securitate armean, conform unui comunicat oficial. Prim-ministrul armean a acuzat Azerbaidjanul că încearcă să asedieze lacul Sev, o zonă care se află pe ter...
13:30
Blocul electoral „Renato Usatîi”, constituit din partidele politice „Patria” și „Partidul Nostru”, a depus actele la Comisia Electorală Centrală (CEC). Renato Usatîi a precizat că pe listă se regăsesc specialişti din diferite domenii, cu accent pe jurişti. „O să avem nevoie de multe proiecte de legi, pentru a reseta ţara, şi de o Constituţie nouă, deoarece aceasta a fost batjocorită şi violată de mai multe ori”, a declarat politicianul, la sediul Comisiei Electorale Centrale, transmite IPN.
13:30
Ofițerii Secției investigare infracțiuni din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în comun cu angajații IP Botanica, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Botanica, au reținut un tânăr, fiind suspectat de comiterea mai multor furturi din locuință și jaf. Anterior acesta a fost judecat pentru infracțiuni analogice.
13:20
Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a declarat că țara sa este dispusă să ofere Republicii Moldova asistență în ceea ce privește combaterea pericolelor hibride care pot apărea în contextul alegerilor anticipate din 11 iulie. Declarația a fost făcută după întâlnirea lui Gitanas Nauseda c președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Maia Sandu a declarat la rândul său că R. Moldova își dorește să continue colaborarea în domeniul securității și al apărării, „mai ales apărării de riscuri hibrid...
13:20
Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, și deputatul Dinu Plîngău au susținut o conferință de presă pe marginea declarării inadmisibile a sesizărilor la Curtea Constituțională prin care deputații formațiunii Dinu Plîngău, Maria Ciobanu și Liviu Vovc, dar și parlamentarul PUN Octavian Țîcu au cerut scoaterea în afara legii a Partidului „ȘOR”. Năstase a spus că demersurile Platformei DA în sensul purificării clasei politice au început încă in iunie 2019, prin sesizarea deputatelor Stela Macari și Maria Ciobanu, au continuat și alte demersuri, iar sesizarea în cauză a fost declarată inadmisibilă doar pe motiv că subiecții de sesizare pe astfel de chestiuni sunt exclusiv preşedintele Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului, Guvernul, ministrul Justiţiei sau Procurorul General.
12:10
La semnalele din teritoriu că pâinea s-a scumpit, chiar și cu un leu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a comentat că problema este că nu s-a stopat exportul grâului din rezerva de stat în contextul secetei de anul trecut. La un briefing de presă, acesta a cerut ca Guvernul să interzică de urgență exportul, iar grâul din rezerva de stat să fie acordat morilor și brutăriilor, transmite IPN.
12:10
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene poate acoperi 100% din cheltuielile pentru organizarea votului în afara granițelor, din bugetul propriu, la alegerile anticipate din 11 iulie. Declarația a fost făcută de șeful diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, transmite IPN.
12:10
Un cetățean german, suspectat de escrocherie în proporții deosebit de mari, extrădat în R.Moldova, anunță IGP pe canalul de Telegram.
12:00
Trei primari din Organizația PDM din Ungheni anunță că părăsesc partidul. Potrivit unei declarații trimise presei, aceștia își retrag încrederea față de președintele PDM, Pavel Filip, precum și își exprimă neîncrederea față de întreaga conducere a partidului.
12:00
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prezintă un ghid despre tot ce trebuie să cunoască oamenii despre vaccinarea împotriva COVID-19. În ghid pot fi găsite răspunsuri la toate întrebările despre vaccinuri și vaccinare. Vă îndemăn să citiți ghidul atașat.
11:50
UPDATE // 11:42 // Medicii au încercat să-i salveze viața tânărului de 26 de ani, însă din nefericire acesta a murit pe patul de spital. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Svetlana Scripnic, ofițerul de presă al Poliției Capitalei.
11:40
Europarlamentarul român Eugen Toman susține că alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova sunt cele mai dificile din ultimii 30 de ani. Oficialul explică acest lucru prin faptul că Rusia va încerca să utilizele instrumente de dezinformare, propagandă. Totodată, Tomac remarcă faptul că preocuparea UE și a SUA față de situația din R.Moldova arată că influența Kremlinului începe să slăbească.
11:20
Franța renunță la unele restricții pe fondul unei campanii accelerate de vaccinare. Se redeschid magazinele, terasele, muzeele și sălile de sport, iar din 9 iunie sunt primiți turiști vaccinați sau care au test PCR negativ.
11:20
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu și Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, oferă declarații pentru presă după ce doi șefi de stat au avut o discuție tête-à-tête.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.