Și-a suspendat calitatea de secretar al Președinției în perioada campaniei electorale. Motivul invocat de Andrei Spînu

Realitatea.md, 4 mai 2021 14:30

Secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, a degrevat astăzi din funcție pentru a se putea implica în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate. Anunțul a fost făcut de către Spînu în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook. Andrei Spînu menționează că, în următoarea perioadă urmează să se implice cu membrii PAS în procesul […] Articolul Și-a suspendat calitatea de secretar al Președinției în perioada campaniei electorale. Motivul invocat de Andrei Spînu apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 2 ore
22:10
Doi magistrați – Maria Negru (Avornic) de la Curtea de Apel Chișinău și Eugeniu Bejenaru Curtea de Apel Bălți, și-au depus cererile de demisie, informează Realitatea.md cu referire la Bizlaw.md. Potrivit sursei, solicitările acestora urmează să fie examinate de Consiliul Superior al Magistraturii, la reuniunea de săptămâna viitoare. Maria Negru (Avornic) a devenit judecătoare în […] Articolul Doi judecători de la Curțile de Apel Chișinău și Bălți și-au anunțat demisia apare prima dată în Realitatea.md.
21:40
Astăzi a fost găsit trupul neînsuflețit al copilei căzute în această iarnă sub gheața râului Nistru, informează Realitatea.md. Asta după ce, în jurul orei 17:35 poliția a fost sesizată de un bărbat de 37 de ani, locuitor al satului Telița Nouă din raionul Anenii Noi. Bărbatul a comunicat că în timp ce se afla pe […] Articolul Corpul neînsuflețit al fetiței căzute iarna sub gheață – a fost găsit apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
Membrii Academiei de Științe bat alarma asupra faptului că știința din țara noastră se află într-o stare catastrofală. Despre acest lucru s-a vorbit astăzi, 14 mai, în cadrul Sesiunii a VIII-a a Adunării Generale a AȘM, informează Realitatea.md. Potrivit academicienilor, principalele provocări ale oamenilor de știință ține de modesta finanțare, lipsa de echipamente sau spații […] Articolul Academicienii bat alarma: Știința în R Moldova e într-o situație catastrofală apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
20:20
După ce a fost dat startul înregistrării prealabile a cetățenilor aflați peste hotare pentru ca să voteze la 11 iulie, până în prezent doar 76.746 au dat curs acestei invitații, informează Realitatea.md. Printre cei mai activi conaționali ai noștri sunt cei din Italia, dar și din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. […] Articolul Top cei mai activi cetățeni din diasporă, înregistrați prealabil ca să voteze apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
18:20
Forțele de Apărare din Israel au efectuat cea mai mare bombardare a Fâșiei Gaza de la începutul escaladării conflictului, în noaptea din 13 spre 14 mai. 160 de avioane de război au lansat 450 de rachete pe teritoriul palestinian. Ținta atacului a fost o rețea de tuneluri folosite de militanții Hamas pentru mișcare și adăpost. […] Articolul (FOTO) Israelul a lansat cel mai mare atac aerian din Fâșia Gaza. Ruinele din urma bombardamentului apare prima dată în Realitatea.md.
18:10
A fost publicat Raportul de activitate pentru primele trei luni ale anului 2021 a Autorității Naționale de Integritate (ANI). Astfel, potrivit documentului, inspectorii de integritate au inițiat 98 proceduri de control. În peste 60 de verificări sunt vizate posibile conflicte de interese. În 23 de investigații sunt analizate situațiile de incompatibilitate de funcție, iar în 14 dosare sunt efectuate controlul […] Articolul Raport ANI: 98 de proceduri de control și amenzi de peste 60 de mii de lei apare prima dată în Realitatea.md.
18:10
În urmă cu 40 de ani, cosmonautul român Dumitru Prunariu şi-a început zborul în spaţiu la bordul navei Soiuz 40. Programul Intercosmos, din care a făcut parte Dumitru Prunariu, participând la misiunea Soyuz 40 (Soiuz 40), a fost demarat în 1967 de Uniunea Sovietică în sensul punerii bazelor pentru un program între ţările socialiste care […] Articolul Și românii au fost în cosmos. 40 de ani de la zborul în spațiu a primului cosmonaut din România apare prima dată în Realitatea.md.
18:00
În ultimele 24 de ore, au fost confirmate alte 181 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 11 decese. Astfel, din numărul total de cazuri, nouă sunt de import: 3-Germania, 3-Italia, 2-Rusia, 1-SUA. În acest context, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 253.567. Din numărul total de cazuri, unul e […] Articolul Statistică: 181 cazuri noi de COVID-19 și 11 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Intenția de a modifica Constituția Republicii Moldova și legislația națională nu este decât un act de „promovare electorală” și de deturnare a dezbaterilor electorale în preajma alegerilor datorită unor subiecte false și inventarea unor pericole inexistente. Este reacția societății civile cu privire la declarația de ieri a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova care au anunțat […] Articolul Societatea civilă condamnă inițiativa socialiștilor de a interzice familiile dintre „același sex” apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Partidul „Șor” a depus astăzi actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a fi înregistrați în cursa pentru scrutinul parlamentar anticipate din 11 iulie curent. Deputata Partidului „Șor”, Marina Taurber, a refuzat să spună cine sunt candidații din capul listei electorale, afirmând că liderul formațiunii, Ilan Șor, va anunța cine sunt candidații în această seară […] Articolul Partidul „Șor” a depus listele la CEC: În timp ce alții doar promit, noi facem apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Misiune îndeplinită cu succes. Angajații Biroului Migrație și Azil au escortat la finele săptămânii trecute, de pe teritoriul Republicii Moldova, un cetățean de origine turcă. Misiunea a fost realizată prin intermediul cursei aeriene Chișinău-Istanbul. Bărbatul în vârstă de 27 de ani, se eschiva de la executarea cerințelor legale impuse, fiind întreprinse măsuri speciale în vederea […] Articolul Trimis cu forța în țara de origine. Cetățean turc, declarat indezirabil pe o perioadă de 15 ani în Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Membrii Partidului Acțiune și Solidaritate au depus astăzi documentele necesare la Comisia Electorală Centrală pentru a putea participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. La sediul instituției au mers Sergiu Litvinenco, dar și președintele interimar al PAS, Igor Grosu, care însă nu au făcut declarații pentru presă, întrucât au ieșit mai devreme într-o conferință […] Articolul (VIDEO) PAS a depus actele la CEC pentru a participa la alegerile parlamentare. „Pornim vremurile bune apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Partidul Acasă Construim Europa (PACE) va fi partidul care se va regăsi pe poziția numărul unu în buletinul de vot, după tragerea la sorț a primilor șase candidați, care au depus astăzi documentele la CEC, pentru a fi înregistrați ca, candidați la scrutinul electoral din 11 iulie curent. BECS va fi pe locul șase în […] Articolul Ultima oră! Ce partid politic va fi primul în buletinul de vot? A avut loc tragerea la sorț a primilor candidați apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
17:10
După ce în aprilie, coasta de sud-est a Sahalinului, Rusia, a fost presărată cu pește hering, astăzi au apărut imagini video în care oamenii din regiune, colectează icrele de pe mal cu ajutorul lopeților.  Potrivit presei ruse, icrele colectate vor fi transportate în mașini, iar ulterior, utilizate ca îngrășăminte.  În unele locuri, grosimea stratului de […] Articolul (VIDEO) Caviar de hering colectat cu lopețile pe Insula Sahalin din Rusia apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
Partidul „Șor” a depus astăzi actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a fi înregistrați în cursa pentru scrutinul parlamentar anticipate din 11 iulie curent. Deputata Partidului „Șor”, Marina Taurber, a refuzat să spună cine sunt candidații din capul listei electorale, afirmând că liderul formațiunii, Ilan Șor, va anunța cine sunt candidații în această seară […] Articolul Ușile la CEC nu se mai închid. Partidul „Șor” a depus actele la CEC pentru a se înregistra în cursa electorală apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
O femeie în vârstă de 57 de ani a fost transporată din Ucraina la Chișinău, în această după-amiază de un echipaj terestru SMURD. Aceasta suferă de o boală cronică și a primit tratamentul necesar în Ucraina. Ulterior a fost necesară transportarea specializată a femeii în Republica Moldova pentru îngrijiri suplimentare. Astfel, echipajul SMURD a preluat […] Articolul (FOTO) Intervenție SMURD: O femeie a fost transportată din Ucraina la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Locuitorii raionului Hîncești nu mai văd transport public în viitorul apropiat. Decizia vine după ce în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului municipal Hîncești, proiectul cu privire la procurarea microbuzelor pentru asigurarea transportului urban în municipiului Hînceşti, a fost respins. Necesitatea asigurării cu transport a locuitorilor din municipiul Hîncești, a apărut după ce agentul economic Igor […] Articolul Fără transport public la Hîncești. Proiectul privind procurarea microbuzelor, respins apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
În contextul în care mai mulți agenți economici au început să mărească prețul la pâine, ministrul interimar al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, susține că nu înțelege de ce se întâmplă acest lucru, pentru că nu ar fi motiv de scumpire, însă nu a anunțat dacă ministerul va întreprinde ceva pentru a stopa […] Articolul Ministrul Agriculturii „nu înțelege de ce s-a scumpit pâinea”, pentru că făina e mai ieftină față de două luni în urmă apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Un bărbat de 37 de ani a fost încătușat, ieri, de oamenii legii, după ce a fost observat cum se deplasa haotic pe o stradă din Capitală. S-a întâmplat pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. Potrivit poliției, acesta avea o concentrație de alcool de 1.54 mg/l în aerul expirat. Nu este clar, deocamdată, […] Articolul Pericol pe străzile Capitalei! Un șofer, beat criță, se plimba cu mașina prin Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Caz șocant în satul Caracui din raionul Hîncești. Trupul neînsuflețit al unui bărbat de 27 de ani a fost găsit zăcând în podul casei. Bărbatul a fost depistat de verișorul său care a și anunțat poliția. După recepționarea apelului, la fața locului s-au deplasat angajații poliției pentru a documenta cazul. Polițiștii au stabilit că bărbatul, […] Articolul Tragic! Bărbat din Caracui, găsit strangulat în podul casei apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, o ia prin arătură. În cadrul unei emisiuni televizate, Voronin a făcut o declarație cu tentă rasistă. Mai exact, liderul PCRM se arată încrezut în faptul că soldații NATO vor veni în țara noastră, iar moldovenii vor naște copii cu pielea întunecată în cazul în care partidele […] Articolul (VIDEO) Voronin lansează mesaje rasiste și înjositoare la adresa femeilor „Vreți ca cetățenii să nască copii mulatri?” apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
În perioada lunilor ianurie – aprilie 2021, la Serviciul Fiscal de Stat s-au înregistrat 5 936 contracte de locațiune/chirie. Totodată, urmare a acțiunilor întreprinse, au fost identificate 2 091 persoane fizice ce dau în locațiune/chirie bunuri imobile. „La 231 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile și nu s-au conformat prevederilor legale au fost calculate suplimentar spre plată la buget: plăți […] Articolul Bilanțul SFS: Câte contracte de locațiune au fost înregistrate în perioada ianuarie – aprilie 2021 apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Partidul „Congresul civic” a depus astăzi documente la CEC pentru a se înscrie la alegerile parlamentare anticipate, care vor avea loc pe 11 iulie. La finalizarea procedurii de depunere a setului de documente, Iurie Muntean a spus că lista candidaților pentru deputații formațiunii politice este foarte formată din oameni profesioniști și echilibrați. „Sunt sigur că […] Articolul (VIDEO) „Congresul civic” a depus actele la CEC. Mark Tkaciuk și Iurie Muntean pe primele poziții apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
14:50
Cu suportul UE, în cadrul uni program de instruire, femeile cu dizabilități din Fălești și Strășeni vor învăța să-și revendice dreptul la o viață fără violență și să-și dezvolte abilitatea informațională și psihologică. Programul a fost lansat de Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova în cadrul proiectului „Acceptă dizabilitatea, nu și violența”. Astfel, primele instruiri au avut […] Articolul Program de instruire pentru femei cu dizabilități: Vor învăța să-și revendice dreptul la o viață fără violență apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, care deține și portofoliul externelor, nu se vede membru al niciunui partid politic din Republica Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu oferit pentru Radio Europa Liberă. Ciocoi spune că este îmbucurător faptul că, la etapa actuală, nu există un partid parlamentar care să conteste drumul european al țării […] Articolul Aureliu Ciocoi „Nu văd la ora actuală, în Moldova, niciun partid politic care să corespundă valorilor mele” apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Deși pe parcursul anilor Partidul Comuniștilor a criticat la greu activitatea Partidului Socialiștilor, l-a învinuit de hoție, trădare și afiliere cu Vlad Plahotniuc, PCRM acum nu mai este deranjat de aceste derapaje și a făcut Bloc electoral cu PSRM. Drept dovadă sunt ziarele publicate de PCRM pe parcursul anilor, unde informau despre toate ilegalitățile pe […] Articolul Au închis ochii și au creat BECS?! Ziarele PCRM unde comuniștii convingeau cetățenii că PSRM este partidul hoților apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Primii 10 candidați ai PAS la funcția de deputat în Parlament. Nata Albot printre pretendenți Partidul Acțiune și Solidaritate a făcut public astăzi lista deputaților, care candidează la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie curent. Astfel, printre primii candidați se regăsește actualul președinte interimar al PAS, Igor […] Articolul Primii 10 candidați ai PAS la funcția de deputat în Parlament. Nata Albot – printre pretendenți apare prima dată în Realitatea.md.
14:00
Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor au depus astăzi, la Comisia Electorală Centrală, documentele pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, acte unde se regăsește lista candidaților la funcția de deputat în cadrul scrutinului. Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că au fost depuse actele pentru 101 candidați, […] Articolul Încă unul. BECS au depus actele la CEC pentru a fi înregistrați în cursa electorală apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Se dădea drept angajat al unei întreprinderi de furnizare a gazelor, și intra în locuințele oamenilor din Capitală, iar acum riscă până la șapte ani de închisoare. Este vorba de un tânăr de 23 de ani, locuitor al Capitalei, care a fost reținut fiind suspectat de comiterea mai multor furturi din locuință și jaf. Anterior, […] Articolul (VIDEO) Nu-l așteaptă zile fericite după gratii. Un tânăr din Capitală, reținut pentru furturi din locuințe apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Calitatea învățământului din Republica Moldova este în degradare continuă și lasă de dorit, începând de la grădiniță, după care continuă în școli. Nu o spunem noi, ci prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi. În cadrul unui interviu la Radio Europa Liberă, premierul a menționat că „dacă noi mai continuăm să menținem actualul sistem de […] Articolul Aureliu Ciocoi: Dacă menținem actualul sistem de învățământ, nu știu dacă mai existăm ca țară peste 10-15 ani apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Autoritățile din sănătate fac apel către toate persoanele care sunt eligibile pentru vaccinare să se imunizeze împotriva COVID-19, întrucât doar în acest mod putem scăpa de pandemie și de virusul ucigaș. Responsabilii anunță că toate Centrele de vaccinare la nivel național vor activa în regim non-stop, inclusiv și în zilele de sâmbătă și duminică. Cetățenii […] Articolul Apelul MSMPS către moldoveni: „Împreună putem salva vieți, putem opri pandemia. Vaccinează-te împotriva COVID-19.” apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Imediat după crearea blocului electoral PCRM-PSRM (BECS) și înregistrarea acestuia de către Comisia Electorală Centrală, Vladimir Voronin a preluat narațiunile promovate de Igor Dodon. Evident, că toată mașinăria de propagandă a PSRM a răspândit declarațiile lui Vladimir Voronin pe toate site-urile sale anonime, dar și pe cele care aparțin deschis Socialiștilor, cum ar fi cele […] Articolul Voronin în stilul lui Dodon! Zeci de site-uri afiliate au distribuit narațiunile promovate ani de zile de către PSRM apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
În contextul celebrării Zilei Europei în Republica Moldova, Academia de Științe a Moldovei a organizat ediția a XV-a a Conferinței științifice naționale cu participare internațională. Astfel, în cuvântul de deschidere, directorul Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice, profesor universitar Victor Juc a menționat că organizarea și desfășurarea conferinței științifice, reprezintă o oportunitate pentru revederea […] Articolul Conferință științifică consacrată Zilei Europei în Moldova, desfășurată la AȘM apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
Președinta țării, Maia Sandu, l-a primit astăzi în vizită la Președinție pe omologul ei lituanian, Gitanas Nauseda. După o discuție privată, cei doi șefi de stat au făcut declarații de presă, unde au anunțat că au vorbit despre convertirea reciprocă a permiselor de conducere, iar Maia Sandu i-a mulțumit lui Gitanas Nauseda pentru suportul constant […] Articolul Sandu l-a primit în vizită pe președintele Lituaniei. Un subiect discutat: convertirea permiselor de conducere apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, îi dă replică liderului Platformei „DA”, Andrei Năstase, după ce ultimul a anunțat că va solicita instituțiilor împuternicite de a depune sesizări la Curtea Constituțională, în vederea scoaterii în afara legii a Partidului „ȘOR”. Într-o postare pe Facebook, Nagacevschi a catalogat solicitarea lui Năstase drept una populistă. „APEL către […] Articolul Nagacevschi îi răspunde lui Năstase: „Nu atrageți Ministerul Justiției în luptele electorale” apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
Primarul satului Năpădeni, Cioropcani și Buciumeni anunță că părăsesc partidul din care fac parte – Partidul Democrat din Moldova. Articolul Trei primari ai PDM din Ungheni părăsesc formațiunea: De vină este Pavel Filip și conducerea partidului apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Blocul electoral „Renato Usatîi” a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC) documente pentru a înregistra lista candidaților de deputați la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Lista electorală a blocului include 24 de avocați, 16 economiști, 12 ingineri, peste 10 finanțiști precum și profesori. Renato Usatîi le-a dat citirii numele primilor 10 candidați din […] Articolul (VIDEO) „Fac coadă” la CEC. Blocul lui Usatîi a depus dosarul. Primii 10 candidați de pe listă apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Blocul electoral „Renato Usatîi” a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC) documente pentru a înregistra lista candidaților de deputați la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Lista electorală a blocului include 24 de avocați, 16 economiști, 12 ingineri, peste 10 finanțiști precum și profesori. Renato Usatîi le-a dat citirii numele primilor 10 candidați din […] Articolul (VIDEO) „Fac coadă” la CEC. Blocul lui Usatîi a depus dosarul. Primii 10 candidații de pe listă apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
De câteva zile tot mai mulți agenți economici au început să mărească prețul la pâine, iar Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) acuză de această scumpire actuala coaliție de guvernare PSRM-Șor, deoarece ar coordona aceste acțiuni în folosul unor factori din mediul de afaceri. Potrivit președintelui interimar PAS, Igor Grosu, de mai multe zile primește mesaje […] Articolul Pâinea noastră cea de toate zilele a început să se scumpească. PAS îi acuză pe socialiști: Dodon ar coordona procesul apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
Franța relaxează măsurile stricte impuse împotriva pandemiei de COVID-19. Se redeschid magazinele, terasele, muzeele și sălile de sport, iar din 9 iunie sunt primiți turiștii vaccinați sau care vor prezenta un test PCR COVID-19 negativ.  Pe fondul unei campanii accelerate de vaccinare, Franța renunță la câteva restricții. De săptămâna viitoare, cafenelele, barurile și restaurantele vor […] Articolul Din 9 iunie, Franța primește turiști vaccinați sau care vor prezenta un test PCR COVID-19 negativ apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
În contextul în care Vladimir Voronin și Igor Dodon au semnat documentul oficial de creare a Blocului Electoral al PSRM și PCRM, întrebările referitoare la „mariajul” dintre cei doi nu contenesc să apară.  În cadrul ediției de astăzi a emisiunii „Președintele răspunde”, Igor Dodon a declarat că la CEC a fost înregistrat Blocul Electoral al […] Articolul (VIDEO) De ce BECS? Igor Dodon explică cum a fost formată denumirea blocului PCRM-PSRM apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
După ce ieri Curtea Constituțională a emis o hotărâre prin care a declarat inadmisibilă scoaterea în afara legii a Partidului Politic „ȘOR”, astăzi, membrii Platformei „DA”, autorii sesizării au venit cu o reacție în acest sens. Andrei Năstase, liderul formațiunii susține că va expedia astăzi scrisori către președintele țării, Maia Sandu, procurorul general, Alexandr Stoianogolo, […] Articolul Platforma „DA” nu renunță și vrea în afara legii Partidul „ȘOR”. Deputații cer implicarea autorităților împuternicite apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Societatea palestiniană a oferit asistență medicală pe parcursul nopții pentru 349 de victime din Cisiordania, Gaza și Ierusalim. Potrivit informațiilor, majoritatea răniților se aflau în Gaza, 206 persoane la număr. Aceștia au suferit ca urmare a bombardamentelor armatei israeliene. În Cisiordania și Ierusalim, oamenii au fost în mare parte afectați de gloanțe de cauciuc și […] Articolul Pe parcursul nopții, aproximativ 350 de persoane au fost rănite în Israel și Palestina apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Prințul Harry a criticat din nou familia regală britanică și a sugerat că felul în care a fost crescut de tatăl său, prințul Charles, a fost greșit. Ducele de Sussex a vorbit de „durere și suferință genetică” în familia regală și a accentuat faptul că își va educa și crește copiii într-un fel diferit de […] Articolul Prințul Harry iese din nou la rampă și compară viața în cadrul familiei regale cu viața unui animal într-o cușcă la zoo apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Tânărul de 26 de ani implicat, în această dimineață, într-un accident grav rutier pe strada Uzinelor din Capitală, a decedat la spital. Acesta a fost adus în jurul orei 04:00 la Institutul de Medicină Urgentă, iar după patru, acesta s-a stins din viață. Potrivit ofițerului de presă al instituției, Dorina Arsene, acesta a fost adus […] Articolul UPDATE: Tânărul, implicat în accidentul șocant din Capitală, a decedat subit la spital apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Partidul Uniunea Salvați Basarabia (USB) precizează că nu doar participă la alegerile parlamentare anticipate pe listele Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), ci fuzionează în AUR. USB afirmă că, din punct de vedere statutar și juridic procedurile vor fi cele de fuziune, prin absorbție, însă „acum nu există timpul necesar unui congres în acest scop, astfel, […] Articolul USB nu va mai exista ca partid. „Intră” în AUR pentru totdeauna, nu doar în alegeri apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
În contextul în care pandemia contribuie semnificativ la creșterea alarmantă a numărului de copii aflați în risc de a fi separați de cei dragi, a fost creată campania „Cu grijă față de copii!”. Campania socială își propune să suțină peste 700 de copii în mai puțin de un an. Astfel, de Ziua Internațională a Familiei, […] Articolul Campania „Cu grija față de copii” ia amploare. Cea de-a doua ediție va fi lansată de Ziua Familiei apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
Ex-deputatul român Cristian Rizea, condamnat în România pentru acte de corupție, însă se ascunde în Republica Moldova, dorește să devină candidat la funcția de deputat în Parlamentul de la Chișinău, iar astăzi a mers la CEC pentru a se interesa cum poate face acest lucru. Rizea spune că va candida independent la alegerile parlamentare anticipate […] Articolul Rizea se vrea deputat în Parlamentul de la Chișinău. A mers la CEC să se documenteze cum ar putea să o facă apare prima dată în Realitatea.md.
11:00
Fostul deputat român, Cristian Rizea se vrea în Parlamentul Republicii Moldova, deși nu deține cetățenia acestei țări. Acesta s-a prezentat în dimineața zilei de astăzi la Comisia Electorală Centrală și este convins că va reuși să adune semnăturile necesare. Primul care a comentat această veste a fost liderul PSRM, Igor Dodon în cadrul blogului său […] Articolul (VIDEO) „Eu trebuie să comentez fiecare clovn?” Reacția lui Dodon după ce Rizea a anunțat că se vrea deputat apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Un cetățean străin, suspectat de escrocherie în proporții deosebit de mari, a fost extrădat în Moldova. Este vorba de un bărbat de 62 de ani, de origine germană. Individul a fost reținut în Polonia. Totodată, potrivit informațiilor, acesta era anunțat în căutare internațională pe canalele Interpol din anul 2019 cu scop de arest și extrădare. […] Articolul (FOTO) Individ în căutare internațională din 2019, reținut în Polonia. Suspectul a fost extrădat în Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.