O nouă scumpire a carburanților. Platforma DA cere audierea de urgență a ANRE și îndeamnă la proteste

Gazeta de Chișinău, 4 mai 2021 13:00

Șeful fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari, a cerut convocarea de urgență a Comisiei pentru economie, buget și finanțe a Legislativului, pentru audierea directorului Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Veaceslav Untilă, și a președintelui Consiliului Concurenței, Marcel Răducan. Solicitarea lui Slusari vine după ce în noaptea din 3 spre 4 mai încă […] Articolul O nouă scumpire a carburanților. Platforma DA cere audierea de urgență a ANRE și îndeamnă la proteste apare prima dată în Gazeta de Chișinău.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Gazeta de Chișinău

Acum 6 ore
19:10
Lituania este un exemplu elocvent de bune practici la capitolul transformare democratică și economică profundă, iar experiența sa în domeniul securității și apărării, mai ales apărării de riscuri și combaterea dezinformării, poate fi foarte utilă R.Moldova, a declarat președinta Maia Sadu vineri, 14 mai, după întâlnirea pe care a avut-o la Chișinău cu omologul său […] Articolul Vizita președintelui lituanian la Chișinău: Provocări hibride în contextul alegerilor anticipate pe agenda discuției cu Maia Sadu (FOTO/VIDEO) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18:30
Interviu cu Victor Triboi, actor la Teatrul „Luceafărul” – Spune-mi, te rog, dragă Victor Triboi, te-ai născut la țară sau la oraș? Ai mers la teatru din copilărie? Când ai decis să te faci actor? M-am născut în Chișinău, în anul 1978. Sunt din generația copiilor care așteptau cu nerăbdare ziua de duminică, pentru ca […] Articolul „Sunt un avocat al personajelor mele, toate merită respectul meu” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Acum 8 ore
16:40
Lipsa de interes a guvernanților și a personalului specializat în ceea ce privește colectarea și reciclarea deșeurilor sunt doar câteva dintre motivele pentru care sistemul în cauză este încă subdezvoltat în Republica Moldova. Despre aceasta am discutat cu Eugen Camenșcic, consultant în managementul deșeurilor. – De ce în Republica Moldova e atât de gravă problema […] Articolul UE/„Noi facem gunoi și trebuie să plătim pentru gestionarea lui” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Acum 12 ore
13:40
Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuță, cere demararea unei anchete interne în cadrul Armatei Naționale în legătură cu uniforma de gală pe care a purtat-o pe 9 mai, la complexul memorial „Eternitate”, deputatul socialist Ștefan Gațcan. Acesta nu a fost nicio zi în serviciul militar și nu are nici dreptul moral, nici cel legal de […] Articolul „Clounel sau colonel?”: Marinuță întreabă de unde a luat pe 9 mai deputatul Gațcan o uniformă de gală și cere anchetă la Ministerul Apărării apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:10
Moartea a trecut pe lângă el de două ori. Mai întâi, o femeie a comandat să fie ucis contra unei remunerări de o sută de mii de lei. Peste câteva luni, a încercat singur să-şi pună capăt zilelor şi a sărit de la nivelul patru al blocului în care locuia. Deşi cu sechele, a rămas […] Articolul Apartamentul discordiei de pe Alba Iulia (VIDEO) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:50
„Prințesa de cartier” la Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” e un spectacol puternic, cu o structură precisă, amintindu-ne că esența teatrului este să ne arate clocotul vieții, al pasiunilor, al unor sentimente între care nu se poate întâmpla o conciliere. Eroii își doresc fericirea, o urmăresc ca pe o pasăre rară, vor s-o prindă, […] Articolul „Prințesa de cartier”, o premieră de succes la Teatrul „Satiricus” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:30
Moscova acuză din nou Uniunea Europeană și Statele Unite de amestec în afacerile interne ale R.Moldova, de această dată în legătură cu alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, vorbește despre „tentative în creștere” din partea Occidentului de a exercita influența asupra autorităților de la Chișinău, […] Articolul Moscova și Dodon acuză din nou UE și SUA de amestec în R.Moldova. Externele de la Chișinău dau, de această dată, o replică apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Acum 24 ore
08:00
Centrul analitic Expert-Grup a prezentat recent în cadrul unei conferințe de presă proiectul „Obligațiunile guvernamentale locale – ca măsură de sporire a autonomiei locale” pe care îl implementează cu suportul financiar al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău și care presupune emisiunea de obligațiuni de către primăriile din Sângera, Ceadâr-Lunga și Chișinău. Primăriile din Sângera […] Articolul Au obligațiunile municipale viitor în Republica Moldova? apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
07:50
Moartea a trecut pe lângă el de două ori. Mai întâi, o femeie a comandat să fie ucis contra unei remunerări de o sută de mii de lei. Peste câteva luni, a încercat singur să-şi pună capăt zilelor şi a sărit de la nivelul patru al blocului în care locuia. Deşi cu sechele, a rămas […] Articolul Apartamentul discordiei de pe Alba Iulia apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
07:00
Stimați prieteni, vă îndemnăm să ne susțineți. Abonați-vă la GAZETA de Chișinău pentru a doua jumătate a anului 2021, în format electronic sau print, până pe 25 iunie 2021! Puteți să perfectați un abonament la orice oficiu poștal sau online – pe gazetadechisinau.md – pentru părinții, bunicii, unchii, mătușile, frații, surorile, copiii rămași acasă. Vrem […] Articolul „Gazeta de Chișinău” anunță abonarea pentru a doua jumătate a anului 2021 apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
07:00
Sute de oameni își așteaptă salariile deja de jumătate de an, dar fără vreun rezultat. Au sperat că își vor vedea banii înainte de sărbătorile pascale, dar acest lucru nu s-a întâmplat. La începutul acestei săptămâni, șefii i-au anunțat că nici în luna mai nu-și vor vedea banii. Este vorba de mult discutata problemă a […] Articolul Numai șina de sub roate… Angajații de la CFM, fără salarii de șase luni apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Ieri
17:50
Publicația „GAZETA de Chișinău” anunță poștașii să îndemne locuitorii satelor și orașelor să se aboneze la ziarul nostru, pentru a doua jumătate a anului 2021. Abonarea pentru a doua jumătate a anului este valabilă până la 25 iunie 2021. Poștașii care vor perfecta mai multe abonamente vor avea de câștigat o sumă de bani. Pentru […] Articolul Ofertă specială pentru poștași! apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17:40
Socialiștii se declară amenințător, din nou, cei mai mari apărători ai alegătorilor din Transnistria. În contextul narațiunii de apărători ai statalității moldovenești împotriva UE și NATO, locuitorii malului stâng al Nistrului au devenit pentru socialiști cel mai important electorat. PSRM a declarat că va apăra, ca niciodată, drepturile transnistrenilor la vot. Vlad Batrîncea a declarat […] Articolul Alegătorii de aur ai socialiștilor apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:10
Președinta Maia Sandu susține că problema banilor pentru organizarea și desfășurarea alegerilor anticipate din 11 iulie „nu există” și sugerează că decizia prin care Guvernul în demisie a alocat Comisiei Electorale Centrale (CEC), deocamdată, doar 70 de milioane de lei, din cele 125 de milioane solicitate, a fost determinată de liderul PSRM, Igor Dodon. „Asistăm […] Articolul Maia Sandu spune că problema banilor pentru anticipate nu există. Dodon ar pune presiune pentru amânarea alegerilor apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:50
Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt […] Articolul Biserica ortodoxă din Rașcov apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:10
Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a avut o prestație sclipitoare la turneul mondial de calificare olimpică desfășurat în perioada 6-9 mai a.c. la Sofia, Bulgaria. Este de menționat că această competiție a fost ultima la care luptătorii mai puteau obține mult râvnitul bilet de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo – privilegiu rezervat […] Articolul Victor Ciobanu, calificat în stil imperial la Jocurile Olimpice apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:50
În sintagma „campanie electorală” se tupilează o metaforă, o imagine preluată din limbajul militar. Având în vedere bătăliile crâncene – cu răni şi victime reale, cu impact internaţional – care se dau între adversari, cuvântul „campanie” pare atât de firesc aici, încât nu mai miră folosirea lui. Odată anunţat războiul, revine febra stării marţiale: panica […] Articolul Început de campanie. Regrupări de forţe apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:50
A reizbucnit conflictul militar între forțele Hamas, pe de o parte, și armata israeliană, pe de alta. Totul a pornit acum câteva zile de la ciocnirile dintre civilii arabi și poliția israeliană în fața moscheii al-Aqsa din Ierusalim. Ca răspuns la intervenția forțelor de ordine evreiești, Hamas a lansat mai multe rachete având ca țintă […] Articolul Războiul de o sută de ani apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:30
Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt […] Articolul Alianța apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:10
Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, se va afla pe 13-14 mai într-o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația președintei Maia Sandu. Aceasta este prima în ultimii șase ani vizită a unui șef de stat lituanian la Chișinău, se arată într-un comunicat al Președinției. Cei doi șefi de stat vor purta vineri, 14 mai, discuții tête-à-tête, […] Articolul Prima din acest an vizită a unui lider străin în R. Moldova. Maia Sandu se va întâlni vineri cu președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:00
PAS nu ar trebui să mizeze pe sprijinul partidului lui Renato Usatîi pentru crearea unei majorități în viitorul Parlament, deoarece adevărata față a primarului de la Bălți nu are nimic în comun cu agenda pro-europeană, avertizează analistul politic Ion Tăbîrță. Mai mult, el este de părere că miza pe pro-europenismul lui Usatîi este „o pistă […] Articolul Experți: Miza pe pro-europenismul lui Usatîi este greșită și periculoasă. Măcelul dintre partidele de dreapta trebuie oprit apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:40
Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt […] Articolul Stația de epurare apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:10
458 de mii de lire sterline confiscate de autoritățile londoneze în 2018 de la Luca Filat, fiul fostului premier Vlad Filat, vor fi folosite pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități severe din R.Moldova, a anunțat președinta Maia Sandu, după întâlnirea sa de miercuri, 12 mai, cu ministra britanică pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton. „Am decis, împreună, […] Articolul Înțelegere moldo-britanică: Banii confiscați la Londra de la Luca Filat vor fi folosiți pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități din R.Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17:10
Un bărbat de 47 de ani din satul Răscăieți, raionul Ștefan-Vodă, a murit înecat, potrivit surselor oficiale, în Nistru, unde s-a dus la pescuit cu un consătean, de 43 de ani. Incidentul a fost provocat în după-amiaza zilei de marți, 11 mai, de așa-zișii grăniceri transnistreni, care i-au surprins pe cei doi într-o barcă artizanală […] Articolul Moarte suspectă la Nistru. Un moldovean s-a înecat din cauza „grănicerilor” transnistreni. Biroul politici de reintegrare s-a autosesizat apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:40
România va monitoriza cu maximă atenție modul în care se desfășoară alegerile parlamentare anticipate din R.Moldova și nu va ezita să atragă atenția dacă vor exista probleme. Declarații în acest sens a făcut ministrul de Externe de la București, Bogdan Aurescu, într-o emisiune la TVR. „Sperăm din toată inima ca aceste alegeri să fie desfășurate […] Articolul Bogdan Aurescu: România va monitoriza cu toată atenția alegerile anticipate din R.Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:40
Guvernul va aloca peste 100 de milioane de lei pentru organizarea și desfășurarea alegerilor anticipate din 11 iulie, însă banii vor fi transferați în conturile Comisiei Electorale Centrale (CEC) în mai multe tranșe, declară premierul interimar, Aureliu Ciocoi. „În prezent, în Fondul de Rezervă, pentru că exclusiv din Fondul de Rezervă putem finanța organizarea alegerilor, […] Articolul Guvernul a găsit peste 100 de milioane de lei pentru anticipate, însă îi va aloca, oricum, în tranșe apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11 mai 2021
16:00
Cel puțin 13 oameni, majoritatea copii, au fost uciși într-un un atac armat ce s-a produs în dimineața zilei de marți, 11 mai, într-o școală din Kazan, regiunea Tatarstan din Federația Rusă. Agresorul, un absolvent de 19 ani al școlii respective, Ilnaz Galiaviev, a fost reținut în cadrul unei operațiuni desfășurată de forțele cu destinație […] Articolul (FOTO/VIDEO) Cel puțin 13 oameni, majoritatea copii, au fost uciși într-un atac armat dintr-o școală din Rusia. Agresorul e un fost absolvent al școlii apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:00
Președintele României, Klaus Iohannis, și cel al Poloniei, a, au reafirmat sprijinul celor două țări pentru apropierea R.Moldova de Uniunea Europeană. Declarații în acest sens au fost făcute de cei doi șefi de stat luni, 10 mai, în marja Summit-ului B9, care s-a desfășurat la București. Andrzej Duda a adăugat, de asemenea, că speră ca […] Articolul Un mesaj ferm de susținere a apropierii R.Moldova față de UE, lansat de Klaus Iohannis și Andrzej Duda la București apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:40
Convenția de la Istanbul „distruge valorile și tradițiile creștine”, „promovează avortul”, „legalizează căsătoriile între persoanele de același sex”, „interzice Paștele” sau „profanează sistemul educațional”. Acestea sunt doar câteva falsurile despre Convenția Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenței împotriva femeilor şi a violenței domestice (numită și Convenția de la Istanbul). Cel mai frecvent, falsurile despre […] Articolul Miturile despre Convenția de la Istanbul – strategie de PR pentru unii politicieni apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:20
Doar 48 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate luni, 10 mai, în a doua zi de Paștele Blajinilor în R.Moldova, conform datelor prezentate de Ministerul Sănătății. Pentru comparație, înainte de weekend în R.Moldova a fost înregistrată o rată de peste 10 mii de persoane imunizate zilnic, pe parcursul câtorva zile consecutiv. În aceste […] Articolul Reducere drastică a numărului de vaccinări în timpul sărbătorilor de Blajini. Nemerenco acuză inconsecvența autorităților apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
9 mai 2021
09:00
Fără apeduct, fără canalizare și cu toaletele în curte. Așa trăiesc majoritatea oamenilor din localitățile Republicii Moldova. Beau apă din fântâni, care deseori nu este potabilă, se spală în lighean și aruncă apele uzate în haznaua din grădină. Există soluții, iar pentru implementarea acestora unele sate au reușit să atragă resurse financiare de la Uniunea […] Articolul UE/ Soluții la sat: cum pot fi utilizate apele uzate, după epurare apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
09:00
De fapt, pe Ion îl chema IVAN, care nu vorbea limba română. A fost un tânăr dintr-o familie ucraineană din stânga Nistrului, care, după moartea sa în război, a devenit erou dintr-un moft al politrucilor. Fiecare moldovean născut și crescut în URSS a auzit acest nume. Trei sferturi de secol, numele eroului Ion (Ivan) Soltîs […] Articolul A acoperit sau nu Soltîs ambrazura? apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
8 mai 2021
15:20
Primarul Ion Ceban s-a conformat, se pare, cererii fostului său lider de partid, Igor Dodon, anunțând sâmbătă, 8 mai, că accesul cetățenilor în cimitirele din Chișinău va fi totuși permis de Paștele Blajinilor – pe 9 și 10 mai –, deși anterior tot el argumentase că o restricție în acest sens este necesară pentru a […] Articolul La cererea lui Dodon, Ceban anunță că accesul în cimitirele din Chișinău va fi permis de Blajini apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:30
Încă un lot de 100.800 de doze de vaccin anti-COVID produs de AstraZeneca a ajuns vineri, 7 aprilie, din România în R.Moldova. Datorită aceste noi donații, în prezent există suficiente doze pentru a vaccina cât mai mulți cetățeni, într-o perioadă cât mai scurtă de timp, menționează președinta Maia Sandu, într-un mesaj de mulțumire adresat cu […] Articolul (FOTO) Încă 100 de mii de doze de vaccin din România deschid calea etapei III a imunizării anti-COVID în R.Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:20
Încă un lot de 100.800 de doze de vaccin anti-COVID produs de AstraZeneca a ajuns vineri, 7 aprilie, din România în R.Moldova. Datorită aceste noi donații, în prezent există suficiente doze pentru a vaccina cât mai mulți cetățeni, într-o perioadă cât mai scurtă de timp, menționează președinta Maia Sandu, într-un mesaj de mulțumire adresat cu […] Articolul (FOTO) Încă 100.000 de mii de doze de vaccin din România deschid calea etapei III a imunizării anti-COVID în R.Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
7 mai 2021
13:50
Încet, dar sigur, domeniul sportului revine la normalitate, inclusiv cel din republică. Cursul firesc al lucrurilor nu mai poate fi oprit, nebunia panicardă începând să scadă… ca la comandă. Concursurile de categorii diferite sunt reluate, iar spectatorilor li se permite într-o măsură tot mai mare să asiste la disputele competiționale, lucru care nu poate să […] Articolul Orientarea sportivă a revenit în programul competițional apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:10
Schimb de replici între premierul interimar Aureliu Ciocoi și președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, pe subiectul banilor necesari pentru organizarea alegerilor anticipate din 11 iulie. În timp ce Ciocoi susține că nu are bani suficienți pentru a satisface integral solicitarea CEC și că devizul de cheltuieli întocmit de membrii Comisiei este exagerat, Cimil […] Articolul Ciocoi: Devizul CEC pentru alegeri este exagerat și trebuie redus. Cimil: Ar însemna să reducem numărul secțiilor de peste hotare apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:40
După ani de așteptare, circa 90% dintre gospodarii din Onișcani s-au conectat la sistemul de canalizare din localitate. Cu ajutorul financiar al Poloniei, cu sprijinul autorităților publice locale, dar și prin contribuția proprie, sătenii au renunțat la veceul din fundul curții și la haznaua care trebuia golită periodic de apele uzate. Din anul 2014, viața […] Articolul UE/Ajutați de Polonia, locuitorii din Onișcani și-au creat „condiții ca la oraș” (FOTO) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:10
Ajuns la respectabila vârstă de 98 de ani, profesorul ieșean Gheorghe Ciubotaru, originar din localitatea Costuleni, Ungheni, este unul din puținii veterani ai Armatei Române rămași în viață. La 9 mai va sărbători Ziua Europei și, totodată, Ziua Eroilor, deși este convins că nimeni nu se întoarce erou din războaie. Păstrează vie în memorie amintirea […] Articolul Veteran al Armatei Române, refugiat în ’40 din cauza lui Andrei Plahotniuc: „Era un mare rău” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:20
Președinta Maia Sandu s-a vaccinat anti-COVID în dimineața zilei de vineri, 7 mai, cu AstraZeneca, prima doză de vaccin fiindu-i administrată în public, la Policlinica de Stat din Chișinău. Șefa statului i-a încurajat, cu această ocazie, pe toți cetățenii R.Moldova care încă nu s-au vaccinat să facă acest lucru, oferind asigurări că în următoarele zile […] Articolul Maia Sandu s-a vaccinat public cu AstraZeneca: „Acum există suficiente doze de vaccin în Moldova” (VIDEO) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:30
După ce Veaceslav Platon a părăsit vara trecută Penitenciarul nr. 13 pe porţile larg deschise de către procurorul general Alexandr Stoianoglo, controversatul afacerist s-a pomenit între două focuri – două dosare aflate în gestiunea oficiului Buiucani al Judecătoriei Chişinău. Un complet din trei magistrate munceşte asiduu la revizuirea dosarului în care Platon a fost condamnat […] Articolul Dosarele lui Platon apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:00
Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt […] Articolul Apicultorul din Capaclia apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:00
Colegii de la „Ziarul de Gardă” au publicat săptămâna trecută un interviu care reprezintă o premieră absolută pentru presa moldovenească. Un fost director al unei companii de stat a dezvăluit pentru prima dată cum i s-a cerut să favorizeze un furnizor pentru compania pe care o conducea deși a propus un preț mai mare față […] Articolul De ce falimentează companiile de stat apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
6 mai 2021
17:30
Atmosferă indolentă înainte de alegerile parlamentare anticipate. Pe eșichierul de dreapta, PAS, deși se declară deschis spre colaborare, consideră prematur să formeze un bloc electoral. Reprezentanții Platformei DA respectă voința foștilor lor parteneri de coaliție și merg pe calea lor. Pe eșichierul de stânga, la apelul agitat al lui Dodon de a face o coaliție […] Articolul „Târziu” pentru „băieții corecți” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:50
Un studiu atent al istoriei umane arată că atunci când oamenii vor să-și facă o opinie despre realitate, ei țin cont de orice, dar foarte puțin sau deloc de… realitatea propriu-zisă. Prejudecățile culturale, ideile primite de-a gata în sânul unei comunități (familia, școala, grupul social, profesional, etnic, Facebook etc.) ne modelează mintea mai abitir decât […] Articolul Prejudecăți… culturale? apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:20
La începutul lunii mai pe tot spaţiul ex-sovietic reîncep polemicile: Ziua Victoriei sau Ziua Europei? Dacă e Ziua Victoriei, atunci cine sunt „învingătorii”? Dacă povestea cu „învinşii” e mai limpede, atunci de ce „învinşii” o duc bine, iar „învingătorii” trăiesc în mizerie şi… se mai războiesc şi azi? Isteria războinică mai continuă să facă victime. […] Articolul Despre eroi şi patrioţi apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:50
Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt […] Articolul Fâsul apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
5 mai 2021
16:00
R.Moldova ar urma să achiziționeze un lot de 700 de mii de doze de vaccin anti-COVID de la compania Pfizer. Anunțul a fost făcut de Igor Curov, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), care spune că în prezent se desfășoară negocieri directe în acest sens, după ce producătorul a răspuns […] Articolul Pfizer a răspuns solicitărilor de la Chișinău. Guvernul vrea să cumpere 700 de mii de doze de vaccin anti-COVID de la acest producător apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:10
Subsecretarul de stat al Ministerului leton de Externe, Jānis Mažeiks, ar urma să-l înlocuiască pe Peter Michalko în funcția de șef al Delegației Uniunii Europene la Chișinău. Informația, care a fost difuzată pe rețelele de socializare de canalul „Culisele Democrației”, nu este confirmată, dar nici infirmată de Ministerul de Externe al R.Moldova. „În conformitate cu […] Articolul Cine ar putea să-l înlocuiască pe Peter Michalko la șefia Delegației UE în R.Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:50
Subiectul surselor financiare necesare pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie continuă să creeze controverse. Astfel, președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, susține că a primit asigurări că banii pentru anticipate vor fi alocați din bugetul statului, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o în ajun cu premierul interimar, Aureliu […] Articolul Finanțarea alegerilor anticipate: șeful CEC – da, premierul interimar – ba. Decizia este încă „în ceață” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.