Au vrut să scape de carantină, dar acum riscă închisoare până la doi ani

Sputnik, 4 mai 2021 12:40

Zeci de moldoveni au încercat să-i tragă pe sfoară pe polițiștii de Frontieră. Aceștia au prezentat la intrarea în țară teste COVID-19 falsificate.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 4 ore
20:00
Studiile clinice ale vaccinului bielorus pot începe până la sfârșitul anului 2022. Anterior, în țară nu s-au dezvoltat sau produs preparate vaccinale.
19:30
Primarul Capitalei anunță că în sectorul Râșcani a fost amenajat un scuar nou, amplasat pe un spațiu public care anterior nu era îngrijit. 
19:20
Britanicii l-au criticat dur pe președintele american Joe Biden pentru că a încercat să declanșeze un război „inutil” cu Rusia din cauza Ucrainei.
19:00
Europenii trăiesc mai mult decât moldovenii în medie cu aproape 11 ani, iar vârsta medie a populației din UE este mai mare cu patru ani decât cea a moldovenilor. Datele sunt prezentate de Biroul Național de Statistică, în ajunul Zilei Europei.
Acum 6 ore
18:20
Statele Unite nu vor să impună sancțiuni suplimentare Rusiei, dar își rezervă un astfel de drept, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.
18:10
Unii psihologi susțin că vârsta de trei ani este un moment crucial în dezvoltarea copiilor, motiv pentru care nu este recomandat ca părinții să-și înscrie micuții la grădiniță anume în această perioadă.
17:40
Concursul internațional de muzică europeană va avea loc în orașul olandez Rotterdam, în perioada 18-22 mai 2021.
17:40
Alte 191 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate astăzi. Ministerul Sănătății mai anunță că încă 14 bolnavi s-au stins din viață.
17:30
Vicepremierul Crimeii, Georgy Muradov, a calificat drept ofensatoare cererea Washingtonului de a readuce peninsula în componența Ucrainei.
17:00
De Ziua Victoriei, scafandrii au realizat un proiect unic în memoria celor care au murit în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.
Acum 8 ore
16:30
Evenimentele festive au fost permise în Capitală, dar cu un număr de maximum 50 de invitați. Decizia a fost luată sâmbătă de către Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a municipiului Chișinău. 
16:10
Pe 8 mai, în Transnistria se desfășoară două evenimente sportive dedicate Zilei Victoriei. Cicliștii din toată regiunea se alătură evenimentelor comemorative.
15:20
Liderul PD, Pavel Filip, spune că formațiunea sa va accede în viitorul Parlament doar că ar fi fost mai bine dacă pragul electoral era mai mic. El mai spune că este periculos ca un singur partid să ia majoritatea, pentru că asta ar dezichilibra mecanismele democratice.
15:10
Zeci de nave de pescuit franceze au intrat joi în portul St. Helier din Jersey, pentru a protesta împotriva noilor reguli de pescuit.
14:40
În mesajul său de felicitare sale, liderul rus a subliniat că astăzi datoria morală a tuturor este „să păstreze cu atenție și să transmită generațiilor tinere memoria evenimentelor din acei ani duri”.
Acum 12 ore
13:50
Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a Municipiului Chișinău a dispus ca imunizarea împotriva COVID-19 să se facă la adresare liberă. 
13:20
Primarul Capitalei anunță că în sectorul Râșcani a fost amenajat un scuar nou, amplasat pe un spațiu public care anterior nu era îngrijit. 
12:30
Cafenelele și restaurantele din Capitală vor activa până la ora 23:00. O decizie în acest sens a fost luată sâmbătă de către Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a municipiului Chișinău. 
12:10
Din 11 mai, elevii din toate clasele din Capitală revin în băncile școlii. CESP a decis ca precesul de studii să se desfășoare cu prezența fizică a elevilor. 
11:50
Cimitirele din municipiul Chișinău vor fi deschise de Paștele Blajinilor. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către edilul-șef al Capitalei.
11:20
Medicii germani au explicat în ce condiții pandemia de coronavirus ar putea înceta să se răspândească în valuri.
10:30
Peste 21 de persoane au traversat frontiera în ziua de vineri spre sâmbătă. Doar pe sensul de intrare în Moldova au fost înregistrate peste zece mii de persoane. 
09:50
Odată cu scăderea numărului de infectări în Capitală, cei din HoReCa susțin că este inoportun să fie menținute restricțiile legate de programul de activitate a localurilor și vin cu unele solicitări către autorități. 
Acum 24 ore
09:10
Agenția Națională a Medicamentului și a dispozitivelor medicale pentru uz medicinal a validat autotestul Antigen COVID-19 dezvoltat și comercializat de DDS Diagnostic. Este unicul autotest din România pentru diagnosticarea COVID-19 validat de ANMDM.
08:10
România celebrează, în acest an, patru decenii de la primul zbor al unui român în spațiul cosmic, doctor inginer Dumitru Dorin Prunariu, printr-o serie de evenimente științifice și culturale. Care este agenda evenimentelor și cum puteți participa.
07:00
În curând urmează să demareze concursul pentru contractarea companiei care va realiza lucrările de reparație capitală a clădirii Circului. Valoarea estimativă a lucrărilor este estimată la peste 9 milioane de euro.
06:10
Maxime de până la 17 grade Celsius prognozează meteorologii pentru sâmbătă, 8 mai. Totodată, vântul va sufla moderat și cu intensificări. 
Ieri
21:10
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.
20:50
Președintele Turciei Tayyip Erdogan a declarat că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre procurarea unei cantități semnificative a vaccinului Sputnik V și despre producția comună a preparatului la întreprinderile turcești.
20:20
Președintele Belarusului se declară dispus să organizeze noi alegeri prezidențiale, însă odată cu declanșarea noilor alegeri prezidențiale în SUA.
19:50
În ajunul Zilei Victoriei, Ministerul Apărării al Republicii Moldova a găzduit o ceremonie festivă pentru acordarea distincțiilor departamentale. Printre premiați se numără activiștii mișcării de căutare din Moldova.
19:50
Occidentul încearcă să impună o formă de totalitarism în sfera relațiilor internaționale, susține ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
19:40
Procesul de desemnare a candidaților la alegerile parlamentare anticipate începe cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor și se termină cu 30 de zile înainte de acestea. CEC a aprobat regulamentul de înregistrare a candidaților în cursa electorală.
19:20
Într-o postare pe Facebook, Ion Ceban povestește “cum era deposedată anterior Primăria Chișinău de bunurile sale prin scheme bine organizate”.
19:20
Deja foarte curând, pe 9 mai, va avea loc paradă solemnă din Piața Roșie de comemorare a celei de-a 76-a aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
19:00
Deputata și fosta ministră a Sănătății, Ruxanda Glavan a vorbit despre proiectele care nu vor putea fi impelmentate pentru lucrătorii medicali și bolnavii de COVID, ca urmare a anulării stării de urgență la nivel național și dizolvării Parlamentului.
18:50
În Republica Moldova au ajuns peste 100 de mii de doze de vaccin împotriva noului coronavirus. Lotul face parte dintr-o donație oferită de România. 
18:30
Unii moldoveni care dețin și cetățenia română aleg să se vaccineze în țara vecină. Ce reguli trebuie să respecte la trecerea frontierei de stat am aflat de la ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Ana Marchitan.
18:20
Aproape 3 500 de polițiști vor asigura ordinea publică de Paștele Blajinilor. Oamenii legii vor monitoriza și cum sunt respectate măsurile de protecție împotriva COVID-19 în cimitire, dar și în afara acestora. 
18:00
53 de partide au dreptul să participe la alegerile parlamentare din această vară. Comisia Electorală Centrală a făcut publică lista acestora. 
17:30
Agenția Servicii publice a oferit date cu privire la bunurile imobiliare înregistrate în țară anul trecut. În infograficul Sputnik puteți vedea cum s-au modificat cifrele în comparație cu anul 2019.
17:20
În urma rezultatelor de laborator au fost confirmate încă 260 de cazuri noi de COVID-19. Printre cei diagnosticați cu noul virus nu se numără niciun lucrător medical. Datele arată că 17 bolnavi au fost răpuși vineri de boală.
17:10
Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, va participa, în data de 9 mai, la ceremonia oficială consacrată Zilei Victoriei şi comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei.
17:10
Deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, Vladimir Odnostalco și Marina Radvan, și-au administrat prima doză de vaccin anti- Covid produs de gigantul farmaceutic chinez Sinopharm.
17:00
Repetiția generală a paradei militare dedicate celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei a avut loc vineri în Piața Roșie. La repetiție au participat trupe pedestre, coloane de tehnică militară, precum și aviația.
16:40
În Republica Moldova va fi dat startul celei de-a treia etapă de vaccinare a populației împotriva coronavirusului.
16:20
Cetățenii cu drept de vot ai Republicii Moldova vor putea vota de la locul aflării în ziua alegerilor parlamentare anticipate.
16:00
În timp ce pentru majoritatea moldovenilor vin trei zile libere, cu ocazia Paștelor Blajinilor, peste 500 de angajați ai IGSU vor fi la datorie.
15:30
În perioada sărbătorilor Pascale, la trecerea frontierei de stat, angajații Poliției de Frontieră anunță că vor munci la capacitate maximă.
15:10
Cel puțin 25 de persoane, printre care un ofițer de poliție, au fost împușcați în timpul unui raid antidrog în Jacarezinho, în nordul Rio de Janeiro, joi.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.