CSP Soroca va primi 2850 doze de vaccin Sputnic V

Observatorul de Nord, 4 mai 2021 11:50

Ministerul Sănătății a publicat lista regiunilor unde au fost distribuite vaccinurile și numărul dozelor pentru prima etapă de imunizare. Dozele de vaccin au fost repartizate în 37 Centre de vaccinare din Republica Moldova. 2850 de doze au fost repartizate Centrului de Sănătate Publică Soroca, dintre care 1050 doze la Soroca și câte 900 doze la […] Post-ul CSP Soroca va primi 2850 doze de vaccin Sputnic V apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 2 ore
19:50
  Meciurile etapei a 14, care au inaugurat etapă de primăvară-vară a campionatului Republicii Moldova la fotbal, Divizia B, zona Nord a fost de bun augur pentru echipele sorocene. Astfel, echipa Inter (Soroca) a remizat, 2-2, la Camenca, cu fotbaliștii formației Cruiz din localitate, deși au fost la conducere. Pe de altă parte, echipa FC […] Post-ul În etapa a 14, Divizia B, zona Nord, fotbaliștii soroceni au acumulat 4 puncte din 6 posibile apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:40
După efectuarea a 4525 de teste, alte 191 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 252.604. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 1.457 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 177 în stare extrem de gravă (28 pacienți […] Post-ul Astăzi și mai bine ca ieri: doar 1 persoană din 24 testate a fot confirmată cu COVID-19. Alte 14 persoane au decedat din cauza virusului. apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
19:30
După efectuareaa 5222 de teste, alte 260 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 252.413. Din numărul total de cazuri, niciunul nu e în rândul lucrătorilor medicali. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 1.515  pacienți confirmați cu infecția […] Post-ul Virusul cedează – doar o persoană din 20 testate a fost confirmată cu COVID-19. apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:10
     Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca vă aduce la cunoştinţă că de la începutul anului curent pe teritoriul Republicii Moldova au fost depistate 1212 de muniţii neexplodate din perioada  celui de-al II Război Mondial.  Ceea ce ține de raionul Soroca la data de 14.04.2021 pe teritoriul comunei Cosăuți, în timpul lucrărilor agricole a fost depistat un […] Post-ul În atenţia cetăţenilor – viaţa are prioritate! apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
     Veste bună de la primăria Soroca. Urbea ar putea avea o Întreprindere municipală de transport public!    După cum scrie Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca, „..aceasta este noua idee a primăriei mun. Soroca, în cadrul Proiectului de dezvoltare intercomunitară privind îmbunătățirea serviciilor de transport public”.   În acest context, administrația municipiului […] Post-ul Municipiul Soroca ar putea avea o Întreprindere de transport public apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Profesoara Ana Bejan, fost prefect al județului Soroca, a acceptat să răspundă la întrebările noastre în cadrul emisiunii “Interviu cu soroceni”, realizată de redacția Observatorul de Nord. “Doamna de fier“ a politicii autohtone ne-a vorbit despre cum a fost făcută destrămarea județelor și trecerea la raioane. Urmăriți mai jos întreaga emisiune „Interviu cu soroceni”, în […] Post-ul Soroca: i-a fost mai bine județ sau raion? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
  „Construcția Centrului de plasament, temporar, pentru câinii fără stăpân este în toi”, – scrie într-un Comunicat emis de Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca.      Aceeași sursă afirmă că „…primarul Lilia Pilipețchi împreună cu viceprimarul Valerii Ghimpu au mers la fața locului pentru a vedea cum decurg lucrările. La construcția acestui centru […] Post-ul Primăria face pași concreți pentru soluționarea problemei cu maidanezii apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
   Conform unui Comunicat al Serviciului de presă al primăriei municipiului Soroca, în urbea de pe Nistru continuă instalarea indicatoarelor rutiere.    Sursa comunică că „.. chiar primarul Lilia Pilipețchi a mers la fața locului unde a discutat cu poliția referitor la corectitudinea instalării acestor indicatoare”. Altfel, în atenția autorităților este acum intersecția străzilor Ștefan […] Post-ul În cartierele municipiului se instalează indicatoare rutiere apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
TABLETA DE VINERI: Nu știu ce ziceți Dumneavoastră, dar eu întotdeauna mi-am pus în față careva repere/scopuri/obiective spre care am tins sau pe care am ținut să le ating, în măsura posibilităților. Acestea au fost, bineînțeles, de „uz personal” (chiar intim, dacă doriți), dar și cu tentă socială, or, dacă trăiești într-o comunitate, nu poți […] Post-ul Alegerile din 11 iulie: RAIONUL SOROCA VA AVEA DOI DEPUTAȚI, CEL PUȚIN… apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
Una dintre cele mai eficiente intervenții în domeniul sănătății  o reprezintă  vaccinarea care este o piatră de temelie pentru asigurarea unei societăți sănătoase optime pentru toți și  oriunde. De peste 200 de ani, vaccinurile ne-au protejat împotriva bolilor care amenință viețile și ne interzic dezvoltarea. Cu ajutorul lor, putem progresa fără povara unor boli precum […] Post-ul Vaccinurile care ne apropie apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Comunicat de presă  Tehnică IT performantă a fost distribuită către 12 colegii, centre de excelență și școli profesionale care participă  în cadrul proiectului „Dezvoltarea abilităţilor de viaţă şi a comportamentelor sănătoase în rândul elevilor din învăţământul profesional tehnic pentru o mai bună pregătire de angajare în câmpul muncii”, realizat de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație […] Post-ul Echipamente de ultimă generație, inclusiv ochelari VR, vor fi folosite în premieră în predarea educației pentru o viață sănătoasă în școlile profesional-tehnice din Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
   Conform Băncii Naționale a Moldovei, astăzi leul moldovenesc se depreciază în raport cu moneda unică europeană și dolarul american. Astfel,  un dolar are valoarea de 17 lei și 83 de bani, un euro costă 21 de lei și 48 de bani, Leul românesc costă 4 lei și 36 de bani, Grivna ucraineană și rubla rusească […] Post-ul Și astăzi, leul moldovenesc se depreciază în raport cu valutele de referință apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
   Pentru astăzi, meteorologii prognozează  vreme frumoasă și călduroasă, dar și ploi de scurtă durată pe alocuri. În raioanele de nord  vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normal, iar temperaturile maxime vor fi de +23 grade Celsius.     Post-ul Vreme frumoasă – peste tot, ploi de scurtă durată – pe alocuri apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:40
  După efectuarea a 4.474 de teste, alte 333 de persoane au fost confirmate cu COVID-19.  În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 1.561 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 178, în stare extrem de gravă, 28 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. Alte 451 de persoane au […] Post-ul Raionul Soroca rămâne în TOP, la capitolul „persoane infectate”. Astăzi, +9 persoane infectate. apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:10
Astăzi la Soroca a avut loc ședința Comisiei raionale extraordinare de sănătate publică. Prin hotărârea adoptată, se interzice accesul populației în cimitirele din teritoriul raionului Soroca în perioada 9-10 mai (Paștele Blajinilor), cu excepția procesiunilor funerare. Citiți mai jos hotărârea integrală: Hotărâre nr. 37          În temeiul art.55, art.58 din Legea nr.10/2009 privind supravegherea de […] Post-ul De Paștele Blajinilor se interzice accesul populației în cimitirele din raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
  În cadrul unei ședințe de lucru, ministerul Educației, Culturii și Cercetării a fost aprobată lista Centrelor de bacalaureat, sesiunea 2021.    În această listă se regăsesc 93 de centre, inclusiv 31 în capitală.  În sesiunea de examen 2021 sunt înscriși 16773 de candidați (în sesiunea 2020 – 17305 candidați; 2019 – 17442 candidați; 2018 […] Post-ul MECC a aprobat lista celor 93 Centre de bacalaureat. apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și compania franceză SEURECA au semnat astăzi un contract de consultanță pentru elaborarea Studiului de fezabilitate și de impact pentru Stația de epurare a apelor uzate din municipiul Soroca, transmite MOLDPRES. Studiul va fi elaborat cu scopul de a oferi o analiză complexă a situației privind starea sistemelor […] Post-ul O companie franceză va elabora studiul de fezabilitate pentru Stația de epurare din Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Autoritățile din România pregătesc măsuri de relaxare a restricțiilor din întâi iunie. Oamenii ar putea să nu mai fie obligați să poarte măști de protecție pe plajă sau la munte, în restaurante și chiar la nunți. Restricțiile vor fi relaxate doar dacă până la sfârșitul acestei luni numărul celor vaccinați va creste de la aproape 3 milioane și jumătate […] Post-ul Din 1 iunie, în România începe MAREA RELAXARE! apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
O fundație din Moldova lansează proiectul de informare și promovare a sănătății “O oră pentru sănătate”. Proiectul este destinat publicului larg și, în mod special, persoanelor sau rudele persoanelor cu diagnostic de boli cardiace, vasculare, diabet – pacienți care fac parte din grupurile de risc și pentru alte afecțiuni. Pacienții cronici, care urmează tratamente pe […] Post-ul “O oră pentru sănătate” – sesiuni de informare despre cele mai frecvente afecțiuni cronice apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
   După cum scrie Serviciul de presă al primăriei Soroca, „…la inițiativa și insistența primarului Lilia Pilipețchi s-a rezolvat o problemă majoră în cimitirul de la Bujorăuca- WC-ul. Aici a fost construit un WC din piatră, acesta a fost unicul tip pe care îl permiteau circumstanțele. La fel, aici a mai fost construit un zid de […] Post-ul O problemă mai puțin la Soroca – la cimitirul de la Bujorăuca a fost construit un WC apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
   Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Programul calendaristic de acțiuni pentru alegerile parlamentare anticipate, care vor avea loc pe data de 11 iulie 2021.     Astfel, perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a demarat pe data de 5 mai și prevede următoarele acțiuni:    *12-14 mai: CEC stabilește locul și timpul recepționării actelor […] Post-ul Start perioadei electorale, pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
   Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos anunță rezultatele concursului Tulip Press Awards, care vine să aprecieze și să celebreze eforturile jurnaliștilor de a explora tematica drepturilor omului.  Concursul a încurajat fotojurnaliștii și jurnaliștii să abordeze în materiale jurnalistice (scrise și fotografice) diverse subiecte legate de respectarea drepturilor omului, […] Post-ul Jurnalistul Observatorului de Nord, Vadim Șterbate – câștigător al concursului Tulip Press Awards! apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
   „La inițiativa primarului mun. Soroca, Lilia Pilipețchi, prestatorii serviciilor de transport public au fost chemați la o întrevedere cu autoritățile publice locale, aici a fost abordată problema ce ține de nerespectarea orarului de lucru a microbuzelor” – scrie într-un Comunicat emis de Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca.      Conform sursei, „…respectarea […] Post-ul Primăria Soroca și prestatorii serviciilor de transport au discutat despre respectarea orarului de lucru. apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
   După cum scrie Serviciul de presă al primăriei Soroca, „…la inițiativa și insistența primarului Lilia Pilipețchi s-a rezolvat o problemă majoră în cimitirul de la Bujorăuca- WC-ul. Aici a fost construit un WC din piatră, acesta a fost unicul tip pe care îl permiteau circumstanțele. La fel, aici a mai fost construit un zid de […] Post-ul O problemă mai puțin la Soroca – la cimitirul de la Bujorăuca a fost construit un cimitir apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
   Toate valutele de referință își cresc valoarea, în raport cu leul moldovenesc – dolarul cu un ban, iar euro cu doi bani. Astfel, astăzi un dolar este cotat cu 17.77 de lei. Un euro este vândut astăzi, 6 mai, cu 21.36 de lei. Pentru un leu românesc vom scoate din buzunare 04.33 de lei, […] Post-ul Leul moldovenesc scade, în comparație cu dolarul, euro și leul românesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
  Meteorologii prognozează că astăzi vom avea până la +18 grade Celsius, dar revin ploile. Pe 7 mai ziua, la fel sunt posibile ploi slabe de scurtă durată. În următoarele 24 de ore regimul hidrologic al râurilor Nistru, Prut și al râurilor mici nu se va modifica esențial. Post-ul Va fi cald, dar revin ploile apare prima dată în Observatorul de Nord.
5 mai 2021
20:20
După efectuarea a 4940 de teste, alte 316 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19  a ajuns la 251.820. Din numărul total de cazuri, 7 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (3-medic, 4-asistenți medicali). În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 1632  pacienți confirmați […] Post-ul 10 soroceni au fost confirmați cu Covid-19, astăzi. apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
    În satul Sireți se desfășoară un eveniment inedit Festivalul-Concurs național de muzică sacră „Hristos a Înviat!”,  menit să ajute la restaurarea culturală și muzicală a comunităților urbane și rurale din Republica Moldova și nu numai, prin promovarea muzicii bisericești, a artei și culturii bizantine, în spațiul eclezial ortodox, dar și în cel profan. […] Post-ul Corul academic „BELCANTO” participă la Festivalul-Concursul republican de muzică sacră „HRISTOS A ÎNVIAT!” apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:50
  Maharashtra găzduiește cea mai mare economie de stat din India, iar capitala sa, Mumbai, este capitala financiară a Indiei. Contribuie cu 20% la producția totală de farmaceutice din India. 30% din influxul de investiții directe străine este atras de Maharashtra.Coridorul industrial Delhi-Mumbai în valoare de 100 miliarde USD este în construcție. 728 din cele […] Post-ul Descoperiți India! Oportunități economice în Maharashtra apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
   Misiunea diplomatică a ambasadorului Peter Michalko în Republica Moldova a luat sfârșit, iar succesorul lui în această funcție este Janis Mazeiks, subsecretar de stat, director politic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letonia, scrie compania media „Culisele Diplomației” citată de Ziarul de Gardă.    Conform sursei, noul ambasador al Uniunii Europene în R. […] Post-ul Janis Mazeiks îl va succeda pe Peter Michalko în funcția de ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
  (Și) Administrația întreprinderii PAT -7 din Soroca a răspuns apelului Direcției Învățământ de a ajuta familiile cu mai mulți copii prin oferirea tehnicii necesare pentru conectarea la procesul educațional on-line.     Recent, familia Ungurean din orașul Soroca, care educă 3 copii, elevi ai LT ”A. Pușkin” a primit în dar din partea acestei […] Post-ul Administrația PAT-7 a ajutat familia Ungureanu să se conecteze la procesul educațional online apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
În cadrul emisiunii “Interviu cu soroceni”, realizată redacția “Observatorul de Nord”, am discutat cu Ana Bejan, despre cum a condus fosta școală nr.1 din Soroca. Urmăriți mai jos întreaga emisiune „Interviu cu soroceni”, în care o avem invitată pe Ana Bejan. Emisiunea este realizată în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte […] Post-ul Cum a condus Ana Bejan fosta școală nr.1 din Soroca? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
 Veste frumoasă pentru Ionela Ciumac, elevă la Gimnaziul „Anatol Pânzaru” din satul Pârlița. Ionela a câștigat PREMIUL MARE, la Concursul republican ,, Furtul în viziunea copiilor”, proiectul ,, Generația de mâine se creează în școlile de astăzi” implementat în cadrul Programului de Socializare Juridică în Școlile din Republica Moldova. FELICITĂRI!!! (SURSA: Direcția raională Învățământ Soroca) Post-ul Ionela Ciumac din satul Pârlița a câștigat Premiul mare la un concurs republican! apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
    Colectivul Gimnaziului din satul Bulboci mulțumește Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Direcția Învățământ Soroca pentru cele 6 laptopuri donate.     Acestea c vor fi utilizate de elevi pentru învățământul la distanță și sunt parte din cele 10 000 de laptopuri achiziționate în cadrul Proiectului „Reforma învățământului în Moldova” […] Post-ul Gimnaziul Bulboci a primit 6 laptopuri, pentru instruirea la distanță apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
    Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a descongestionat programele pentru examenele naționale de absolvire și a modificat procedura de testare pentru elevii claselor IX-XII, sesiunea de examene 2021. Recent, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a avut o ședință de lucru cu Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare privind modul de organizare a testării naționale […] Post-ul În perioada 13 – 17 mai 2021, elevii claselor a IX-a și a XII-a vor avea posibilitatea să participe la procedura de testare apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
În luna martie-aprilie, băștinașii municipiului au fost îndemnați de către AO „Asociația de băștinași CU DRAG PENTRU SOROCA” să răspundă la un chestionar privind problemele cetățenilor, astfel în topul problemelor locale se regăsesc starea drumurilor centrale, dar şi cele adiacente, gunoiștile neamenajate, stația de epurare, precum și altele, pe care cetățenii le-au numit personal: iluminarea […] Post-ul Și din nou despre ce ne doare, cu ce probleme se confruntă cetățenii municipiului Soroca… apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
Secția Cultură și Turism Soroca inițiază procedura de organizare și decernare a Premiilor  Consiliului Raional Soroca în domeniul Culturii: Premiile Consiliului Raional Soroca, se acordă de Ziua Națională a Culturii, sau Ziua profesională a lucrătorilor din cultură celor mai distinși promotori în domeniul culturii din raionul Soroca. Premianții vor primi diploma Consiliului Raional și o recompensă […] Post-ul Secția Cultură și Turism Soroca inițiază procedura de organizare și decernare a Premiilor  Consiliului Raional Soroca în domeniul Culturii apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
    Pentru astăzi, Banca Națională a Moldovei prognozează  o ieftinire a valutei europene cu  12 bani, iar dolarul rămâne la cota de ieri.     Astfel, un euro va putea fi cumpărat cu 21.34 de lei. Valoarea dolarului  este echivalentă cu 17.76 de lei,  leul românesc  va costa astăzi 4.33 de lei moldovenești. O hrivnă […] Post-ul Euro scade cu 10 bani, în raport cu leul moldovenesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord” sau de către cititorii noștri. Sorocenii pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă. Vă rugăm să menționați […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Tropa-trop prin oraș… apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
  Pentru astăzi, meteorologii prognozează vreme frumoasă și temperaturi de peste +20 grade Celsius, în raioanele de nord. Cerul va fi variabil, fără precipitații, vântul va bate moderat din direcția Sud – Vest.   Post-ul În sfârșit, temperaturi generoase și fără precipitații apare prima dată în Observatorul de Nord.
4 mai 2021
19:10
După efectuarea a 2120 de teste, alte 126 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Bilanţul cazurilor de COVID-19  a ajuns la 251.504. Din numărul total de cazuri, unul e în rândul lucrătorilor medicali. În total, în cadrul instituţiilor medico-sanitare spitaliceşti, sunt internaţi 1.671 pacienţi confirmaţi cu infecţia COVID-19, […] Post-ul În raionul Soroca, o singură persoană a fost confirmată cu COVID apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
Preotul Sorin Huluță, parohul bisericii „Sfinții Martiri Brâncoveni” din municipiul Soroca, ne-a vorbit în cadrul emisiunii “Interviu cu soroceni” despre mai multe lucruri interesante, inclusiv și despre cum a fost construită această biserică de lemn la noi, la Soroca.  Urmăriți mai jos întreaga emisiune „Interviu cu soroceni”, în care îl avem invitat pe preotul Sorin […] Post-ul Cum a fost construită biserica maramureșeană de lemn la Soroca? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
   Conform datelor oficiale, în Republica Moldova au fost administrate, la ziua de ieri, 147.315 doze de vaccin, dintre care 17.097 de persoane au fost vaccinate cu al doilea ser.     Cum și era de așteptat, cele mai multe vaccinuri se administrase în capitală, iar cele mai puține – în autonomia găgăuză. Altfel, raionul […] Post-ul Raionul Soroca se regăsește în TOP-10 raioane cu cele mai multe vaccinuri administrate apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Ministerul Sănătății a publicat lista regiunilor unde au fost distribuite vaccinurile și numărul dozelor pentru prima etapă de imunizare. Dozele de vaccin au fost repartizate în 37 Centre de vaccinare din Republica Moldova. 2850 de doze au fost repartizate Centrului de Sănătate Publică Soroca, dintre care 1050 doze la Soroca și câte 900 doze la […] Post-ul CSP Soroca va primi 2850 doze de vaccin Sputnic V apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
   Chiar dacă vaccinul rusesc nu a primit unde verde de la OMS și alte instituții abilitate, de astăzi  cetățenii Republicii Moldova se pot vaccina împotriva coronavirusului şi cu serul rusesc Sputnik V. Astfel, RM  dispune de 142 de mii de doze pentru două etape de imunizare pe care le-a primit sub formă de ajutor […] Post-ul Start vaccinării cu Sputnic V. apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Urmare a analizei epidemiologice din localitățile raionului Soroca, Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică, prin Hotărârea nr.36 din 30 aprilie 2021, a atribuit Coduri de alertă localităților raionului, în dependență de numărul de persoane afectate în ultimele 14 zile, la 100.000 de locuitori.    Astfel, CODUL ROȘU a fost atribuit următoarelor 21 de localități, și […] Post-ul 21 de localități din raionul Soroca se află sub Cod roșu. Află despre ce localități este vorba. apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
    Recent, primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, și arhitectul-șef al urbei, Grigore Guțu au avut o întâlnire cu proiectanții de la GIZ.     Conform unui Comunicat elaborat de Serviciul de presă al primăriei Soroca, proiectanții   au elaborat proiectul tehnic pentru construcția gazoductului până la terenul preconizat pentru construcția Zonei Economice Libere. Mai mult, […] Post-ul Zona Economică Liberă Soroca – o certitudine… apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
    Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca scrie că a fost amenajată fântâna amplasată pe teritoriul cimitirului din partea din deal a orașului.      Conform sursei, lucrările de amenajare, inclusiv schimbarea colacului,  s-au înfăptuit la inițiativa primarului, Lilia Pilipețchi. Se mai accentuează faptul că apa din fântână se va utiliza doar în […] Post-ul Fântâna de la cimitirul din dealul orașului, amenajată de primărie apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
   Automobiliștii au motive de tristețe – începând de astăzi, încă două rețele de benzinării au „umblat” la preșuri, acestea explodând încă o dată, în ultimele zile.      Astfel,  benzina cu cifra octanică 95 s-a scumpit cu  67 de bani şi costă 19 lei şi 94 de bani, ia prețul la motorină  a crescut […] Post-ul De astăzi, benzina se scumpește – AI 95 va costa 19,94 lei, iar motorina 16,27 lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
 Astăzi, 4 mai, leul moldovenesc își întărește poziția în raport cu principalele valute de referință –  euro, dolarul și leul românesc.  Astfel,  un dolar american echivalează cu 17,76 lei, un euro – cu 21,46 lei, o hrivnă ucraineană – cu 63 de bani, un leu românesc – cu 4 lei și 35 de bani moldovenești, […] Post-ul Valutele de referință se înclină în fața leului moldovenesc. apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.