LIVE // Briefing de presă susținut de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după ședința CSS

Punctul, 23 aprilie 2021 18:00

Briefing de presă susținut de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după ședința CSS, convocată în legătură cu riscul de subminare a ordinii constituționale Articolul LIVE // Briefing de presă susținut de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după ședința CSS apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 12 ore
22:00
La mai bine de o săptămână de la dezvăluirile despre decesul suspect al lui Ion Butmalai și ale doi oameni de afaceri, fostul deputat român, Cristian Rizea, încă nu a fost citat de procurori. Asta deși atunci, Procuratura Generală anunța că urmăririle penale vor fi reluate, iar pentru asta este nevoie de audierea lui. Fostul … Articolul Fostul deputat român Cristian Rizea spune că încă nu a fost citat de procurori după dezvăluirile despre moartea lui Butmalai apare prima dată în Punctul pe i.
20:50
Armata israeliană a anunţat că a bombardat, joi după-amiază, sediul unei unități de informaţii a organizaţiei islamiste Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, precum şi locuințele unor lideri islamişti, informează cotidianul Times of Israel, citat de Mediafax. Conform armatei israeliene, în clădirea atacată erau zeci de membri ai organizaţiei islamiste Hamas în … Articolul Israelul a bombardat sediul unei unități de informaţii a Hamas şi casele unor lideri islamişti apare prima dată în Punctul pe i.
19:20
Înalta Curte a declarat inadmisibile sesizările deputaților Dinu Plîngău, Maria Ciobanu, Liviu Vovc și Octavian Țîcu prin care s-a solicitat scoaterea în afara legii a Partidului „ȘOR”. Potrivit judecătorilor CC, deputații nu fac parte din categoria subiecților care pot depune astfel de sesizări. „Curtea observă că, potrivit articolului 38 alin. (2) lit. d) din Codul … Articolul Scoaterea în afara legii a Partidului „ȘOR”. Decizia Curții Constituționale apare prima dată în Punctul pe i.
19:10
Făina s-a scumpit și încep să fie majorate prețurile la producția de panificație. Astfel, combinatul de panificație din Taraclia Milina deja a mărit prețul la produsele sale fabricate din făină de categoria 1 și 2 de la 2 la 7%. Potrivit Platformei DA, ei au avertizat de multiple ori asupra insuficienței de grâu în Republica … Articolul Prețurile produselor din fâină se majorează. Slusari: Cine va răspunde, Dodon, Perju, Voicu sau Vaja Jashi? apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 24 ore
18:40
Președintele PSRM, Igor Dodon, chiar dacă nu deține nici o funcție publică a avut o întrevedere cu primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban. În cadrul întrevederii politicienii au discutat mai multe subiecte legate de dezvoltarea capitalei, proiectele în derulare, dar și problemele cu care se confruntă orășenii. „Am salutat faptul că municipalitatea acordă o … Articolul Fără funcție în stat, Igor Dodon a discutat cu Ion Ceban despre proiectele din Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
18:40
Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării Lilia Pogolşa a participat astăzi, 13 mai, la şedinţa dedicată lansării în Republica Moldova a Programului Erasmus+  pentru perioada 2021-2027. La eveniment au participat Excelenţa Sa, Ambasadorul UE în Republica Moldova Peter Michalko, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniela Cujbă. Evenimentul a fost organizat în parteneriat … Articolul În Republica Moldova a fost lansat Programul Erasmus+ pentru perioada 2021-2027 apare prima dată în Punctul pe i.
17:50
Alte 213 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, două sunt de de import: 1-Turcia, 1- Italia. Numărul total de teste efectuate – 4.452, dintre care 1.655 – teste Rapid – Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 253.386. … Articolul 213 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
Un tribunal belarus l-a condamnat joi la şase ani de închisoare pe bateristul unui grup muzical care a jucat un rol în timpul manifestaţiilor din 2020 împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko pentru al şaselea mandat consecutiv, a anunţat organizaţia neguvernamentală pentru drepturile omului Viasna, citată de AFP şi portalul belarus nn.by. Aleksei Sanciuk (30 de ani) … Articolul Represiunea după manifestaţiile anti-Lukaşenko continuă în Belarus: Un muzician, condamnat la şase ani de închisoare apare prima dată în Punctul pe i.
17:10
Astăzi, în jurul orei 15.20 în satul Elizaveta din municipiul Bălți a avut loc un accident rutier în urma căruia opt persoane au fost traumatizate. La fața locului polițiștii au stabilit că automobilul de marca Volkswagen la volanul căruia se afla un bărbat de 50 de ani, în circumstanțe necunoscute, a ieșit pe banda de … Articolul FOTO // Accident cu implicarea unui microbuz de pe ruta Soroca-Bălți. Șase persoane transportate la spital apare prima dată în Punctul pe i.
16:30
Partidul politic Uniunea Salvați Basarabia va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie alături de Alianța pentru Unirea Românilor – partid politic înregistrat și la Chișinău. Președintele USB, Valeriu Munteanu, se arată convins că AUR va fi acea forță politică în Republica Moldova care va fi biruitoare și va ajuta la catalizarea proceselor unioniste … Articolul USB participă la alegerile anticipate din 11 iulie alături de AUR apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
Testarea națională în învățământul primar, dar și în învățământul gimnazial va avea loc cu prezența fizică a elevilor și cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus, transmite IPN. Într-un briefing de presă, ministra educației, culturii și cercetării, Lilia Pogolșa, a remarcat că testarea națională în învățământul primar … Articolul Ministerul Educației anunță cum va avea loc testarea în învățământul primar și gimnazial apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Deputaţii Partidului Socialiştilor, condus de Igor Dodon, au propus completarea Constituţiei la articolul 48. Familia. Pe lângă sintagma „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie”, să fie stipulată interdicţia de a înregistra o căsătorie între două persoane de acelaşi sex. O altă prevede propusă pentru completarea Constituţiei stipulează ca părinţii unui … Articolul Plîngău despre proiectul propus de PSRM: Să precizeze că modificările propuse de ei nu se aplică în cazul mariajului între Dodon și Voronin apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
În cadrul ședinței de astăzi, CEC a înregistrat Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, constituit de către Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, precum și simbolul electoral al acestuia. Potrivit hotărârii CEC, comitetul politic al blocului electoral va … Articolul CEC a înregistrat blocul electoral format din PSRM și PCRM apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
Două atacuri grave au avut loc ieri seară în Israel, victimele fiind un bărbat arab și un bărbat israelian, informează BBC. Grupările de evrei israelieni și arabi israelieni au fost implicate în proteste violente miercuri seară, iar poliția a arestat peste 400 de persoane. Fiecare grupare a atacat afaceri, mașini și persoane. Politicieni de ambele părți … Articolul Atacuri teribile în Israel: Șoferi scoși din mașini și bătuți pentru că ar fi fost de altă etnie apare prima dată în Punctul pe i.
14:40
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu nu a văzut, deocamdată, scrisoarea lui Ilan Șor, în care îi cere șefei statului să introducă pe agenda Consiliului Suprem de Securitate subiectul privind recuperarea banilor din frauda bancară. Chiar și așa, președinta susține că Șor ar trebui să discute cu Procuratura.  „Eu nu am vazut această scrisoare, discuția trebuie … Articolul Sandu, despre scrisoarea lui Șor: „Discuțiile trebuie purtate cu Procuratura” apare prima dată în Punctul pe i.
14:40
Exercițiu de amploare la Aeroportul Internațional Chișinău. Astăzi 13 mai 2021 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență împreună cu reprezentanții Serviciului de securitate a zborurilor al companiei Avia Invest desfășoară un exercițiu de amploare la Aeroportul Internațional Chișinău din capitală cu tematica “Semnalul Roșu”. La aplicații participă forțele IGSU a garnizoanei municipiului Chișinău în număr … Articolul FLASH // Acțiuni de ampoale la Aeroportul Internațional al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Astăzi, Viceprim-ministra în exercițiu Olga Cebotari a convocat într-o ședință de lucru consultativă, în format de videoconferință, reprezentanții instituțiilor național de profil din componența grupului de lucru pentru drepturile omului din partea Chișinăului. Discuțiile purtate în cadrul ședinței au vizat un spectru larg de subiecte de pe agenda procesului de negocieri ce vizează activitatea grupurilor … Articolul Subiecte de actualitate în sfera drepturilor omului au fost discutate în cadrul unei ședințe de lucru consultative sub egida Viceprim-ministrei în exercițiu Olga Cebotari apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Referitor la informațiile despre faptul că ANI a depistat unele nereguli legate de proprietățile și veniturile ale deputatului democrat, Alexandru Jizdan vine cu unele concretizări pentru „a nu admite interpretarea acestei situații “ cu semne de întrebare””. Deputatul Alexandru Jizdan susține că „în acest an am aflat oficial despre unele verificări întreprinse de ANI, inițiate … Articolul Reacția lui Jizdan refitor la încălcările constate de ANI în declarația de avere apare prima dată în Punctul pe i.
13:40
Israelul a început joi să adune trupe armate de-a lungul graniței cu Fâșia Gaza, în timp ce Hamas a continuat să lanseze rachete asupra teritoriului israelian, informează Reuters. Comunitatea internațională a cerut oprirea ostilităților dintre cele două părți, acestea fiind cele mai violente din ultimii ani. O rachetă lansată din enclava palestiniană a lovit o clădire din apropierea … Articolul Israelul adună trupe la granița cu Fâșia Gaza și se află „în diverse stadii de pregătire a operațiunilor terestre” apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Circa 5% din populația Republicii Moldova s-a vaccinat contra noului coronavirus. Cu ambele doze, rata de acoperire constituie 0,6%. În total, până în prezent în țară au fost recepționate peste 785 de mii de doze de vaccin, iar pe 24 mai urmează să mai ajungă un lot de 45 de mii de doze de ser … Articolul Circa 5% din populație s-a vaccinat contra COVID-19 apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Primăria municipiului Chișinău informează că a fost lansat procesul de creare a Agenției de Dezvoltare Regională Chișinău. Astfel, membrii acestui organ au fost aleși 5 primari din suburbiile capitalei: com. Budești, com. Bubuieci, com. Ciorescu, satul Ghidighici și orașul Sîngera. În acest sens, Primarul General, Ion Ceban a convocat astăzi o ședință de lucru cu … Articolul Lansarea procesului de creare a Agenției de Dezvoltare Regională Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
O femeie de 63 de ani intenționa să urce în automobilul propriului fiu, când la un moment dat un alt automobil care venea din același sens a strivit-o între fiarele ușii. Accidentul a avut loc astăzi, în jurul orei 09.00 în orașul Fălești. Volkswagen-ul era condus de un bărbat de 36 de ani, locuitor al … Articolul O femeie a murit la spital, după ce a fost strivită în timp ce urca în mașină apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
În Europa, alegerea Maiei Sandu în funcția de președintă a Republicii Moldova la 1 noiembrie 2020 a fost întâmpinată ca o ușurare colectivă. „Sandu, un fost premier progresist și deschis care și-a dorit să creeze legături mai strânse între Republica Moldova și Uniunea Europeană, l-a învins pe Igor Dodon, care este deschis pro-Kremlin și a … Articolul EURONEWS // Alegerile anticipate ar putea să o ajute pe președinta Maia Sandu să termine ceea ce a început apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Șeful Comitetului Popular Anticriză și fostul ambasador al Republicii Belarus în Polonia, Pavel Latușko, a adresat o scrisoare deschisă fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, în care a subliniat că sute de belaruși au fost victime ale regimului Lukașenko, enumerând și modalitățile de tortură asupra oamenilor, folosite de forțele de ordine după arestau protestatarii … Articolul SCRISOARE // Fostul ambasador al R.Belarus în Polonia, P.Latușko îl UMILEȘTE pe I.Dodon după întâlnirea acestuia cu A.Lukașenko apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Aparatul Președintelui Republicii Moldova angajează trei consultanți în Direcția politică externă. Sarcinile de bază:– acordarea suportului informativ-analitic în cadrul întrevederilor/vizitelor în străinătate ale Preşedintelui Republicii Moldova, precum și în cadrul vizitelor înalţilor demnitari străini în țara noastră;– comunicarea şi conlucrarea cu instituțiile și organizațiile naționale și internaționale;– elaborarea materialelor necesare desfăşurării şi susţinerii activităţii Președintelui … Articolul APLICAȚI // Aparatul Președintelui R.Moldova angajează trei consultanți în Direcția politică externă apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
În baza decretului Președintelui din 28 aprilie 2021 privind dizolvarea Parlamentului și stabilirea datei alegerilor, în data de 11 iulie 2021 urmează a fi organizate Alegerile parlamentare anticipate – scrutin important pentru calitatea și vectorul procesului decizional din Republica Moldova. Având drept scop dezvoltarea democrației în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, Promo-LEX a lansat … Articolul Primele constatări ale Misiunii Promo-LEX de Observare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Un tânăr de 22 de ani, locuitor al capitalei, este cercetat penal de polițiștii Inspectoratului de Poliție a sec. Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru răpirea unui automobil. La data de 2 mai, ora 05:00, Inspectoratul de Poliție Centru, a fost sesizat  prin intermediul serviciului unic 112, precum că de pe … Articolul VIDEO // O femeie a mers la biserică, iar când a ieșit nu și-a găsit mașina parcată în adiacent apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Deputaţii Partidului Socialiştilor, condus de Igor Dodon, propun completarea Constituţiei la articolul 48. Familia. Pe lângă sintagma „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie”, să fie stipulată interdicţia de a înregistra o căsătorie între două persoane de acelaşi sex. O altă prevede propusă pentru completarea Constituţiei stipulează ca părinţii unui copil … Articolul Socialiştii propun modificarea Constituţiei ca să fie interzise căsătoriile între persoanele de acelaşi sex apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
La 22 aprilie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a încheiat procedura de control a averii în privința unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova. Controlul a fost inițiat la sfârșitul anului 2019, în baza unei sesizări din oficiu privind depunerea tardivă a declarației anuale de avere și interese personale. Inspectorul de integritate a efectuat controlul pentru perioada … Articolul FLASH // Încă un deputat constatat cu încălcări. ANI va cere confiscarea averii nejustificate apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Președintele țării, Maia Sandu, consideră că consolidarea forțelor pro-ruse de la Chișinău, nu reprezintă un pericol pentru dreapta pro-europeană. Ba mai mult, califică ultima decizie a PCRM și PSRM se a merge împreună al alegeri ca fiind niște acțiuni de disperare a acestor forțe. „Aceste mesaje, despre consolidarea dreptei într-un singur bloc, sunt pentru partidele … Articolul Maia Sandu despre blocul PSRM-PCRM: Eu văd disperare, nu văd neapărat niște viziuni strategice apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Un minor în vârstă de 15 ani, locuitor al capitalei a fost reținut de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica, iar complicele acestuia un tânăr în vârstă de 25 de ani, a fost anunțat în urmărire penală, aceștia fiind suspectați de comiterea mai multor furturi. Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 50 mii … Articolul VIDEO // Un minor în vârstă de 15 ani și un tânăr de 25 de ani, suspectați de comiterea a circa 20 de furturi pe teritoriul Capitalei apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Doi alpinişti străini, un american şi un elveţian, au murit pe Muntele Everest, au anunţat joi organizatorii expediţiei din Nepal. Cei doi au murit din cauza epuizării. Ministerul Turismului din Nepal a anunţat reguli pentru limitarea numărului alpiniştilor care încearcă să ajungă în vârf. „Doi alpinişti au murit miercuri”, a declarat pentru AFP şerpaşul Mingma, … Articolul Doi alpiniști au murit pe Everest din cauza epuizării apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Veteranul de război, Arslan Safarmatov, cel care a declarat public că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a mințit pe 26 octombrie, când a spus că dosarul lui e pe cale de revizuire, protestează în aceste clipe în fața Procuraturii Generale. Potrivit veteranului, procurorul pe caz a fost împotriva revizuirii, iar el este astăzi la libertate doar … Articolul Veteranul de război, Arslan Safarmatov protestează în fața Procuraturii Generale: „Stoianoglo a mințit” apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
În perioada 29 aprilie – 11 mai curent, Inspectoratul General al Poliției a desfășurat pe întreg teritoriul țării operațiunea „Căutare”. Ofițerii de investigații, împreună cu polițiștii din întreaga țară, au întreprins acțiuni de căutare a infractorilor care se eschivează de la organele de urmărire penală, judecată, dezertorilor, condamnaților evadați, persoanelor dispărute fără veste și identificarea … Articolul Operațiunea „Căutare”: Au fost reținute 239 de persoane, dintre care 104 pentru săvârșirea infracțiunilor grave apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
E ușor să oferi mereu una și aceeași reacție în situații când cineva vine cu argumente publice vizavi de acțiunile tale. “Acesta e PR politic. Sunt jocuri politice. Se lansează în politică.” Situația nu e despre locul meu în sistem, e despre drepturile mele și a colegilor mei care sunt terorizați de angajatorul care a … Articolul Zbancă către Voicu: Noi nu prestăm servicii în companiile private pe care le aveți și nici contracte de fidelitate nu am semnat cu o conducere sau alta apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a avut o întrevedere cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Excelența Sa, Domnul Dereck J. Hogan. În cadrul întrevederii a avut loc un schimb larg de păreri despre situația economică, socială și politică din Republica Moldova, precum și despre condițiile de desfășurare a … Articolul Andrei Năstase a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în R.Moldova, Dereck J. Hogan apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Chiar dacă vestea că soții Gates vor divorța a luat lumea prin surprindere, miliardarul știa că se va ajunge la asta, astfel că, de aproximativ trei luni, se mutase la un country club de lux din California, acolo unde deține o vilă, scrie Insider. Bill și Melinda Gates au anunțat pe 3 mai că se vor separa după … Articolul Unde s-a mutat Bill Gates după despărțirea de Melinda: „Este locul perfect în care se poate ascunde de oricine” apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, efectuează, în zilele de 13-14 mai, o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația doamnei Maia Sandu. Aceasta este prima vizită a unui șef de stat lituanian în țara noastră în ultimii șase ani. În dimineața zilei de vineri, 14 mai, liderul lituanian se va întâlni cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. … Articolul Programul vizitei oficiale a Președintelui Lituaniei la Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
La trei luni după ce ZdG a relatat că în pădurea Durlești au loc lucrări de construcție a unor case, fiind folosite materiale de construcții interzise în păduri, precum betonul armat, procurorii din cadrul Secției de investigare a fraudelor contra mediului și intereselor publice din cadrul Procuraturii Generale (PG) anunță că au pornit mai multe procese penale … Articolul Cazul construcțiilor din Pădurea Durlești. Procuratura a pornit mai multe procese și o cauză penală: „Va fi un caz răsunător” apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 20.439 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 8.425 traversări persoane, dintre care 5.944 treceri la frontiera moldo-română, 1.360 treceri la frontiera cu Ucraina și 1.121 treceri aeriene. Au fost supuse screeningului 20.439 persoane și completate 1.347 fișe epidemiologice individuale. La … Articolul Peste 12 mii de moldoveni au plecat din țară, în ultimele 24 ore. 67 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Deputatul socialist Ştefan Gaţcan, care nu a servit nici o zi în Armata Națională (AN) și-a postat pe o rețea de socializare poze îmbrăcat în uniformă militară în timp ce depunea de flori la Memorialul Eternităţii în ziua de 9 mai. Acest lucru, potrivit fostului ministru al Apărării, Vitalie Marinuță este „o bătaie de joc … Articolul Ex-ministru al Apărării: Gațcan nu are dreptul moral și nici legal să poarte această uniformă apare prima dată în Punctul pe i.
09:00
Primăria Chișinău informează că sediul fostei Școli generale nr. 6 din bd. Cuza Vodă, 17/3, sectorul Botanica, va fi reabilitat. În acest scop, în bugetul municipal pentru anul curent au fost prevăzuți 15 milioane lei. APL Chișinău urmează să planifice surse bugetare și în anul 2022, astfel ca lucrările de reabilitare a clădiri să fie … Articolul Clădirea școlii nr. 6 din bd. Cuza Vodă, 17/3, sectorul Botanica, va fi reabilitată apare prima dată în Punctul pe i.
08:30
Andrei Năstase respinge ideea unui bloc electoral cu PLDM, însă îi îndeamnă membrii „de valoare” să se alăture Platformei DA. Totodată, liderul Platformei DA spune că regretă decizia PAS de a merge pe cont propriu la anticipate, notează IPN. Vorbind la „Secretele Puterii” de la JurnalTV, Andrei Năstase a precizat că nu va accepta un … Articolul Năstase despre o coaliție cu PLDM: Să vină în Platforma DA apare prima dată în Punctul pe i.
08:20
În condițiile unei unificări a stângii politice, în preajma alegerilor parlamentare anticipate, dreapta politică trebuie să vină cu un răspuns pe măsură și să dea dovadă de unitate. Opinia aparține comentatorului politic Ion Tăbîrță. Potrivit lui, și în acest scrutin se va da o bătălie geopolitică, iar unificarea forțelor de stânga ar putea fi proiectul … Articolul Ion Tăbîrță: Dreapta politică trebuie să conștientizeze importanța momentului apare prima dată în Punctul pe i.
08:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis cuantumul creditului fără dobândă acordat concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astfel, pentru fiecare partid politic, organizație social-politică și bloc electoral cuantumul creditului fără dobândă constituie 50 de mii de lei, iar pentru fiecare candidat independent – 10 mii de lei. Decizia a fost luată la … Articolul CEC a decis cuantumul creditului fără dobândă acordat concurenților electorali la alegeri apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
21:40
Divergenţele între partidele de pe eşicherul politic de dreapta trebuie să înceteze pentru ca după alegerile parlamentare anticipate în Parlament să fie constituită o majoritate parlamentară pro-europeană autentică, afirmă fostul deputat Iurie Ţap. Totodată, analistul politic, Ion Tăbîrţă, susţine că Partidul Acţiune şi Solidaritate trebuie să fie primul interesat de coagularea forţelor de dreapta, mai … Articolul Opinii: Măcelul între partidele de dreapta trebuie stopat apare prima dată în Punctul pe i.
20:20
FC Sheriff a devenit astăzi campioana Moldovei pentru a 19-a oară în istorie. Galben-negrii au câștigat meciul cu Milsami Orhei, scor 6-0, și astfel își adjudecă un nou titlu cu 4 etape până la finalul campionatului. Federația Moldovenească de Fotbal adresează sincere felicitări echipei Sheriff cu un nou titlu de campioană în palmares şi îi … Articolul FC Sheriff a devenit astăzi campioana Moldovei pentru a 19-a oară în istorie apare prima dată în Punctul pe i.
19:50
Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc a fost „fără să vreau martor al unui accident foarte urât în care un pieton neglijent și-a pus în pericol viața numai pentru a câștiga două minute”. „Dragi pietoni, viața are prioritate. Fiți conștienți de pericolul la care vă expune când treceți strada în locuri nepermise și încă alergând. Imaginea … Articolul VIDEO // Deputatul Liviu Vovc martorul unui accident teribil apare prima dată în Punctul pe i.
19:00
Comandantul din orașul Gaza al mișcării islamiste palestiniene Hamas, Bassem Issa, a fost ucis miercuri într-un atac aerian israelian, a anunțat Hamas, potrivit Washington Post.Bassem Issa este comandantul cu cel mai înalt rang din Hamas ucis de Israel din 2014. Este prima dată când Hamas recunoaște moartea unora dintre comandanții săi în noua escaladare a tensiunilor cu Israelul. Aripa armată a Hamas a declarat că Issa a fost ucis „împreună cu câțiva dintre frații săi” în timpul luptelor care … Articolul Hamas anunță că unul din liderii mișcării din Gaza a fost ucis „împreună cu câțiva dintre frații săi” apare prima dată în Punctul pe i.
18:40
Ieri, 11 mai, doi locuitori ai s. Răscăieți, rn. Ștefan-Vodă, au mers la pescuit pe râul Nistru, cu o barcă improvizată. În jurul orelor 13-14, în timpul pescuitului, cei doi au fost somați de așa-numiții grăniceri din regiunea transnistreană să tragă barca la mal. Potrivit informațiilor din teritoriu, obținute de Asociația Promo-LEX, la momentul producerii … Articolul Promo-LEX vine cu noi detalii în cazul decesului în condiții suspecte al unui cetățean al Republicii Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.