Concurs internațional privind selectarea agenților economici care vor realiza renovarea și eficientizarea energetică a 3 spitale publice din Chișinău

Punctul, 23 aprilie 2021 12:10

Primăria municipiului Chișinău informează despre lansarea licitației internaționale privind renovarea și eficientizarea energetică a clădirilor pentru 3 instituții medicale din capitală: IMSP Spitalul Clinic Municipal pentru copii „V. Ignatenco”, IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” și IMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 „Gheorghe Paladi” (blocurile O și K). Măsurile privind eficiența energetică a clădirilor includ: … Articolul Concurs internațional privind selectarea agenților economici care vor realiza renovarea și eficientizarea energetică a 3 spitale publice din Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum o oră
21:40
Prezenţa trupelor ruseşti la graniţa cu Ucraina rămâne semnificativă, conform evaluărilor SUA şi ale NATO, a declarat joi secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg. ”Am remarcat o anumită reducere a numărului trupelor ruse, dar sunt în continuare zeci de mii. Şi mai observăm că Rusia a menţinut multe arme, echipament pre-poziţionat, şi de asemenea impune … Articolul SUA şi NATO văd în continuare o prezenţă semnificativă a trupelor ruse la graniţa cu Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
21:30
Inspectoratul Național de Investigații al IGP ne anunță că a fost reținut al 3-lea deținut evadat din Penitenciar zilele trecute. Acesta a fost depistat, ascunzându-se de polițiști, într-o pădure din Țîpova. Cei trei intenționau să treacă Nistrul, pentru a ajunge în regiunea transnistreană. Menționăm că trei băieți cu vârste de 17 ani, care își ispășeau … Articolul ULTIMA ORĂ // A fost reținut al 3-lea deținut evadat din Penitenciar apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 2 ore
21:10
Formarea unui bloc electoral de către PCRM și PSRM era de așteptat, iar „disperarea” ar fi motivul principal care ar duce la alianța dintre cele două formațiuni politice. Opinia aparține invitaților emisiunii „Cutia Neagră”, de la TV8. „E o chestiune previzibilă. În momentele decisive, indicațiile care vin de la Kremlin sunt mai presus decât divergențele … Articolul Deputați despre blocul PSRM-PCRM: „Asta vorbește despre o disperare totală a lui Dodon” apare prima dată în Punctul pe i.
20:20
Cel puţin 25 de persoane au murit, iar altele au fost rănite în cursul unui schimb de focuri produs joi, în oraşul brazilian Rio de Janeiro, între agenţi de poliţie şi indivizi suspectaţi de trafic de droguri, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate braziliene, informează Mediafax. Incidentele au avut loc joi dimineaţă (joi după-amiază, … Articolul Zeci de morţi în Rio de Janeiro, în urma unui schimb de focuri între poliţie şi traficanți de droguri apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 4 ore
20:00
Când simt că pierd puterea, hoții încep să otrăvească societatea cu teme care ne divizează, despre limbă, etnie, naționalitate. Declarația îi aparține deputatului PAS, Radu Marian, în contextul comunicatului emis de PCRM prin care se subînțelege formarea unui bloc PSRM-PCRM. Totodată, deputatul mai spune că atunci ,,când pierd puterea, hoții se unesc – la frăția … Articolul Deputat: Când pierd puterea, hoții se unesc – la frăția penalilor Dodon, Șor și Plahotniuc, este pe cale să se alăture și Voronin apare prima dată în Punctul pe i.
19:40
„Regretăm existența faptului înregistrat video”. Este reacția Curții de Apel Cahul, după ce în spațiul public a apărut o înregistrare video în care apare Nicolae Bojenco, unul dintre avocații lui Ilan Șor, dar și judecătorul raportor Tudor Berdilă. Apărătorul a confirmat întâlnirea și a declarat că a fost una întâmplătoare. Tot el  a afirmat că i-a dat … Articolul DOC // Curtea de Apel Cahul, despre întâlnirea dintre avocatul lui Șor și judecătorul raportor: Regretăm existența faptului înregistrat video apare prima dată în Punctul pe i.
19:30
Rusia a anunțat că a omologat Sputnik Light, vaccinul său anti Covid care se administrează în doză unică, faţă de două doze în cazul Sputnik V, şi va fi destinat în principal exportului. Omologarea a fost anunţată în paralel de producătorul vaccinului, centrul Gamaleia, şi de vicepremierul rus însărcinat cu sectorul sanitar, Tatiana Golikova, în … Articolul Rusia a omologat Sputnik Light, vaccin anti Covid care se administrează în doză unică apare prima dată în Punctul pe i.
19:30
Astăzi, un cetățean a informat poliția că în satul Vadul lui Isac din raionul Cahul s-a produs un accident rutier, fiind tamponată o adolescentă de 18 ani, care se deplasa pe bicicletă, regulamentar, pe partea dreaptă a carosabilului. Șoferul care a produs accidentul a fugit de la locul faptei. Fata tamponată a fost transportată la … Articolul FOTO // A tamponat o adolescentă care se deplasa pe bicicletă și a fugit de la fața locului apare prima dată în Punctul pe i.
19:20
Perioada electorală este, potrivit Codului Electoral, perioadă de timp cuprinsă între ziua aducerii la cunoștință publică a datei alegerilor și ziua în care rezultatele alegerilor sunt confirmate de către organele competente, dar nu mai mare de 90 de zile. Campania electorală este perioada de activitate care se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători … Articolul Care este diferența dintre perioada electorală și campania electorală apare prima dată în Punctul pe i.
18:50
Președintele PCRM, Vladimir Voronin, și secretarul Comitetului Central al formațiunii, Oleg Reidman, vor continua consultările cu PSRM privind formarea unui bloc electoral pentru participarea la scrutinul din 11 iulie. Decizia a fost adoptată astăzi în cadrul ședinței CC al PCRM. Totodată, Reidman urmează să pregătească toate actele necesare în vederea formăii unui bloc electoral în … Articolul Decizie de ULTIMĂ ORĂ a plenarei PCRM. Partidul se îndreaptă spre un bloc electoral cu PSRM apare prima dată în Punctul pe i.
18:40
Așteptările cetățenilor Republicii Moldova de la alegerile parlamentare anticipate, subiectele și tehnicile de manipulare la care vor recurge politicienii la acest scrutin electoral, șansele partidelor pro-europene de a obține o majoritate în următorul legislativ, influența diasporei asupra rezultatelor. Răspuns la toate aceste subiecte,  le aflăm de la expertul în relații internaționale, Ion Tăbârță, în cadrul … Articolul INTERVIU EXCLUSIV // Ion Tăbârță despre alegerile parlamentare anticipate, șansele partidelor pro-europene de a obține majoritatea dar și influența votului din diasporă apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 6 ore
17:40
Alte 333 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri  sunt de import: 1-Rusia, 1-Ucraina, 1-Franța, 1-Italia Numărul total de teste efectuate – 4.474, dintre care 1.162 – teste Rapid – Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 252.153. … Articolul ULTIMA ORĂ // 333 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore apare prima dată în Punctul pe i.
17:40
Poliția Republicii Moldova anunță despre faptul că, 2 dintre deținuții evadați din Penitenciar au fost reținuți în preajma localității Buciușca din raionul Rezina La moment sunt întreprinse măsuri pentru localizarea și reținerea și celui de-al treilea. Menționăm că trei băieți cu vârste de 17 ani, care își ispășeau pedeapsa în închisoarea nr. 10 de la … Articolul 2 dintre deținuții evadați din Penitenciar au fost reținuți în preajma localității Buciușca din raionul Rezina apare prima dată în Punctul pe i.
17:00
Președintele interimar PAS, Igor Grosu a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, în cadrul căreia au discutat despre situația politică și economică din țară. Deputatul Grosu a reiterat faptul că Partidul Acțiune Solidaritate a fost consecvent în toată această perioadă. „Noi ne-am menținut promisiunea față de cetățeni și am … Articolul Igor Grosu a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan apare prima dată în Punctul pe i.
17:00
Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale a organizat astăzi o ședință de lucru, online, cu președinții de raioane și primarii din țară, pentru a-i informa despre situația curentă, la nivel național, în desfășurarea procesului de imunizare împotriva COVID-19. La ședință a participat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, conducerea Ministerului Sănătății, a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, … Articolul Aureliu Ciocoi, către autoritățile publice locale: „Trebuie să depunem eforturi comune în organizarea cât mai rapidă a imunizării generale a populației” apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
Astăzi, conducerea Guvernului, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au avut o discuție online cu reprezentanții autorităților publice locale din țară, privind desfășurarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, la nivel național. În cadrul ședinței au fost puse în discuție mai multe subiecte, precum: procesul de organizare și desfășurare a vaccinării … Articolul MSMPS a organizat o ședință de lucru cu autoritățile publice locale privind implementarea Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 8 ore
15:40
În contextul situației epidemiologice prin COVID-19 la nivel național, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să se abțină de a participa la serviciile divine de pomenire în cimitire (Paștele Blajinilor), deoarece riscul de infectare cu noul Coronavirus este unul iminent. Conform ultimei Hotărâri a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 29 aprilie … Articolul Ministerul Sănătății îndeamnă populația să se abțină de a sărbători Paștele Blajinilor apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
Ex-șefa serviciului de presă din cadrul MAI, Alina Zbancă, a fost demisă deoarece era incomodă sistemului și actualului conducător, iar multe persoane oneste au fost date afară de la lucru, deoarece au lucrat cu alți conducători ai ministerului, aveau propria opinie, sau o bună parte din ei s-au trezit cu anchete de serviciu. Despre toate … Articolul Alina Zbancă: Este durut că acești oameni au început să facă din aceste instituții SRL-uri. Nu jurăm credință unui partid sau unui om apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 12 ore
14:00
Polițiștii din capitală, în comun  cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Ciocana, au documentat și destructurat activitatea unui grup de persoane  specializat în păstrarea şi realizarea în cantităţi mari şi deosebit de mari a drogurilor de tip PVP ( „sare”),  atât pe teritoriul mun. Chișinău cât și  pe teritoriul or. Tiraspol și Bender. Suspecții, trei … Articolul VIDEO // Droguri în valoare de 150 000 lei, scoase din circuit de Poliție și Procuratură apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Comisia Naţională de Examene a aprobat lista centrelor de bacalaureat, sesiunea 2021. Astfel, examenele vor avea loc în 93 de Centre de bacalaureat, dintre care 31 vor fi în mun. Chişinău.   Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe de lucru prezidată de ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării Lilia Pogolşa, la care au fost discutate … Articolul Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a aprobat lista centrelor de bacalaureat, sesiunea 2021 apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Biroul politici de reintegrare dezaprobă abordările discriminatorii, aplicate în privința unor cetățeni ai Republicii Moldova cărora le este îngrădit dreptul fundamental la libera circulație în localitățile din stânga Nistrului și accesul la propriile domicilii/comunicarea cu persoanele apropiate. Totodată menționează că persoanele care dețin „interdicții” sau care figurează în așa-numitele liste de prohibiție ale structurilor de … Articolul Reacția Biroului pe marginea incidentelor de refuz a asigurării trecerii în localitățile din stânga Nistrului aplicate în privința unor cetățeni ai R.Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Un conducător auto de 18 ani este documentat pentru deținerea actelor oficiale cu semne vizibile de falsificare pentru mijlocul de transport. Audiat, acesta a comunicat că nu este în cunoștință de cauză întrucât și-a achiziționat mașina cu numere străine, acum o săptămână, fără să o verifice. Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord au … Articolul Un conducător auto de 18 ani și-a cumpărat un BMW cu revizia tehnică și asigurarea auto cu indici de falsificare apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
„Știți, casa de aici, de la Pănășești, am moștenit-o eu. Eu aici vreau să vin la pensie, nu să stau acasă, dar să mă duc la bazin. Așa că noi, până la sfârșitul anului, terminăm complexul sportiv, cumpărați-vă costume de baie”. Asta le promitea oamenilor, în 2019, fostul premier Pavel Filip, referindu-se la construcția, în satul … Articolul VIDEO // Complex sportiv de 57 de milioane în satul fostului premier Filip apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și compania franceză SEURECA au semnat un contract de consultanță pentru elaborarea Studiului de fezabilitate și de impact pentru Stația de epurare a apelor uzate din municipiul Soroca.  Studiul de fezabilitate va fi elaborat cu scopul de a oferi o analiză complexă a situației privind starea sistemelor de canalizare, … Articolul MADRM și SEURECA au semnat un contract de consultanță în elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Stația de epurare a apelor uzate din Soroca apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Procuratura Generală a luat act de declarațiile făcute în cadrul unei emisiuni televizate de către fostul deputat român Cristian Rizea, potrivit căruia, fostul deputat Ion Butmalai, dar și oamenii de afaceri Iurie Luncașu și Saro Salemi ar fi fost asasinați. Având în vedere faptul că dosarele penale în cazul decesului lui Ion Butmalai și Iurie … Articolul PG a dispus citarea lui Rizea pentru audieri în cazul deceselor lui Butmalai, Luncașu și Salemi apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Liderul Partidul Unității Naționale, Octavian Țîcu a sesizat Autoritatea Națională de Integritate privind incompatibilitate deținerii funcție de judecător CC, în timp ce deții și funcția de președinte al unui partid politic. În context, Octavian Țîcu ,,cerem demisia judecătorului Vladimir Țurcanu de la Curtea Constituțională” Potrivit deputatului, judecătorului Curții Constituționale Vladimir Țurcan trebuie să-i fie ridicată … Articolul FLASH // (DOC) PUN cere demisia judecătorului Vladimir Țurcanu de la CC apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a reafirmat joi, la Kiev, sprijinul Washingtonului faţă de Ucraina, aflată de şapte ani într-un război cu separatiştii proruşi şi într-un context de nouă intensificare a tensiunilor cu Rusia, transmite AFP. ,,Mă aflu aici dintr-un motiv foarte simplu, acela de a reafirma cu putere, în numele preşedintelui (Joe) … Articolul Blinken reafirmă sprijinul Statelor Unite faţă de ,,suveranitatea şi integritatea” Ucrainei apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
La 27 Aprilie 2021, Asociația Promo-LEX a expediat în adresa Comitetului de Miniștri o comunicare cu privire la executarea măsurilor generale în grupul de cauze I.D. v. Moldova. Grupul de cauze se referă în principal la condițiile de detenție precare și la lipsa accesului la asistență medicală adecvată în timpul detenției. Comitetul a formulat anterior … Articolul Asistența medicală și condițiile precare de detenție pe grupul de cauze I.D. v. Moldova în atenția Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Acțiunile au fost întreprinse de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău,  sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Botanica. Polițiștii au fost sesizați la 2 mai, de către  un bărbat care a  comunicat că i-a fost sustras automobilul de  marca ,, Mercedes”, de … Articolul VIDEO // Un tânăr de 28 de ani, a fost reținut fiind suspectat de răpirea unui automobil de pe teritoriul unei parcări apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își va administra mâine, 7 mai, prima doză de vaccin AstraZeneca, împotriva Covid-19. Evenimentul va avea loc la ora 9.00, la sediul Policlinicii de Stat (str. 31 August 1989, 70). În sala de proceduri vor avea acces doar operatorii foto/video. Declarațiile de presă vor fi făcute pe hol sau afară, … Articolul Maia Sandu își va administra mâine prima doză de vaccin AstraZeneca apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Patru pescari amatori au fost surprinși în această dimineață de 6 mai cum scoteau din apele de frontieră două plase de monofilament. Ilegalitatea a fost consemnată de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Cuconeștii Noi. În această dimineața, pe la orele 05:30 patrula SPF Cuconeștii Noi care se afla în misiune de serviciu pe direcția … Articolul Patru pescari ,,ajutați” de polițiștii de frontieră după care amendați pentru pescuit ilegal apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Fostul model şi cântăreţ britanic Nick Kamen, cunoscut pentru piesa „I Promised Myself”, a murit marţi noapte la vârsta de 59 de ani, după o boală îndelungată. Vestea tristă a fost confirmată pentru BBC un prieten al familiei. Fostul model, pe numele său adevărat Ivor Neville Kamen, a devenit cunoscut în 1985, după ce a … Articolul VIDEO // A murit cântăreţul Nick Kamen, celebru pentru piesa „I Promised Myself” apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Pentagonul urmăreşte racheta chineză care urmează să facă o intrare necontrolată în atmosferă în acest weekend, cu riscul de a se prăbuşi într-o zonă populată, scrie Agerpres, preluând AFP. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, „a fost informat şi ştie că, în orice moment, Comandamentul Spaţial urmăreşte aceste resturi de rachetă”, a declarat purtătorul de cuvânt … Articolul VIDEO // Pentagonul, îngrijorat de racheta chineză care urmează să cadă pe Pământ. „O urmărim cât de aproape putem” apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Emoțiile îi duc la acțiuni iraționale. Au găsit „generalii” țap ispășitor și argumente prin care să-și justifice lipsa de transparență în activitate, indiferența față de problemele oamenilor și insuccesul care i-a orbit. Din păcate, ei nu povestesc despre cum selectează televiziunile la care să meargă sau nu, nu spun despre cazurile de rezonanță în care … Articolul Alina Zbancă: Au găsit „generalii” țap ispășitor și argumente prin care să-și justifice lipsa de transparență în activitate apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
În Moldova, femeile domină statisticile despre tinerii cu studii superioare, familiile monoparentale, violența în bază de gen, mai puțin clasamentele despre locurile de muncă bine plătite și reprezentarea în funcții de conducere. Cu toate acestea, alegerile locale din 2019 au demonstrat o creștere cu 6,5% a numărului femeilor alese pentru funcția de consiliere din sate … Articolul Deputatele din Moldova, solidare pentru a susține femeile și grupurile vulnerabile să facă față crizei pandemice apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Medicii de la Institutul de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc” despre pandemie și vaccinarea împotriva COVID-19. Aliona David, medic pneumolog: „Compasiune e puțin spus – cu fiecare om care decedeaza, decedează și o parte din noi”. Zinaida Gîncu, medic ftiziopneumolog: „E foarte bine că a început vaccinarea. Șperăm că în curând va scădea numărul de îmbolnăviri și … Articolul Medicii de la Institutul de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc” despre pandemie și vaccinarea împotriva COVID-19 apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Protecția socială a cetățenilor moldoveni, recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere, echivalarea studiilor și deschiderea unui număr suficient de secții de vot în alegeri – acestea sunt câteva din subiectele comentate ieri de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul discuției live cu moldovenii stabiliți în Spania și Portugalia. Evenimentul, moderat de Elena Druță, consiliera … Articolul Președintele Maia Sandu a răspuns la întrebările moldovenilor din Spania și Portugalia apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Deputatul Platforma DA, Alexandr Slusari, cere guvernului interimar și Agenției Serviciilor Publice să revizuiască urgent tarifele pentru serviciile acordate. Potrivit lui, înainte de a demisiona, Guvernul Chicu a lăsat „o bombă cu ceas” prin faptul că a aprobat la 22 decembrie 2020 Hotărârea nr. 966, care, sub paravanul modificării metodologiei de formare a tarifelor pentru … Articolul DOC // Slusari: Înainte de a demisiona, guvernul Chicu a lăsat o bombă cu ceas apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
O companie de investiții aparținând lui Bill Gates i-a transferat acțiuni de pe peste 1,8 miliarde de dolari Melindei Gates imediat după anunțul divorțului celor doi, scrie Bloomberg. Separarea cuplului de filantropi-miliardari este văzută ca una dintre cele mai scumpe din lume, după divorțul de acum câțiva ani dintre Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și fosta sa … Articolul Sumă impresionată primită de Melinda Gates, la o zi după divorț apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Ieri dimineață, în jurul orei 09.20, fostul primar de Corjova raionul Dubăsari, veteran al războiului de pe Nistru din 1992, şi soţia acestuia au fost reţinuţi la pretinsul post vamal de la Lunga, teritoriu controlat de către administraţia separatistă de la Tiraspol. Așa numiții grăniceri i-au ridicat actele de identitate, refuzând să explice motivele reţinerii … Articolul După arestul veteranului de către pretinșii grăniceri la Lunga, Stela Macari va face mai multe demersuri către instituțiile de stat apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Ministrul MADRM Ion Perju a avut o întrevedere de lucru, la Minsk, cu ministrul Agriculturii și Alimentației din Republica Belarus, Ivan Krupko. Oficialii au discutat despre dezvoltarea cooperării comercial-economice între țări în domeniul agroindustrial și au manifestat interes pentru desfășurarea comerţului reciproc avantajos cu produse agricole și alimentare. Totodată, s-a convenit asupra extinderii cooperării dintre … Articolul Ion Perju a avut o întrevedere de lucru, la Minsk, cu ministrul Agriculturii și Alimentației din Republica Belarus, Ivan Krupko apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 24 ore
09:10
Avioane pline cu ventilatoare, rezerve de oxigen și medicamente antivirale au început să sosească în India săptămâna trecută, fiind făcute publice imagini cu containere uriașe descărcate la aeroportul din New Dehli. Există o singură problemă: timp de multe zile, multe dintre ajutoarele primite au stat în hangare, în timp ce spitalele implorau să primească provizii, … Articolul Ajutoarele trimise Indiei nu au ajuns încă la bolnavi. Guvernul a pierdut 7 zile cu proceduri, timp în care 23.000 de indieni au murit apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 19.321 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 7. 793 traversări persoane, dintre care 5.269 treceri la frontiera moldo-română, 1.210 treceri la frontiera cu Ucraina și 1.494 treceri aeriene. Au fost supuse screeningului 19 321 persoane și completate 1 320 fișe … Articolul Situația la frontieră: Peste 11 mii oameni au părăsit Moldova, în ultimele 24 ore apare prima dată în Punctul pe i.
09:00
La Minsk a fost semnată Declarația comună privind colaborarea dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Belarus. Ceremonia s-a desfășurat la Casa Guvernului din capitala belarusă, în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Legislativului Moldovei Zinaida Greceanîi în Republica Belarus. În Declarație este exprimată determinarea părților pentru dezvoltarea colaborării interparlamentare în corespundere cu interesele … Articolul La Minsk a fost semnată Declarația comună a Parlamentului R.Moldova și Adunării Naționale a Republicii Belarus apare prima dată în Punctul pe i.
08:50
Deputatul român, Cristian Rizea, un apropiat a ui Vlad Plahotniuc, susține că Vladimir Andronachi și Vladimir Cebotari sunt principalii oameni pe care se bazează astăzi fostul lider democrat în Moldova. În cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, Rizea declară că problemele sale cu justiția din Republica Moldova au apărut în urma unor neînțelegeri cu … Articolul Rizea: Andronachi e cureaua de transmisie între Plahotniuc și Dodon apare prima dată în Punctul pe i.
08:30
Fostul deputat român, Cristian Rizea, reținut la Chișinău în luna noiembrie 2020 și eliberat zilele trecute, susține că fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc i-a propus un funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, înainte de alegerile parlamentare din februarie 2019. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la … Articolul Plahotniuc i-ar fi propus un post de deputat la alegerile din februarie 2019, lui Rizea apare prima dată în Punctul pe i.
08:10
Medicii din Canada întâlnesc pacienți care prezintă simptome similare cu cele ale bolii Creutzfeldt-Jakob, o afecțiune fatală foarte rară, care atacă creierul. Dar când au analizat cu atenție mai mare cazurile, ceea ce au descoperit i-a bulversat. În urmă cu aproape doi ani, Roger Ellis s-a prăbușit într-o criză, în ziua în care aniversa 40 … Articolul Medicii investighează o nouă boală cerebrală misterioasă apărută în Canada apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
21:10
Ex-ministru al Sănătății, Ala Nemerenco susține că primește informații precum vaccinarea este condiționată prin procurarea poliției. Însă, Nemerenco menționează că pentru vaccinare toți cetățenii sunt eligibili. ,,Suntem informați că se întâlnesc cazuri în care vaccinarea este condiționată de procurarea poliței de asigurare medicală. Nu deții poliță – nu ți se administrează vaccinul.Pentru vaccinare sunt eligibili … Articolul Ex-ministru al Sănătății: Se întâlnesc cazuri în care vaccinarea este condiționată. Pentru vaccinare sunt eligibili absolut toți apare prima dată în Punctul pe i.
20:20
Un milion de dolari sau peste 800 de mii de euro, atât speră să obțină casa de licitații Christie’s pentru o sticlă de vin care a călătorit în spațiu. Sticla de Chateau Petrus, scoasă marți la licitație, ar putea deveni astfel cel mai scump vin din istorie. Este o producție din 2000 din struguri merlot din regiune … Articolul Sticlă cu vin care a călătorit în spațiu, scoasă la licitație. Ar putea stabili un record apare prima dată în Punctul pe i.
20:00
Victor Ciolacu este moldoveanul care, după mai mulți ani de muncă în Grecia, a decis să revină acasă și să dezvolte o afacere în domeniul apiculturii în satul său de baștină Micleușeni, din raionul Strășeni. În 2011, Victor avea 30 de familii de albine, iar profitul obținut de pe urma acestora l-a făcut să creadă … Articolul Victor Ciolacu după mai mulți ani în Grecia, a revenit acasă și și-a dezvoltat o afacere cu ajutorul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și M.Britanie apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.