CEDO a transmis Rusiei întrebări despre cazul Navalnîi

Deschide.md, 20 aprilie 2021 10:20

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a transmis luni întrebări Rusiei despre condiţiile de detenţie a opozantului Aleksei Navalnîi, la câteva ore după anunţul spitalizării sale şi în contextul în care susţinătorii se tem pentru viaţa sa, relatează AFP. Soarta principalului opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, încarcerat în Rusia de la începutul lunii februarie şi aflat în greva foamei de trei săptămâni, alimentează tensiunile diplomatice între Rusia şi Uniunea Europeană. CEDO a a...

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 30 minute
19:50
Iranul a început marţi producţia în masă a vaccinului său anti-COVID-19 dezvoltat pe plan local, denumit COV-Iran Barekat, a informat agenţia de ştiri Tasnim, relatează Xinhua.
Acum o oră
19:20
Primele elemente ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat a NATO, care urmează să participe la Exerciţiul Noble Jump 2021, sosesc, începând de marţi, în România, pe cale terestră, a informat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).
19:10
Regimul aspru de detenţie pentru mafioţii care refuză să colaboreze cu autorităţile este contrar Constituţiei, a stabilit marţi Curtea Constituţională din Italia, cerând parlamentului să modifice legea în cauză în termen de un an, transmit Reuters și Agerpres.
Acum 2 ore
18:50
(UPDATE) Partidul Comuniștilor confirmă decizia Comitetului Central al formațiunii prin care s-a acceptat formarea unui bloc electoral cu PSRM.
18:50
O tânără activistă din Rusia a fost condamnată de sistemul judiciar din această țară la doi ani de „libertate limitată” pentru o acuzație de vandalism, relatează The Moscow Times. Olga Misik a devenit un simbol pentru opozanții ruși după ce le-a citit Constituția Rusiei jandarmilor care fuseseră trimiși să reprime manifestațiile împotriva regimului Putin, în iulie 2019.
18:30
Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, urmează să examineze un proiect de lege privind interzicerea alegerii ca deputaţi a unor persoane implicate în organizaţii clasificate drept ”extremiste”, un text care îi vizează în fapt pe susţinătorii opozantului politic Aleksei Navalnîi, elatează AFP.
18:30
Universitatea de Stat din Moldova și Moldova-Institut Leipzig au semnat astăzi, 11 mai 2021, un Acord de colaborare privind consolidarea cooperării internaționale în domeniul educației și cercetării prin formarea profesională continuă a cadrelor didactice, organizarea școlilor de vară/toamnă pentru studenții din Republica Moldova și Germania, elaborarea manualelor, ghidurilor și materialelor didactice etc.
18:20
Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a avut o întrevedere cu liderul socialiștilor, Igor Dodon, în cadrul căreia au discutat mai multe subiecte ce țin de crearea blocului electoral comun pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Despre acest lucru a anunțat secretarul executiv al PSRm Vlad Bătrîncea.
Acum 4 ore
18:00
Alte 151 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.
17:40
17:30
Rusia menţine aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierei cu Ucraina şi în regiunea anexată Crimeea, anunță Ivan Bakanov, directorul Serviciului de Securitate din Ucraina (SBU). Datele privind prezenţa militarilor ruşi nu pot fi confirmate din surse independente.
16:50
UPDATE // 16:37 // Complicele reținut în dosarul răpirii ex-judecătorului din Ucraina - Mykola #Chaus a fost plasat în arest pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor PCCOCS.
16:50
Pentru țările de pe flancul estic al NATO este important să aibă forțe bine pregătite pentru apărare. Este mesajul președintelui Klaus Iohannis care a asistat, alături de omologul său polonez, Andrzej Duda, la exerciţiul militar multinaţional „Justice Sword 21”, la poligonul Smârdan.
16:40
Comitetul Central al Partidului Comuniștilor a decis astăzi crearea blocului electoral cu PSRM pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către reprezentanții formațiunii.
16:40
16:30
Astăzi, 11 mai, a fost inaugurat un Centru de vaccinare în orașul Bălți, care va fi situat în incinta Spitalului Clinic Municipal Bălți. Astfel, persoanele din municipiul Bălți se vor putea adresa de sine-stătător pentru a fi vaccinate împotriva COVID-19, în baza buletinului de identitate. Centrul va deveni funcțional în următoarele zile.
16:10
Acum 6 ore
16:00
Medicii din India au făcut un apel la populația țării să renunțe la practica de a se acoperi cu excremente de vacă, folosită ca „tratament” împotriva coronavirusului. Medicii atrag atenția nu numai că nu există niciun fel de dovadă științifică cu privire la eficiența acestei practici, dar și că există riscul răspândirii altor boli.
16:00
Un şofer a urcat beat la volan și a încercat să fugă de poliție. Cazul a avut loc la data de 10 mai curent, în jurul orei 20:35, în satul Onițcani, din raionul Criuleni.
15:40
Liderul Partidului Unității Naționale Octavian Țîcu consideră că „unirea unioniștilor” ar fi un fals. Potrivit lui „unioniștii cât nu s-ar uni, tot va ieși un unionist care va considera că este mai unionist ca restul”. Astfel, Țîcu susține că unirea forțelor unioniste în jurul PUN ar fi soluția pentru a merge în alegeri.
15:30
15:00
14:40
Un șef de sector de la Poliţia de Frontieră a fost reținut în dosarul contrabandei cu țigări în valoare de circa 0,5 milioane lei depistată pe malul râului Prut, în perimetrul satului Șirăuți, raionul Briceni.
14:10
PSRM va decide în următoarele 24 de ore în ce formă va participa la alegerile anticipate din 11 iulie. despre aest lucru anunță liderul socialiștilor pe pagina sa de Telegram.
Acum 8 ore
14:00
Secretarul de stat al Ministerului român al Sănătăţii, Andrei Baciu, a declarat marţi că România se află pe locul şase la nivel european la vaccinarea cu doză completă şi pe locul 18 la nivel global.
13:50
Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a prezentat marţi în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului, un proiect de lege prin care este denunţat Tratatul „Cer Deschis” al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), ca răspuns la retragerea SUA din acest pact, informează EFE, potrivit agerpres.
13:50
O Moldovă în care tinerii trăiesc în prima lor casă din momentul formării unei familii, vârstnicii au pensii decente, îngrijiri medicale la timp, iar oamenii merg pe drumuri bune și la sat, și la oraș. O Moldovă în care fiecare localitate are școală, grădiniță, centru cultural și sportiv, în care studiile pentru medici, pedagogi, ingineri, agricultori și oameni de cultură sunt subvenționate, iar oamenii de afaceri sunt ajutați de stat. Este planul de țară pentru patru ani „Moldova Altfel” al Partidului Democrat din Moldova, prezentat de președintele PDM, Pavel Filip, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.
13:40
O parte dintre participanții la o petrecere organizată într-o casă din Malibu, la sfârșitul săptămânii trecute, și-au văzut moartea cu ochii după ce balconul pe care se aflau s-a prăbușit pe stâncile aflate sub el.
13:30
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat, astăzi, în cadrul unei ședințe, contigentele de persoane din etapa trei de vaccinare împotriva COVID-19, care urmează să fie imunizate începând cu ziua de astăzi.
12:50
12:40
Reprezentanții companiilor „Memphis-Construct” și „Global Construcții” susțin că, deși au prezentat public toată informația despre proiectul lor imobiliar din strada Andrei Doga, 13/7, asupra lor, în continuare, sunt exercitate presiuni și chiar acțiuni de intimidare. Doina Calaraș, care a vorbit în numele celor două companii, a declarat că administrația grădiniței private din preajmă implică părinții copiilor care frecventează această instituții, chemându-i să recurgă la acțiuni de protest și să semneze petiții pentru a împiedica construcția.
12:40
Toți cei cinci consilieri locali PSRM din satul Zastînca (r-nul Soroca) anunță că părăsesc formațiunea din cauza atitudinii iresponsabile a conducerii partidului. Aceștia menționează că nu doresc să facă parte dintr-un partid „cu viziuni politice neclare și interese personale”.
12:30
50% din cetățenii R.Moldova ar vota pentru Unirea cu România, dacă ar avea siguranţa că salariile și pensiile din R.Moldova vor deveni la fel precum cele de peste Prut. În același timp, 43% din respondenți nu ar vota pentru Unire. Cel puțin asta arată rezultatele unui sondaj realizat de IMAS, ce vizează percepțiile oamenilor privind viitorul R. Moldova.
12:20
O femeie în vârstă de 35 de ani, originară dintr-un sat din r. Ocnița, a fost reținută de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani, fiind suspectată de escrocherie.
12:20
Banca Națională a Moldovei îi dă peste nas lui Ilan Șor pentru că transformă subiectul fraudei bancare într-un instrument de scoatere în evidență a imaginii unor politicieni și reflectă o acțiune de dezorientare a publicului.
12:10
O femeie în vârstă de 35 de ani, originară dintr-un sat din r. Ocnița, a fost reținută de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani, fiind suspectată de escrocherie.
Acum 12 ore
12:00
Despre evenimentul organizat în cinstea aniversării a 98 de ani a liderului național al poporului azer Heidar Aliev la Ambasada Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova. Pe 10 mai, Ambasada Azerbaidjanului în Moldova împreună cu Congresul Azerbaidjanilor din Moldova (KAM) au organizat un eveniment dedicat aniversării a 98 de ani de la nașterea liderului național al poporului azer Heidar Aliev. La eveniment, organizat în curtea Ambasadei, au participat personalități publice locale și politice,...
12:00
În săptămâna 04 – 07 mai 2021, Autoritatea Națională de Integritate s-a autosesizat în baza unui articol de presă și a pornit o cauză contravențională pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale de către un membru al Consiliului Superior al Procurorilor. Și un consilier raional din Consiliul raional Glodeni riscă să fie sancționat contravențional pentru nedepunere și depunerea tardive a declarației de avere și interese personale.
11:20
11 oameni au murit într-o școală din orașul Kazani, după ce două persoane au deschis focul, transmite TASS. Totodată, 12 persoane au fost rănite.
10:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va întâlni vineri, 14 mai, cu omologul său lituanian, Gitanas Nauseda. Întrevederile vor avea loc cu ocazia vizitei oficiale pe care, în zilele de 13-14 mai, Gitanas Nauseda o va efectua în Republica Moldova, la invitația Maiei Sandu. Aceasta este prima vizită a unui președinte lituanian în R.Moldova în ultimii șase ani.
10:50
Trupul neînsuflețit al unui bărbat, care ar fi dispărut în luna Aprilie a anului trecut, a fost găsit în stare de putrefacție, într-un iaz din localitatea Hîjdieni, din raionul Glodeni.
10:40
Duminică, 9 mai 2021, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Inspectoratului Național de Investigații de comun cu ofițerii de urmărire penală de la Direcția Generală Urmărire Penală ai IGP al MAI, au mai reținut un complice în cazul răpirii fostului judecător din Ucraina, Mykola Ceaus. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției naționale, bărbatul are vârsta de 30 de ani și a fost reținut la intrarea în țară.
10:30
Suburbiile capitalei ar putea fi asigurate cu echipe mobile pentru imunizarea persoanelor care nu au posibilitatea de a merge la un centru de vaccinare. Primarul capitalei Ion Ceban a cerut managerilor centrelor de sănătate din suburbii să asigure echipele mobile.
10:00
Cinci persoane au fost rănite, dintre care o adolescentă de 16 ani, după ce un automobil s-a răsturnat. Accidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 03:00, în apropiere de localitatea Păruceni, din raionul Nisporeni.
10:00
Patru urși polari au fost filmați în Siberia în timp ce alergau după o mașină de gunoi, în căutare de hrană, conform The Siberian Times, care a publicat clipul video pe Twitter.
09:40
Procesul educațional în instituțiile de învățământ preșcolar din orașul Chișinău continuă cu prezență fizică a copiilor. Totodată, procesul educațional pentru elevii din clasele I-XIII din instituțiile de învățământ primar, secundar şi special din municipiul Chișinău, începând cu 11 mai 2021, se organizează cu prezență fizică.
09:10
A trecut și Ziua de 9 mai, o zi cu eterne probleme la Chișinău din cauza simbolisticii complexe și suprapuse a acestei sărbători. Este vorba despre celebrarea triplă a Independenței de Stat a României, la 9 mai 1877 – care pentru pro-ruși ar însemna celebrarea independenței altui stat, deși e poate evenimentul istoric cel mai clar de apropiere și cooperare româno-rusă; apoi este vorba despre 9 mai, Ziua Europei, cu relevanță pentru toate categoriile de cetățeni ai Republicii Moldova, deși există...
09:00
Guvernul a aprobat, la propunerea CNSU, noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat. Pe listă au fost adăugate Spania, Danemarca, Monaco, Tunisia, Emiratele Arabe, Belarus, Bahamas sau Nepal. Cei care vin din aceaste țări sunt obligați să stea în carantină 14 zile. Măsura nu se aplică celor care au fost vaccinați cu ambele doze sau care au avut în ultimele 90 de zile COVID-19. De menționat că R.Moldova nu se regăsește printre aceste țări.
08:50
Alte 20 zile de arest preventiv pentru șeful de departament de la Banca Națională a Moldovei, pentru abuz de serviciu în dosarul „fraudei bancare”, anunță PCCOCS.
08:40
Situația explozivă din Ierusalim și Gaza a suscitat numeroase apeluri la calm din întreaga lume. Uniunea Europeană, Statele Unite, Franța, Marea Britanie și alte țări au cerut Israelului și palestinienilor să reducă tensiunile cât mai repede. Violențele s-au intensificat aseară după ce militanții palestinieni au tras rachete către Ierusalim. Răspunsul Israelului a fost o serie de raiduri în Fâșia Gaza, soldate cu cel puțin 20 de morți în rândul palestinienilor, printre care și 9 copii.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.