Jurnalul orei 19, 19 Aprilie

Jurnal TV, 19 aprilie 2021 22:00

Prezentat de Sofia Obadă

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Ieri
01:10
Și prezentatorul Dumitru Roman (aka Beton) s-a vaccinat. Acesta spune că deși a avut emoții, a trecut ușor prin acest proces. „- E firesc să ai niște dubii, niște emoții, dar am trecut ușor, am fost vaccinat împreună cu colectivul televiziunii. În familie deja ambii suntem vaccinați, ne-am vaccinat separat, măcar aici să fim separați. Viața după asta s-a schimbat radical, am devenit mai gospodar, mai responsabil, mai strângător. - Noi despre vaccin vorbim. - A, despre vaccin, nu despre căsătorie? A, după vaccin nu s-a schimbat nimic, tot normal”, a povestit Beton.
01:00
Prezentat de Felicia Jenunchi
01:00
S-au obișnuit cu bunăstarea și nici pandemia nu mai contează. Cei mai mulți președinți de raion continuă să se bucure de confort și în această perioadă de criză, iar mașinile oferite de stat îi așteaptă la scară. În declarațiile de avere arată niște imobile cu 0 valoare și mașini estimate la preț simbolic. Alții chiar și acum își atribuie premii bănești din bugetul local. Echipa noastră a analizat și în această săptămână declarațiile de interese și avere pentru anul 2020 ale altor doi președinți de raion.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:00
Mai multe companii de panificație au scumpit pâinea cu aproximativ un leu, anunță deputatul PAS, Igor Grosu. Potrivit lui, scumpirea este parte a unei scheme criminale, pusă la cale de actualii guvernanți. Ministrul Agriculturii Ion Perju spune că scumpirea unor produse de panificație este nejustificată, iar declarațiile unor politicieni sunt speculative.
20:00
Revista ”Timpul”, celebra publicație română, are de astăzi o echipă de creație la Chișinău, pentru a promova și valorifica tinerele talente. Scriitorul Dumitru Crudu a fost numit redactor șef al revistei ”Timpul”, ediția de Chișinău. ”Timpul se vrea un soi de portal de rețea culturală”, a precizat Bogdan Crețu, redactorul șef al revistei ”Timpul”.
19:50
Alte 11 persoane cu vârsta cuprinsă între 61 și 87 de ani au murit din cauza infecției cu COVID-19, anunță Ministerul Sănătății. Astfel, bilanțul deceselor în țara noastră a depășit cifra de șase mii. De ieri până astăzi, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus 181 de oameni.
19:40
Discordia de pe flancul drept al eșichierului politic irită activiștii civici care au stat la baza declanșării protestelor anti-oligarhice în 2015. Aceștia consideră că politicienii pro-europeni trebuie să înceteze să mai lupte între ei și să transmită electoratului un semnal unificator. În caz contrar, se va produce dispersia votului de dreapta în favoarea stângii comunisto-socialiste. Subiectul a fost dezbătut aseară în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.
19:40
Alierea socialiștilor și comuniștilor pentru anticipatele din iulie a surprins nu doar analiștii politici, dar și oamenii simpli. Pe unii, mișcările de pe stânga politică i-a bucurat. Pe alții însă, i-a înfuriat. Ce cred oamenii despre combinația politică PSRM-PCRM, vedeți în materialul ce urmează.
18:40
Prezentat de Vasile Luchianu
17:50
De la începutul anului și până acum, Rezervația ”Orheiul Vechi” a înregistrat cel mai mare profit din istoria sa - 170 de mii de lei! Noua administrație a complexului consideră că performanța a fost posibilă datorită sistemului de taxare a vizitatorilor, întrat în vigoare încă în 2012, dar care nu a fost aplicat cum se cuvine până acum. Cea mai acută problemă o crează turiștii cu mașina. Aceștia deseori dau buzna în pensiuni fără a plăti taxa. Cum stau lucrurile la ”Orheiul Vechi” ne spune Dumitru Garcaliuc.
17:50
Temperaturile scăzute de afară sunt similare cu cele din primăvara anului 2017. Vom avea temperaturi răcoroase până la sfârșitul lunii iunie, spun specialiștii. De hainele groase vom putea scăpa însă spre sfârșitul lunii mai. Caniculă va fi abia în iulie, când mercurul în termometre va trece de 30 de grade. Vremea relativ rece pentru data din calendar e consecința unui fenomen mai neobișnuit. Despre ce este vorba - vă spunem în materialul ce urmează.
17:10
Prezentat de Adrian Prodan
17:00
Startul campaniei electorale, oficial, încă nu a fost dat, dar politicienii se întrec deja în epitete, comparații, replici acide și chiar discriminatorii. Curcanii, aricii, jandarmii, NATO și străinii... au fost doar câteva dintre subiectele invocate de viitorii concurenți electorali în lupta lor pentru votul cetățenilor.
16:30
Reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr au reacționat la decizia de ieri a Curții Constituționale, care a declarat inadmisibile sesizările privind legalitatea Partidului Politic „Şor”. Potrivit Curții, sesizările ce țin de controlul constituționalității partidelor politice pot fi depuse doar de președintele țării, președintele Parlamentului, de Guvern, de ministrul Justiției sau de procurorul general - nu și de către deputați. Platforma DA a anunțat că va solicita subiecților menționați de Curte să facă demersurile corespunzătoare, în vederea interzicerii partidului condus de fugarul Ilan Șor.
16:20
Chișinăul este gata să semneze Acordul privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere pentru cetățenii Republicii Moldova și cei ai Lituaniei. Despre acest lucru a anunțat astăzi președintele Maia Sandu după discuția cu omologul său lituanian, Gitanas Nauseda. La rândul său, oficialul de la Vilnius a declarat că țara sa va sprijini cursul european al Republicii Moldova.
16:20
Aglomerație la Comisia Electorală Centrală, care a început astăzi înregistrarea candidaților pentru alegerile din 11 iulie. Unele partide și-au prezentat și listele pretendenților la funcția de deputat. Primul a venit la CEC fostul deputat român Cristian Rizea, în calitate de candidat independent. Rizea este condamnat în România, dar are cetățenia Republicii Moldova și a fost eliberat recent din penitenciarul nr. 13.
15:50
USB a intrat în AUR. Într-un comunicat de presă, cele două formațiuni anunță că Partidul Uniunea Salvați Basarabia nu doar că va participa pe listele Alianței pentru Unirea Românilor la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, ci chiar va fuziona cu aceasta.
15:50
Un grav accident rutier s-a produs pe strada Uzinelor din Chișinău. Un automobil a fost rupt în două bucăți, iar șoferul acestuia a decedat la spital.
15:50
Consiliul de Securitate al ONU va ţine duminică o reuniune publică virtuală cu privire la conflictul israeliano-palestinian, după tergiversări cu Statele Unite, care au refuzat organizarea acesteia vineri, au indicat surse diplomatice, citate de AFP. Organizarea acestor reuniuni necesită un consens între cele 15 state membre ale Consiliului de Securitate. Americanii susţin poziţia aliatului lor israelian, care refuză o implicare a ONU, mai scrie AFP.
15:40
Centrele de vaccinare la nivel național vor activa în regim non-stop, inclusiv în zilele de weekend. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, care cheamă persoanele eligibile pentru vaccinare să se imunizeze împotriva COVID-19.
13 mai 2021
22:10
Prezentat de Daniela Vizitiu
22:00
Prezentat de Sofia Obadă
22:00
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:20
La scurt timp după miezul nopții de miercuri spre joi, alarmele s-au activat din nou în sudul Israelului. Forțele aeriene israeliene au lovit poziții ale Hamas din Fîşia Gaza. Ministrul apărării din Israel a ordonat astăzi o "întărire masivă" a forțelor de securitate în orașele mixte israeliene, unde conviețuiesc evrei și arabi. Un reporter Jurnal TV a discutat astăzi cu o altă moldoveancă, stabilită în apropiere de Tel Aviv. Aceasta ne-a spus că cea mai mare parte a nopții a petrecut-o într-un subsol împreună cu familia.
20:20
Opt persoane s-au ales cu răni, după ce un microbuz de linie s-a răsturnat în această după-amiază în staul Elizaveta, municipiul Bălți.
20:10
Campania de imunizare se desfășoară mai bine de două luni. Când și unde ne vaccinăm? Cum și când vom reveni la normalitate? De ce procesul de vaccinare merge lent? Găsiți Un răspuns la aceste și alte întrebări aflați în fiecare vineri, de la ora 18.00, în emisiunea „Fii Sănătos. Start Vaccinare. Stop Pandemie” de la Jurnal TV.
20:10
Calificarea pentru Jocurile Olimpice este o etapă esențială în cariera fiecărui sportiv. Un vis ce presupune nu doar ocuparea unui loc de participare, dar și obținerea unei medalii la renumitele jocuri. De această părere este și Victor Ciobanu, campion european la lupte greco-romane. Recent revenit de la competiția de calificare pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, tânărul își conturează un traseu de pregătiri intense. El este angajat al Poliției de Frontieră.
20:00
La Spitalul municipal „Sfânta Treime” din Chișinău va fi deschisă, luna viitoare, încă o secție de terapie intensivă. Potrivit medicilor, 14 paturi sunt dotate corespunzător, cu aparate de ventilare. Recent, datorită proiectului Băncii Mondiale ”Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”, la Spitalul municipal „Sfânta Treime” a fost instalată o stație de producere a oxigenului.
19:50
Ministerul Sănătății anunță încă 213 cazuri noi de infectare cu COVID-19, după efectuarea a 4 mii 452 de teste. Autoritățile vorbesc și de 14 decese asociate noului coronavirus.
19:50
Ministerul Educației a anunțat astăzi noi măsuri pentru desfășurarea testărilor în învățământul primar, gimnazial și de Bacalaureat. Elevii din clasa a IV-a, care în timpul testărilor se vor afla în carantină, vor fi scutiți de examen. Cei din clasa a IX-a vor susține testul în alte zile. Câteva scenarii au fost pregătite și pentru examenul de Bacalaureat.
18:20
Prezentat de Vasile Luchianu
17:50
La 35 de ani de la dezastrul nuclear din Ucraina, subiectul Cernobîl revine în atenția publică. Reactorul, care a explodat pe 26 aprilie 1986, pare să se fi „reactivat”.
17:50
Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, se va întâlni mâine, la Chișinău, cu președintele Maia Sandu. La ora 09:20 va avea loc ceremonia de întâmpinare la sediul Președinției.
17:40
Comisia Electorală Centrală a înregistrat Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. De asemenea, a fost înregistrat simbolul electoral al acestuia.
17:40
Guvernul trebuie să-și asume obligația de a finanța integral scrutinul din 11 iulie, pentru a exclude eventuale riscuri. Este opinia Asociației Promo-Lex, care se conține în primul său raport de monitorizare a situației înainte de alegerile anticipate. Potrivit raportorilor, din 2019 încoace, cadrul legal a suportat multe amendamente, dar cea mai importantă modificare este anularea sistemului mixt și revenirea la cel proporțional.
17:10
Prezentat de Eugenia Apostu
16:40
Cetățenii Republicii Moldova care nu dețin cetățenia României nu vor putea participa la maratonul de imunizare, care se va desfășura de vineri la Iași. Precizarea a fost făcută de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie de la Chișinău, după ce ieri anunța că administrarea serului că e posibilă la prezentarea pașaportului biometric moldovenesc.
16:30
Sunt încă în viață, dar își rezervă deja un loc de veci. Moldovenii care au decis să-și cumpere de pe acum un loc în cimitir spun că astfel se asigură că vor fi înhumați lângă rudele decedate sau nu vor să-i pună la cheltuială pe moștenitori. Pentru a rezerva un loc de veci, ei scot din buzunar între 1500 și 5500 de lei, în funcție de categoria cimitirului.
16:30
Republica Moldova va putea să se bucure de un viitor mai bun, în câteva luni, dacă fiecare cetățean va folosi oportunitatea de a se vaccina împotriva Covid-19. De această părere este ambasadorul Letoniei la Chișinău. Diplomatul a fost astăzi oaspete la Jurnal FM.
16:30
În Penitenciarul nr. 18 Brănești e anarhie. Asta deducem dintr-un video, plasat recent în spațiul virtual. În imagini vedem persoane bătute crunt, iar cel care a publicat filmulețul scrie doar că gardienii i-au snopit în bătăi pe aproape 70 de deținuți. Când s-a întâmplat fărădelegea de la Brănești și cine a provocat-o, nu este clar. Administrația Națională a Penitenciarelor ne-a spus că examinează acest caz.
16:20
A murit academicianul Haralambie Corbu. Doctorul habilitat în filologie s-a stins la vârsta de 91 de ani, anunță Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
16:10
Cetățenii Republicii Moldova pot să se programeze online, începând de astăzi, pentru a se vaccina împotriva Covid-19. Potrivit Ministerului Sănătății, platforma www.vaccinare.gov.md a devenit funcțională. Autoritățile au declarat astă presei că înregistrează o reducere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus și în scurt timp va fi lansată integral cea de-a treia etapă de vaccinare. În acest sens, Republica Moldova va mai recepționa un lot de vaccinuri AstraZeneca prin Platforma COVAX.
16:10
Autoritatea Națională de Integritate a pus ochiul pe deputatul PD, Alexandru Jizdan. Acesta ar fi inclus date eronate în declarațiile sale de avere pentru anii 2016–2019. Inspectorii de integritate vorbesc de fals în declarații și au sesizat Procuratura Generală. Autoritățile cer confiscarea de la Alexandru Jizdan a 770 de mii de lei. Deputatul s-ar afla acum la odihnă, în Egipt.
16:10
Crearea blocului electoral al socialiștilor și comuniștilor a provocat și nedumerire, și reacții critice la Chișinău. Unii actori politici spun că această manevră a liderilor PSRM și PCRM ar putea consolida ”stânga” și un lucru similar ar trebui să-l facă partidele de ”dreapta”. Alții spun că înțelegerea între Igor Dodon și Vladimir Voronin este un gest de-a dreptul rușinos al unor politicieni, care ani de zile s-au atacat reciproc, iar acum și-au dat mâna.
12 mai 2021
22:30
Prezentat de Sofia Obadă
22:30
Prezentat de Daniela Vizitiu
22:30
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:20
Socialiștii și comuniștii au format un bloc electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astăzi, liderii celor două formațiuni au semnat un document oficial în acest sens, pe care însă, nu l-au făcut public. Anterior, Vladimir Voronin și Igor Dodon au ironizat în repetate rânduri unul pe seama celuilalt, iar liderul comuniștilor îl numea trădător pe Dodon și excludea orice posibilă coabitare politică împreună cu PSRM.
20:20
Instanțele londoneze au dispus întoarcerea, în Republica Moldova, a celor 458 de mii de lire sterline confiscate de la Luca Filat, fiul fostului lider PLDM, Vlad Filat. Banii vor fi folosiți în beneficiul persoanelor cu dizabilități severe. Anunțul a fost făcut de președintele Maia Sandu și ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton.
20:10
O șoferiță s-a dat în spectacol, cu înjurături nemaiauzite la adresa unui polițist. Incidentul a avut loc în satul Măgdăcești, unde agentul de patrulare a oprit-o pe femeia de la volan pentru depășirea limitei de viteză în localitate. Tensiunea a crescut alarmant când ofițerul a depistat că femeia nu avea dreptul să conducă un automobil, ci un... troleibuz. Scandalul a devenit inevitabil, cu toate emoțiile la vedere.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.