„Pădurile sfinte” ale Estoniei amenințate de cererea de biocombustibili

Moldova.org, 19 aprilie 2021 16:00

Estonia a avut una dintre cele mai mari rate de pierdere a pădurilor din Europa, înregistrând o creștere de circa 85% în comparație cu deceniul trecut, conform unui studiu publicat în Nature în 2020. Autorii au constatat o creștere a recoltării pădurilor în multe țări europene, care ar părea în general legată de creșterea cererii […] The post „Pădurile sfinte” ale Estoniei amenințate de cererea de biocombustibili appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 12 ore
18:20
Evenimentul din această săptămână care a trecut și Prutul a fost epopeea lupului Dany, care a fugit de la o pensiune turistică, unde stătea în spatele gratiilor cu un singur scop – să distreze vizitatorii. Lupul s-a plimbat prin satul Dănceni, Ialoveni, a mai stat cu bătrânii care așteptau pensia la oficiul poștal. Toți au […] The post Lupii Moldovei – protejați, dar nu prea? appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
16:00
Subiectul exportului grâului din rezerva de stat a reveni în vizorul publicului după mai bine de o lună. Deputatul Alexandru Slusari anunța zilele trecute că în portul Giurgiulești se află o navă pregătită să încarce 17 tone de grâu pentru export, dacă vor exista actele permisive de la Agenția Națională de Securitate Alimentară. Grâul ar […] The post Ce se întâmplă cu grâul din rezerva de stat? appeared first on Moldova.org.
12:30
China se aștepta ca vaccinurile Sinopharm să fie un punct central al programului diplomatic din țară – un vaccin ușor de transportat, care să protejeze nu doar cetățenii chinezi, ci și o mare parte a lumii în curs de dezvoltare, donând 13,3 milioane de doze Sinovac și Sinopharm în mai multe țări. Însă compania care […] The post Eficacitatea vaccinului chinezesc Sinopharm pusă la îndoială. De ce? appeared first on Moldova.org.
11:20
Ți s-a întâmplat să primești un produs necalitativ sau ți s-a prestat un serviciu necorespunzător? Ai avut situații când ai încercat să-l schimbi sau să rambursezi contravaloarea acestuia? Iată ce trebuie să cunoaștem pentru a ne putea revendica drepturile de consumator. Principalul cadru legal care reglementează raporturile de producător/prestator și consumator, este Legea nr. 105 din […] The post Cum ne protejăm drepturile de consumator appeared first on Moldova.org.
11:00
În primăvara anului 2020, legendarul chart de muzică pop din Polonia difuzat de Radio Trójka, postul de muzică alternativă și cultură al Polskie Radio, a fost interzis peste noapte de conducerea radiodifuzorului public. Motivul? Ascultătorii lui Trójka au votat un cântec de protest al cântărețului și compozitorului Kazik pe primul loc în topuri. Versurile îl […] The post Cum un cântec de protest a remodelat radioul polonez appeared first on Moldova.org.
09:50
Ai fost infectat recent cu coronavirus, însă nu știi când poți să te vaccinezi. Specialiștii recomandă să te tratezi de infecție ca să nu mai fii contagios, iar ulterior poți să-ți pui prima doză.   Mai mult, s-a descoperit că persoanele care au fost infectate până la vaccinare dezvoltă un răspuns mai puternic al sistemului imunitar după […] The post Când poți să te vaccinezi dacă ai fost recent infectat cu COVID-19 appeared first on Moldova.org.
Ieri
17:40
La 18 mai 2019, Duncan Laurence a luat primul trofeu Eurovision pentru Olanda, ceea ce însemna că următoarea ediția a concursului va avea loc în Țările de Jos. Anulată în 2020 din cauza pandemiei, noua ediție a concursului european va avea loc în acest an la Rotterdam.  Controversele legate de Eurovision nu sunt o noutate. […] The post Eurovision 2021: de la politică, la critica ținutelor interpreților. Controversele dinaintea evenimentului appeared first on Moldova.org.
15:50
După ce anul trecut sezonul turistic a fost suspendat din cauza pandemiei, anul acesta, după apariția vaccinurilor anti-Covid, mai multe țări cu destinații turistice au anunțat că vor primi turiști.  Ne-am gândit că ți-ar prinde bine să vezi cam de câți bani vei avea nevoie ca să te echipezi pentru odihna pe malul mării. Desigur, […] The post Cât costă să te echipezi pentru odihna la mare appeared first on Moldova.org.
14:50
Și-au călcat orgoliile, s-au căsătorit de dragul averilor sau pentru dezvoltarea țării, au tăcut, s-au jertfit, s-au împăcat sau au răbufnit, au colecționat amanți, au organizat crime sau chiar au mâncat carne de om… Toate acestea au fost făcute de regine și prințese, istoriile cărora Philippe Delorme le-a adunat cu atenție.  Acest articol face parte […] The post O carte pe săptămână: Poveștile scandaloase ale reginelor și prințeselor appeared first on Moldova.org.
12:20
Periuță de dinți, săpun, un pulover, două perechi de șosete – acestea sunt lucrurile obligatorii pe care le port în geantă de fiecare dată când ies din casă la serviciu. Acest „pachet de închisoare” este o practică obișnuită în rândul multor jurnaliști din Belarus care lucrează în teren. În ultimele luni, jurnaliștii au fost reținuți […] The post „Pachetul de închisoare” al jurnaliștilor din Belarus appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:20
Începând cu 1 octombrie 2020, în Italia a intrat în vigoare noul acord colectiv pentru muncă casnică. Conform schimbării legislative, toate persoanele care oferă muncă domestică menajeră sau de îngrijire devin asistente și asistenți de familie. Astfel, în contractele de muncă, persoanele respective nu mai figurează ca badante, babysitter sau colf (ajutor domestic), ci ca […] The post Faci de toate sau stabilești reguli. Îngrijitoarele din Italia și muncile mai rar remunerate appeared first on Moldova.org.
17:40
Nistrul ne adapă și ne hrănește. Nistrul ne crește. Dar cum avem grijă de cel mai important râu din țară? Afluenții în care aruncăm sticle de plastic și alt gunoi solid, în care vărsăm apa menajeră de la baie, în care vărsăm fertilizanții chimici din agricultură – toate acestea formează râul Nistru.  Am fost în satul Costești, Ialoveni și am vizitat o porțiune din râul Botna, unul dintre cele mai mari […] The post „Apa din râul Botna, probabil, nu mai ajunge în Nistru”. În ce stare se află afluentul appeared first on Moldova.org.
16:00
Pandemia a adus multe schimbări în viețile noastre. Iar cel mai mult ne-a afectat nu doar fizic, ci psiho-emoțional, mai ales pentru angajații sistemului medical care au stat în prima linie a celor mai afectate persoane. Ei au uitat de odihnă, de vacanțe, de timpul petrecut alături de familie și prieteni, au uitat să se […] The post Psihologi pentru medici. Fața stresului pandemic appeared first on Moldova.org.
15:10
În Republica Moldova se lansează gradual etapa trei de vaccinare contra Covid-19. Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a anunțat că au fost aprobate 14 noi contingente de persoane din etapa trei de vaccinare împotriva COVID-19. Între timp, Chișinăul a trecut deja la cea de-a treia etapă. Ministerul Sănătății afirmă că ultima etapă de vaccinare […] The post A început etapa trei de vaccinare, parțial. Explicăm appeared first on Moldova.org.
14:10
21 de milioane de euro… Aceasta este suma estimată în amenzi pe care 420 de proprietari Airbnb din Paris vor trebui să le achite orașului după o hotărâre recentă a celei mai înalte instanțe din Franța. Aceștia au încălcat un regulament care prevede că cei care doresc să facă niște bani în plus prin închirierea pe termen scurt a unui al doilea apartament, trebuie să cumpere mai întâi […] The post Amenzi pentru proprietarii Airbnb din Paris. Ce condiții le sunt impuse pentru a continua activitatea? appeared first on Moldova.org.
10:50
21 de milioane de euro… Aceasta este suma estimată în amenzi pe care 420 de proprietari Airbnb din Paris vor trebui să le achite orașului după o hotărâre recentă a celei mai înalte instanțe din Franța. Aceștia au încălcat un regulament care prevede că cei care doresc să facă niște bani în plus prin închirierea pe termen scurt a unui al doilea apartament, trebuie să cumpere mai întâi […] The post Numărul săptămânii: 21 de milioane de euro appeared first on Moldova.org.
10 mai 2021
16:20
În ultimul an, s-a vorbit mult despre impactul pandemiei asupra sistemului de învățământ, despre profesori care se sufocă în măști sau nu reușesc să capteze atenția elevilor de după ecranul computerului, despre elevi supraîncărcați de teme, care treptat își pierd interesul de a studia. Și, desigur, s-a vorbit despre părinții obosiți de lecțiile online și […] The post Psihologii școlari – între consultații online și necesitățile reale ale elevilor appeared first on Moldova.org.
16:00
Alexandru Coica activează în domeniul dezvoltării internaționale. Odată cu începerea pandemiei, a reintrat în zona sa de confort, coordonând proiectele sale de acasă, în timp ce savurează Chișinăul natal. Moneda virtuală Bitcoin ajunge deja 58,000 USD, asta după ce luna trecută atins un nou preț maxim – 60,000, adică este exact timpul potrivit să mai […] The post Ce este Bitcoinul și cum putem deveni bogați peste noapte. Sau nu. Explicăm appeared first on Moldova.org.
9 mai 2021
14:10
Săptămâna curentă a început cu a doua zi de Paști, însă ce a urmat tare luminat. În timp ce unii politicieni își caută denumiri „originale” de partid, alții merg pe la dictatori să-i laude cum au reprimat protestele. Totodată, filiala moldovenească a AUR-ului românesc vrea să fie reprezentată în Parlament. Luni, 3 mai Moldovenii s-au […] The post Pe banii noștri: Nimic luminos în Săptămâna Luminată? appeared first on Moldova.org.
8 mai 2021
15:40
În ultimele zile numele lui Cristian Rizea a fost foarte vizibil în presa moldovenească. De ce? Explicăm. Cristian Rizea este un politician român, membru al Partidului Social Democrat (PSD) din România. Controversele din jurul personalității lui Rizea au apărut în perioada 2002-2006, când a ocupat funcția de director general al Agenției Naționale pentru Sprijinirea Inițiativelor […] The post Cine este Cristian Rizea și ce legături are cu politica moldovenească. Explicăm appeared first on Moldova.org.
7 mai 2021
18:30
Comisia Electorală Centrală a aprobat un deviz de cheltuieli de 125 milioane lei pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. Pentru că banii nu au fost prevăzuți în bugetul de stat pentru anul curent, aceștia vor fi alocați din fondul de rezervă al Guvernului. Premierul interimar Aurel Ciocoi susține că suma este exagerată și că […] The post 125 milioane lei pentru parlamentare, dar se poate și mai puțin. Explicăm appeared first on Moldova.org.
17:00
Prețurile la motorină și benzină se vor modifica o dată la două săptămâni. Aceasta după ce în aprilie Parlamentul a modificat legea cu privire la piața produselor petroliere, iar acum trei zile președinta Maia Sandu a promulgat-o.  De ce scumpesc carburanții? Scumpirea carburanților a devenit un subiect fierbinte după ce de la începutul anului au […] The post Vom avea combustibil mai ieftin? Ce presupune noua lege cu privire la plafonarea prețurilor. Explicăm appeared first on Moldova.org.
15:10
Duminica de 9 mai din acest an are o triplă semnificație pentru moldoveni. Potrivit hotărârii cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în Republica Moldova, în această zi se sărbătorește Ziua Europei și Ziua Victoriei. Aceeași hotărâre stabilește că „ziua de luni la o săptămînă după Paşti (Paştele blajinilor)” […] The post 9 mai – de la comemorare, la propagandă appeared first on Moldova.org.
14:10
Accesoriile atât de indispensabile pentru persoanele cu probleme de vedere – ochelarii – pot deveni enervanți uneori, mai ales atunci când lentilele se aburesc în timp ce porți o mască. Dar și pentru preafericiții care nu au nevoie de ochelari de vedere, lentilele aburite tot pot deveni o problemă, mai ales că ne apropiem de […] The post Purtarea măștii îți aburește ochelarii? Iată câteva soluții appeared first on Moldova.org.
6 mai 2021
17:40
Mulți dintre noi au obiceiul să nu ceară bonul de casă atunci când procură un serviciu sau un produs. Chiar și atunci când îl primesc, acesta, de regulă, imediat ajunge la coșul de gunoi. Deseori cetățenii confundă nota de plată cu bonul fiscal. Mai jos vom explica care sunt beneficiile solicitării bonului fiscal, prin ce […] The post De ce este important să solicitați și să păstrați bonul de casă? appeared first on Moldova.org.
16:00
La Minsk a fost semnată Declarația comună privind colaborarea dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Belarus. Ceremonia s-a desfășurat la Casa Guvernului din capitala belarusă, în cadrul vizitei oficiale a Zinaidei Greceanîi în Republica Belarus. Vizita are însă un statut neclar, mai ales în contextul în care legislativul este dizolvat, iar deputații […] The post Ce atribuții are un parlament interimar appeared first on Moldova.org.
13:00
Risipa de hrană a devenit demult o problemă globală, comună atât țărilor dezvoltate cât și celor în curs de dezvoltare. Alimentele sunt „pierdute” pe parcursul întregului lanț de aprovizionare, de la producător la consumator. Cel mai mare aport în risipa alimentară îl aduc gospodăriile casnice. Fenomenul are grave efecte economice, sociale dar și asupra mediului […] The post Cum poți combate risipa de alimente la tine acasă. Explicăm appeared first on Moldova.org.
10:40
Noroc! Că tot s-a încheiat Postul Mare și am avut dezlegare la atâtea gustoșenii, azi Bojica ne trimite ceva tare bunișor: un pate hrănitor din ficat de pui, numai bun de uns pe pâine. Eu ficatul de pui îl gătesc în 3 feluri, fie înăbușit cu ceapă și mere (dacă o să vreți, scrieți-mi și […] The post Pate „bun de uns pe pâine” appeared first on Moldova.org.
5 mai 2021
17:40
Cu parapanta, parașuta sau balonul cu aer cald Vrei să vezi pământul de la înălțimea zborului de pasăre? Să știi că o poți face și la noi în Moldova. Îți propunem să vezi cât costă doza de adrenalină de la un salt cu parașuta sau de la un zbor cu parapanta, dar și câți bani […] The post Cât costă să zbori? appeared first on Moldova.org.
15:40
Săptămâna trecută, Maia Sandu a dizolvat oficial Parlamentul Republicii Moldova și a stabilit data alegerilor Parlamentare anticipate pentru 11 iulie 2021. Alegerile din acest an vor fi asemănătoare ca mecanism cu cele din perioada 1994-2014, dar vor fi și anumite deosebiri esențiale. Despre toate le lămurim în continuare. În primul rând, principala întrebare pe care […] The post Totul despre anticipate: cine participă, care e pragul, cine votează și de unde bani? appeared first on Moldova.org.
12:40
Dacă tot ne pregătim și în acest an de alegeri, îți propunem să citești cartea „De ce ațipesc parlamentarii” de Cristian Preda. Se pare că pofta de somn în timpul ședințelor parlamentare este o îndeletnicire a tuturor aleșilor poporului, indiferent de țară.   Acest articol face parte din rubrica „O carte pe săptămână”, realizată în colaborare cu […] The post O carte pe săptămână: Lecții de politologie despre parlamentarii ațipiți appeared first on Moldova.org.
11:00
În ianuarie 2021, numărul total de vegani era de aproximativ 79 de milioane, adică 1% din totalul populației de pe glob. Pe măsură ce numărul persoanelor care adoptă un stil de viață vegan crește, cresc și alternativele pentru produsele de origine animală.  Am decis să aflăm cu ce înlocuiesc veganii produsele de origine animală. O […] The post Ce alternative vegane avem pentru produsele de origine animală appeared first on Moldova.org.
09:30
Educația sexuală sau, mai probabil, absența acesteia, este un subiect intens discutat în societate. Pentru că unul dintre obiectivele Rockit Conference este inovație, educație și transformare digitală, nu am putut trece cu vederea problema educației sexuale. Vorbitoarea Rockit Conference „Dă-i foială local”, Natalia Bejan, ne dezvăluie 7 soluții pentru promovarea educației sexuale în societate.  Natalia este co–fondatoarea proiectului gyneco.md, menit să schimbe modalitatea în care învățăm despre sănătatea sexuală și reproductivă. Experta deține 6 […] The post Ghidul Rockit. 7 soluții pentru promovarea educației sexuale appeared first on Moldova.org.
4 mai 2021
18:50
Anul ăsta nu am putut merge acasă de sărbători. Am rămas singură în Cluj – toate prietenele mele au plecat fie la părinți, fie la „socri”. M-am gândit toată săptămâna dacă vreau să fac ceva special de Paști. Nu știu ce înseamnă Paștele pentru mine dacă nu-s acasă, dacă nu merg în satul bunicilor.  Mama […] The post „Paștele nostru” și „Paștele lor”. Cum sărbătoresc moldovenii din diasporă appeared first on Moldova.org.
15:40
„Patodeweloperka” Lumina soarelui, transportul public, teren de joacă – cine are nevoie de acestea? În Polonia, lipsa de apartamente este atât de severă, încât dezvoltatorii de locuințe pot construi și vinde orice, chiar și un „studio de lux de 9 mp în centrul orașului” pentru 4.500 € / mp. De aceea, „patodeweloperka” (un neologism inventat din „patologie” + „dezvoltatori”) […] The post 5 „soluții” destul de disperate la problemele de locuințe ale europenilor appeared first on Moldova.org.
15:00
În premieră pentru țara noastră, trei primării vor emite obligațiuni municipale cu ajutorul cărora vor atrage resurse necesare pentru realizarea proiectelor de infrastructură. Este vorba despre orașul Sîngera, municipiile Ceadîr-Lunga și Chișinău. Primele două au finalizat deja etapa selectării intermediarului financiar și au declarat că din banii atrași vor să construiască un apeduct nou și, […] The post Ce sunt obligațiunile municipale și cum putem contribui la dezvoltarea localităților din țară. Explicăm appeared first on Moldova.org.
12:30
Suntem în al doilea an de pandemie. Al doilea an când nu prea ne putem vedea cu rudele nici măcar de sărbători. Indiferent dacă pentru cineva Paștele e o zi sfântă sau nu, e un eveniment cel puțin de familie, ori pur și simplu o ocazie de a petrece un weekend prelungit departe de tastatură.  […] The post Un al doilea Paște altfel. Ce a făcut de sărbători redacția Moldova.org appeared first on Moldova.org.
3 mai 2021
16:50
Câteva zile în urmă, Asociația „MĂR” bătea alarma pe rețelele sociale despre faptul că HoReCa riscă să rămână fără terase de vară în 2021, asta deși acestea ar fi preferate în contextul pandemiei, fiind un mediul mult mai puțin prielnic pentru răspândirea virusului.   Ca să înțelegem cum s-a ajuns până aici, hai să facem o retrospectivă cu […] The post Mai puține terase în Chișinău? Problema tot de la gherete se trage appeared first on Moldova.org.
12:30
Pentru că în următoarele săptămâni vom povesti despre Nistru, ne-am gândit să descriem pentru început trăsăturile, formele râului și schimbările la care a fost supus de-a lungul anilor. Intervenția umană Cea mai mare parte a suprafeței fluviului râului Nistru este valorificată sub terenuri arabile, pădurile ocupând doar 13%. Deși, spun experții de mediu, anume pădurile […] The post Nistru – de unde pornește, unde ajunge și ce schimbări a suferit pe parcurs appeared first on Moldova.org.
11:00
Mihai Stamati este un designer industrial din Republica Moldova. Își schițează și proiectele, și textele cu aceleași creioane – uneori mai tocite, alteori mai ascuțite, dar mereu cu aceeași pasiune. Mihai va găzdui o serie de articole pe Moldova.org despre sensul lucrurilor din jurul nostru, mai vechi și mai noi, și despre felul în care […] The post Albastrul și paleta cromatică de după „evroremont” appeared first on Moldova.org.
2 mai 2021
12:30
Perioada electorală a început în această săptămână odată cu anunțul public făcut de Maia Sandu cu privire la alegerile anticipate. Astfel, peste moldoveni a început a curge o ploaie, dar nu de promisiuni, ci una de sperietori. Astfel, tot mai des auzim despre faptul că limba română va fi inclusă în Constituție, sau că se […] The post Pe banii noștri: Și din nou despre limbă și „gheiropa” appeared first on Moldova.org.
1 mai 2021
14:00
De Ziua Internațională a Muncii am decis să vorbim despre munca noastră cea de toate zilele, pe care o facem, n-o facem, de ea nu fugim. Fie că lucrăm 6, 8 sau 12 ore, fie că cineva se gândește la noi în vremuri grele (a se citi: pandemie) sau nu, dă să mai vedem cine […] The post 8 vs 6 ore de muncă pe zi și alte beneficii pe care nu le avem în Moldova, nici măcar în pandemie appeared first on Moldova.org.
12:10
Subiectul jucăriilor sexuale încă este unul ocolit chiar și în secolul XXI. Totuși, sexologii spun că acestea sunt o soluție pentru diversificarea actului sexual și pentru atingerea unor noi culmi ale plăcerii.  Lipsa satisfacției sexuale poate provoca probleme în cuplu, care pot duce chiar la separarea partenerilor. Chiar dacă nu ai un partener sexual stabil […] The post SexEd pentru adulți. Jucăriile sexuale appeared first on Moldova.org.
30 aprilie 2021
16:40
Republica Moldova se află pe locul 5 la CtEDO după numărul de cereri raportat la populaţia ţării. Astfel, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat, până la finele anului trecut, 473 de hotărâri împotriva Moldovei, suma totală a prejudiciilor spre achitare ridicându-se la circa 17 milioane de euro.  Cel mai recent caz pierdut de Republica […] The post Cele mai mari sume pierdute de Moldova în urma hotărârilor de la CtEDO appeared first on Moldova.org.
12:50
Au renovat fântâni, au amenajat terenuri pentru localnici, au educat și sensibilizat oamenii față de minorități etnice, au plantat copaci, au creat un teatru de păpuși și au demonstrat întregii comunități că fiecare om poate aduce o schimbare. Este vorba de 21 lideri comunitari care au primit suport financiar pentru a soluționa problemele din comunitatea […] The post Gala bunelor practici. Patru soluții locale pentru probleme naționale appeared first on Moldova.org.
11:10
AO Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală „ANIMA”  în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT din cadrul DÎTS municipiul Bălți, cu suportul Uniunii Europene implementează proiectul „Tinerii Anticafenelei pentru un mediu sustenabil prin servicii publice locale calitative”  în perioada septembrie 2020 – iunie 2021 în municipiul Bălți. Proiectul prevede creșterea gradului […] The post Tinerii au găsit soluții ECO pentru maternitatea, teatrul și casa de cultură din Bălți appeared first on Moldova.org.
10:30
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează cea de-a șaptea ediţie a Hackathonului media „Puterea a cincea”, care se va desfăşura în perioada 25-27 iunie 2021 în format online. În acest an, CJI invită să participe la hackathon redacțiile din Republica Moldova care doresc să-și îmbunătățească interacțiunea cu publicul. Instituțiile mass-media sunt încurajate să propună idei de instrumente online, […] The post O nouă ediție a Hackathonului media „Puterea a cincea” appeared first on Moldova.org.
10:30
FinTech Hackathon Moldova și-a desemnat câștigătorii! Astfel, 8 echipe interesate de dezvoltarea unor soluții sau servicii digitale pentru sectorul financiar-bancar au fost înscrise în Acceleratorul FinTech. Vorbim despre un program de susținere a startup-urilor, la care participanții beneficiază de resurse necesare pentru a continua procesul de îmbunătățire a soluțiilor fintech. FinTech Hackathon Moldova a adunat […] The post FinTech Hackathon Moldova: 8 echipe trec în etapa de Accelerare. Cunoaște-le soluțiile financiare! appeared first on Moldova.org.
09:30
Hai noroc! Săptămâna aceasta îți dau o rețetă pe care o poți găti după Paști, pentru că sunt sigură că vei rămâne cu multă mâncare după masa de sărbătoare.  Mâncarea asta e bună atât pentru cină, cât și pentru micul dejun. Ingredientul principal sunt ouăle. La ele vei avea nevoie de puțină frișcă și cașcaval. […] The post Brioșe cu ce-a trimis Bojica appeared first on Moldova.org.
29 aprilie 2021
17:50
Tot mai mulți oameni din Chișinău care, deși nu fac parte din a doua etapă a vaccinării, sunt invitați să se vaccineze cu prima doză la centrul de vaccinare din raza domiciliului. Autoritățile explică asta prin faptul că cei care ar trebui să se vaccineze la această etapă nu doresc să o facă, pentru că… fie nu vor deloc, fie așteaptă Sputnik V sau Pfizer.   În timp […] The post Așteptăm Sputnik sau începem a treia etapă de vaccinare? appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.