Drepturile omului în Transnistria, subiect abordat de Maia Sandu la întânirea cu Secretarul General al Consiliului Europei

Deschide.md, 19 aprilie 2021 14:00

Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție cu Marija Pejčinović Burić, Secretarul General al Consiliului Europei, și echipa sa de la Strasbourg. În cadrul discuției a fost abordat subiectul situației din R.Moldova, despre pașii următori pentru depășirea crizei politice după decizia Curții Constituționale din 15 aprilie, precum și despre eforturile autorităților de a combate efectele crizei pandemice din Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 6 ore
22:50
Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o convorbire telefonică cu omologul ucrainean, Volodimir Zelenski, la solicitarea înaltului demnitar ucrainean, despre situaţia îngrijorătoare de securitate din regiune, dar şi despre stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale dintre România şi Ucraina, transmite Agerpres.
22:10
Secretarul american de stat Antony Blinken a anunțat că un emisar american va merge să se întâlnească cu lideri israelieni și palestinieni, pentru a căuta o cale calmare a tensiunilor dintre cele două părți, soldate cu zeci de morți și sute de răniți.
22:00
21:50
Analistul politic Anatol Țăranu consideră că blocul electoral nou format dintre PSRM și PCRM nu are o logică, iar interesele sunt evidente: de a menține funcționarea anumitor scheme. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV.
21:50
21:40
Analistul politic Anatol Țăranu consideră că blocul electoral nou format dintre PSRM și PCRM nu are o logică, iar interesele sunt evidente: de a menține funcționarea anumitor scheme. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV.
21:20
Acum 8 ore
21:00
Alte 4 stații de producere a oxigenului medical au fost instalate în cadrul instituțiilor medicale din țară, printre care: două cu capacitatea de 54,5 m³/h la IMSP SCM „Sfânta Treime” și Spitalul Clinic Republican din Bălți și două cu capacitatea de 16,8 m³/h la SR Căușeni și Soroca. Anterior, 3 stații de 16,8 m³/h au fost instalate la SR Hâncești, SR Criuleni și Spitalul Cancelariei de Stat.
21:00
„Ne propunem ca până la sfârșitul anului curent să atingem obiectivul de imunizare a 70% din populația generală”. Declarația a fost făcută de a precizat premierul interimar, Aureliu Ciocoi, în cadrul unei discuții cu Ambasadorul Chinei la Chișinău, Zhang Yinghong. Oficialii au discutat un șir de subiecte de pe agenda bilaterală, în mod special fiind abordată evoluția situației epidemiologice la nivel național.
20:50
Numărul secțiilor de votare peste hotare urmează a fi suplimentat – sugerează Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte (CALC) Comisiei Electorale Centrale (CEC) și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), transmite IPN.
20:50
20:30
De astăzi, 12 mai, a început organizarea și desfășurarea testării naționale în învățământul primar, sesiunea 2021. Despre aceasta anunță Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din mun. Chişinău.
20:10
Deputatul român Călin Balabașciuc ar putea candida la titlul de cel mai sărac parlamentar din istoria României. Declarația sa de avere, depusă pe site-ul Camerei deputaților, este goală. La capitolul venituri, nu a menționat nimic. Întrebat de reporterul Digi24 din ce bani a trăit până acum, Balabașciuc a recunoscut, cu greu, că a primit bani de la părinți, fără să spună concret ce sumă. El a refuzat să zică și din ce bani și-a făcut campanie electorală. Balabașciuc este șeful organizației de tineret a AUR, iar pe 1 iunie, de ziua copilului, va împlini 25 de ani.
19:50
19:40
Mai multe concerte prilejuite de Ziua Europei sunt transmise on-line pentru publicul din R. Moldova, în perioada 9-16 mai. Evenimentele sunt organizate cu susținerea Delegației UE la Chișinău și a misiunilor diplomatice ale statelor membre UE, pentru a marca ziua unității și solidarității între țările de pe continentul european, sărbătorită anual pe 9 mai.
Acum 12 ore
19:10
19:00
18:30
Ambasada R.Moldova în Israel vine cu noi detalii despre lansările de rachete din Fâșia Gaza și îndeamnă cetățenii moldoveni de acolo să-și pregătească actele și lucrurile strict necesare, să identifice adăposturi antirachetă și să urmărească cu strictețe recomadările autorităților israeliene.
18:30
Astăzi, corpul neînsuflețit al bărbatului înecat în Nistru a fost adus la morga din or. Ștefan-Vodă pentru efectuarea expertizei medico-legale și pentru stabilirea cauzelor reale ale decesului.
18:00
17:40
Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, România, organizează Maratonul de vaccinare împotriva COVID-19, în perioada 14-16 mai 2021. Cetățenii Republicii Moldova se pot vaccina în baza pașaportului biometric sau a buletinului de identitate moldovenesc, sau a cărții de identitate românești (dacă au cetățenie dublă). Despre acest fapt a informat rectorul UMF Iași, profesorul Viorel Scripcariu, printr-o scrisoare oficială adresată omologului său de la Chișinău, prof. Emil Ceban, transmite un comunicat al USMF ”N.Testimițeanu”.
17:20
Ministerul Sănătății anunță înregistrarea altor 11 decese provocate de COVID-19:
17:20
PSRM și PCRM au depus actele la Comisia Electorală Centrală pentru a înregistra blocul electoral oficializat acum o oră de liderii politici Igor Dodon și Vladimir Voronin.
17:10
Președintele României Klaus-Werner Iohannis a conferit, printr-un Decret semnat la 29 martie 2021, medalia „Centenarul Marii Uniri” și brevetele aferente unor personalități din Republica Moldova. În contextul acțiunilor de marcare a Zilei Europei, Ambasada României la Chișinău a organizat, în data de 12 mai 2021, o ceremonie de înmânare a distincțiilor menționate următoarelor personalități: Gheorghe Cojocaru, Vladimir Mischevca, Nicolae Negru și Ion Negrei.
17:10
Escaladarea conflictului dintre Israel și Hamas continuă și miercuri. Noi lovituri aeriene ale Israelului au vizat poziții ale Hamas, din Gaza. În același timp, Hamas a lansat noi tiruri de rachete în sudul Israelului.
17:10
Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, vine cu o reacție la decizia PSRM și PCRM de a forma un bloc electoral pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.
17:10
Alte 224 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.
17:00
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării monitorizează constant situația epidemiologică curentă în instituțiile de învățământ. Conform ultimelor date actualizate, la data de 11 mai, urmare a deciziei Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ):
16:20
A avut loc cea de-a 3-a întrevedere în format de videoconferință a echipelor din cadrul Biroului politici de reintegrare și a Ministerului pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei, eveniment ce a fost facilitat organizatoric de către Programul de Dezvoltare a Potențialului bazat pe Experiența Internațională al Consiliului Danez pentru Refugiați.
16:20
Președintele României Klaus-Werner Iohannis a conferit, printr-un Decret semnat la 29 martie 2021, medalia „Centenarul Marii Uniri” și brevetele aferente unor personalități din Republica Moldova. În contextul acțiunilor de marcare a Zilei Europei, Ambasada României la Chișinău a organizat, în data de 12 mai 2021, o ceremonie de înmânare a distincțiilor menționate următoarelor personalități: Gheorghe Cojocaru, Vladimir Mischevca, Nicolae Negru și Ion Negrei.
16:10
Consiliul Republican al PSRM a votat pentru formarea unui bloc electoral cu Partidul Comuniștilor în scopul participării la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Anunțul a fost publicat de Igor Dodon.
16:00
15:40
Astăzi, 12 mai, la Teatrul de Vară din capitală, cu începere de la ora 18:00, va avea loc primul concert de muzică jazz, în cadrul programului muzical săptămânal „Jazz în parc”, anunță Primăria municipiului Chișinău.
15:30
Guvernul a decis alocarea a 70 de milioane de lei pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2011. Hotărârea a fost votată cu puțin timp în urmă în cadrul ședinței Executivului.
15:30
McDonald's colaborează cu administraţia Biden într-o campanie de marketing pentru a conştientiza importanţa vaccinării anti-COVID-19 în rândul populaţiei americane şi pentru a ajuta clienţii să-şi facă programări pentru vaccinare, relatează dpa.
15:00
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene urmărește cu profundă îngrijorare deteriorarea situației de securitate în Orientul Mijlociu. Șeful diplomație moldovene, Aureliu Ciocoi, a condamnat lansarea fără discernământ a rachetelor din Fâșia Gaza împotriva obiectivelor civile israeliene.
14:50
Mai multe posturi de televiziune din R.Moldova și-au prezentat deja ofertele pentru participanții la scrutinul parlamentar din 11 iulie 2021. Cel mai mare preț pentru difuzarea publicității electorale l-a prezentat postul TV RTR-Moldova. Compania oferă în prime-time un minut de publicitate contra 1000 de euro.
Acum 24 ore
14:00
Uniunea Europeană este principalul partener comercial al Republicii Moldova, confirmă Centrul Analitic Independent Expert-Grup, care prezintă într-un infografic importanța pieței europene pentru țară. În anul 2020, ponderea exporturilor din Republica Moldova către țările UE a constituit 67% din totalul exporturilor. În cazul produselor de patiserie, grăsimilor, uleiurilor și preparatelor din legume și fructe, peste 80% dina ceste categorii de produse exportate de Republica Moldova au ca destinație piața Uniunii Europene, transmite IPN.
13:50
O femeie s-a certat ca la ușa cortului cu doi agenți de patrulare, după ce aceștia au tras-o pe dreapta pentru că a depășit limita de viteză. Incidentul a avut loc ieri-seara, în jurul orei 18:30, în proximitatea localității Măgdăcești, din raionul criuleni.
13:50
13:50
Un lup a fost surprins ieri, 11 mai, plimbându-se prin localitatea Dănceni, raionul Ialoveni. Ziua în amiaza mare acesta s-a plimbat prin sat, a stat la poștă în rând cu bătrânii apoi a mers spre școală unde a întâlnit niște copii. Despre aceasta relatează primarul localității Dănceni Victoria Butuc-Guranda. Ulterior s-a constat că acesta a evadat de la un mini-zoo.
13:40
Poliția Republicii Moldova confirmă incidentul de la Ștefan Vodă unde un bărbat a murit în apele râului Nistru, după ce ar fi fost gonit de către așa-zișii grăniceri din regiunea transnistreană.
13:10
Prim-ministrul interimar, ministrul interimar al afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu Wendy Morton, ministru de stat pentru Vecinătatea Europeană și Americi în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Dezvoltării al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Oficialul britanic desfășoară o vizită de lucru la Chișinău în perioada 11 – 13 mai, potrivit unui comunicat al Guvernului.
13:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat 68 de persoane în calitate de observatori naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX” în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, transmite IPN.
13:00
Președinta Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de avocat al poporului, deputata Doina Gherman, consideră oportună suspendarea activității acestei comisii. Parlamentara a declarat pentru IPN că, în situația dizolvării Parlamentului, concursul pentru selectarea ombudsmanului urmează a fi desfășurat după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.
12:20
12:20
Deputatul PAS, Radu Marian, bate alarma în privința unei licitații de aproape 500 milioane lei pentru procurarea blanchetelor pentru actele de identitate, permise de conducere şi certificate de înmatriculare, anunțată de ASP. Potrivit parlamentarului, în contextul anului pandemic și a guvernului demisionar nu există niciun sens să anunți o asemenea licitație, cu o sumă prea mare. Mai mult, deputatul sugerează că aceasta ar fi o schemă frauduloasă legată de achiziționarea blanchetelor.
12:10
Președintele american Joe Biden a declarat în cadrul unei discuții cu guvernatorii că 40% dintre liderii lumii au sunat și au cerut ajutor pentru furnizarea de vaccinuri anti-Covid. Biden a spus că SUA a promis deocamdată să trimită 60 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca unor țări terțe.
12:00
Femeia care apare în imagini este căutată de polițiștii Inspectoratului de Poliție a sec. Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectată de comiterea unui furt de portmoneu.
11:50
Fostul director al Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, anunță că nu va participa în campania parlamentară din 11 iulie pe listele blocului electoral „Renato Usatîi”, dar nici pe listele oricărui alt concurent electoral. Potrivit medicului, în Parlament este mai mare nevoie de „oameni tineri, ambițioși și, probabil, mai puțin sentimentali”, iar partidul lui rămâne a fi „Medicina”.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.