Regiunea transnistreană renunță la restricțiile de călătorie în perioada sărbătorilor pascale

Deschide.md, 19 aprilie 2021 14:00

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, anunță că regiunea transnistreană a Republicii Moldova va renunța la restricțiile stricte, în special la interdicția de traversare a liniei administrative în perioada sărbătorilor pascale. Acesta a menționat că restricțiile de călătorie vor fi anulate atât pentru călătoriile în interiorul regiunii, cât și în ceea ce privește traversarea liniei administrative pe ambele direcții. „Locuitorii regiunii vor putea să vizita locurile de înmormântare ale aprop...

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 12 ore
22:10
Amnesty International a anunţat vineri că îi va acorda din nou statutul de 'prizonier de conştiinţă' lui Aleksei Navalnîi, pe care i l-a retras în 24 februarie din cauza unor afirmaţii din trecut ale disidentului rus în care acesta instiga la ură, transmite Reuters.
21:40
Ungaria pare să cadă în plasa Chinei. Proiectele de construcții și infrastructură promovate de Beijing în Europa de Est și Africa folosesc finanțare și muncitori chinezi, iar economia locală nu profită mai deloc de aceste investiții. Deși acesta este un fapt cunoscut, Budapesta nu ține cont. Guvernul ungar plănuiește că construiască la Budapesta un campus pentru Universitatea Fudan din China cu contractori chinezi și cu bani proveniți tot din China.
21:10
Partidul Mișcarea Populară din Republica Moldova a decis să-l aleagă pe Octavian Țâcu președintele interimar al formațiunii politice. Despre acest lucru anunță PMP într-un comunicat de presă.
20:50
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, condițiile desemnării și înregistrării candidaților pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
20:50
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează cetățenii din Republica Moldova despre actualizarea alertelor de călătorie, conform situației din data de 7 mai 2021.
20:00
Comisia pentru Situații Excepționale pe lângă primăria raionului Rîșcani a decis că începând cu 11 mai elevii se întorc, cu prezența fizică la lecții.
19:40
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri că a acordat o autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea vaccinului chinezesc anti-COVID-19 produs de Sinopharm, relatează Reuters.
19:10
Comisia Electorală Centrală informează că alegătorii pot depune cereri privind declararea locului nou de ședere.
18:50
Pe fundalul unui dialog acerb între SUA și Rusia, dar și a consolidării prezenței ruse la granițele estice ale Ucrainei, Secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken a vizitat Kievul. Politicianul american s-a întâlnit cu deputații poporului, ministrul de Externe Nikolai Kuleba, prim-ministrul Denis Șmîgal și președintele Volodimir Zelenski. Experții dau o note ambigue vizitei și sfătuiesc să nu se supraestimeze rolul Ucrainei în interesele regionale ale SUA, îndeosebi în ajunul turneului european...
Acum 24 ore
18:30
Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a mulțumit României pentru donația de 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca și îndeamnă cetățenii să se vaccineze.
17:40
Noul lot de 100.800 de doze de vaccin anti-COVID produs de compania AstraZeneca a ajuns din România în Republica Moldova, pentru combaterea pandemiei COVID- 19. Această substanțială donație, oferită cu titlu gratuit de România Republicii Moldova, suplimentează pachetul consistent de sprijin anunțat de Președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei de lucru din luna decembrie 2020, de la Chișinău.
17:30
Alte 260 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.
17:10
Polonia şi Ungaria s-au opus includerii expresiei ''egalitate de gen'' ('gender equality') în declaraţia pe care o vor adopta sâmbătă liderii statelor UE la summitul european ce se desfăşoară începând de vineri la Porto, Varşovia şi Budapesta iritând astfel din nou Bruxellesul, afirmă surse europene citate de AFP şi Reuters.
17:10
Un tânăr a ajuns la spital, după ce microbuzul cu care se deplasa a fost implicat într-un accident, în această după-amiază pe viaductul de la intrarea din localitatea Sîngera.
17:10
Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu Ambasadele Statelor Membre UE acreditate în Republica Moldova, organizează, începând din 5 mai 2021, o serie de evenimente culturale, educaționale și interactive, dedicate Zilei Europei. Pentru al doilea an consecutiv, Ziua Europei este marcată, timp de o lună, la TV, radio și online.
17:00
Cauza penală, inițiată de Procuratura Anticorupție la 29 octombrie 2019 pe faptul pretinselor acțiuni ilegale ale angajaților Agenției Servicii Publice la documentarea dublelor identități ale unor persoane, a fost clasată.
16:30
În după amiaza zilei de 7 mai un echipaj SMURD Iași a efectuat o operațiune aero medicală pentru a prelua de la Chișinău mai multe ampule de ser antibotulinicum.
16:20
Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, susține că ajutorul de 100.800 de doze de vaccin care a plecat din România spre R. Moldova reprezintă un real sprijin pentru vecinii de peste Prut în lupta cu pandemia.
16:20
53 de partide și mișcări social-politice ar putea participa la scrutinul electoral din 11 iulie. Lista acestora a fost adoptată cu puțin timp în urmă în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale.
16:10
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării s-au întrunit astăzi în ședință pentru a analiza posibilitatea lansării etapei a treia de imunizare împotriva COVID-19, informează Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.
15:40
Tinerii care apar în imagini sunt căutați de angajații Poliției fiind suspectați de răpirea a două unități de transport.
15:30
Jurnalistul-investigator RISE Vladimir Thorik l-a găsit pe adevăratul titular al pașaportului de străinătate pe numele cetățeanului Moldovei Nicolae Popa, care ar fi putut fi folosit de presupusul ofițer al serviciului de informații militare al Rusiei (GRU) Aleksandr Mishkin (alias „Alexandr Petrov”) în timpul operațiunii de detonare a depozitelor militare din Cehia în 2014, transmite IPN cu referință la comentariul jurnalistului în rețelele de socializare. Copia pașaportului de străinătate cont...
15:30
Stephane Bancel, CEO-ul Moderna, a declarat joi că se aşteaptă să apară mai multe variante Covid-19 în lunile următoare, pe măsură ce emisfera sudică intră în anotimpurile de toamnă şi iarnă, relatează CNBC, potrivit Mediafax.
15:00
O elevă de clasa a şasea a deschis focul într-un colegiu din Idaho, în vestul Statelor Unite, şi a rănit uşor trei persoane - doi elevi şi un angajat -, înainte să fie dezarmată de către o profesoară, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.
15:00
Autorităţile şi ecologii recomandă cetățenilor să evite pentru vizita la cimitire la Paștele Blajinilor florile și decorațiunile din plastic, care “poluează solul și aerul, iar în procesul de ardere elimină substanțe cancerigene”, transmite MOLDPRES. ”Utilizarea florilor artificiale pune în pericol sănătatea oamenilor și afectează în mod negativ mediul înconjurător. Florile și decorațiunile din plastic elimină o cantitate semnificativă de substanțe toxice, poluând solul, aerul, iar în apele subt...
14:20
Prima jumătate a lunii mai vine tradiţional cu o mare încărcatura simbolică pentru Republica Moldova. Cu  acea bătălie interminabilă între trecutul totalitar comunist și prezentul unui stat care aspiră la independenţă, în numele unui viitor fantasmagoric, pe care moldovenii îl văd mod diferit chiar și după 30 de ani de la despărțirea de fostul imperiu sovietic.  Tradiţional, partidele de stângă, cu multă ardoare şi pasiune se străduiesc să consume la maximum  această pricină, în numele propagand...
14:20
O asistentă medicală de la Centrul de Sănătate Publică Bălți, subdiviziunea Rîșcani, a fost răpusă de noul coronavirus. Despre aceasta anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică.
13:50
Deocamdată nu se cunoaște pe ce dată vor avea loc alegerile în Adunarea Populară din Găgăuzia. O nouă dată urma să fie stabilită, după ce data de 16 mai a fost anulată în contextul instituirii stării de urgență în țară.
13:50
800 de euro, friptura - asta îi așteaptă în două săptămâni pe gurmanzii cu dare de mână din Londra sau în trecere prin capitala britanică.
13:50
O elevă de clasa a şasea a deschis focul într-un colegiu din Idaho, în vestul Statelor Unite, şi a rănit uşor trei persoane - doi elevi şi un angajat -, înainte să fie dezarmată de către o profesoară, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.
13:20
Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în R.Moldova, Dereck J. Hogan. Discuția s-a axat pe subiectul alegerilor parlamentare din 11 iulie.
13:10
Ucraina a publicat tenderul pentru construcția podului Iampol-Cosăuți. Podul va costa 102 milioane de euro și urmează să fie gata în 2023, scrie presa ucraineană.  Ucraina planifică să construiască podul peste Nistru, Iampol-Cosăuți, până în anul 2023, iar costul proiectului va fi de 3,4 miliarde de hrivne, aproximativ 102 milioane de euro. Tenderul pentru proiectarea și contrucția podului, care urmează să devină drept o bază pentru magistrala dintre Chișinău și Kiev, a fost publicat pe platform...
12:50
În Republica Moldova, un angajat din sectorul real al economiei întreține două persoane: fie că este vorba despre un bugetar, pensionar sau un beneficiar de prestații și alocații sociale. Republica Moldova la cei 75 de ani de la introducerea sistemului de pensii, pe care îi va marca la 9 mai, arată mai mult tristă decât veselă. Republica Moldova se poate angaja să asigure unui om o bătrânețe decentă, doar dacă semnează Convenția Organizației Internaționale a Muncii, care prevede asigurarea unei...
12:40
Ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova, Peter Michalko, învită cetățenii să participe la Zilele Europei. Oficialul menționează că acesta e un prilej bun de a marca diversitatea culturală, unitatea și solidaritatea pentru un viitor mai bun.
12:20
Pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev a avut o întrevedere în format online cu reprezentantul special al OSCE pentru problema transnistreană, Thomas Mayr-Harting și cu șeful Misiunii OSCE în R. Moldova, Claus Neukirch. Ignatiev a atins tema unor pretinse rețineri în Aeroportul Chișinău a unor „funcționari” din Transnistria. Aceștia ar fi fost deposedați de documente de lucru. A fost discutată și introducerea celei de a doua etape a controlului comun moldo-ucrainean la pun...
12:20
Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, susține că prin acțiunile din ultima perioadă, Igor Dodon a fragmentat stânga politică din R.Moldova, iar ca urmare mulți cetățeni cu viziuni de stânga vor refuza să susțină PSRM în această cursă electorală.
12:10
În sprijinul autorităților din Republica Moldova implicate în lupta de combatere a pandemiei COVID19, Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, fiind trimisă o nouă tranșă de vaccinuri împotriva COVID19. Astfel, în această dimineață, 100.800 doze de vaccin produs de AstraZeneca au plecat de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, București, cu destinația Republica Moldova.
11:50
Mai bine de un an, un bărbat în vârstă de 22 de ani, din satul Sipoteni, raionul Călărași, ar fi pus la cale o schemă de șantaj și a amenințat o tânără, estorcând de la aceasta bani, în diferite tranșe.
11:50
Mai mulți deputați din cadrul fracțiunii PAS au mers astăzi la centrele de vaccinare pentru a se imuniza împotriva noului coronavirus. Aceștia și-au administrat vaccinul AstraZeneca.
11:30
Procuratura Generală neagă că a recepționat vreun autodenunț sau denunț de la Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov în dosarul „kuliok pentru Dodon”. Asta deși aseară atât fostul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, cât și deputatul PPDa Iurie Reniță au declarat că cei doi au depus un autodenunț la Procuratură după ce i-au transmis lui Igor Dodon o sacoșă cu bani în iunie 2019.
11:30
Consilierul prezidențial pe domeniul Sănătății, Ala Nemerenco, sugerează Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să înceapă să anuleze înscrierile în liste și programările pentru vaccinarea anti-COVID-19 și să anunțe etapa a 3-a de imunizare. Potrivit consilierului, la moment R.Moldova dispune de suficiente vaccinuri pentru a începe imunizarea populației generale.
11:00
Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova - MĂR, considerăm inoportune menținerea restricțiilor cu privire la programul de activitate, ora 22:00, a unităților de alimentație publică și a interzicerii evenimentelor festive cu caracter unic în totalitate.
10:50
Când e vorba de organizarea alegerilor anticipate, socialistul Igor Dodon avertizează că va fi o explozie de cazuri de infectare cu Covid-19 iar numărul deceselor va ajunge la 100-200 de persoane pe zi. Când e vorba să se lingușească pe lângă electorat, același Dodon afirmă că în zilele de 9-10 mai trebuie eliminate restricțiile pentru ca moldovenii să poată merge la cimitire și să marcheze Ziua Victoriei.
10:20
Două subiecte le-au dat bătaie de cap amatorilor de politică moldavă în perioada pre- și postpascală: oferta lui Dodon pentru Voronin și eventualul bloc electoral socialisto-comunist, care va simplifica opțiunile electoratului pro-rus, pe de o parte, și anunțul Alianței pentru Unirea Românilor că va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, făcând și mai dificilă sarcina electoratului unionist cu prea multe opțiuni asemănătoare în fața sa, pe de cealaltă parte.
10:20
Salvatorii și pompierii vor fi gata să intervină la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale, stingerea incendiilor și focarelor de ardere, dar și pentru lucrări de deblocare. În servantul de luptă a instituției sunt 150 unități de tehnică care sunt pregătite pentru misiuni de salvare.
10:10
Nicotina conținută în tutun creează o dependență puternică, iar consumul de tutun este un factor de risc major pentru bolile cardiovasculare și respiratorii. Pentru a reduce rata mortalității în rândul fumătorilor, în unele țări, experții din sănătate mizează pe noile alternative ale fumatului clasic, cum ar fi țigările electronice, dispozitivele de încălzire a tutunului, snus-ul și terapia de substituție nicotinică. Totuși, am încercat să aflăm de ce inclusiv aceste produse conțin nicotină?
09:30
Oamenii de știință afirmă că până în anul 2050, întreaga planetă va consuma cu 80% mai multă energie decât în prezent. Exploatarea în exces a resurselor naturale și riscul de a le epuiza, determină statele să ia măsuri urgente pentru a redresa situația. O alternativă este utilizarea surselor de energie regenerabilă. Republica Moldova are o climă favorabilă pentru a valorifica resursele regenerabile, cum ar fi soarele și vântul, iar o politică calculată și atragerea investițiilor în acest domeniu ar impulsiona economia țării și ar diminua dependența de importurile de resursele energetice.
09:20
Se întețesc controversele în jurul subiectului banilor necesari pentru organizarea alegerilor anticipate. Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, spune că suma de 125 de milioane de lei, stabilită de CEC pentru organizarea scrutinului, este exagerată și cere să fie diminuată. Șeful interimar al Executivului spune că în Fondul de rezervă nu există suficienți bani pentru organizarea scrutinului, iar Ministerul Finanțelor încearcă să identifice fonduri pentru a asigura buna desfășurare a alegerilor, notează IPN.
09:20
Președintele R.Moldova, Maia Sandu, și-a administrat prima doză de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19.
09:00
Există unele dovezi că cheagurile de sânge provocate în cazuri rare de vaccinul pentru Covid-19 al AstraZeneca au apărut mai mult la femei decât la bărbaţi, potrivit autorităţii britanice de reglementare a medicamentelor, care a adăugat că diferenţa de incidenţă este mică, transmite Reuters.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.