Alte 403 cazuri de COVID-19 au fost înregistrate. 23 de persoane și-au pierdut viața

Agora.md, 18 aprilie 2021 19:10

Alte 403 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, 23 de persoane au pierdut lupta cu virusul.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 6 ore
00:50
Maia Sandu întoarce Parlamentului un șir de legi pe care le consideră „mincinoase”. Președinta refuză să promulge documentele adoptate de Legislativul dizolvat, printre acestea fiind anularea datoriei miliardului furat, precum și compensarea cheltuielile pentru energia electrică pentru consumatorii casnici pentru lunile aprilie și mai.
Acum 8 ore
23:00
Maia Sandu întoarce Parlamentului un șir de legi pe care le consideră proaste. Președinta refuză să promulge documentele adoptate de Legislativul pe care tot ea l-a dizolvat, printre ele: anularea datoriei miliardului furat sau compensarea cheltuielile pentru energia electrică pentru consumatorii casnici pentru lunile aprilie și mai.
21:40
În seara de 14 mai, pe malul râului Nistru, un localnic din Telița Nouă a găsit un cadavru în stare avansată de putrefacție. Polițiștii au stabilit că e vorba de fata de 12 ani, care căzuse sub gheața râului în luna februarie, curent.
Acum 12 ore
20:30
Nata Albot a spus că intenționează să se reîntoarcă în țară după alegeri. Într-o declarație televizată, ea a spus că obiectivul ei principal acum e să mobilizeze diaspora.
20:10
Ministerul Sănătății anunță funcționarea zi de zi a centrelor de vaccinare din țară. Persoanele care doresc să se imunizeze trebuie să se adreseze la medicul de familie sau să se programeze online pe platforma vaccinare.gov.md.
19:30
Organizația Mondială a Sănătății a cerut, vineri, țărilor bogate să reconsidere planurile de vaccinare a copiilor și, în schimb, să doneze dozele de vaccinuri anit-COVID-19 către schema COVAX pentru ajutorarea țărilor sărace.
18:40
Partidul „ȘOR” a publicat lista de candidați pentru alegerile parlamentare din 11 iulie. Cap de listă este liderul formațiunii, Ilan Șor, urmat de colegii lui din Partidul „ȘOR”, dar și din Platforma „Pentru Moldova”.
18:30
Teatrul Fără Nume își deschide ușile și îi invită pe iubitorii de artă la o piesă semnată de regizorul Mihai Țărnă. „12 șoapte în a 12-a noapte” este o improvizare poetico-dramatică după o comedie de William Shakespeare.
18:00
Primarii din trei localități ale raionului Ungheni au anunțat la 14 mai că părăsesc rândurile Organizația PDM din acest raion al țării. Decizia este confirmată printr-o declarație publică semnată de cei trei edili.
18:00
La 14 mai în R. Moldova au fost confirmate alte 181 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Aceasta după procesarea a 6.540 de teste, dintre care 1.581 – teste Rapid – Antigen. Tot vineri, Ministerul Sănătății anunță alte 11 cazuri de deces în rândul pacienților infectați.
17:30
În luna aprilie a anului 2021, consumul de gaz în R. Moldova a fost de 98,6 milioane de metri cubi. Indicele este cu 54,8 % mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut.Însă, consumul a scăzut cu 65,4 milioane de metri cubi sau cca 39,9% față de lună martie curent, informează SA „Moldovagaz”.
17:20
Buletinul de vot de la parlamentarele anticipate din 11 iulie va începe cu partidul PACE, condus de Gheorghe Cavcaliuc. Astăzi, 14 mai, la Comisia Electorală Centrală s-a făcut tragerea la sorți pentru formațiunile care, pe parcursul zilei, au depus actele pentru înregistrarea în cursă.
17:00
Membrii partidului Șor au depus astăzi, 14 mai, actele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea în cursa electorală. Liderul formațiunii, Ilan Șor, a lipsit de la eveniment, iar în locul lui a ieșit Marina Tauber să dea declarații de presă.
16:20
Lituania va dona 11 mii de doze de vaccin Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut în după amiaza de 14 mai de președinta Maia Sandu. Donația este rezultatul vizitei oficiale întreprinse de șeful Republicii Lituaniene în țara noastră. Maia Sandu nu a specificat despre ce fel de seruri este vorba.
Acum 24 ore
16:00
La mii de kilometri distanță de baștină, plecați recent sau de ani buni, oamenii din diasporă nu uită de locurile natale. Dorul de casă și dorința de a pune umărul la dezvoltarea localităților din care se trag, i-a determinat pe sute de migranți să-și unească forțele în Asociații de băștinași. În 2021, după șase ani de la lansarea acestui model-soluție de dezvoltare a satelor și orașelor moldovenești, R. Moldova numără peste 200 de Asociații de băștinași plecați peste hotare. Astfel, sunt puse pe roate și finisate cu succes zeci de proiecte: iluminat stradal, campanii sociale, reparația școlilor, amenajarea parcurilor sau susținerea persoanelor cu dizabilități din localitate. Iată cum sunt întemeiate asociații și ce rezultate obțin în timp.
15:40
Ion Perju a organizat o conferință de presă în care spune că prețurile ridicate la produsele de panificație nu sunt justificate, iar în baza acestor scumpiri ar sta alte raționamente, fără ca să le numească. Potrivit ministrului în exercițiu al agriculturii, grâu și făină în țară este, respectiv pâinea ar trebui să fie vândută la un preț rezonabil.
15:30
Mirosul de primăvară era de-a dreptul amețitor, iar soarele care se ia la întrecere cu vântul conferă o strălucire aparte meleagului moldav. Pe o râpă de la marginea satului Hîrtop, capre și vaci pasc savurând din crudul ierbii proaspete. Dinspre grădinița, recent reparată din banii României, Rusanda Alexandru vine la fuga pentru a schimba locul celor trei capre de care se îngrijește. E ora prânzului, iar asta înseamnă că mort-copt, animalele trebuiesc proponite într-un loc mai prielnic.
15:30
Deputații Platformei DA sesizează despre majorări nejustificate a tarifelor la serviciile acordate de Agenția Servicii Publice (ASP). Aceștia cer Curții de Conturi să intervină cu controale, iar Guvernul să revizuiască tarifele. Iată ce date prezintă.
15:00
În această primăvară, comunitatea Tech Women Moldova a lansat un program de mentorat pentru cei care își doresc să crească profesional sau să înceapă o carieră în IT, iar acum îți oferă posibilitatea să-ți alegi mentorul care te va ghida. Inițiativa desfășurată de comunitatea Tech Women Moldova și de cele 12 experte și profesioniste din domeniu se va desfășura timp de trei luni. Iar, în această perioadă, cei care-și doresc să facă parte din acest program, vor putea alege una dintre direcțiile: Project Management, QA Manual/ Automation, Software Development, UI/UX Design și IT Recruitment.
14:40
Partidul Acțiune și Solidaritate a prezentat lista completă a candidaților pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În primele zece poziții se regăsesc nume vechi, dar și nume noi. Printre acestea - jurnalista Nata Albot, secretarul general al președintei - Andrei Spînu, dar și Natalia Davidovici, responsabilă de relațiile internetnice la Președinție.
14:20
Europe Day 2021: Startup City Cahul – una dintre cele mai importante platforme de discuții despre impactul tehnologiilor și a inovațiilor – va reuni online mai mulți experți renumiți în domeniu. Pe 17 mai, cei interesați să descopere viziunea europeană cu privire la digitalizare, bune practici implementate cu succes în instituțiile educaționale din alte state, viitorul erei digitale în Moldova sau programele UE de dezvoltare a acestui domeniu, sunt invitați să participe la eveniment la ora 14:00, pe pagina de Facebook Startup City Cahul. Participarea la forum este gratuită, prin completarea formularului de înscriereaici.
13:50
Ultimele evoluții politice din Republica Moldova, pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate și dorința cetățenilor Republicii Moldova de a-și construi un viitor prosper acasă, fără injustiție și fără corupție. Sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul discuției care a avut loc între președinta Maia Sandu și președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda. În context, părțile au discutat și despre provocările cu care se confruntă țara noastră pe plan intern și extern - inclusiv provocările din regiune.
13:50
Primarii din trei localități ale raionului Ungheni au anunțat la 14 mai că părăsesc rândurile Organizația PDM din acest raion al țării. Decizia este confirmată printr-o declarație publică semnată de cei trei edili.
13:10
În cea de-a patra emisiune „Mai aproape de Uniunea Europeană” veți afladespre etapa la care sunt lucrările de eficientizare a Liceului „Constantin Spătaru” de la Leova. La fel, aflăm despre experiența UE în eficientizarea energetică și cum aceste experiențe pot ajuta țara noastră.
13:00
Casa Bunicului este o agropensiune din satul Pașcani, raionul Cahul, fondată în anul 2018 de către soții Dumitru și Lidia Lazăr. Situată în zona de sud a Moldovei, Casa Bunicului se află pe traseul internațional Cahul-Giurgiulești. Care a fost scopul familiei când au creat-o și cum își așteaptă oaspeții, aflăm dintr-un material marca #EposibilACASĂ.
13:00
Serviciul public de sănătate irlandez (HSE Ireland) a anunţat vineri că a fost nevoit să-şi oprească întregul sistem informatic din cauza unui atac cibernetic „important” în care a fost folosit un program tip „ransomware”, notează Agerpres cu referire la Reuters.
12:00
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, s-a prezentat la Comisia Electorală Centrală la 14 mai unde a depus documentele pentru înregistrare la alegerile parlamentare a Blocului Electoral ce-i poartă numele. Iată cine sunt primii 15 candidați de pe listă.
11:40
Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, cere premierului interimar, Aureliu Ciocoi, să convoace de urgență ședința Cabinetului de miniștri la ca să aprobe măsuri de interzicere a exportului de grâu din țară. Aceasta în timp ce la portul Giurgiulești s-ar fi permis îmbarcarea grâului depozitat anterior, afirmă Grosu.
11:00
La 14 mai, socialiștii s-au prezentat la Comisia Electorală Centrală unde au depus actele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat. La CEC s-au prezentat doi socialiști - Vlad Batrîncea și Oleg Reidman.
11:00
Fostul deputat român Cristian Rizea se înregistrează în aceste momente în cursa electorală, candidând independent. Potențialul candidat a declarat că este convins că va reuși să adune semnăturile necesare. Rizea a primit deja listele din partea CEC.
10:50
După ce ani de zile a îndreptat săgeți și declarații acide la adresa liderului comunist, Vladimir Voronin, acum, după ce au format un bloc comun pentru alegerile parlamentare anticipate, Igor Dodon îi oferă lui Voronin credite pentru parcursul său politic. În cadrul emisiunii „Igor Dodon răspunde” a vorbit despre aportul pe care l-a avut comunistul în evoluția sa pe scena politică și a spus că declarațiile făcute până nu demult ar trebui lăsate în trecut.
10:40
La 14 mai, socialiștii s-au prezentat la Comisia Electorală Centrală unde au depus actele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat. La CEC s-au prezentat doi socialiști - Vlad Batrîncea și Oleg Reidman.
10:40
Fostul deputat român Cristian Rizea se înregistrează în aceste momente în cursa electorală, pe listele PACE. Potențialul candidat a declarat că este convins că va reuși să adune semnăturile necesare. Rizea a primit deja listele din partea CEC.
10:30
La 14 mai, socialiștii s-au prezentat la Comisia Electorală Centrală unde au depus actele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat. La CEC s-au prezentat doi socialiști - Vlad Batrîncea și Oleg Reidman.
10:30
Reprezentanți ai circa o sută de organizații ale societății civile din toată țara, beneficiari ai Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” s-au reunit în cadrul unui Forum, desfășurat în format online, pentru a discuta despre rezultatele înregistrate în implementarea proiectelor.
10:20
Avionul prezidențial al fostului președinte comunist Nicolae Ceaușescu va fi scos la licitație. Prețul de pornire este 25.000 de euro. La licitație va fi scos și un avion folosit de fostul președinte român, Ion Iliescu. Ambele aeronave pot fi văzute la Aeroportul Internațional Henri Coandă.
10:10
Reprezentanții Partidului Acasă Construim Europa s-au prezentat printre primi la Comisia Electorală Centrală pentru a-și înregistra candidații la funcția de deputat pentru alegerile din 11 iulie.
08:40
Avionul prezidențial al fostului președinte comunist Nicolae Ceaușescu va fi scos la licitație. Prețul de pornire este 25.000 de euro. La licitație va fi scos și un avion folosit de fostul președinte român, Ion Iliescu. Ambele aeronave pot fi văzute la Aeroportul Internațional Henri Coandă.
08:20
Un bărbat din America s-a făcut cu un SUV de 58.000 de dolari utilizând la așa zisa achiziționare o carte de identitate furată. Chiar dacă își dădea seama că mașina nu-i aparține, tânărul nu a rezistat tentației și a făcut câteva poze pentru Instagram cu noua achiziție chiar în curtea reprezentanței de unde a luat-o.
07:50
În Republica Moldova va fi lansat un Program Naţional pentru dezvoltarea Antreprenoriatului Social. Anunțul a fost făcută de Secretaral generală de la Ministerul Economiei, Lilia Palii, în cadrul Conferinței de Antreprenoriat Social: „Enterprising for tomorrow – Social Entrepreneurship & Youth Engagement. La eveniment au participat experți internaționali în economie socială, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Parlamentului European, autorități publice din Republica Moldova, România și Ucraina, antreprenori sociali și lideri vizionari.
Ieri
23:10
Vladimir Vornin, cel care a aruncat replici din cele mai usturătoare la adresa lui Igor Dodon, vorbește astăzi degajat despre parteneriatul pe care l-a oficializat. Fostul președinte spune că a luat această decizie, pentru binele Moldovei, deși hotărârea a fost intens criticată la sediul partidului comuniștilor.
22:40
Muzeul Madame Tussauds din Londra a decis să separe figurile de ceară ale prințului Harry și soției sale, Meghan Markle, de cele ale familiei regale britanice, la aproximativ un an după ce ducii de Sussex au părăsit Marea Britanie. Cele două exponate au fost duse în zona celebrităților de la Hollywood, au anunțat reprezentanții muzeului londonez, transmite digi24.
21:50
Igor Dodon spune că îi oferă întâietate lui Vladimir Voronin. Liderul comuniștilor va fi cap de listă în blocul electoral format dintre cele două formațiuni.
20:40
O moldoveancă de 55 de ani a ajuns la spital după ce ar fi căzut de pe o scară în timp ce făcea curățenie. Cea care a gasit-o a fost proprietara, care tocmai sosise acasă și a observat că moldoveanca stătea întinsă pe podea, fiind leșinată.
20:20
Magistrații de la Curtea Constituțională declara inadmisibilă sesizarea depusă de câțiva deputati, care au pus sub semnul întrebării constituționalitatea Partidului Sor. Judecătorii spun că este necesar ca solicitarea să fie semnată de funcționarii anumitor instituții de stat, iar deputații nu sunt în drept să înainteze o asemenea cerere Înaltei Curți.
19:40
Președintele român Klaus Iohannis a anunțat că prima etapă de relaxare a restricțiilor va avea loc chiar în acest weekend. Este vorba despre renunțarea la masca de protecție în aer liber, cu câteva excepții, și la restricțiile de circulație pe timp de noapte.
18:40
Cu durere de cap, cu brațul în care a primit cele șase doze de Pfizer umflat și cu o deshidratare severă. Așa poate fi descrisă starea de sănătate a tinerei de 23 de ani din Italia. Mama acesteia a vorbit pentru presa italiană și a explicat cum se simte fiica la câteva zile de la administrarea mai multor doze de vaccin concomitent.
18:00
Veste bună pentru toți locuitorii orașului Rîșcani și oaspeții acestuia, din împrejurimi. O nouă filială Invitro Diagnostics a fost inaugurată în orașul Rîșcani, pe strada 31 August 1989, 7. După exemplul recentei filiale deschise la Drochia, Invitro Diagnostics a pregătit o ofertă specială și de această dată – reduceri de – 50% la o serie de investigații.
17:50
La 13 mai, au fost confirmate alte 213 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, două sunt de de import, din Turcia și Italia. La fel, Ministerul Sănătății informează despre 14 cazuri de deces printre pacienții infectați.
16:50
Ministerul de Externe din Republica Moldova a emis un comunicat în care explică situația din Nepal cauzată de răspândirea COVID-19 și afirmă că menține legătura cu moldovenii rămași blocați acolo.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.