EDITORIAL // Maia albinuța n-are odihnă nici duminică

Telegraph, 18 aprilie 2021 18:50

În plină zi de duminică, presa neo-marxistă de la Chișinău nu are astâmpăr pentru că nici șefa lor Maia albinuța nu are odihnă. Maia albinuța a comis o faptă nemaipomenită iar presa neo-marxistă este în extaz. Exaltarea fiind provocată de vizita Maiei albinuța la market la cumpărături. Nici mai mult, nici mai puțin. Însă elementul [...] Articolul EDITORIAL // Maia albinuța n-are odihnă nici duminică apare prima dată în Telegraph Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Telegraph

Acum 30 minute
16:10
Ministrul Apărării în exerciţiu, Victor Gaiciuc, a participat astăzi la ceremonia de lansare a expoziției tematice temporare „Enigma. Victoria decriptării”, desfăşurată la Agenția pentru Știință și Memorie Militară (AŞMM). Expoziţia este organizată în colaborare cu Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Ambasada Poloniei la Chişinău. Ministrul Gaiciuc a apreciat efortul tuturor celor care s-au implicat la documentarea şi organizarea acţiunii respective. „Consider că era necesară o expoziţie de acest gen ca să nu uităm evenimentele tragice [...] Articolul Expoziția „Enigma. Victoria decriptării”, inaugurată la Agenția pentru Știință și Memorie Militară apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
Liderul PSRM, Igor Dodon bate alarma, privind imixtiunea din extern în afacerile interne ale Republicii Moldova, transmite Telegraph.md Dodon spune că la ora actuală Președinția este controlată direct de către oameni din Occident, iar în astfel de condiții Moldova nu mai este un stat suveran, ci o țară bananieră. „Se atentează direct la statalitatea Republicii [...] Articolul VIDEO // Igor Dodon: „Deciziile importante pentru moldoveni nu mai sunt luate la noi acasă” apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum o oră
15:50
În cadrul discuțiilor față în față din martie curent, președintele Maia Sandu i-ar fi cerut lui Igor Dodon majorarea vârstei de pensionare, adică anularea legii promovate de PSRM și votată în decembrie 2020, prin care s-a stabilit ca femeile să se pensioneze la 57 de ani, iar bărbații la 62. Potrivit liderului socialist, aceasta ar [...] Articolul Maia Sandu i-ar fi cerut lui Igor Dodon să fie majorată vârsta de pensionare apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
Două persoane, care au împlinit în luna mai curent, vârsta de 100 și, respectiv, 101 ani vor primi suport financiar a câte 5 mii lei din partea Primăriei Chişinău. Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba despre Pavel Gladcov, colonel în rezervă, veteran al celui de-al II-lea Război Mondial, Cavaler al Ordinului Republicii, care a [...] Articolul Două persoane, care au împlinit în luna mai vârsta de 100 și 101 ani vor primi câte 5 mii lei din partea primăriei apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
Cristian Rizea, ex-deputatul român condamnat în România pentru acte de corupție, și-a manifestat intenția de a se înscrie în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, din 11 iulie, în calitate de candidat independent.  Rizea este condamnat în România la patru ani și opt luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare [...] Articolul Fost deputat român, condamnat pentru fapte de corupție, vrea să candideze la alegerile parlamentare din Moldova apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:40
Deputatul Platformei Da, Dinu Plângău, anunță că va expedia scrisori în adresa procurorului general, președintei Parlamentului, președintei Sandu și ministrului în exercițiu a Justiție prin care le va solicita să fie preluat demersul său prin care a cerut Curții Constituțională să scoată în afara legii Partidul „Șor”. Sesizarea declarată inadmisibilă de Curtea Constituțională pe motiv [...] Articolul Platforma DA se va adresa procurorului, președintei țării, a Parlamentului și ministrului Justiției privind scoaterea partidului Șor în afara legii apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:30
În cadrul unei conferințe de presă, Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat lista candidaților la funcția de deputat pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021, după cum urmează: 1. Igor Grosu 2. Natalia Gavrilița 3. Mihai Popșoi 4. Sergiu Litvinenco 5. Andrei Spînu 6. Liliana Nicolaescu-Onofrei 7. Doina Gherman 8. Nata Albot 9. Vladimir Bolea [...] Articolul Lista integrală a candidaților PAS pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021 apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 2 ore
15:10
Șefa Biroului FBI pentru România și Republica Moldova, Monika Wasiewicz, s-a întâlnit astăzi la Chișinău cu directorul Centrului National Anticorupție, generalul Ruslan Flocea. Vizita a avut un caracter de curtoazie și a avut ca scop stabilirea unor relații de colaborare reciprocă. În cadrul întrevederii, directorul CNA a făcut o prezentare amplă a activității Centrului, subliniind [...] Articolul Șefa Biroului FBI pentru România și Republica Moldova a fost la CNA apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:00
Comisia Electorală Centrală a reamintit cetățenilor cu drept de vot, care se află în străinătate sau își au domiciliul în localitățile din stânga Nistrului și intenționează să voteze la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, că se pot înregistra prealabil, transmite Moldpres. Potrivit administrației electorale centrale, înregistrările făcute pentru scrutinele naționale precedente rămân a [...] Articolul Cetățenii care se află în străinătate se pot înregistra prealabil pentru alegerile parlamentare din 11 iulie apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:00
Briefing de presă susținut de Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, pe subiectul securității alimentare în țară, prețul la pâine și starea semănăturilor cu grâu  Articolul LIVE // Briefing de presă susținut de Ministrul Agriculturii, pe subiectul securității alimentare în țară, prețul la pâine și starea semănăturilor cu grâu apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:50
Maia Sandu s-ar fi întâlnit cu Ilan Șor, într-o noapte din 2016. Despre aceasta primarul de Bălți, Renato Usatîi, i-a povestit prietenului său Nicolae Țîpovici, în timpul unei convorbiri la telefon. Înregistrarea audio a fost publicată, astăzi, pe unele canale de Telegram, scrie Politics.md Totodată, sursele au publicat și imagini video de la întrevederea despre [...] Articolul VIDEO // Maia Sandu s-ar fi întâlnit cu Ilan Șor. Președinția: ”Nu comentăm” apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:40
Un cetățean german, suspectat de escrocherie în proporții deosebit de mari a fost extrădat în Moldova. Suspectul de 62 de ani, anunțat în căutare internațională pe canalele Interpol din anul 2019, la solicitarea Inspectoratului de Poliție Buiucani, cu scop de arest și extrădare, a fost reținut în Polonia. Bărbatul a fost plasat în arest preventiv [...] Articolul Cetățean german suspectat de escrocherie în proporții deosebit de mari, extrădat în Moldova apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:40
Deși agricultorii susțin că producția globală de produse cerealiere și oleaginoase din Republica Moldova asigură tot consumul intern în panificație și domeniul agroindustrial, și Alexandru Slusari, lider PPDA, cere interzicerea exportului de grâu. Declarația lui Slusari vine după ce Igor Grosu, președintele interimar al PAS, a solicitat astăzi Guvernului Republicii Moldova să intervină și să [...] Articolul Contrar poziției agricultorilor, și Slusari cere interzicerea exportului de grâu apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 4 ore
14:20
Diferența dintre AUR și PAS constă în faptul că Alianța pentru Unirea Românilor nu va face în niciun caz alianțe cu socialiștii. Declarația aparține președintelui AUR Moldova, Vlad Bilețchi, transmite Telegraph.md „Suntem formațiuni politice distincte, chiar dacă pe alocuri direcția noastră pro-Vest, pro-Uniunea Europeană coincide, doar că noi, niciodată n-o să facem alianță cu socialiștii” [...] Articolul VIDEO // Spre deosebire de PAS, partidul AUR nu va face alianțe cu socialiștii, spune Bilețchi apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:20
Polițiștii de frontieră au dejucat planurile unui conațional de a se mai urca la volan cu un permis de conducere falsificat, iar pe altul l-a reținut pentru că se afla în căutare pentru trecerea ilegală a hotarului moldo-ucrainean. Ambele incidente au fost consemnate ieri, 13 mai a.c. În punctul de trecere Ocnița s-a apropiat un [...] Articolul Moldovean aflat în căutare, prins la frontiera de nord a țării apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:20
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a eliberat, în premieră, Carnetul ATA pentru nanosatelitul Centrului Tehnologii Spațiale al Universității Tehnice a Moldovei (CNTS a UTM). Carnetul ATA, ca document vamal care facilitează exportul temporar de bunuri, a fost solicitat de Universitatea Tehnică în legătură cu necesitatea testării funcționale a nanosatelitului [...] Articolul CCI a eliberat, în premieră, Carnetul ATA pentru primul satelit al Republicii Moldova apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:10
Briefing de presă al deputaților Alexandru Slusari și Vasile-Andrei Năstase, Fracțiunea ACUM Platforma DA, cu privire la activitatea Agenției Servicii Publice  Articolul LIVE // Briefing de presă al deputaților Alexandru Slusari și Vasile-Andrei Năstase, cu privire la activitatea Agenției Servicii Publice apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:00
Primarul Chișinăului, Ion Ceban nu se va regăsi pe lista electorală a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Despre aceasta a anunțat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni televizate, transmite Telegraph.md Liderul PSRM a declarat că Ion Ceban ar putea aduce plus valoare blocului electoral, dar nu poate să facă campanie electorală pentru parlamentare, pentru că dânsul [...] Articolul Ion Ceban va rămâne să-și onoreze mandatul de primar și nu va candida la parlamentarele din vară apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:00
Renato Usatîi este un clovn în politica moldovenească și dacă va accede în Parlament, atunci el va succeda rolurile de comic jucate de Mihai Ghimpu și Octavian Țîcu. Părerea a fost expusă de liderul PCRM, Vladimir Voronin, fiind invitat în studioul TVC 21, informează NTV.md Președintele comuniștilor susține că Usatîi ar trebui să se preocupe [...] Articolul Voronin, despre primarul de Bălți: „Noi cu Ustaîi vom avea circ în Parlament. Mai bine să se predea rușilor” apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:50
Chiar dacă președintele Maia Sandu a blocat legea care i-ar permite Guvernului să semneze acorduri de finanțare externă, respectiv au fost blocate mai multe proiecte de infrastructură, la Soroca au demarat lucrările de elaborare a Studiului de fezabilitate și de impact asupra mediului pentru acest proiect. La prima ședință de lucru, părțile implicate au discutat [...] Articolul Chiar dacă Maia Sandu a blocat finanțarea proiectului, la Soroca a fost lansat studiul pentru construcția Stației de epurare a apelor uzate apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:50
Întrebat când se va vaccina cu serul Sputnik V, Igor Dodon a răspuns, în cadrul emisiunii sale că este gata să se vaccineze și astăzi, transmite Telegraph.md Cu toate acestea, liderul PSRM a menționat că dânsul nu ocupă acum vreo funcție de demnitar și respectiv nu se poate vaccina în afara rândului precum președintele țării [...] Articolul VIDEO // Când se va vaccina Igor Dodon cu serul Sputnik V apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:50
Octavian Țîcu, Iurie Reniță, Ana Guțu și Alexandru Arseni sunt primii pe lista electorală a Partidului Unității Naționale. Liderul PUN Octavian Țîcu spune că formațiunea merge la alegeri pe cont propriu, iar singurul bloc electoral pe care l-ar fi acceptat ca alternativă ar fi unul dintre PAS, Platforma DA și PUN, transmite ipn.md Țîcu spune [...] Articolul Octavian Țîcu și Iurie Reniță sunt primii pe lista PUN apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:40
Premierul armean, Nikol Pashinyan, a acuzat trupele armatei azere că au pătruns pe teritoriul țării sale – o nouă accentuare a tensiunilor dintre cele două țări după conflictul armat și violențele de anul trecut, relatează Euronews. „Aceasta este o infiltrare subversivă”, a spus Pashinyan în cadrul unei întâlniri de urgență a consiliului de securitate armean, conform [...] Articolul Conflictul din Caucaz, aproape de a se reaprinde. Azerbaidjanul ar fi desfășurat trupe pe teritoriul Armeniei apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:30
Cea mai mare operaţiune israeliană din Gaza de la începutul actualei escalade a constat în 50 de salve de artilerie terestră şi bombardamente aeriene executate în decurs de 40 de minute, a informat vineri armata israeliană, transmit EFE, Reuters şi dpa, surse citate de Agepres. Atacul a început la primele ore ale zilei asupra unor [...] Articolul VIDEO // Cea mai mare operaţiune israeliană din Gaza de la începutul actualei escalade apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a întâmpinat pe Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, la Chișinău, în cadrul unei ceremonii oficiale. Cei doi șefi de stat au avut o întrevedere tête-à-tête, în cadrul căreia au discutat despre ultimele evoluții politice din țara noastră, despre pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate și dorința cetățenilor Republicii Moldova de a-și [...] Articolul Maia Sandu l-a întâmpinat la Chișinău pe Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:20
Trei primari ai PDM din Ungheni părăsesc formațiunea în toiul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc pe 11 iulie 2021. Potrivit acestora, „de vină este Pavel Filip și conducerea partidului.” Primarii s-au arătat dezamăgiți de acțiunile lui Filip în calitate de președinte al partidului. Într-o declarație semnată de cei trei primari [...] Articolul DOC // În toiul campaniei electorale, democrații din Ungheni anunță că părăsesc PDM-ul condus de Pavel Filip apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:20
Autoritățile din sănătate fac apel către toate persoanele care sunt eligibile pentru vaccinare să se imunizeze împotriva COVID-19. Toate Centrele de vaccinare la nivel național vor activa în regim non-stop, inclusiv și în zilele de sâmbătă și duminică. Vaccinarea împotriva COVID-19 este unica șansă de a reveni la o viață normală, de a preveni îmbolnăvirea și [...] Articolul Centrele de vaccinare din țară vor activa non-stop și în zilele de odihnă. Ministerul Sănătății îndeamnă moldovenii să se vaccineze împotriva COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:20
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat astăzi la deschiderea conferinței științifico-practice internaționale „Consolidarea familiei – premiză fundamentală a promovării drepturilor copilului”, ediția I. Evenimentul este organizat de APL Chișinău și este consacrat problemelor, realizărilor și perspectivelor de dezvoltare în domeniul protecției sociale a familiei și copilului, diseminării noilor tehnologii și bunelor practici. În alocuțiunea [...] Articolul Ion Ceban a participat la conferința științifico-practică consacrată domeniul protecției sociale și familiei apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:10
Săptămâna trecută, Partidul Acțiune și Solidaritate a lansat campania de colectare a banilor pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, iar cetățenii din țară și de peste hotare sunt îndemnați să doneze online sau chiar în numerar, aceasta chiar dacă partidul a încasat de la stat, în ultimii doi ani de zile, mai mult [...] Articolul PAS a început să strângă bani pentru alegeri înainte să fie înregistrat în calitate de concurent electoral apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:10
Președintele Maia Sandu a blocat demararea proiectelor de infrastructură în raioanele din țară și a lăsat astfel zeci de mii de cetățeni fără acces la apă potabilă. Acest lucru a fost declarat de deputatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Petru Burduja în cadrul unui briefing din 14 mai. El a explicat că este vorba despre [...] Articolul PSRM: Președintele Maia Sandu a lăsat zeci de mii de cetățeni fără acces la apă potabilă în toată țara apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:00
Chestiunea creării coalițiilor după alegerile parlamentare anticipate, încă nu a fost discutată de liderii PCRM și PSRM. Despre aceasta a anunțat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Igor Dodon răspunde”, transmite Telegraph.md Liderul PSRM a declarat că Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va face tot posibilul ca să obțină majoritatea în viitorul Parlament. După validarea [...] Articolul VIDEO // Cu cine va face coaliție PSRM după alegerile parlamentare. Răspunsul lui Igor Dodon apare prima dată în Telegraph Moldova.
12:50
Producția globală de produse cerealiere și oleaginoase din Republica Moldova asigură în totalitate piața internă de panificație și agroindustrială, iar interzicerea exporturilor nu este oportună, este reacția agricultorilor, după ce Igor Grosu, președintele interimar al PAS, a solicitat Guvernului să stopeze orice export de grâu din Rezerva de Stat. Contactați de Telegraph.md, reprezentanții agricultorilor susțin [...] Articolul Agricultorii îl contrazic pe Igor Grosu: Moldova este asigurată în totalitate cu produse cerealiere și oleaginoase apare prima dată în Telegraph Moldova.
12:40
UPDATE // În rezultatul traumelor primite în urma accidentului rutier, bărbatul de 26 de ani a decedat pe patul de spital. În cadrul acțiunilor întreprinse de către angajații poliției a fost stabilită identitatea conducătorului auto. Bărbatul este locuitor al capitalei. Mașina de marcă Audi A6 aparține părinților acestuia. Știrea inițială: Un grav accident rutier a [...] Articolul UPDATE // Bărbatul de 26 de ani implicat în accidentul de pe strada Uzinelor a decedat pe patul de spital apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 6 ore
12:20
Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 13 mai – 20 mai, curent, echipa de intervenție a „TERMOELECTRICA” S.A., va executa lucrări planificate de reparație a rețelelor termice avariate de distribuție a apei calde menajere din str. Alecu Russo și str. Vadul lui Vodă. Astfel, pe durata executării lucrărilor de reabilitare a unui tronson de [...] Articolul Mai mulți chișinăuieni rămân fără apă caldă. Vezi ce adrese sunt afectate apare prima dată în Telegraph Moldova.
12:10
Președintele PSRM, Igor Dodon, în această campanie electorală va merge în toate raioanele din țară, pentru a discuta cu oamenii. Despre aceasta liderul socialiștilor a anunțat în cadrul emisiunii live. “Eu voi merge în fiecare raion, voi aveam minim 10 întrevederi din fiecare raion din Republica Moldova, pentru a fi alături de oameni, pentru a [...] Articolul Igor Dodon a dezvăluit cum va decurge campania electorală a blocului comuniștilor și socialiștilor apare prima dată în Telegraph Moldova.
11:50
Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la viitorul partidului Uniunea Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu face următoarele precizări: USB nu doar participă pe listele AUR la aceste alegeri parlamentare, ci USB intră în AUR. Din punct de vedere statutar și juridic procedurile vor fi cele de fuziune, prin absorbție, însă acum [...] Articolul ULTIMA ORĂ // USB-ul lui Munteanu fuzionează cu AUR apare prima dată în Telegraph Moldova.
11:40
În câmpul mediatic au circulat diverse critici în adresa lui Igor Dodon, după ce acesta și-a unificat forțele alături de Vladimir Voronin, cei doi având anterior dispute personale. Liderul socialist a pus capăt speculațiilor, explicând cum s-a ajuns la alianța cu ex-președintele Republicii Moldova, transmite Telegraph.md Dodon a menționat în primul rând faptul că cele [...] Articolul VIDEO // Cum s-au împăcat Vladimir Voronin și Igor Dodon. Răspunsul liderului socialist apare prima dată în Telegraph Moldova.
11:40
Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor dispune de cadre cu o experiență foarte mare de a conduce un stat, îndeosebi în condițiile de criză. Declarația aparține liderului PSRM, Igor Dodon, transmite Telegraph.md Dodon menționează că în cadrul blocului sunt deja doi foști șefi de stat, unul cu două mandate și altul cu un mandat, ceea [...] Articolul DECLARAȚIE // PCRM și PSRM au gestionat multe situații de criză, iar PAS ce a făcut în afară de rapoarte lui Soros apare prima dată în Telegraph Moldova.
11:40
Comisia agricultură și industrie alimentară a Parlamentului anunță organizarea consultărilor și dezbaterilor publice pe marginea proiectului Codului silvic. Consultările vor avea loc în ziua de miercuri, 19 mai, cu începere de la ora 09:00, în format mixt – în regim online și cu prezență fizică în Sala 114 a Parlamentului. Sunt invitați să participe reprezentanții [...] Articolul La Parlament se vor desfășura consultări publice privind proiectul Codului silvic apare prima dată în Telegraph Moldova.
11:30
Curtea Constituțională a Republicii Moldova, condusă de Domnica Manole, a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”, depuse de către deputații dl Dinu Plîngău, dna Maria Ciobanu, dl Liviu Vovc și dl Octavian Țîcu, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul oficial al Curții. În hotărârea sa, Curtea menționează că sesizările privind controlul constituționalității [...] Articolul Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor” apare prima dată în Telegraph Moldova.
11:10
După ce „Uniunea Salvați Basarabia” și-a anunțat joi decizia de a merge la alegerile din iulie împreună cu „Alianța pentru Unirea Românilor”, liderul AUR Vlad Bilețchi spune că poartă discuții și cu Partidul Liberal al lui Dorin Chirtoacă. Vlad Bilețchi spune că-l așteaptă și pe Octavian Țîcu de la PUN să se alăture platformei, transmite ipn.md. [...] Articolul AUR caută noi aliați pentru a consolida segmentul unionist apare prima dată în Telegraph Moldova.
11:10
Republica Moldova a ajuns să fie condusă din afară, iar moldoveni sunt chiriași în propria țară, este de părere Vladimir Voronin, liderul PCRM, acuzând că și președintele Maia Sandu deține inclusiv cetățenia unui alt stat. ”Unde se mai întâlnește, în care țară președintele are în buzunar două pașapoarte? La noi președintele are două pașapoarte, dar [...] Articolul VIDEO // Vladimir Voronin: Moldova este condusă din exterior, iar noi suntem chiriași în propria țară apare prima dată în Telegraph Moldova.
11:10
Declarații de presă susținute de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda  Articolul LIVE // Declarații de presă susținute de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda apare prima dată în Telegraph Moldova.
11:00
Conferință de presă organizată de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr  Articolul LIVE // Conferință de presă organizată de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr apare prima dată în Telegraph Moldova.
10:50
Președintele PSRM, Igor Dodon, a făcut publica lista primilor 10 candidați ai Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, scrie primul.md Aceștia sunt Vladimir Voronin, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Vlad Batrîncea, Oleg Reidman, Bogdan Țîrdea, Alla Dolință, Alla Pilipețcaia, Elena Bodnarenco și Alexandr Suhodolski. Totodată, Igor Dodon a precizat [...] Articolul Igor Dodon a divulgat numele primilor 10 candidați de pe lista Blocului electoral PSRM-PCRM apare prima dată în Telegraph Moldova.
10:50
Socialiștii și comuniștii au avut întotdeauna aceleași valori și obiective de bază. Declarația a fost făcută de către liderul PSRM la emisiunea „PRIME TIME” de la Prime TV. Igor Dodon a mai subliniat că situația din țară este una dificilă, astfel că forțele de centru-stânga au decis să își consolideze eforturile. “Când casa arde, oamenii [...] Articolul Igor Dodon: Noi și comuniștii am avut și avem aceleași valori apare prima dată în Telegraph Moldova.
10:40
Petru Burduja, deputat PSRM, a adus la cunoștința opiniei publice unele circumstanțe ce țin de semnarea unor acorduri de finanțare externă dintre Republica Moldova și unele organisme internaționale de finanțare, inclusiv a unor granturi, sub care stau anumite proiecte aflate acum în impas din motiv că un proiect de lege nu este promulgat de către [...] Articolul VIDEO // ”Cetățenii trebuie să-și cunoască eroii”. Deputatul socialist Petru Burduja a amintit că Maia Sandu blochează granturile externe apare prima dată în Telegraph Moldova.
10:30
Maia Sandu l-a răsplătit pe Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, pentru că a ajutat-o să obțină victoria la alegerile prezidențiale din 2020. Astfel președintele PSRM, Igor Dodon, a comentat gestul șefului statului de a-i acorda lui Michalko Ordinul de Onoare, transmite primul.md “Nu înțeleg de ce Maia Sandu i-a dat Ordin de Onoare [...] Articolul Igor Dodon: Maia Sandu i-a dat ambasadorului UE „Ordinul de Onoare” pentru că a ajutat-o să câștige la prezidențiale apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 8 ore
10:20
Socialiștii s-au prezentat primii la Comisia Electorală Centrală (CEC) și au depus actele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat, în contextul alegerilor parlamentare anticipate de pe 11 iulie curent, relatează TV8.MD. Înregistrarea a început astăzi la ora 09:00, deputații socialiști fiind cei mai matinali. La CEC s-au prezentat deputații Vlad Batrîncea și Oleg Reidman. [...] Articolul Socialiștii au depus actele la CEC pentru înregistrarea în cursa electorală apare prima dată în Telegraph Moldova.
10:10
Partidul politic Acasă Construim Europa (PACE) este primul partid care s-a prezentat la CEC pentru a  depune astăzi, 14 mai, actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate. La eveniment sunt prezenți Secretarul General Nadejda Tatarciuc, Prim – Vicepreședintele PACE Denis Roșca, Vicepreședintele PACE Alexandru Grumeza, precum și [...] Articolul VIDEO // Primul partid din Moldova care s-a prezentat la CEC pentru înregistrarea în cursa electorală este PACE apare prima dată în Telegraph Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.