Consilierul Municipal, Valeriu Lupașcu, a murit în urma complicațiilor provocate de COVID-19

Telegraph, 18 aprilie 2021 17:40

Consilierul Municipal, doctor în arhitectură, Valeriu Lupașcu, a murit în urma complicațiilor provocate de noul coronavirus, informează TV6.md Valeriu Lupașcu, era deținător al ordinului Gloria Muncii, membru al comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare, de asemenea a activat în cadrul cntrului de arhitectură și design din cadrul Universității Tehice, transmite NOI.md. Pe 21 februarie [...] Articolul Consilierul Municipal, Valeriu Lupașcu, a murit în urma complicațiilor provocate de COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Telegraph

Acum 6 ore
22:40
Ministrul de Stat pentru Vecinătatea Europeană și Americi în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Dezvoltării al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Wendy Morton a avut astăzi, 12 mai 2021, o întrevedere cu rectorul Universității de Stat din Moldova, dr., conf. univ. Igor Șarov, în cadrul căreia a vizitat primul centru de [...] Articolul Ministrul Regatului Unit pentru Vecinătatea Europeană a întreprins o vizită la Universitatea de Stat din Moldova apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 12 ore
18:30
Autoritățile din Germania au anunțat, miercuri, că cei care intră în țară nu mai sunt sunt obligați să stea în carantină între 5 și 10 zile, dacă sunt vaccinați, au avut Covid-19 sau prezintă un test negativ. Noile reguli convenite de cabinetul cancelarului Angela Merkel sunt menită să redeschidă domeniul turismului și să primească turiști [...] Articolul Germania nu mai impune carantină la sosirea în țară, în încercarea de a redeschide turismul apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:20
Lucrările de reabilitare a drumului de centură M2 – Chișinău înregistrează un progres de peste 46%. În cadrul unei vizite în teritoriu, Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop a monitorizat derularea lucrărilor de reparație desfășurate pe șantier. În prezent, pe segmentul de drum cu o lungime de 6,5 km se desfășoară lucrări de excavare, [...] Articolul Drumul de centură a municipiului Chișinău – reabilitat în proporție de peste 46% apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:00
Astăzi, președintele PSRM Igor Dodon și președintele PCRM Vladimir Voronin au semnat un document oficial privind crearea Blocului Electoral între partide, transmite Telegraph.md La ședința oficială au participat și fondatorul ′′Gardei tinere”  Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM și secretarul al Comitetului Central al PCRM Oleg Reidman. „Garda tânără” se declară consolidată în opinia că [...] Articolul Tineretul socialist salută decizia celor două formațiuni PSRM și PCRM de a crea un bloc electoral apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:00
Acțiunile de dezinsecție și deratizare în subsolurile blocurilor de locuințe din capitală sunt în desfășurare. Potrivit primarului general Ion Ceban, din 26 aprilie curent, s-au efectuat lucrări de deratizare și dezinsecție în subsolurile a 258 blocuri de locuințe, cu o suprafață de cca 112 mii metri pătraţi. „Serviciile sunt prestate de către un agent economic, [...] Articolul Acțiunile de dezinsecție și deratizare în subsolurile blocurilor de locuințe din capitală sunt în desfășurare apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:00
Republica Moldova riscă să rateze peste 60 de milioane de euro din cauză că președintele Maia Sandu refuză să promulge Legea care oferă dreptul unui Guvern interimar să semneze acorduri internaționale de finanțare, votată de Parlament înainte ca acesta să fie dizolvat, informează Politics.md Ministrul în exercițiu al Agriculturii, Ion Perju, a declarat astăzi la [...] Articolul Din vina Maiei Sandu, Moldova ar putea rata un grant de 19,2 mln.$ din partea Japoniei apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:00
Conform celor agreate în regim de lucru și la reuniunile din ianuarie și din februarie curent, astăzi a avut loc cea de-a treia întrevedere în format de videoconferință a echipelor din cadrul Biroului politici de reintegrare și a Ministerului pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei, eveniment ce a fost facilitat organizatoric de către Programul [...] Articolul Sesiune de schimb de experiență între reprezentanții conducerii Biroului politici de reintegrare și ai Ministerului pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:00
Un copil a fost la un pas să se înece într-un iaz de la Porțile orașului, în timp ce bunica sa discuta cu o amică, la 15 metri distanță. Despre acest caz a relatat o martoră care se afla în acele clipe la plimbare, transmite Știri.md. „Am ieșit să ne plimbăm împreună cu mama și Mihai [...] Articolul Un copil, salvat de la înec de trecători: Bunica se afla la circa 15 metri distanță și mânca semințe apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:50
Am rămas profund stupefiată de declarația secretarului general al Președinției, mai recent (sau din nou) secretar general al PAS, precum că în acest scrutin nu trebuie de divizat electoratul în pro-Est și pro-Vest, ci e nevoie de promovat oameni integri, onești în forul legislativ. Ce să fie? Ipocrizie conștientă sau ignorare manipulatoare? Emițătorul mesajului este [...] Articolul EDITORIAL // Politologul Aurelia Peru, despre IPOCRIZIA sau MANIPULAREA din partea PAS apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:40
Blocul electoral al PSRM și PCRM a fost creat oficial, transmite Telegraph.md Secretarul PSRM, Vlad Bătrîncea a anunțat pe pagina sa de Facebook că actele au fost depuse la CEC. „Astăzi a fost creat oficial un bloc de socialiști și comuniști. Alături de un membru al Comitetului politic al PCRM, Oleg Reidman, au depus documente [...] Articolul ULTIMA ORĂ // PSRM și PCRM au depus actele la CEC pentru înregistrarea blocului electoral apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:40
Sediul fostei Școli generale nr. 6 din bd. Cuza Vodă, 17/3, sectorul Botanica, va fi reabilitat. În acest scop, în bugetul municipal pentru anul curent au fost prevăzuți 15 milioane lei. APL Chișinău urmează să planifice surse bugetare și în anul 2022, astfel ca lucrările de reabilitare a clădiri să fie finalizate, iar instituția să [...] Articolul Clădirea școlii nr. 6 de pe bd. Cuza Vodă din capitală va fi reabilitată apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:30
Alte 224 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, patru sunt de de import: 2-Turcia, 1-Romania, 1- Rusia Numărul total de teste efectuate – 5.936, dintre care 1.849 – teste Rapid – Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la [...] Articolul ULTIMĂ ORĂ // Alte 224 cazuri de COVID-19 și 11 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:20
Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, România, organizează Maratonul de vaccinare împotriva COVID-19, în perioada 14-16 mai 2021. Cetățenii Republicii Moldova se pot vaccina în baza pașaportului biometric sau a buletinului de identitate moldovenesc, sau a cărții de identitate românești (dacă au cetățenie dublă). Despre acest fapt a informat rectorul UMF [...] Articolul BREAKING NEWS // Moldovenii fără cetățenie română se pot vaccina și la Iași, în perioada 14-16 mai apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:10
Utilizarea unor doze mai mari de antibiotice pentru combaterea dezvoltării bacteriilor rezistente la tratament poate de fapt să le facă pe unele dintre acestea mai puternice, arată un studiu publicat miercuri, potrivit AFP. Rezistenţa la antibiotice este „una dintre cele mai grave ameninţări la adresa sănătăţii globale”, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), şi ar [...] Articolul STUDIU // Creşterea dozelor de antibiotice ar putea face mai puternice unele bacterii apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:00
Fiind amețită de victoria în alegerile prezidențiale și pentru că nu are nici o idee privind ceea ce ar fi util de făcut în beneficiul cetățenilor, Maia Sandu a marșat cu alegerile anticipate. Scopul anticipatelor chiar și la această oră rămâne încă a fi nedefinit, dar nu contează, căci prin o ciudețenie constituțională și o [...] Articolul EDITORIAL // Socoteala electorală a Maiei Sandu și realitatea politică apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:00
Alte 4 stații de producere a oxigenului medical au fost instalate în cadrul instituțiilor medicale din țară, printre care: două cu capacitatea de 54,5 m³/h la IMSP SCM „Sfânta Treime” și Spitalul Clinic Republican din Bălți și două cu capacitatea de 16,8 m³/h la SR Căușeni și Soroca, transmite Telegraph.md Anterior, 3 stații de 16,8 [...] Articolul Încă patru spitale din Republica Moldova au fost dotate cu stații de producere a oxigenului medical apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:00
După ce Executivul a aprobat în ședința de miercuri, 12 mai, 70 de milioane de lei pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Comisia Electorală Centrală (CEC) susține că va analiza hotărârea. Totuși, CEC menționează că se află în dialog cu Guvernul pentru a găsi și alte resurse financiare necesare pentru desfășurarea scrutinului. „Deocamdată CEC [...] Articolul Comentariul CEC referitor la hotărârea Guvernului privind alocarea a celor 70 de milioane de lei pentru anticipate apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:00
Ambasada SUA la Moscova şi-a suspendat începând de miercuri cea mai mare parte dintre serviciile consulare pentru cetăţenii săi din cauza reducerii drastice a personalului în urma contra-sancţiunilor ruse, informează AFP. “Ambasada de la Moscova nu va mai furniza servicii notariale de rutină, certificate consulare de naştere în străinătate şi nici înnoiri de paşapoarte”, informează [...] Articolul Ambasada SUA de la Moscova şi-a suspendat majoritatea serviciilor consulare apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:50
Conform ultimelor date, actualizate la data de 11 mai, urmare a deciziei Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ): – 46 (3,71%) instituții de învățământ general activează exclusiv online; – 141 (11,37%) instituții activează cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum și  a unui contingent de [...] Articolul Situația epidemiologică în instituțiile de învățământ din țară apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:50
Bilanţul zilnic al deceselor asociate COVID-19 din India a ajuns miercuri la 4.205, numărul total al cazurilor letale de infectare cu noul coronavirus depăşind pragul de 250 000, informează Publika.md Un total de 348 421 noi contagieri a fost raportat de marţi, conform unui buletin federal al Ministerului Sănătăţii, scrie agerpres.ro. Bilanţul cazurilor din India [...] Articolul Record de decese în India din cauza COVID-19. Bilanţul total a depăşit 250 000 apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:40
Ruptly a publicat un videoclip în care arată consecințele bombardării Israelului de către Fâșia Gaza. În imaginile se vede cum dintre rachete a lovit un autobuz de pasageri, care în cele din urmă a ars în totalitate, informează Noi.md Proiectilele au deteriorat și câteva mașini. Cea mai mare escaladare din ultimii ani la granița Fâșiei [...] Articolul VIDEO // Consecințele bombardării Israelului apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:40
Fostul Prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, consideră că actualul Președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, preferă mai puțin să se informeze și mai des să se pronunțe asupra cazurilor răsunătoare, informează Sinteza.org Declarațiile vin în contextul în care Maia Sandu a participat în trecut, la o întrevedere cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii [...] Articolul VIDEO // Vlad Filat o critică dur pe Maia Sandu: „Mai puțin se informează și mai des se pronunță. Să nu uite de cine am fost condamnat și cum” apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:30
Pandemia de COVID-19, care a dus la decesul a peste 3,3 milioane de persoane, la zeci de milioane de infectări cu noul coronavirus şi a afectat economia mondială, ″putea fi evitată″⁣, susţine o echipă de experţi independenţi mandataţi de OMS. Într-un raport publicat miercuri, aceştia denunţă un ″veritabil Cernobîl al secolului al XXI-lea″⁣ şi solicită [...] Articolul Experți: „Pandemia putea fi evitată”. Aceştia denunţă un „veritabil Cernobîl al secolului XXI’” apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
Procesul de vaccinare anti-COVID-19 continuă în Armata Naţională. Până în prezent, circa 1500 de militari pe contract şi angajaţi civili au fost imunizaţi împotriva noului coronavirus. Printre aceştia este şi ministrul Apărării în exerciţiu Victor Gaiciuc, care s-a vaccinat astăzi, la Centrul Consultativ-Diagnostic. Potrivit șefului Inspectoratului Militar al Ministerului Apărării, colonel Victor Pîrțînă, din numărul total [...] Articolul Circa 1500 de militari şi angajaţi civili ai Armatei Naţionale au fost vaccinați împotriva COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
Decizia de a crea Blocul “Socialiștii și Comuniștii” este rațională, astfel PCRM va reveni în Parlament, iar PSRM va reuși să obțină un număr de mandate aproape de cel existent. Opinia a fost expusă de către politologul Dionis Cenușă pe Facebook, informează Today.md “Unul din efectele acestei decizii poate fi mobilizarea votanților de stânga în [...] Articolul Politolog: PCRM are mai mult de câștigat dacă formează un bloc cu PSRM, decât să piardă apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:10
La un pas de moarte. Un moldovean a fost cât pe ce să moară într-un accident produs într-o localitate din Rusia. Totul s-a întâmplat în ziua de 11 mai în raionul Pliusski. Polițiștii locali imediat au fost alertați precum că pe un traseu un automobil s-a tamponat violent într-un autocamion. La fața locului a fost [...] Articolul FOTO // Un moldovean de 40 de ani, cât pe ce să moară într-un accident pe un traseu din Rusia apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
Un conațional, căutat pentru comiterea unei infracțiuni frontaliere, a fost depistat la Comrat, deși își tăinuia locația de mai bine de un an de zile. Ca urmare a cercetării informațiilor operative, ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Sud au acționat la sfârșitul săptămânii trecute, reținând cetățeanul la o adresă din orașul Comrat. Conform datelor, [...] Articolul După un an de căutări, un infractor moldovean, găsit la Comrat. De ce este bănuit apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
A ieșit din casă și a dispărut fără veste. O femeie de 34 de ani, originară din satul Leca al raionului Cantemir a fost dată în căutare, după ce acum o săptămână a plecat de la domiciliu și nu s-a mai întors. Poliția a fost sesizată în data de 11 mai de către o rudă. [...] Articolul FOTO // O tânără, dispărută de o săptămână dată în căutare apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
Președintele Maia Sandu lasă orașul Soroca fără stația de epurare a apelor menajere din sistemul de canalizare, informează Telegraph.md, cu referire la declarația ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Ion Perju, care a menționat în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului că Președinția nu promulgă legea prin care Executivul în demisie urma să primească împuterniciri [...] Articolul BREAKING NEWS // Președintele Maia Sandu lasă orașul Soroca fără stația de epurare a apelor menajere apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al PSRM în cadrul căreia a fost analizată strategia socialiștilor în alegerile parlamentare anticipate și au fost luate câteva decizii importante. În cadrul ședinței, a fost accentuat faptul că suveranitatea Republicii Moldova este în pericol, iar interesele poporului moldovenesc sunt subordonate intereselor altor țări, inclusiv planurilor de transformare [...] Articolul ULTIMA ORĂ // A fost semnat documentul oficial de creare a Blocului Electoral al PSRM și PCRM apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
Talibanii au preluat controlul asupra unui district din apropierea capitalei afgane, Kabul, cu o zi înainte de un armistițiu de trei zile. Nerkh este al doilea district din Afganistan capturat în ultima săptămână. Militanții au confirmat marți că au capturat districtul Nerkh din provincia Wardak în urma uni „atac surpriză”, scrie BBC. „Centrul districtual Nerkh din [...] Articolul Talibanii au preluat controlul unui district afgan din apropierea capitalei Kabul. Este al doilea district cucerit într-o săptămână apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:40
Posturile de televiziune din Republica Moldova și-au prezentat ofertele pentru participanții la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, transmite Telegraph.md Lista completă a posturilor și prețurilor pentru un minut de publicitate vedeți mai jos: PRIME – 800 euro/minut TV8 – în prime time: 350 euro/minut, iar în off time – 150 euro/minut PRO TV [...] Articolul OFICIAL // TV8 cere 350 €/minut pentru în campania electorală. Ce prețuri cer alte posturi TV apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:30
Astăzi, 12 mai, viceprim-ministrul în exercițiu Olga Cebotari a participat la o şedinţă de lucru în format de videoconferință cu reprezentanții Berlin Economics GmbH, în comun cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, și Consilierul de Nivel Înalt al UE pentru promovarea măsurilor de consolidare a încrederii, Kalman Mizsei. Subiectul central al discuțiilor [...] Articolul Viceprim-ministrul Olga Cebotari a participat la o ședință de lucru cu reprezentanții Berlin Economics GmbH apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:30
Doi motocicliști au fost stopați pentru că conduceau atât ei fără cască și în stare de ebrietate. Totodată, nici pasagerii acestora nu puratau casca de protecție. Ambii motocicliști sunt locuitori ai satului Lucești din raionul Cahul. Unul, de 23 de ani, avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 1,35 mg/l, iar cel de [...] Articolul FOTO // Doi motocicliști din Cahul, surprinși conducând beți și fără cască de protecție apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:10
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, l-a primit în vizită pe Ambasadorul Chinei la Chișinău, Zhang Yinghong. Oficialii au discutat un șir de subiecte de pe agenda bilaterală, în mod special fiind abordată evoluția situației epidemiologice la nivel național. Șeful interimar al Executivului a reiterat mulțumirile Guvernului Republicii Moldova pentru donația generoasă de 150 mii de doze [...] Articolul Prim-ministrul Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Chinei la Chișinău apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:10
În cadrul ședinței de astăzi, Guvernul Republicii Moldova a adoptat hotărârea privind alocarea sumei de 70 milioane de lei pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Totodată, Guvernul va asigura finanțarea unor cheltuieli, conform conturilor de plată. Guvernul a recomandat CEC să-și revizuiască devizul de cheltuieli pentru alegerile din vară, care a fost [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Guvernul a alocat 70 mln. de lei pentru alegerile provocate de Maia Sandu apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:00
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 12 mai 2021  Articolul LIVE // Ședința Guvernului Republicii Moldova din 12 mai 2021 apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 24 ore
14:50
Autorităţile din nordul Indiei au declarat că au amplasat o plasă de-a latul Gangelui după descoperirea a zeci de cadavre, presupuse victime ale COVID-19, în apele fluviului, informează AFP. Ministrul pentru resurse hidrologice din statul Bihar (nord-est), Sanjay Kumar, a anunţat miercuri pe Twitter că o „plasă a fost amplasată” pe Gange, la graniţa sa [...] Articolul Autoritățile din India au amplasat o plasă pe râul Gange, după descoperirea a zeci de cadavre, presupuse victime ale COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:50
Ministerul Educației din regiunea Murmansk a cerut organizațiilor subordonate să întocmească o listă a școlarilor și studenților „predispuși la încălcarea disciplinei”. Asta după ce la o școală din Kazan, Federația Rusă, marți, 11 mai, a avut loc un atac cu împușcături, soldat cu 11 decese și 20 de persoane rănite, informează ZdG.md cu referire la [...] Articolul DOC // Ministerul Educației din regiunea Murmansk, după atacul din Kazan, a solicitat colectarea unei baze de date cu adolescenți „predispuși la încălcarea disciplinei” apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:40
Ex-directorul al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Anatol Ciubotaru afirmă că nu se va regăsi pe lista vreunui partid politic la alegerile parlamentare anticipate din această vară, transmite Telegraph.md Declarația cadrului medical vine ca reacție la afirmația liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi precum că doctorul se va alinia blocului electoral „Renato Usatîi”. Ciubotaru susține că [...] Articolul Renato Usatîi are probleme cu formarea listei electorale? Un ”candidat” anunță că refuză oferta liderului PN apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:30
Varianta indiană a coronavirusului, B.1.617, care stă la originea exploziei numărului de cazuri de COVID-19 din India, a fost detectată în 44 de țari, anunță Organizația Mondială a Sănătății. Această variantă a fost descrisă de OMS drept „îngrijorătoare”. În India, numărul cazurilor zilnice de COVID-19 este în creștere, iar numărul deceselor atinge un nou record. [...] Articolul Varianta indiană a coronavirusului a fost detectată în 44 de țări, în timp ce numărul morților în India atinge un nou record apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:30
 Articolul LIVE // Declarații de presă susținute de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:30
Noi am fost și rămânem PRO Normalitate, motiv din care nu am trădat, nu am mințit și nu am făcut alianțe împotriva firii, precum obișnuiesc ceilalți. Grupul parlamentar PRO MOLDOVA are o istorie de numai 14 luni, timp în care am devenit singurul partid parlamentar care nu a participat în nicio formă la guvernările din [...] Articolul PRO Moldova a făcut totalurile mandatului actual în Parlament apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:10
Renato Usatîi, primarul municipiului Bălți și președinte al PN, și-a luat concediu fără plată pentru o perioadă de trei zile, iar de săptămâna viitoare ar putea renunța temporar la funcția de primar al orașului pe care îl conduce, informează Telegraph.md, cu referire la secretariatul Primăriei Bălți și la declarațiile politicianului. ”Deocamdată și-a luat concediu fără [...] Articolul Renato Usatîi și-a luat concediu fără plată, iar de săptămâna viitoare ar putea renunța la funcția de primar apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:10
Ieri strada Kiev a fost „scăldată” în muzică clasică. Elevii din fanfara Liceului Republican de Muzică ,,Ciprian Porumbescu” au prezentat astăzi un concert în aer liber, în scuarul recent reabilitat. Potrivit primarului general Ion Ceban, au fost niște melodii ce tăiau respirația, interpretate cu măiestrie. „Concerte în aer liber vor mai avea loc în parcurile [...] Articolul Ion Ceban: Strada Kiev din capitală a fost „scăldată” în muzică clasică apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:00
Fotografii spectaculoase au dezvăluit momentul terifiant în care un avion din Al Doilea Război Mondial s-a prăbușit în mare, la câțiva metri distanță de o tânără gravidă, în timpul unei ședințe foto alături de partenerul ei, în Florida, informează Observatornews.ro Momentul în care un avion s-a prăbuşit în mare a fost surprins în poză de [...] Articolul FOTO // Un avion s-a prăbuşit în timpul unei şedinţe foto pe plajă. Un cuplu sărbătorea venirea pe lume a bebeluşului lor apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:50
O mică țară insulară din Pacific a anunțat că a vaccinat toată populația adultă cu prima doză de vaccin anti-Covid. Este vorba despre Republica Nauru, care s-a felicitat pentru recordul mondial obținut astfel în doar patru săptămâni. Campania de vaccinare în Nauru s-a derulat timp de patru săptămâni, perioadă în care 7.392 de persoane au [...] Articolul „Record mondial”. O țară din Pacific anunță că a vaccinat toată populația adultă apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:40
Întreaga comunitate internațională, astăzi, la 12 mai, celebrează Ziua Internațională a Asistenților Medicali, transmite Telegraph.md Cu această ocazie, prim-ministrul interimar a venit cu un mesaj de felicitare către asistenții medical: „Aflându-ne în al doilea an de luptă cu pandemia, conştientizăm și mai mult importanța asistenților medicali şi le recunoaştem pe deplin meritele. Alături de medici, [...] Articolul Prim-ministrul interimar a transmis un mesaj de felicitare asistenților medicali, cu ocazia zilei profesionale apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:40
Luna trecută a fost una a scumpirilor mai multor produse alimentare de primă necesitate. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în aprilie, prețurile acestora au crescut, în medie cu 3,18 %, față de luna martie 2021. Varza, cartofii proaspeți, roșiile, castraveții și usturoiul s-au scumpit cel mai mult, cu 51%, 18 %, 19 % și [...] Articolul Scumpiri de peste 50 %. Prețurile mai multor produse alimentare crescut brusc în aprilie apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:40
Ieri, 11 mai, aproximativ la orele 18:30, în localitatea Măgdăcești, o șoferiță de 53 de ani a fost înregistrată cu radarul depășind limita de viteză. Aceasta a fost stopată pentru documentare, dar, potrivit INSP, chiar dacă a fost rugată să aștepte în automobilul personal până la finisarea documentării, femeia a ales să-și prezinte emoțiile și [...] Articolul VIDEO // O femeie stopată pentru depășirea limitei de viteză s-a luat la harță cu polițiștii de patrulare apare prima dată în Telegraph Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.