PSRM solicită demisia Maiei Sandu și alegeri prezidențiale anticipate: „A participat direct în complotul antistatal, antinațional și anticonstituțional”

Agora.md, 18 aprilie 2021 15:20

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a anunțat că solicită demisia președintei Maia Sandu pe care o acuză de „reinstaurarea unui stat capturat”. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Igor Dodon în urma ședinței Consiliului Republican al PSRM.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 4 ore
23:00
Globurile de Aur, unele dintre cele mai prestigioase premii ale cinematografiei, se îndreaptă spre un dezastru, după ce industria de divertisment s-a întors împotriva organizatorilor.NBC a anunțat că nu va difuza gala de anul viitor, din cauza tot mai numeroaselor plângeri legate de problemele de etică și de lipsa diversității în rândul celor care decid an de an câștigătorii.În semn de protest, Tom Cruise a înapoiat toate cele trei trofee câștigate. Nu doar el, ci mai mulți actori, precum Scarlett Johansson și Mark Ruffalo, cer schimbări substanțiale. Iar Netflix, Amazon şi WarnerMedia au anunţat toate un boicot.
22:30
50 la sută dintre cetățenii Republicii Moldova declară că sunt gata să voteze pentru unirea cu România, daca ar avea siguranța unor salarii și pensii mai mari. Printre principalele avantaje pe care le văd moldovenii odată cu unirea mai sunt și dreptul de a munci în țările Uniunii Europene, serviciile medicale de calitate, un sistem educațional mai bun și o justiție corectă.
Acum 6 ore
22:10
Deputatul socialist Ştefan Gaţcan a fost surprins îmbrăcat în uniformă militară în timp ce depunea flori la Memorialul Eternităţii în ziua de 9 mai. Parlamentarul care este de profesie medic gineolog susţine că este colonel în rezervă al Armatei Naţionale cu acte în regulă, deşi nu a slujit nici o zi, scrie anticorupție.md.
22:00
Maia Sandu a solicitat autorităților din sănătate să renunțe la vaccinarea populației pe categorii și să permită tuturor să se imunizeze împotriva COVID-19. Într-o discuție purtată cu secretarii de stat de la Ministerul Sănătății, președinta a mai cerut ca să fie deschise mai multe centre de vaccinare în cât mai multe localități și acestea să funcționeze inclusiv în zilele de odihnă.
20:50
Partidul Liberal Democrat a purtat discuții cu Platforma Demnitate și Adevăr pentru a se uni, eventual, pentru alegerile parlamentare din 11 iulie. Negocierile însă s-ar fi încheiat prost pentru membrii PLDM, care ar fi primit o propunere umilitoare din partea PPDA, declară Vlad Filat.
Acum 8 ore
19:30
Sergiu Tofilat și-a dat demisia din funcția de consilier prezidențial pentru a se implica și mai mult în politică. Alături de colegii lui de la Partidul Schimbării, acesta se pregătește pentru alegerile parlamentare din vară.
18:50
Comuniștii spun că plenul Comitetului Central al fomațiunii a decis ca partidul să treacă de la formatul consultărilor la cel al negocierilor, dând astfel de înțeles că o decizie finală în privința unui front comun la parlamentare încă nu a fost luată.
18:30
Igor Dodon și Vladimir Voronin au avut o întâlnire în care ar fi pus în discuție participarea lor la parlamentarele anticipate din 11 iulie, într-un bloc comun. Despre acest lucru a scris socialistul Vlad Batrîncea pe pagina lui de facebook. Potrivit fostului deputat, cele două formațiuni și-au dat acordul pentru colaborare, iar miercuri, 12 mai, se va convoca Consiliul Republican al socialiștilor pentru a fi puse la punct ultimele detalii.
18:30
Știi ce țară din Uniunea Europeană (UE) are un Guvern condus de femei? Ori ce stat folosește cel mai rar transportul aerian? Poate cunoști în ce țară din UE rata a șomajului este cea mai mică. Te provocăm să-ți testezi cunoștințele despre valorile comunității europene, iar pe lângă curiozități îți oferim și un premiu, dacă reușești să răspunzi corect la toate întrebările.
Acum 12 ore
18:10
Silvio Berlusconi a fost internat marţi în spitalul „San Raffaele” din Milano, în vederea continuării terapiei pentru depăşirea efectelor COVID-19, transmite digi24.
17:50
Anticorpii care neutralizează COVID-19 rămân în sânge cel puţin opt luni după infectare. faptul este demonstrat de oamenii de știință din Italia care au desfășurat un publicat marţi, 11 mai şi preluat de Le Figaro, scrie mediafax.ro.
17:50
La 11 mai, în R. Moldova au fost confirmate 151 de cazuri noi de infecție cu virusul COVID-19. Astfel, bilanțul infectărilor ajunge la 252.949 de cazuri. La fel, din cauza complicațiilor, în ultimele 24 de ore s-au stins din viață 12 pacienți, informează Ministerul Sănătății.
17:30
În Republica Moldova, clădirilor le revin circa 45% din totalul consumului final de energie pe țară, faţă de 40% înregistrate în UE, dintre care clădirile rezidențiale reprezintă cea mai mare pondere.Prin urmare, consumul de energie al țării noastre ar putea fi redus semnificativ dacă ne-am axa mai mult pe renovările clădirilor.Când vorbim despre eficiența energetică a clădirilor, deseori întâlnim un acronim care nu este ușor de deslușit decât de specialiști, și anume NZEB.Este un acronim englezesc care înseamnăNearly Zero Energy Buildingsau clădiri ale căror consum de energie este aproape egal cu zero. Despre cum funcționează astfel de clădiri, am discutat cu directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Alexandru Ciudin.
17:10
Mobiasbanca - OTP Group S.A., a patra bancă sistemică din sectorul bancar, anunță rezultatele financiare înregistrate pe trimestrul I din 2021, raportând o creștere al portofoliului de credite de 4%. Creșterea s-a bazat pe activitățile promoționale, fiind susținute de ofertele avantajoase, diversificarea canalelor de vânzare și cote de piață în creștere.
17:00
Vladimir Voronin se aliază cu Igor Dodon pentru parlamentarele anticipate din 11 iulie. Decizia a fost luată în seara de 11 mai. Informația a fost confirmată de socialistul Bogdan Țîrdea, care a scris despre acest lucru, pe pagina lui de Telegram.
17:00
Plățile online, banii electronici au prins contur și vizibilitate în ultima perioadă, iar acest tip de instrumente au devenit vitale pentru o bună parte din antreprenori și consumatorii finali. Desigur, factorul principal al acestei schimbări a fost pandemia de COVID-19. Călin Greadcenco e unul dintre specialiștii de top din țară în domeniul plăților online și fondatorul companiei Paynet, cea care a cunoscut o dezvoltare vertiginoasă în ultimul an și a ajuns în topul liderilor de pe piață. Călin spune că specialiștii IT au lucrat și 20 de ore din 24 pentru a face față cererii din partea clienților, iar asta a adus un avânt de aproape 400% lunar în cadrul companiei. Urmărește un interviu despre cum sunt create serviciile de plăți online, cel mai mare obstacol din acest sector, concurența pe piața internă și externă, precum și importanța unei strategii calitative.
16:50
Partidul Uniunea Salvați Basarabia (USB) va merge la discuții cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) în vederea participării în comun a unioniștilor la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Despre aceasta anunță liderul USB, Valeriu Munteanu.
16:30
Banca Națională a Moldovei afirmă, într-un comunicat, că recuperarea banilor de pe urma fraudei bancare este un subiect sensibil, folosit de politicieni ca sa-și scoată în evidență imaginea și ca să dezorienteze publicul.
16:20
Conflictul dintre compania de construcții Braus Imobiliare și locatarii din blocurile vecine șantierului de construcții situat pe bulevardul Mircea cel Bătrân 13, va fi examinat de Curtea Supremă de Justiție la 12 mai. Reclamanții se consideră nedreptățiți prin ultimele decizii ale judecătorilor și se adresează președintei țării.
15:30
Spectacolele mult-așteptate revin și pe scena Teatrului Național Satiricus „I.L.Caragiale”. Fie că sunt montări mai vechi, cu care publicul deja s-a familiarizat sau spectacole mai noi, acestea sunt așteptate cu mare drag de publicul dornic de joc scenic autentic, de drame și comedii, de capodopere ale dramaturgiei universale sau musical-uri în spirit patriotic. Iată ce spectacole puteți vedea în săptămâna 10-16 mai 2021 la SATIRICUS.
14:50
Conflictul dintre compania de construcții Braus Imobiliare și locatarii din blocurile vecine șantierului de construcții situat pe bulevardul Mircea cel Bătrân 13, va fi examinat de Curtea Supremă de Justiție la 12 mai. Reclamanții se consideră nedreptățiți prin ultimele decizii ale judecătorilor și se adresează președintei țării.
14:40
Lilia Dulgher a deprins pasiunea pentru vinificație încă de când era mică, chiar de la mama sa, care este vinificator de profesie. În 1999, familia Dulgher a achiziționat Vinăria Țiganca, din satul Plopi. Vechea vinărie se afla într-o stare dezastruoasă, însă era dotată cu necesarul pentru a produce vinuri de calitate. A urmat o perioadă de investiții și muncă sârguincioasă, iar după ceva timp, fetele din familia Dulgher au crescut și au decis să se implice și ele în acest proces.
14:30
Partidului Popular Românesc anunță aderararea la proiectul AUR și participarea la alegerile parlamentare anticipate. În cadrul unei conferințe de presă, președintele formațiunii, Vlad Bilețchi a declarat că lipsa unioniștilor în Parlamentul de la Chișinău este o nedreptate. De asemenea, el a dat asigurări că formațiunea pe care o reprezintă are soluția pentru mai puțină corupție, mai multă bunăstare, pensii, salarii și alocații.
13:50
Este omul care aduce băncile în telefoanele sau calculatoarele utilizatorilor prin intermediul digital banking-ului, competențelor și soluțiilor IT, ceea ce se numește FinTech. Vorbim despre Vitalie Tataru, unul dintre primii ambasadori AGORA. Spune că a decis să susțină presa liberă și adevărată pentru că își dorește să-și seteze singur accesul la informații veridice.
13:40
Este omul care aduce băncile în telefoanele sau calculatoarele utilizatorilor prin intermediul digital banking-ului, competențelor și soluțiilor IT, ceea ce se numește FinTech. Vorbim despre Vitalie Tataru, unul dintre primii ambasadori AGORA. Spune că a decis să susțină presa liberă și adevărată pentru că își dorește să-și seteze singur accesul la informații veridice.
13:30
Deputatul Iurie Reniță susține că Procuratura Generală ar fi recepționat autodenunțuri din partea ex-democratului Vlad Plahotniuc și a lui Serghei Iaralov pe marginea înregistrărilor video în „cazul kuliok”. Drept dovadă, Reniță publică un fragment dintr-un raport din numele fostului procuror general Eduard Harunjen, adresat PG. Procuratura, înă, neagă cele invocate de parlamentar.
13:20
În cea de-a treia emisiune ”Mai aproape de Uniunea Europeană” se discută despre etapa de sortare şi reciclare a deșeurilor generate zilnic în cantități enorme. Ce experiențe și practici ale UE putem prelua și cum acestea ne pot fi de folos.
Acum 24 ore
13:10
În cadrul forumului internațional„Digital Forum 2021”,FinComBank a fost nominalizată ca una din Top 3 bănci din Republica Moldova, prestatoare de servicii online pentru business!
12:30
Din 11 mai în țara noastră începe cea de-a treia etapă de imunizare. Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat contigentele de persoane care urmează să fie imunizate începând cu ziua de marți. Etapa trei de vaccinare a populației generale va începe cu imunizarea persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domenii precum procesarea, distribuirea și comercializarea alimentelor de bază - panificație, lactate, carne, fructe și legume.
12:20
Membrii Partidului Democrat și-au structurat planul de țară pentru următorii patru ani, intitulat „Moldova Altfel” pe care s-au grăbit să-l prezinte, deși încă nu sunt înregistrați în cursă electorală. Pensia medie, dublată, salarii pentru profesori, educatori și medici de zeci de mii de lei și premii pentru denunțul actelor de corupție în sistemul judecătoresc. Acestea sunt doar câteva dintre promisiunile enunțate de democrați.
11:40
UPDATE: Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în urma atacului armat de la școala din Kazan a ajuns la 13. Unele surse rusești sciu că cel de-al doilea atacator ar fi fost omorât. Informația nu a fost confirmată, deocamdată, de forțele de ordine.ȘTIREA INIȚIALĂ: 11 persoane, în mare parte copii, au fost omorâte la o școală din orașul rusesc Kazan în urma unui atac armat. Unul dintre atacatori ar fi luat ostatici, scrie The Moscow Times. Potrivit sursei citate, doi atacatori au deschis focul într-o școală din Kazan.
11:30
11 persoane, în mare parte copii, au fost omorâte la o școală din orașul rusesc Kazan în urma unui atac armat. Unul dintre atacatori ar fi luat ostatici, scrie The Moscow Times. Potrivit sursei citate, doi atacatori au deschis focul într-o școală din Kazan.
10:40
Havuzurile din capitală vor fi pornite în scurt timp. Anunțul a fost făcut de primaru, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative de la Primărie. Edilul le-a dat indicații funcționarilor responsabili ca pe parcursul acestei săptămâni să verifice toate bazinele de apă descoperite din municipiu.
09:30
În noaptea zilei de 10 spre 11 mai, pompierii au fost solicitați pentru lichidarea a două incendii. Mai exact, a luat foc acoperișul unei case din orașul Orhei, iar spre dimineață, s-a aprins o parte din clădirea părăsită a grădiniței din Mereni, raionul Anenii Noi. Victime nu au fost constatate, precizează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
09:20
Primarul capitalei, Ion Ceban, a început ședința operativă de la Primărie, în mod tradițional deja, cu un monolog. De această dată edilul și-a manifestat nemulțumirea față de unii colegi care și-ar executa obligațiunile de serviciu în mod neglijent. Totodată, Ceban a vorbit despre regretele pe care le are la acest început de săptămână.
08:20
Valoarea criptomonedelor ar fi depășit valoarea tuturor dolarilor americani aflați în circulație. Astfel, criptomonedele ar fi atins o evaluare de 2 trilioane de dolari în luna aprilie, scrie Wall Street Journal. Potrivit sursei citate, de la acea dată, criptomonedele au atins 2,25 trilioane de dolari și sunt pe punctul de a depăși dolarii aflați în circulație.
07:50
În comparație cu Uniunea Europeană, țara noastră are speranță de viață mai mică, în schimb mai multe mame tinere și tendințe ale natalității în creștere. Concluzia aparține Biroului Naţional de Statistică, care a prezentat cercetarea „Republica Moldova versus Uniunea Europeană”. Potrivit aceluiași studiu, dacă în statele membre al UE speranța de viață este de 81,3 ani, în Republica Moldova aceasta nu este mai mare de 71 de ani.
Ieri
22:20
Ministerul Sănătății anunță că în ziua de luni, 10 mai, au fost administrate 48 de vaccinuri. Datele se referă la întreg teritoriul Republicii Moldova. Din numărul de 48, cinci persoane au primit prima doză, iar alte 43 s-au imunizat cu cea de-a doua doză. Pentru comparație, în ultimele zile ale săptămânii trecute, circa 10.000 de oameni primeau serul anti-COVID-19 zilnic.
21:10
O cantitate de 16 kilograme de deşeuri plastice, ambalaje pentru chipsuri şi paste, saci şi pungi din plastic, a fost descoperită în stomacul unei balene cu cioc, eşuate pe o plajă din Landes, în sud-vestul Franţei. Cadavrul balenei a fost găsit în stare de descompunere de câțiva trecători.
20:20
România și Ucraina ar fi înregistrat de trei ori mai multe decese provocate de COVID-19 decât ar fi raportat oficial. În Federația Rusă, discrepanța e și mai gravă, unde deși cifrele oficiale arătau în jur de 109 mii de morți, realitatea ar fi depășit 595 de mii de vieți curmate de această boală. Cifrele sunt rezultatul unui studiu al Institutului pentru Metrică și Evaluare a Sănătății de la Universitatea din Washington.
19:40
Spania se află la 100 de zile distanţă de obţinerea imunităţii colective împotriva COVID-19, când cel puţin 70% din populaţie va fi vaccinată, susține premierul spaniol, Pedro Sánchez.
18:00
Ambasada Statelor Unite la Beijing și-a cerut scuze oficial după un scandal în care a fost implicată – o postare pe o rețea socială menită să promoveze ridicarea unor restricții anti-Covid în călătoriile dintre cele două țări a fost interpretată ca asemănând studenții chinezi cu câini, scrie digi24.
17:10
Potrivit Ministerului Sănătății, în spitalele din țară, la moment, sunt internați 1.400 de pacienți, dintre care 170 sunt în stare extrem de gravă. Între timp, laboratoarele au confirmat, în ultimele 24 de ore, alte 49 de cazuri noi de infectare, din 1.123 de teste efectuate. Niciun caz nou nu este de import. Autoritățile din sănătate vorbesc și despre șase noi decese.
15:50
Melinda Gates începuse să se întâlnească cu avocaţi specializaţi în divorţuri încă din 2019 în vederea separării de soţul ei, Bill Gates, a informat duminică The Wall Street Journal, citând surse şi documente, relatează dpa și transmite digi24.
15:30
De 30 de ani profesează jurnalismul, meseria la care visa de mic copil. Alina Radu, născută în 1967 într-un sat din Călărași este în prezent, directoarea săptămânalului „Ziarul de Gardă”, care activează pe piața media din Republica Moldova deja de 17 ani. Și-a început studiile în 1985, an în care încă se afla la putere socialismul, perioadă care protagonista își dorește să nu se mai întoarcă niciodată. A studiat timp de cinci ani la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității de Stat din Moldova. Cariera propriu-zisă în jurnalism a început-o chiar de când a finalizat studiile, în 1989. A schimbat mai multe locuri de muncă, de la televiziune, ziar și un ONG, până a ajuns la decizia de a înființa propriul ziar. Reieșind din presiunile puse asupra presei și propaganda din perioada sovietică, Alina Radu și-a dorit ca în redacția ei să lucreze jurnaliști liberi. Spune că statornicia și rezistența le-a deprins încă de mic copil, din familie.
14:40
O tânără din Italia a primit din greşeală, duminică, şase doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech şi a fost plasată sub observaţie, într-un spital din Toscana, însă starea ei de sănătate este bună, a informat luni agenţia AGI, relatează AFP și transmite Agerpres.
13:10
Peste 70 de mii de cetățeni din diasporă s-au înregistrat prealabil pentru alegerile parlamentare din 11 iulie. Cinci la sută dintre ei sunt moldoveni stabiliți în Italia. Pe locul doi în clasamentul celor mai numeroase înregistrări prealabile se află Regatul Unit al Marii Britanii, urmat de Germania.
12:10
Termometrul arată 17 grade Celsius în Sălcuța, Căușeni. Este mijloc de primăvară și asta se simte din plin. Soarele împarte generos din razele sale, norii sunt calmi și pufoși, vântul adie lin, jucându-se cu părul meu. Drumurile satului sunt nemărginite și mă duc spre mari gospodari. La fiecare a doua casă vezi măcar un om cu sapa în mână plivind buruienile sau aducând o căldare cu apă de la fântână. Câinii latră când dau să deschid poarta gospodinei Rodica Vornic. O femeie de statură medie, cu spatele drept, părul blond lăsat pe spate și cu ochii albaștri, mă privește curioasă. Stăpâna liniștește paznicii casei și mă invită să-i pășesc pragul casei.
12:10
Cum stă copilul în mașină? Îl ținem în brațe cu gândul că așa îl protejăm și nu va păți nimic? Îl așezăm pe bancheta din față mai aproape de șofer sau călătoria lui se limitează doar la scaunul auto specializat? Mulți părinți nu cunosc legislația actuală privind transportul copiilor și uneori neglijează intenționat acest aspect. Am pregătit mai jos un material despre tipurile de scaune auto pentru copii, vârsta până la care acestea trebuie folosite și ce spune legislația privind transportarea corectă a copiilor.
11:20
După mai mult de un an în care a fost disponibilă doar pe iPhone, platforma socială focusată pe Audio, Clubhouse, are, în sfârşit, aplicaţie de Android. Clubhouse şi-a lansat aplicaţia de Android, în versiune beta. Deocamdată, disponibilitatea acesteia este limitată doar la nivelul Statelor Unite.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.