Cehia: Doi agenți ruși au fost dați în căutare. Se presupune că unul dintre ei avea pașaport moldovenesc

Agora.md, 18 aprilie 2021 11:30

Cehia a dat în căutare internațională doi agenți ruși. Este vorba despre Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov, suspectați și în cazul tenatativei de otrăvire în 2018 a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Yulia cu agentul neurotoxic din epoca sovietică Noviciok, în oraşul britanic Salisbury. Rusia a negat orice implicare, scrie Reuters, citat de Agerpres.ro.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 8 ore
21:00
În centrul țării, zilele următoare, temperaturile vor urca în termometre până la 21 grade Celsius. Totul în contextul unui cer variabil, cu excepția zilelor de joi și vineri, când vor fi înregistrate ploi. În Nordul țării valorile termice vor coborî până la 2 grade. Cei din sud vor avea parte de precipitații în zilele de miercuri, joi și vineri, iar temperatura va oscila între 7 și 24 grade Celsius.
20:10
La un an de la declanșarea pandemiei genarate de noul Coronavirus, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” a pierdut peste treizeci de angajați, printre care cadre științifico-didactice și alte categorii de personal universitar. Despre aceasta a scris instituția pe rețelele de socializare.
Acum 12 ore
19:20
Atunci când vine vorba despre sănătatea sexuală, majoritatea persoanelor se rușinează să discute, chiar dacă cunosc foarte puțin la acest subiect. Despre acestea a relatat Natalia Bejan, în calitate de speaker în cadrul Rockit Conference 2021, la categoria „Reinventare, sănătate și stare de bine”. Subiectul prezentat de Natalia s-a bazat pe educația sexuală și a ilustrat realitatea actuală în ceea ce privește nivelul de cunoaștere de sine și a corpului.
18:20
De mai bine de 15 ani, au existat diferite predicții din partea liderilor tehnologici cu privire la moartea parolelor. Bill Gates a prezis-o în 2004 și Microsoft a prezis-o pentru 2021. Au existat numeroase declarații similare între ele, alături de critici pentru parolele ca mijloc inadecvat de protecție. Cu toate acestea, parolele rămân un aspect comun al securității cibernetice, lucru pe care oamenii îl folosesc în fiecare zi. Mai mult, parolele nu dau încă semne de dispariție. Dar mulți oameni le folosesc în continuare incorect și par a nu cunoaște bunele practici recomandate, scrie Playtech.
17:20
Alte 145 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, anunță Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale. Din numărul total de cazuri, unul e de import din Egipt. În total au fost efectate 2.393 de teste, dintre care 392 – teste Rapid – Antigen. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 252.749. Din numărul total de cazuri, niciunul nu a fost înregistrat în rândul lucrătorilor medicali.
16:20
Durata medie a vieții în Republica Moldova, în anul 2019, a constituit 70,9 ani, pe când în Uniunea Europeană speranța de viață este de 81,3 ani. Totodată, în Republica Moldova tinerii reprezintă 17,6% din numărul total al populției, iar ponderea persoanelor în vârstă este de 14,5%. În UE populația în vârstă este reprezentată de 20,2%, pe când tinerii - 16,6%. Asta arată statistică privind datele statistice din domeniul social al Republicii Moldova în comparaţie cu media pe țările Uniunii Europene, potrivit datelor Biroului Național de statistică.
Acum 24 ore
14:20
Sergiu Țurcan este unul dintre membrii AGORA, care a cumpărat printre primii un abonament pentru un an. Acesta are 31 de ani, locuiește în Chișinău și activează în domeniul IT, fiind administrator de sisteme. Ne-a povestit că a ales să susțină AGORA pentru că, în opinia sa, independența financiară este esențială pentru libertatea presei.
13:20
Părți din racheta chinezească supranumită Long March-5B, scăpată de sub control, s-au prăbușit în apropierea insulelor Maldive. Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, scrie Digi24.
12:20
Ambasadorul Uniunii Europene Peter Michalko în Moldova a fost decorat cu „Ordinul de Onoare” de către Președinta Maia Sandu. Șefa statului i-a mulțumit Excelenței Sale pentru sprijinul constant oferit Republicii Moldova pe parcursul mandatului său.
11:30
Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-un discurs video cu ocazia zilei de 9 mai că această dată „are o mare încărcătură simbolică pentru țara noastră”. În același timp, premierul interimar al țării s-a referit la beneficiile oferite de integrarea europeană și a mulțumit pentru ajutorul acordat în timpul pandemiei de COVID-19.
10:20
În centrul capitalei este organizat marșul „Regimentul Nemuritor” cu ocazia zilei de 9 mai, numită și „Ziua Victoriei”. Mulțimea urmează să pornească din Piața Marii Adunării Naționale spre Complexul Memorial „Eternitate”, au anunțat organizatorii. Deși este stare de urgență în sănătate publică, majoritatea restricțiilor nu sunt respectate.
09:50
Edilul comunei Ișcălău din raionul Fălești a decedat sâmbătă în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Primăriei comunei Ișcălău.
09:10
La 9 mai 1950, ministrul francez de externe Robert Schuman lansa declarația prin care propunea crearea unei instituții europene pentru gestionarea în comun a producției de cărbune și oțel. Redactată de diplomatul și antreprenorul francez Jean Monnet, declarația este privită drept soluția pentru a evita izbucnirea ulterioară a unui conflict la nivel european și a pune bazele unei viitoare cooperări europene.
08:40
Pe 8 mai 1945, delegația formată din conducătorii Germaniei Naziste a semnat la Reims actul de capitulare care a pus capăt celui de-al doilea Război Mondial. Semnat în fața viitorului președinte al SUA, Eisenhower, a reprezentantului Franței, Regatului Unit și al URSS, acordul nu a putut intra în vigoare în mod deplin din cauza rezistenței sovieticilor.
07:40
Premierul Scoției Nicola Sturgeon a anunțat că susține ideea unui referendum asupra autodeterminării, după ce rezultatele alegerilor locale au arătat o victorie a partidului său. Șefa executivului de la Edinburgh l-a îndemnat pe Johnson să nu se „opună” voinței poporului scoțian, scrie Agerpres.
Ieri
21:10
În sectorul Rîșcani al capitalei a fost finalizat, parțial, un nou scuar. Potrivit primarului, Ion Ceban, oamenii care locuiesc pe strada Kiev se pot bucura de o zonă verde creată de la zero pe un spaţiu public care nu era anterior îngrijit. Este vorba despre scuarul ,,Guguţă”.
21:00
Medicul ortoped, conferențiar universitar, doctor în științe medicale, Mihail Darciuc, s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Potrivit unui comunicat emis de Institutul de Medicină urgentă, medicul a fost răpus de complicațiile provocate de COVID-19.
19:00
Sergiu Gurău este un tânăr antreprenor din Răzeni, raionul Ialoveni, care a pus pe roate o afacere socială în localitatea sa de baștină. Acesta a deschis o companie de catering în cadrul căreia a angajat 11 tineri cu dizabilități și patru din categorii defovarizate. Pe măsură ce au apărut tot mai mulți clienți, afacerea socială a început să aducă venituri, compania achitând la bugetul de stat peste un milion de lei, în 2019.
17:50
191 de cazuri de infectare cu coronavirusul de tip nou, depistate în ultimele 24 de ore. Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, în total au fost efectuate 4.525, dintre care 598 – teste Rapid – Antigen. Din numărul total de cazuri, unul e de import și anume din Ucraina.
17:10
Nunțile, cumătriile și alte evenimente vor putea fi organizate pe teritoriul municipiului Chișinău, cu prezența a cel mult 50 de persoane. O decizia în acest sens a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău. Totuși, atât organizatorii cât și invitații vor fi obligați să respecte măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19.
16:10
22 speakeri și experți care au creat oportunități și au produs schimbări inovatoare în domeniile lor de activitate și-au povestit experiența în cadrul primei zile de Rockit Conference: Dă-i foială. Cei implicați în evneiment și-au unit forțele creatoare și experiența pentru a aduce soluții și răspunsuri pentru „noua realitate”.
15:20
Factura pentru utilități la nivelul R. Moldova, pentru tot anul 2020, se însumează la 13,98 miliarde de lei. Cel mai mult s-a plătit pentru energia electrică - 6,79 miliarde de lei la nivel de țară, pentru un an. Iar cea mai mică sumă a fost plătită pentru apă - consumatorii au folosit 62 de milioane de m3 de apă, pentru care au achitat 0,71 de miliarde de lei. Iată cum variază consumul și cheltuielile pentru servicii în 2020 comparativ cu anul 2019.
14:10
Unitățile de alimentație publică vor activa până la ora 23:00, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică şi a instrucţiunii privind prevenirea infecţiei COVID-19, cu recomandarea utilizării preponderent a spațiilor amenajate, plus în aer liber după regulile vechi. Anunțul a fost făut de primarul, Ion Ceban, în cadrul unei transmisiuni live, pe pagina sa de Facebook. Edilul a precizat că centrele comerciale și unitățile specializate de comerț cu amănuntul a produselor nealimentare de pe teritoriul municipiului Chișinău vor activa cu program până la ora 22:00.
13:10
Procesul educațional pentru elevii din clasele I-XII din instituțiile de învățământ primar, secundar şi special din municipiul Chișinău, începând cu 11 mai 2021, se va organiza cu prezență fizică. Anunțul a fost făcut de primar capitalei, Ion Ceban, în cadrul unei transmisiuni live, pe pagina sa de Facebook. Edilul a precizat că o decizie în acest sens a fost luată de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău
12:20
După ce anterior au anunțat că accesul pe teritoriile cimitirelor din municipiul Chișinău va fi restricționat pentru vizitatori pe parcursul sărbătorilor Paștele Blajinilor, pe ultimă sută de metri, autoritățile s-au răzgândit. Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat prin intermdiul unei transmiusiuni live, pe pagina sa de Facebook, că se permite, începând cu ziua de mâine accesul în toate cimitirele din municipiu, până la ora 17:00.
12:10
Premierul Indiei este criticat pentru că, în plină pandemie, vrea să folosească banii statului pentru a-și renova reședința. Se întâmplă în timp ce statisticile oficiale indică sute de mii de cazuri noi de COVID în India. Presa străină scrie că în pofida acestei situații alarmante, premierul Modi face presiuni pentru adoptarea unui buget de 2 miliarde de dolari, pentru renovarea parlamentului și a noii sale reședințe oficiale.
11:20
Compania Google anunță că marea revenire la birouri va avea o nouă viziune asupra flexibilității programului angajaților. Astfel, săptămâna de lucru va include trei zile la birou și două zile din orice alt loc, cu posibilitatea ca 4 săptămâni pe an angajații să lucreze de oriunde își doresc. Sundar Pichai, CEO-ul Google și Alphabet, a trimis miercuri, 5 mai, un e-mail către toți angajații Google în care trasează felul în care vede compania-gigant reîntoarcerea la muncă din toamnă sau din momentul în care pandemia va permite acest lucru.
11:10
Agenția Servicii Publice este împovărată cu credite de sute de milioane lei de la diferite bănci, iar acum este vârful perioadei scadente. Declarația a fost făcută de Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Platforma DA, Alexandru Slusari, pe paginsa de Facebook. În acest context, Alexandr Slusari a decis să pornească o anchetă parlamentară asupra acestui subiect, motivând prin faptul că „majorarea recentă a prețurilor pentru servicii bate puternic la buzunarele cetățenilor și agenților economici”.
10:10
Compania Google anunță că marea revenire la birouri va avea o nouă viziune asupra flexibilității programului angajaților. Astfel, săptămâna de lucru va include trei zile la birou și două zile din orice alt loc, cu posibilitatea ca 4 săptămâni pe an angajații să lucreze de oriunde își doresc. Sundar Pichai, CEO-ul Google și Alphabet, a trimis miercuri, 5 mai, un e-mail către toți angajații Google în care trasează felul în care vede compania-gigant reîntoarcerea la muncă din toamnă sau din momentul în care pandemia va permite acest lucru.
09:10
Deși, din punct de vedere calendaristic, primăvara este deja pe ultima sută de metri, căldurile se lasă așteptate. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe parcursul ziei de sâmbătă sunt programate ploi în toată țara. Cât de valorile termice - la Briceni şi Soroca acestea vor ajunge până la 12 grade, în timp ce la Bălţi şi Orhei se vor înregistra câte 13 grade cu plus.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:30
Grupul german Bayerische Motoren Werke (BMW) a raportat rezultate trimestriale peste estimările analiştilor, şi a confirmat previziunile privind rezultatele financiare din acest an, transmite Agerpres.
21:20
Circa 3500 de polițiști vor asigura ordinea publică și circulația rutieră în perioada 9-10 mai. Oamenii legii se vor afla pe teritoriul și în adiacentul cimitirelor, atât în localitățile unde a fost permisă oficierea procesiunii de pomenire a celor răposați, cât și în acele localități unde aceasta a fost interzisă.
21:00
Sesiunea de vară va fi organizată online, se arată într-o dispoziție semnată de rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov. Studenții vor susține examenele de la distanță, după ce au semnat o petiție în acest sens și au organizat și un protest.
20:10
Stephane Bancel, CEO-ul Moderna, a declarat joi că se aşteaptă să apară mai multe variante Covid-19 în lunile următoare, pe măsură ce emisfera sudică intră în anotimpurile de toamnă şi iarnă, relateazăCNBC, potrivit Mediafax și transmis de digi24.
19:10
Maia Sandu îi îndeamnă pe cetățeni să se imunizeze și spune că vaccinul este capabil să oprească virusul COVID-19. Într-un spot video, șefa statului sugerează că vaccinarea ar putea grăbi revenirea la viața dinaintea pandemiei.
18:50
Untura de bursuc, găsită alături de scrisori și note verbale, într-un sac diplomatic venit de la Moscova, este destinată tratării unui membru de familie a unui fost colaborator al ambasadei, precizează Ministerul de Externe. Din acest motiv, pachetul a fost considerat o exceptie din „considerente umanitare”.
18:40
Pe 30 aprilie 2021, activele oficiale de rezervă au constituit peste 3,75 miliarde de dolari, în creștere cu 43,07 milioane dolari în comparație cu 31 martie 2021, când acestea au însumat circa 3,71 miliarde de dolari. Jurnaliștii de la mold-street.com precizează că, potrivit Băncii Naţionale a Moldovei, majorarea activelor oficiale de rezervă a fost determinată în special deaprecierea cursurilor de schimb ale valutelor componente ale rezervelor valutare în raport cu dolarul SUA, ceea ce a generat o creştere cu 36,25 milioane dolari.
18:20
Colecția Clasică de vinuri a Castelului Mimi a fost completată cu al patrulea vin roșu, care are un nume original - Mâini în Șold. În spatele acestei fraze nu se află un cupaj, așa cum se putea aștepta după apariția vinurilor Sfăditele, 2018, Isterie, 2018 și Frați, 2018, ci soiul - Rară Neagră. Totuși, pe etichetă, producătorii au decis să scrie ”Mâini în Șold”, făcând aluzie la acel gest feminin, ce vorbește despre încrederea în sine.
18:10
Un nou lot de 100.800 de doze de vaccin anti-COVID, produs de compania AstraZeneca, a ajuns din România în Republica Moldova. Misiunea a fost îndeplinită fiind utilizate două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI din România, care s-au deplasat pe ruta București – Chișinău și retur.
18:00
Comisia Electorală Centrală a validat participarea Alianței pentru Unirea Românilor la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova din data de 11 iulie.
18:00
Unii deputați socialiști au ales să se vaccineze cu serul chinez Sinopharm. Este vorba despre Vlad Batrîncea, Vladimir Odnostalco și Marina Radvan cărora le-a fost administrată prima doză de vaccin.
17:40
Un nou lot de 100.800 de doze de vaccin anti-COVID produs de compania AstraZeneca a ajuns din România în Republica Moldova, pentru combaterea pandemiei COVID- 19. Misiunea a fost îndeplinită utilizându-se două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM) aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI - România, care s-au deplasat pe ruta București – Chișinău și retur.
17:30
Alte 260 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Totodată, 17 persoane au pierdut lupta cu virusul. Din numărul total de cazuri, cinci cazuri sunt de import, trei din Italia și câte unul din Irlanda și Franța. În total, au fost efectuate 5.222 de teste, dintre care 1.335 de teste rapide.
17:30
Iurie Reniță prezintă pagini din mărturiile semnate de Plahotniuc și Iaralov, după ce Procuratura Generală a afirmat că niciunul din cei doi nu ar fi vorbit cu oamenii legii în „dosarul kuliokului”.
17:20
Pandemia de COVID19 a schimbat paradoxal noțiunea de normalitate. Prestarea muncii la distanță a fost unul din aspectele din viața cotidiană care a suferit modificări vizibile. Dacă acum un an, munca la distanță putea fi considerată ceva imprevizibil, astăzi este rutina cea mai sigură pentru sănătatea noastră și a celor din jur.
16:40
Cauza penală, inițiată de Procuratura Anticorupție la 29 octombrie 2019 pe faptul pretinselor acțiuni ilegale ale angajaților Agenției Servicii Publice la documentarea dublelor identități ale unor persoane, a fost clasată, anunță Procuratura într-un comunicat de presă.
16:10
În cadrul implementării proiectului de reparație capitală a Circului din Chișinău, a fost realizat raportul expertizei tehnice a clădirii și a fost selectată compania străină care va elabora proiectul de execuție a lucrărilor. Totodată, potrivit ministerului Educației, Culturii și Cercetării, au fost găsite soluțiile pentru ca arena mare a Circului să devină multifuncțională.
16:00
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au convenit lansarea graduală a etapei a III-a de vaccinare împotriva noului virus. Astfel, pe data de 11 mai, odată cu lansarea platformei naționale de înregistrare la vaccinare, vor fi aprobate noile contigente care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19.
16:00
Potrivit statisticilor, Moldova ocupă locul doi la capitolul vaccinare printre țările Parteneriatului Estic. Prima poziție este ocupată de Azerbaijan, care a vaccinat peste 9,7 la sută din populație. Ultima poziție dintre cele șase țări membre este ocupată de Armenia, unde au fost administrate doar 565 de doze de vaccin, fiind imunizată mai puțin de 0,1 la sută din populație.
15:50
China este în responsabilă pentru mai multe emisii de gaze cu efect de seră decât toate naţiunile dezvoltate din lume combinat, potrivit noilor cercetări publicate de Rhodium Group, transmite digi24.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.