Pescuiau ilegal pe lacul Beleu. Două persoane, printre care un minor, prinse cu plasele pline cu pește

Agora.md, 18 aprilie 2021 10:20

Chiar dacă pescuitul este interzis, doi moldoveni au fost depistați prinzând pește ilegal pe lacul Beleu, în nopatea de 17 aprilie. Aceștia foloseau plase, folosirea cărora este interzisă prin lege. Polițiștii au stabilit că băinuiții aveau 16 plase de monofilament, cu lungimea totală de 1.600 de metri, și aproximativ 40 de kg de pește de diferite specii.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 6 ore
23:00
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, spune că 80 de milioane de lei ar fi suficienți pentru organizarea parlamentarelor anticipate din 11 iulie. Într-un interviu pentru o emisiune de la JurnalTV, acesta a declarat că suma de 125 de milioane de lei este exagerată, având în vedere situația bugetului de stat. Potrivit lui, în fondul de rezervă al țării ar mai sta doar 98 de milioane de lei. Dorin Cimil are însă o altă părere. El declară că scăderea cheltuielilor poate duce și la scăderea numărului de secții de votare peste hotare.
Acum 8 ore
22:30
Cercetătorii olandezi au descoperit o nouă metodă de depistare a infecțiilor COVID-19.Aceștia au „instruit” albine, care au un simţ al mirosului neobişnuit de ascuţit, să identifice probe infectate cu COVID-19. Metoda ar putea reduce timpii de aşteptare pentru rezultatele testelor la doar câteva secunde.
Acum 12 ore
20:40
Partidele de dreapta consideră că o alianță PCRM-PSRM este un gest de disperare, mai ales în condițiile în care, Voronin l-a criticat în repetate rânduri pe Dodon. Reacțiile formațiunilor au fost vociferate la o emisiune de la TV8.
20:00
Cel puțin 25 de persoane, inclusiv un ofițer de poliție, au fost ucise într-un schimb de focuri în Rio de Janeiro, potrivit presei locale. Schimbul de focuri a avut loc în timpul unei operațiuni a poliției într-o favelă din zona Jacarezinho a orașului. Poliția civilă a lansat operațiunea după ce a primit informații potrivit cărora traficanții de droguri recrutau copii pentru banda lor, transmite BBC.
19:50
Garda Tânără a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat organizarea unui concurs cu ocazia zilei de 9 mai. În cadrul acestuia, socialiștii au decis să ofere câtorva tineri, care vor participa la marș, mai multe dispozitive Apple drept premii. Întrebați de unde provin banii pentru aceste cadouri, reprezentanții Gărzii au dat de înțeles că ar fi strâns bani mână de la mână. După ce inițiativa a primit mai multe critici de la unii politicieni, postarea a fost ștearsă.
19:40
„Regretăm existența faptului înregistrat video”. Este reacția Curții de Apel Cahul, după ce în spațiul public a apărut o înregistrare video în care apare Nicolae Bojenco, unul dintre avocații lui Ilan Șor, dar și judecătorul raportor în dosarul Șor, Tudor Berdilă. Apărătorul a confirmat întâlnirea și a declarat că a fost una întâmplătoare. Tot el a afirmat că i-a dat magistratului o pungă neagră în care s-ar fi aflat o ciocolată și o sticlă de vin. AGORA a solicitat instanței să vină cu o reacție la cele întâmplate, în contextul în care dosarul Șor se află în gestiunea Curții de Apel Cahul. Instituția, însă, nu a venit cu o poziție în acest sens.
19:30
Cu prilejul Zilei Europei 2021, Delegația Uniunii Europene anunță organizarea mai multor evenimente care să marcheze această sărbătoare. În acest an, publicul va avea acces la emisiuni, activități și informații prin intermediul platformelor online, TV și radio.
19:30
„Regretăm existența faptului înregistrat video”. Este reacția Curții de Apel Cahul, după ce în spațiul public a apărut o înregistrare video în care apare Nicolae Bojenco, unul dintre avocații lui Ilan Șor, dar și judecătorul raportor Tudor Berdilă. Apărătorul a confirmat întâlnirea și a declarat că a fost una întâmplătoare. Tot el a afirmat că i-a dat magistratului o pungă neagră în care s-ar fi aflat o ciocolată și o sticlă de vin. AGORA a solicitat instanței să vină cu o reacție la cele întâmplate, în contextul în care dosarul Șor se află în gestiunea Curții de Apel Cahul. Instituția, însă, nu a venit cu o poziție în acest sens.
19:00
Comuniștii sugerează că ar fi gata să bată palma cu socialiștii pentru parlamentarele din iulie. Motivul care i-ar determina să facă asta, este cel de a evita venirea la putere a forțelor unioniste, se arată într-un comunicat al partidului.
17:30
Într-un comunicat de presă, câteva organizații neguvernamentale de media au condamnat limbajul folosit de către liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în raport cu jurnalista Mariana Rață. Se întâmplă după ce politicianul a fost deranjat de faptul că, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de pe TV8, moderatoarea a citit un fragment de pe Wikipedia. Renato Usatîi a venit cu mai multe acuzații în adresa jurnalistei.
17:30
Din 4.474 de teste, efectuate în ultimele 24 de ore, 333 au fost confirmate pozitiv. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri sunt de import: 1-Rusia, 1-Ucraina, 1-Franța, 1-Italia. Între timp, 20 de persoane au pierdut lupta cu noul Coronavirus.
17:20
Sârbii au format cozi în fața centrelor de vaccinare, după ce li s-au promis vouchere de cumpărături.Zeci de persoane s-au aşezat joi la coadă într-un mall din Belgrad, în speranţa că vor fi printre primii care vor primi vaccinul anti-COVID-19 şi, odată cu el, un voucher de cumpărături, în cadrul ultimei iniţiative locale de stimulare a interesului pentru vaccinare.
16:40
Un complex sportiv de 57 de milioane de lei din satul Pănășești, raionul Strășeni a fost construit, dar nu este funcțional. Potrivit unei investigații a Ziarului de Gardă, proiectul a fost promovat de Pavel Filip pe când deținea funcția de premier, Pănășești fiind satul de baștină al fostului șef de Executiv.
16:00
Sefa „ Combinatului Servicii Funerare” spune că e imposibil de monitorizat vizitatorii cimitirelor în zilele de Blajini și că există un risc al răspândirii necontrolate a infecției. Reacția Ludmilei Boțan vine la scurt timp după ce Mitropolitul Moldovei i-a cerut primarului Ion Ceban să permită, totuși, accesul credincioșilor în cimitirele din municipiu.
Acum 24 ore
15:50
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să se abțină de la a participa la serviciile de pomenire în cimitire de Paștele Blajinilor. Într-un comunicat de presă, instituția menționează că riscul de infectare cu virusul COVID-19 ar fi unul iminent.
15:40
Vlad Plahotniuc s-ar fi aflat ultima oară în Thailanda. Cel puțin asta susține fostul deputat român, Cristian Rizea care afirmă că a avut o relație foarte apropiată cu fostul lider democrat. De fapt, Rizea îl și acuză pe Plahotniuc de faptul că el a fost încarcerat la Chișinău.
15:30
Pe 7 și 8 mai va avea loc conferința digitală Rockit. Speaker-ii evenimentului vor vorbi despre marketing și comunicare, inovație și transformare digitală, precum și despre antreprenoriat. De altfel, lista speakeri-lor va fi completată de patru experți din Ucraina, care vor pune în discuție experiențele lor în cadrul unui panel live.
15:00
Două nave înarmate au fost trimise de Guvernul Marii Britanii să patruleze în largul coastei maritime a Franței, lângă insula Jersey, unde s-au adunat 80 de nave de pescuit franceze la un protest față de noile reguli de pescuit post-Brexit. Navele patrulează la un km jumătate distanță de țărm. Guvernul britanic a anunțat că cele două nave sunt înarmate și au fost trimise „să monitorizeze situația”, relatează The Guardian, transmite Digi24.ro.
14:40
Ministerul Educației Culturii și Cercetării a aprobat lista centrelor de bacalaureat, unde se va desfășura sesiunea din 2021. Prin urmare, examenele vor avea loc în 93 de Centre de bacalaureat, dintre care 31 vor fi în mun. Chişinău.
14:40
Banca de Economii, aflată în procedură de lichidare, a scos din nou la vânzare la Bursa de Valori a Moldovei pachetul de acţiuni de 10,2% al companiei de asigurări Moldasig, transmite mold-street.com. Preţul de vânzare al unei acţiuni cu valoarea nominală de 100 de lei, este de 296,75 lei. În consecinţă, cele 61.200 de acţiuni costă circa 18,16 milioane lei, adică ceva mai mult de un milion de dolari.
13:10
Persoanele care au fost imunizate cu un vaccin bazat pe tehnologia ARN produc de zece ori mai mulți anticorpi. Declarația a fost făcut de epidemiologul șef al SUA, Anthony Fauci, scrie Agerpres.
13:00
Procuratura Generală a luat act de declarațiile ex-deputatului român Cristian Rizea, conform cărora fostul deputat PLDM, Ion Butmalai, oamenii de afaceri, Iurie Luncașu și Rosario Salemi ar fi fost asasinați. Prin urmare, a fost dispusă reluarea urmăririi penale în cadrul acestor dosare.
13:00
Oficiul Băncii Europene de Investiții din Republica Moldova are un nou șef, Alberto Carlei, a cărui investire a avut loc la începutul anului curent.
12:40
Doctorul în pedagogie și conferențiarul universitar al Universității de Stat din Comrat Tatiana Velicova a inițiat și dezvoltat un curs complet de E-teaching, destinat cadrelor didactice din regiunea de sud a țării. A instruit 35 de profesori în domeniul tehnologiilor avansate de predare prin utilizarea TIC, dezvoltându-le nivelul de alfabetizare IT.
12:40
Procuratura Generală a luat act de declarațiile ex-deputatului român Cristian Rizea, conform cărora fostul deputat PLDM, Ion Butmalai, oamenii de afaceri, Iurie Luncașu și Rosario Salemi ar fi fost asasinați. Prin urmare, a fost dispusă reluarea urmăririi penale în cadrul acestor dosare.
12:10
Președinta R. Moldova, Maia Sandu se va imuniza mâine, 7 mai, cu prima doză a serului AstraZeneca, la sediul Policlinicii de Stat. Anunțul a fost făcut astăzi de Președinție.
11:50
Președinta R. Moldova, Maia Sandu se va imuniza mâine, 7 mai, cu prima doză a serului AstraZeneca, la sediul Policlinicii de Stat. Anunțul a fost făcut astăzi de Președinție.
11:40
Ai o idee IT care poate îmbunătăți serviciile financiar–bancar și vrei s-o dezvolți? Înscrie-te la Acceleratorul FinTech până pe 10 mai! Aici vei avea acces la o serie de resursele necesare pentru a-ți construi produsul. Iar dacă ai deja o echipă cu care lucrezi la soluția tehnologică, atunci veniți pentru a continua scalarea afacerii.
11:20
Serbia oferă câte 25 de euro fiecărui cetățean vaccinat. Inițiativa lansată de autorități vine să stimuleze și să crească rata persoanelor vaccinate în țară. Suma oferită drept stimulent de către autorități, reprezintă 5% din salariul mediu pe economie din țară, relatează Euronews.
11:20
Trăiește printre cifre și coduri, dar nu obosește să țină pasul actualității și informației. Vorbim de Alexandru Țurcan, cel care și-a luat abonament la AGORA chiar din prima lună când am lansat programul de membership. La 8 mai face exact un an de când a decis să ne susțină. Cine este Alexandru Țurcanu, care îi sunt valorile și de ce a ales să susțină AGORA, aflați mai jos.
11:00
Serbia oferă câte 25 de euro fiecărui cetățean vaccinat. Inițiativa lansată de autorități vine să stimuleze și să crească rata persoanelor vaccinate în țară. Suma oferită drept stimulent de către autorități, reprezintă 5% din salariul mediu pe economie din țară, relatează Euronews.
11:00
După ce la ședința din 4 mai, edilul capitalei a anunțat că se va asigura vaccinarea tuturor persoanelor, azi, acesta a scris pe pagina sa de Facebook că numărul doritorilor de a se imuniza a crescut de aproape trei ori. De asemenea, Ion Ceban a adăugat că în caz de necesitate se vor deschide alte centre municipale de vaccinare.
10:50
După ce la ședința din 4 mai, edilul capitalei a anunțat că se va asigura vaccinarea tuturor persoanelor, azi, acesta a scris pe pagina sa de Facebook că numărul doritorilor de a se imuniza a crescut de aproape trei ori. De asemenea, Ion Ceban a adăugat că în caz de necesitate se vor deschide alte centre municipale de vaccinare.
10:20
Preşedinta Consiliului de Presă din Republica Moldova, jurnalista Viorica Zaharia, împreună cu jurnalistul Victor Moșneaga au realizat un studiu privind reacția autorităților la investigațiile jurnalistice pe teme de integritate și corupție. Deși studiul a arătat că toate cele 19 materiale au avut o reacție, multe dintre ele nu au avut niciun rezultat.
10:10
Se împlinesc 31 de ani de la primul „Pod de Flori” din 6 mai 1990. Acest eveniment a marcat prima posibilitate de trecere liberă a frontierei după aproape jumătate de secol în care granița de pe Prut a fost aproape imposibil de trecut pentru românii de pe ambele maluri. În acea zi, între orele 13:00 – 17:00, românii din fosta Republică Socialistă România au avut posibilitatea de a traversa Prutul fără acte, momentul fiind denumit simbolic „Podul de Flori”.
09:20
Cel mai mare urs din România, numit Arthur, a fost împușcat de un prinț austriac venit la vânătoare în România. ONG-ul Agent Green, care a monitorizat situația acestuia, îl acuză pe prinț că ar fi abuzat de derogarea oferită de Ministerul Mediului și că de fapt acesta ar fi un „vânător de trofee”.
08:50
Mitropolitul Vladimir i-a adresat primarului Ion Ceban o scrisoare deschisă prin care roagă ca autoritățile să permită organizarea și desfășurarea Paștelui Blajinilor în cimitirele din capitală.
07:40
Startup-ul Fagura.com, un proiect fintech născut și lansat în Moldova la începutul anului 2019, anunță că se va lista pe Seedrs.com, una dintre cele mai mari platforme de equity crowdfunding din lume, cu sediul în Londra, prin care clienții companiei vor putea deveni co-proprietari ai afacerii.
07:20
Blue Origin, compania americană de tehnologie spaţială a miliardarului Jeff Bezos, se pregăteşte să deschidă vânzările de bilete pentru excursii suborbitale cu naveta New Shepard, relatează Reuters, scrie Agerpres.ro.
Ieri
22:30
Fostul deputat democrat, actualul consilier municipal, Veaceslav Nedelea, părăsește Partidul Democrat. Anunțul a fost făcut pe facebook. Acesta spune că pleacă din PDM pentru că nu este de acord cu politica conducerii formațiunii.
21:20
Igor Dodon și Alexandr Lukașenko au făcut schimb de amabilități în cadrul întâlnirii informale care a avut loc în afara capitalei Belarusului. Socialistul Igor Dodon l-a lăudat pe liderul de la Minsk pentru modul în care gestionează situația din țară, spunând că acesta este un „exemplu”și pentru Moldova.
20:50
Anatol Ciubotaru, cel care a fost dat afară de la șefia Spitalului Clinic Republican în martie 2020, se va regăsi pe listele blocului electoral lansat de Renato Usatîi. Declarația a fost făcută de însuși primarul de Bălți, la o emisiune de la TV8.
19:30
Teatrul Alexei Mateevici își deschide ușile pentru iubitorii de artă și dă start spectacolelor pentru toate categoriile de vârstă. Astfel, în luna mai vor fi jucate piesele „Stop the Tempo!”, „Treapta a noua”, „Iluzii”, „Martiri”, precum și spectacolul pentru copii „Jack și vrejul de fasole”.
18:50
Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere a fost promulgată de președinta Maia Sandu. Șefa statului a declarat, însă, că legea ar fi una slabă și ar conține prevederi confuze, motiv pentru care următorul Parlament ar trebui să o modifice.
18:50
Un milion de dolari sau peste 800 de mii de euro, atât speră să obțină casa de licitații Christie's pentru o sticlă de vin care a călătorit în spațiu. Sticla de Chateau Petrus, scoasă marți la licitație, ar putea deveni astfel cel mai scump vin din istorie.
18:50
Alte 316 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, opt cazuri sunt de import, două din România, două din Ucraina și câte unul din Egipt, Franța, Italia și Turcia. Totodată, 23 de pacienți au pierdut lupta cu virusul.
18:40
Capacitatea redusă a Consiliilor Elevilor de a obține beneficii pentru tineri este un factor primar care determină implicarea redusă a elevilor în guvernarea instituțiilor de învățământ. Senatele nu au reușit să devină organe reprezentative ale elevilor. Interesele elevilor nu sunt reflectate suficient în procesul de luare a deciziilor iar elevii nu sunt motivați să se implice în guvernarea școlii. Vidul este compensat de implicarea profesorilor. În acest articol, Denis Smoleacși Andreea Chisca își propun să identifice cauzele apatiei și a funcționalității formale a Consiliilor Elevilor. La final, vin să ofere câteva recomandări cum se pot schimba senatele din structuri formale în instituții reprezentative.
18:30
De la inițierea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, 80% din lucrătorilor medicali din spitalele municipale și republicane au fost vaccinați. Totodată, potrivit Ministerului Sănătății, morbiditatea s-a redus cu 82,5% în rândul lucrătorilor medicali și cu 85,7% în cazul medicilor din spitalele municipale și republicane. Potrivit datelor, 4% din populația țării a fost imunizată împotriva noului virus, fiind administrate 151.145 de doze de vaccin COVID-19.
18:00
Plângerea avocaților lui Veaceslav Platon împotriva ordonanței procurorului general din 6 aprilie 2021 a fost respinsă ca neîntemeiată, de judecătoria Ciocana. Prin urmare, deciziile lui Alexandru Stoianoglo prin care „Casa Modei” și fosta clădire ASITO au fost recunoscute drept corpuri delicte și transmise în proprietatea lui Vladimir Russu rămân în vigoare. Declarația a fost făcută de apărarea omului de afaceri Vladimir Russu.
18:00
Comisia Electorală Centrală a aprobat programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021. În conformitate cu prevederile planului, perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate începe astăzi, 5 mai.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.