Macheta lui Putin, așezată pe o toaletă și instalată lângă clădirea ambasadei ruse din Praga. Mai mulți activiști cer eliberarea lui Navalnîi (VIDEO)

Agora.md, 17 aprilie 2021 17:10

Un piedestal cu o toaletă de aur, pe care au așezat a machetă a președintelui rus Vladimir Putin, a fost instalată lângă clădirea ambasadei ruse din Praga, transmite currenttime.tv. Astfel, mai mulți activiști „Kaputin” și-au arătat nemulțumirea și au cerut eleiberarea opozantului Alexei Navalnîi.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 12 ore
22:30
Grupul german Bayerische Motoren Werke (BMW) a raportat rezultate trimestriale peste estimările analiştilor, şi a confirmat previziunile privind rezultatele financiare din acest an, transmite Agerpres.
21:20
Circa 3500 de polițiști vor asigura ordinea publică și circulația rutieră în perioada 9-10 mai. Oamenii legii se vor afla pe teritoriul și în adiacentul cimitirelor, atât în localitățile unde a fost permisă oficierea procesiunii de pomenire a celor răposați, cât și în acele localități unde aceasta a fost interzisă.
21:00
Sesiunea de vară va fi organizată online, se arată într-o dispoziție semnată de rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov. Studenții vor susține examenele de la distanță, după ce au semnat o petiție în acest sens și au organizat și un protest.
20:10
Stephane Bancel, CEO-ul Moderna, a declarat joi că se aşteaptă să apară mai multe variante Covid-19 în lunile următoare, pe măsură ce emisfera sudică intră în anotimpurile de toamnă şi iarnă, relateazăCNBC, potrivit Mediafax și transmis de digi24.
19:10
Maia Sandu îi îndeamnă pe cetățeni să se imunizeze și spune că vaccinul este capabil să oprească virusul COVID-19. Într-un spot video, șefa statului sugerează că vaccinarea ar putea grăbi revenirea la viața dinaintea pandemiei.
18:50
Untura de bursuc, găsită alături de scrisori și note verbale, într-un sac diplomatic venit de la Moscova, este destinată tratării unui membru de familie a unui fost colaborator al ambasadei, precizează Ministerul de Externe. Din acest motiv, pachetul a fost considerat o exceptie din „considerente umanitare”.
18:40
Pe 30 aprilie 2021, activele oficiale de rezervă au constituit peste 3,75 miliarde de dolari, în creștere cu 43,07 milioane dolari în comparație cu 31 martie 2021, când acestea au însumat circa 3,71 miliarde de dolari. Jurnaliștii de la mold-street.com precizează că, potrivit Băncii Naţionale a Moldovei, majorarea activelor oficiale de rezervă a fost determinată în special deaprecierea cursurilor de schimb ale valutelor componente ale rezervelor valutare în raport cu dolarul SUA, ceea ce a generat o creştere cu 36,25 milioane dolari.
Acum 24 ore
18:20
Colecția Clasică de vinuri a Castelului Mimi a fost completată cu al patrulea vin roșu, care are un nume original - Mâini în Șold. În spatele acestei fraze nu se află un cupaj, așa cum se putea aștepta după apariția vinurilor Sfăditele, 2018, Isterie, 2018 și Frați, 2018, ci soiul - Rară Neagră. Totuși, pe etichetă, producătorii au decis să scrie ”Mâini în Șold”, făcând aluzie la acel gest feminin, ce vorbește despre încrederea în sine.
18:10
Un nou lot de 100.800 de doze de vaccin anti-COVID, produs de compania AstraZeneca, a ajuns din România în Republica Moldova. Misiunea a fost îndeplinită fiind utilizate două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI din România, care s-au deplasat pe ruta București – Chișinău și retur.
18:00
Comisia Electorală Centrală a validat participarea Alianței pentru Unirea Românilor la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova din data de 11 iulie.
18:00
Unii deputați socialiști au ales să se vaccineze cu serul chinez Sinopharm. Este vorba despre Vlad Batrîncea, Vladimir Odnostalco și Marina Radvan cărora le-a fost administrată prima doză de vaccin.
17:40
Un nou lot de 100.800 de doze de vaccin anti-COVID produs de compania AstraZeneca a ajuns din România în Republica Moldova, pentru combaterea pandemiei COVID- 19. Misiunea a fost îndeplinită utilizându-se două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM) aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI - România, care s-au deplasat pe ruta București – Chișinău și retur.
17:30
Alte 260 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Totodată, 17 persoane au pierdut lupta cu virusul. Din numărul total de cazuri, cinci cazuri sunt de import, trei din Italia și câte unul din Irlanda și Franța. În total, au fost efectuate 5.222 de teste, dintre care 1.335 de teste rapide.
17:30
Iurie Reniță prezintă pagini din mărturiile semnate de Plahotniuc și Iaralov, după ce Procuratura Generală a afirmat că niciunul din cei doi nu ar fi vorbit cu oamenii legii în „dosarul kuliokului”.
17:20
Pandemia de COVID19 a schimbat paradoxal noțiunea de normalitate. Prestarea muncii la distanță a fost unul din aspectele din viața cotidiană care a suferit modificări vizibile. Dacă acum un an, munca la distanță putea fi considerată ceva imprevizibil, astăzi este rutina cea mai sigură pentru sănătatea noastră și a celor din jur.
16:40
Cauza penală, inițiată de Procuratura Anticorupție la 29 octombrie 2019 pe faptul pretinselor acțiuni ilegale ale angajaților Agenției Servicii Publice la documentarea dublelor identități ale unor persoane, a fost clasată, anunță Procuratura într-un comunicat de presă.
16:10
În cadrul implementării proiectului de reparație capitală a Circului din Chișinău, a fost realizat raportul expertizei tehnice a clădirii și a fost selectată compania străină care va elabora proiectul de execuție a lucrărilor. Totodată, potrivit ministerului Educației, Culturii și Cercetării, au fost găsite soluțiile pentru ca arena mare a Circului să devină multifuncțională.
16:00
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au convenit lansarea graduală a etapei a III-a de vaccinare împotriva noului virus. Astfel, pe data de 11 mai, odată cu lansarea platformei naționale de înregistrare la vaccinare, vor fi aprobate noile contigente care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19.
16:00
Potrivit statisticilor, Moldova ocupă locul doi la capitolul vaccinare printre țările Parteneriatului Estic. Prima poziție este ocupată de Azerbaijan, care a vaccinat peste 9,7 la sută din populație. Ultima poziție dintre cele șase țări membre este ocupată de Armenia, unde au fost administrate doar 565 de doze de vaccin, fiind imunizată mai puțin de 0,1 la sută din populație.
15:50
China este în responsabilă pentru mai multe emisii de gaze cu efect de seră decât toate naţiunile dezvoltate din lume combinat, potrivit noilor cercetări publicate de Rhodium Group, transmite digi24.
15:20
Un bărbat de 22 de ani, din satul Sipoteni, raionul Călărași, este acum cercetat penal pentru șantaj. Potrivit poliției, acesta, timp de doi ani, a amenințat o tânără de 21 de ani că va publica pe rețelele de socializare filmulețe și poze intime de ale victimei. Suspectul și-a recunoscut vina.
15:00
Constantin Țuțu și iubita sa Beatrice Petrachi s-au căsătorit. Fotografia în care ea apare în rochie albă, iar el la patru ace a fost postată pe pagina de Facebook de către mireasă, scrie EA.md.
14:50
Președinta Curții Constituționale crede că mandatul judecătorilor Înaltei Curți ar trebui extins. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu oferit publicației franceze Lettre de l'Est. Totodată, Domnica Manole consideră că funcționarii și magistrații Curții au salarii prea mici.
14:50
Constantin Țuțu și iubita sa Beatrice Petrachi s-au căsătorit. Fotografia în care ea apare în rochie albă, iar el la patru ace a fost postată pe pagina de Facebook de către mireasă, scrie EA.md.
14:40
Alegătorii care vor să voteze la locul aflării lor în ziua alegerilor parlamentare anticipate pot să-și declarare noul loc de ședere începând cu 7 mai. Declarația împreună cu actul de identitate în copie atașat se vor depune personal până la data de 10iunieinclusiv. La depunerea declarației, alegătorul trebuie să prezinte și actul de identitate în original pentru confirmare.
14:10
Tiraspolul a informat că a fost prelungită perioada de liberă deplasare până în data de 1 iunie curent. Decizia a fost luată în urma unei solicitări prin care s-a intervenit cu rugămintea de a fi menținut și în continuare regimul circulației nestingherite în și dinspre localitățile, amplasate în stânga Nistrului și mun. Bender.
14:00
Mirosul cafelei proaspăt măcinate se simte de la o poștă, iar de după tejgheaua din lemn masiv, un tânăr nu prea înalt vrăjește asupra unui aparat sofisticat. Vadim Sirițanu este unul dintre moldovenii pentru care viața este o aventură în care riscul, eșecurile, reușitele și înghițiturile de espresso merg mână în mână. Fondatorul unei școli de barista, tânărul povestește cu zâmbet că pasiunea lui pentru cafea a început mai mult în glumă, dar s-a transformat în timp într-un adevărat stil de viață.
13:50
Din cauza primăverii reci a crescut consumului de gaze naturale în Moldova, astfel, limita de prelevare a fost depășită semnificativ. Prin urmare, pentru luna aprilie 2021 această limită a fost stabilită la nivelul de 69 milioane de metri cubi, unul dintre cei mai mari indicatori din ultimii 10 ani. Prelevarea efectivă a gazelor în aprilie, însă se ridica la aproape 100 milioane de metri cubi, ceea ce semnifică o depășire de peste 40% față de nivelul planificat.
13:30
În Moldova s-a creat percepția că educația este proprietatea și responsabilitatea statului, restul entităților nefiind în drept să se atingă de ea. De această părere este fondatoarea EduTolk, Michelle Iliev, care susține că pandemia de COVID-19 și închiderea școlilor a scos la suprafață multe dintre probleme sistemului, oferind în același timp și unele soluții.
13:20
Zona de Sud a Republicii Moldova este o adevărată oază a diversității naturale. În ultima vreme, turismul de experiență cunoaște un nou nivel de dezvoltare în această regiune a țării. Rezervația naturală „Prutul de Jos”, recent încadrată în rețeaua de Rezervații Biosferice UNESCO, este una dintre atracțiile principale din această zonă, iar tot mai mulți turiști sunt atrași de aceste locuri magnifice cu tradiții rurale unice, care oferă experiențe turistice de neuitat.
13:00
Asociația „MĂR”, a trimis o solicitare Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a mun. Chișinău, prin care cer scoaterea restricției cu privire la programul de activitate a unităților de alimentație publică, permiterea desfășurării evenimentelor festive cu caracter unic până în 50 persoane, dar și permiterea activității teraselor de vară, conform schemelor de amplasare din anul trecut, în lipsa unui regulament în vigoare.
12:30
Moldova devine o națiune, economie și o societate creativă. De această părere este consiliera industriilor creative, Doina Nistor, în cadrul conferinței Rockit. Scopul acetor industrii este de a regândi specialitățile de media, pentru a aduce noi roluri cu noi joburi. Nu se știe care vor fi profesiile viitorului, de aceea e important ca inovațiile să fie aduse în universitate, iar acestea pot fi implementate decât datorită triunghiului de aur al parteneriatelor.
12:00
În cadrul ediției a doua a emisiunii ”Mai aproape de UE” e abordată tema deșeurilor. Cum le gestionăm? Cum le sortăm? Aflăm de la invitații emisiunii: Maria Galiț- primar, s. Sărata Veche, r-nul Fălești, Aurelia Bahnaru- președinta Asociației pentru valorificarea deșeurilor, Nicolae Hristov- director executiv a Agenției de Democrație Locală din Moldova, or. Cimișlia.
12:00
Orașul Cahul și localitățile din preajmă au fost incluse într-un proces de dezvoltare prin tehnologii informaționale. Aceasta datorită proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul finanțat de UE în parteneriat cu Suedia și implementat de ATIC. La Cahul va fi construit un Centru de Excelență în IT, iar posibilitățile pe care le va oferi localnicilor vizează sectorul educațional și de antreprenoriat. În rezultat, va crește economia locală. Activitățile în acest sens deja au demarat, comunică într-un interviu managera de proiect Corina Andronic.
11:20
Criza cauzată de valul imens de infectări cu COVID-19 ar putea avea consecințe mai grave decât blocarea Canalului Suez. Se întâmplă în contextul în care echipajele se îmbolnăvesc în masă iar porturile interzic intrarea navelor, scrie Digi24.
11:10
De-a lungul istoriei, pandemiile au provocat moartea a milioane de oameni, dar în același timp au introdus noi schimbări în societățile afectate și devastate de consecințele acestora. De la instituirea carantinei și până la politicile de protecție socială, inovațiile rezultate au schimbat semnificativ cursul istoriei și viața de zi cu zi a oamenilor.
11:10
Moldova Agroindbank căută în permanență să îmbunătățească experiența clienților săi, în principal prin dezvoltarea soluțiilor digitale inovatoare. Iată de ce MAIB a adăugat noi funcționalități în terminalele de autoservire, de care poți beneficia oricând ai nevoie.
11:00
Începând cu luna mai tarifele pentru unele servicii prestate de Agenția Servicii Publice (ASP) au fost majorate de câteva ori. Informația a fost emisă de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, care a precizat că acest lucru s-ar datora unei hotărâri a Guvernului Chicu din decembrie 2020, care a favorizat majorarea tarifelor de câteva ori. În același timp, ex-premierul Ion Chicu a negat acuzațiile și susține că de fapt mai multe servicii necesare populației ar rămâne în continuare gratuite sau la preț redus.
11:00
AGORA participă în concursul Marca anului organizat de Camera de Comerț și Industrie, iar acum avem nevoie, din nou, de ajutorul și susținerea ta - a cititorului nostru. Tot ce trebuie să facă este să completezia acest chestionar dacă ești persoană fizică sau acest chestionar în cazul care care ești persoană juridică.
10:20
Deputatul Ilan Șor a adresat o nouă solicitare, de această dată Președinției, prin care solicită ca propunerea sa privind recuperarea prejudiciilor cauzate de frauda bancară să fie discutată la următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate. Acesta a mai declarat că a expediat o scrisoare oficială în acest sens.
10:10
Igor Dodon a declarat că i-a transmis o scrisoare lui Vladimir Voronin în care i-a propus să își unească forțele pentru a face un bloc electoral de centru-stânga. Totodată, Dodon a spus că săptămâna viitoare se vor înregistra la CEC, fie ca bloc electoral, fie PSRM ca partid separat.
10:00
La finele lunii trecute a fost inregistrat un caz ieșit din comun, în sacul sigilat cu poșta diplomatică de la Moscova, ofițerii SIS au găsit un pachet cu grăsime de bursuc. Despre acest lucru a anunțat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, scrie Ziarul Național.
09:40
Președinta Republicii Moldova Maia Sandu s-a vaccinat public cu AstraZeneca. Anunțul a fost făcut pe 6 mai iar evenimentul a avut loc la sediul Policlinicii de Stat.
09:10
Președinta Republicii Moldova Maia Sandu se vaccinează cu AstraZeneca. Anunțul a fost făcut pe 6 mai iar evenimentul are loc în acest momente la sediul Policlinicii de Stat.
08:00
14 state din Uniunea Europeană, inclusiv Germania și Franța, au propus formarea unei unități militare care să fie la dispoziția UE, o forță de răspuns rapid care ar putea interveni în crizele internaționale, scrie Reuters, relatează Digi24.ro.
Ieri
07:30
65 de tablete, 13 laptopuri, 13 televizoare HD, 13 imprimante color, 13 ochelari VR (realitate virtuală) și 13 console de joc vor fi distribuităe către 12 colegii, centre de excelență și școli profesionale. Echipamentul va servi ca suport pentru profesorii cursului „Decizii pentru un mod sănătos de viață” în organizarea lecțiilor într-un mod mai atractiv pentru tineri și la îmbunătățirea performanței lor, inclusiv în timpul pandemiei COVID-19.
6 mai 2021
23:00
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, spune că 80 de milioane de lei ar fi suficienți pentru organizarea parlamentarelor anticipate din 11 iulie. Într-un interviu pentru o emisiune de la JurnalTV, acesta a declarat că suma de 125 de milioane de lei este exagerată, având în vedere situația bugetului de stat. Potrivit lui, în fondul de rezervă al țării ar mai sta doar 98 de milioane de lei. Dorin Cimil are însă o altă părere. El declară că scăderea cheltuielilor poate duce și la scăderea numărului de secții de votare peste hotare.
22:30
Cercetătorii olandezi au descoperit o nouă metodă de depistare a infecțiilor COVID-19.Aceștia au „instruit” albine, care au un simţ al mirosului neobişnuit de ascuţit, să identifice probe infectate cu COVID-19. Metoda ar putea reduce timpii de aşteptare pentru rezultatele testelor la doar câteva secunde.
20:40
Partidele de dreapta consideră că o alianță PCRM-PSRM este un gest de disperare, mai ales în condițiile în care, Voronin l-a criticat în repetate rânduri pe Dodon. Reacțiile formațiunilor au fost vociferate la o emisiune de la TV8.
20:00
Cel puțin 25 de persoane, inclusiv un ofițer de poliție, au fost ucise într-un schimb de focuri în Rio de Janeiro, potrivit presei locale. Schimbul de focuri a avut loc în timpul unei operațiuni a poliției într-o favelă din zona Jacarezinho a orașului. Poliția civilă a lansat operațiunea după ce a primit informații potrivit cărora traficanții de droguri recrutau copii pentru banda lor, transmite BBC.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.